- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Plazma TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
zichie
üzenetére
Igen, nekem viszont az elvel van a bajom hogy kinyerhető. Ergó ha ők ki tudják szedni a hw walletből a privát kulcsot ha akarom ezt az opciót, akkor bárki képes erre. Nálam ez elvi dolog. Igen tudom a régi S-esekből nem lehet. De nekem ez innentől nogo. Az értelmét veszit el a hw tárca...
-
Ferdzsoo
addikt
Van olyan opciójuk hogy a seed-edet felmentik a felhőbe.
Ami több ponton is vérzik. Pl. a hardwertárcának az a lényege hogy a privátkulcsod soha nem hagyja el az eszközt. Ha a seed kinyerhető belőle és felmenthető a felhőbe (oké több felé van osztva stb. de ez nem mentség) akkor ez már nem igaz. Innentől mindek maga a tárca? Abszolúte error. Arról nem beszélve hogy ugye több 100k user adata kikerült a netre. Potenciális célpont lehetsz onnantól bárkinek. Ultragáz. Hab a tortán hogy egy ledgerem már meghalt. Nyilván seed megvolt, de alig volt használva és a kijelző tönkrement. Ebből a 3 dologból nekem már egy is elég volt ahhoz, hogy megváljak a cégtől örökre. -
Ferdzsoo
addikt
Én lebeszélnélek a ledger-ről, több okból is, de talán a legfőbb a cég politikája amit folytat.
Én (ismétlem ÉN) személy szerint nem vennék hardware tárcát 20-30$ befektetésért.
Szvsz ha az arányokat nézzük kb 200k HUF az ami felett érdemes lehet egyáltalán elgondolkodni rajta. Egy normális hardware tárca 25-50k. Most 10k HUF befektetésnél hogyan van értelme egy 50k-s tárcának?
Inkább a hardware tárca árát is befektetném.
Software cold wallet tökéletesen megfelel mondjuk egy Sparrow. Nem a legegyszerűbb de nem is rakétatudomány.
Ha mindenképpen HW wallet akkor Jade vagy Bitbox.
Továbbá ugyanitt kérdezném hogy milyen potenciált látsz mondjuk egy USDC, vagy EURC-ben ahelyett hogy megvennéd magát a $ vagy eurót fiatként mondjuk Revolúton?
-
Ferdzsoo
addikt
Könnyen tudok az elmondottakkal azonosulni. Jó kis AI-s vidi lett.
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
Viszonylag nehéz ezt egy hsz-ben leírni. Úgy gondolom kb 100 óra kell a témában hogy viszonylag képbe kerüljön az ember. És további több száz hogy fel is fogja, ráeszméljen miért jó ez.
De.:
Nem, nem tervezik fizetőeszköznek. Digitális értéktáróló eszköznek annál inkább. Olyan mint az arany csak minden szempontból jobb. Az aranynak van egy 5000 éves forja.
Rövidtávon mindentől függ az értéke (politika, makrogazdaság, kamatok stb.) hosszútávon pedig leginkább kizárólag a kereslet-kínálattól ami folyamatosan növekszik.
Üdv, a nyúl üregének bejáratánál, kérdés bele is ugrasz e.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ereshkigal
üzenetére
5 év után. Azt tegyük hozzá.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
üzenetére
Az a baj hogy olyan szinten túl lett tolva ez a coingyártás hogy több millió coinra egyszerűen nincs tőke hogy felpumpálják.
Nem gondoltam volna hogy így fogják magukat kicsinálni az altok, hogy ilyen szinten felhigul a kínálat. Így-vagy úgy BTC az egyetlen aminek valaha értelme van/lesz.
Innen nagyon nehéz lesz letaszítani a trónrol. -
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
nort_on
üzenetére
Szerintem túl van ez gondolva. Miért kell valami narratíva hogy hajtsa valami az árat? (Most hosszútávról beszélek)
Mi hajtotta 3k-ról 20k-ig annó?
és 10k-ról 70k-ig?
Többen vettek mind eladtak, nagyjából ennyi kell az emelkedéshez.
A mostani ciklus csak a jelen korunk kiváltsága hogy ilyen horderejű emberek ingerköszübét is elérte már. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Volt már ott 2x mióta volt 100 felett akkor nem sikerült?
150k körül én a leverage-et szüntetném meg a portfóliómban. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Mennyinél vennél terv szerint?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ránézésre binance
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
oldcrypto
üzenetére
Beutalásnál azzal igazolod hogy a tiéd hogy te váltós címedre küldted. Ennek nem mennek jobban utána, kiutalásnál pedig ott is csak azt kérdezik hogy a tiéd e vagy harmadik fél -é. Nem kell túlmisztifikálni ,egyenlőre itt tartanak. Nincs extra check vagy hogy bizonyítsd be valahogy.
A lényeg hogy userekhez tudják köti a walleteket ha valami gebasz van.
SZerintem sokkal nagyobbat tud az ember bukni azzal hogy kimarad egy 30-40-80%-os emelkedésből mint hogy adókiegyenlít 15%-ot. Meg akkor időhoz vagy kötve meg az ezer dologhoz amit leírtál. Én emiatt dönöttem úgy hogy elengedem az egészet... befizetem majd a 15% ha egyszer adok el valamennyit és viszlát. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
oldcrypto
üzenetére
Én is sokat filóztam idé az adókiegyenlítés részén mert 2 éve egy nagyobb összeget beletöltam, aztán addig excelleztem míg az jött ki hogy sehogyan nem járok jobban, BTC 2 nap alatt mehet 15%-ot. Így inkább befizetem majd az a 15%-ot, ha tényleg egyáltalán valaha eladom.
Nem akarok senkinek reklámot privátban elküldöm hol csinálom.
Ahol én csinálom ott te állítod az LTV-t és akkor adsz hozzá collateralt amikor és amennyit csak akarsz. Így ergó sosem likvidálódsz ha mindig tolsz be fedezetet. Van olyan hitelem ami már majd 3 éve fut. Nem tervezem visszafizetni soha.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
nort_on
üzenetére
Az indikátorok RSi és társai meg hűlnek.
Arról nem is beszélve hogy a tegnapi 89k-nél CT-n már 40-50k-ról beszélt mindenki.
Nagyon borús lett a hangulat pillanatokon belül. Ha a makró velünk lesz még egy picit idén akkor q2 végéig q3-ig egy izmosabb láb benne van még... -
Ferdzsoo
addikt
Mi történt itt a színvonallal mintha nem ugyanabban a topikban lennék most vs 2021.
Öröm idejári még jó hogy visszanéztem ennyi év után hátha van változás. Hát van...
nort_on:
nagyon jó lenne ha a 10y yield fordulna, mindent az folytogat jelenleg.
Az eheti adatokból nem az látszik hogy a holnapi rate megugrana. Ha esetleg est. alatt lesz az megadhatja a lökést a 90k-nak lefelé szvsz. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
boti19871125
üzenetére
Elvileg levonhatod őket, ha úgy gondolod hogy megéri ezzel foglalkozni. Én biztosan nem fogom. Vannak kb. párzsáz forint költségű megoldások.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Eagle16
üzenetére
Igen ez országfüggő, németeknél pl. katasztórfálisan túl van bonyolítva, simán könyvelőt kell fogadnod az év végi kriptós bevallás tisztázásához.
EHez képest az itthoni 15% és a fekete doboz szabályok nagy-nagyon barátságosak.
Emiatt nem is értem ki akar még ezzel a 15%-al is trükközni. Be kell fizetni és kész. Neked marad 85%.
Emberek milliótól szedik be itthon az szja-t és a további járulékokat ami havi 33,5%.
Ehez képest a kriptó 15% nagyon baráti... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
Ezt amúgy végtelenül könnyen leegyszerűsítheted és kivédheted.
USDC, vagy USDT-re váltasz EUR helyett a váltón, így ekkor még nincs adókötelezettséged.
Mégis stabilban vagy.
Amikor pedig tényleg kell akkor átváltod FIAT-ra és rögtön kiutalod. Ezt meg bevallod és leadózod. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Saberhagen
üzenetére
Ezzel nem tudok vitatkozni.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
oldcrypto
üzenetére
Szvsz alapjaiban változott meg a BTC az ETF-ek óta. Illetve az állami szintű narratívák óta.
Nehezen tudom elképzelni hogy folytatódjon a 4 éves ciklikusság...
Ezzel nem azt akaron mondani hogy innen csak bull, hanem szerintem sokkal inkább fogunk innen egy US500-ra hajazni mint a feleződések miatti 4 éves ciklusokra... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Saberhagen
üzenetére
Azért a pénteki hír, hogy végül bekerültek a QQQ-ba kíváncsi vagyok milyen hatással lesz az árfolyamra.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Saberhagen
üzenetére
Az intézményi befektetők tudnak különbséget tenni. Lásd BTC ETF vs ETH ETF inflowja.
Csak a kis embernek nincs fogalma róla mit vesznek amikor nem BTC-t vesz, hanem altot. -
Ferdzsoo
addikt
Az is sokatmondó hogy a mostani BTC flush nem tudott az előző alá menni...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A BTC-ben igazad lehet.
De az altokat kajálni fogják mint mindig.... -
Ferdzsoo
addikt
Nah talán most beindul a retail. Még mindig elég nagy a csend effelől.
-
Ferdzsoo
addikt
100k-ról gondolnék egy esést, de én ilyen 75k alatt nemigen látnám....
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nem lehet itt nekem már akkora medve hogy fájjon.
2017-óta megtanultam a medvékkel élni...
De nyílván jogos a pont, jó lenne fent elcsípni, lent visszavenni de ez mit tudjuk leginkább elméletben működik.
Nincs jó alternatíva ez a helyzet... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Mire realizálsz? Az USD-re amit évente minimum 10%-al inflálnak?
A BTC az exit a FIAT-ból.
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
westlake
üzenetére
Ha nem vagy váltón regisztrálva, akkor REVO-ra beküldöd és ott eladod.
Ha vagy akkor beküldöd váltóra ott eladod majd kiutaltatod.
De a költségek és az összeg csekélysége miatt szerintem revoluttal jársz a jobban.
Ekkora összegnél figyelnék a helyedben a mempool-ra is mikor mennyivel érdemes küldeni. Illetve nemtudom mennyi UTXO-n van szétosztva, ha sokon akkor meg végképp oda kell figyelni mikor mennyiért küldöd el... -
Ferdzsoo
addikt
Preston Pysh-t legalább ennyire tudom javasolni, és mellesleg nagyon jó előadó.
-
Ferdzsoo
addikt
Érdekes mennyien temetitek a mostani Bullrunt.
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dronte
üzenetére
Az ismerőseid körében benn van a 15-70 éves korig mindenki arányosan elosztva?
Illetve Mari néni és Zoli bácsi is Ivánbattyánról, meg a Rolika akinek otthon egy P4-es gépe van, ill. Laosz bádogvárosából a 23 éves Ingrid is akinek már 4 gyereke van?
Hajlamosak vagyunk a "mindekit" rosszul kezelni.
Illetve amennyien erről beszélnek annak jó ha az 1/4-édnek valóban van kriptója.
(Senkit nem állt számdékoban a nevekkel megsérteni)Arra szeretnék kilyukadni hogy a mindenkitől őrült távol vagyunk még, legalább annyira mint ennek a bika piacnak a tetejétől. Not financial advice.
Szvsz. -
Ferdzsoo
addikt
Úgy gondolod a háziasszonyok már BTC-t vesznek?
100 embert megkérdezel 5 mondatba foglalja össze mi a BTC vagy a kriptó, meglepődnél hogy 95%-a azt sem tudná miaz. A 95-ből is csak 2 ember birtokolna valamit.
Nagyon messze vagyunk még attól hogy a háziasszonyok kriptót vegyenek. -
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
korcsi
üzenetére
Lol. Mutatok egy Pump & Dump ot.
Legyünk tisztában a korrekció és a Pump & Dump fogalmával.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Szerintem ezt te nagyon túlgondolod. Ennél sokkal egyszerűbb a képlet, kicsit távolodj el a charttól. Tedd be egy Heti nézetbe. Nincs olyan asset, részvény, befektetés a földön ami ne korrigálna főleg egy ilyen felfoghatatlan emelkedés után.
Január óta jöttünk 20-ról 65k-ra, ez több mint a háromszorosa. Most pedig korrigáltunk a 2,5x-ére.
Micsoda zuhé...
Nem látom a problémát...
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Doge-ra ez egy hihetetlen találó tweet.
-
Ferdzsoo
addikt
Nem csak mining farmokat kapcsoltak le. És a BTC-nek semmi köze nem volt az egészhez.
-
Ferdzsoo
addikt
Ez sem rossz, igaz ezek nem szenzációhajhász 10 mondatos cikkek a netről hogy a BTC több áramot fogyaszt mint xy ország és micsoda pazarlás!!! (És itt nem ennek a tényével vitatkozok!) Mennyivel könyebb ezt elhinni meg elolvasni. Persze hogy közben mit kapunk az más kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Trollok komolyan
- Bond tovább pihen, késik a 007 First Light
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen routert?
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest