Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
Ha játékra szeretnél dVGA-t akkor arra mindenképp figyelj,hogy 256bit-es legyen és a mai játékokhoz már mindenképp ajánlott legalább a 2gb gddr5-ös ram. Lassan már a 2gb is kevés lesz szóval 1gb-ost semmiképp ne vegyél. Ha találsz a pénztárcádnak megfelelő minimum 2gb-os 256bit-es videó kártyát akkor biztos lehetsz benne,hogy a mai játékok Medium-High beállításokon egy épkézláb processzor és 8gb memória mellett szépen el fognak menni.
-
trancemusic
senior tag
válasz
GeryFlash #47193 üzenetére
Itt hasonló árért jóval gamerosabbakat találhatsz!
Amit linkeltél azt nem ajánlom.
-
Pycee
tag
Még egy utolsó kérdés! Aztán egy időre takarékra teszem magam. Egy videókártyánál amit az ember játékra szán, mi számít inkább A mag órajele vagy a videó memória mérete? Hány GB, Hány bites, tényleges-effektív MhZ?
Köszi! -
Taifa Díaz
őstag
válasz
nanivagyok #47170 üzenetére
Gyönyörű az a tápegység. Bármihez is fogsz, az első dolgod legyen előtte szerezni egy ettől megbízhatóbb tápot.
-
Raizer001
csendes tag
válasz
Raizer001 #47183 üzenetére
Sziasztok,
Ugy 2 hete vettem eszre h nem mukodik az nvidia Geforce exprience. Amikor el akartam inditani akkor azt irta ki h a mukodese leallt. Semmi indokot nem adott meg. Tegnap ra vettem magamat h ujra rakjam a drivert es vele eggyutt az Experienc-t is. Minden szuperul felment kiveve 2 dolgot. Megpedig az Experience-t es az Update Core-t. Angol forumon "mindent" elolvastam. Volt akinek a tiszta telepites segitet, de nekem meg az se segitet sajnos. Akarhogy telepitettem ujra a Driver-t az a 2 komponens sose telepult fel. Probaltam kulon telepiteni is, de úgy se sikerult.
Jo lenne ha tudna valaki segiteni
Udv Balint
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Játékra vennék gépet, ez mennyire alkalmas? [link] Nem értek hozzá nagyon, de ez biztos gamer?
Üdv -
MK VII
veterán
válasz
bajnokpityu #47189 üzenetére
Hangosnak biztos hangos lesz. Az a pici venti nagy fordulaton süvíteni fog. Van aki azt mondta,hogy annyira nem zavaró bár én kétlem..
-
Smiley
addikt
válasz
ilovedigweed #47190 üzenetére
Szerintem doglik az egyik kondi a tapban... Eddig gond nelkul ment ez a konfig?
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
A gépem (adatlapomon a konfig) azt a hibát produkálja, hogy amikor indítom nem mindig szokott elindulni. Bekapcs, led világít, nem sípol, ventik pörögnek, kép fekete, nem bootol be!
Viszont ha a vga-ról lehúzok egy csatit, tehát egy marad rajta, akkor a bekapcs után a led világít, csippan, bekapcsol/bebootol. Kép értelemszerűen nincs mert kevés az áram a vga-nak!
A tépegység mind a két pci expressz csatiját belepróbáltam egyesével a vga mind a két csatijába és ha egyesével van berakva akkor a gép indulna, ha lenn elég áram!
De ha a táp mind a két pci expressz csatiját beledugom a vga két csatijába akkor a gép csak 3-5. indításra indul el!
Az lenne a kérdésem, hogy melyik lehet a hibás? Vga vagy táp?
Köszi!
-
MK VII
veterán
válasz
bajnokpityu #47184 üzenetére
Hajaj.. Sürgősen értékeld át magadban mire is kell a kártya és mennyit szánsz rá.. Az a kártya amit kinéztél a teljesítményéhez képest iszonyatosan drága... Annyi pénzért simán kapsz egy minimum kétszer erősebb VGA-t! Vagy,ha mindenképp LP-s kell akkor is vannak más alternatívák!!
EDIT: Miért kell mindenképp R7 LP?
[ Szerkesztve ]
-
Pehi
senior tag
válasz
bajnokpityu #47184 üzenetére
Hello! Van ennél jóval komolyabb kártya is ennyiért!
-
bajnokpityu
félisten
Kártyán gondolkodom.
Látható, hogy picike a hűtőbordája. Valakinek van tapasztalata, hogy egy R7 250 kártya mennyire fog zajolni terhelés alatt? Köszönöm
-
Raizer001
csendes tag
Sziasztok,
Ugy 2 hete vettem eszre h nem mukodik az nvidia Geforce exprience. Amikor el akartam inditani akkor azt irta ki h a mukodese leallt. Semmi indokot nem adott meg. Tegnap ra vettem magamat h ujra rakjam a drivert es vele eggyutt az Experienc-t is. Minden szuperul felment kiveve 2 dolgot. Megpedig az Experience-t es az Update Core-t. Angol forumon "mindent" elolvastam. Volt akinek a tiszta telepites segitet, de nekem meg az se segitet sajnos. Akarhogy telepitettem ujra a Driver-t az a 2 komponens sose telepult fel. Probaltam kulon telepiteni is, de úgy se sikerult.
Jo lenne ha tudna valaki segiteni
Udv Balint
-
P.Dude
őstag
Sziasztok!
A gtx 750-es maxwell kártyánál valaki tapasztalt vibrálást?
pl árnyék vagy víz effektnél
Van rá megoldás?
-
V!ck
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mielőtt felgyújtom a gépem....
Újratelepítettem a gépem (a hétvégén 7x is, Windows 8.1) és nem tudok a 6770-es kártyámmal full HD felbontást beállítani a monitoromon, holott a natív felbontása lenne és újratelepítés előtt is úgy működött, hibátlanul + rákötve HDMI-n egy Samsung 40colos TV.
Csak 1600x1200-at enged. Ha kiveszem a pipát catalyst control centerben az EDID-től és engedélyezem az 1920x1080-at, akkor utána be tudom állítani, de újraindítás után megint FAIL... mindenközben a tévémet kapásból repteti fullHD felbontáson. Próbáltam a TV csatlakoztatása nélkül is. Ha klónozom a monitort és a tv-t akkor már a tévén is csak 1600x1200 a max. Most újrahúztam megint, ezúttal a régi, GTX275-tel. Mondanom sem kell hogy hibátlanul szaladgálok fullHD-ben.
Talán annyit tennék még hozzá, hogy amikor a GTX275-ről váltottam 6670-re, majd kb 5nap után a 6770-re, nem húztam újra a gépet és tökéletesen üzemelt mindegyik fullHD-ben.
A váltás oka egyébként a DX10/11 lett volna, illetve a GTX275-öm nem veszi vissza az órajelét ha a TV is rá van kötve... meleg és fogyaszt...
Egy kis kiegészítés még: Eszközkezelőben a monitorom nem plug n play-ként van feltüntetve, drivert fel sem tudom tenni hozzá, viszont CCC-ben írja, hogy W2243... (LG)Erre tud nekem valaki gombot varrni? Kb 15éve benne vagyok a témában, lehúztam vagy 6évet számtechboltban de ilyennel még nem találkoztam... vagyis de, de akkor a fentebb leírt EDID-től pipa elvevés és gép újraindítás után is jó volt minden, mondjuk az egy Samsung monitoron volt, bár szintén ATI kártyával
Köszönettel: Vick
[ Szerkesztve ]
-
Pycee
tag
válasz
BlackPriest #47178 üzenetére
Hát... karcolgatok vele. Talán a kedvenc Mass Effect-em elgurgulászik rajta. Már töltöttem hozzá drivert! Amúgy már gondolkoztam egy teljes gép felújításon és azért kérdeztem az R9-et. Remélem nem baj, ha egy erősebb vga-t egy ideig nem hajtja ki a proci? Később úgyis erősebbre váltok. Csak egy kis ideig lenne ebbe a konfigba.
-
kmisi99
addikt
Lenne egy kérdésem, van egy GT 220 as vidikarim ami azt csinálja, hogy tetszőleges időpontban csonttá fagyasztja a gépet. Nem terhelés hatására vagy ilyesmi, hanem egyszer gondol egyet és semmire nem reagál a gép csak a resetre. Ez milyen gond lehet?
-
BlackPriest
őstag
hát, akkor búcsú a kártyától. esetleg f27-et megkeresheted, hátha van hozzá alkatrésze, hirdetések közt kiemelt, annyit talán megérhet a dolog.
minden vga-hoz kell driver, ha nem az alap windowsos drivert akarod használni, ha van fent most a régi kártyához, az jó az alaplapihoz is.
legalább van valamid, amivel elkarcolgatsz, amíg lesz új kártyád.
szerk: egy 270x-et simán el tudok mellé képzelni, erősebet már nem hajtana ki a proci
[ Szerkesztve ]
-
Pycee
tag
Nos, mindent megpróbáltam, de úgy néz ki, hogy a kártyám hosszas szenvedés után beadta a kulcsot!
Letöröltem a régi drivert, reseteltem a biost, ki-be szereltem a kártyát, de az nem adott ki több életjelet! Boot után fekete képernyő!
Most az alaplapi vga megy. Ami..hát valljuk meg nem egy erőmű. (Radeon HD 4290) Ehhez nem kell külön drivert tölteni ugye? A Sapphire kártyám akkor kuka...
Ehhez az alaplaphoz egy R9-es kártya passzolna?
Köszönöm a segítséget!! -
Bokrász
csendes tag
válasz
BlackPriest #47175 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!!!
-
nanivagyok
újonc
válasz
nanivagyok #47170 üzenetére
Bocsánat,azt nem írtam oda,hogy az valamilyen integrált Intel Chipset Family típusú volt,többet nem tudok róla...
-
nanivagyok
újonc
Üdv!
A gépembe e helyett lett az Asus AMD Radeon HD5450 Silent berakva.Alapvetően cs:go nevű játék miatt lett kicserélve.Tegnap este játszottam 2 órát,minden jó volt.Ma reggel kb.40 perc játék után minden előjel nélül a hang helyett zúgás,a kép helyett kék háttér és vízszintes áttetsző vonalak futottak 5-10 másodpercig,aztán megpróbált vissza állni,miután nem sikerült neki,kikapcsoltam.És azóta nem indul újra.Próbáltuk az alaplapi kártyával is indítani de nem sikerült...Videókártyának külön ventillátora nincs sajnos,lehet túlhevült,de mikor odaraktam a kezemet nem éreztem melegséget.Mi lehet a probléma?
Infók:
Processzor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
Memória: Kingmax 2x1 GB
Tápegység: HKC 400W
Op. rendszer: Windows 8.1 Pro
Alaplap: ASRock 4Core1600-D800Válaszokat előre is köszönöm!
-
Megérné-e egy GTX960 OC (ASUS Strix vagy Gigabyte) a kb. 5000 forintos felárat egy MSI GTX760OC TF kártyával szemben? Intel i5 4440 mellett lenne.
A specifikációkat elnézve a memória órajele magasabb, minden másban le van maradva, a memória sávszél is csak 128bit.
-
Bokrász
csendes tag
Sziasztok!
Van egy maxdata asus számitógépem és kéne bele 1 videokártya milyen lenne jó bele??
(van benne 2GB ram meg 3Ghz intel pentium 4 processor és windows 7 32 bit) -
regener
veterán
válasz
prime_adam #47152 üzenetére
Milyen kártyáról van szó pontosan?
Tápod milyen hozzá?(#47154) Pycee
Gép indulásakor DEL vagy F10 gombbal belépsz a BIOSba, majd ott az utolsó oldalon kell olyannak lennie hogy "Restore default settings" (vagy "Restore default vaules") és arra enterezel majd Yes-t nyomsz.
Ezután F10-es gomb ismét és megkérdezi hogy mented-e a bállításokat, megint Yes és újraindul. -
BlackPriest
őstag
-
Pycee
tag
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Nem rég lecsapta itthon az áramot egy kütyü és közben ment a pc is. Miután újra bekapcsoltam csak a "szétesett" kép fogad, mivel a rendszer helytelen működésre hivatkozva leállította a vga-t. 1 hónapja szenvedtem már vele, akkor csak az segített, hogy áttettem másik pci-e fogalatba a kártyát. Lehetséges, hogy most kinyíródott a 2. foglalat is?
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Próbáld meg ezt:
Csökkentett mód -> Program Files (x86) / Steam / steamapps / Sapphire trixx mappa vagy ilyesmi
CTRL + X a teljes mappára és az Asztalra CTRL + VÍgy nem indul el a program és nem állít be semmit, ha nemjó akkor pedig csökkentettből DDU majd driver újbóli felrakása.
-
Pycee
tag
válasz
BlackPriest #47147 üzenetére
Csökkentett módban elindul a videókártya. Most azt nem tudom, hogy ezzel kezdhetek így valamit, vagy inkább az alaplapival próbálkozzak tovább?
-
varmi2
nagyúr
válasz
minek?:S #47143 üzenetére
A cpu limit : játék közben monitorozni kell a cpu és a vga kihasználást. Ha a cpu 100% vagy e közzeli kihasználáson megy, míg a vga mondjuk 90% alatt, de inkább 80% vagy alatta, akkor cpu limited van. Ha fordítva, a vga 100% vagy a közeli állapotban megy, míg a cpu 90% vagy alatta, akkor vga limit.
-
BlackPriest
őstag
következő boot közben a post után nyomkodd az F8-at. be fog jönni a win boot menüje és ott ki tudod választani az automatikus újraindítás letiltását. akkor meglátod mi a hibaüzenet. utána ugyanitt vga vagy csökkentett módban is el tudod indítani a gépet, régi videokártyát és a driverét letörlöd, integrált videokártyával elindítod a gépet és elvileg lesz kép
-
Pycee
tag
válasz
BlackPriest #47145 üzenetére
Hú ehhez majd egy kicsit bővebb segítség kellene mert ilyet még nem csináltam.
Az alaplapi vga úgy áll le, hogy bekapcsolom, bejön a boot, beindul a win8, majd beírom a jelszót ès alighogy megjelenik a kezdőképernyő kiírja, hogy váratlan probléma miatt a gép újraindul! A hibaüzenetet időm sincs elolvasni, mert olyan hamar eltűnik!
-
BlackPriest
őstag
integrált milyen hibaüzenettel és hol áll le? bios resetet megpróbálhatsz, abból baj nem szokott lenni (csak jegyezd meg, hogy a sata ahci vagy ide beállításon áll e). ha kell pci-os kártya, tudok adni, de integrálttal is el kéne indulnia és ha látja az oprendszer a pci-e slotban lévőt, akkor a biost is tudod frissíteni rajta
-
minek?:S
őstag
Üdv!
Mi határozza meg a CPU limitet??
norbert1998
Csakis
de látod.. eszembe jutott
-
őstag
válasz
norbert1998 #47138 üzenetére
Még csak most jöttél rá?
Csak kérdezni akartam volna a szakiktól, de már elfelejtettem, hogy mit
-
Pycee
tag
Megpróbáltam lejjebb tekerni a teljesítményt, de nem sikerült elsőre. Aztán letöltöttem a gyári tweak programját "Trixx" és azzal is tettem egy kísérletet, de a helyzet csak rosszabb lett. Azóta, már el sem indul! Nem tudom, hogy ennek köszönhetően történt, de szerintem végleg kipurcant. Először csak csíkos lett a kép, de már sötét az egész. A boot képernyőt beadja és aztán feketeség! Remélem nem én szúrtam el?!
-
őstag
válasz
norbert1998 #47128 üzenetére
& DjDanee87
Nekem semmi akadás... Mozilla, GTX 650Ti
-
Winchester95
őstag
válasz
Speed® #47130 üzenetére
5870 gyorsabb volt teszteken meg aztán már ezt előre lefixáltam...de kiderult hogy doboz se volt hozzá.
Na meg ez a probléma hogy valamikor elsötétül....
Most valahogy jó lett minden visszatettem mégegyszer a legujabb illesztoprogramot majd siman leszedtem es most telepul az a verzio amit irtal... na majd kiderul....
Minden esetre az eladó vissza sem ír a jatekok kozbeni elsotetulo problemara amit linkeltem a kepen.... -
regener
veterán
válasz
Winchester95 #47126 üzenetére
Az alaplapi Chipset drivereket kell akkor felraknod újra, legalábbis ezt találtam rá csak mint megoldás, nekem nemcsinált ilyesmit az a program.
DjDanee87 és norbert1998
Milyen böngészővel nézitek?
Chrome (40.0.2214.111 m) + HTML5 YT lejátszó + HD5850 + a linkelt videó 4K-ban: akadás
Firefox (35.0.1) + Flash Player 16 YT lejátszó + HD5850 + a linkelt videó 4K-ban: megy mint a vaj -
Speed®
titán
válasz
Winchester95 #47129 üzenetére
Csökkentett módban tedd újra az alaplapi illesztőprogit, gondolom a Catalyst Uninstaller levakart minden AMD cuccot meg még ezt-azt (figyelni kell telepítés közben, nem csak next-next-next), aztán mehet fel valami olyan driver, amivel jó volt az 5850ed. Egyébként szerintem szimplán kehes a kártya..mondtam, hogy 560TIt vegyél ;p
[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
válasz
Winchester95 #47126 üzenetére
VAlaki???
-
norbert1998
nagyúr
válasz
DjDanee87 #47127 üzenetére
nekem is akad, 7950-el. de nem hiszem, hogy a gpu a hibás. legalábbis, nem közvetlen. flash player amúgy sem egy nagy eresztés teljesíménykihasználás terén, szerintem amiatt nem megy. ezeknek a h265-ös 4k-t is bírnia kéne(mindjárt nézem, hogy tényleg bírja-e)
bár ezekben a lejátszásokban és kódolásokban nem nagyon vagyok otthon
[ Szerkesztve ]
-
DjDanee87
addikt
Üdv
HD7970 nem elég 4k-s YouTube videókhoz?
pl egy ilyenhez
Vagy csak valami driver beállítás probléma? Akadozik ha 1080p fölé állítom. -
Winchester95
őstag
LEfuttattam az amd s progit es nagyon jo most.....semmilyen usb port nem mukodik sot csak vga csatlakozon tudom fogni a kepet. Hdmi n nem.
Visszarettem a drivert (vga porton keresztul) de a hdmi nem jo meg mindig.... se az usb..... cd meghajto bincs es a net is usb rol mukodik....teljes tanacstalansag[ Szerkesztve ]
-
dzsudzsu7
csendes tag
Sziasztok!
Volt még anno egy Amd 6950-es kártyám ami megbolondult mikor feltettem a driverét. Újrainditotta a gépet meg fura dolgokat produkált.Olvastam, hogy vissza kellene venni a gyári órajelből, esetleg feszültséget emelni bios flash-el még.Szerintetek megoldhattam volna igy a problémát?
U.i.: Nincs hosszú i-m bocsi
CE
[ Szerkesztve ]
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy közel 4 éves HD6950-em és többször előfordult a héten, hogy a bekapcsoláskor elindul benne a ventilátor 100%-os fordulatszámon. Ilyenkor a gép nem ad ki semmilyen videó jelet. Amikor sikerült ezután elindítanom egy olyat írt ki, hogy "overclock failed", pedig sem a proci sem a videókártya nem volt húzva, direkt megnéztem a catalystban is ki volt kapcsolva az OverDrive.
Alaplapom: M4a77t/usb3
Mi mehetett tönkre? Mi lehet a baj? -
regener
veterán
válasz
Winchester95 #47117 üzenetére
Próbáld ki a 13.12-es driverrel ha most a 14.12 van fent.
De a 14.12-es eltávolítása után futtasd le ezt: [link] -
Winchester95
őstag
válasz
shootme2 #47116 üzenetére
És másik drivert honnan?
csak a legujabbat irja ki...
5850 el semmi baj nem volt meg 4890 el sem...
nincs se lehetosegem sem idom kiprobalni masik jatek kozben...
egyszeruen regi vga driver le kartya csere masik vga driver fel volt....
pcsx2 (ps2 emu) csinalja amugy, de ez is erdekes mert tegnap ugy hagytam 9orat a gepet kozbe ment a jatek es reggel semmi baja nem volt...
van amikor 10perc de most pl 1 ora mulva adta ki.
per pill megy a gta4 kb 30perce de most semmi. Kajak szivat engem ez a kartya...[ Szerkesztve ]
-
shootme2
senior tag
Ez memóriahibára utal. Mivel ez egy gyárilag túlhajtott verzió lehet csak az emelt órajeleket nem bírja megpróbálhatod visszavenni a referencia értékre. Javíttatni nem éri meg.
Peti198506: Türelem-türelem. Próbáld meg kitakarítani a foglalatot tegyél fel másik drivert. Ki kéne próbálni másik gépben ha ott is csinálja akkor mégiscsak a kártya bajos.
-
haverr
csendes tag
Sziasztok! Hozzájutottam egy sapphire hd 4870es videókártyához...
Tudom, hogy alapból magas a hőmérséklete és googleben is találtam pár hasonló aggódó emberkét, de 80°c az normális?
Persze tuning nélkül és anélkül, hogy a ventit manuálisan állítottam volna be.
Vagy pedig adjak neki 30% venti speedet, vagy esetleg többet? Vagy hagyjam automatikus működésen?
Igazából az aggaszt, hogy nem sül-e meg az alaplap, vagy a pci-e foglalat ?!
A kártya is ijesztő de úgy olvastam, hogy bírnia kéne, így tervezték.
Automatikus működés kereken 80°c-ra állítja a hőmérsékletet, ha játszom is itt körül van.
30%-os venti teljesítménnyel 65-70°c körül van és minimális zaj emelkedés.
40%-on 50°c-ra lemegy de hosszútávon fülzúgást idéz elő.Azt is olvastam, hogy chillával sem értek el nagy eredményeket, meg egy-két tesztet végig olvastam, amiből az derül ki hogy a gyári a legjobb cooler.
Csak segítséget szeretnék kérni a paráim eloszlatásához! Köszönöm előre is!
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Létezik arról mérés, hogy az MSAA mekkora késést (input lagot) ad hozzá a játékhoz? Azt lehet tudni, hogy a post-AA-k mint FXAA kb 1ms-t ad hozzá, de a hagyományos MSAA esetében ez mennyi?
-
Winchester95
őstag
válasz
Winchester95 #47112 üzenetére
Valaki ötlet??
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte 2ventis oc 5870 1gb
minden jo legujabb driver van fent.
viszon van hogy 10perc van hogy egy ora utan elmegy a kep de a gep ugyan ugy megy tovabb meg nem is alvo modba megy el.
viszont most vartam egy kicsit es vissza jott a kep es ezt produkalta:Most vettem hasznaltan apron.
korrekt embertol es 100% ig meg van gyozodve hogy jo a kartya.volt most jaratva furmarkban is 35 percet.
70% on max a venti 74fok a maximum.Ötlet?
-
Pycee
tag
Helló!
Van egy Sapphire HD 6870-esem és tegnap óta elkezdett fura dolgokat csinálni. Játék közben csíkozódik, majd megfeleződik a kép. Ráadásul felcseréli a két oldalt! az egyik oldalon csíkos a kép a másikon sima. Aztán ha "erősebb alkalmazásra" váltok akkor el is tűnik a teljes kép. Csak egy pirosas zöldes szín látszik a képernyőn. Kipróbáltam egy benchmark proramot és alighogy elindult, csíkos lett a képernyő. Aztán villant még egyet-kettőt és beállt az a "feles kép", de most pöttyösen. Ilyenkor csak a restart segít! A kérdésem drámaian egyszerű. Ez kuka, vagy még segíthetek rajta?
Köszönöm!Konfig:
Alaplap: ASUS M4A89GTD Pro/USB3
CPU: AMD Phenom II X6 1075T
Ram: Kingmax DDR3 1333 4GB
GPU: Sapphire HD 6870 Toxic -
Mauddip
aktív tag
Ha 2-3 hónapot kibír, addigra tudok annyit félrerakni, h veszek egy újat, úgyhogy remélem igazad lesz!
Ha meg nem, akkor keresek én is egy alapszintű pci-e videókarit, amivel legalább elindul a gép és netezni lehet, aztán majd kősőbb már lehet inkább egy egész gépbe kéne beruházni, szegénykém legtöbb alkatrésze így is öregecske már!(2007ben vettem)
-
Duran
tag
válasz
Mauddip #47108 üzenetére
Sajnos esélyes, hogy romlani fog a dolog. Van egy zeneszerverként üzemelő régi asztalim, hasonlóan jártam egy 9400GT van benne. Eleinte csak néha csíkozott be, aztán már kezdte a bootnál, majd pedig teljesen megdöglött
. Mindez olyan 3 hónap alatt zajlott le.
Én minden féle módszert elkövettem, órajel csökkentéstől kezdve a ráolvasásig, de semmi nem segített, csak a csökkentett mód, esetleg kisebb felbontások, kisebb színmélység.. Persze ez nem törvényszerű, úgyhogy nyugodtan próbálj meg visszavenni egy picit az órajelekből, de nem valószínű, hogy megoldja a gondot, mivel windows alatt amúgy sem üzemel a kártya max órajeleken.
Nem valószínű, hogy másik alkatrész okozza a hibát, egyszerűen letelt a vga-nak.
Nálam hasonló volt a sztori, sokszor lefagyott a gép hasonló módokon mint ahogy írod, majd a fiókban kotorászva ráleltem egy 9600GT-re, beleraktam, és voila, azóta tökéletesen működik a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Mauddip
aktív tag
Köszönöm a válaszaitokat troll81 -el!
Időközben lakótársam gépébe átraktuk a vga-t, ugyanígy indult el a gépe neki is, tehát videókari lesz sajnos.
Azt vettem észre , h mikor win-ben jelentkezik ez a grafikai hiba, teljesen minden belassul, egér mozgása is szakadozik, valamint már nem tudok sehova kattintani, reset gombbal oldódik csak meg.
Azt szeretném kérdezni, h okozhatja-e ezt a meghibásodást az alaplap, vagy a tápegység? Tehát ha veszek egy másikat, akkor azt is elronthatja-e, vagy szokványos esetről van szó?Másik kérdésem, h meddig "húzhatom" még ezzel a videókártyával? Mert most is 2-3 alkalommal így indult, majd kikapcsolt állapotban megmozgattam egy kicsit, és mintha semmi baja se lenne most. Tehát később ez rosszabbodni fog? Esetleg lehet-e enyhíteni a sok fagyást valami módon? (fesz csökkentés, stb.)
-
Duran
tag
válasz
BlackPriest #47106 üzenetére
Munkahelyről írok nem tudtam megnézni a videót.
Hát akkor más nincs hátra mint előre, ha értékesebb a kártya,s megéri, mehet reballra, ez egy pár hónapra még megoldást nyújthat.
(Vagy mehet a sütőbe 200°C 10p
)
-
Duran
tag
válasz
Mauddip #47103 üzenetére
Nem tudom megmézni a videót, de mivel a kollega itt eggyel feljebb vram problémára gondol, így sejtem mi lehet benne.
Legelső körben a videokártya túlmelegedését kell kizárnod. Monitorozd a hőmérsékletet terhelés alatt. Erre alkalmas az MSI Afterburner, esetleg bár én amit kedvelek az az AIDA64 rendszerstabilitás teszt része.
Ha a kártya nem melegszik túl, elképzelhető, hogy meghibásodott a videoramod, erre van egy ún. Video Memory Stress Test nevű progi.
Ha ezek a hibák nincsenek, próbálj meg szoftveres úton módosítani, első körben rakj vissza egy olyan verziójú drivert, melynél a hiba még tuti, hogy nem jelentkezett, a következő pedig annyi, hogy vedd vissza kicsit a gpu és a vram órajeleket mondjuk 200 mhz-vel. Ha az utóbbitól megszűnnek az artifact-ek szintén bebizonyosodhat, hogy a kártya hibás.
Első körben nagyjából ennyi.
-
Mauddip
aktív tag
Ti, mivel kezdenétek a hibakeresést?
És persze milyen sorrendben haladnátok?
Erről a gépről írok, tehát működik, de néha előjön ilyen hiba is! -
Duran
tag
válasz
Tiko131 #47101 üzenetére
Mire a garancia lejár, annyit sem fog érni mint egy söröskupak, úgyhogy az élettartam miatt én nem feltétlen aggódnék. Az elgondolásod helyes, a húzás valóban csökkent(het)i az élettartamot, de valószínűsítem nem lesz vele semmi gondod az elkövetkezendő 4-5 évben, (de az is lehet, hogy a garancia lejárta után egy nappal megviccel a technika ördöge és letolja a gatyát
, ez lutri, de akkor meg ha annyira a szívedhez nőtt a típus veszel egy másikat hardverapron 5 ezeré
) . Én személy szerint Asus-t vagy MSI-t vennék belőle, amit abszolút kerülnék az pedig a Gigabyte.
[ Szerkesztve ]
-
Tiko131
csendes tag
Asus GTX 750 TI-OC-2GD5 mennyire megbízható? Az Overclock-olás miatt rövidebb lesz az élettartama mint a simának? GTX 750 TI ből melyik a jobb? Asus, Gigabyte? Melyik típus?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Autós kamerák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Wise (ex-TransferWise)