- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #24612 üzenetére
Megnezed az elmult 4 szezont. Mindenhol ezt csinalta. Dec - januar csucs. Aztan pattogott kozel a tetejehez aprilisig. Aztan szepen levonult. : )
Mindig van vlmi kifogas,h miert tortenik. Es most hiaba vannak az intezmenyek meg xy dolog.
Szerintem oppen csinalta legjobban. Bar nyilvan lesz meg 98-100k korul. De tobbet mar nem kene varni tole, szerintem.
De majd nyaron meglatjuk,h mi a vege.
Tiszteletem -
nort_on
senior tag
válasz
Ferdzsoo #24612 üzenetére
Ezt a 3-as pontot továbbra is tartom, amit 2 hónapja írtam.
Eddig jött, az ár kb ugyanott van, hűl a piac, MA-k jönnek fel, viszont a fear szépen eluralkodott a piacon, ami főleg az ALT-oknak köszönhető. Aztán meglátjuk mit hoz a jövő. 60k-n okosabbak leszünk, hogy hol van a piac. Meg szegényebbek.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ferdzsoo #24548 üzenetére
Igen és nem.
Természetesen nem éri meg feltörni, mert akkor elveszti az értelmét.
Viszont TBSZ-en belül azt csinálsz, amit akarsz, akkor is adómentes marad. Mondjuk két év után azt gondolom, hogy medve, vagy oldalazás jön, akkor eladom a kriptó egy részét (vagy mindet), és átülök valami másba (nem kriptóba). -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Ferdzsoo #24482 üzenetére
Azért szerintem nem meglepő a helyzet. Sok elemző január vége, február elejére egy dropot prognosztizált. A lendület visszaszerzését meg február vége felé.
De szerintem is jóval egészségesebb lenne, ha a december közepi csúcsot határozottabban lépné le a BTC, mert így könnyen lefordulhatunk. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #24482 üzenetére
Szerintem most az AI téma miatt sem jön ide a tőke. Nekem az a gondolatom hogyha ilyen ütemben fejlődik a terület akkor pár év múlva azok a cégek akik AI agentekkel cserélik le a munkaerőt, óriási profitokat fognak csinálni. Lehet egy mezei S&P500-ban több a a növekedési potenciál mint a bitcoinban.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
Ferdzsoo #24451 üzenetére
Igazad is van, de nem hiszem, hogy idén elmegyünk még 300k-ig, de az viszont várható, hogy az idei majdani ATH 1/3-ára visszaesik az árfolyam 1-2 év múlva. Ha akkor bevásárolok, legfeljebb nagyjából ugyanott leszek BTC mennyiségben, mintha nem piszkálnám, cserébe már nagyon szükségem lenne a 2 év lelki nyugalomra. Túl sok esést néztem végig pozícióból az elmúlt 10+ évben.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
Ferdzsoo #24448 üzenetére
De nekem a BTC is cold walleten van, és ha átváltom USDC-re, akkor azt is cold walletre küldöm ki. A beutalásnál nem kell igazolni a BTC cím tulajdonjogát?
Nem beszélve arról, hogy egyszerre a portfólióm legfeljebb 1%-át leszek hajlandó nem cold walletben tartani (és az is tuti megüti a limitet), tehát amíg nem ment le egy teljes BTC cold wallet --> tőzsde átváltás --> USDC cold wallet kör, addig nem indítok újat.
Ez pedig nagyon meg tudja akasztani, ha hirtelen szeretném az egész BTC portfóliómat USDC-vé tenni.Egyáltalán hogyan tudom igazolni, hogy a BTC cold walletnek, illetve az USDC cold walletnek is én vagyok a tulajdonosa? Természetesen a privát címet csak nem adom meg.
Több, mint 10 év után most először tervezek realizálni, de úgy érzem, hogy eléggé megnehezítették a dolgot, hogy az általam definiált rövid időintervallumban realizáljak.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
Ferdzsoo #24446 üzenetére
Szerintem lehet, hogy félreértettél. A realizált nyereséget én is le szeretném adózni, 15% nagyon baráti.
Viszont ha a tervemben az szerepel, hogy 2 év múlva visszarakom a portfólióm 80%-át BTC-be, akkor kifejezetten rosszul lehet járni azzal, ha realizálom:1. Tegyük fel, hogy van 1 BTC-m összesen, és 100.000 USD árfolyamon átváltom fiatra a 20%-át, illetve USDC-re a 80%-át, így lesz 20.000 USD-m (adó után 17.000 USD), illetve 80.000 USDC-m, amiből nem kell adózni. Az USD-t elköltöm, 2 év múlva pedig tudok venni 80.000 USD-nyi bitcoint.
2. Szintén van 1 BTC-m összesen, 100.000 USD árfolyamon átváltom fiatra az egészet, adózás után lesz 85.000 USD-m. Elköltök ebből 17.000 USD-t, marad 68.000 USD-m, amiből 2 év múlva csak 68.000 USD-nyi BTC-t tudok venni. Várnom kell következő májusig + 1 hónapot, hogy az átváltott 68.000 USD után visszaigényeljem annak a 15%-át a NAV-tól, azaz 10.200 USD-nyi összeget. Ha ebből ismét bitcoin veszek, akkor összesen 78.200 USD-ért tudtam venni bitcoint, de nem azonnal, hanem egy év alatt, amíg az árfolyama simán ment már feljebb. Majd ismét egy adóévet várhatok, hogy a 10.200 USD-m 15%-át visszaigényeljem a NAV-tól, ha még nem csúsztam ki a 3 éves limitből egyáltalán, és még mindig nem tudtam összesen 80.000 USD-nyi bitcoint venni, de amit vettem, azt is rosszabb árfolyamon. -
oldcrypto
kezdő
válasz
Ferdzsoo #24440 üzenetére
Én nagyon régóta gyűjtögetem, a tervem az volt, hogy pár hónap múlva a portfólióm 20%-át kiutalom magamnak EUR-ban, 80%-át pedig átteszem USDC-be két évre, és majd onnan vissza BTC-be, így nem kell leadózni a 80%-nyira a 15%-ot, és játszani 2028-ban az adóvisszaigényléssel. Persze így nem is tudom addig sem befektetni, hogy többet kamatozzon. Viszont valamiért megnyugtat, ha van crypto-m olyan mennyiségben, amiből új életet lehet kezdeni bárhol.
Te hol veszel fel hitelt crypto-ra? Annyira túl vagy biztosítva, hogy egy 80%-os beszakadás esetén sem likvidálják?
Pár hónapja 65k árfolyam környékén nézegettem, hogy hogyan tudok hitelt felvenni BTC-re, hogy abból még több BTC-t vásároljak, de elengedtem a dolgot, mert Binance tűnt megbízhatónak, cserébe nem lehetett nagyon túlbiztosítani magam, és a likvidálási szint elérését túl kockázatosnak találtam. Talán 30%-ot kellett volna hozzá esnie. -
brd
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #24408 üzenetére
A 15% és a fekete doboz elv önmagában igen baráti. Ellenben Mo-on élve akkor is 27%-ot (ami ennél valójában több, inkább 31 sok esetben, köszönhetően az "extraprofit" adóknak) adózol (ÁFA), ha 0% az SZJA-d (vagy akkor, ha amúgy nem itt vagy adórezidens). Tehát ebből a fajta bevételből ~62%-nyi marad meg tulajdonképpen javakra elkölthetően (a munkabér jellegű bruttóból egyébként ~48%), a többi az állam zsebébe megy. Ill. amellett se szabadna elsétálni, hogy a "nyereséget" egy 'szán inflálódó "értéktartó" FIAT-tal szemben kimutatva kell leadózni. Gondolom, ennek sok szerepe lehet benne.
-
-
Saberhagen
csendes tag
válasz
Ferdzsoo #24341 üzenetére
Én annyiban egyet értek, hogy a volatilitás csökkenni fog, de nem tudom a ciklikusság mennyire fog változni. Nem várok -50%-os crash-t a közel jövőben, viszont az intézményi befektetők nem long term holderek. Sokkal kevésbé pánikolnak mint a retail az tény, de simán átrakják a pénzüket máshova ha a risk/reward jobb máshol a következő hónapokban.
-
Saberhagen
csendes tag
válasz
Ferdzsoo #24326 üzenetére
Biztos felfele fogja lökni az árat rövid távon. Még egy pár hét mire az ETF-ek elkezdik vásárolni, de akkor fog bele menni pár milliárd dollár. Saylor meg nyomni fogja az újabb részvény kibocsájtásokat addig amíg ennyire túl van értékelve a részvény a NAV-hoz képest.
-
válasz
Ferdzsoo #24298 üzenetére
Nem nagyon lesz retail, nincs sok pénze az átlagembernek erre már/most.
Másrészt aminek sokkal nagyobb impactja van/lesz az a cégek és államok beszállása.
Ez az ami igazán mozgatja majd és meghatározza mi lesz a bitcoinnal rövid és hosszútávon is.
A retail itt már nem játszik nagy szerepet a jövőben. -
nort_on
senior tag
válasz
Ferdzsoo #24280 üzenetére
Éveken keresztül használtam, ingyenes és fizetős is volt, sosem volt problémám vele. Annyit írtam, hogy volt ellenőrzésem, kérték a pénzek igazolását egy évre vonatkozó időszakra, nyílván nem 1-2 millióról volt szó. Zárolták a feltöltést, kiutalni lehetett (bár ekkor már nem volt rajra semmi, kb 1000 forint). Beküldtem minden igazolást és 3 nappal később feloldották. Teljesen elégedett vagyok/voltam velük, de ebben az esetben nem biztos, hogy a legjobb megoldás a Revo.
deadwing milyen számlád van Rafinál? Valamelyik prémium? Szerintem jobban jársz ezzel, váltás költség (árfolyam), zárolás lehetősége, stb. Revolut-tal ingyen utalsz, de Rafi meg AFR, szóval 5mp és ott van a pénz (revo meg több nap is lehet, ez ha egyben kp vásárlás, akkor fontos a birtokbavétel miatt, ha + hitel is van, akkor kevésbé fontos), viszont az csomagokban már fizetős az utalás bizonyos összeg felett. De ez ilyen, a lakás/ház vásárlása költséges, illeték, ügyvéd, stb.
-
Brandynew
őstag
válasz
Ferdzsoo #24257 üzenetére
Jó, ha így gondolod
Még ennyiben egészíteném ki a hozzászólásomat:
A Bitcoin maximális kínálata 21 millió érme, amit nem lehet túllépni. Ez a végső korlátozott kínálat fundamentális értéknövelő tényező, mivel a kereslet növekedésére a kínálat nem fog tudni reagálni. A következő halving események, amelyek minden négy évben csökkentik a bányászoknak járó jutalmat, hozzájárulnak a kínálat csökkenéséhez. A következő halving 2024-ben lesz, majd a következő 2028-ban. Ebből következik, hogy a Bitcoin piacra kerülő mennyisége csökkenni fog, miközben a kereslet egyre növekvő trendet mutat. Tehát egyre nagyobb ütemben fog növekedni a BTC árfolyama.
A múltban a Bitcoin halving eseményei komoly árnövekedést indukáltak. A legutóbbi halvingok (2012, 2016, 2020, 2024) mindegyike 10x-50x közötti áremelkedést eredményezett az azt követő években. A 2028-es és 2032-as halvingok is hasonló hatást válthatnak ki, ha a kereslet továbbra is nő. 2034-2036 környékére a 600 000 USD-t elérő árfolyam lehet a reális az eddigi események és tendenciák alapján.
Bár a Bitcoin jelenleg elsősorban értéktárolóként és spekulatív eszközként van jelen, a hosszú távú használati trendek arra mutatnak, hogy egyre inkább a mindennapi tranzakciók eszközeként is elterjedhet. A hagyományos pénzügyi rendszerek, különösen a fiat valuták, folyamatosan ki vannak téve az inflációnak és a központi bankok monetáris politikájának. Mivel a Bitcoin inflációval szembeni védelme erősebb, mint a fiat valutáké, egyre inkább keresett eszközzé válhat, mint a pénzügyi rendszer alternatívája.
-
Brandynew
őstag
válasz
Ferdzsoo #24255 üzenetére
Minden az időtávtól függ. Nem látom okát, hogy ne legyen 1 millió USD valamikor, hiszen egyre kevesebb a kibányászható BTC, egyre többen fognak osztozni egy BTC-n, és egyre meghatározóbb fizetési eszközzé válik. Szerintem 10 év múlva már az 600k fölötti ár a reális. Közben nyilván lesznek nagy esések és pánikok és rituális temetés. Mint eddig is.
-
brd
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #24251 üzenetére
No' megvolt a háton fekvő nő bikiniben, alsó nézetben (két cici felül, alul egy leszúrás) - vagy a misszió's pozícióra hívó (kicsit széttárt lábak, középen a málnás), ki hogy látja - alakzat, ez azt szokta jelenteni (= kicsit menni kell szórakozni a profitból
), bár az is lehet (sőt), hogy még fölé szúr, hogy mindenkivel megpróbáljon ki'aszni (jó kis short állomány gyűlt össze 90K körül). A grafikon alapján én 81.5K-ra tippelem (legalább), de akár 77K-ra is leszúrhat, bár azt már részben elintézték 10-én este (magyar idő szerint), ill. a 69.5K sem esélytelen, végül is, onnan indult a mostani, MM-ek által szponzorált buli. Hogy mikor? Azt nem tudom, konkrétan mikor, de akkor, amikor mindenki (sokan) azt gondolják, hogy to the moon és már nem néz vissza. (Én egyébként nem lepődnék meg egy holnap fél 3-as időpont körüli hacacárén, akkor jönnek USA CPI adatok, pont jó alkalom egy kis harvestre (perp longok) a MM-eknek, vagy holnapután, a munkanélkülis adatoknál.) This is not financial advice...
-
-
Dronte
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #20369 üzenetére
Szerintem rosszul értelmezted a lenti idézetet, a mindenkit nem kell szó szerint érteni. Gondolj itt azokra, akik nem tudják feltétlenül mi ez a technológia és mi van mögötte, hogyan működik, csak megveszik a gyors pénz reményében. Részvénypiacon ugyanez megy jelenleg. Nem arra kell várni, hogy a nagymamám is bitcoint vegyen
éppen elég az, hogyha a dilettánsok hadserege és a "new money" beözönlik. Márpedig ebből aztán milliószámra vannak most. Ők tipikusan azok, akik a tetején szállnak be, és aztán lejtmenetnél nem szállnak ki időben, mert nem értik, mi miért történik.
De közben látom már a többiek is elég jól összefoglalták.
Én nem vizionálok összeomlást vagy ilyesmi, de az elmúlt hetek szerintem jól mutatják, tetőzés környékén vagyunk, nem ömlik be elég "new money". Ilyenkor szabályszerűen jön egy korrekció, profit taking, aztán pöröghet újra. Mivel elég sok intézményi befektető van, én kétlem, hogy akkora esés várható mint 2018 elején. Ezért csöndben reménykedem, hogy sokkal lejjebb már nem megyünk a mainál.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #20352 üzenetére
A részvény árfolyamát vagy a mögötte álló cég sikere hajtja fel, vagy hogy nagy a befektetői bizalom és folyamat veszik, mert úgy gondolják, nyerni fognak rajta.
Ezeknél a coinoknál csak befektetői bizalom van, mert mindenki akar egy kis sikert a piramis játékban. De egyszer elérünk a végére. Addig meg a kis coinokat az fújja fel, aki akarja, elindítva egy vételi hullámot. Ezt tőzsdén is láttam. És bár minden a sikerekről szól, de biztos hogy nagyon sokan buktáztak.Nem fog mindenki virtuális pénzt venni, ahogy nem vesz mindenki részvényeket sem. De látni kell, hogy kik veszik, miért veszik és mennyi lehet még ebben. Ami nyilván nehéz, mert sokaknak van most ide-oda tologatható pénzük, de egy idő után "mindig" ugyanazok fogják tologatni a zsetont, palimadarakra várva.
-
cof
veterán
válasz
Akkor nem jött át mire akart célozni... Igen, 100-ból 100-nak soha nem is lesz kriptója, de minden ciklusban eljön az a szint amikor már nincs elég új belépő, friss pénz a piacra és mérséklődik a növekedés.
Aranyat sem tart minden ember, és mégis tudja mindenki, hogy mi az.
-
Dronte
aktív tag
válasz
Ezzel nem értek egyet. Tényleg a hype tetején vagyunk, mint 2017-ben, amikor a 20k-t nyaldosta a BTC. Emberek a tömegközlekedésen is erről beszéltek. Most is ismerőseim körében non-stop feljön a téma azok között, akik előtte sose fektettek be semmibe (és igen, be is vásárolnak).
Ettől függetlenül emiatt nem aggódok annyira, le fog hűlni kicsit (reméljük ez most történik éppen), aztán majd újra felpörög az egész, mint mindig.
-
nort_on
senior tag
válasz
Ferdzsoo #20101 üzenetére
Valamivel muszáj korrigálni azt a sok stimulust, hogy ne szálljon el az infláció, dollárt nyomtat>Bitcoin-t elvesz.
Ne is hetibe, inkább 3-6 haviba vagy évesbe. Így van, érdemes ezt megnézni MA grafikonokkal meg RSI-vel. Elképesztő mértékben túlárazott a piac. A normál tőzsde nem enged ekkora "lufit" és sokkal gyorsabban is korrigál a piac. Az ehhez képest egy kórház elfekvője.
Könnyen meglehet, hogy a mostani belengetett 40%-os adóra mond majd Biden egy 20-at és akkor mindenki örül, hogy milyen jó.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #19838 üzenetére
Sajnos az internet - és való világi életünk - számos hazugsággal is tele van, nem csak trollokkal és szeméttel, hanem hitelesnek tűnő, akár még elsőre okos ember számára is benyalható ÉRDEK-vezérelt infóval. Azért azt látni kell, mennyire megszorongatja ez a téma a pénzügyi világot, a bankok most vagy összefogtak volna az egyes államokkal, politikával, és instant tiltás/szuperbannolás, vagy irdatlan tőkéjüket felhasználva úgy döntöttek, beszállnak.
Szerintem az utóbbi történt-történik, de igazából egyelőre még mindig az van, hogy vagy trollok, vagy érdek mentén, de mindig jön az újabb és újabb "jaaaaj Bitcoin így, Bitcoin úgy" és alig várják a keselyűk, hogy a befektetők által eldobott kis "aprót" felvegyék a földről és örökre - de legalábbis nagyon hosszú időre - ráüljenek.
-
66zio
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #19840 üzenetére
Na a kedvedért elolvastam mégiscsak. Csak kérdem minek? Bárcsak ne hallgattam volna rád. Most elolvashattam még 1X, hogy miért jó a btc. De hát ezt tudtam is.. Sehol nincs benne egy szó sem arról, hogy nem szennyez. A TC-s linkedben volt az, hogy nem is sok, hisz a bankszektor többet fogyaszt. Kérlek máskor ne linkelgess, hanem írd le, vagy legalább másold be a lényeget. Ne kelljen feleslegesen elolvasnom azt amit már tudok, de köze nincs a témához. Köszi.
-
66zio
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #19837 üzenetére
Attól, hogy visszatérő, nem lesz igaz?
Legalább akkor linkelj valami olyan cikket ami teljesen elfogult a bitcoin mellett. Mert az a TC-s link pont, hogy azt támasztja alá, hogy mennyire szennyező.
dEhÁt a BaNkSzeKtOr TöbbEt FoGyaSzt!!!!
Komolyan, ami az egész világon megy, többet fogyaszt mint a kis btc? Aztabetyáreget. Nem gondoltam volna. Micsoda megvilágosodás.
Itt mindenki várja, hogy majd az égig nő a btc árfolyam. (ja bocs, csak akkor amikor épp 50k az árfolyam) Amikor be volt esve, ez a topic is kihalt. Pedig pont akkor kellett volna aktívnak lennie.
Tehát ha a végtelen növekedést vár mindenki ahhoz az kell, hogy sokkal többen használják. És a btc bányászata energiaigényes, szennyező, ez tény. Hiába hiszik sokan azt, hogy már mindenki tud erről, mindenkinek van btc-je. Ezt csak a kis buborékában látja az ember.
Úgy utáltam régen is azokat akik cigiztek és azt mondták, hogy nincs azzal baj, nem lesz tőle baja. Sokkal szimpatikusabb volt az a haverom aki azt mondta, hogy rá ne szokjak, drága, egészségtelen, de őt nem érdekli ő cigizni AKAR. Nem pedig elhazudja. Itt is egyszerűen ki kell mondani. Pazarló a btc, de nem érdekel, de van értelme, de ez, de az. Nem pedig hazudni.
Ja és az nem érv, hogy az aranybányászat is szennyező. Igen, és? Akkor már a btc szennyezése nem számít? Vannak idióták akik az erdőbe hordják a szemetet. Tehát én is hordhatom, rendben lesz.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #19611 üzenetére
Pont ezen agyalgatok, hja. Egyre inkább értékmegôrzés, mint új mindennapi kriptovaluta, amiért tejet/kenyeret veszel a boltban. Ennek, várható jogi szabályozásoknak és hasonló nontechnical paramétereknek még komoly hatása üthet be a jövôben, ami most annyira még nem feltétlen látszik.. de valami elôszelek már formálódnak. (Persze kiflire már ma sem ez a legjobb). Aztán lehet csak a bálnák etetik a kicsiket, h dobják el, míg ôk szépen lassan belopakodnak a tóba különösebb nagy zaj nélkül.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
válasz
Ferdzsoo #19350 üzenetére
Ertem, hogy hiszel a kriptoban, de netto fassagokat belinkelni teljesen felesleges, nem tesz jot az ugynek.
Az energiahasznalatos linkben 0.6 MT CO2-t ir, mikozben a jelenlegi jol alatamasztott becslesek kb. 30 MT CO2-t adnak meg.Masreszt a bankrendszer nem csak tranzakciokat bonyolit, hanem futi az irodat, amikor valaki bemegy hitelt felvenni, meg ilyesmi.
Tenyleg tok innovativ a kripto-okoszisztema, de amikor a lelkes fanok ilyen dolgokat kuldozgetnek egymasnak, az remiszto.
-
maajsz
senior tag
válasz
Ferdzsoo #19350 üzenetére
Ja, ezek lehetnek hasra ütött számok. Másrészt a BTC húzza az összes egyéb gpu-val csákányolható coint, szóval az energia vonzata lehet simán 1000x-es is.
Az meg fizut adjanak ilyenben
. Amíg az árfolyam olyanokra ugrik, hogy Musk beugat valamit twitteren.. Egyenlőre tisztán látszik, hogy az egészet a nyerészkedés fújja felfelé, nem pedig a tényleges technikai felhasználhatósága.
-
Eagle16
addikt
válasz
Ferdzsoo #19320 üzenetére
Kraken-ről küldtem, ott szerintem nem lehet választani. 10 perc se volt szerintem.
Küldtem egy nagyon kis összeget minimális fee-vel Exodus-ből a Trezor-ra teszt jelleggel, na az még mindig be van ragadva.
Most amúgy megint Elon miatt ugrott meg ennyire? Más hírt nem látok most.
-
devast
addikt
válasz
Ferdzsoo #19273 üzenetére
Igazából az első rally-nál még tényleg hit kérdés volt, a tulipánhoz hasonlítani, mert senki nem tudta mit hoz a jövő. A másodiknál rally-nál akinek volt egy kis esze már ferde szemmel nézett a tulipánozókra. A harmadik rally-nál már senki nem vette komolyan a tulipánozót. Most itt vagyunk a negyedik rally-nál, és kb mindenki csak röhög a tulipánozón.
-
A Zéé
addikt
válasz
Ferdzsoo #19239 üzenetére
Nem az ő vásárlása dobja meg a piacot hanem az üzenet amit a többi majom követ.
Igen, ezt mondom én is... Nem az ő közvetlen tőkéje mozgatja az árfolyamot, hanem a "körítés", amit tol mellé, és annak a közvetett hatásai. Ez a magyar BTk szerint már kimeríti a tiltott piacbefolyásolást, de gondolom ugyanez megvan más államok jogtárában is:
b) pénzügyi eszközre vonatkozó színlelt ügylet kötésével vagy más megtévesztő magatartással a pénzügyi eszköz vagy kapcsolódó azonnali árutőzsdei ügylet árfolyamát vagy árát befolyásolni törekszik,
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki haszonszerzés céljából nagy nyilvánosság előtt olyan információt közöl vagy híresztel, amely az adott pénzügyi eszköz vagy kapcsolódó azonnali árutőzsdei ügylet keresleti vagy kínálati viszonyairól, árfolyamáról vagy áráról hamis vagy félrevezető jelzéseket ad, azt mesterséges vagy rendellenes szinten rögzíti.
-
South Velen
addikt
válasz
Ferdzsoo #19239 üzenetére
Szerintem ő is ezt mondta kb.
Dehát a jelenlegi pénzügyi rendszerben nem újdonság, hogy a felső pár %-nál csak döntés kérdése, hogy legyen -e még több pénze. Ennek a látványos példája Ilonka manipulációja (amelyek előtt nyilván bevásárol).
Mondjuk azért a bitcoin hestegezése nélkül szerintem valahol 25k és 30k közt lubickolna most az árfolyam. Kellett rövidtávon a btc-nek most ilonka. Aztán hogy hosszútávon mit csinál, abban igazad van, hogy ettől majdnem teljesen független.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest