- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß #24731 üzenetére
"Pontosan az ilyen hatások (nevezzük humán vagy nem tudom milyen faktornak) miatt gondolom azt, hogy vannak már annyian (maguk bankok is) USDC-ben, hogy ha történne vmi a Coinbase-el, mert nagyon elszabnak akármit is, akkor itt nem fog vér folyni a kripto-knál, csak max. gazdát cserél (sőt, lehet szándékos lesz a letérdeltetés, könnyebb megszerezni, de hogy végleg elássák és sóval behintsék, nem tartom valószínűnek, mert olyan körök is vannak a buliban, akiknek ez érdekük, hogy fennmaradjon). "
Nem vagy túl régóta a kriptóban, ha ilyet leírsz.
Itt még 1-1 álhír vagy félinfó is tudja borítani a dominókat. Amint bármi történne a Coinbase-el mindenki szabadulna az USDC-től ami az árfolyam földbeállásával végződne. De ne álljon földbe szakadjon csak 70%-ig az is eléggé fájna, hogy 30%-a ment a levesbe a tartalékaidnak. Az meg mégjobban, ha 70%-nál nem szállsz ki csak mondjuk 30%-nál tudsz. -
8zabi
őstag
-
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß #24728 üzenetére
Azért a stable coin nem ugyanaz mint a dollár mondjuk. Láttunk már amúgy is érdekességeket, emlékezzünk csak a Terra crash-re.
Azért azt a Coinbase is elismerte anno, hogy ha a Coinbase csődbe megy akkor senki nem garantálja, hogy az USDC utána is közel 1:1 arányban váltható. Az USDT-ről pedig sok sok éve tudja mindenki, hogy nincs teljesen 1:1 arányban lefedve a kihelyezett USDT mennyiség.
De elég csak olyan dolgokra gondolni, hogy ha hirtelen nagyon sokan adnak el kriptot és váltják át USDT-re akkor simán kilenghet akár pár %-ot is az árfolyam.Azzal is részben egyetértek vele, hogy a kripto mögött nincs semmi. Csak számok.
Sőt elég jó lecke volt mindenkinek az altoknál az utóbbi fél év, hogy nem minden arany ami fénylik.Összességében a BTC-n kívül én sem preferálom egyik másik kriptót sem hosszútávon. Rövidtávú bohóckodásra meg gamblingre jók lehetnek. Elég ránézni az ETH árfolyamára mint 2. legnagyobb kripto. November végén amikor ugyanennyi volt a BTC árfolyama, mint ma akkor az ETH bőven 3000$ felett volt, most 1800$-t karcolgatja.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #24718 üzenetére
Műx, 1 ojró az ára (Binance oldalon, nem Revo), de legalább nem százalék. Ez teljesen baráti sztem.
Nagyjából 1-1.5 mp alatt átért
Btw Binance jól megváltozott. Vagy 6 éve mennyivel egyszerűbb volt és minden USDT-vel szemben intézve, díjak BNB-ben.. most meg USDC a fő stablecoin ahogy látom és BNB/USDC váltáskor a fee-t is USDC-ben mutatja. Redesen újra kell tanulni az egészet. Látszik h miközben fejlesztettek is rajta (új funkciók), agyon is regulázták.
-
törölt tag
-
-
goldb
tag
-
goldb
tag
válasz
Dißnäëß #23473 üzenetére
Az én jósgömböm szerint:
- A héten megtalálja a BTC a mélypontját (és az ETH is).
- A 22. héttel nem számolva a ~12. (!!!) piros gyertyáját követné el a BTC sorban, az ETH a 11.-et (melyre talán még sosem volt példa?)
- Az ETH/BTC párosnál 0.049-től erős visszahúzás látszik.
- Ami árnyalja a dolgot, hogy a BTC egy 2020 március óta tartó trendet tört tegnap, az ETH-nak viszont van (lesz) egy rendkívül erős támasza és trendalja 1050 környékén, szerintem az alá nem csökkenhet még egy jelentős felfelé irányú korrekció előtt.
- Továbbá az ETH emelkedését vetítheti előre, hogy 4800 -> 2400 (korrekció), 2400 -> 1200 (korrekció ?), nagy ez nagyon tudományos lett, igaz...természetesen 1050-re leszúrás még lehet a hetes nézetben.
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #23326 üzenetére
Hát ja... azért hozták létre a gáz tőzsdét is.. csak aztán ráfáztak
Két élű a dolog nagyon is...
HETI ALAPOZÓ Kötvény, részvény Mind bukó! Mi folyik a piacokon
Igaza lehet egyik fórum társnak.. még nagyon az eleje...
amúgy a trükk az alacsony bázis lehet.. akik pl tavaly novemberben egy magas árnál szálltak be, nah nekik ez bukó. Aki január, februárban alacsony bázisnál nekik meg, profithozó, még ha csökken is, akkor is jó eséllyel, csak a mérték más, akár a pillanatnyi veszteségnek is. Meg valószínüleg az sem mind1 mibe
Gondolom én.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #23286 üzenetére
25,400 körül volt eddig a mélypont.
Ha jól sejtem a korábbi 10m-es kérdésem simán bevált volna ha vártam volna.. peck
-
Brett001
aktív tag
válasz
Dißnäëß #23185 üzenetére
'Ha ebből az orosz megmoccanásból komolyabb, globális eszkaláció (értsd: háború) is lesz, itt olyan zavaros következik, hogy csak pislogunk majd. Ebben a zavarosban pedig a legokosabb halászok azok lesznek, akiknek lesz kriptója, lesz egymáshoz így vagy úgy, de kapcsolatuk (távközlés, internet), és onnantól kezdve a zavar fölötti, tőle teljesen független szinten ezek a felek el tudnak kezdeni egymással kereskedni, üzletelni, anélkül, hogy ezt bárki korlátozni tudná intézményi-állami-politikai-bármilyenegyéb oldalról.'
Ha komoly tehát akár az egész kontinensre kiterjedő világégés lenne, akármilyen furcsa is kimondani (mert manapság már nem nagyon csinálja így senki) tudod ki járnának jól? Akik párnacihában tartják a pénzüket.
Egy háborús helyzetben mit szokás először megbénítani? Na mit? A kommunikációt. Telefon, internet, távközlés. Még vh sem kell hozzá. Elég egy polgárháború vagy zavargás, lásd a közelmúltból Kazahsztán, Belororusz; egyből a kormányzat az internetet kapcsolta lefele. (Szívtak is bányászok a kazakoknál mint a torkosborz) Igaz ezek diktatúrák, de nagyon komoly helyzetben egy demokratikus országban is korlátoznák az internetet. Globális eszkaláció esetén meg az ellenség tenné meg ezt. Ugyhogy feldughatnád a csak 0-ák és 1-esek formájában létező btc-idet internet híján valahova.Persze ez vonatkozna a hagyományos tőzsdére meg a bankokra is (hiszen ott is minden elektronikusan megy), de semmivel nem lennének előrébb a kriptósok. Még a fiatosok annyiban, ha van papírjuk róla akkor bankból hozzájuthanak még készpénzhez.
Szóval inkább Neked kéne egy kicsit tágítani a csőlátásodon...a világ nem úgy működik, ahogy te szeretnéd.
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #23195 üzenetére
"Azért ne hasonlítsuk már az első 2 VH-hoz a mai világot, technológiai fejlettségben azok az őskor volt kb,"
Elég egy E-bomba, és máris ott leszel újra. Vagy elég kilőni pár transzformátor központot, és sorolhatnánk. (DE amilyen ügyesek ott nyugaton, ők ezt maguktól is majdnem elintézték a debil zöldségükkel - lásd kilengések, amik majdnem az összeomláshoz vezettek - energiahálózat, ellátás.).
Miért is gondolod, hogy ez a törékeny rendszer annyira magától értetődő?
Vagy említsünk, egy természeti katasztrófát, az első között megy el az áram - akár napokra, hetekre is. Még háború sem kell.
Nem bízol te túlságosan is ebben a virtuális-valóság- játékban?
"Tedd mellé a fejed felett viszonylagos gyakorisággal áthúzó Starlink műholdakat, és már a helyi infrától sem függsz."
1. Szerinted mégis az emberek hány százaléka foglalkozik ilyesmivel? Gyanítom marginális.
2. Mintha a műholdakat nem lehetne elintézni... ha nagyon akarnák (vagy épp kitiltani téged onnan) - de ez már más téma. + A stárlinktől még nem lesz áramod, amivel feltöltsd pl."úgyhogy én kétszer is átgondolnám helyedben, mit beszélek.
"
Ha "szét esik a rendszer" - értsd olvasatomban világégés, akkor baszhatod."Nem tudom, sírjak, vagy nevessek."
Tipp-re olvas értelmesebb oldalakat -
Brett001
aktív tag
válasz
Dißnäëß #23185 üzenetére
"Nem tanulták még meg a náciktól, hogy az aranyat ki tudják venni a fogukból, a seggükből, az aranyat el lehet lopni, nehéz transzportálni, satöbbi."
A Bitcoint is el lehet lopni...csak szólok.
"Míg a BTC-nél elég csak egy megfelelően biztonságosan generált tárca seed-jeit bemagolni,"
Jó sokan rá is fáztak mert elfelejtették amit bemagoltak. Épp nem rég olvastam, hogy több millió dollárnyi kripto pihen a rendszerben, mert a jogos tulaj nem tud hozzáférni, mert elfelejtette a kódot...és mivel a kripto anonim sehogy sem tudja más módon igazolni, hogy az övé. Szopás. Azért a fiat pénzeknél van rá mód, hogy igazold magad és hozzájuss a pénzedhez, ha banki jelszavakat felejtesz el.
-
BaLee
addikt
válasz
Dißnäëß #23185 üzenetére
Tök jól összefoglaltad.
Én is ennyit gondolok a háttérben. Ha most 2 évvel korábban lennénk a BTC grafikon is fordított lenne, nem lefelé esne hanem felfelé tartana.
Olyan szinten jöttek be az intézményi befektetők ill. olyanok akiket nem is érdekel, hogy mi van a hátterében, csak pénzt akarnak keresni. Ők most tényleg ugyanazt teszik, mint a tőzsdéken. Két kézzel szórják ill. adják el a kriptót mert a tőzsdék is esnek... Ehhez jönnek a pánik sellerek.Lehet páran megmosolyognak de én jobb helyen érzem a pénzem kriptoban, mint forintban. Esik az euró a háború híre miatt, dollár erősödik, a jó magyar forintunk pedig már 370nél van mikor pár napja még 355 körül volt úgyhogy még az eurónál is sokkal jobban gyengül. Dollárral összehasonlítva még szarabb a helyzet. 1-2 nap alatt itt is 5-7%-okról beszélünk.
Eddig sem volt gyenge infláció de most brutális lesz, főleg majd ha lelövik a hatósági árakat meg a benzinárstoppot. Páran a kardjukba fognak dőlni.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Dißnäëß #23140 üzenetére
"Fentebbiek mentén, nem is tudom, kinek szól a dolog, talán csak be akart ő is állni a fősodorba..."
Szerintem figyelembe kell venni, hogy jegybank-elnökként nyilatkozta, és valószínűleg hazabeszél. Egy inflációs spirálba lökte az elit a világgazdaságot, és úgy sejtem, hogy attól tartanak, hogy a kripto felé forduló lakosság erősíti a folyamatot. Úgy gondolom, hogy az infláció nevű vonatot nem tudják megállítani (lehet, hogy nem is akarják), viszont lehet, hogy a kontrollált lefolytatás mellett zavaró/nehezítő tényezőnek tekintik a kriptót.
Bár abban én nem vagyok biztos, hogy a kritoeszközök alkalmasak az infláció elkerülésére, de az is lehet, hogy ha BTC még is alkalmas lenne erre, akkor meg annak nem örülnek, hogy az infláció nevű "adó" alól kibújnak egyesek.Bárhogy is van, ha egy Zsidai írja egy blogposztban, akkor az semmi, még ha szakember is. De ha egy jegybank-elnök, akkor szerintem az nem jó jel. Mondjuk a zuhanó ember minden fűszálba belekapaszkodik, és Matolcsy egyelőre nem tudja megfelelően fékezni az inflációt, úgyhogy küzd, mint disznó a jégen. Lehet, hogy ez is egy ilyen kapálózás, de remélem, hogy csak ennyi.
-
ArGa
csendes tag
-
sparks
senior tag
válasz
Dißnäëß #22506 üzenetére
Igen, így van. Bár egyszerűbb lementeni és hozzáadni egy 25. szót, ami jelszóként funkcionál (ráadásnak itt nincs szótári megkötés sem) és teljesen új kulcsok jönnek létre általa. Elég így azt megjegyezni. Online formában lehet vele játszani, kisérletezni.
-
válasz
Dißnäëß #22492 üzenetére
> és ha életében 1x sem megy fel a netre
Mi nem megy fel a netre?
Olvasd el, amit lentebb irtam. A 'tarca' az jellemzoen egy 'cim', azaz egy azonosito a fokonyvben, ami melle oda van irva, hogy mennyi penz van benne. Ez soha nem offline, hiszen mindenki tudja, hogy letezik. A tarca hasznalatahoz szukseges titkos kodot (a 'kulcsokat') tarolhatod offline.
> A tárca nem más, mint egy cím, amit mi generálunk ugye, de ha a rendszertől teljesen izolált offline módon generálom
A tarcat nem offline modon generalod. A kulcsokat generalhatod offline.
A kulcsokat pedig ugy generalod, hogy csinalsz egy kulcspart, aminek az egyik reszet megosztod a vilaggal, a masikat pedig nem. A matek biztositja, hogy a nyilvanos kulccsal bezart dolgokat a nem nyilvanossal majd kesobb kinyithatod.
-
csaba951
veterán
válasz
Dißnäëß #22473 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek vele! Valószínűleg egy nagyon véres októberünk lesz a részvénypiacon. Szerintem.
Kripto piacon addig tart ez a habzsi-dőzsi, amíg a részvénypiacon megvan a likviditás. Amint ez megszűnik, gyorsan beköszönt megint a kripto tél.
Elgondolkoztató egyébként, hogy (dem) Waren pont a héten kezdte el nyilvánosan savazni (FED) Powell-t. Ha nem is szívleli, a mostani helyzetben akkor sem kellene támadnia, mert baromi nagy szükség van az ő támogatására is a demokrata gazdasági tervek megvalósításában.
-
sambenez
addikt
válasz
Dißnäëß #22064 üzenetére
Csaxólok ha fel vagy kemenőtől örökölsz nincs illeték. Az áfa pedig pont azok miatt lett kitalálva akik elhazudják a jövedelmüket. Te a kripto jövedelmed érzed jogosan elhazudni, a vállalkozó a saját jövedelmét. De a bérből élő nem tud elhazudni semmit és még az áfa is jobban érinti.
Nekem senki ne sírjon a minimálbérből medencés villában élő vállalkozók országában.
De ez egy parttalan vita mert valahol mindenkinek igaza van. -
-
F_Balazs
aktív tag
válasz
Dißnäëß #21911 üzenetére
Igazából én azt vettem észre, hogy a kripto természete mintha olyan lenne, hogy hosszabb távon képtelen stagnálni. Most is ugye elértük a 42k körüli plafont, és további növekedési potenciál hiányában csak egy út van, és az a lefelé.
A 29k már többször tesztelve lett, most is megérkezhetünk oda 1-2 héten belül.
-
KMT
addikt
válasz
Dißnäëß #21833 üzenetére
És? Hatalmas a különbség aközött, hogy előnyre fordítja a kialakult helyzetet vagy hogy hamis helyzetet alakít ki. Egyébként meg a lezárásokat a gazdasági hatások miatt mindenképp minimalizálni akarják a kormányok, hiszen ha romlik a gazdaság, akkor szinte biztos buknak. Ez az előző két hullámban itthon gyönyörűen látszik (elkésett zárás) és a több ezres, tízezres számú halott honfitárs mellett is megérte nekik. Persze annyi sütnivalójuk már nem volt, hogy a korábbi zárás rövidebb zárást és kevesebb halottat jelentett volna egyszerre. Majd esetleg most ősszel...
-
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Dißnäëß #21772 üzenetére
A magam részéről hodlerelem a portfóliómat, néha átstruktúrálom. Ennyi.
Jónéhány év alatt megtanultam, hogy a kiszállok-beszállok játék addig lesz jó, amíg el nem megy mellettem a vonat, vagy épp rossz ritmust nem veszek fel. Úgyhogy inkább a hullámvasutat választom, btc-ben mérem a befektetésem, és sokkal nyugodtabban alszom.
Persze amikor látom, hogy a rally kezd kifulladni (mint pl 60k-nál), akkor ott van bennem az idegesítő gondolat, hogy meg kéne játszani az esést, és gyarapítani a kriptót. De mivel úgy tűnik számomra, hogy az intézményi befektetők miatt még kiszámíthatatlanabb lett a piac mint korábban, ezért a nyavalyás fomo nem hagyja, hogy elengedjem a pozíciókat. Úgyhogy inkább megpróbálom élvezni a hullámvasutat. -
F_Balazs
aktív tag
válasz
Dißnäëß #21761 üzenetére
Az a baj, nem bízom benne, hogy masszívan és tartósan átüthető lenne a 40k. Legutóbb mikor benéztünk 30k alá akkor toltam bele nagyobb pénzt, nyilván most ez nehéz döntés, hogy mi legyen a sorsa így 30% pluszban. Abban amúgy egyetértek, hogy labilis még a helyzet, nem jó beszálló a 40k.
-
UberMutant
őstag
válasz
Dißnäëß #21514 üzenetére
fizikai aranyat is vehetsz és beteheted a párnacihába.
egy trükk biztosan van, vissza elég rossz árfolyamon váltják, ráadásul a "márkák" között is van árkülönbség, van amelyiket jobban szeretik, mint a másikat.
pl ezt a svájci márkát szeretik.
[link]az aranyat nem bukod, be lehet vizsgáltatni. amúgy a csomagolás és a márka szavatol, értsd ne bontsd ki.
a többi kérdésed gondolom trollkodás
ja és van olyan fém, ami áfamentes és van ami áfás.
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
Dißnäëß #21163 üzenetére
Most van a költözés nyugalom. Durva igen nekem is nagyhirtenel -4000 euroba vannak a dolgaim. Akinek van egy kis esze most bevásárol főleg abból ami a felére esett pl ADA..
Szerintem tolok is fel holnap pár milliót és bevásárlok, mert ez durván meg fog lodulni ha visszaindulnak a farmok.
-
F_Balazs
aktív tag
válasz
Dißnäëß #21029 üzenetére
Arra azért nem árt ráérezni, hogy mikorra jó időzíteni a be és kiszállót. Amikor pár hét alatt brutál növekedő pályát írt le a BTC és az ETH, ott a dörzsöltebbek sejthették hogy nem kicsi bezuhanás is lehet itt rövidesen. Az óvatosabbaknak szerintem meg sem fordulta a fejében, hogy akár 50k felett vegyenek btc-t..... És ez nem is a jóslás kategória lett volna, egyszerűen csak a józan ész azt diktálta, hogy ennyire meredek felívelést egész biztos egy hatalmas beszakadás fogja követni.
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
Dißnäëß #21029 üzenetére
Végülis a bűnüzést is meg lehet magyarázni látszólag ennek te is a nagymestere vagy...
Értem én hogy senki vagyok a 3 milliómmal ezen a piacon de attól még nem jó az amit ez az ürge csinál..Ha neked jó az ugyanugy senkit nem érdekel ahogy az én ellenszenvem sem. Szóval előrébb nem leszünk."Szállj ki" Nem vagyok hülye hogy bármiből is buktával szálljak ki..várok..ami egyszer volt 2$ felett az máskor is lesz...várok. És közben kommentelem ami tetszik vagy ami nem,mert szabad
-
tisztelturam
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Építő/felújító topik
- Tőzsde és gazdaság
- BMW topik
- Fujifilm X
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged