Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Pendrive probléma
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Megint reménykedhetek, hogy jól sikerüljön a 7850?
Vagy visszatérek ATT-re, azt szépen kapcsolgatom majd kézzel, mikor kell a 3D kraft....
Pedig hogy örültem anno mikor vettem, hogy nem kell neki mindenféle szoftveres hókuszpókusz a normális működéshez mint a 4890-nél, erre tessék..
APU-t szerintem egyenlőre nem fogok venni, mivel csak olyan alkatrészekből építek gépet magamnak, aminek van szerver-megfelelője. Az otthoni felhasználásra szánt platformokkal sosem volt igazán szerencsém... Az X58-I7 920 párost vagy valami s1356-os Intel, vagy Bulldozer fogja váltani, ha lesz megfelelő ár/érték arányú, és nem megy rá ingem/gatyám. -
HSM
félisten
válasz
Steelmanus #12794 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy a 10.2-es flash óta, szerintem nincs két hete, hogy feltettem....
Szerk: ott is van benne az újdonságok közt, az első sorban: Stage Video hardware acceleration New (in Flash Player 10.2)
(#12795) polonic: Elvileg a YT-nek is támogatnia kell... De az már megoldott... Ez atomkirály lenne pl. ha APU-s netbookom lenne, de asztali gépemben csak a baj van vele...
(#12796) Abu85: Nem lehet ezt valahogyan terhelésfüggően megoldani? Mert ugye a web is abba az irányba látszik fejlődni, hogy kelleni fog valmennyi GPU-kraft... De ugye az se lenne kívánatos, hogy 3D módban menjen 2% terhelés mellett....
Mondjuk az Adobe-t se értem, francért nem tudnak külön kapcsolót berakni a stage videónak, miért csak egybe lehet mindent kikapcsolni?
Lehet, körbe kéne nézelődnöm a developer részen is, hátha meg lehet hekkelni valahogy.... Ennyire csak nem sügér programozók gyártották...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A 10.1-től van támogatva, vagyis évek óta ilyen.
(#12790) HSM: Van más megoldás is. Ami hardveres órajelvezérlést használ. Akkor meg az lenne baj, hogy a HTML5 tartalommal rendelkező weboldalon 3D módban megy a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz
Nem a tecső, hanem az adobe vezette be és ha 10.1-es verziótól kezdődően.
-
HSM
félisten
válasz
kranazoli #12792 üzenetére
Ahogy mondod... Nem mindegy az sem, hogy így 45 fok a VGA 20% ventivel, UVD órajelen meg 22-23% venti és 57-58 fok. A 20- és a 23 között éppen annyi a különbség, hogy a 23-at már éppen kihallom a házból. Valamint a procim 5-20% közötti terhelésen játsza alapórajelen a full-hd videókat, ami kb 20-25W fogyasztás, és csak amíg megy a vidi. Ellenben Ati-nál, már üresjáratban is ha megy az UVD mód, már +30-40W a 4890-es tapasztalatok/mérések alapján... Sajnos nincs már fogyimérőm, hogy 5850-el teszteljek, de szinte biztos, hogy hasonló értékek jönnének ki. Azt nem is írom, hogy a CPU-n se hang, se jelentékeny melegedést nem okoz egy Thermolab BARAM procihűtő mellett a videólejátszás.
Én mondjuk a catalyst-os "minőségjavító" cuccokat sose kapcsolom be, az agyam jobb minőségben javítja a képhibákat!
A zajos, blokkos képből inkább kisejlenek a részletek, mint egy összemosott képen....
Régebben úgy nézett ki a hardver-gyorsítás, hogy normélis minőségű volt a kezelőfelület, tehát azért használta a VGA képességeit, de nem a VGA dekódolt, hanem a CPU, tehát nem bökte át magát a kari UVD módba, hanem tipikusan 157/300-ban kocogott, nagyritkán felugrott 550/1000-re aztán ennyi. Ez így frankó is volt.
A 400/900-at gondolom biztonsági okokból lőtték be, hogyha minden hülye extrát rápakolsz is menjen, meg ha elindítassz egy játékot, akkor se 2 FPS-ed legyen 50 helyett hanem 25...
Gondolom én....
De nem is az a baj, hogy 400/900, hanem az a nagy baj, hogy amíg nyitva van a fül, addig így is marad! Mert ha legalább a videó lejátszására korlátozódna az idő ebben a módban, nem zavarna, de hogy egész nap 400/900-on tekerjen, mert félóránként berakok 10 percre 1-2 számot YT-ről aztán nem lépek ki?Arról nem beszélve, hogy elindítok egy játékot, és léphetek ki, meg vissza, meg lőhetem le az összes böngészőmet.
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
Mondjuk Én eddig ezt komolyan nem is néztem. Mindig kilőttem a GPU gyorsítást. Aztán most, hogy szóba jött megnéztem ill. miután Cata-ban beállítottam azt is, hogy a Video Settings rész legyen érvényes az Internet-es videókra is. Vagy a GPU gyorsítás és/vagy CCC video settings-el megspékelve nagyságrendekkel szebbek a YT vidik. De gondolom a DIVX filmek is, csak eddig ezt nem figyeltem.
Most Én sem tudom mitévő legyek. Nekem is elég sokszor háttérben megy a YT mert már többet hallgatom a YT kedvenceim, mint az mp3-akat.
Mivel csak háttérben szól, így az 157/300Mhz jobb választásnak tűnik a halkabb működés és kevésbé melegedés miatt.
Az érem másik oldala meg a minőség romlás. Azt mondjuk nem értem teljesen, hogy GPU gyorsítás nélkül miért xarabb a minőség. Én abban a hitben voltam, hogy akkor a CPU dolgozik.
Szerintem ez nem csak ATI-nál van így. nV-nél is van ilyen, nem?!
Ezt meg nem értem teljesen:
"A régi flash-el/youtube-al volt, jó, mikor ment a hardvergyorsítás, de nem használta az UVD-t"
Miért akkor milyen volt a hardver gyorsítás?! Régebben 1általán nem nézegettem ezt a témát.
Én meg azt nem értem, hogy miért kell a 400/900Mhz?! Most valóban ennyi kakaó kell a flash és DivX lejátszásához?! 1080p-s YT vidiknél el tudom képzelni, de lehetne vmi alacsonyabb órajel is mint a 400/900. Passz!
-
Steelmanus
addikt
-
HSM
félisten
válasz
kranazoli #12789 üzenetére
Jaja... Vannak hátrányai a kikapcsolt gyorsításnak... De ez akkor se állapot, hogy 400/900-on menjen a VGA éjjel nappal, mert kb állandóan vannak nyitva zenék youtube-on... Ha meg bezárom a böngészőt, nem jó móka kivárni, míg az összes lapot visszaállítja....
(Nem beszélve arról, milyen jó, mikor egyszerre indul be 5 féle zene youtube-ban, össze vissza szaggatva ahogy tölti vissza az ablakot...)
Ezt nagyon elszúrta az Ati...A régi flash-el/youtube-al volt, jó, mikor ment a hardvergyorsítás, de nem használta az UVD-t...
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
Viszont abban igazad van, hogy más a minősége a videónak. Legalábbis direkt megnézem egy olyan YT vidinél, ami el van látva feliratokkal is.
Amíg GPU gyorsítás mellett tűélesek a betűk, addig GPU gyorsítás nélkül recések, homályosabbak és szerintem a vidi minősége is gyengébb.
Erre gondolok.
Nézd meg vica verza:
-
kranazoli
senior tag
válasz
Steelmanus #12786 üzenetére
És a Reduce DVI freq?! Arról Én eddig gúgli-ban meg épp azt találtam, hogy oda érdemes pipát tenni.
-
HSM
félisten
Na, utánalapoztgattam a témának, és nem voltam egyedül a problémával.. De szerintem most, hogy a youtube átállt UVD-s lejátszásra, mégtöbben lesznek, akik majd elkezdik vakarni a fejüket, miért lassult be a VGA-juk...
Ez így über-gagyi... Nagy tök volt, aki ezt így engedte megvalósítani....
Nem baj, kikapcsoltam a flash-hardver gyorsítását, így végre a VGA-m is az elvárható módon működik, és a gépem áramfogyasztását is sikerült legalább 30-40W-al csökkenteni hosszútávon.
-
Steelmanus
addikt
válasz
polonic #12758 üzenetére
Ezt a kerdest en is feltettem de a HD topikban, ott ha jol emlekszem stewe valaszolt ra, csak most nem talalom a hsz.-t hogy belinkeljem.
A lenyeg a valaszaban az volt hogy ez az opcio meg regebbrol maradt benne a driverben, de a mai modern op.rendszereknel es foleg a modern VGA kariknal egyaltanan nincs szukseg ra, Ő igy fogalmazott valahogy " jo is hogy kivetted elole a pipat mert inkabb ront a video lejatszas minosegen mint javit" csak ezt minden driver telepiteskor utan meg kell csinalni, ugyanis automatikusan uj driver telepites utan visszateszi a pipat. -
polonic
félisten
válasz
mr.tejjfel #12784 üzenetére
Én megpróbálnám a legújabbat az amd oldaláról.
-
mr.tejjfel
tag
Üdv Mindenkinek!
A segítségetek szeretném kérni.Van egy HP 6735s laptop ati hd3200 integrált vga-val.Windows 7 Prof Sp1 x64(gyári integrált) op rendszer van a gépen.A HP által kiadott ati driverrel folyamatosan hibákat dobál.Melyik Catalyst drivert ajánlanátok ehhez a vga-hoz és op rendszerhez?Előre is köszönöm.
Üdv -
Falinaptár
csendes tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítség. Adott egy x1950pro(PCIE). A driverei már bőszen elavultak, ezért jelen esetben a kártya szinte teljesen használhatatlan a mai játékokhoz, illetve ha fut, a 9500 GT majdnemcsak gyorsabb nála. 2007-2008-as játékoknál nincs gond.Van rá valamiféle alternatív driver, amit mostanában adtak ki ? 10.2 catalyst (ATI legacy) szégyentelen teljesítmény hoz. A régebbieknek meg nem tetszenek a mostani játékok(MOH2010,BFBC2..stb)[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az UVD alapvetően maga a dekóder. Van benne számos fix funkciós egység is. A shadereket is használhatja, de ezeknek csak a post process alatt van szerepük. Maga a dekódolás folyamata szimplán hardveres.
A driverben nem lehet tiltani, mert az UVD (különálló ugyan, de) a rendszer része. A programokban ki lehet kapcsolni a hardveres gyorsítást, ami azt jelenti, hogy az UVD nem követel majd órajelzárást. -
HSM
félisten
Így már világos.
Sajnos megtapasztaltam én is. Eddig azt hittem, az UVD a kari shadereit használja gyorsításra, de ezekszerint nagyon nem.
Szóval le lehet ezt teljesen tiltani a driverben? Soha többé hallani sem akarok róla...Procis videódekódolás rulez....
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HD 4890 még az UVD 2.0-t használta. Az UVD 2.2-től nagyon kiterjedt lett a rendszer. Tényleg nem működik hibátlanul 200-500 MHz között. A 300-400 MHz van beállítva a termékekre, mert erre van konkrétan kitesztelve. Amikor a motor aktiválódik, akkor a Catalyst lezárja az órajeleket, hogy ne fagyjon ki a videó. Ha a videót bezárod, akkor az inaktív jelzés hatására újra megkapja az Overdrive, vagy a BIOS a vezérlést.
A videó megállítása nem ér semmit. Az UVD egy egyszerű hardver fogalma sincs arról, hogy mikor nézel filmet, vagy mikor van a film megállítva. -
HSM
félisten
válasz
kranazoli #12777 üzenetére
&(#12775) Abu85:És tényleg... 700 fölött elkezd minden baja lenni az UVD-nek, 850-en instant BSOD....
Nem lehet ezt az egész UVD-t úgy ahogy van, kikapcsolni a csudába?
Egyre inkább azon az állásponton vagyok, hogy egy erős gépben több kárt okoz, mint hasznot...
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
Ott van a válasz, amit Abu írt. És az elég logikusnak tűnik, vagyis gyárilag tették bele ezt a gátat, biztos megvan az oka is.
Mijjaza a kezelősáv?! Tényleg nem tudom. A play gomb, vagy mi?! 1ébként fox-hoz léteznek olyan kieg-ek, melyek átalakítják a flash lejátszót; plusz külön funkciókat is adnak hozzá. Én nem használom Őket, de ha fox-ot használsz esetleg keress rá a fox kieg-ek között YT addon-ra. Engem csak az zavar, hogy a piros csík lehetne vastagabb, mert rendszeresen ha bele akarok tekerni a vidibe rákkatintok a flash-re is és akkor előre-visszatekerés helyett pause lett.
-
HSM
félisten
válasz
kranazoli #12773 üzenetére
Hát nálam a legfeltűnőbb, hogy gusztustalan randa lesz a kezelősáv.... Win7-en egy Core I7 gépen ne úgy nézzen már ki a youtube ablak, mint a P1-emen win98SE-vel...
Ez amúgy a driver hibája, hogyha akármi UVD-ből játszik le (YT, vagy akár MPCHC vagy bármi) akkor az órajelet rögzíti 400/900-ra, tojik rá, hogy te közben játszanál, és csak a háttérben fut a player. Még a 4890-emen ökörködtem vele, és a 157/300 alatti órajel is elég volt effektezés nélkül az UVD-s lejátszáshoz, egyedül a full-hd-s videók szaggattak be, de az egy kattintás volt, hogy 3D órajel, azt go. Ott még ATT-t használtam, szóval nem érintettek a Catalyst órajel-galibái. Ezért szeretném valahogy kikapcsolni az UVD órajelet. Mondjuk nem volna baj, hogyha arra a néhány alkalomra, mikor full-hd videót nézek vissza is tudnám kapcsolni, de még mindig jobb volna 725/1000-en Full-hd videót nézni, minthogy állandóan 400/900-on menjen a kari....
(#12775) Abu85: Nálam anno a 4890 100/225Mhz-en volt fixálva 2D-ben ATT-vel, és röhögve vitt minden videót, és MPCHC-ben bizony UVD-vel mentek a videók. És nem volt vele sohasem gondom, egyedül Full-hd videók haltak be így, akkor kézzel belőttem 400/akárhányra. Nem célom, hogy az UVD motor hibátlanul működjön, a videójavító effekteket sem használom, viszont jó volna, ha nem ragadna be az órajel. Az se zavarna, ha az UVD motor élvezne prioritást (megállított videó mellett nem sok vizet zavar szvsz) viszont az órajelet igenis felhúzhatná 725/1000-re, ha játszani próbálok...
Nem is értem, miért zárolták felfelé is az órajelét...[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az UVD motor nem képes 200-500MHz-es határokon kívül hibátlanul működni. Ha használatban van, akkor az UVD kiszolgálása a prioritás. Így van a rendszer kialakítva. Ez egy külön modul a GPU-n belül. Be kell zárnod az ablakot, ha nem akarod, hogy az UVD motor élvezzen prioritást. Amint az UVD inaktív jelzést ad a driver feloldja az órajelzárást.
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
Ja, értem. Akkor Én másképp gondoltam. SRY!
Azt szerintem csak BIOS Flash-el lehetne amelyikben nincs UVD szint. 1ébként milyen hátrányokkal jár, ha kikapcsolod a GPU gyorsította YT lejátszást. C2D duó gépek szépen viszik a FullHD flash tartalmakat is.
Talán mkv fájlnál lehet értelme, de azokat Én nem szoktam nézni, max DIVX, azokat szintén megeszi egy C2D CPU is.
Igen, sajnos ilyet Én is tapasztaltam, ha fut a firefox és 400/900 akkor marad a game közben is és Én is ugyanígy nem értettem miért akad.
Mondjuk Én 3.6.14-es fox-ot használok. Lehet 4-es bétákkal már más a szitu. Egyelőre jobbat nem tudok, amint amiket lentebb írtam.
De komolyan érdekel, hogy miért jó a GPU gyorsította flash tartalom?! Hol használod ezt ki?!
"nem kapcsolnám ki a flash gyorsítást, mert az jópár dolgot lelő"
Ez alatt mit értesz pontosabban?!?!
MÁS
Olyat már tapasztalt vki, hogy ablakoknál jobb felső sarokban az ablak méretező jelek eltűntek?! Nekem most volt egy ilyen. Ez mi a rák?!?! Csak ott volt a 3db gomb, de nem volt benne _ [ ] X
Kijelentkezés, bejelentkezés és jó lett. WTF?!
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz
polonic #12769 üzenetére
Ha nem muszáj, nem kapcsolnám ki a flash gyorsítást, mert az jópár dolgot lelő, de mivel semmi szükség a növelt órajelre, bőven elég lenne, ha maradna a 2D-s 157/300Mhz-es órajellépcsőben, és nem kapcsolná rá 400/900-ra...
Sajnos ez gyakorlati tapasztalat, hogy ilyenkor akkor is benne marad az órajelben, ha 3D-s játékkal játszanál, itt is ütközött ki, nem értettem, miért csak 2x FPS a Crysis2 az addigi 40-50 helyett.
(#12768) kranazoli: A bejegyzések nem zavarnak, a GPU-gyorsítást se szeretném bántani. Ezért kérdeztem, arra van-e mód, hogy csak ezt a köztes órajellépcsőt letiltsuk? Úgyértem, hogy UVD módban maradjon 157/300, és ha kell a kraft, akkor váltson 725/1000-re, akkor is, ha UVD gyorsít? Tehát ne kelljen végignyálaznom minden nyitott böngészőablakot a háttérben, mikor játszani akarok, hol felejtettem ott nyitva egy beágyazott videóablakot...
Van ám bajom mostanában a driver UVD-s részével...De mostmár legalább nem fagy...
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
A flash videóra jobb klikk, beállítások, ott lesz a hardveres gyorsítás.
Megnéztem, és nálam is úgy maradnak az órajelek. Mondjuk én ezért nem kapcsolom ki, úgyis bezárom az ablakokat.
Viszont a játékokkal nem néztem meg, ahogy írtad, de én nem tapasztaltam olyat, hogy kisebb teljesítménnyel menne a kártya a játékokban. De majd mengézem ezt is.(#12768) kranazoli
Megelőztél.
Ezek a reg bejegyzések teljesen kiiktatják a hardveres gyorsítást? Mert akkor én nem csinálom meg.[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
Bakker már írtam és írtuk.
regedit-ben ezek a kulcsok. Ez a full csomag:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Atierecord]
"eRecordEnable"=dword:00000000[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\eventlog\Application\ATIeRecord]
"eRecordEnable"=dword:00000000[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\services\Atierecord]
"eRecordEnable"=dword:00000000[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\services\eventlog\Application\ATIeRecord]
"eRecordEnable"=dword:00000000[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\eventlog\Application\ATIeRecord]
"eRecordEnable"=dword:00000000Kopipasztázd ki egy txt-be; nevezd el .REG-re és add hozzá a regedit-hez, majd gép restart. Aztán töröld az Eventlog-okat, többé nem szabad, hogy legyen UVD bejegyzésed.
Ill. ha zavar a melegedés; nagyobb venti hang, akkor tiltsd flash-en a GPU gyorsítást. Jobb klikk a flash tartalmon és vedd ki a pipát az enable elől. Ennyi a történet.
polonic
Jahh-Jahh. Nekem sem a fordításával vannak gondjaim hanem azzal, hogy mi a rákot is jelentenek ezek a gyakorlatban.
Itt van pl. a lentebb írt visszatérő flash problémám. Lehet CCC-ből vmi ilyesmi beállítással lehetne orvosolni, csak épp nem tudom melyik mire jó. Mind1, most tettem a felsőhöz is pipát, mert 1920x1080.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Kedves topiclakók! Van valakinek bármi ötlete arra, hogyan lehet a kártya UVD órajelét letiltani a tökbe? Irtó módon irritál, hogy bármilyen videót megnyitok böngészőben, akkor egészen addig 400/900Mhz-en marad a kari, míg meg van nyitva az az ablak.
Így melegebb, többet fogyaszt folyamatosan, és bármiylen játékot elindítok, előtte be kell zárjam az összes videós ablakot, ha nem 400/900-on akarok játszani.
-
polonic
félisten
válasz
kranazoli #12759 üzenetére
Igen, a buborékot én is néztem és a súgot is, de nekem sem derült ki semmi konkrétum azokból, ezért kérdeztem.
Az első kb ezt jelenti: megszünteti a kijelző hibákat vagy a képek teljes hiányát, ha a kijelzők magas felbontásban üzemelnek. Akkor engedélyezd ezt a beállítást, ha a kijelződnél ezek a problémák tapasztalhatók.
De én még ezt sem értem.[ Szerkesztve ]
-
attesz_32
tag
Sziasztok!
Miért van az, ha felrakok a 11-1-es drivertől régebbit akkor ha filmet akarok nézni, nincs kép csak hang. Tehát a lejátszó fekete és csak hang van. Próbáltam a 10-7, 10-8, 10-10, mindegyikkel ez van. Pedig ezeket a drivereket régebben használtam. Jelenleg a 11-1-es driver van fent. A videókártya Gigabyte hd5450 -
kranazoli
senior tag
Már megint keserű lett a szájízem.
[Ezen a link-en...] volt látható(most épp nézhető) az Arnold Classic 2011 élő közvetítése.
Néztem teljesen képernyőn több percen keresztül, aztán 1x csak a régi bug, amit úgy emléxem többen is írtak ill. Nekem is volt régebben. A Flash tartalma átvált zöld-re és jön a hibaüzi, hogy ATI illesztőprogram nem válaszolt.
Ezt ki tudom védeni a GPU gyorsítás tiltásával YT vidiken de nem értem, hogy mitől lehet. Ami az aláírásomban szerepel azokon kívül:
- firefox 3.6.14;
- legfrissebb Flash player;
- Cata 11.2YT-on soha nem volt ilyen bug-om, de beágyazott Flash tartalmakon már régóta; előző kártyámmal is, mostanival is. Mindig csak akkor, ha teljes képernyőn nézem a Flash videót.
Mindig azt olvasom, hogy a Cata-kban is foltozgatják a GPU gyorsított lejátszást; ill. a friss flash player-ekben is szinte első helyen szerepel a GPU gyorsítás javítgatása; optimalizálása, stb.. Nem értem, hogy miért lehet ez. Gondolom ilyenkor UVD órajelen van a kártya és több embernek vannak ilyen problémái.
Pedig már kezdtem örülni, mert jó ideje vem volt. És most alternatív beágyazott flash player-ről sem volt szó. Egyszerűen erre sem találok megoldást, ahogyan az UVD Eventlog bejegyzésekre sem, csak tiltani tudom Őket. Ignoráltatni. Passz!
Lehet ez vas hiba?!
Több óra hosszat nyomtam a Krájzisz 2 multi demót mindenféle probléma nélkül, de ez a teljes képernyős flash tartalmas összehányás visszatérő probléma.
-
kranazoli
senior tag
válasz
polonic #12758 üzenetére
Ez Engem is érdekelne, talán korábban kérdeztem Én is.
Buborék help-je azt írja, hogy akkor kell engedélyezni, ha a vmilyen képernyő problémát tapasztalunk. Mondjuk Én a buborék help-et sem értem.
CCC help-jében ennyi szerepel erről a kettő check-box-ról. Sajnos nem túl beszédesek.
# In the DVI Settings area, select the desired setting:
* Reducing DVI frequency on high-resolution displays —Resolves display corruption or the complete absence of images when for displays running at a high resolution. Enable this option only if your display is experiencing these types of problems.
* Alternate DVI operational mode — When enabled, may eliminate display corruption.
Beszédesebben; magyarul; gyakorlatiasabban ha vki tudja, akkor ne titkolja.
-
h.adam.92
őstag
Üdv!
Lenne 2 kérdésem:
1. Ki lehet kapcsolni valahogy, hogy pl a youtube vidiket ne a GPU számolja, hanem a CPU?
2. A GPU-val is lehet pl Sony Vegasban renderelni a CPU helyett? -
kranazoli
senior tag
válasz
kasa85 #12752 üzenetére
Van ám új Unigine Heaven teszt-bench progi. Újabb verzió.
[Friss Unigine Heaven benchmark, Pro verzióban is]
A fejlesztők most bejelentették, hogy elkészültek a tesztprogram legfrissebb változatával, amely a 2.5-ös verziószámot viseli és több tekintetben is kínál újításokat az előző, 2.1-es verzióhoz képest.
A friss kiadás elődjénél hatékonyabban terheli napjaink különböző grafikus processzorait és GPU támogatás tekintetében is fejlődött. A szoftver esetében javították a stabilitással kapcsolatos hiányosságokat, így most már egy több órán át futó teszt alkalmával is maximálisan stabilan fut majd a Heaven benchmark. Az alkalmazás indító menüjének a Windows felhasználói kezelőfelületével való kompatibilitása jobb lett, valamint a tesztekben található kisebb hibákat is javították.
-
kasa85
őstag
válasz
SzlobiG #12751 üzenetére
Nem azzal szoktam tesztelni,de mikor megláttam,hogy külön is belehet kapcsolni akkor ki probálltam,és ez fogadott amit fentebb leírtam.Tudtok még segíteni miért hullámzott a kép,illetve a Hasasinscreed miért fut százalékban összeadva 1 magon1-2 mag 40%+50%
.Gondoltam ki kapcsolom a másik magot a Cata A.I ban,de a szemét már a menüben lefagy .
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Kéne egy kis help mert gondom akadt a HD5970 Sapphire OC 2GB kártyámmal.
Feltettem az Ati oldaláról a legfrissebb drivert,és játékok alatt elkezdett hullámozni az LCD HP ZR24w IPS (60hz)monitoromon.Letöröltem a Catát,és feltettem a 10.1 et,és tökéletesen megy vele minden,illetve mind azok amik régebbiek a most feltüntetett C...Illetve még egy anomáliát vettem észre a legfrissebb Catával,hogy a Heaven Benchmark v2.1-ben belövöm a Settingsben a képfrissítést lefagy egyből.Mivel a billentyűzetem üzemel akkor nem teljesen akasztotta ki a Wint,de mindenféleképpen a Reset segített mert semmi másra nem reagált.A kép megállt ahol tartott a progi,és úgy maradt.Mióta feltettem a régebbi drivert azóta tökéletesen megy és a hullámzás is elmúlt.Mivel teszteltem a FurMark nevezetű stressz progival,és lestem az Everestben hogy a VRM ok rendesen kapják meg a feszt rá bukkantam még egy anomáliára a friss driverral.Mivel 2 GPU VRM fesz van feltüntetve alap órajelen mikor pihen 0.95 V kap.Mikor terhelem 1.05 V ad,és érdekesség alapján csak az egyik kapta meg a 1.05 V a másik meg pihent 0.95 V-on.Ezt is orvosolta a régebbi driver.
Az Assassin's Creed II tolom,és azzal meg az lenne a gondom,hogy a GPU nincs rendesen leterhelve,és max beállításokon be esik néha 30FPS alá ami egy kicsit gázos,és a két mag az MS szerint 40-max 60% ban van leterhelve ami barátok között is max 1 maggal egyenlő,vagyis lehetséges lenne a 2x sebesség.A profilomban megtalálható a gépem részletesen,illetve a procimat 3.7GHZ en zakatol.A telepítést törlést Driver cserét szakszerűen csináltam úgyhogy azokból akadó hibaforrásokat nem vettem figyelembe.Segítségeteket előre is köszönöm -
SzlobiG
félisten
AMD Catalyst Application Profile - 11.2 CAP3
Dexter - resolves negative CrossFire scaling
Runaway – Resolves negative CrossFire scaling
Entropia – Improves CrossFire performance and quality
Crasher – Forced on Anti-Aliasing through the Catalyst Control Center has been disabled
Dirt 3 – Improves CrossFire performanceHmm már most készülnek Dirt 3-ra.
-
Dieseldr
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 5870 es kari a gép egyébként az adatlapomon win7el 64bit.Van valami 5letetek mi lehet a gond hogy a kártya nem veszi vissza az órajeleket alapjárarton(850/1200áll)11.2 es catalyst-el is,plusz még olyat is csinál hogy a ccc-be hiába változtatom a gpu órajelét nem reagál rá se everest se gpu-z a memclock viszont műxik mit lehetne vele tenni hogy ne egye le a hajamat alapon? -
RexpecT
addikt
A video demo módot belehet úgy állatni, hogy egy restart után is aktív maradjon?
-
törölt tag
Kis segítséget szeretnék kérni:
E350 + monitor (d-subon) + projektor (hdmi-n) a felállás (win7 legfrisseb driver). Driverből el lehet érni a következőt:
-egyszerre csak az egyik megjelenítő legyen aktív
-én csak a projektort akarom ki/be kapcsolni(vagy csinálnom kell profilokat, és billentyű paranccsal váltogatni...)
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Értem. Annyit sikerült még kiderítenem, hogy az AGP gyorsítást az nForce 2 GART része aktiválja és kezeli.
Én a 11.2-es driver-t azért szeretném használni, mert a 10.4-hez képest elvileg lényegesen szebb képminőséget nyújt videók esetén. A képminőséget érintő változást a 10.8-nál vezették be ha jól emlékszem. Nem tudom, hogy hogyan csinálták, de ha azt egy mezei felhasználó is meg tudná csinálni a 10.4-el, akkor az tökéletes lenne számomra. A 10.8-nál textúrahibás a Quake 3, ezért az nem játszik.
A kérdésem ezért a következő:
A 10.4-es driver-ben el lehet valahogy érni azt a javított képminőséget, amit a 10.8-ban vezettek be?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #12730 üzenetére
Pár játék nem fog működni AGP-s gyorsítás nélkül. A DX-esek zöme megy.
Mivel a Rialto chipet nem a HD Radeonokhoz tervezték, így ennél többet nem tehetsz. A mai Catalyst-ok már nem támogatják a Rialto vezérlést. Nem kellett volna a gyártóknak a Rialto-ra építeni a HD Radeonokat.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Jó, hogy leírtad a géped paramétereit.
Van egy tippem, miért van ez a gondod. Az agp-s kártyákhoz más drivert kell feltenni, egy agp hotfix-es drivert. -
huskydog17
addikt
válasz
Megpróbáltam azt, hogy az Ethernet-et leszámítva minden nForce driver-t leszedtem, de a helyzet változatlan, sőt, ha elindítom a dxdiag-ot, akkor ott azt írja, hogy az AGP gyorsítás nem érhető el annak ellenére ,hogy telepítve van a Catalyst 11.2.
Szerk.: csak az OpenGL játékok nem indulnak így el, a DirectX alapúak működnek.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
CCC2-vel Win7-en mennek valakinek a profile-ok? Nem az application profileok a crossfire-hez, hanem a CCC profile-ok.
Nagyon kéne, mert rohadt macerás állítgatni a képméretet kijelzőváltáskor. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Elvileg nem szabadna bezavarnia.
-
huskydog17
addikt
Megpróbáltam az általad említett módszert:
AZ NVIDIA nForce 2 AGP Controller helyett egy PCI Standard- PCI-to-PCI Bridge szerepel. Ez szó szerint gyilkos módszer, mivel így egy játék sem indul el.Van jelentősége, hogy az említett PCI Standard hídból kettő van?
Az egyiknél PCI-Slot 0 a másiknál PCI-Slot 1 van írva.Egyébként ezt a módszert azért próbáltam ki, mert én is egy AGP 3000-es Radeonnal rendelkezem és feltettem a 11.2-es driver-t (Control Center nélkül). Eddig (az NV vezérlővel) ugyan mentek a játékok, de WinXP alatt gyakran lefagyott tőle a gép az említett infinite loop miatt..
Esetleg nálam még bezavarhat az NV memória vezérlő is? Az nForce 2-es chipset-hez gyakorlatilag az audio részen kívül mindent feltelepítettem.
-
Usul
tag
válasz
polonic #12725 üzenetére
Persze, hogy xp.
A programok telepítése törlésénél leszedtem a régit és felraktam a 11.2-t ez most feltelepült (valszeg idáig a c++-t hiányolta). viszont most a bekapcsoláskor ismét az ati2dvag hibát okozott kék képernyő fogadott másodszorra meg gond nélkül elindult minden mindjárt indítok egy tesztet (bár szerintem ismét el fog szállni)abit nf7s 2500+ barton sapphire 3650 512ddr2 agp 2x1 gb ram
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
kranazoli #12726 üzenetére
Egyszer talán. Igazából a mai játékok (a HAWX 2 kivételével) nincsenek túltesszellálva. Az AMD csak úgy tudja növelni a VGA-k teljesítményét, ha csökkenti a játék megjelenítésének minőségét. Ez egyértelműen nem célja ennek az opciónak, így amíg egy játék nem ad arra okot, hogy használják az opciót, addig nem is lesz profil. Benchmark esetében lehetne alkalmazni, de azzal nem törődik az AMD. A HAWX 2 esetében lehetne egy opció, de igazából nincs értelme, mert nincs olyan kártya, amivel a teljesítmény 60 fps alá esne, így maximum azt érnéd el, hogy 200 fps-sel fog futni, ami a mai 60 Hz-es monitorokon lényegtelen. Nem mellesleg a HAWX 2 nagyot bukott a piacon, szóval abszolút nem élvez prioritást a játék.
[ Szerkesztve ]
-
kranazoli
senior tag
Fijjugok!
Arról lehet-é már tudni vmit, hogy az AMD Optimized Tessellation opcióhoz mikor lesznek már játék profilok is?!
Ha jól értelmeztem ennek a jelentőségét, akkor jelenleg ez még nem funkcionál mert ahhoz kellenének AMD-s profilok, melyek még nincsenek.
Vagy így is lehet már kamatoztatni ebből vmit DX11-es játéknál, pl. manuális állítással. Gondolok itt pl. a STALKER Call Of Pripyat játékra.
[ Szerkesztve ]
-
Usul
tag
3dmark03 futtatásakor a 2. teszt előt ismét újraindult a gép...
most már tényleg nem értem!
ha cserélni akarom a drivert melyik eltávolításra gondolsz?:
- asztal jobbklikk tulajdonságok speciális és ott az illesztőprogram eltávolítása
vagy
- a programok telepítése és törlése funkciónál (bár itt van 3-5 progi ami ati-s és én azokat mind le szoktam szedni). -
Usul
tag
válasz
polonic #12722 üzenetére
Naszóval:
tegnap este sikerült feltennem a 9.4 (2009.04.08) as gyári drivert de reggel így is csak 2 jára indult el a gép...
kék képernyő és az ati2dvg file-t jelöli meg hibának.
a .net 3.5 fent van (sp1) viszont a telepített programok között csak 2005 és 2008 közötti update és pach ek vannak fent.
már fel is tettem a 2010-es c++-táltalában természetesen uninstall van telepítés előtt
[ Szerkesztve ]
-
-
Usul
tag
válasz
polonic #12720 üzenetére
Megpróbálom...
telepítéskor gyári cd-ről majd egyszer próbáltam frissíteni az ati oldaláról de nem sikerült viszont a win frissítés megoldotta a dolgot.
kb 1 éve nem játszottam a gépen csak Word of tanks de az ment gond nélkül.
A hétvégén kedvet kaptam Totalwar (Rome, shogun, mediaval) hoz de minden rész különböző idő után újraindította a gépet.
Ekkor megpróbáltam a 3dmark03 ot (gondolván, hogy vga hiba) és az is lefagyott/újraindította a gépet.
Gondoltam teszek még egy próbát a gyári driverrel de az meg nem hajlandó települni keres valamit de nem tudom, hogy mit... most elindult a gép mert közbem próbáltam telepíteni a gyári cd-t de az is egyszer elindul egyszer nem.
A win kb 4 hónapos nem volt piszkálva...
ja a lényeg, hogy ha letöltöm a gyári (sapphire oldalról kiválasztva a típust) drivert akkor az mi a fenéért nem képes települni???!!! Milyen detektálóazonosító szart keres??? de ha nincs akkor honnan tudok olyat keríteni? Melyik az a legelső driver ami már tartalmazza ezt? ezt nem értem[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
-
Usul
tag
Valaki segítsen mert agygörcsöt kapok...
Letöltöm a gyári honlapról a legutolsó drivert és:
Failed to load detection driver hiba üzenet miatt nem telepít semmit...
Valami betöltés detektálónak fordítja magyarra. jelenleg 4 színben nézem a monitort mert már az xp saját drivere is lefagy betöltés közben... -
zoltanz
nagyúr
Most nézem milyen szép AMD logo van a CCC -n.
Amúgy ez melyik verzió óta van? -
kranazoli
senior tag
Visszatérve egy kicsit az UVD eventlog bejegyzésekhez:
Letöltöttem egy friss, most megjelent Windows 7 SP1 "N" Ultimate x64-es MSDN ISO fájlt. Az N annyit jelent, hogy EU-s, legalábbis asszem EU-s jogi aggályok miatt Media Player nélküli Windows 7. Ergó nem csak arról van szó, hogy elindítja-e az ember, vagy sem, egész 1xerűen nincs benne a Media Player alkalmazás.
Próbaképp feltettem.
1.) A fenti ISO;
2.) Alaplapi chipset driver (mert nélküle is volt UVD); de inkább legyen fent
3.) Cata 11.2Express telepítést választottam, de 2db komponens hibára futott. AMD húzással... és a WMV9 vagy milyen videó gyorsítás. Lehet épp a Media Player hiánya miatt?! Passz. Lényegtelen. A driver felment és minden 1éb.
Restart és rögtön volt is 5-6db UVD Eventlog bejegyzés. Már lexarom a hibát, mert regedit-el lehet ignorálni. Viszont nem értem, hogy egyeseknél miért nincs ilyen, másoknál meg raklapnyi log bejegyzés. Lásd itt a topic-ban is.
Nem tudok rájönni a hiba okára.
Ha driver, akkor nagyon bosszantó, hogy ez a bug már qrva régóta benne van a driver-ekben. Ha nem driver, akkor fingom sincs továbbra sem. De a Media Player-t, mint esetleges codec hiba forrást teljesen ki lehet zárni. Ez érdekelt most ebből a próbából.
Ha valóban driver, akkor egyre jobban gondolkozom, hogy következő darab vas (mert Nekem csak egy darab vas, nem szenvedek jóindulatú ATI fetisizmusban
bizony nV fermi példány lesz. Már csak azért is, hogy ne haljak meg úgy, hogy soha nem volt nV kártyám, ill. ha vannak ott bug-ok, akkor mik.
Szóval, baromira I DON'T KNOW WTF IS IT.
[ Szerkesztve ]
-
benjemin1994
tag
Lenne egy kérdésem:
Ha van egy 19",17" és egy 22" monitorom és ezt eyefinity módban akarom használni akkor csak a legkisebb monitor felbontását fogja ráhúzni az összes monira, vagy lehet úgy is hogy az összes moni a saját nitív felbontásán fusson???? -
lorcsi4
tag
Szia! (sztok)! Egy olyan problémám lenne hogy van egy gigabyte hd4650 oc videó kártyám windows xp vel és a gyári 9.8-as catalyst van rajta a 11.2-est vagy melyik a legújabb nem engedi fölraknom :S :S Letöltöm és valami olyat ír ki hogy letöltési hiba de angolul mivel a windowsom angol azzal nincs bajom. A net 2.0 fent van meg szerintem a 2.0 sp1 vagy 2 is hozzá meg a 3.5 mik kellenének még szerintetek? vagy inkább mi lehet a baja? Köszönöm a segítségeteket előre is!!
-
kovy79
őstag
Na, ez nekem nem világos, de azt hiszem, hogy az én gondom is innen ered...
FullHD tv-n ha beállítom a felbontást 1920x1080-ra (50Hz) és elindítom az xbmc-t, tökéletesek a fullHD videók. Ezután ha kilépek a Windows-ba, a felbontás mindig visszaáll 1360x768-ra. Miért??
Ha újra elindítom az xbmc-t a HD videók természetesen kicsit szaggatnak.
Ha a Windowsban újra beállítom a fullHD felbontást, megint minden jó. Miért??
Előre köszi minden segítséget! -
kranazoli
senior tag
Egy érdekesség:
Próbaképp feltettem az Avast 6.0-s vírusnyalogatót a gépre. Ami feltesz egy 2008-as VCRedist környezetet is. Utána nem volt CCC ikon az óra mellett és a nem is indult el a CCC jobb klikk-re az asztalon.
Feltettem a FIX-et, amit Abu írt pár hsz-el korábban.
Utána már bejött jobb klikk után a CCC felülete.
Restart, szintén nem tölt be a CCC ikon óra mellé. Felraktam az összes VCRedist-et (SP1-es csomagokat); de nem javult a helyzet. Max. csak annyit, hogy jobb klikk-re elindult és utána már megjelent az óra mellett is.
Aztán többet nem is pöcsöltem vele. Előző Avast-okkal ilyet nem tapasztaltam, viszont azokkal meg más gondom volt.
Én nem javaslom az Avast 6 használatát. Egyéb vírusnyalogatóval nem tapasztaltam ilyet. Igaz, egyik sem tett fel VCRedist futtató környezetet a működéséhez. Ill. előző Avast-al sem, de a 6-ossal igen. Frissen telepített Seven-en. Nem uninstall-os téma volt.
[ Szerkesztve ]
-
Usul
tag
Sziasztok!
Kedvet kaptam a napokban a Rome- TW hez és mikor feltettem gond nélkül újraindította a gépet a játék alatt időnként.
Mással nem igazán játszom (WOTanks) de ilyesmit nem csinált a gép.
hd3650 -s kártya van a gépben amihez keresem a lehető legjobb cat. verziót.tipp segítség?!
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! felmerültek további problémáim mióta win7-re váltottam xp-ről egyrészt sikerült felraknom drivert a hanghoz.. nah most valamiért halk lett nagyon, ez miért lehet?(úgy látom minden max-on van).
Illetve a videokártyámat felismeri( Ati R. M9600), valamilyen drivert fel is raktam hozzá, nem igen vált be, mert az eszközkezelőbe felkiáltó jelet rak az ikon mellé..és ezt írja hozzá : A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)
CD-im vannak csak ugye xp-re valók ,mert a gépem eléggé régi már:/
remélem jó helre írtam!
valami ötlet?köszönöm!
-
kernor
csendes tag
Köszöm szépen a válaszokat, segítettek megtalálni a megoldást. Kösz szépen.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kernor #12701 üzenetére
Ha jól tudom, (nálam legalábbis így van), az a hangkártya a HDMI kimenethez való hangkártya. Több lehetőséged is van.
Az egyik, hogy alapértelmezett eszköznek beállítod az alaplapi hangkártyát. Ilyenkor az ATI hangkártyája sosem fog megszólalni.
A másik (és szerintem neked így van), alapértelmezett hangeszköz az "ATI HDMI Output". Ilyenkor az alaplapi hangkátya csöndben van, és csak a HDMI-n megy ki a hang. De ha nincs rákötve tévé, vagy a HDMI-s monitorodnak nincs hangja, akkor nem hallasz semmit. Kapcsold ki a tévé kimenetet akkor, ha a tévé nincs rákötve. Ilyenkor lekapcsol az ATI HDMI Output, és az alaplapi hangkártya lesz a hangeszköz. Nálam is így van. Amikor néha-néha bekapcsolom a tévé kimenetet, akkor elhallgat az alaplapi hangkártya, és csak a tévén szól a hang. Ha Windows 7-ed van, akkor a Win+P gombokkal egy gombnyomással tudod ki-be kapcsolgatni a tévé kimenetet. -
kernor
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy, az ATI VGA-ra integrált hangkártya miért teszi használhatatlanná windows alatt, az alaplapi integrált hangkártyát???
előre is köszi a választ,