- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen videókártyát?
- PLC programozás
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Mr Chapel #11193 üzenetére
Ha nem feltétlen akarod elverni az összes pénzt akkor - gyakorlatilag a keret töredékéért - én a helyedben rápróbálnék egy EarFun UBOOM-ra. Anyák napi akcióban 38.99$ (kód: G4MEU35). Nem tudom milyen metállal, de állítólag az egyik legjobb 360°-os hangszóró.
Esetleg StormBox Pro, bár ez még eléggé új cucc, és így pl. nem nagyon találtam jó összehasonlítást az UBOOM-al szemben. Papíron jobb, de az ára is komolyabb. Ennyiért pedig már 2db UBOOM-ot is kapsz. -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #11192 üzenetére
Visszatérve a torzításra, most is van rajta, ha max hangerőn van a telefon és a hangszóró is, megjelenik egy gríz a tetején, egyértelmű túlvezérlés. De az a durva betorzítás eltűnt, az biztosan az aksi volt.
Ami viszont meglepett, hogy sokkal hangosabban szól még így is, mint a DSB-250-es. Abban is sz@r az aksi, szintem mindig előbb töltőre kell dugni, ha be akarom kapcsolni (amúgy az önkisülése is nagy, mintha kikapcsolva is meríteni az aksit), de lehet, abban van egy védelmi áramkör, ami nem engedi megemelni a hangerőt torzítási szint fölé. (?)
Viszont ami feltűnt, a kicsinek sokkal több, szebb, levegősebb a magasa. A nagy testesebb zenét ad, de ez nem csak relatív, nem a kevesebb mély miatt tűnik többnek a magas. Az Arizona Dream első szám végén a kórus, és a dúdolás, szinte nem is hallatszik a nagyon, a kicsin meg szinte az van előtérben.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #11192 üzenetére
Az itt lévő (a képen már csak a helye látszik) passzív membrán (itt a rács mögött) nem volt körberagasztva?
" ... a réseken olyan sebességgel nem is tudna szivárogni a légnyomás, hogy az érdemben befolyásolja a mélyeket."
Nem állítom, hogy túl nagy tapasztalatom lenne bt.-os hangszóró szerelésben, de én úgy vettem észre, hogy elég egy kis lyuk, és tényleg nem fog rendesen (pontosabban sehogy) működni a passzív membrán. Ha, az összerakást követően hallod, hogy "dolgozik" (ezt azért füllel hallani, főleg ha odaemeli a füléhez az ember), akkor jól sikerült az összerakás. -
kmarci25
veterán
válasz
csiga8 #11186 üzenetére
Sajnos a legtöbb itteni hi-fi-vel/hangfallal/hangszóróval foglalkozó topik nagyon audiofil, és akkor enyhén fogalmaztam. (Szerencsére ez a topik kivétel
) Én is megjártam ugyanazzal mint Te: kérdeztem, ugyanezt a választ kaptam hangprojektorra, hogy 100-150 ezer alatt ne is nézzek csak szórom a pénzt. Aztán vettem egy 35 ezres Lg-t és meg vagyok elégedve vele. Vedd meg, amit kinéztél (rendeld neten). Ha nagyon nem jó akkor visszaviszed. A Bt tényleg nem erre való, ahogy már írták feltettem.
-
orc88
őstag
Harman, JBL hangszórók esetén mi a jellemző az akku élettertamára, mennyire "öregednek" rosszul?
Illetve van arról információ, hogy pl. ha sokáig töltőről van használva, akkor folyamatosan fel-le ugrál az akksi töltöttsége vagy teljesen hálózatról működik ilyenkor? (Pl. a laptopom nem veszi a töltést 100%-on -vagy amit beállítok-, ezzel is kimélve a cellákat) -
Mr Chapel
tag
Sziasztok. Érdeklődnék hogy mik a tapasztalatok ezekkel a jbl csodákkal, metál zenék alatt hogy muzsikálnak? Sok helyen azt olvasom hogy az ilyen tücc tücc csinnbummcirkuszra vannak optimalizálva. Az annyira nem játszik. Most hirtelen meg nem mondom melyiken van akasztó, legjobb olyan lenne, mert azt így simán ráblankolom a táskámra. Leginkább túrázáshoz, bogrács/grillezés mellé lenne használva. A keret 50-65 körül max. Használt is játszik, csak sok töltögetés miatt szarráment akksiktól tartok.
-
Wolfskin
őstag
válasz
<Adamsky> #11191 üzenetére
Sikerült összerakni úgy, ahogy volt. A szigetelés mindössze annyi, hogy a házat (és hangszórókat) tartó nagyobb csavarokon van egy O-gyűrű alátét, és két nagy O gyűrű a ház két végén. Ezeket visszaraktam a helyére, más nincs. A ház két felét igazán semmi nem szigeteli, de a réseken olyan sebességgel nem is tudna szivárogni a légnyomás, hogy az érdemben befolyásolja a mélyeket.
És igen, a torzítás megszűnt, teljes egészében, max hangerőn is tisztén szól.
Még nem töltöttem fel az aksit, nem akartam felügyelet nélkül az első pár töltést, de egyelőre veszi a töltést, ki -be kapcsol, szól hibátlanul. Mivel forrfület forrasztottam forrfülre, ezért nagy felületen nagyon stabilan tart.
Kb 1,5-2 óra alatt meg is volt a művelet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Lami66 #11190 üzenetére
+1 ez engem is érdekelne. Valamint, hogy sikerült-e légmentesen összeraknod (mármint Wolfskin-nek). Arra egyébként nem feltétlen azért van szükség, hogy ne menjen bele a víz (ha vízálló), hanem, hogy a levegő ne jusson ki belőle. Ellenkező esetben búcsút inthetsz a basszusoknak.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Lami66 #11175 üzenetére
Na, akkucsere Envaya Mini DSB-100 megoldva, Ma szétkaptam az egyiket és kapott egy 3500-as Samsung aksit.
A szétszedés simán ment, bár azt a szalagkábelt marha nehéz kihúzni a legelején. (Utólag jutott eszembe, talán ragasztószalaggal ki lehetett volna húzni könnyebben...
)
A gyári aksiról le kell fejteni a zsugorfóliát, és a ponthegesztett forrfüleket szépen le lehet feszegetni egy késsel is akár. Egyben lejön az egész elektronika. Onnan már gyerekjáték ráforrasztani a forrfület az új aksi forrfülére.Az összerakásnál a legmacerásabb azt a kék vásznat visszatenni, teleraktam kétoldalú ragasztóval ahol lehetett, így tudtam csak visszadugni a csőbe. A két O-gyűrű is visszament, de szerintem ez amúgy sem egy vízhatlan kütyü... Szétszedés után meg pláne. De van egy új aksi benne!!!
Na, az Envaya 250-re leszek kíváncsi, ott a 2 aksit egymással is össze kell forrasztani sorban.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
d3tox1c #11187 üzenetére
Számomra nem igazán volt érthető, hogy mit akarsz, ezért inkább leírom, hogy mit tudsz, ill. hogy hogyan is viselkedik egy bluetooth-os eszköz.
• egy bluetooth-os hangszórót több eszközzel is össze tudsz párosítani,
• általában az adó (pl. telefon) is és a vevő (hangszóró) is oda próbál legelőször csatlakozni, ahol legutoljára sikeresen kapcsolatot létesített
• ha azt szeretnéd, hogy mondjuk a laptop-od ne csatlakozzon a hangszóródhoz, akkor vagy kikapcsolod a bluetooth adót, vagy törlöd a párosítást, vagy bontod a kapcsolatot egyik (pl. Windows alatt disconnect) vagy a másik oldalon (a hangszórót újra párosítási módba kapcsolod)
Én egyébként azt javasolnám, hogy ahol csak lehet tartsd a bluetooth-t (adó) kikapcsolva. Tök felesleges, hogy folyamatosan "szeknneljen", ezáltal energiát fogyasszon (pl. telefon, laptop, tablet). Párosítva csak azok az eszközök legyenek, amiket napi szinten használsz egymással. Nálam pl. a fejhallgatóm csak a PC-vel, a két bluetooth hangszóróm és a TWS-em pedig csak a telefonnal van párosítva. -
csiga8
senior tag
válasz
<Adamsky> #11185 üzenetére
Köszönöm a választ, úgy érzem lassan visszakanyarodunk oda, ahonnan kezdtem, a Samsung HWT-450-hez.
Már nem tudom hol és hogyan kérdezzek, ugye nagyon szubjektív és pénztárcafüggő ez a hangzás kérdés.
Még megvárom, hátha mások is hozzászólnak.
Ez az Edifier viszont tetszik. Köszi, ez egész jónak néz ki.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csiga8 #11184 üzenetére
Ezt a HW-T450-et (a link-ed nem működik) most ~50e Ft körül megkapod. Ennyiért szerintem egy jó vétel. Érdemes elolvasni az első értékelő véleményét. Idéznék belőle: "Egy 20 m2-es nappalit nagyon szépen telt hangokkal tölt be. A mélynyomón szabályozható a basszus mértéke, kinek-kinek ízlése szerint. Röviden: sokkal többet kaptam, mint amire az ára alapján számítottam ... "
" ... sőt 100K alatt nem érdemes hangprojektort venni." - aki ilyet mond, annak biztosan mások az igényei (és esetleg az anyagi lehetőségei) mint Neked. Sőt, az ilyen valószínű a TV-det is lesajnálná.
"Ezek szerint még olyan sincs hangminőségben egy bluetoothos hangszóró ... "
Ezt épp nem mondanám, de ha mondjuk veszel egy Harman/Kardon Go + Play (használtan vagy "okosban", mert most úgy nézem eléggé felment az ára), akkor az jól fog szólni, de ha ne adj' Isten csúszik a hang a képhez képest (ezért írtam, hogy a bt. nem erre való), akkor a hajadra kenheted a szuper hangzást. Plusz egy bt. hangszóróban ott lesz az akksi, ami előbb-utóbb - mivel "statikusan" használod - meg fog dögleni. A sztereó tér sem lesz olyan, mint egy soundbar-nál.... de majd jönnek a többiek is (remélem), aztán vagy megerősítik amit írtam, vagy ajánlanak neked valami "tuti" bluetooth hangszórót TV-zéshez
Esetleg vm. "könyvespolc" hangszóró (kábeles összeköttetés, de van bt. is): Edifier R1280DB, Wavemaster Cube Mini Neo Bambusz
-
csiga8
senior tag
válasz
<Adamsky> #11183 üzenetére
Konkrétan ő lett volna az első kiszemelt: Samsung HWT-T450 [link]
Erre a típusra mondták, hogy nem érdemes, sőt 100K alatt nem érdemes hangprojektort venni. Az meg már szerintem drága.
Ezek szerint még olyan sincs hangminőségben egy bluetoothos hangszóró, mint egy hangprojektor.
-
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Ehhez a TV-hez : Samsung QE43Q60TA [link] keresek Bluetooth hangszórót.
Először hangprojektort néztem, de nagyon drága. A hangszórónál ott a vezeték, mondjuk csak-csak megoldható lenne... Viszont van bluetoothos megoldás is.
Megkérdezném, hogy a vezetékeshez képest van-e hangzásbeli minőségi romlás?
Milyen hangszórót ajánlatok 30-40K környékéig, nagyon max 50-60K, ha nagyon-nagyon megéri.A szoba 15nm, filmnézés, "tiszta" hangzás lenne a cél.
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok. Eddig nem nagyon használtam ilyen hangszórót, de eléggé megszerettem.
Viszont egy olyan problémám lenne, ha egyszer össze párosítom a telefonnal, utána meg mondjuk tablettel, laptoppal, akkor mindig el kell végezni a párosítást, nem kapcsolódik automatikusan.
Ezt meg lehet oldani valahogy, akár programmal, vagy ez ilyen? Ha csatlakozik valamihez, onnantól kezdve nem jöhet szóba más eszköz?
Remélem érthetően írtam le, túl korán van még nekem :)
Előre is köszi a segítséget. -
carl18
addikt
válasz
Lami66 #11177 üzenetére
Azért nem csak annyi, még az akku pakot neked kell hozzá forrasztani.
Szóval ha csak nem forgalmaznak hozzá utángyártot aksit akkor macerás az akku csere, én már csak tudom a JBL Charge 2+ miatt.
Akkumulátor az mindenkép cserélendő 4-5 év után, a többi komponens meg bírja ha nincs túl hajtva.Bár a JBL-nél könnyen haza lehet vágni ha kikapcsolják a DSP-t, Low Freqvency mód/hülye gyerek mód. Ki hogy hívja ...
Jbl Blowout Compilation!
Már csak ezért se nagyon vennék bárkitől JBL_t használtan. -
carl18
addikt
-
válasz
Wolfskin #11172 üzenetére
A Minivel az a nagy baj, hogy apró darabokra szét kell szedni mire hozzáférsz a legutolsó alkatrészhez: az akkuhoz
Íme az akkucsere procedúra, pontosan látszik benne a gyári akku típusa is.
[link]
Az utolsó mondat lehangoló: nem talált ilyen típusú akkut online.
De akkora nagy baj nincs, mert egy sima 18650-es akkuról van szó, 3,7V/2600mAh. Csak a csatlakozó kábelt át kell rá operálni a régi akkuról. -
-
Wolfskin
őstag
válasz
Lami66 #11171 üzenetére
Remélem, az a baja.
Épp most rendeltem forrfüles aksikat, (samsung 35E, amelyik 10A-t ad le, pontosabban 8A - folyamatos 13A - szakaszos - remélem az elég bele)Köszi a segítséget!
Sajnálom, hogy nem lehet összelinkelni, de majd csinálok egy "Y" kábelt, egyik fele L a másik R és úgy hajtom meg őket, kíváncsi vagyok milyenek sztereóban. Amúgy most újrahallgatva nekem valahogy kellemesebb, mint a 250-es hangja, kiegyenlítettebb, nem annyira huppogós, basszusos.
A 250-be ilyen aksi kell 2db, eredetileg abba néztem meg:
Denon Envaya 250 Battery
C317A3 (2INR19/66)
7,2V DC
3000mAh/21.6Wh21,6 Wh / 7.2V = 3 Ah
remélem jól számoltam
-
Wolfskin
őstag
válasz
Lami66 #11169 üzenetére
Értem köszi, ezek szerint bármi lehet,é és az ellenkezője is.
Régebben nem emlékszem, hogy csinálta-e, mióta vettem a 250-est, azóta nem használom. Csak most kaptam egy párt mellé, gondoltam jó lesz összelinkelni (persze, hogy a 100-ast nem lehet, max kábellel), de ha már itt volt kipróbáltam. Arról előre mondták, hogy ezt csinálja, de az én régimet kipróbálva meg... szintén zenész.
Remélem az akksi azt, mivel mindkettőben igen rövid üzemidejű már. (csinálhat ilyet, hogy töltőn is kevés áramot ad le?)
A telefon is lehet az oka (az enyém Armor3), de akitől kaptam, az övével is csinálta. Ennek, és annak, hogy egyszerre mindegyik hozzám tartozóban minden hangszóró behal, kis esélyét látom.Marad az aksi, meg hogy ezek ilyenek.
-
válasz
Wolfskin #11168 üzenetére
Van egy negyedik lehetőség is, a hang forrása pocsék, vagy túlvezérli a hangszórót.
A másik három közül bármelyik lehet.
De kezdjük el kizárni pl. a harmadikat. Ugyanazon a hangforráson korábban nem torzított? Ha nem, akkor csak az első kettő marad.
Akku jobban merül mint régebben, rövidebb az üzemidő mostanában? Ha igen, akkor az 1-es a megoldás. Ha akku körül semmi szokatlan nincs akkor a 2-es a valószínűbb. -
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
Denon Envaya mini dsb-100 nagy hangerő recsegni, torzítani kezd (először a zene ütemére, a nagyobb basszus beütéseknél főleg, de tovább emelve folyamatosan)
Ez mitől lehet?
• 1. Gyenge már az aksi, és nem szállít eleget (hiába van töltőn)
• 2. hangszóró hiba
• 3. egyszerűen mindegyik ilyen, túlvezérlésre torzítással reagál -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tatabike #11158 üzenetére
"... lehetséges-e olyan, hogy a bluetooth média egyszerre két vevőre kerüljön kiküldésre?"
Nem teljesen értem, hogy miért akarod az autóban bluetooth-al összekötni a végfokokat, de a kérdésedre válaszolva: igen, létezik ilyen. Általában TV-kre szoktak ilyet (vagy ilyet) kötni, és akkor egyszerre akár két fülesben is ugyanaz fog szólni. Igen ám, csak itt az input vagy vonali, vagy optikai. Te pedig gondolom ott is bt.-t szeretnél.
Mondjuk elvileg erre is meg van a megoldás. Az 3.5-es AUX port-ba "beleszúrsz" egy ilyet.
Szóval utóbbira küldöd a jelet a telefonból, míg az előbbiek valamelyike pedig szétszórja a két végfokra. Ha, jól értem, amit szeretnél... -
tatabike
őstag
válasz
kmarci25 #11161 üzenetére
Kösz. Közben kutakodtam a témában, elvileg a Samsung drága telói, amiben BT5.0 van, tudnak ilyesmit, de nem egyszerre szól a két hangszóró, késleltetés van. A Bose-nak is van két olyan hangsugárzója (Connect, UE Boom), ami tudja ezt egy külön applikációval. Meg a Sony Party Chain hangszóróit lehet összekapcsolni. De ez mind gyártóspecifikus, más márkákkal, más telókkal nem megy.
-
Zamma
őstag
Mármint Európából? Vagy vámolni kell? (Bocsi, de az előzőnél lejárt a szerkesztési limit.)
-
borbar
tag
válasz
carl18 #11156 üzenetére
Ez kb. 5 Ft-tal magasabb árfolyam, mint a közép. PayPal mögött Revolut kártyával, Revolut váltással mondjuk 150 Forinttal lehetett volna olcsóbb. Egyszeriben nem óriási, de aki rendszeresen vásárol külföldről, ne adj' Isten Kínából, annak érdemes körbe néznie, mert a fintechek pont erre ideálisak. Jól váltanak, és akár egyszer használatos virtuális kártyával a biztonságot is garantálják. Macerásabb, de tudatosabb, ami más tekintetben is hasznos lehet pénzügyekben.
-
borbar
tag
válasz
tom570 #11153 üzenetére
Figyelj arra, hogy ne a PayPal váltson!
Visa kártya egyébként kedvező átváltási árfolyamon dolgozik, legalábbis sokkal kedvezőbben, mint a Mastercard. (Persze nem olyan kedvező, mit a Revolut adott esetben.)
Ha PayPallal fizetsz, nem kell, hogy a paypalos egyenleged feltöltve legyen, de ha eddig nem társítottad a kártyád, és korábban nem állítottad be az átváltást, akkor sajnos minden egyes fizetésnél külön figyelned kell arra, ne a PayPal váltson. Botzasztó rossz árfolyamon tenné, sokat buknál rajta. (Ahhoz képest, hogy ha a USD-os összeget "átengednéd" az otpés Visa kártyádra.) -
tatabike
őstag
Sziasztok.
Elnézést, hogy nem olvastam végig a topicot, nem tudom, volt-e erről szó korábban. Tervezek venni két db, 2x50w-os autós végfokot, amelyekbe 4.2Bluetooth-vevő van építve (egy már van, de jó lenne mégegy). Így egyszerűbb a telepítés, csak táp kell, ami mindenhol van a kocsiban, a végfok lehet a hangszórók mellett akár, fejegység nem is kell, telóról megy a buli. A kérdésem az, hogy lehetséges-e olyan, hogy a bluetooth média egyszerre két vevőre kerüljön kiküldésre? Mert csatlakoztatni tudok a telóhoz akár 5 BT-egységet is egyszerre, de mindig az utoljára csatlakoztatott szól csak. A teló fejlesztői beállításaiban nem találtam erre megoldást, csak az egyszerre csatlakoztatható BT-egységek számát tudom állítani. Ha valakinek van ötlete, köszönöm előre is. -
NORBl
aktív tag
JBL Xtreme - be elhaltak az aksik.
Tudtok segíteni, hogy pest megyében van e olyan cég aki szervizel ilyeneket ?
-
carl18
addikt
válasz
tom570 #11151 üzenetére
Üdv!
Kicsit vissza olvasol írtam hogy nekem OTP Master Card kártyámat nem fogadta el az Earfun webshop.
Paypal számlával viszont gond nélkül ment a vásárlás, szóval érdemes azt használni ha ha webshopról akarsz rendelni.
Ügyfélszolgálat azt írta fogalmuk sincs miért nem fogadta el.
Az Earfuntol kaptam is üzzenetet hogy az amazontól jön a cucc!
Remélem a héten megjön, kíváncsi vagyok rá. -
tom570
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest