Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére

köszönöm.
-
törölt tag
-
törölt tag
Vagy Amerikai bank... cikkeznek is ilyesmiről...
Kis híján a Binancet is igyekeztek tönkre vágni.Jó, de attól is függ, ki milyen távra gondolkodik. naponta is lehet nézni az ingadozást, volt aki eladta inkább veszteségesen, 1-1,5 éve. Most meg bánja. Egy vihar sem tart örökké.
-
törölt tag
Előzőnél azért voltak olyan tényezők, mint gazdasági helyzet. Kriptos fejlemények (ftx pl). Ez is kellett ahhoz, hogy olyan mélyre menjen. Most meg, már nyílik az olló, bankoknál is egyre inkább kapható beszivárog a mainstreambe, előbb utóbb ez a nagy duplázás, kilengés abba fog maradni, vagy legalábbis csökken, a nagyoknál.
Az, biztos hogy vannak túlzó elvárások. 100-150 talán reális, kitudja. hosszabb távon még több. Persze a jövőt nem ismerjük, mi fog történni...
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ja, adózásnál, akkor neked, nekem forintban kell számolni, míg másnak még bohóckodni kell napi árfolyamokkal is. De szerintem sem arra jó a Revolut, hogy be /ki ugráljon valaki naponta.
A kraken az amúgy miért volt kihagyva a sorból nem olyan jó?
Revolut Kripto része egyébként Angliába van bejegyezve, tudtommal. Azt, nem tudom kaptak-e ott vmilyen kriptós engedélyt, de pl ez kockázat. Amerikában pl beszüntették a kriptós tevékenységet Revolut.
-
törölt tag
válasz
tomszli11
üzenetére
Nekem van ott.
Van egy ár, a vásárláskor és eladáskor.
Forintban és Dollárban is vásárolhatsz (nincs váltási költség, nincs beutalási költség).
Újabb funkciók, hogy kamatot is kaphatsz rá (stakelés)
Ki és be is utalhatod, ennek is vannak díjai, valószínüleg magasabbak mint egy tőzsde, de én nem mozgatom ki/be.Sem a Nav sem az ezzel foglalkozó szakértők (jogász) nem tudta értelmezni a Revolutot, tehát utána kellene járni, mi változott, mennyirel vannak beljebb az értelmezéssel. DE elvileg rendes kriptónak kellene már tekinteni.Kereskedés pipa, ki/beutalás lehetősége is pipa.
Előnye az egyszerűség, kényelem. De van némi felára ennek.
Én anno Binancera is regisztráltam, hogy ott is legyen... diverzifikálás, de aztán azt végül elengedtem. Utólag nem volt rossz döntés. bár nem számoltam utána mennyit nyertem vele, de így jobb kapamtokat kaptam rá és az biztos volt

-
törölt tag
51.000 $ és 18 millió forint 1 BTC Ez már egész csúcs közeli. Etherium is 2800$ 1 millió forint.

-
törölt tag
https://www.kriptoworld.hu/a-binance-felhasznaloi-adatait-allitolag-eladjak-a-dark-web-en/
Ez mennyire lehet reális? Legalább a személyim lejárt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
-
törölt tag
"mig az nem zavar senkit, ha komplett orszagok teljes lakossagat belyegzik terroristanak Beszaras, mit kepzel magarol meg mindig a szabad vilag vezeto nagyhatalma..."
Jó reggelt, mindig így működnek a dolgok az érdekek fontosabbak. Időről időre szép szavakba van csomagolva, de más változás nincs.

-
törölt tag
Alakul ez

-
törölt tag
-
törölt tag
A Binance egyre jobban elszigetelődik a hagyományos pénzügyi rendszertől
A kriptotőzsdét az év elején elvágták az amerikai bankszektortól, most pedig a MasterCard és a Visa szünteti meg a közös kártyaprogramot. A Binance-t és vezérigazgatóját az amerikai tőzsdefelügyelet is beperelte két hónapja.Nagyon úgy néz ki, hogy tönkre akarják őket tenni... és lehet magát a kriptót is... bár kitudja...
-
törölt tag
Több mint 100 millió dollár értékű kriptovaluta van veszélyben egy hiba miatt a Vyperben, egy programozási nyelvben, amelyet a Curve rendszer egyes részeinek működtetésére használnak. A behatolók az ún. re-entrancy kibertámadási formát alkalmazták a támadás során és a platformon lévő több stabilcoin poolt is kiürítettek. Más, Vyper programozási nyelvet használó projektek is ugyanezzel a problémával nézhetnek szembe.
A re-entrancy egy kibertámadási forma, ami főként olyan decentralizált alkalmazásokban és okos szerződésekben fordul elő, amelyek blokkláncokon futnak, például az Ethereum hálózatán.
Egy egyszerű példa: gondoljuk el, hogy van egy bank, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy pénzt vegyenek ki a számlájukról. Ebben a bankban van egy rendszer, amely először ellenőrzi, hogy van-e elég pénz a számlán, mielőtt kifizeti azt. A normál működés során a rendszer ellenőrzi a számlaegyenleget, kifizeti a pénzt, majd frissíti a számlaegyenleget, miután levonta az összeget.
A re-entrancy ebben a kontextusban azt jelenti, hogy valaki képes beavatkozni ebbe a folyamatba, és úgy manipulálni a rendszert, hogy többször vegyen ki pénzt, miközben a rendszer még mindig azt ellenőrzi, hogy van-e elég pénz a számlán.
-
törölt tag

Összeesküvés?
Minden államnál, cégnél, igyekeznek a fejlesztéseket titokban tartani. Különböző szinteken.A filmiparnak vannak elképzelései, de gyakran kiderül az írok fantáziája meg sem közelíti a valóságot. Aztán, hogy az itteni "szakemberek" mit gondnak nem igazán érdekel, ebben az esetben egyáltalán nem releváns.
Egyáltalán nem baj, ha nem érted. Nem kell mindent érteni.
-
törölt tag
és brd.
Egyszer olvastam egy cikket, hogy van érdeklődés hatóságok részéről is, meg egyébként is az elveszett coinok visszaszerzésére. Itt is ír erről. Meg még két további módról.
"Így lehet(ne) meghekkelni a Bitcoint: Privát kulcsok visszafejtése
Nem csak a bányászatot fenyegetheti veszély, elméletileg az is lehetséges, hogy a publikus kulcsokból valahogyan vissza lehet fejteni a privát kulcsokat. Lehet, hogy a kvantumgépek nem is magát a hálózatot céloznák meg, hanem például egyes címeket. Ezt visszafejtésnek nevezik, és az a célja, hogy a privát kulcsokból publikus címet létrehozó titkosítást törje fel.
Ezeket a címeket az explorerek segítségével könnyen ki lehet listáztatni, hiszen a hálózat tulajdonképpen egy nyilvános főkönyv. A legnagyobb címek között találjuk a tőzsdék hidegtárcáit akár 100 ezer bitcoinos egyenleggel, de az egyedi, 30 és 100 ezer bitcoin közötti készletet tároló címek sincsenek kevesen.
Ráadásul rengeteg privát kulcsot tekinthetünk elveszettnek. Egyes becslések alapján a teljes készlet 7,61%-a, azaz nagyjából 1,6 millió BTC örökre elveszett, ez pedig rengeteg, főleg, ha a 21 milliós teljes készlettel hasonlítjuk össze. Látható tehát, hogy hatalmas motiváció van az egyes címek megtámadása mögött is, nem kell egyből a nehezebb utat választani, és a teljes hálózatnak nekimenni."
Az gyakorlatilag nem nagy idő. Ha ezt kombinálják mesterséges intelligenciával...
A kvantumszámítógépek minden eleme még kezdeti fázisban van, és ezeket megfelelő méretben, teljesítményben megépíteni, hogy elérjük a stabilan, hatékonyan használható egymillió qbitet, nagyjából még egy évtizednyire lehet.Ez az amit publikusan tudunk. De gondoljatok bele, mielőtt a mostani mesterséges intelligencia story előjött, már rég lefejlesztették a háttérben. Ez csak az a része ami publikus "leszivárgott".
"Ha nem értesz valamit, ne pótold ki a saját gondolataiddal, hanem kérdezz.
"
Ezt tudom. Erre van elméletileg az 51% hekk is, ami ma már igen költséges lenne."A BTC-t már nem lehet lekapcsolni, "
Dehogy nem. Ha meg van hozzá a kellő akarat és nyomás, akkor akár le is tudnák kapcsolni. Kínában be van tiltva. USD kiutalás nincs Binancen. Vannak olyan pontok ahol tudják irányítani szabályozni, ha úgy akarják. Lehet, hogy megmarad "alternatívának", hogy nézd van választásod, ja még sincs.
Ugye nem gondoltad komolyan? 
"A programozott pénz az nagyon más, az közel az ördög maga"
Ez a kripto "hivatalos formája" Tökéletes kontroll szinonimája, lehetősége. Kínában erre is van példa. Nyugaton meg érdeklődés, ha meg dicsérték ezért Kínát... -
törölt tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Nem kell hinni nekem. Múltbéli eseményekből is lehet következtetni. Én zárom a témát részemről, senkit nem célom meggyőzni.
"azer mer a bosszuallokba melegitobol vasember lesz az meg nem igaz nyugi."
Nem nézek ilyen filmeket. Ez nem jött be.Minimum több évtizedes előnye lehet, azt írtam.
"Semmi nem akadályozza, hogy lecseréljék benne a biztonságot garantáló eljárást egy másikra/erősebbre."
Akkor viszont az dől, meg, hogy ez időtálló és változtathatatlan. Ennyi erővel akkor más részeit is idővel meg lehet módosítani, hekkelni akár. pl a fix darabszámot.A kriptonak lehet csak azt a szerepet szánták, hogy "alulról jövő kezdeményezésnek tűnjön" a programozott pénz bevezetéséhez. Egy biztos, ha van egy hatalmi struktúra, ami a pénzügyeket mindig is kezében tartotta, évszázadokon át, az ezt nem fogja hagyni, hogy kivegyék a kezéből. Én ezért vagyok ezzel az egésszel eleve szkeptikus.
-
törölt tag
Nem én gondolom. Az idézet volt, azért dőlt betűs.
Persze, ufok is lehetnek, de nem tudom mibol gondolod, hogy vannak mar ilyenek.
Az ufo, mint ismeretlen repülő tárgyat,, objektumot tényszeren észleltek már párat. Ufo, mint idegenek, gyanítom nem vagyunk egyedül az univerzumban, nem lepne meg, ha kiderülne idővel ez az.A katonai fejlesztésekkel és egyebekkel évtizedekre előbbre vannak, lehet simán 50 évvel is. Mire beszivárog a való életbe, mint a mesterséges intelligencia most, addigra már bővebben túl vannak ezen a szinten.
Ha szeretsz hinni a mesékben az sem baj. a Bitcoinnak is volt célja annak idején, nem hiszek benne, hogy pár ember csak úgy felkelt reggel és kitalálta, legyen btc, mert az Q jó lesz... Ilyen még a mesékben sincs.
-
törölt tag
Hogy hogy nem látják előre?
Te viccelsz ugye?Az elmúlt néhány évben számos újdonság jelent meg a számítástechnika terén, amelyek közül vitathatatlanul a kvantum-számítástechnika igényli a legnagyobb paradigmaváltást a fejlesztők részéről. A kvantum-számítógépek ötletével Richard Feynman és Jurij Manyin állt elő az 1980-as években.
A hagyományos számítógépekkel nehezen kezelhető problémák megoldását célzó interferencia-programozás egyik korai példáját Peter Shor szolgáltatta 1994-ben az úgynevezett prímfelbontási problémával. A prímfelbontás megoldása egyben lehetővé teszi számos olyan nyilvános kulcsú titkosítási rendszer feltörését, amelyeken a mai e-kereskedelem biztonsága alapszik; ilyen például az RSA vagy az elliptikus görbe alapú titkosítás. Azóta sok olyan, hagyományosan nehéznek számító feladatra született már gyors és hatékony kvantumalgoritmus, mint a fizikai rendszerek szimulálása a kémiában, a fizikában és az anyagtudományban, a keresés a rendezetlen adatbázisokban, a lineáris egyenletrendszerek megoldása vagy a gépi tanulás.
Most 2023-at írunk, van még közel 80 év 2100ig, de már most is lehetnek olyan katonai és egyéb kutatások amik komolyan kétségbe vonhatják bármely titkosítást. Vagy ha még nincsenek az elkövetkező időszakban egészen biztosan létre fognak jönni.
A bitcoin 2008-9 után jelent meg. ugyan arra alapoz, mint sok minden más, hogy több időbe telik feltörni, mint amennyi időnk van rá. De ez a technológia fejlődésével, eleve tudható, hogy nem így lesz. Egy programozó számolhatott volna ilyesmivel. A BTC-t ugye nem fejlesztik a többivel ellentétben.
De lehet, eleve nem volt cél a bitcoin fizető eszközzé, vagy tartalék valutává válása... hanem valami egészen más terv része volt...
-
törölt tag
Persze ebben igazad van. Csak azt nem értem miért gondolták a kitalálok, hogy idővel nem lesz olyan technika, cirka 100 éves távlatban ami őskövületté teszi megoldást.
Nézd meg mi volt csak 30-40 éve. De ennél kisebb távot is nézhetnénk. A fejlődés, meg egyre gyorsabb ütemű.
Az, hogy fel lehet majd törni kvantum számítógépekkel, lehet már most is, kitudja mi van a laborokban. -
törölt tag
válasz
fireman123
üzenetére
"Ebbe beletartozhatnak a kriptovaluták is, ugyanis egy szobahőmérsékleten működő szupravezető jelentős előrelépést hozhat a számítástechnikában és felgyorsíthatja a kvantumszámítógépekkel kapcsolatos fejlesztéseket. Ez a főbb blokkláncok által használt kriptográfiai titkosítások biztonságát is veszélyeztetheti, az új eszközökkel ugynanis a privát kulcsok most még évmilliókban mérhető törési ideje akár napokra, órákra, pillanatokra is zsugorodhat."
Nem is értem miért gondolták ha 2100ig lesz elérhető az összes BTC addig nem találnak fel olyant amivel a BTC már semmire sem jó.
-
törölt tag
-
törölt tag
Revolutról kiutalható már a Bitcoin és az Etherium is.
-
törölt tag
válasz
fireman123
üzenetére
Azok járnak jól akik erre felépítettek egy üzleti modellt.pl blockchainhungary. Vagy mások. több vagy kevesebb melóval. De ők jelenleg is keresnek nem kis pénzeket ezeken a dolgokon, vállalkozásként üzemeltetik, mintha nyitna vki másik témában hasonló bizniszt.
blockchainhungarynak ebben rengeteg melója van, nem isi irigylem el tőle... én nem csinálnám.
A másik faktor, akik korán beszálltak, és nem adták el, és még tudják hol van a kulcsuk, kriptonjuk... ők jártak legjobban 0 munkával idő előre haladtával milliárdosok is lehettek akár... ez ott bukik meg, hogy sokan eladták pizzáért mert jó buli, vagy nem tudják már a feloldókulcsot...
A harmadik tábor, akik részesei ennek az ökoszisztémának és keresnek ezekkel felismerték a helyzetet. Ilyen lehet a tőzsdék, és egyéb cégek tulajdonosai.
Aztán van a sok kis halacska aki hallotta, hogy ezzel jól lehet keresni... és mikor megindul lefelé az árfolyam gyorsan eldob mindent... majd rosszkor száll ismét vissza. akár a tőzsdén is látunk hasonlót.
Egzotikumnak jó... ha bejön még jobb...
Technológiai cégekre ugyan ez igaz, azt várjuk, hogy a jövőbeli profit hatalmas és még annál is hatalmasabb lesz... Aztán jön a dotcom lufi...
Vagy egy irányváltás váltás... sok a kérdőjel a jogi környezet, a digitális monetáris pénz., szabályozatlanság...
mepet, De az aranyért mindig fogsz kapni valami és a legnagyobb értéke pont az összeomlás idején, van jellemzően. Volt idő amikor arannyal tudtál fizetni, valutával nem.
Nem lehet véletlen az arany felhalmozás, a nemzeti bankoknál, ha megrogyna a pénzrendszer az aranyfedezet lesz a garancia...
A bitcoin mögött meg nincs valójában semmi... az, hogy korlátozott önmagában még nem elégséges. Érdemes lenne rá úgy tekinteni, mint a technikai evolúció egyik foka, nem pedig végterméke.
Válságra gondolok, negatív környezetre. A bitcoin amióta létezik nem volt pénzügyi válság. Szórták a pénzt.
Ha bedőlne a pénzrendszer a bitcoin is elég komoly csapást kapna... lehet végzetest. -
törölt tag
Azt minek hívod, hogy a csúcshoz képest elvesztette az értékének a töredékét, kb negyedét érte?
Nem lehet készpénzként használni, mert arra teljesen alkalmatlan. Csak a hit és a remény (hogy többet fog érni). Az ami tartja az értékét.Ellenben az arannyal, aminek valós értéke van.
Dollár, Forint, Euró esetén pedig árfolyam mozgás van. Ami kevésbé számít, ha elszáll a kripto árfolyama... de az elmúlt 1 évben ugyan ott koricál, ha fel is megy csak a veszteségeket mérsékli első körben (ahhoz képest, ha máshova raktad volna). Ha még feljebb megy majd akkor lehet belőle profit - adók.
Ilyen környezetben meg még nem volt tesztelve. Lehet sokat fog érni egyszer... de jelenleg épp hogy a korábbi szintre ment csak vissza a mélypontról...
-
törölt tag
Már egyes coinokat stakelni is lehet a Revolutban, új funkcióként. Küldeni is lehet, de csak Revoluton belüli felhasználóknak(?!).
-
törölt tag
válasz
GuMipOkE
üzenetére
Vagy már rég vmi trópusi szigeten van néhány jó csaj társaságában.. főleg így télen

(#23881) OPiiPO
Napi egy hsz korlátozás...meglehetősen aránytalan módon... de mind1... levontam a tanulságot és a szavahihetőséget ebből... és más hasonló tapasztalatból...
*no offense
(#23892) fireman123
Ha van eszük készpénzbe tolják... nem digitális pénzben... legalábbis régen tuti így ment a filmekben is
-
törölt tag
válasz
almafa42
üzenetére
lehet.. de aki mostanában vásárolt be inkább annak ez nyereség. (megvette az esést).
Másrészt pedig korrigálja az összképet, átlagárat. Nekem már elég sok minden plusszba van. Tehát ha vissza megyünk pl januári vagy esés előtti szintekre, már azzal nyertem. Ha még emelkedik is majd, akkor meg még inkább...ilyen nézőpontból írtam. egyébként most is hő egy hónapi állapotok vannak már. 06.13 körül voltak ilyen árfolyamok ha jól rémlik.
"Szerintem még a legkevésbé sincs itt az ideje örömködni."
összességében nekem is ez a várakozásom... de jelen pillanatban egyelőre ez jegelve van...Én még azért remélem picit visszatérünk oda

Bár sokkal jobb ha pluszban van.... mint mínuszban... de az meg jó vásárlásra...
-
törölt tag
Ja... engem is csak kicsit bosszant... eterből még egy adag kimaradt... most várom a visszapattanást...
amúgy klassz lenne ez az erősödés... legalább plusszban vannak a dolgok... -
törölt tag
Mit szóltok ehhez az emelkedéshez? Jön még esés szerintetek? Vagy most "mindenki nyaral"?

-
törölt tag
Az iparág vezetői most abban reménykedhetnek, hogy a mostani válság megismétli a 2018-as "kriptotelet", amelynek során megtisztították bizonyos szereplőktől az ökoszisztémát, akik a ICO-korszak fellendüléséből és bukásából alaposan kivették a részüket, és ennek eredményeképpen a rendszer erősebbé vált.
Long szerint, ahogy az ICO-korszak után megtisztításra került az ökoszisztéma, úgy most a túlzott tőkeáttételek-korszaka után is tisztítótűz söpör végig, aminek végülis pozitív olvasata is van.
-
törölt tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Az egyik értékét, ahogy én tudom az adja, hogy véges... már pedig gyémánt is értéktelen - viszont úgy, hogy kevés érhető el a piacon (értsd véges) hatalmas értéke van.
A másik értékét, meg kívülállóként úgy látom a változékonysága, fejleszthetősége, kiaknázatlan lehetőségek adják. Lásd ntf-ek, okos szerződés stb... Jelenleg úgy tűnik ebbe az irányba megy a világ, lehet ez nem véges, viszont ezen tulajdonságok miatt értékes lehet.
-
törölt tag
válasz
maajsz
üzenetére
"Gary Gensler, az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnöke hétfőn a CNBC-nek adott interjújában azt mondta, hogy a bitcoin az egyetlen olyan kriptopénz, amelyet hajlandó nyilvánosan árucikknek, nem pedig értékpapírnak minősíteni.
Más kriptók besorolásáról azonban nem nyilatkozott, így például az ethereum státusza továbbra is tisztázatlan.
A CNBC riportere Jim Cramer arról kérdezte az elnököt, hogy milyen együttműködést folytat az Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottsággal (CFTC) a digitális eszközök szabályozásában. Gensler azzal a gyakran hangoztatott véleményével válaszolt, hogy a kriptopiac nagy része, amely egy erősen spekulatív eszközosztály, értékpapírokból áll."
Az elektromosnál én arra írtam egyébként, hogy az autóknál, járműveknél mint technológia mi a helyzet. Lehet, most pl több hagyományos autó van, de a jövőben ez az arány tovább fog változni.
És afelől sincs semmi kétség, hogy ez a pénzzel is így lesz. Digitális dollár, digitális euró, jüan - utobbi már létezik ugye... az más kérdés, hogy a kriptókkal mi lesz ezek után, ekkora... Nem elképzelhetetlen, hogy egy korszak lezárul.
Én nem is tervezek nagyon hosszú távra velük. De az is lehet, hogy bekerülnek a hagyományos tőzsdei termékek közé... lásd fenti idézett cikk/rész.
Egy jól működő országban nem ideális a bitcoin szerintem sem, viszont vannak országok, ahol még ezen kockázatok ellenére is megfelel a lakosságnak... nah ez pl elég durva.
"és a bitcoin hatékonysága két olyan külön dimenzió, hogy nem létezik a skála maga, amire mindkettő egyszerre felírható."
1. ha elolvastad a cikket írja, hogy erősen vitatható (honnan fúj a szél).
2. "de azért" - megjegyzéssel leírja, hogy a másik oldal sem angyalok és szentek társasága, ergo ott is vannak hiányosságok.ennyi. Nem kell összehasonlítani a maga nemében is lehet értelmezni. És úgy már teljesen más/ reálisabb a kép.
amúgy meg nem vita miatt linkeltem, inkább érdekességnek témába vágónak.
-
törölt tag
válasz
maajsz
üzenetére
"Melyik szektor működik optimálisan környezetszennyezés szempontjából?"
ettől még törekedni lehet rá... főleg ha van egy ilyen vita.... a lényeg, hogy egyik oldal sem tökéletes."mint az elektromos kerékpárok. Nincs mit értelmezni rajta."
miért ne lehetne? az, hogy valami elektromos, még nem jelenti, azt hogy karbon semleges... főleg ha szénerőművekből van az áram pl. De ott a gyártás, és a utóélet is. Többen megjegyzik, hogy az elektromos autók, sem környezet barátak, max lokálisan, egy ideig, a teljes ciklust nézve, már más lehet a kép...Ez is egy legitim vita, szerintem.
-
törölt tag
(#23649) -Skylake-
" Azonban azt a következtetést is levonhatjuk, hogy a bankszektor közel sem optimálisan működik áramfogyasztás és károsanyag-kibocsátás szempontjából. Érdemes lehet tehát ugyanannyit foglalkozni a bankszektor karbonlábnyomával, mint azt a Bitcoinéval tesszük gyakran."
Ebben pl lehet némi igazság.
-
törölt tag
-
törölt tag
Amúgy érdekes mert amerikai kormányzati szervek szerint a tőzsdére árucikként bekerülhet a bitcoin egyszer. (egyes helyeken már most lehet etf-eket venni pl bitcoin és etherium). A többi inkább értékpapír formába kerülhet be egyszer a jövőben...
Nem hinném, hogy pick pack eltűnne...
Amúgy ez a tegnapi mai esés lehet európai tőzsde nyitással van összefüggésben?
-
törölt tag
emelkedünk

Kapitány adja ki a parancsot a süllyedésre

-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
VéresMaci
üzenetére
Még hányszor fog visszajönni? Semmiből sem tanul...
"Nyilván bulvár a portfolio, az egyik legjobb hazai gazdasági portál..."
Csak a cikk nem onnan volt, hanem egy másik sajtóorgánumból... nem kifejezetten gazdasági."Azt mondod, hogy inkább vegyenek fel az emberek hitelt egy Celsius-szerű platformon?"
Biztos nem tenném...ALAGÚT A FÉNY ELEJÉN - KRIPTO DZSEM
2. részEgyébként még csak 48 vagy hány % aki bukóban van. Azt mondják 60%-os aránynál jöhet a vége/zuhé (már mint a feltételezett alja).
"Sok hodler még nincs a „víz alatt”
Bár úgy tűnhet, hogy az összes piaci szereplő mínuszban van, 20 000 dollár határán még akad nyereséges tárca. A tegnapi napon a piaci készlet csak 46%-a állt veszteségben a tárcákon. Ha megnézzük az eddigi kapitulációs időszakokat, akkor ennél jóval nagyobb arányt tapasztalunk. CryptoQuant szerint a készlet legalább 60%-a kell, hogy nem realizált veszteségben álljon, ahhoz, hogy kijelenthető legyen a kapituláció: így történt 2020 márciusában és 2018 végén és ezeknél korábban is."
-
törölt tag
válasz
almafa42
üzenetére
Akkor jó kis bulvár hír volt ez...
Viszont ahogy hallgatom van itt még probléma bőven... pl sokan túl vállalták magukat... és ebből is lehet gáz...
[link]Legjobb talán kivárni... bármilyen szép alacsonynak is tűnik az árfolyam...
+1 Azt hiszem nem az árfolyam lesz a legnagyobb gond... ha ebből bármi is realizálódna...
-
törölt tag
Megvonják az áramot a legnagyobb kriptobányász üzemektől
Lekapcsolják az áramot a legnagyobb kriptobányász üzemekben Iránban, miután a kormány szerint nem oldható meg máshogy az országban egyre inkább eluralkodó energiaválság, derül ki Mostafa Rajabi Mashhadi, az iráni energiaipar szóvivőjének közleményéből. Az országban június 22-én lép életbe a törvény
újabb esés várható....
-
törölt tag
"Mivel a részvények és az állampapírok részben a Fed kamatemelésére reagálva újból zuhannak, a klasszikus 60/40, vagyis 60 százalékban részvényekre és 40 százalékban kötvényekre allokált befektetési módszer sem teljesít túl jól, az ilyen portfólió értéke az aktuális negyedévből eltelt eddigi időszakban mintegy 14 százalékot zuhant. A Bloomberg által összeállított adatok szerint ez rosszabb negyedéves eredmény, mint a 2008-as globális pénzügyi válság mélypontján és a világjárvány idején."
Azért olyan nagy esést nem látok... pl 7,7 m foritban... mikor volt 6 millió alatt is. Ez dollárban 20k felett és eth is 1100 dollár körül van... tehát visszakorrigált az esés előtte... kiváncsi leszek, mi lesz később...
"Jó hírnek mondható azonban, hogy egy, a Bloomberg által közgazdászok körében végzett felmérés szerint a fogyasztói árak növekedése a negyedik negyedévre 6,5 százalék körülre, a jövő év közepére pedig 3,5 százalékra mérséklődhet."
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Egyébként hallgattam elemzést, szintén ennél a rádiónál, ahol a normál tőzsdével foglalkoztak, és az votl az érdekes (amit az elemző is mondott, kiemelt), hogy mindenki infláció, meg esésre számít a továbbiakban, ennek ellenére is tolják bele a pénzt a tőzsdébe...
Vannak néha érdekes dolgok...
#23599) proof88
Talán jövőre a bázis hatás miatt javul a helyzet. Aztán kitudja... Én azt is eltudom fogadni, ha a felezés előtt fél évvel indul egy rali meg hasonló..." Főleg akkor jön ez majd elő, amikor majd döntenie kell, hogy mit tegyen pénzzé, hogy a mindennapi kiadásait fedezni tudja."
jó eséllyel nem ebbe fektette a megtakarításai jó részét... mert az durva... - bár pont én linkeltem ilyen eseteket, ahol Ukrajnai illető inkább kriptoba tolta az összes pénzét, mert félt a háborús inflációtól... azt jól meg szívta...Vagy az az orvos, aki ebből akart házat stb venni, meg gyerekei taníttatásait fizetni... - mondjuk ez mind csak akkro gáz, ha realizálják is.
Normális ember ebbe nem fektet ennyit.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
"Valamint ha felvázolod a helyzetet, hogy a Bitcoin még soha nem látott olyat,"
Tény nem látott még recessziót, nagy próbatétel is lehet. De pont azért ami az elmúlt 10 évben végbement, nem hiszem, hogy kifújt...
A K&H anyabankja blokklánc alapú digitális valutát bocsátott ki
Ráadásul, Az is kérdés, melyik piacot követi, Amerikai, Európait, Ázsiait? Előbb utóbb elválhatnak egymástól, vmilyen szinten. Ha változik 1-2 kulcs momentum az is elég lehet a szárnyalásra. Szerintem, hogy vége legyen ennek, annak kicsi az esélye...
A végét én inkább abban látnám, ha bevezetnék a digitális pénzeket, eurót, dollárt stb (jüan már van - ki is tiltották a kriptokat).
Már csak ezért sem érdekel egy bizonytalan 100.000 álom határ. De még a 60 sem feltétlenül.
De kinek mi a célja, mi mennyit kockáztat... -
törölt tag

Szerintem a kék már nem annyira reális... az összes többit meg elértük megközelítettük...
-
törölt tag
" amiből jópármillió örökre el is veszett mert nem tulajdonítottak még akkor az emberek a privát kulcsok biztonságban tárolásának akkora jelentőséget mint ma."
Ilyen én is ismerek, ma kb milli9omos, vagy miliárdos lenne, ha akkro elrakta volna, "kitudja mi lesz alapon".
" Ha meg egy kritikus szint alá esik, elképzelhető egy teljesen kapituláció is, ahogy az lenni szokott az ilyen lufi eszközöknél."
amúgy érdekesség, de pl hiába esik nagyot a btc és eth mostanában
A Sol és a Cardano még a korábbi májusi mélypontjukat sem érik el, max megközelítik. Most vhogy értéktartóbbak... úgy látszik olyan tartományban vannak, ahonnan nem igazán esnek már tovább... jelenlegi környezetben sem. (Legalábbis egyelőre így látom, ezt vettem észre).A fenti kommentelő elmélete alapján pedig az összes altnak már földbe kéne állnia... mert akkora az esés... hát még sem sőt.
" Ha meg egy kritikus szint alá esik, elképzelhető egy teljesen kapituláció is, ahogy az lenni szokott az ilyen lufi eszközöknél."
Szerintem pedig van. Egyre inkább beépül a köztudatba, és az intézményeknél, bankoknál, és egyéb pénzforgalmi, vagyonkezelési egységeknél... Ezért nem tűnik úgy, hogy visszamehet arra a szintre ahol 10 éve ahol senki még nem is hallott róla... mert azóta elég sok minden változott...
pl a játék ipar is annak idején 2 műszakis játéktere volt, akik unatkoztak, kb onnan indult a dolog, és egy iparággá fejlődött.
-
törölt tag
válasz
Zöld Róka
üzenetére

Nem erre gondoltam... de azt vonsz le belőle amit akarsz... Amúgy Bence Balázs videóját ajánlom neked....
Szerinte még a 100.000 sem irreális. -
törölt tag
Ez a cikk alapján közeledik a kapituláció. (Vagyis az alja)
[link]Sok hodler még nincs a „víz alatt”
Bár úgy tűnhet, hogy az összes piaci szereplő mínuszban van, 20 000 dollár határán még akad nyereséges tárca. A tegnapi napon a piaci készlet csak 46%-a állt veszteségben a tárcákon. Ha megnézzük az eddigi kapitulációs időszakokat, akkor ennél jóval nagyobb arányt tapasztalunk. CryptoQuant szerint a készlet legalább 60%-a kell, hogy nem realizált veszteségben álljon, ahhoz, hogy kijelenthető legyen a kapituláció: így történt 2020 márciusában és 2018 végén és ezeknél korábban is.
Azt hiszem ez lehet az... nem tudom csak regghez kötött vagy van-e vmi más is...
https://studio.glassnode.com/metrics?a=BTC&m=indicators.RhodlRatio"Az első termék lesz a történelem folyamán ami örökre csak nől."
A GDP és más is nől.. Néha visszaesik aztán újra nől...Szerintem senki nem mondta, hogy a végtelenségig fog nőni a kriptó... de hogy visszamehet korábbi szintekre, akár magasabbra is, az simán benne van a packliban.
-
törölt tag
válasz
Methox91
üzenetére
annak is hol magas hol alacsony az ára... jellemzően pánikkor magas (annyiért veszik sokan) és amikor el ül akkor meg leesik. - aki akkor adja el sokat bukik rajta...
kriptonál mintha fordítva lenne, amikor jól megy akkor száguld + felezés amikor rosszul akkor esik még annál is jobban mint a tőzsde.. Volt már ilyen... lesz még másképp...
-
törölt tag
válasz
G_Endre
üzenetére
Hát nem tudom... elégé a tőzsdével együtt mozog... már csak zért is - elemzők szerint mert ez még a tőzsdénél is kockázatosabb... ha szűkös idők jönnek innen és a tőzsdéről vándorolnak el a pénzek pl. 18k 10k és 3k ami a prognózis, utóbbi nagyon radikális. Ha most vagyunk a felénél egy 10-es még elképzelhető...de inkább a 25-28k sávot gondolom jelenleg annak... Bár ha 20k alá megyünk a 10k sem lehetetlen...
ahogy olvasom....
-
törölt tag
lehet csak be akar vásárolni vmilyen alapítványon keresztül

-
törölt tag
Most is látszik, hogy releváns volt a kérdés, melyek a megbízhatóbb tőzsdék... amikor többen a nagyok közül is elbocsátásokkal számolnak, korlátozásokkal, vagy épp ennél is durvább kilátások fenyegetnek, ami az árfolyamra is negatívan kihat, lásd luna, és most egy másik ehhez is kapcsolódó story...
A Biance az ami elvileg túl élheti... bár ellene folyik vmi vizsgálat...
A Kraken az mennyire biztos talapzaton áll pl? -
törölt tag
A videó alapján is a korábbi csúcsot elérte/megközelítette az árfolyam... Érdekes mondjuk, hogy 1-2 éve pont ilyen időtájban volt szintén rossz a hangulat... és még a covid para sem múlt el...
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
pont egy hónapja volt egy nagyobb esés... a mostani túl szárnyalja.
-
törölt tag
válasz
Hublot
üzenetére
Már 24.700... Lehet tényleg beválik a prognózis, és megállás sem lesz 18.000-ig?
https://images2.imgbox.com/27/3b/bnrcOUAA_o.jpg
Már ekkor írtak "szépeket", hát most már annál is durvább és folytatódik... lehet a fed kamatemeléséig meg sem áll... aztán utána mi lesz kitudja...
https://www.portfolio.hu/uzlet/20220613/durva-eses-a-kriptopiacon-teljes-vagyonok-egnek-el-550219
Ja amúgy érdekes hogy infláció stb van, a bitcoin, meg kriptok a legkevésbé érték tartok... persze ha kisüt a nap, akkor talán újra szárnyra kap... de most elég borús... sőt
-
törölt tag
válasz
Bubee82
üzenetére
Két út biztosan van.
Egyik a szabályozás - ez a lobbi érdeke
A másik oldal a betiltás, azt, hogy világ szinten betiltják-e nem tudom... de elég ha pl az eu-ban ezt tennék máris illegális dolognak minősülne.Én azt nem tartom kizártnak, hogy amikor lesz usd, euró, és egyéb mint kriptó valuta onnantól ezeket elkezdik kiszorítani... - ez is egyfajta betiltáshoz vezetne...
Hogy mi lesz a jövőben azt nem tudjuk... kiforratlan ez a terület...
Vannak probálkozások ahol állami szintre van emelve... eddig nem igen jöttek be...
Ráadásul most a bitcoin úgy viselkedik akár a tőzsde, csak szélsőségesebben... tehát egyelőre se fizetésre (ezt tech cikkek írják) nem alkalmas, sem nem értékálló... És a stabil coinokra is ráirányult a figyelem ott is egyre több szabályozás készül min, lásd legutóbb japánt.
Sok változás lesz még itt...
Szerintem egyébként nem fog vissza menni 10.000$-ra a bitcoin, mert már vmennyire beépült a rendszerbe. Elemzők a 18-at is akár lehetségesnek tartják...
Internet is nagy változásokon ment át. Ráadásul azt eredetileg katonai célokra fejlesztették ki...
Ehhez képest a bitcoint, kriptot nem... legalábbis hivatalosan nem... a technológia maga megmaradhat...A kérdés, az meddig van hit a dolog mögött az mozgatja...
"Ha messzirol nezegeted, attol meg nem leszel szakerto."
Nem gondolnám, hogy minden hozzászólónak szakértőnek kéne lenni. Én nem akarok az lenni... és sosem állítottam, hogy az lennék...Pusztán azért érdekelt, ha más céget választanék, akkor mik a kilátások alternatívák...
A Web3-ban is sok lehetőség van... de sok bukás is... ez mindig így volt lesz... max a háttér és szereplők cserélődnek...
"De attol meg sehova nem fog menni, plane ha venned a faradtsagot es utananeznel olyan mutatotszamoknak, hogy"
Engem ennyire mélyen nem érdekel a téma, és a kedves fórum társ, is elvitte nagyon más irányba a diskurzust... lehetett volna. Másképp is válaszolni... Nem kioktatni vkit, hogy ez neked való, ez nem.
Én spec nem akarok utalgatni nagyon sehová, mert nem érdekel, és nem mélyedek bele ennyire. De lehet csak hardcore felhasználok írhatnak inkább meg diskurálhatnak...
"A felesleges aggodalmad "
Én nem aggódom... De azért elég vicces, hogy egyesek ezek szerint ezeket a lehetőségeket teljesen lehetetlennek tartják... miközben létezik egy lobby pl. (ahogy sok más területen is).DE ha már itt tartunk, érdekes ok fejtés lehet(ne) hogy valójában ki és milyen céllal hozta létre ezt az egészet... néha nehezen hihető, hogy pár ember összeült, és nah csináljunk egy ilyent csak úgy...
" es csupan a negativ tolteto tartalombol szerzed az informacioidat, "
Nem csak onnan... de ezt is meg kell hallgatni
"Nem csak hogy varhato a szabalyozas, hanem szukseges is."
Ezzel egyetértek, és jogos. A kérdés, hol milyen irány. Rövid, közép, és egyéb távon..."Es ahhoz, hogy a kripto komolyan legyen veve, ahhoz kelleni fognak az intezmenyek."
Itt jön a kérdés, ha lesz digitális dollár, akkor vajon kell az intézményeknek - hova tovább a jegybankoknak, államoknak konkurencia?
Ez azért jelenleg nem egy eldőlt kérdés.De van némi beépülés az intézményi szintbe... szerintem is.
-
törölt tag
Ne mond, hogy ez nem lehetséges opció. Kínában már megtörtént. Oroszoknál ismét olyan hír került előtérbe, hogy betilthatják az egész kócerájt, a rubel további védelme, erősítése érdekében. Az EKB elnöke szerint sem ér egy falatot sem, és a következő gondot a kriptó szektor okozza... (Amerikában is hallani ezt-azt.)
Ha pedig negyedelődik lassan feleződés helyett a kripto értéke, vajon még meddig lesz olyan erős a lobby?
Azért azt ne mond, hogy ez lehetetlen... vagy nincs benne a levegőben, hogy bármi megtörténhet.
Amúgy meg nem kell mindjárt ilyen lekezelőnek lenni...
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"
Te viccelsz ugye?