- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
<Adamsky> #14675 üzenetére
Egyetértek azzal, hogy ezeknél a hangszóróknál van nagyobb hiba is, mint a mélyek finomságai, de azért hallható, hogy egyiknél üt a basszus, másiknál olyan elfolyós, lágy.
Hallottam a Blast-ot, és tényleg szépen szól, de azért annyira nem, mint amennyibe kerül, és amilyen nehéz.
Akkor már inkább egy jó kis Onyx Studio, ami kicsit olcsóbb, és mélyebbre is megy, sokkal szebben szól, hiába mono, cserében nem alkalmas kültéri falbontásra. :DDe amúgy egyelőre jegelem ezt a vonalat, elvagyok a MB-mal, mert mégsem viszik el. :D
-
carl18
addikt
válasz
Bgabeen #14520 üzenetére
Hazai piacról elérhető árba, esetleg akku nélkül?
Sajnos a Lamax kétlem hogy "Kívételesen jó termék lenne"
Az hogy megélhetési videósok reklámozák nem jelenti hogy valóban jó.
Nem hallottam de nyilván a fizikai paraméterei alapján se egy top ligás termék.
Edifiernek vannak Akku nélküli Bluetooth hangszórói amik igazán jó minőséget képviselnek.
Lamax helyet hazai piacról inkább olyat vennék, asszem van Edifier D12. 30E alatt van, ha az akkuról le tudsz mondani akkor ez jó opció lehet.
Nincs akkuja, de maga a felépítés alapján nem mondhatni rossz az alap spec.
De ha kell az aksi akkor egy EVOLVEO Armor POWER 6A se rossz választás.
13600 és árához képest egész jót szól. Simán oda merném rakni élőbe lamax és társai mellé, de hát ez a pillanat sose jön el. Én meg nem leszek veréb és dobok pénzt ki az ablakon rossz termékre.#14516orsooro
Szerintem erről mondj le, nálam volt rövid ideig próba gyanánt.
Alapjáraton is melegszik a hangszóró alja elég rendesen, szerintem hibás a széria vagy valahogy maga a konstrukció is rossz.
Én biztos nem szívatnám magam egy alapból se jó hangú hangszóró javításával.
Már nincs is forgalomba és amúgy se éri meg a pénzét.#14524Doky1988
Már a fenti hsz-ben jeleztem neked az összes 2 kg-os hangszórót ami hordozható és amazonról beszerezhető. A Többi ízlés kérdése, bár tény és való szerintem se éri meg a jelenlegi 120E árát a Xtreme 3.
Sajnos Tökéletes hangszóró nincs a piacon, gyakorlatilag mindnek van egy Achilles sarka.
Nekem jelenleg egy D Fine Plus van, ezzel már elboldogulok és az árához képest igen jól szól.De ha HK hangminőséget szeretnél akkor valóban a Harman Kardon lesz arra a legjobb választás. Sajnos se D FIne/Se a Motion Boom nem tud olyan öblös lágy basszust mint a HK.
Esetleg használtan egy Onyx Studio 5-6 már elég jó teljesítményt kinálna.
Nem nagy az akkuja, de a hangzást elég remek.
Most jön a Fekete Péntek így ha van konkrét modell akkor még lehet jó áron is lecsaphatsz egyre. -
carl18
addikt
válasz
forguet #14424 üzenetére
Tesómnak az Onyx Studio 3 1-2 év alatt dölgött meg az akkuja, mert az folyton hálozatról ment. A 100%-os töltöttség 4,2 volt és hosszú távon szó szerint tönkre teszi.
3X18650-es cella kell bele 11 volt 2200 mah.
Emlékeim szerint volt olyan bluetooth hangszóró ahol a töltés módott ki lehetett kapcsolni.
Ilyen kéne több termékbe hogy ne degradálja az akkut. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14328 üzenetére
Azzal tisztába vagyunk, ezen nem számítanak normális tesztnek!
Nekem is ez csak egy hobbi, de már nyilván így is fejlődtem magamhoz képest minőségben.
Sokkal jobban vesz fel a P30 pro mint a régi telefonom, ennek volt ez a beépített mikrofonja.Igen, én is gondolkodtam de sajnos nekem nincs akkora nézettségem amiért megérné ebbe befektetni.
Annyi ember nem nézz engem hogy ebbe beszáljak nagyobb tőkével.
De még csak csinálnák is teszteket, minden terméket megkéne vennem egyenként az meg a bizonytalan idei gazdasági helyzetbe nem túl kifizetödő.#14330hcol7
Bár csak úgy volnaDe sajnos nekem minden termékem fizetős volt.
Amúgy hallani kell élőbe egy D fine vs Motion Boomot és utána más is el fogja dönteni valóban ki is a győztes ebbe a kategóriában.Meg itt sokat számít kinek milyen hangzás jön be, nekem a Dockin a szebb/szimpatikusabb.
De egy online videós a W-king X10/JBL Xtreme 3/Dockin D Fine-t tesztelni és ö azt írta a 3 közül a legszebben a Dockin D Fine szól, szóval hiába régi hangszóró úgy látszik még most is labdába rúg.Amúgy igen, az igazság nekem úgy a Dockin bejött, vásároltam más hangszórókat is hátha lesz majd ami többet tud majd. De valahogy egyik se tudott olyan villantani amiért leváltottam volna, a W-King D8/Motion Boom jó hangszóró, de nem is egy Dockin killer.
Persze nekem a HK lett volna az optimális, de a hurkalé akkumulátor miatt azt nem akartam venni. Mert ha veszek egy HK Onyx Studiót/Go+Play ott mindenkép opció volna az akku modding, bővítés házilag.
Meg láttam ilyen moddereket akik csináltak ilyet, de jelentősen megnővekedett a töltési idő.
Meg sajnos a Hk Onyx széria jelentősen gyengébb akkuról mint hálozatról.
Ez sok apróság, de a valós életbe azért igen is számítanak.
Nekem egy hordozható hangszórónál meg igen is fontos egy átlag hangerő vagy néha maximumom mennyit is bír ha szűkség van rá.Amúgy igazság szerint már megbántam hogy eladtam az Earfun Go-t, sajnos most nem is találok jó árba hasonlóan jó hangú hangszórót ami hordozható.
Itt az Evolveo, ami a GO2 túlépi teljesítménybe de valahogy a basszus hiányzik belőle és a hangkép se a igazi. De van rá 2 év garancia, ami talán előny.Mondjuk még van egy tervem, itthon van nekem sok JBL Charge 2 Driver, ami 45mm-es.
Arra gondoltam próba gyanánt bele lehetne rakni egy ilyent a Armor O2-be, és megnézni menyit javulni a hangzás és a mély tartosmány stb. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14313 üzenetére
Igen, a JBL se tudott többet hozni ebbe a méretbe. Nekik a Charge 3-ba volt 2X50mm driver, az még annyit se tudott mint a Motion+.
Igen a Boombox 3 kialakítása elég durva, 3 utas hangrendszer nem semmi a JBL mit ki nem alakított belőle, a hangolása már más de nyilván ez egy Party hangszórónak szánt dolog.
A HK Onyx 3-ba van 75 mm-es Woofer, na az is durván kongatja a mélyeket hálozatról.A Motion Boom Plus-nál azért lett ez sok embernek csalódás, mert belegondolunk 2019-be jött a Motion+ és gyakorlatilag saját méretébe sok termékkel feltörölte a padlót 100 dollárért.
Aztán álmodoztónk a Motion+Boom fúzió lenne az ideális a hangzás elérése érdekében.
Meg is jelent, de közel se volt olyan zenei mint azt sokan elvártuk volna.De ez a Anker részéről elég hanyag dolog, legyen hangos és olcsó aztán majd viszik.
Csak itt arra vagyok én kíváncsi mikor a cégek valamit megterveznek és gyártásra adják hogy ennek valóban jó-e a sorsa.
Valahogy az Ankernél a Motion+ volt a csúcspont, azóta nem csináltak semmi felejthetetlent.A Dockin cég esetében Meg a D Fine 2016 végén volt a csúcspont, azóta a Dockin termékek nagy része D Tube és társai nem igazán voltak nagy durranások.
Szóval ez szomorú hogy az idő telik, de nem sokkal jutunk előre.
De maga a piac is azt mutatja hogy egy 6 éves HK GO Play milyen versenyképes manapság hogy valóban belassult a fejlődés.De még Oluv emlitette mai napig nincs olyan hangszóró ami zeneileg olyan szépen szólna mint egy Vifa Helsinki.
És ha úgy nézzük az is milyen régi.
Vagy talán valóban drágább terméknél lehet ilyen féle minőséget elérni?
Mert ha úgy nézzük ami 150 euro alatt van ott minden helyzetbe le van spórólva az anyag.Meg a Fake Battery se ritka, mikor egy gyártó nagyobb akkumulátort ír a dobozra mint amilyet a hangszóró rejt valójában. A TRONS Groove esetében a gyártó 2500 mah-es akkut írt a dobozra, de teardown videókba csak 1800 mah-t láttunk.
-
hcol7
senior tag
válasz
csabyka666 #14300 üzenetére
hali,
ha belter, es nem a partyfaktor a cel, akkor a koztudottan kisebb aksikapacitasert cserebe szebben szolo hk onyx 7 is meggondolando lehet velemenyem szerint.
az meg disznek sem rossz, igy. a "csajozos" faktora sem elhanyagolhato : )
de kivancsian varom a tobbiek velemenyet is :) -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #14224 üzenetére
Megcsinálni biztos meg lehetne, csak nekik nem céljuk. Mert nem hiszek akarnak hordozható hangszórót csinálni. Lehet a Go+Playból se kellt el az összes kétlem vagy nem volt akkora a kereslet.
Idén Média markba láttam egy fehéret, pedig 6 éves darab.A Samsung felvásárolta pár éve a a Harmant Kardont, de a HK és a JBL is testvér márkák. Így nem akarják kanibalizálni, hiába volna létjogosultsága a piacon.
2022 és még nincs nincs új Go+Play, szerintem elengedték ezt a vonalat.Pedig eddig a legjobb basszust számomra a HK Cuccok produkálták.
Tesóm sok éves Onyx studio 3-as hangszóró még mindig csodálatos Öblöst basszust produkál. -
szab120
tag
válasz
<Adamsky> #14222 üzenetére
Go+Play, ahogy írtam is nekem hangban abszolút nem tetszik, ahogy az Onyxok sem, a túlhúzott basszusok miatt. Ráadásul mindegyiknek kivétel nélkül meghal az akksija, ami ráadásul amúgy sem túl acélos, úgyhogy én nem vágyom go utódra.
Ez ráadásul a "bölcsőn" kívük usb-c-vel is tölthető, így powerbankkal is lehet hosszabbítani az üzemidőt, ráadásul ipx4-es is, így annyira nem kell félteni, mint egy tanúsítvány nélkülit.
Maximálisan elégedett vagyok ezzel a Citationnal, nyilván ha többre vágyik az ember, akkor dupláját/tripláját kell fizetni, mondjuk egy Vifa Copenhagen 2.0 személyében.
Amúgy a Citation nem véletlenül drágább a go szériánál. Érdemes lenne élőben meghallgatnod, összehasonlítani. Sokkal tisztább, és nem az a számomra mű (boost) basszus.
Sony fejhallgatót (1000XM4) használok, ott is kijön az LDAC és a sima közti különbség, de a BT vs Wifi (Chromecast) tényleg ég és föld. -
szab120
tag
Nem vagyok egy Harman/Kardon rajongó, így az Onyxok meg a go+play hangzása sem tetszett igazán sosem.
Viszont hozzám került egy HK Citation 200-as, és azt kell mondjam, lenyűgözött.
Már a külcsín is megfogott, de amilyen hangot visszaad, főleg wifin, Tidal Hifin keresztül, elképedtem. Ráadásul a basszusa is üt rendesen, és nem olyan bután, mint egy xtreme 3-on. -
szab120
tag
Lényeges szempont az áron kívül, hogy bentre vagy kintre szánod.
Mert hiába az egyik legjobb a Vifa Copenhagen 2.0, azzal bizony nem mész erdőbe bulizni, ahogy HK Go + Play-el sem.
A HK Onyx szériából egyedül a 6-os, ami ip tanusítvánnyal is rendelkezik, viszont HK hangszórók akksijával kapcsolatban tudnod kell, hogy eléggé szerény az élettartamuk, ráadásul 80% felett kb 1,5 óra alatt lemerülnek.
JBL-t személy szerint abszolút nem ajánlom, az eléggé messze van a bestbuy kategóriától.
A mostani árak alapján a legjobb ár/érték arányú a Soundcore Motion Boom Plus, viszont ha elég kisebb teljesítmény, és olcsóbban nézelődsz, akár a márka többi terméke is nyugodt szívvel ajánlható.
Ahogy a Tribit Stormbox Blast is 100k környékén elég jó vétel, bár most hiánycikk az Unióban.
UE Hyperboom vagy a B@O Beolit 20, Sonos Move, Marshall Tufton vagy a Vifa bármelyik hangszórója : ezeket mind nyugodt szívvel ajánlom, bár egyik sem olcsó.
Ha a pénz nem számít, akkor valóban ott van a Devialet.
-
válasz
carl18 #14053 üzenetére
Döbbenten néztem egyik nap az árát.
Sok évvel ezelőtt amikor új széria volt akkor került vagy 80k-ba,de az ára be lett betonozva rendesen azóta,pedig eltelt pár év.
Nekem csak egy próba erejéig volt 1-2 napig,Harman dolgozói webshopból vettem valami 30k-35k körül,haszonnal adtam tovább (ilyen céllal is vettem).
Jó volt a hangja,de az Omni 20-as kenterbe verte,igaz az nem volt hordozható.
Aztán volt Onyx 4 és 5 is a tulajdonomban,de mindegyik csak pár hónapig,szóval az akku romlással kapcsolatban nincs tapasztalatom.
2 HK cucc volt amit bánok hogy eladtam,az az AVR171s és a HKTS-16 5.1 szett. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem megy olyan mélyre, mint egy H/K Onyx Studio, vagy a JBL Boombox 2."
Az, hogy "nem megy" olyan mélyre, vagy nincs benne annyi mély, nagyon nem ugyanaz. Ez például Alan Ross tesztjéből van 70%-os hangerő mellett.
Ott van a Tribit-ben is a mély, csak egyes frekvenciákon nem annyi (nem olyan mennyiségben), mint a JBL-nél. De a különbség - szerintem - marginális (főleg, ha összevetjük az árakat). Ha pedig nem csak a mélyeket nézzük, hanem az összképet, akkor pedig már nem is annyira egyértelmű, hogy a JBL a győztes. A Tribit-ben - ha jól emlékszem - egy 9 sávos EQ van, míg a JBL-ekben talán 3 (a H/K-ban pedig nincs).
Szerintem a Tribit-ből sokkal tökéletesebb / egyenletesebb hangzás hozható ki, mint az előbb említett konkurenciákból. Ja, ráadásul az Onyx Studio-k mono hangszórók. -
carl18
addikt
-
Sziasztok!
Nézegetek teszteket a Tribit Stormbox Blast-ról, és a jobb minőségű felvételeken jól hallani, hogy nem megy olyan mélyre, mint egy H/K Onyx Studio, vagy a JBL Boombox 2.
A kérdésem az, hogy ha le tudnék mondani a vízállóságról, akkor az Onyx Studio 7 ellen van bármilyen ellenérv, vagy jobb versenyző a 110 ezres kategóriában?
Kössz!
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13914 üzenetére
Ez a haverja hangszórója és ők azt hitték eredeti, meg azt írta szépen szól.
Persze, mondta küldjem vissza. Majd feladom és akkor vissza utalja a pénzt.
Csak akartam egy saját példányt gyűjtemény céljából.
#13918Aureal
A népet ráveszik a vásárlásra, a sok szart meg eladják utána nekikIgen, ez a kapitalista rendszer célja. Rávenni az egyént a folyamatos vásárlásra, profitot előállítani és jól meg gazdagodni.
Azt hogy ez milyen módon éri el mindegy, lehetnek alul fizettek rabszolgák, vagy filléres környezet szenyező anyagok.Azért az Earfun Uboom 60 dolláros eladási ára, amibe benne van az adó és szállítás és import költségek már alapból azt mutatja milyen olcsó termékről van is itt szó. És itt az Earfun összes dolgozója ebből, hangmérnőkők, akkor ha úgy nézzük a gyár és a szalagón lévő emberek is ebből az összegből fognak élni.
Meg ott az anyag költség stb, logisztika szállítás.Így úgy gondolom az Uboom L se kerül többe 15 dollártól, ha csak az anyag költségről beszélünk.
És mikor ilyen filléres alkatrészekről beszélünk, (Kínai nagyker ár) Akkor nem is kell csodálkozni miért is van olyan nagy szorás az alkatrészek minőségébe.
Itt Konkrétan Oluv hiába hangol jól, nyilván attól is függ a gyártásnál a minőség ellenőrzés mennyire szigorú.
Szerintem a minőség ellenőrzés annyiból áll, hogy rányomnak egy fehér zajt, vagy valami béna hang effekted és ha azt leadja torzítás nélkül akkor ez már működikFigyelem a most következő videó csak erős idegzető tagoknak ajánlott!
microlab speaker factory - Driver Unit
És akkor nem kell csodálkozni, az Anker,Dockin, és társai miért nem tudnak egy HK szintjére lépni hangminőségileg.
A Dockin gyártási helyszíne egy teardown videó alapján Shenzen.A Dockin Drivere ettől a gyártótól van, de a D Fine woofereit már nem forgalmazzák.
http://www.acp-spk.com/Én komolyan csak azt sajnálom, hogy valóban még a jó minőségű termékek is a maguk módján gagyik. Ott a Harman kardon, amikbe például borzalmas minőségű akkumulátorok kerültek,a GO & Play például elég híres volt az akkumulátor döglödésről.
De tesóm Onyx 3-as akkuja is 1 év után be mondta az unalmast.
De az Xtrem 1 is küszködött akku gondokkal annó.De a Motion Boom Plus rajtja se volt túl bíztató, ez a passzív membrán dolog is egy kissé égés volt. Egy Outdoor Party hangszóró, amit nem használhatsz kültéren napon
KIábrádító
De Alan Tesztjébe a 2 Motion Boom ellen se állta valami jól a helyét.Én megmondom ősszintén, ahogy megyek a korral úgy unok rá erre a vedd meg dobd el társadalomra.
Csak egy hangszórót akkarok amit aztán egy életen át elhasználok,
a D FIne-t már csak azért is tartom meg kíváncsi vagyok hány évig tudom életbe tartani. De mennyi idő telik el, mikor az első szervízelésre rászorul. De arra kíváncsi vagyok ha véletlen megpusztul egyáltalán javítható lesz-e.Egy Tag írta nem is olyan rég a DOSS SOUND XL hangszórójába meghibásodott a alaplap és azt semmilyen módon nem lehet orvosolni.
-
szab120
tag
Abszolút, iszonyat nagy akksi van benne, várhatóan az a Sony szintjén lesz /akik ebben éllovasok/.
A Boombox 2-t is bezabálja reggelire, bár a HK-nak mindig jobb a hangképe, mint a JBL-nek.
Szóval az idei év 2 slágerterméke lesz a Tribit és az Anker legnagyobb hangszórója.
Ráadásul a jelenlegi áron, rossz forinttal számolva is 40 ezerrel olcsóbb a go+playnél, 30-cal az Onyx 7-nél, amik ugye elesnek a vízállóság hiánya és az akksi kapacitása miatt, de a Sony XG500 is 50-el, illetve a Boombox 2 110 ezerrel drágább!
Még jöhetne 1-2 hasonló gyártó a piacra, hogy maradjon ez a 150 eurós átlag, nagy teljesítmény mellett.
Szerintem a Tribit és az Anker is jó választás, egyikkel sem fogsz mellélőni.
Egyedül küllemben szebbek a HK termékek,minden másban alulmaradnak. :)
/érdekes amúgy, hogy legtöbben az Onyx/go vonalon mozognak,pedig a citation 200 az én fülemnek lényegesen jobb választás/ -
szab120
tag
Pár hét használat után azt kell mondjam, hogy a Motion Boom Plus elképesztően megérte.
Mindenféle műfajban ki lett próbálva, saját eq beállítás után úgy szól, ahogy én szeretem/megszoktam. (Xtreme 3 pl. nálam rock/metal zenében teljesen elvérzett)
Sonytól XB szériából meg volt az XB30/40/41/43, a maguk idejében mindegyiket szerettem, talán az utóbbit kevésbé, de mindegyiket lefölözi.
Volt Onyx 6-om is, azt is lazán.
Sőt, haverom Boombox 2-jét is túlszárnyalja hangerőben, ráadásul ott a mélyek teljesen elviszik a többi tartományt.
Nagyon óvatosan kell kezelni a (külföldi) hozzászólásokat, legyen az bármilyen, mert pl. jönnek az oldalsó membránok melegedési problémájával, majd a végén ott van, hogy Tribit Stormboxot ajánlják.
A kettőt összehasonlítva (Tribit) mivel utóbbit csak yt-n hallottam a lényegi különbségek, amelyek számomra pl. döntő tényezők: 1. a súly/méret (xb43-nál is sokalltam a 3 kg-t, T-nél ez 5,5 kg), 2. kinézet: amikor megláttam a (kikapcsolható) bazári fényeket, nem tudtam komolyan venni. 3. hangzás: Oluv videójában (fülessel: 1000XM4), nekem tisztábban szólt a Plus, míg a Stormbox inkább a túltolt mélyekre ment rá, persze lényegesen jobban, mint bármelyik JBL. Az árat azért nem írom 4. pontnak, mert tényleg minimális különbség.
Oluvnál furcsa volt, hogy hozzászólt, mekkora szar a Dockin (amit anno gyakorlatilag ő tett ismertté), meg az XG500. Félek tőle, hogy azért ezekért a tesztekért már kapnak a gyártóktól rendesen..
Egyébként ismerve magamat, sanszos, hogy berendelek egyet majd, saját tesztelésre.
Személy szerint nagyon örülök, hogy ebben az árszegmensben nagy gyártókat megszégyenítő hangfalakat adtak ki. Egyedül nyilván a kinézetükbe lehet belekötni.
Olvasva 1-2 hozzászólást, szerintem teljesen felesleges kizárólag yt videókra hivatkozva minősíteni bármit is, azt saját füllel élőben kell letesztelni/meghallgatni. Ráadásul még az sem mindegy, milyen telóról/beállításokról használod. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Leki78 #13775 üzenetére
Személyes tapasztalatom ugyan nincs, de szerintem, egy JBL BoomBox 2 jó választás lehet. Pontosítanék: a megfelelő választás. Azt a basszust, amit gondolom az Onyx után keresel, sajnos más nem tudja.
#13778 Cyborg
"Igen, van olyan jó, nem megy olyan mélyre, de hangosabb, és sokkal olcsóbb."
A "jóság" ugye szubjektív. Egyik se egy hifi cucc, szóval tisztaság szempontjából kár is lenne hasonlítani. A mélyek tekintetében viszont - ahogy te is írod - a BoomBox 2 biztos, hogy jobb. Talán a Boom Plus hangosabb, de azért a BoomBox 2 se halk. Ha van rá pénze, szerintem a JBL-t vegye.Egyébként épp ma néztem Alan új tesztjét az új fw.-vel a Boom Plus-ról. Hááát ... jobb nem lett. Most máshogy rossz. Nem értem ezt a bénázást.
Ja, és a mostani tesztjében említ még egy érdekességet. Állítólag a passzív membrán ha bemelegszik (?) akkor szorulhat és akkor annyi a basszusnak. Szóval nem csak szoftveres gond van a típussal. Talán majd egy rev. 2. -
Leki78
tag
Sziasztok! Jellenleg van egy Harman / Kardon Onyx Studio 5-öm. Keresem ennek az utodját (nem pont ebben a márkában). Jellenlegi nagy hiányossága a pocsék akku idő (max hangerőn 1-1,5 óra) és lehetne egy kicsit több hangereje. Jbl Boombox 2-ben gondolkozom, jó választás lenne? Elektronikus zenét hallgatok és fontos lenne a nagyon jó basszus és a jellenleginél sokkal több akkuidő.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13662 üzenetére
Hát igen, az én gondolataim is az voltak hogy néhány év elteltével a kínai nagy gyártók majd képesek lesznek reprodukálni a Go+Play hangzását.
Szerintem az lehet az ok amit írtam, hogy mindegyik kínai gyártó /Anker/Dockin a kínai nagy kertől vesznek az alkatrészeket gombokért.
Amit egy kínai mérnők dob össze gyorsan, viszonylag legyen jó a hangja és legyen olcsón legyártható.A Harman GO+Play meg eredetileg egy 300-400 dolláros hangszóró, és a Harman Kardon mérnőkei szinte egész biztos hogy a Woofereket szándékosan ahhoz a hangszóróhoz tervezték.
Nyilván nem kellet seholse sporolni, és nem is egy költségvetési vonal.Mert én is sokat gondolkodtam, sok-sok hangszóró járt a kezem között.
A Motion Boomot én próba gyanánt vásároltam, kíváncsi voltam a hangjára. Tény nagyon egyénre szabható az EQ és tény valóban szépen és hangosan szól, de mikor a Dockin ellen mértem nekem volt pár gondom.
Akkár hogy EQualiztereztem agyon, valahogy akkor is érződött a Tweeter hiánya a Dockinnal szembe, a másik nagy baj hogy teljesen hangerőn teljesen elgyengült a basszus.
Egyéni EQ mellet még 50-65% hangerő mellet is egész szépen falta az akkut. Nekem Sokszor vegyes felhasználás mellet 5-7 óra alatt is sikerült lemereítenem.Mikor teljes hangerőn oda csavartam, határozttan éreztem a Dockin hangjába jelentősen jobban megmaradnak a mély hangok.
Az én szempontomból a Dockin jobban szólt.Más felől az a Deep Bass még se volt olyan mély, az Underground 1 Liljon Getlow számába az Ankernak is ugyan úgy beletört a bicskája.
Egy Biztos inkább vegyen valaki Motion Boomot, mint sem Charge 5-öt 60-70E-ért!
De én kicsit többet vártam,a tesztek alapján.
És még ha volt is neki valami fajta mély basszusa, még közel se olyan módon produkálta mint egy HK hangszóró.Tesómnak még mai napig remekül müködik hálozatról a Harman Kardon Onyx Studio 3, és hiába viszonylag jó hangszóró a Motion Boom de az old Onyxnak a nyomába se érhet.
Egy biztos ha jön egy gyártó és a Harman Kardon Go-Play hangzását elsőnek tudja reprodukálni, egész biztosan megfogom vásárolni.
De hogy erre hány évet kell várni, az elégé megkérdőjelezhető.#136642ofthem
Én nem vagyunk elfogult, Volt Anker Motion Boomom, tényleg jól szól de azért távol áll a Harman Kardontól, és a Tweeterek hiánya is sokszor érződött a magasokon.De mikor haver JBL Xtreme 2-je ellen viszonyitottuk akkor is igazán vegyes érzelmet jutottak eszünkbe vele kapcsolatban.
Egy Budget Boombox ami viszonylag olcsón beszerezhető.
-
szab120
tag
válasz
carl18 #13652 üzenetére
HK basszusától én mondjuk nem vagyok elájulva, pláne nem a go-ban találhatóétól /egy Olufsen már valami 😃/. Lásd, mikor oluv az Oslóval hasonlította össze, iszonyatosan a magas és a közép kárára történik a mély túltolása.
Nálam mondjuk nem életszerű, hogy 2 Boommal rohangásszak, meg ez esetben a versenyeztetés sem, mert ennél pl. 30% felett már tényleg nem lakásba való, de mondjuk egy erdei vagy bármilyen kültéri sütögetésen sem fogja az átlag 60 fölé csavarni, mert iszonyat hangos.
Az arany plakátot már rég kiérdemelte a Vifa/Olufsen/Devialet trió, de értem, mit mondasz.
Az anyaghasználattal egyetértek, de ez esetben ez előny is valahol,mert nem félted. Onyx 6-om volt anno,hiába rendelkezett ip tanúsítvánnyal, ki nem vittem volna semmilyen buliba.
Itt egy kép az Oslóval 😃 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szab120 #13562 üzenetére
Az Onyx 7 picit mintha mélyebbre menne (igaz, konnektorról), de ez messze nem azt jelenti, hogy a Boom+ sz@r lenne. Sőt! Mivel a csávó végig BassUp-al nyomta, még lehet van is benne némi potenciál.
A "sima" Boom-al összemérve sajnos - ebből a felvételből - nem, vagy nem nagyon hallani a csipogók előnyét. Hangosabb az a számokból is látszik, ill. k. nagy lett.
Nekem jobban bejönne egy Motion++ valahogy a kettő közötti méretben és teljesítménnyel.
-
szab120
tag
válasz
bako01 #13561 üzenetére
Motion Boom Plus-ról már van 1 srácnál teszt Xtreme 3-al és Onyx 7-el, mindegyiket rommá veri.
Az igazság az, ha 100 környékén nézel (és mindenképp a JBL vonal érdekel), akkor a helyedben a következőkből választanék: Onyx 6,7, Go+Play, Citation 200: ebből csak a legelső rendelkezik mondjuk ip tanúsítvánnyal, mindegyik gyenge pontja az akksi élettartama, illetve a használható órák/percek száma.Ha más is szóba jöhet, akkor a Sony XG500-at bátran ajánlom, 30 óra üzemidő, LDAC támogatás, sokkal tisztábban szól, mint bármelyik JBL, és ip-s is. A House Of Marley Bag Of Riddim 2 szintén jól szól, viszont sérülékeny.
A Motion Boom Plus pedig árban minden nagy gyártót lefölöz. -
szab120
tag
válasz
Kapanyél #13558 üzenetére
Kezdjük ott, hogy az Xtreme 3 - ha bolti árakat nézünk - 100 ezer forint, az Anker átlag hangszórói kb 30-40 környékén mozognak, most a legnagyobb lesz kb 60. Tehát itt élből értelmetlen hasonlítgatni, mert ár-érték arányban sok kérdés nincs.
Az Xtreme 3 leginkább elektronikus zenéhez való, rockban, egyéb hangszeres zenében csúnyán elvérzik, ott a Sony az igazi, pláne, hogy Androidról LDAC formátumot is támogat.
Ráadásul a Harmannál nyilván az Onyxot azért készítik ilyen gyenge akksikkal, és most ismét ip védelem nélkül (7-es széria), hogy saját pályán ne tegyenek keresztbe, mert sokkal szebben szólnak.
Egyébként ilyen hangszóróknál úgy is az a leglényegesebb az átlag felhasználónál, hogy kinek melyik márka/forma fele húz a szíve, igazából élőben kell mindegyiket letesztelni.
A wattoknak kb annyi értelme van ezekben a "harcokban", mint a megapixeleknek a telóknál. -
szab120
tag
válasz
Zοltta #13495 üzenetére
Egyébként 150 euróért valószínűleg ár-érték arány bajnok lesz, mivel az XG500 legolcsóbban eddig 100k, míg az általam nem igazán kedvelt Boombox 2 120k volt. Én is rágódom, hogy előrendeljem-e, mert még rossz forinttal (390) számolva is elég jó deal. Persze tudom jól, hogy nyár közepére/végére még jobban esni fog az ára. De szállítással átszámítva 60k-ért gyakorlatilag ilyen tulajdonságokkal semmi nincs. Vifa Oslo mellé lenne, azt nem igazán vinném ki pl. erdei bulira, Sonyt meg sehol nem találni most 100k alatt
Onyx 6-on is gondolkodtam hordozhatóság miatt, de annak meg az akksija nagyon gyér. -
stellaz
veterán
válasz
<Adamsky> #13025 üzenetére
Mondjuk az Edifier d12-vel kapcsolatban lehet olvasni, hogy elképesztően jól szól, nagyon ütős közepekkel, stb, aztán másik oldalon, hogy gyenge a közepe, nem elég részletező a hangja. kezd elegem lenni az egészből.
Denon envaya pocketett néztem még, de arra meg azt írják magas az alapzaja, lemerül az aksija magától, stb.
Harman Kardon Onyx egy jó választás lenne, azt hallottam is, de annak meg az ára túl magas...
-
szab120
tag
Egyébként akinek a Vifa Oslo nem jön be, és JBL-el példálózik, az kb olyan, mintha nekem a Ferrari nem jönne be, és bármelyik középkategóriás autóval dobálóznék, hogy az mennyivel jobb, mert az előbbi nem bírja a hazai utakat.
Nyilván a 160-200 ezres ár nem a magyar piacra lett kitalálva, hanem azon nyugati országokra, ahol ennek alsó hangon az ötszörösét keresi egy átlagpolgár.
Aki JBL-en tolatja az átlag elektronikus zenét a Balaton közepén a vízibiciklin, meg a hátizsákjában, annak valóban nem kell más, sőt igazából még JBL sem.
Ráadásul utóbbi márka népszerűségét nem is értem, mert a Sony is keresztbe lenyeli, legyen szó az XB vagy az XG szériáról.
Nyilván az sem mindegy (mert az Oslo nagyon megérzi az alacsony bitrátájú, tömörített zenét), hogy milyen készülékről továbbítod a zenét, ráadásul a legtöbb ember még boostert is használ a még több basszus érdekében.
Tidal Hifi Masterről úgy szólalt meg a Pink Floyd, Al di Meola vagy bármelyik műfajú zene, hogy tátva maradt a szám. Elképesztő mérnöki csoda, hogy egy ilyen kis hangszóróan ekkora erő és hangzásvilág van.
A HK Onyx széria és a Go+Play is vicc kategória e mellett (pláne az akksijuk kapacitása és élettartama).
Nyilván ezt nem kacsáztatod meg pecázás közben, és gond, ha a haverok feldöntik mondjuk egy erdei buli idején.
Aki azt mondja, hogy ennek 90 környékén lenne a reális ára, akkor a JBL Charge 5-nek, Flip 6-nak hol, 10 ezer forint környékén?
Nyilván egy 800 ezer forintos B&O Balance árába is bele lehet kötni, de teljesen felesleges. -
iRiver
Ármester
válasz
allein #12874 üzenetére
Szia!
1, Ha fix helyre tervezed és annyira nem fontos az akksi megléte akkor ez még dísznes is jó szolgálatot tesz(bár több 10.000 Ft-tal mint a kereted de hidd el meégri az a + 10.000 Ft):
[link]2, Ha szeretnéd egyik helységből a másikba cipelni akkor is azt mondanám, hogy első opció
Inkább dugdosd mindig ki-be a hangfalat de nem fogsz csalódni
Najó viccet félretéve: [link] Ezt gyorsan felkapod és viszed ahova szeretnéd. Akksi nem túl acélos de ezt is lehet hálózatról használni ugye, akkor a teljesítménye is nagyobb lesz.3, Onyx Studio 6: [link] Talán ez a "Best Deal" Ár érték arányban az egyik legjobb. Kb a 95%-át tudja az Onyx Studio 7-nek. Közbe csak 60.000 Ft. Ránézésre még masszívabb is...
JBL Charge meg társait felejtsd el, nem jársz jól
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... már fontolgatom, milyen lehet párban az Onyx 6."
Na, szerintem ezért nem lesz soha a Go + Play -nek utóda. Sokkal nagyobb üzlet ilyen mono hangszórókat csinálni, mert alapvetően olcsóbb, de sokan aztán hallva, hogy mekkorát szól, sokan rákívánnak még egyre (úgy pedig már nagyobb a haszon).Egyébként lehet ennek a hangzásán bármit állítani? Van legalább rajta egy "bass booster / reducer" arra az esetre, ha mondjuk podcast-et szeretne este hallgatni rajta az ember?
Ha, nem titok, hol vetted és mennyiért?#12836 iRiver
... és ezen a kis Phantom II-n? Úgy értem ehhez van valami app / állítási lehetőség, vagy csak egy bekapcsoló gomb, oszt' csókolom?
Nem gondolkozol egy másodikban?Úgy lenne az igazán raj.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #12833 üzenetére
Igen, de sajnos úgy látszik a HK ezt így gondolja és ez nem is fog változni. A HK GO Play ment a kukába, az Onyx vonalat megtartják és ezen szerintem nem fog változni semmi.
Pedig egy napra kész Go Play-ra lenne kereslet, Az Onyx 7 Woofereiből 2 brutális hangzást biztositana. De ezzel a JBL szériát is betámadná. -
<Adamsky>
nagyúr
"Lehet, eddig tartogatnom kellett volna."
... megdupláztad volna a pénzed
Ennél egyébként a GPU árak arcpirítóbbak. Tavaly - igaz csak papíron - összeraktam egy konfigot egy ismerősnek. Gondoltam, kicsit aktualizálom, aztán megépítem magamnak. Majd leestem a székről, mikor megláttam az árakat ( → project elnapolva).#12829 csƵ
"Állítólag a CES-re készültek egy új Go+Play-jel ... "
Jó lenne, érdekelne. Bár az a baj, hogy nagyon megszoktam a Soundcore cuccainál, hogy bele tudok piszkálni a hangzásba. Tudom-tudom, hogy az H/K cuccai alapból jól szólnak, de azért néha-néha jól jönne, ha a bass-ból tudnék kicsit visszavenni, közepet "megtolni", stb.
Náluk tudtommal nem divat a telefonos app.#12832 carl18
" ... HK és a JBL Testvér cégek, valszeg nem akarnak konkurenciát állítani a saját vállalatuknak."
De, egy Go + Play mivel tudna konkurálni? Az egy finom bútordarab egy JBL akármihez képest. Nem vízálló, nem bírja annyira a strapát, és akárcsak az Onyx, ez is inkább "vezetékes" hangszóró. Szvsz. teljesen más a célközönség. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #12827 üzenetére
Mi a bánatos franckarikáért nem fejleszti a H/K a Go + Play-t?
Igen ez egy nagyon jó kérdés, a HK és a JBL Testvér cégek, valszeg nem akarnak konkurenciát állítani a saját vállalatuknak.
Pedig egy Go+Play útódnak volna értelme,
Úgy látszik csak az Onyx vonalat tartották meg és a Multi-Room rendszerekre gyúrnak.
#12830fabri07
Talán ha közel van a mellkasodhoz képes lehet ilyesmire, örülök hogy sikerült jól választani.
így hogy a Motion Boom ilyen jól szerepel, vicces belegondolni anno az Xtreme 1 300 dollárértért rajtolt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
iRiver #12824 üzenetére
" ... lehet ez a Sonynak nem a legjobb szériája ... "
Már az előbb is írni akartam, hogy azért a Sony tud elég középszerű is lenni sajnos. Pl. a party hangszórói eléggé gyenge eresztések.Onyx Studio 6
Biztos k. jó cucc, de ezt a formát (akárcsak sok Vifa hangszóróét) nagyon nem tudom megemészteni. Tudom, hogy a hangszórót hallgatni kell, és az én kis Motion+ -om se egy design díjas cucc, de na
Mi a bánatos franckarikáért nem fejleszti a H/K a Go + Play-t?
Hopp, most nézem, hogy milyen szépen felment utóbbinak az ára (tavaly ápr. 83e, most 110e Ft) Lehet ebbe kellett volna fektessek és nem aranyba -
carl18
addikt
válasz
fabri07 #12822 üzenetére
Nincs mit!
Nyilván hatalmas előrelépés. sokkal erősebb dolog a Motion Boom.
Bár az Anker alkalmazását érdemes letölteni és egyedi EQ-t használni, jelentősen jobb lesz a hangja. Ha kell majd átküldöm a saját EQ beállításom, sokat dob a hangján.#12823csƵ
Örülök hogy be vált az Onyx Studio 6, igen a maga nemében kategóriája legjobbja.
Bár tény hálozatról jelentősen nagyobb teljesítményt tud leadni, sajnos akkus módba jelentősen gyengébb. Akkor legalább az elégedettség meg van, a 120 mm-es Woofer végzi tiszteségesen dolgát.#12824iRiver
Én is Onyx 6-ot akartam egy időben, de a bolha fing akku engem is eltántoritott. -
csƵ
addikt
Megjött az Onyx 6 és csalódtam.
A soundbar egy középtartomány nélküli játékszer ehhez a kis Bt hangszóróhoz képest. Egy ligában sincsenek. Pedig, amikor megvettem és néhány órát hallgattam vele zenét, akkor azt mondtam, hogy teljesen vállalható zenehallgatásra is. Nemcsak a jót, de a rosszat is könnyen megszokja az ember. Brutális ez a H/K cucc. Mi lesz még a bejáratódás után… -
csƵ
addikt
Nekem is az jön le egyre inkább a Harman csoport termékeiből, hogy a H/K indoor a JBL pedig outdoor felhasználásra van szánva.
Ha megnézzük a legelső Onyx-ot, az kb egy berendezési tárgy volt a fém lábaival és a bőr hátuljával.
Az 5 és 6 szériával elmentek kicsit az eredeti elképzeléstől, de a 7 megint a régi koncepciót követi. Kíváncsi vagyok lesz-e 8 és ha igen, akkor milyen.
Azért döntöttem a 7 helyett a 6 mellett, mert ezt még ki merem vinni a teraszra és vízálló.
A 7-ben rohadtul elcseszett megoldásnak gondolom, hogy a magas sugárzók elé tervezték a fém fogantyút. -
válasz
iRiver #12799 üzenetére
Szerintem a HK a BT hangfalait inkább asztali hangfalnak szánja amit ha nagyon kell akkor tudsz ideig óráig akkuról is használni,de alapvetően olyan helyen használod úgyis,ahol van 230V.
Már a kialakításukon is látszik,hogy nem arra lettek szánva,hogy a strandon a homokban fetrengjenek,vagy a kertben egész éjjel dübörögjön a bogrács mellett.
Arra a JBL való.Nézz meg egy Onyx Studio 7-et.Se nem porálló,se nem vízálló,de még a formája sem olyan amit szívesen cipelsz.Ez otthonra a szobába/nappaliba,teraszon grillezéshez/bográcsozáshoz,kisebb házibulikhoz lettek tervezve,nem strapa outdoor cuccok.
Hiába BT-s és akkus mind a 2 márka,másra lettek tervezve.
Ha a helyén kezeljük,akkor semmi baj nincs a HK cuccaival. -
csƵ
addikt
Hosszan gondolkodás után megrendeltem a H/K Onyx 6-ot. Kíváncsi vagyok, mit nyújt a Sony G700 soundbarhoz képest.
-
carl18
addikt
Hát igen, mondjuk ki biztos van egy réteg akinek a Vifára van szűksége. Csak ők nincsenek sokan, és az átlag ember nem add ki ennyi pénzt egy hordozható bluetooth hangszóróra.
Én úgy magamból is ki indulva talán 50-60E volna a plafon amit kiadnák egy hordozható hangszóróra. Mert ezért az árért az ember már kap egy tiszteséges hangzást, és elég remek akkumulátor üzzem időt is. Nyilván az emberként az ígények változnak, de azért a fizikát se lehet becsapni és egy 2 Kg-os hangszórónak is meg vannak a határai.Hát igazság szerint a vélemény egyénenként változik, évek folyamán azt szűrtem le egyik hangszóró se lesz tőkéletes és mindegyiknek van valami gyenge pontja.
Anno mikor az Onyx 6-ot összemértem az Xtreme 3-al, hát hatalmas volt a különbség az Onyx javára. A 120 mm-es Woofer nem hazúdik, brutális mélyeket produkál a HK.
Szerintem Basszusban ők a legjobbak, még egy gyártótól se hallottam kompakt méretben olyan mélyeket mint amiket ők produkálnak. -
B1T3
Topikgazda
Nyilvánvaló, hogy ezt a terméket nem neked szánták. Egyébként van az a szint, amikor minimális pluszért is borzalmas felárat kell fizetni, különösen a hifi világában nem ismeretlen ez. Valóban jó a Dockin, de a hangkép kiegyensúlyozatlansága miatt összességében teljesen más ligában játszik a Vifa Oslo (vagy akár Helsinki), ha valaki minőségi zenehallgatásra keres egy terméket.
Mondom mindezt úgy, hogy van egy Harman Kardon Onyx Studio 5-öm, és mélyből bődületes mennyiséget tud (nem csak a kiemelés miatt, hanem valóban bluetooth hangszóró voltát meghazudtolóan mélyre tud menni), és bár összességében is jól szól, még ez is „válogat” a zenei stílusok között, míg pl. egy Vifa Helsinkinél szinte egy számnál sem volt különösebb hiányérzetem.
-
carl18
addikt
Igen, sajnos valóban rossz a kínézet. A Dockinra még jó volt ránézni is, de a Motiom Bom valahogy ronda lett. Reméljük a Motiom Boom utodja valami elfogadhatobb kinézetett kap majd. + A másik nagy gond hogy a borítása ez a filléres vékony műanyag.
Még a budget király W-King D8 is masszívabb műanyag borítást kapott. Hát Remélem a ronda fogantyút elhagyják, és inkább a opcionális szíj legyen a hordozhatóság jelképe.
Nyilván egy hangszórót az ember a hangjáért vesz, viszont biztos vesztettek pár vevőt a ronda külalak végett.
A Motion Boom oldalán már írtam nekik javaslatot hogy tudom elképzelni a specifikációt.
Személy szerint fizetnék 50 dollár többet is ha valóban az pénz nemében jelentősen javulni a felszereltség.
Motiom Boom+/Motion Boom Plus2 stb. A név nem számít-.
Bluetooth 5.0 APTX Codec
50-60 Watt D-Class erősitő (Hűtőbordás)Opció.
2 utas hangrendszer, 2X75mm Woofer/2X Twitter
A Ronda hordoható fül elhagyása és lecsatolható szijas megoldás.
3X26650-es cella akku gyanánt, hogy remekül bírja akku időben is.
Talán még a 3,5mm-es Jack alzat is vissza jöhetne, de egy Micro SD kártya olvasó se kerülne + költségbe.Mert ha csak hátterzajnak kell egy hangszóró, akkor nem tartom jó ötletnek a 8-12 órás folyamatos Bluetooth kapcsolatot. Így a telefon felhasználása is korlátozott.
A Nagyobb Woofereket azért gondoltam mert lényegesen több basszust tudna produkálni,és jelentősen mélyebbre is tudna menni. Az Onyx Studio 3-4 75mm-es Drivereket kapott,de a hangját a mély is erős basszus azért rendesen érződik. De ha ettől nagyobbat kap egy hajszálal se volna probléma, egy 8 cm woofer még jobban tolná a mélyeket.
Esetleg még gondoltam arra is hogy a VIfa Helsinki/Doss Sound XL mély nyomóiból lehet 2-őt használni. Azok igazi Wooferek, és valóban elég mélyre tudnak menni a méretűkhőz képest.
Ha ezt egy gyártó kivitelezi elérhető áron, akkor mondhatjuk valóban eljön a hordozható méretű hangszórók "Deep Bass királya"
-
carl18
addikt
válasz
Acélfarkas #12697 üzenetére
Igen én is le akartam írni!
BIztos jobb lesz mint az EAR Uboom. Szerintem egy JBL Charge szintjére fogják hozni. a 2X55MM Driverek is erről árulkodnak.
80 dollár az MSRP de biztos lesz akiósan 50-60 körül is, de a hangja lesz a lényeg.#12698csƵ
Ezt én is láttam, a Cesen mutatták a prototípust. De szerintem mire ebből kész termék lesz még nagyon sok év fog eltelni. Inkább mondhatni azt hogy túl szép hogy igaz legyen.
Bár ki tudja 10 év múlva hova fejlődünk, ha ebbe az irányba megy el a piac az elég durva lenne.Igazság az hogy a Motion Boom így hogy többet használtam sok dolgot sikerült leszürnöm.
Az biztos valóban egy olcsó budget hangszóró ami nagyon jól tud szolni, de sajnos azért közel se tökéletes és nem egy JBL Xtreme 3 killer.
Azért még egy EQ-s motion boom is képes belebukni néhány zenébe, sajnos itt előjön a magas sugárzok hiánya. Volt jó pár zene, ahol a dockin sokkal szebben zenélt a Tweeterek jelenléte miatt. És ezen semmilyen EQ hangolás nem javít, mert fizikailag képtelen a hangszóró azokra a freqvenciákra.
A Másik hogy a Motion boom 75/80% hangerő felett egyszerűen nem szól jól szépen, számomra az fölött a hangerő fölött megbukik a hangja. A Hangja kiüresedik, és a basszus is megszűnik. Ma haverom Xtreme 2 ellen is össze mértük, és sajnos a JBL sok helyzetben nagy hangerőn oda tudta verni.Bár a Motion Boom 70% hangerő és az alatt valóban szépen és mélyen képes dalolni.
Ez a hangszóró átlag hangerőn 30-70% között szól szépen és mélyen, itt nyútja a legjobb hangját és aki vásárlás előtt van szerintem ezeket érdemes számításba vennie.
Ilyen hangerőn tud a dockintól néha mélyebben dalolni."Get Low" Zene.
Úgy látszik még a híres JBL Xtreme 2 se képes ezt a zenét normálisan lejátszani.
A Motion Boom, Dockin, és a Xtreme 2 is belekukik ebbe a dalba.
Csak kopogás van, de mély zugása elmarad.
Se baj majd következő menetben tesóm Onyx 3-asát fogom kipróbálni.
Annak 75 mm-es a Wooferei, talán az már elboldogul vele.
Igazság szerint, arra jöttem rá hogy sajnos a nagy márkáknak mint a JBL/Harman kardon hatalmas előnye van az ilyen noname márkákkal szemben. Mondjuk úgy anyagilag is stabliabb lábon állnak, és sokkal nagyobb pénzt tudnak a fejlesztésre is forditani.
A Harman Kardon Bluetooth hangszórók "Valódi" Öblös mély hangját én még egy márkától se hallottam vissza. Hiába a HK az HK és úgy látszik talán ők vannak valahol az élmezőnybe.
A Harman hangszórók mély hangja szó szerint közel áll a tőkéleteshez, és szinte a fikai határait surolja.Csak egy a hátránya hogy gyenge az akkumulátor.
Hát sajnos úgy látszik nem lehet minden szempontból tőkéletes hangszórót venni.
Eredetileg én is HK-t akartam, de a borzalmasan gyenge akku eltántoritott. -
csƵ
addikt
Már majdnem elköteleződtem az Onyx Studio 6/7 vonalon, erre látom, hogy se Bt5, se aptx, se airplay…
-
B1T3
Topikgazda
válasz
LanyUs #12574 üzenetére
Az Xtreme 1 mindig is nagyon gyenge volt mélyben. 70 Hz körül puffog, de az nem igazán tekinthető igazi mélynek. Ilyen szempontból a Vifák sem hoznak megváltást (persze sokkal jobbak), de legalább a hangképük szép, kiegyenlített, és vannak olyan hangosak, mint az Xtreme 1-ed.
Ha költséghatékonyan akarsz nagyon ütős mélyeket, a Harman Kardonokban lehet érdemes gondolkodni, bár az új Onyx Studio 7-nek már elszálltabb lett az ára. A mai napig bánom, hogy a kifutó Onyx Studio 5-ből nem vettem egy másodikat is 40 ezerért…
-
carl18
addikt
válasz
francz'70 #12531 üzenetére
Szerintem egyiknek hangszórónak se tesz jót ha használod töltés közben. Főleg ha csak kizárolag akkumulátorrol működik.
Sajnos ilyenkor az akkut használja puffer tartályként, és ez hogy tölt és merül is egyben nem tesz jót neki.Talán olyan hangszóróknál nem gond ez, ahol a töltöre dugott teljesítmény jelentősen nagyobb. Harman Kardon Onyx széria, JBL Xtreme is erősebb kicsivel hálozatról.
Bár annyira nem drága hangszóró az hogy fél hangerőn ne bírja ki a zenehallgatást töltés alatt.
-
carl18
addikt
válasz
btraven #12504 üzenetére
Ami 220-ba dugható és valóban remekül szól az a Harman Kardon Onyx studio. Abból mindegy melyiket veszed, garantáltan elégedett leszel a hangjával.
Én mikor az Onyx 6-ot kipróbáltam jelentősen erőteljesebb volt és szebb mint a Xtreme 3. Csak hát annak parányi az akkuja.A Tégla falba már nem vagyok biztos, az a legjobb ha a mobil közel van a hangszóróhoz.
-
carl18
addikt
Na ma meg jött a Motion Boom!
Komoly kis szerkezet.
Teljes hangerőn is megnéztem és ott is szép tiszta a hangzása, szóval valóban igaz a hír. Eslőnek a gyári hangját próbáltam ki, Extra Bass belőve még úgy is egész jól szólt.
Aztán kipróbáltam az appot, csináltam egy hasonló EQ beállítást mint ami oluvnak van és ég és föld a különbség a gyári hangjához képest.
De azért amit írtam az igaz a Motion Boomra is, sajnos a Motion Boom se tudja jobban leszólni a NFS underground legendás számát a Get low zenét. Én azért mélyebb hangzásra számítottam, de nyilván a fikikát nem lehet becsapni. Még is csak 2X 60 mm hangszóróról van szó.Teljes hangerőn valahogy a Dockinnnak jelentősen több a mélye, a Dockin basszusa nyers erőteljes, a Motion Boom basszusa meg sokkal lágyabb inkább olyan JBL Filing.
Azért ezért az árért én nem tudok elképzelni jobb hangzást, sajna full hangerőn néha valóban van egy kis doboz hangzása.
De akkár hogy nézzűk alzán egy Xtreme 3 105E forint, egy Dockin D Fine se jön ki szállítással 50E alatt.A 70Euros árért meg teljesen bestbuy a Motion boom.
Nekem ennyibe volt Free shipping és eu raktárrol.
Amúgy sajnos az Onyx 3 mélyeit a M Boom nem tudja utolérni. Attól azért elég távol van, de annak 75 mm wooferei vannak. Nem véletlen a brutális mély.
-
carl18
addikt
Igen, persze próbáltam anno a Médiamarkba a Go+Play. Csak már régen, mikor még a Sony SRS XB 40-es széria volt árusítva. 2018 táján lehetett, talán jó régen volt már az.
Igen, én is azt vettem észre az a valódi Harmon Kardonos basszus utánozhatatlan. Én is HK-t vettem volna, csak azzal az volt a gondom hogy azok a hangszórók akkumulátor problámal küzködnek.
Az Onyx 5/6/7 is kapott egy 1X 18650-es cellát 3200 mah.
Egy ilyen teljesítményű hangszórónak komolyan mi az?Tesómnak még mai napig müködik az Onyx 3, szerintem remek hangszóró. Mikor a Média markba utoljára jártam Debrecenben, akkor az Onyx 6 valahogy sokkal jobbnak tűnt mint a Xtreme 3.
Én is pont azt sajnálom hogy a Harman már nem fejleszt úgy bluetooth hangszórókat, nyilván mivel nem akarnak a testvér cégnek konkurenciát állitani. Az Onyx vonalat megtartoták, meg multi Room hangszórókat gyártanak.
Minden esetre abból él az ember ami van, a Motion Boom már németországba van. Talán ez a Motion Boom egyenlőre a legjobb alternatíva, ha az ember egy jó hangu hordozható hangszórót akar ami sokáig bírja akkuval és megfizethető is.
A Dockin/Vs Onyx 3 esetén is éreztem valahogy a HK azt a valódi mély ládás mélyet tudja amitől az állam leesett. Tesómnek a boltjába a HK3 szólt mindig, és mikor beléptem még néha én is meglepődtem mire képes egy ilyen parácsonyi hangszóró.
A Dockin mélye meg néhol olyan zömök, mint ha egy fa cölöpöt csapkodnál egy hatalmas kalapácsal.Nekem a Dockin akkor volna tőkéletes hangszóró ha a Harman fajta mély hangókat tudna produkálni. Akkor rendelnék belőle még egyet, de sajnos a valóság ettől nagyon távol áll.
Mondjuk még izgatja a fantáziám ha tesóm Onyx 3 hangszórója bedőglik és az aktív hangszórók még müködek akkor mondjuk simán bele lehetne operálni a D Fine-ba. És utána lehetne tesztelni egy minőségi Woofer mennyit dobna a hangján. -
hkari
őstag
válasz
carl18 #12457 üzenetére
Ugye jól rémlik hogy te hallottál már Go+Play-t?
Kíváncsi vagyok mit tud hozzá képest a Boom. Lassan de biztosan öregszik az enyém, és szinte biztos vagyok benne hogy nem lesz utódja HK házon belül.
Pont amit te írtál az a finom lágy de mégis combos mély a HK Onyx Studio 3-nál, na pont azt nem találtam még meg sehol a HK-on kívül.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #12453 üzenetére
Egy biztos az Anker mint cég jön felfele mint a talajvíz.
Azért rengeteg olyan dologra képes, amire a a Dockin cég egyáltalán nem volt hajlandó.
Például egyedi szoftver telefonra, Equalizer beállítással. Firmware frissités lehetőség stb.
Azért az Anker részéről biztató az a mondhat " Egy életre szóló támogatás" Nyilván ők is a haszonból élnek, de még mindig meglep hogy ilyen tudást ilyen olcsón kínálnak.A D Fine Plus nekem sok pontos volt csalódás, például a mindenki álltal ismert Nfs underground zenéje" Get Low" Valahogy nem szól rajta jól. Már értem mire írta oluv hogy a Doss Sound XL olyan mély tartómányokat játszik le, ahol a D fine még csak meg szólalni se tud.
Igazság szerint a Dockin is egy egész jó hangszóró, de valahogy közel se tőkéletes. Így hogy már régóta birtoklom 100%-ban ki ismertem a hangszórót, és az biztos hogy néhól képes elég szépen elvérezni. Persze nem volna ezzel baj, csak hát ez bizony eredetileg egy 180 euros hangszóró. A Dockin annyiért dobta piacra, és egy Xtreme 2 167 euroért is ment.
Az egyik haver akinek Xtreme 2 van, bizonyos szituációkban magas hangerőn határozottan érezni lehetett hogy a JBL sokkal tisztában és torzításmentesen szól. A Dockin + verzió sajnos jó pár zenénél képes egy kis torzításban beleszaladni teljes hangerőn.
+ Azért csalodás ez számomra mert a "Sima "D Fine ugyan azoknál a zenéknél nem torzított. Így mondhatjuk hogy valamilyen téren még visszalépés is.Bár a feltevésem valószínűleg valós, nem véletlen vezette ki a Dockin A plus modelt a forgalomból. A 4.0 Bluetooth-s eredeti D Fine még mindig elérhető 120 euroért. Szóval ők is tudják hogy valami el lett rontva a Plus modelel. Nem véletlen szórták ki 90 euroért 2020-ban fekete pénteken.
Nekem a Dockinba egyik zavaró tényező hogy teljes hangerős torzítás néhol feltűnően jelen van. Ami másik zavaró tényező, hogy nincs olyan szép mélye mint egy HK Onyx Studio 3-nak.
Valahogy az igazi légy és erős mély nem megy a Dockinnak. -
Pocee
senior tag
válasz
Williamgrant #12195 üzenetére
Nyugi azt biztos nem veszek,azért kérdeztem az Onyx 7-t,hátha hallotta valaki,vagy Klipsch?!
De lehet rendelek egy dockin +2-t -
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Vennék valami új Bluetooth hangfalat mert a Dockin(sima dfine) akksija nem tetszik,5-6 óra után lemerül és kb 60%on van hajtva,de ezt már mondtam régebben,de meguntam.
Mi most a legajánlottabb ár értékű arányú hangfal?
Látom hogy van DockinDfine+2 erről tud valaki valamit?
Esetleg az Onyx7? Tetszik a Klipsch is,de minden ajánlatot meghallgatok. -
psajti
aktív tag
Sziasztok! Van egy JBL Extreme 1 hangszóróm amit a közeljövőben terveznék lecserélni. Kb 40 ezer körül keresnék hasonló kategóriát csak kiegyenlítettebb hangzással. Sajnos a JBL túltolt basszusa néha már kezd nekem picit sok lenni (pedig nagyon szeretem a mély hangokat, csak a valódi mélyeket, nem az ilyet
) Könnyű hordozhatóság előny, de nem elsődleges szempont, viszont ha esetleg rendszerszinten lehet hangszínt állítani pl egy gyártói appon keresztül az tetszene. A családban van HK Onyx studio 4 is annak a hangzása nagyon bejön, csak akksi időben hozhatna picit többet is. Szóval ha esetleg van egy Onyx hangzású, Extreme üzemidejű cucc valahol a nagyvilágban akkor annak nagyon örülnék ha a segítségetekkel megtalálhatnám
-
hcol7
senior tag
amugy a motion boom hoz kepest mennyire "erosen" szol az onyx studio 7 (az oke h vszeg szebben, de hangerore/basszusra lennek kivancsi)?
probalom beloni itteni velemenyek alapjan, mert vszeg nem lesz alkalmam boltba elmenni kiprobalni. de ha a motion boom korul/felett adja, akkor sztem megfelelo lenne neki(kiveve akku kapacitas..) -
hcol7
senior tag
válasz
<Adamsky> #12026 üzenetére
egyebkent en pont azt szeretem a pb310emben h ha ejszaka kiulok a teraszra, akkor kb leghalkabban hallgatva is nagyon szepen szol.
viszont utazasokhoz overkill a merete/tomege ugyh lett melle egy motion boom, ami meg igy a 48. oraban is teljesen wtf , hogy ekkora merethez kepest milyen jol szol. siman is, de eq-zva aztan vegkepp. es meg mindig 70% nal tart az akksi, pedig 30% hangeron szandekozom lemeriteni, hogy aztan visszatoltve 50-60% korul meritsem le, ami utan mar bejaratottnak tekinthetem.sogornak naszajandekba kene vmi,nagyon raindult a pb-ra, de lehet kapnak egy onyx7 et, aztan ha nem eleg, elbizniszeli, es vesz maganak pb100/110et. pont a minap kerult fel mind3 bol bontatlan a hwaprora. holnapig eldontom.
sajnos bolti ar kozeli osszegekert akarjak eladni a pb-ket ujabban, ugyh vszeg marad az onyx.. -
Nagyon más a 2,másra lettek tervezve.
Az Onyx tisztábban szól,van mélye bőőőven beltérben is nagyon jó,az Onyx zeneibb kicsit.A PB viszont nagyobb térben jó,ott tudja kiélni magát,partyhangszóró,beltérben kisebb helyen viszont lehet sok tud lenni.
Hangjuk kb úgy viszonyul egymáshoz mint egy jobb hifié és egy belepőszintű rendezvényhangosításé.
Hangerőre durvább a PB,mélye is “velőtrázóbb”.Onyx meg csak szimplán jól szólt,tisztességes méllyel és hangminőséggel.
Akkuban viszont az Onyx sokkal gyengébb,kb felét hozza egy PB100nak.A 310 meg tényleg overkill,nekem volt egy rövid ideig,de annyi a mélye,hogy lehetetlen kisebb hangerőn normálisan hallgatni,mert iszonyatosan tolakodó a hangja.
Az pláne kisebb bulikra jó leginkább,vagy szabadtérre(szomszédok imádják…).
Ha nem akar falat bontani,meg feljelentéssel koronázott házibulikat tartani,akkor hangban és akkuban talán egy élhető kompromisszum egy Xtreme 3/Boombox,főleg ha cipelné is az ember (PB szarul cipelhető).Nagyot szólnak ezek is,szépen is szólnak,akkuban is jók.
Ha nem rendez az ember rendszeresen házibulikat,vagy nagy kertipartykat és a szomszédokkal se akar rosszban lenni,akkor nem annyira ajánlott a PB.Azok tényleg partyhangfalak.
Én egy Boomboxot vennék ha nagyobb hang,akku és cipelhetőség is kéne.Az a legbiztosabb ha az ember elmegy egy Mediamarktba,vagy euronicsba és kipróbálja őket.
-
hcol7
senior tag
hali
tudom h nem egy liga, de onyx studio 7 mennyivel szol "gyengebben" egy pb 100 nal? oke h szebben szol, de hangero/mely/aksi tekinteteben hogy mutat a kep a pb100 elleneben?
pb100 menne ajandekba vkinek, mertegtetszett neki a 310, csak tul nagynak gondolja, ezert celozta meg a pb100at. roviden hk studio 7 mennyire lenne melleloves neki a pb100 helyett? -
válasz
BennyRay #11953 üzenetére
Ebben az ársávba olyan 120-140k-ig Wifis hangfal nem nagyon lesz.Ha kicsit utána olvasol itt topikban,akkor igazából,az alábbiak játszhatnak (jobbára Amazon.de,vagy Ali eu raktár,de persze több itthon is kapható):
-Dockin D Fine
-Anker Soundcore Motion+ (ezt saját tapasztalat alapján is nagyon tudom ajánlani)
-Klipsch Heritage Groove (Ez 50k felett van).
-Harman Kardon Onyx Studio 5/6 (Ez is 50 felett van)
-Esetleg Marshall Emberton,bár ezért én sokallom azt a 60k+ áratEzek nem annyira tipikus V karakter diszkós hangfalak,de a Harmannál bele kell nyúlni a Spotify eq-jába,mert azért van mélye bőven.
JBL-t az általad leírt okok miatt annyira nem ajánlanám.Lakásban elég sok a mélye mondjuk egy Charge-nak.Igaz pont feljebb írtam a Onyx eq-zását,de ott azért a magasak és a közepek jobban a helyükön vannak mint egy Charge-nál,visszafogott mélyekkel az Onyx akkor is szebben szól. -
carl18
addikt
válasz
Kisbocs06 #11851 üzenetére
70E forintig már egész jó hangszórókat lehet kapni!
Onyx Studio 6/7 már van ennyiért, csak annak nem túl nagy az akkuja.
De a basszus terén nagyon ott van a Onyx Studió szóval garantáltan jó választás. És a hangminsőg is a top ligában van.A MAC SRS 777 ha nem akarod hordozni és csak a hangerő/teljesítményt számít se lehet rossz választás.
11 kg, szóval nem kell csodálkozni hogy beér egy 2 kg-os JBL Xtreme-t.
Én még nem hallottam így nincs róla véleményem, próbáld ki és ha bejön megveszed.
Van egy 20 cm-es mélynyomója, az alapján biztos nagy a basszus nyomása. -
válasz
Kisbocs06 #11851 üzenetére
Én próbáltam ezt a Macaudio-t,de nekem nagyon nem jött be a hangja.
Mélye van,de a többi hangszín nagyon nincs a helyén és a hangereje messze elmarad a specifikációkban leírtaktól,vagy attól amit várna tőle az ember.
Egy Onyx Studio 5-6 sokkal komolyabbat és dinamikusabban szól,igaz annak meg az akkuja nem bírja sokáig.
Próbálgattam az Aiwa hangfalait is,de azok meg mélyben soványak.
Nagyon nem vagyok JBL fanatikus,de sajnos ebben a “partyhangszóró” kategóriában leginkább ők adnak olyat ami valóban jó.Pl a legkisebb Partybox 100,igaz ez már árban is 100.
Esetleg Sony GTK sorozata (pl XB60),ez még bele is férhet a keretedbe.Edigitalnál 70k. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #11823 üzenetére
Ősszintén sokat hallgattam teszteltem és talán a D Fine gyenge pontja a mélynyomók. 65 mm az átmérője, de valahogy érzéketlen és nem nagy a kilengése. Ezen a videón le van bontva a külső héj, és jól látható max hangerőn se leng nagyot. A Dockin kilengése sassolva és valami 6-8 mm lehet.
Dockin D fine bass test #7
Ellenben a Motion Boom sokkal érzékenyebb és sokkal nagyobb a kilengése, ezért természetesen bassus terén biztos többet tud.
Anker SoundCore Motion Boom: Bass Test 😍 (Without Grill + Perfect Focus)Az eredeti D Fine/D FIne Plus még nem rendelkezik EQ Gombal és ők rendelkeznek ezekkel a "kis kilengésű" Wooferekkel.
Az új D Fine2 már új Woofereket kapott, és természetesen ez is igazolja azt a tényt hogy az eredeti hangszórók nem a legjobb minőségűek.
Mondjuk ha nem rakok a Dockin mellé jobb hangszórót fel se tűnik,de egy Onyx 3/Xtreme 2 szebb mélytartományt produkál mint a Dockoló. Bár kivárom a Motion Boom utodját. Jöhet a Motion+ Motion Boom szerelem gyereke ami mindent is verni fog.
Ha kap 2 Tweetert + nővelik a hangszórók átmérőjét 65-70 mm-re az elég durván tudja emelni a mélyek erejét/minőségét.
Na meg az a Durva a Motion Boom ezeket az erős mélyeket 60 mm-es hangszórókkal éri el, és Full Range hangszórók azaz nincs melettűk Woofer.
Fel kell keresni az Anker elérhetőségét aztán bombázuk őket emailekkel hogy készítsenek egy Motion+Boom fúziót. -
Leki78
tag
Sziasztok!
Van egy Harman Kardon Onyx Studio 5-ön van arra mód, hogy a gyenge gyári akkut ki lehetne-e cserélni valami erősebb megoldásra?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a belseje is elég gagyi hatású ... " - milyen legyen rózsafából kifaragva?
Viccet félretéve. A belseje kb. mindegyiknek ugyanilyen. Nincs bonyolult örvénykamra meg ilyenek. "Alaplap", akksi, hangszórók ...#11647 carl18
" ... érdemes megvárni a Motion Boom utodját!"
Azt sokan várjuk. Mondjuk a nagy(obb) súly és a "csipogók" sem minden esetben garantálják a jó hangzást. Erre jó példa Alan W-King X10 vs Soundcore Motion Boom összehasonlítója.#11652 hcol7
Annak ellenére, hogy a Go+Play egy "kőkorszaki" modell, én is szívesebben nézném / hallgatnám, mint bármelyik Onyx-ot. Utóbbinak nekem sem a hangzása, sem a kialakítása nem jön be. Egyébként vicces, hogy a Go+Play mennyire tartja az árát, miközben a gyártó mennyire le se sz@rja ezt a vonalat (sajnos) -
Mauzes
addikt
Szerintem a Go+Play kicsit jobban szól és szerintem praktikusabb is, sokkal könnyebben tudod elhelyezni (jobban illik) egy asztalra, polcra, mint az Onyx. Nekem mondjuk jobban is tetszik a design, de ez full szubjektív.
De ha valaki nagyon sok basszust akar és tényleg a "jó vétel" szempontot nézi, akkor az Onyx 6 lehet a nyerő, mert relatíve jelentősen olcsóbb.
-
hcol7
senior tag
onyx studio 6 v go+play a jobb vetel, beleszamolva, h perpill utobbi 25k val dragabban szerezheto be belfoldon?
naszajandek lenne.. ugyremlik az olvasottakbol h az onyx 6 nak gyenge az akksija, de nemtudom h egyaltalan hangminoseget nezve melyik a jobb.kulon szempont, h mivel naszajandek, kevesbe jatszik a kizarolagos ar/ertek arany, mivel az asszonynak is meg kellene h feleljen, ezert sulyozottabb a kinezet a "szokasosnal". ezert gondoltam h onyx 6, mert nagyon szep barnaban pl. ilyen ajandeknal pedig pont az (is) a lenyeg h olyan legyen, amit maganak nem vesz meg az ember alap esetben, viszont cserebe sokaig oromet okozzon nemcsak a hasznalata(ami nyilvan fontos, sot elsodleges szempont), hanem a latvanya is.
koszi
-
carl18
addikt
válasz
pècsimunkás #11630 üzenetére
Igen én is azt mondom hatalmas a főlénye!
Csak hát itt a hangerő volt lényeg és ott a Dockin igen erőteljes és testes hangal rendelkezik. Nehéz is mást mondani helyette ami ennyi ideig bírja. Nekem a D Fine plus 3 óra 32 percet ment max hangerőn,
Allan Rossi a D Fine 2 esetén csak 2 óra 2 perces akku időt hozott össze max hangerőn.JBL Xtreme 2/3 is 4 órát megy maxon, így azt mondom a Dockin teljesen jól szerepel is jól bírja.
Az Earfun Uboom se rossz hangszóró, azért az árért szépen szól és hordozható. De bizonyos esetekben igen is el tud fogyni a teljesítménye. Nekem fürdőszobát 60/70% körül szépen kitölti!
#11631Mauzes
Igen ez tény annak is kihal az akkuja de sajnos jelenleg nincs más alternatíva ami hasonló vagy felveszi a versenyt egy Go+Playel.Mert amik piacon vannak mindegyik vagy könyebb vagy gyengébb.
És nem rendelkeznek olyan erős és testes basszussal mint a Go+Play.
Azért írtam hogy a Onyx 6/7 ami basszusban is versenyképes kb vele.
Az hogy a basszus túl sok, inkább legyen több mint kevesebb.Mikor a D Fine Plus/Onyx Studio 3 ellen mérve maga a hangkép is kicsit szebb az utobbi esetén, de legjobban ott jött ki a különbség mikor a basszusokról volt szó.
Sokkal szebb és lágyabb az Onyx studio basszusa.Sajnos az Onyx 6/7 akkuja kicsi és gyenge de hálozaton viszont szépen zenél. Még ha tönkre is megy az akku azért az 1X18650-es celláért nem kár, könnyen lehet házilag is cserélni.
-
válasz
carl18 #11607 üzenetére
Biztos van mögötte némi piackutatás.
Szerintem a Harman Kardon vásárlók többsége nem a 15-25 éves korosztályból áll és inkább otthonra vesz hangfalat,ezért ment rá inkább a minőségibb hangzású multiroom vonalra,ha mégis van olyan aki HK bt hangfalra vágyna (valszeg ők vannak kevesebben) akkor nekik ott az Onyx Studio széria.
A JBL bt hangfal vonala meg inkább a fiataloknak szól,úgyis többségében ez a korosztály veszi ezeket,ennek a vásárló rétegnek meg annyira nem számít a zeneiség,hangos legyen,dübörögjön,dögösen szóljon rajta a zene.Az másodlagos hogy messze áll a zeneibb hangzástól.
A Samsung szépen felosztotta a termékkategóriákat a márkák közt,így kevésbé kannibalizálja a saját termékeit mindegyik kategóriában.
Harman Kardon inkább a home vonalra ment rá.
Sajnálom hogy AVR-t nem gyárt már,bár nagy eséllyel nem rúgtak labdába a többi avr gyártó mellett,így inkább másfelé próbáltak meg vásárlókat keresni. -
carl18
addikt
Hát a Saját súlyában mondhatjuk nincs semmi, minden vagy könyebb vagy nehezebb tőle. 3,5 kg így talán az Onyx 6-7 súly kategóriájában van és ami alternatíva az könyebb.
Én kipróbáltam a Média markban a Onyx 6-ot és az Xtreme 3-at és nekem szerény véleményem hogy a Harman jobban szól sokkal jobban mint a JBL. Én is sajnálom hogy miért nem erőltetik a Harman Kardon vonalat, és miért az Xtreme 3 ami most piac vezető.
Sajnos a fiatalok azt veszi/kapják de sokkal zeneibb a Harman kardon szerintem és még a basszusa is öblösebb. -
-
carl18
addikt
válasz
Dnalorr #11600 üzenetére
A kínai kereskedők például ha nagy tételbe hozz be akkor lehet neki jobban megéri úgy árulnia. Nem tudom, sajnos hogy mi lesz a jövőben.
Én is megrendeltem minden dolgot aliexpressen amire szükségem lehet.HK GO+Play, azt nem értem a Harman kardon miért nem adott ki utodott. Miért csak az Onyx szériát fejlesztik?
A Go play már jó pár éve piacon van, mindenkép megérdemelne egy komolyan utodott!Hát tesómnak is csak az alig 2 kilós Onyx Studio 3 van, de komolyan lenyűgöző a hangzása!
Szép tiszta hang, öblös mélyekkel.
Kár hogy nincs benne nagyobb akku, akkor a HK hangszóróit választottam volna. -
Nekem nincs,egy ismerősnél hallottam.Nekem sokkal jobban bejött a hangja mint a JBL-é.
Viszont itt van akinek van ilyenje,részletesebb beszámolót a tulajoktól kaphatsz.
Amúgy én jövőhéten szándékozok rendelni.
Munkahelyen és a garázsban eddig egy Blitzwolf BW-F4 szolgált,ez megvan több mint 4 éve,mostmár viseltes és az akkuja is harmatos,kiszolgálta az idejét.
Baráti összejövetelekhez lett egy JBL Partybox 310,de azt nem tudom mindenhova könnyedén vinni,ezért lesz ez az Anker nekem is."A Go+Play igazi megváltás volt az xtreme utan "
Ezen nem csodálkozom.A JBL inkább tipikus fiatalos hangfalakat gyárt,erős és nem túl kifinomult V karakterrel "csak szóljon mint az állat" ,a HK egy teljesen más célcsoportnak szól teljesen más hangkarakterrel,hiába egy cégcsoport gyártja mindegyiket.Nekem is inkább A HK hangja jön be.Az Onyx Studio 6 tetszik,de az megint olyan macerás cipelés szempontjából,azt nem dobom csak úgy be a hátizsákba/motoron a topcase-be. -
carl18
addikt
válasz
koncsik #11507 üzenetére
Üdv!
Szerintem az árakat elnézve egy Xtreme 3 mindenkép jobb vétel mint egy Charge 5, az árakat és teljesítményt elnézve.
Persze a bluetooth hangszórók nagy része stereo, csak hát nincs sok távolság a 2 Driver között így ez nem olyan feltünő.Attól függ mennyire akarod hordozni, mikor volt lehetőségem tesztelni Onyx 6 vs Xtreme 3-at nálam határozottan az Onyx tünt jobb választásnak. Ez már árban is egy liga, csak az Xtreme 3 mellet a hordozhatóság szól és a nagy akkumulátor.
Sajnos az Onyx széria elég vékony akkut kapott így hordozhatóságra nem az a legjobb. De otthonra sokkal jobb 1 Onyx mint 2 cincogo túlárazott Charge 5.
Sajnos igazság szerint teljesítményt basszust hangzást összemérve mindig jobb választás 1 erősebb hangszóró mint 2 gyengébb.
De ez egyén válogatja kinek mi az elsődleges, mekkora hangerő teljesítmény kell és számít-e a hordozhatóság. -
Mauzes
addikt
válasz
LanyUs #11498 üzenetére
Nekem úgy tűnt (netes videók), hogy egy kicsit szebb és tisztább hangzása van a 7-esnek, de a mélyekből egy kicsit vesztett. Ami szerintem jó dolog. De ha hallottál már régebbi Onyx-et és teszett, akkor a 6-os jobban megéri.
A "fejlődés" másik része az az ufó-szerű mozgathatatlan fogantyú. -
carl18
addikt
válasz
borbar #11495 üzenetére
Hát hallotam tőlük egy jó pár modelt, de sajnos egyik se hozta a hozzá fűzött reményeket!
T6 Max árához kicsit hozzá rak az ember és inkább egy W-king D8-ast vegyen. Az is elég jól tud szólni, és akkumulátor is jól bírja.
Mondjuk úgy látom amazonon is pang a raktár, ami van még nem olcsón. D Fine eredeti 114 Euro, D Fine Plus már nincs is az D Fine 2+ meg 188 euro. És ezekre még rámegy a 14 euro szállítási díj is.
Hát ennyiért már nem tartom a Dockint olyan jó vételnek, Onyx Studio 6 szerintem jobb vétel sokkal. Egyetlen hátránya a kicsi akkumulátor. -
LanyUs
senior tag
Nekem az Extreme 1 is sok már. Egy hírt nem lehet normálisan meghallgatni rajta, mert buffog az egész... Nem szól szépen. Évek óta gyepálom, de ez nem tetszett benne soha.
Ha az Onyx 6 ettől mélyebb, viszont tisztább, akkor talán jó lehet. Beltérre kell, ráadásul sarok elhelyezéssel vagy fal mellett, ami tovább növel a döngető érzésen. Lehet sok lesz az asszonynak. Gyerekkel akar tornázni ( ha meg nélküle, akkor szereti döngetni). Viszont lehet azt halkan is hallgatni, legalább lesz minden tartomány
Köszönöm!
-
B1T3
Topikgazda
válasz
LanyUs #11470 üzenetére
Az Xtreme 1-nek gyakorlatilag nincs mélye, legalábbis azt a 70 Hz körüli puffogást nem nevezném annak.
Az Onyx Studio 6 ezzel szemben valódi mélyet tud, és erőlködés nélkül lemegy 50 Hz környékére. Az elhelyezésre azért figyelni kell, mert a hátsó passzív membán miatt könnyen azon kaphatja magát az ember, hogy egy mélynyomót vett
, magyarán könnyen eltúlzottnak tűnhet a mélytartomány.
-
LanyUs
senior tag
Páromnak is tetszik az Onyx Studio 6. Van Extreme 1, de túltolt a basszusa. Van még két W-King D8 sztereóban összekötve hangosan és szépen is szólnak, viszont neki nem tetszik a külseje. Nekem jók lesznek a JBL mellé.
Mit fogunk hallani az Onyx Studio 6 esetében ezekhez képest? Pl. Tisztább hangzás? Kevesebb basszus, mint Extreme 1, de dinamikusabb, mint W-King stb. -
Mauzes
addikt
válasz
Lami66 #11446 üzenetére
Szerintem nem érdemes általánosítani, de írok néhány szempontot:
- nem állandóan lenne kábelesen használva, hanem az esetek nagyobb részében, kis részében viszont tök hasznos, ha lehet szobák között mozgatni és szabadtéren használni
- ha az előző pontot meg lehet oldani két termék vásárlása helyett eggyel, akkor az előny -> ezt érdemes körbejárni
- ha a kábeles használattól tönkre megy az akku, akkor tudni akarom, hogy a termék ettől még használható marad-e kábelesen (hallottam olyan akksisról, ami lemerült/tönkrement akkuval már kábelesen sem működött megfelelően)
- a Citation sorozat alapvetően jóval drágább, mint az említett tételek, talán (ha van akciósan) a One fér bele, illetve a 100 kicsit drágább. Netes review-kat próbáltam nézni, hogy a One hogy szól, de nem tűnt annyira jónak. Go + Play-t nagyjából ismerem, szerintem jobban szól (az Onyx amúgy nem jön szóba, nem tetszik a basszus túlsuly, már a Go + Play is kicsit necces).A fentiektől függetlenül azt is fontolgatom, hogy veszek egy fix kábeles cuccot, monjduk Audio Pro, és akkor mellette egy akksisat kültérre, pl Soundcore Boom. De azért a pénz nekem is pénz. :-)
carl18: ez ami tesódnak volt, ez Go + Play vagy valamelyik Onyx volt? És az akksi gyengülésétől függetlenül kábellel tökéletes volt továbbra is?
-
-
Mauzes
addikt
Van bárkinek Harman Kardon BT hangszórója? Go + Play vagy Onyx Studio?
1. Ha állandóan kábelesen használod, az akksit kíméli vagy ettől függetlenül meg fog makkanni?
2. Ha az akksi halódik, attól még kábelesen lehet használni korlátlanul? -
carl18
addikt
Na a hétvégén voltam egy Media markba kipróbálni a hangszórókat!
3 éve nem voltam, így jó volt kipróbálni az új cuccokat.
Kezdjük a Sonyval, XB 33/XB43 jó hangszóró, szépen szóltak jó vétel. XB 23 meg hát borzalmas volt, komolyan azért a pénzért pénz kidobás.Olyan rosszul szólt azt hittem gyári hibás vagy valami
A JBL hangszórókat is átnéztem, a Flip 5 igen parányi. 35E forintért sokaltam, és annyira nem szólt jól. Basszus volt de a többi tartomány nem volt kiemelve.
Charge 4-5 egymás mellett volt tesztelve 50/65E árcédula szintén sok értük. Jelentősen elmarad mint kettő az Xtreme 3 mellet teljesítményben.
A legnagyobb lehúzást a Clip 4-ben találtam meg 22E volt emlékeim szerint és elég gyatrán szólt.Volt pár PEAQ hangszóró de azok méret ellenére se produlták semmit, említésre se méltó.
Viszont ami a legjobban bejött a Harman Kardon Onyx Studio 6-os.
Komolyan nagyon meglepett sokkal jobb a hangja mint az Xtreme 3-nak és még jobb árba is volt. Talán az egyetlen negatívum az a parányi akkumulátor amit kapott. De ha valaki nem hurcolásza akkor remek vétel.
Ma Kedden meg jött az Earfun Uboom is, egy pár órát hallgattam hogy azért legyen már róla valami konfluzió!
Komolyan tényleg nagyon szép kiegyensúlyozott a hangja, az Indoor módban 60% alatt valóban túl sok a basszus, de olyan 70/75%-on már kiegyenlítódik.
100%-on hangerőn persze eltűnik a basszus és csak a többi tartomány emeli tovább.
Outdoor mód ezért is ajánlott használni 50-60% hangerő körül hogy ne csak a basszust halja az ember.
Ja még meg voltak az emlékeim a Tronsmart T6 hangjáról, na ahhoz képest ez a Earfun hangszóró teljesen más szinten áll.
Kicsomagoltam elég kompakt kis hangszóró, szóval hordozni nem lesz nehéz ha valakinek ez számít.
Szóval pozítiv a bonyomásom, lényegesen jobban szól mint az Earfun go. És látszik nem sporolták az időt a behangolásra, teljesen hangerőn se torzít le több zenével is próbáltam
(W-King D8, , Earfun go) Ezek teljes hangerőn mint hajlamosak voltak egy kis torzításra néhány zenénél.
Nyilván kevés egy kerti partyra de nem is erre találták ki.
-
carl18
addikt
válasz
gaben0318 #11006 üzenetére
Üdv!
Pontosan mire használnád? Számít a hordozhatóság?
Akku kapacítás? Teljesítmény?
Harman kardon go&play
Vagy jbl boombox?
A Go+Play több éves hangszóró nem lehet túl jó állapotba ha találsz is. Ha JBL és kültéren akarod használni Boombox 2.
Sajnos elég sok a nettes visszahang harman kardon termékekkel kapcsolatban akkumulátor terén.
Onyx 3 akkuja és könnyen kihalt pedig nem volt sokat használva.Bár ebben az árkategóriában már van Partybox 100-as is ami mind kettőt alázza. Csak hát elég méretes darab
Amazon.de-ről esetleg Aiwa Exos 9D
Nem szándékosan nem volt válasz, csak senki nincs itt 0/24-ben hogy folyton böngésze a topikot.
Akik akartak hangszórót megvették és élvezik a terméket.Ezek voltak hirtelen boombox kategóriában.
Egy ár és méret/súly azért kellet volna meg egy felhasználási terület.
A JBL Boombox időjárás álló ha kültéren használod esőbe stb akkor az a legjobb választás. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #10968 üzenetére
Én is örülnék ha jönne egy Go+Play kategóriáju hangszóró tölük!
A M-Boom nekem is azért nem tetszik a fogantyu elcsunyitja, válpántal sokkal praktikusabb volna. De még így is meglepő csak 1,5 kg és kategória társai 2-3 kg között vannak. Dockin/JBL Stb.
Jó volna ha jönne egy Motion+/Boom fúzió! A Tökéletes hangszóró lehetne.
Például az Onyx studio is jó hangszóró volna, borzalmasan gyenge az akkuja.
Idén lesz 2 éves a Motion+ szóval lehetséges végre kapunk egy model frissitést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest