Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
nort_on
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
4 napja írtam, kb jött is. Most kriptó semleges minden, nincs semmi +/- kriptó specifikus hír, így megy a stock után. Ha ott marad a sz@r hangulat, akkor itt is. 80 alá simán bemegyünk, de a 71-75k is benne lehet. Én lassan elkezdem visszavenni, szokásos sávozós. VWCE+BTC, ez a kettő megy most.
-
nort_on
senior tag
válasz
nort_on
üzenetére
Ezt a tegnapit el is adtam.

Megy bele VWCE-be, szokásos sávozós, egyre nagyobb pakkok, 0.5% lépcsőben lefelé. Naposon és hetesen is kezd jó ára lenni, MA szerint 126-128 is lehet és mivel EUR-ban vagyok, még az EUR/USD is jó. Erős euró gyenge tőzsde, ritka együttállás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most a kriptó kicsit elszállt, de ez átmenti, majd visszaáll a korreláció a stock-kal, meg a pénteki event is valszeg sell the news lesz, addig (talán) up, de nekem napi 6% elég, el is tettem.

-
nort_on
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Mutizom, napokon keresztül nulla volatilitás volt 95k körül (narancs), momentum hatás iszonyatosan lecsökkent, stock teljesen fear-ben volt (már jó ideje, azóta is). Kriptó ár nem követte le, ezt írtam is, hogy F&G korreláció érdekesen alakul. De ilyen stock környezetben risk-off van, szal várható volt a le irány.
Választási / beiktatási narratíva trend (sárga) tört, a gyertya pattant róla, ez volt a maradék sell.
Az utóbbi napok ármozgását nem kommentálnám, full gáz. De ez van, ebből kell főzni. Short term egyébként is gambling. Ilyen gyors nagy zöldet / pirosat adni/venni kell. Ezek sosem tartósak.
Most kicsit macis a hangulat, minden piacon, mindenki nagy esést vár 74-71-69 stb, de az lehet nem jön el. Mindenesetre a pénteki fill the wick van (78k), azt jó eséllyel megnézzük újra.
Én ma elkezdtem sávosan visszavenni, 2%-os szinteken 10% portfóliós pakkokban.
-
nort_on
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Kitáraztam, két lépcsőben 95k-t és 90-et eladtam. Most mozi van. De valahol itt 70-80 között lesz az alja. Vagy 60 alatt és akkor medve, 95-100-ra deadcat, aztán pince.

Most kb a Trump-pump-ot adta vissza a piac, majdnem, az novemberben 71k-ról indult. De ez még simán bika piaci korrekció is lehet (-30% vagy 71-73k még belefér), majd kiderül, hogy left translated ciklus van-e (109k top) vagy Q4 lesz a top 130-150k.
De most elég gyász a hangulat minden piacon, és ha még marad pár napig (hétig), akkor az nem lesz szép. De ez ebben a szép, hullámvasút.

-
nort_on
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ezt a 3-as pontot továbbra is tartom, amit 2 hónapja írtam.
Eddig jött, az ár kb ugyanott van, hűl a piac, MA-k jönnek fel, viszont a fear szépen eluralkodott a piacon, ami főleg az ALT-oknak köszönhető. Aztán meglátjuk mit hoz a jövő. 60k-n okosabbak leszünk, hogy hol van a piac. Meg szegényebbek. 
-
nort_on
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Milyen rendszer??? Van az adótörvény. Abban van a kriptóra vonatkozó fejezet. Ezt be kell tartani. Ha nem így teszel, akkor törvényt sértesz. Önbevallás van, mindenki az adótörvényt alkalmazva vezeti a kriptóval kapcsolatos ügyleteit. Aztán ezeket bevallja (és ha jól alakul, akkor be is fizeti) a törvény szerinti határidők szerint. Aki nem így tesz, az törvényt sért. És egészen addig nincs is semmi baj, amíg nem kapsz egy NAV ellenőrzést, amikor kiérni fogják a nyilvántartásodat, ami alapján a bevallást készítetted. Ha ilyen nincs, az szo...pó...
Szóval semmilyen rendszer nincs. Még. Aztán kb 1 másodperc kidolgozni egy rendszert, amiben lekérik a CEX-ek adatait pl Magyarországra és KYC alapján AI-val összevetik a beadott adóbevallásokkal, hogy név, születési dátum, cím, adóazonosító alapján volt-e kriptós mozgás és bevallás az adott évben. Good luck az adócsalóknak.
-
nort_on
senior tag
válasz
üzenetére
Stat szerint erős, de ha negatív, akkor olyan -12% az átlag, az már leszúrásban megvolt a hónap elején, olyan 91k körül van.
Ami viszont ennél sokkal érdekesebb, hogy a F&G kb mindig leköveti az árfolyamot, eddig elég jól korrelált. De itt, piros - ár nőtt F&G enyhén csökkent, és kék - ár zónázik és F&G jelentően csökkent. Kövi felfutás olyan pumpa lesz, hogy csak pislogtok majd.
-
nort_on
senior tag
válasz
oldcrypto
üzenetére
Bár én még csak 4 éve tolom, de igen, ez kemény ciklus. Pontosabban az elmúlt kb 2 hónap volt kemény, december közepe óta. Esküszöm nagyobb szo..ás, mint az FTX crash időszaka volt. Bár én ott mentem all-in, szóval tudatosan készültem és vártam is rá.
Mondjuk én 100% BTC voltam, decemberben kezdtem csak ETH-t venni, de aki ALT-okban tolta végig ezeket az éveket, hát...

-
nort_on
senior tag
válasz
Brandynew
üzenetére
Ez nem újdonság, 4 éve van már EU-ban, én azóta adom/veszem is, TBSZ-en.
Az ellenőrzött tőzsde szerintem előny, sokkal biztosabb, mint egy kriptó tőzsde.
A nem birtoklás viszont tényleg hátrány. Ez az az ETP/ETN nem ETF, szóval még egy lépéssel távolabb vagy a birtoklástól.
Másik kockázat, hogy az ETP/ETN árfolyama elszakad a valós terméktől, itt BTC. Erre ETF esetén is van lehetőség, de azért elég ritka. Árjegyző, arbitrázs biztosítja, hogy ez ne legyen így.
Harmadik, hogy ez tőzsdei időben megy, és nem 0-24. Bár az USA ETF óta ez nem annyira gond, kivéve a most hétfő hajnal, amikor mindenkit le..opatott a crash. Ilyenkor nem működik a stop loss meg semmi, mert nincs nyitva a tőzsde... Szóval ez inkább HODL-ra jó.
Negyedik meg az alapkezelő, ha az csődbe megy, csalás, bármi van, akkor kb b..szhatod a "Bitcoin" ETN-ed... Kb mint a Dumb és Dumber-ben a tartozom neked cetlik.

Ezt a kockázatot valamennyire az alapkezelő választással tudod kompenzálni, pl nagy múltú, sok pénzt kezelő cég, pl VanEck. De láttunk már 100 éves bankot is csődbe menni... 
Én biztos nem venném, hanem nem lenne nulla adó TBSZ-en. Elvileg BlackRock-nak jön rendes EU ETF, na arra leszek kíváncsi. Valószínűleg abba át is megyek. Azzal legalább az ETN kockázatot nem futod.
-
nort_on
senior tag
Én azon gondolkodtam, hogy mi tudja még meglöki az árat. Elmúlt időszakban volt 8-10 érv (Trump megválasztása, BTS reserve, háború vége, stb), de ezek nagy része már berázódott. Pl a tegnapi bejelentés azt gondoltam jobban elküldi az árat, de csak stagnálunk, kicsit csorgunk lefelé. Én most tényleg nem látom mitől lenne ez 150k. Vagy csak 130 is. Elég vergődés az elmúlt pár hét. Milyen új narratíva jöhet még? USA kriptózik már fut (árazódott). De jön új? Mi?
-
nort_on
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
-
nort_on
senior tag
Tökéletes visszateszt, 4-szer szúrta meg!
Mehetünk tovább.

Előtte-utána képek.
Remélem ezzel is lesz valami (szépen visszajött ez is, de még eshetne, mémek jól megforgatták a hétvégét).
ETH most már tényleg összeszedhetné magát. Ebben a ciklusban iszonyat fos a teljesítménye... Cserébe minden hónapban tudtad venni a dip-et.
-
nort_on
senior tag
válasz
üzenetére
Igen, ez a hét (is) elég jó volt. 95k felett zártunk, ez HL, így (talán) törik ez az ATH óta tartó lefelé trend.
Én 2 éve folyamatosan is veszem, minden új pénz ide ment (meg veterán motorokba, de az más
), pl egy hete a decemberi fizum 80%-át is beletoltam, ahogy megjött.
Szóval van, aki veszi. Lol. 
Ja, meg Saylor is tankolgat azért rendesen, folyamatosan veszi. Jó, ő egy "kicsit" fanatikus.

-
nort_on
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Simán benne van (worst case egy 69 is, ahogy korábban írtam), de base case ez a 90-100k körüli pár hetes oldalazás. Én kb még 1 nagy run-ra számítok, ilyen novemberi/decemberi szintűre, aztán lehet, hogy kifújt erre a ciklusra. De hogy ez mikor lesz, jó kérdés. Most biztos nem csinálok semmit, hodli. ETH-t csipegetek BTC-ből, pl tegnap is, ha beeseget ilyen 0.03 körülre. Meglátjuk.

-
nort_on
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Ma+holnap infla adatok, meglátjuk mi lesz. De jó lenne (valamikor) 99k felett zárni naposon. De még jobb a 103k lenne.

Kriptó ilyen, hullámvasút, az idei év meg főleg az lesz.

Risk ár (meg a weekly MA-k is) szépen mennek fel ebben az oldalazásban. Kell az ilyen időszak.
-
nort_on
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Megy a FUD ezerrel, rég volt már. Ezek a főbb szintek vannak lefelé (vegyesen MA-k, fibo-k, korábbi hetes/havi szintek), 93, 91, 83, 79, 69.
Persze ez nem jelenti azt, hogy le is megy ide. Bár még 69-nél is maradna a trend. Holnap UNRATE, az lesz a lényeg. Meg jó lenne, ha a UST 10Y is fordulna, és elkezdene csökkenni.
-
nort_on
senior tag
Pár gondolat hol lehetünk most, worst case szcenáriók.
1. Ennyi volt a ciklus, 108k a teteje. - Nem hiszem, hogy ez lenne.
2. Megint jön a 2024 márciusi szenvedés, és 7-8 hónapon keresztül szépen csorgunk le. - Ezt sem hiszem.
3. Minden duplázásnál volt egy több hónapig tartó korrekció, kicsit lefelé mozgás (vonalak). Köztes időszakban, kb 50% emelkedés után meg egy kb 6-8 hétig tartó oldalazás (körök). Szóval most a négyzetben ez várható, mint 42k környékén volt.
4. Best case, nincs semmi, pár nap / 1-2 hét és megyünk tovább.
- Az mondjuk nagyon érdekes lenne, de nehéz elképzelni, hogy ilyen gyorsan újra ATH-ra menjen. -
nort_on
senior tag
válasz
fireman123
üzenetére
Ezzel nehezen tudok egyetérteni, bár nem mintha számítana. Meg úgyis utólag derül majd ki. De egyedi részvények pl M7 részvények is simán esnek 70-75%-ot. BTC miért lenne más? Inkább hasonlít egyedi részvényhez, mint USA/globális indexhez. Tőkeáttét miatt meg mindig lesz szop@tás, lásd december 5. Dumb money likviditást mindig fe fogják szedni.
-
nort_on
senior tag
válasz
Saberhagen
üzenetére
Korábban tőzsde (globális indexkövető, VWCE) volt a fő vonal.
Szóval maradnék a "virtuális" világban. Ha a jövőt látnánk könnyebb lenne, de ilyesmikben gondolkozok.
1. Cash (fele USD, fele EUR)
2. Ultrarövid kötvény (USD és EUR, szintén felesben)
3. VWCE (vissza az alapokhoz)
4. Fele VWCE, fele multifaktoros ETF portfolió
5. Valami "klasszik" 25-25%, SPY (VWCE), TLT (hosszú USA kötvény, DTLA), gold és cash (fele EUR, fele USD), aztán lesz, ami leszRisk-on érdekes kérdés, lehetséges egy része megy majd vissza BTC-be 2026/27 körül (wMA200-300(400) körül, 0.2-0.3 risk alatt). Meglátjuk.

-
nort_on
senior tag
Itt a BTC plan (de-risk és exit). Hátha valakinek érdekes lehet, vagy elindít egy értelmes beszélgetést.

Részletek:
RISK sor - risk szintek
ROI - ROI
15476 - ez a bottom, ebből számol a ROI risk - a fenti RISK szintek AKTUÁLIS árfolyama (ez változik, remélhetőleg nőni fog)
fibo 69 - fibo szintek 69k-tól
avg - a fenti 3 átlaga (látszik, hogy a 3 elég jól együtt van, nincs nagy szórás) zöld, kék és piros - a 3 szcenárió (a piros már kuka)De-risk plan: BTC ment 7x-et, lassan ideje de-risk-elni. Itt a tőkét és az SP500 2 éves hozamát (2022 dec közepe és 2024 dec közepe) venném ki. Ez így olyan, mintha a tőke SP500-ban lett volna az elmúlt 2 évben, szal ezzel már a "pénzemnél vagyok". Ezt majd még pontosan kiszámolom, jelenleg 20% portfolió van beírva.
EXIT plan: Itt több szcenárió is volt, idő, ár, risk, stbstb figyelembevételével. A piros volt az első, amikor 40% portfólió már el lett volna adva 91-92k-n. Ez a sávozós verzió összesen 52% profitot jelentene az utolsó belépési 71k-hoz képes. Ezután jött a kék, ez most, 105k-n, kezdené eladni a portfólió felét. DE MIVEL A RISK MÉG SEHOL SINCS, jelenleg 0.645, így totálisan felesleges lenne még elkezdeni. Ezért írtam, hogy szépen hűl a piac, risk megy le, ár megy fel.
Itt jön az új terv, 0.7 risk-nél de-risk (de lehet valahol 0.7 és 0.75 között lesz csak). De az már lehet necces...
És a többi szint az EXIT része, 35%-35%-10% eladás a 0.75-0.80-0.85 RISK szinteknél. Ezzel összesen 85% profit lenne a 71k-hoz. Valószínűleg a kék és zöld keveréke lesz, mert nem szabad mohónak lenni.
-
nort_on
senior tag
válasz
fireman123
üzenetére
Tomika nagy varázsló, volt már pár "jó" meglátása...

Én egyébként nem tervezem túl sokáig tartani a pozimat, szerintem március-áprilisban kikesselek. Persze piac függő is, addig pumpolják rendesen.
-
nort_on
senior tag
Alusapkásoknak, laposföld-hívőknek.

-
nort_on
senior tag
Jaja, nem is azt mondom, hogy nem lesz, csak mindenki nagyon beleélte magát már most. Biztosan lesz, mindig volt. Ugye lesz??? Uggyeeee leeeszz????
-
nort_on
senior tag
válasz
nort_on
üzenetére
Valahogy így, ahogy tegnap történt.
1 óra alatt $800M+ ment a kukába, egész nap 1.4B.
De most az ALT-okat verték el. Ilyen ez, ha mindenki túlontúl greedy, röpködnek a 3x, 5x, 10x-ek, aztán ez lesz a vége, sírás. Köszönjük a retail-nek, hogy adakozott kicsit a BTC-nek.

Úgynevezett ALT season. Utolsó "gyertya" cuki.

-
nort_on
senior tag
Egyszerű a történet. Retail money indirekt módon fog menni BTC-be.
Kriptó pumpol, jönnek az újak, húú, mit vegyek? BTC már ment 6x-et, vegyünk valamit, ami majd most indul be. Bumm, belevesz valami szintén pumpolt ALT-ba. Smart money meg jól rádumpolja, és viszi a profitot BTC-be. Mindig ez a kör megy. FIAT (medve)>BTC>ALT>BTC>FIAT (bika teteje). Esetleg van még benne egy ALT kör, de a lényeg ez. Legalábbis smart money ezt csinálja. Dumb meg buy high, sell low.
Ide meg jöhetne egy "first time?" GIF.

-
nort_on
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Éveken keresztül használtam, ingyenes és fizetős is volt, sosem volt problémám vele. Annyit írtam, hogy volt ellenőrzésem, kérték a pénzek igazolását egy évre vonatkozó időszakra, nyílván nem 1-2 millióról volt szó. Zárolták a feltöltést, kiutalni lehetett (bár ekkor már nem volt rajra semmi, kb 1000 forint). Beküldtem minden igazolást és 3 nappal később feloldották. Teljesen elégedett vagyok/voltam velük, de ebben az esetben nem biztos, hogy a legjobb megoldás a Revo.
deadwing milyen számlád van Rafinál? Valamelyik prémium? Szerintem jobban jársz ezzel, váltás költség (árfolyam), zárolás lehetősége, stb. Revolut-tal ingyen utalsz, de Rafi meg AFR, szóval 5mp és ott van a pénz (revo meg több nap is lehet, ez ha egyben kp vásárlás, akkor fontos a birtokbavétel miatt, ha + hitel is van, akkor kevésbé fontos), viszont az csomagokban már fizetős az utalás bizonyos összeg felett. De ez ilyen, a lakás/ház vásárlása költséges, illeték, ügyvéd, stb.
-
nort_on
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nekem volt Revolut ellenőrzésem, szal kb tudom miről van szó. Érdekes módon nem a kriptót kérdezték, hanem a bankból érkező pénzeket. Lol, amatőrök.

-
nort_on
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Revolut-ot hanyagolnám, ha nincs customer history, akkor nem annyira szerencsés nagy összegnél, és nem is vált olyan jól.
-
nort_on
senior tag
Én is azt gondolom, hogy egészséges lenne egy visszateszt, de itt leginkább az a baj, hogy mindenki erre vár, hogy a kimaradt boltos Márika néni is beszálljon. M1 híradóban is Bitcoin volt, lol.
Hohó, 90k vagy több is tud lenni, 100-150, vegyük meg a kövi nagy esést! Szerintem nem fog adni még egy lehetőséget a későn érkezőknek.Plusz szépen veszik a dip-eket, nem igazán tud esni, elég nagy VOL-lal felzabálják.
Stock ma full piros volt, BTC meg tart.
De ha mégis lenne valami gebasz, akkor kicsi BTC megy át ETH-ba.

Decemberi UNRATE lesz érdekes (ok, infla is), ott ha jön egy 4.0% vagy 3.9, akkor moon.

Olyan momentum-hatás van, hogy itt nagy risk kiszállni. Pl holnap jó lesz az infla, és nyom hirtelen megint egy hétfőt.
-
nort_on
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
EU-ban már jó ideje van, az amcsik meg csak álmodoznak róla.
Pl nekem is ez van nagyrészt. Írtam a tickereket, VanEck kriptós ETF (ETN), VBTC és VETH. ERSTE és KBC brókereknél is lehet venni, ezeknél TBSZ is van. -
nort_on
senior tag
válasz
szekra
üzenetére
?
HUF > EUR > TBSZ (itt meg veszel VBTC-t vagy VETH-t), 1+5 évig tartod. Mármint addig nem utalod ki, de adni-venni lehet.Meglévő kriptó állománynál igen, ott a kriptó-FIAT váltásnál már adózni kell. Ez ilyen, 15%. Vagy olyan adóilletőségű országba kell menni, ahol kedvezőbbek az adózási feltételek, és ott realizálni a nyereséget, ha a 15% nem tetszik.

-
nort_on
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ha meg nem szeretsz adózni, akkor TBSZ-re veszed. Ennyi.
-
nort_on
senior tag
válasz
benfolds
üzenetére
Ledger-ről beutalsz 10 BTC-t Binance-re, aztán eladod, az eurót meg kiutalod a bankodba, ott váltasz forintra (vagy hagyod euróban) és veszel belőle egy lakást. Adóbevallásba meg beírod és befizetsz 15%-ot. Ennyi. Plusz befizeted a 4% illetéket a lakás után.

Jó eséllyel nem 100% kriptóban vannak ezek az emberek, hanem van valami portfóliójuk, diverzifikálva eszközosztály (cash, arany, kötvény, részvény, kriptó, ingatlan, ingóság, stb), több országban (Mo, EU, USA, Svájc), stb szerint.
-
nort_on
senior tag
***FONTOS***
FTX felhasználók 

-
nort_on
senior tag
Van egy kis kriptós csoportunk, 30-40 hardcore arc discord-on. Ezek mindent figyelnek, twitter-t főleg, de cikkeket is és bedobták ezt is. Van, aki 10 éve nyomja, sokan 4-5, a fele csapat meg újonc (másfél-2 év). Vannak befektetők, trader-ek, FA, TA, móka, kacagás, minden játszik, 60-70% trash, napi több száz (inkább ezer) bejegyzés, időnként nehéz kiszűrni a lényeget.
-
nort_on
senior tag
Szkem, kuka.

-
nort_on
senior tag
válasz
ad4m1337
üzenetére
Binance és FTX (ex-blockfolio) alkalmazásokban is van ilyen. FTX pl 8%-ot ad minden kriptóra (10k-ig, afelett 5%) és nem kell lekötni sem. Bónusz, hogy ingyenes a kiutalás is.

Illetve FTX pro is jó, ott is vannak időszakosan akár 10-20% kamatok is, pl most ATOM-on volt hetekig.
Persze partnerkockázat az van, ha ezek a cégek csődbe mennek vagy lelépnek a pénzeddel, akkor helló van, volt kriptó, nincs kriptó...
Not your seed, not your crypto... 
-
nort_on
senior tag
válasz
Chrystall
üzenetére
Persze, hogy működik.
Ami még jobb, ha van Binance kártyád is, azzal pl instant és ingyenesen tudod tölteni a Revolut számládat. Vagy ahogy előttem is írták, arról is tudsz vásárolni.Szóval így néz ki a folyamat:
Binance (BTC > EUR, kb 0.1% fee) > Binance card (EUR top-up Revolut-ra) > Revolut (EUR > HUF) a Revolut kártyával meg elköltöd a forintot. Ez az egész kb 5 perc.De megoldható úgy, hogy végig ingyenes legyen (bár az a 0.1% sem sok), BTC > BUSD aztán BUSD > EUR (mindkettő MAKER) váltás, Revolut-on meg havi 350e-ig ingyenes a váltás
-
nort_on
senior tag
-
nort_on
senior tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Ezt nem értem, minek akarod ETH network-re átvinni?

Ez baromi egyszerű, a WETH-et valamelyik DEX-en átváltod (pl ParaSwap baromi jó) MATIC-ra, azt meg Polygon-on beküldöd bárhová pl FTX vagy Binance, váltod euróra és kiküldöd pl Revolut-ra. Kb 10-15 perc és filterékből megvan, szerintem 1 dollár alatt. Polygon az egyik legolcsóbb hálózat. MetaMask legyen hozzá.
-
nort_on
senior tag
válasz
erikke17
üzenetére
Jó az FTX pro, Revolut EUR SEPA utalás, aztán veszel, amit akarsz. Ha nincs /EUR páron, akkor meg váltasz EUR>USD stable-re (FTX-en simán USD-nek írják) és abban veszel, ami kell.
Vagy ha FTX-en nincs amit akarsz, akkor az USD stablecoin-t kiküldöd Binance-re BUSD-ben.
-
nort_on
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

USA BTC ETF likviditást ők adják. 

FTX felhasználók