- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na megcsináltam én is ahogy mondtátok, most legalább kevesebb szilikon pasztát tettem a cuccra. Eddig is ráfújta a levegőt a venti, csak ugye a táp felé, most már nekem is a ház hátuilja felé fújja át, ahol a 12 centis AC házventi ki is szívja a házból.
Hőfokok zárt házzal prime95 teszttel:
Blend: cpu: 52,5, lap: 30
Small FFT: cpu: 55, lap: 31
Üresjárat: cpu: 40, lap: 33 (opera és vmi utor*.exe megyAlaplap gondolom azért hűvösebb max terhelés alatt, mert akkor beindulnak a házventik is elöl hátul max rpm-el és akkor jobban áramlik keresztbe a levegő.
Prime alatt a hőfok nem lett lényegesebb kevesebb, talán 1 fokkal, mert ha jól emléxem eddig 56 fokot mértem Small FFT alatt. Viszont úgy néz ki az általános használat esetén jelzett hőfok kevesebb lesz, mert az 48/49 körül szokott lenni.
Most elindítottam pár gyakran együtt használatos alkalmazást
... és 45 fokra ment fel a proci, de még ez is 4 fokkal kevesebb mint eddig. Érdemes volt átszerelni, szerintem a levegő útja most egyenesebb lett, elölről fújja be az első házveni, ebbe belekap a cpu venti, ami átfújja a bordákon, majd mögötte a 2. házventi kiszippantja a házból. Ezenkívül a táp is ahogy mondtátok, hüvősebb levegőt tud beszívni pár fokkal.
Thx a segítséget!
Motaba: Neked most be van kapcsolva a 4. mag is (720-asod van, nem?) ? Vagy csak a kettő mag miatt 40 fok a cpu? Avagy a Phenomok kevésbé melegednek, vagy ennyit számít hogy jó minőségű pasztát használtál, esetleg jobban szellőzik a házad?
Ja és melyik jobb, a 8400 vagy a Phenom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest