- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
WonderCSabo #12297 üzenetére
Bocsi, azt nem láttam, pedig szemkiszúrós.
Én letöltöttem, nálam max sebességgel jött. Nem tudom mi lehet nálad. Mindjárt feltötöm valahová, priviben megy a link. -
WonderCSabo
félisten
válasz
polonic #12296 üzenetére
Válaszoltam rá. Az is lassú.
-
polonic
félisten
válasz
WonderCSabo #12295 üzenetére
Várj akkor egy kicsit. Itt, nálam gyorsan töltődik minden. Vagy nézd csak! F34R linkelt egyet, egy kicsit fentebb. Annak az a neve, hogy mobility.
-
-
polonic
félisten
válasz
WonderCSabo #12293 üzenetére
Értem melyik kell neked. Tehát akkor ezzel a driver telepítővel töltődik lassan? Na azt nem tudom, hol lehet meglelni.
(#12290) Thrawn
De miért? Olyan jók voltak.
Nem is volt sok, más topikokban jóval több is előfordul.
-
polonic
félisten
válasz
WonderCSabo #12289 üzenetére
A mobilityt töltöttem le, az az 1 megás telepítő.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #12286 üzenetére
Az AMD oldala lassú? Érdekes. Nálam az az 1,1MiB-os file csak felvillant a letöltések között, és már lent is volt. Az Individual Downloads alatti CCC-t viszont teljes sávszélességgel (~42Mbps) töltötte.
Mondjuk lehet a webupdate valamilyen oknál fogva lassabban tölt.
-
Thrawn
félisten
Offok törölve...
-
F34R
nagyúr
válasz
WonderCSabo #12286 üzenetére
ezt próbáltad?
-
polonic
félisten
válasz
WonderCSabo #12283 üzenetére
Most letöltöttem, 600 k-val lejött az az egy megás telepítő. Próbáld meg mégegyszer, ha lassú lesz neked, akkor felteszem valahová. 64 bites rendszerre kell?
-
F34R
nagyúr
válasz
WonderCSabo #12283 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #12282 üzenetére
Talán azért, mert nem a Mobilytit töltöttem le.
Tud vki egy gyors alternatív letöltési lehetőséget a Mobility 11.1 Win7 x64-hez? Az AMD oldaláról 10KB/s-el jön.
-
WonderCSabo
félisten
Nekem a drivert nem akarja frissíteni HD4330-on 10.12-ről.
-
Male
nagyúr
válasz
Neovenator #12271 üzenetére
Pedig pontosan ezt tette nekem... a boot ment a monitoron, amikor a Win logó helyett bejött volna az asztal, akkor fekete lett a monitor, majd lekapcsolt... a másodlagoson meg ottvolt a desktop, csak ugye nem láttam.
Szerintem egy próbát megér, hogy átdugod a monitort, ha lehet... (vagy bekötöd mindkettőre a monitort: egyik kimenetre D-subbal, a másikra DVI-vel, ha van mindkettő) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hackeeeee #12270 üzenetére
A morfológiai szűrő minden felületre működik. de az algoritmus egy kicsit mossa a képet. Ott érdemes alkalmazni, ahol az MSAA nem elérhető.
(#12273) kranazoli: Az MLAA a 11.2-ben vagy a 11.3-ban lesz benne véglegesen. A tesszelláció optimalizáció valószínűleg már a 11.2-be belekerül, azzal kevesebb a probléma, mert elég csak megnézni, hogy aktiválódik-e. Az MLAA-nál a működést is vizsgálni kell, ami nagyon sok meló az összes kártyára nézve. Itt még az sem biztos, hogy a kisebb teljesítményű termékek megkapják ugyanazt az algoritmust. A HD 5670 például már eléggé köhög, mert kevés a számítási teljesítménye. Kiszámolja az effektet, csak nagyon lassan.
-
kranazoli
senior tag
Dear Abu
Olvastam ezt a cikked: [Megújult külsőt kapott az új Catalyst]
Nekem most a 5850-eshez a Január 26.-i hotfix van fenn. Ebben van MLAA; új Cata AI és AMD Opt. Tessellation.
Megkérdeztem olyantól, akinek szintén 5xxx-e van és a hivatalos verziót tette fel (11.1) mi a helyzet ezekkel.
Egyik opció sem elérhető.
Tudsz arról vmit, hogy ezeket a fícsöröket mikorra fogják (ha fogják) engedélyezni a hivatalos driver-ben HD5xxx szériára is?!
Köszi!
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Neovenator #12261 üzenetére
Én NVIDIA kártyával is jártam már ugyanígy... VGA módban és csökkentett módban volt kép, sima boot után fekete képernyő úgy, hogy csak a monitor volt a kártyába dugva. Nekem akkor a csökkentett módban történő driver eltávolítás, újraindítás, driver feltelepítése elölről segített akkor...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Még egy kérdésem lenne, ez a morfológiai élsimítás mennyivel "jobb-nemjobb" a sima AA-nál? Érdemes használni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
A 11.1-ben már a CCC az a CCC2?
-
-
Male
nagyúr
Ok... akkor majd egyszer talán lesz ez is. Talán csak senki nem szólt még nekik, hogy ezt a 10 perces programozási feladatot valakire bízzák már rá
Jaaa.... most kiderült a titkos szerződésetek az AMD-vel?
Dictator^: Amíg a 4890 volt bent, addig kellett volna leszedni a drivert... aztán kártya ki, és utána be a másik, majd driver fel. Mostmár utólag nehezebb... le kell pucolni valamivel teljesen a drivert, erre szoktak itt ajánlgatni programokat... szerintem feljebb itt is írták
-
Dictator^
veterán
Win 7 64biten van valami trükkje a catalyst drivercsomagnak?
Volt egy 4890es videókártyám egy 10.11-es driverrel.
Kivettem, betettem egy HD2600XT-t, letöröltem a drivert, mert nyafogott, hogy nem jó.
Restart.
Uninstall.
Restart.
Majd felraktam a 10.12-t alá, de telepités után kiirta, hogy kész,de hibák vannak.
Persze a log semmit nem ír. Tehát mi a helyes megoldás arra, hogy normálisan törölve legyen és menjen?Illetve miben tér el a két kártya driverkészlete, amikor 1:1-ben ugyanazt a telepitőt használják?
-
Male
nagyúr
A végén a lényeg akkor... csak miért nem írhat? Vagy miért nem tárolja el a CCC akkor egy átmeneti helyen, és az első alkalommal, amikor már írhat oda, akkor eltárolja. Valahogy nem látom ezt egy megoldhatatlan feladatnak, a felhasználónak meg kényelmes lenne.
Neovenator: Nem csak megcserélte a monitorokat, és a másodlagosra teszi a képet? ( egy régebbi drivernél jártam így... csak lestem hová lett a kép... aztán megtaláltam, a kikapcsolt, de rádugott projira tette ki )
-
Neovenator
senior tag
Az előbb próbáltam felrakni...
Mindent unistalláltam, a win felrakta a saját driverét, frissítettem 11.1-re, azóta nem ad képet a windows, megáll a töltőlogónál az elején, egyébként szépen bebootol a rendszer. Megpróbáltam visszarakni az előző, 10.9-es meghajtót és a natív windowsoshoz is megpróbáltam visszatérni, hiába...többé nem ad képet, csak a win logót...köszönöm, AMD. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Windows és Vista WDDM felülete alatt más alkalmazás is megszabhat egyéni skálázást, nem csak a driver kiváltsága ez. A natív felbontás melletti zárás azt biztosítja, hogy az egyéni skálázást nem veszi figyelembe a driver, és mindig a saját paramétereit használja. Ehhez viszont a tárolt értékek egy olyan bejegyzésbe kerülnek, amit a driver natív felbontás mellett nem írhat.
-
Male
nagyúr
Na jó, ezt nem értem.
A skálázáshoz el kell tárolni:
- GPU skálázás: igen - nem (1 bit)
- GPU skálázás módja: három vagy mennyi lehetőség van ( 2 bit )Ezt eltárolja a registryben vagy egy XML fileban.
Váltogatom a felbontást, vagy program váltogatja -> innen kiolvassa, és skáláz a rögzített módon vagy nem.Most hogy azt az össz három bitet én mikor írom át, ahhoz mi a rák köze van annak, hogy épp mennyi most a felbontás?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a natívban nem lehet élő a beállítás, csak a funkciót le kell zárni, hogy semmi se változtassa meg a skálázást. Ha te beállítod valamire, akkor az zárás nélkül alkalmazástól függően nem marad olyan. Ez a zárás biztosítja azt, hogy a beállításod minden felbontásban éljen.
Persze kérheted a felbontásfüggő skálázást is. Ez egyéni döntésed, hogy neked melyik tetszik. Az AMD zárása azon van, hogy ez mindenhol aktív maradjon. Natív felbontás mellett ezért nem állítható az opció. -
Male
nagyúr
Pontosan ezt a fekete keretet akarom elérni... a régivel ment úgy, hogy itt beállítottam,
hogy tartsa az arányt vagy éppen ne is méretezzen...Utána a programok ahogy váltogatták a felbontást, ez életbe lépett, és ettől függően ha valami pl 4:3-as arányú volt, akkor kétoldalt megvolt a fekete csík, csak függőlegesen húzta ki, a kép pedig nem torzult... vagy a másik opciónál betette csak középre minden méretezés nélkül ( pl egy régi 640x480-ban futó programnál ez szerintem jobb.. kicsi, de legalább nem ronda )
Szóval nem értem, ha minden nem natív felbontásban él ez az opció, és fix... akkor miért nem lehet élő natívban is? Természetesen ott nem méretez semmit, de legalább beállíthatom, és nem kell hozzá oda-vissza felbontást váltani. Nem mintha nagy dolog lenne, csak egyrészt felesleges, másrészt sokan azt hiszik, hogy valamiért egyszerűen nem működik az opció (ahogy én is elsőre).
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #12253 üzenetére
Nálam tökéletesen megy 5970-el a 10.12-re tettem rá gond nélkül valami nálad nem jó, nem a driver a rossz.
Abu: Mind1 ez van lényeg hogy friss.
-
Már megint...letöröltem rendesen a 10.10et, újraindítás utána driver sweeper..., aztán fel a 11.1 és még mindig 10.10et jelez a gpu-z és az afterburner is
De az órajelek megint 157mhz-en tehát villog a kép
Akinek 5970e van az dögöljön meg vagy mi?!??! Ekkora sz@r drivereket életemben nem láttam. Az elöbb pl a driver miatt kékhalállal kezdte a gép. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy nem őrzi meg, csak akkor, ha a natív felbontás mellett lezárod a funciót, így nem lesz állítható a skálázás. Ezért nem lehet a natív felbontás mellett a skálázást befolyásolni. Ez a zár biztosítja azt, hogy ne csak az asztalon legyen a kép skálázva, hanem más alkalmazásban is.
Természetesen fel lehet oldani a zárat, d akkor meg az lenne a probléma, hogy elindítasz teljes képernyőn egy programot és ott lesz körülötte a fekete keret.(#12249) SzlobiG: Az Install manager hoz létre egy új bejegyzést a registeryben, ahova bekerül a 11.1-es jelzés. Azonban ha a korábbi bejegyzés nincs kitörölve, akkor az a verziószám fog élni.
-
VGYke
addikt
Csatlakozva fess kérdéséhez, csak kiegészítve: ha magyar ccc-t akarok, akkor az "Individual" pontban egyenként kell lehúzni a drivert és telepíteni a magyart is tartalmazó Control centert? (Kezdetben még magyarul sem fogok kiigazodni benne nem hogy angolul). Az egyben 11.1 tényleg nem magyar?
-
Male
nagyúr
Tessék?
Ahhoz hogy megőrizze a beállítást az összes felbontás esetén (így a natívnál is), én miért nem állíthatom be, csak akkor ha nem a natív felbontáson megy éppen? Nem látom az összefüggést ebben.Ezt a hibát már többször elkövették, ha jól emlékszem... a működést nem befolyásolja, de azért figyelhetnének, mert ettől az ember első gondolata az, hogy: "Ha egy ilyen látványos hibát nem vesznek észre, akkor vajon a nem látható részeken mi lehet?".
-
Male
nagyúr
Feltettem... a GPU Scaling módját nem lehet beállítani a 11.1-ben, ki van szürkítve:
Nálam van gond, vagy másnál sem megy?
Szerk: Overdrive be volt kapcsolva... kikapcsoltam, Apply... aztán vissza akartam, de nem megy:
Pipálgathatom akárhányszor és nyomhatom az Applykat, nem foglalkozik vele, nem jön vissza az órajel-beállítás, de még a kijelzés sem. -
polonic
félisten
Az új driverrel nem csökken vissza a 6850 gpu órajele 100 mhz-re, mint a régebbi driverrel, hanem 300 mhz-re csökkenti. Miért van ez, miért kellett megvariálni?
-
fess
őstag
sziasztok
ha a ccc-t nem akarom feltenni,akkor ugye elég a display drivert letölteni,vagy mellé azt az opencl drivert is le kell letölteni? -
SzlobiG
félisten
válasz
westcoastog #12239 üzenetére
Igen erre én is felfigyeltem meg a driver csak 4.-i abu mit mondasz erre?
-
SzlobiG
félisten
-
katt777
félisten
Ezért is próbálkoztam a butítással. Az a legszebb, hogy ezek a DX-ek elméletileg kompatibilisek, és a DX7-es proginak elméletileg futnia kéne vele. Mondjuk azóta nem hiszek a visszamenőleges kompatibilitásban, hogy már ME alatt, DX8-cal egy csomó DX7-es program kifingott.
DOS-osokhoz még ott van a DOSBox, de pont a régi, jó wines programokat nem tudja soxor használni az ember, VirtualPC-t meg cseszhetem, hiszen az nem tud 3D emulációt.
-
katt777
félisten
Sosem tagadtam, hogy a (netán rosszul) használt Windows maga is hibaforrás.
Ezért tesztelek mindig szűz win-en.
Jut eszembe, haverom ASUS K50AB laptopján (HD4570) a Klingon Academy csak villódzva működik (ha fordul az űrhajóval), ha leveszi a high density starfield-et, akkor az objektumok villognak. 8.673.as az ASUS meghajtója, és amúgy minden rendben van vele. Van valami tipped a megoldásra (grafika levétel már volt), vagy ez is csak egy újabb program, amelyet nem képes futtatni egy (nem is mai) AMD VGA?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #12229 üzenetére
Mint írtam az ide hozott gépen is ez volt. Újraraktam a Wint és minden jó lett.
Még telepítés után el is tudtam távolítani a 10.12-őt, ami nem ment a spanomnak a régi Winnel.
Egyébként nyilván. Lehet probléma a 10.12-vel, ennek az én esetemben oka volt, és ki kellett gyomlálni a hibát. -
katt777
félisten
válasz
polonic #12056 üzenetére
Acer, HD5850. Az 1MB-os telepítő nem segít, mert nem telepítek netről SEMMIT. Szóval egy közvetlen link kellett volna. Hivatalosan 8.714 tölthető le hozzá, 2011. jan. dátummal, de ez nem éppen friss. Persze, ez lesz, ha nincs más.
Abu85: Már mondtam, hogy az, hogy valakinél nincs hiba egy AMD meghajtóval, nem jelenti azt, hogy másnál sincs. Nálam 10.12-vel pl. az általam már említett képernyőillesztő-helyreállítás, ill. gépfagyás, vmint 1X kék halál probléma jelentkezett, véletlenszerűen, míg 10.11-gyel soha, semmi probléma nem volt (másoknál meg előfordult egyes játékokban). Megj., mert pár embernek kell: tiszta rendszerre telepítettem a teljes csomagot, nem volt olyan progi, amiről én itt nem szólhatok, és semmi más 3rd party alkalmazás.
-
kbalazsa
senior tag
Klón módban egyértelmű: mindkét kijelzőn ugyanolyan felbontást használsz, ami a legkisebb közös többszörös elvén a két kijelző közül a kisebbik legnagyobb
Szóval ha az egyik 1440x900, a másik 1280x720, akkor a felbontás 1280x720 lesz klón módban.
Megjegyzés:
Csak hogy bonyolódjon a kép, pl. Nvidia vezérlőpultban találkoztam az ún. "Eltolási felbontások engedélyezése" funkcióval, aholis lehetséges a klónozott kijelzőkön eltérő felbontást használni, de akkor a kisebb felbontású kijelzőn ki lesz vágva a képből egy darab, nem pedig át lesz méretezve a képernyőtartalom.
Megjegyzés vége.Ezért méginkább érvényes az észrevételem, miszerint érdemes a kiterjesztett módban gondolkodni, mivel úgy mindkét kijelződ a natív, legszebb képet adó felbontásban használhatod és a frissítést a lejátszandó film sebességéhez igazíthatod a TV-n.
-
zörbi
csendes tag
válasz
kbalazsa #12221 üzenetére
üdv,
A hangbeállítást illetően én is arra jutottam hogy ez lesz az egyszerűbb.
A monitor 1440x900-as felbontáson megy a TV pedig csak HD ready nem full hd-s. Hogy a TV-n milyen felbontást használok arról foglamam sincs
mivel a catalystban nem találtam hol lehet állítani a TV felbontást. A displays managerben nekem úgy tűnik hogy mindkettőre vontakozik a felbontás, a TV panel properties (lásd fotó) meg nem tudom mire való. Amennyire felfogtam azon a képernyőn csak akkor kell valami beállítást force-olni ha nincs kép. Egyébként a catalyst szerint a TV-n elérhető legnagyobb felbontás full hd, ami nem igaz mert a tv csak hd ready. A film ha jó emlékszem Dvd rip volt.
Köszi a tippeket, kipróbálom őket, hátha segít.
Azt ki lehet kapcsolni valahogy hogy ne aktiválódjon a clone mód ha bekapcsolom a tv-t? Elvileg beállítottam hogy manual detect legyen de ez a szerencsétlen akkor is egyből aktiválja a clone módot mihelyst bekapcsolom a tv-t.
(Ja a képet csak netről szedtem mert melóhelyen vagyok és itt inteles a vga.)
-
kbalazsa
senior tag
A hang beállításra egyszerű trükk: Legyen alapértelmezett a Realtek HD Audio output, hogy normál esetben a PC előtt ülve legyen hang. Használj olyan Médialejátszó alkalmazást, ahol ki tudod választani a program által használt hangkimenetet (ilyen pl. az XBMC).
A filmnézés közben megjelenő csíkozódásra: ellenőrizd, hogy milyen frissítést használsz klón módban és hogy melyik frissítés optimális a TV-nek az adott felbontáson (1080p -t használsz?). Gondolom a klónozáskor a monitor volt az elsődleges kijelző, próbáld ki úgy is, hogy a TV lesz az elsődleges.
A film, aminél a csíkozódás jelentkezett milyen anyag volt? Xvid/mkv/DVD rip?Még egy ötlet (ha esetleg kadencia problémáról lenne szó); adj esélyt más médialejátszó programoknak, előfordult már nálam is, hogy nem 24 Hz-en lejátszott 24p-s film másként "ricegett", másként akadozott vagy csíkozódott más lejátszó progival.
Egyébként én a helyedben mégis inkább kiterjesztett módot használnék a 24p-s HD filmek kadenciahelyes lejátszása miatt. A monitorod ugyanis nem biztos, hogy támogatja a 1080p24-et, míg a TV-d nagyobb eséllyel igen.
-
kranazoli
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
HD5700-as szériával számíthatunk valami újításra amúgy a januári driverrel?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Van valami infó a januári driverről?
-
zörbi
csendes tag
Kicsit jobban tanulmányoztam a catalystot, és lehet azzal lesz a gond. Ahol meg kellene jelennie a példa képnek/videónak hogy hogy is néz ki az adott beállításnál, mindehol csak egy fekete kép jelenik meg... Ma este kap egy resinstallt a 10.9-es hátha megoldja. Meg kicsit öreg már az xp is, egy alaplap cserét is megélt már de lusta vagyok újrahúzni pedig valszeg ráférne már...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát, sok függ a kábeltől. Itt tényleg érdemes, egy picit a minőségre is adni. A Hama az megfizethető, és használható a minősége.
Csökkentett módban nincs betöltve a driver, így nyilván nehezen tudja az install manager összegyüjteni az uninstallhoz szükséges infókat. Nálam olyan hibával járt a gép, hogy fagyott, és nem indult el a CCC. Sajna az uninstallnál is fagyott, így reménytelen volt megmenteni a Wint. Úgy döntöttem, hogy újrarakom. Ugyanazzal a driverrel nem volt probléma egy új rendszer mellett. Simán ment minden, még az uninstall is jó volt utána. Aztán felraktam a 11.1b-t, ami szerdán fog megjelenni.
A driver telepítése után minden kijelző aktív lesz, de ezt a Catalystban be lehet állítani. Ha letiltod a TV-t, akkor többet nem lesz aktív, csak akkor, ha akarod.
-
zörbi
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Akkor kölcsönkérek egy másik kábelt és kipróbálom azzal is. Az igazság az hogy teszkógazdaságosat vettem, mert sokalltam az 5-6k-t érte, de lehet így jártam rosszabbul.
A driverrel igazából az volt a baj hogy normál módban kék halál volt, vagy fekete képernyő, csökkentett módban meg azt mondta az installer hogy nem észleli a grafikus hardvert. konkrétan az programs/uninstallból el sem indult, csak a C:\ATI\... folderből, de ott se működött. Bár lehet normál módban is ezt csinálta volna.
Mindenesetre megalol hogy nem lehet uninstallálni egy drivert csökkentett módban... Eddig úgy voltam vele hogy urban legend a rossz minőségű ati meghajtó de ez most eléggé felbosszantott. Meg úgy olvasom mások is megjárták vele.
Arra esetleg van tipped hogy miért enabled a TV automatikusan? Lehet az lesz hogy a realtek audio lesz a default mert filmet nézek ritkán és akkor meg beállítom neki egyúttal, de azért akár működhetne úgy is ahogy én szeretném
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A csíkozásra csak tippem van. Ki kellene próbálni másik kábellel, mert ha a monitoron jó, és a TV is jó, akkor csak a gép és a TV között lehet a hiba.
Az driver manager telepítési és törlési problémáit a Windows teleszemetelése adja. Ilyen hibával volt nálam is egy gép a hétvégén, nem lehetett törölni a meghajtót. Újraraktam a Windowst és minden megy pöcre, törölni is lehet a meghajtókat, még a managert is. A 10.12-t simán törölte, és felrakta a 11.1b-t, vagy amilyen néven jön.
-
zörbi
csendes tag
Sziasztok, nem tudom ez e a jó topik legfeljebb megmondjátok hol próbálkozzak
Van egy Hd Sapphire Radeon 5550 ultimate (ddr2 passzív) kártyám. Nemrégiben vettem HDMI kábelt hogy tudjak filmet nézni a TV-n gépről. Ezzel kapcsolatban van 2 problémám:
1., Az első filmnézéskor beállítottam hogy clone legyen a monitor + tv (más nem jön szóba mert a tv másik szobában van, falon megy át a kábel és ext. desktopnál nem látnám hogy mit csinálok a tv-n
) Azóta amikor elindul a gép (xp sp3) akkor a display managerben látszik hogy automatikusan aktív a tv is. Ez azért baj mert a rendszer hangbeállításainál 2 elem van:
ATI HD Audio Rear output
Realtek HD Audio output
Az ATI az alapértelmezett hogy ha aktív a clone akkor hang a tv-re menjen. Ha meg inaktív akkor el is tűnik a listából tehát a hang a gépen lesz. Ez jó is lenne így ha nem lenne aktív egyből indulás után. Emiatt mindig kézzel le kell tiltanom a Tv clone-t hogy legyen hang a gépen.2., Filmnézéskor a pörgős jeleneteknél vízszintes csíkozódás jelenik meg a TV-n, míg a monitoron nem látok ilyet.
Új driver nem jöhet szóba mert a 10.12-tól be sem bootol a gépem, csökkentett módban pedig nem lehet uninstallálni ezt a driver manager csodát mert mindenféle hibát dob hogy nem látja a hardvert meg mittomén. Ez is megérne egy kommentet, fejlesztőként elfogadhatatlannak tartom ez a minőséget hogy csak system restore point-al tudtam életet lehelni a gépbe mert még uninstallálni se lehet.... Na de vissza a témába.
Nagyon megköszönném ha tudnátok mondani valamit a fenti két problémára, hogy lehet e ezt orvosolni beállításokkal, vagy bármi tanács jól jönne.
Előre is köszönöm! -
baleee89
aktív tag
sziasztok! már írtam tegnap kék halálozással kapcsolatban xp alatt! na tettem fel win7-t meg szűnt a probléma furmark 3dmark 06 hibátlanul fut de ut3 alatt el fossa magát nem csíkoz semmi csak dobálja a képet! driver gond lenne? valami értelmes drivert tudtok ajánlani win7 alá 3870x2-hőz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 27% ASUS TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX Csere Kisebbre
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest