Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz RpPRO #12648 üzenetére

    Nem is mondtam ilyet, csak annyit jegyeztem meg, hogy az ATI hónapok óta nem változtatott a modulon.
    Szoktam ilyen infinite loop-os gépeket kapni. Múltkori egy GF 8600 volt, gyakori BSOD infinite loop nv4_disp problémával. Lőttem egy BIOS reset defaultot, és beállítgattam alapra a dolgokat. Azóta elmúlt. Még drivert sem telepítettem. Persze, később rájöttem, hogy okosabb lett volna egyenként megnézni, hogy hol a hiba, de most már mindegy. :D

    Nálad egyébként elvileg nagyon egyszerű a hiba megoldása. Az AGP-s gépeknél nagyságrendekkel gyakoribb ez a dolog. Le kell venni minden tuningot, és a friss driver telepítése után az eszközkezelőben, a rendszereszközöknél meg kell keresni az AGP-ért felelős hidat. Valamilyen AGP controller. Ebbe belemész, és ezt lecseréled egy listából kiválasztott PCI standard PCI-to-PCI bridge vezérlőre. Elment, és elvileg jó lesz. Én már egy csomószor csináltam. :)
    El is mondom, hogy mi a hiba az AGP-nél. Az AMD az x100-as sorozat óta nem tervezett natív AGP-s lapkát, vagyis az X1000-es családban már a Rialto lapkával oldotta meg a vezérlést. Ez akkor jó volt, mert a Rialto pont arra lett kialakítva, hogy a PCI Express felületű GPU-kat AGP-be lehessen rakni. Ellenben a lapkát a HD 2000/3000 sorozatra nem fejlesztették tovább, vagyis sosem jelent meg DX10-es AGP-s Radeon az AMD-től. A Rialto-t a gyártók kezdték el használni, de a termékhez már nincs támogatás, mert az AMD csak a hivatalosan megjelent kártyákhoz kínál frissítést. Az AGP-s HD Radeonok egyfajta mostohagyerekek, amelyekhez a gyártóknak kellene valamit összetákolni, de manapság már hanyagolják ezt is. A Rialto támogatása viszont már lassan több hónapja kikerült az alap ati2dvag-ból, vagyis a driver nincs tesztelve a régi ati2dvag-hoz, amit az AGP hotfixhez csináltak a gyártól. Ennek megfelelően az AGP-s vezérlés hibás. A PCI-to-PCI-os vezérléssel persze nincs probléma.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák