Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Valami baja van a tápomnak
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaptam egy kollégámtól próbára egy MSI RX570 kártyát (a régebbi 4GB, GamerX verzió). A cucc soha nem üzemelt rendes gépben, csak bányászatban (fene tudja milyen deszkán, én soha nem bányásztam), három másik társával együtt. A gondom vele, hogy nálam nem megy. GTX960 kártyám van, Windows 7 64bit alatt. Csökkentett módban csináltam egy driver eltávolítást (DDU-val), kikapcs, kártya be, majd felraktam az aktuális Adrenalin meghajtót a hivatalos oldalról. Kép van, de más nincs. Az eszközkezelő letiltotta a kártyát, mert az hibát jelzett (kód: 43) (ennyi látszik az eszközkezelőben), az AMD programja pedig nem indul el, mert "Nincs feltelepítve, vagy nem működik megfelelően." Háromszor próbáltam a drivert újratelepíteni, egy rakás újraindítás közepette, de semmi. A netet túrva olvastam, hogy találkoztak sokan ilyen hibával, és a bányászat mindig szóbajött, akármilyen topikot olvastam. Páran írták, hogy a kártya BIOS cseréje (újraírása) segített, de idáig nem mennék el (sohasem csináltam ilyet).
Valakinek ismerős a helyzet? Van megoldás? Illetve egy 2 gigás GTX960 után érezhető előrelépés egy RX570?
-
-
válasz
Glorious #48800 üzenetére
Most már szinte csak az újabb van, ha teheted, inkább a Raider S verziót vedd, ez már 80+ Silver minőségítésű (a sima még csak Bronz), én például a PCX-ben simát vettem és Silvert kaptam. Azóta át is írták a nevét. A hatásfokon kívül nincs különbség, árban is kb. egyformák.
-
Van a topik látogatói között olyan, aki csinált már magának úgynevezett backplate lapot a VGA hátuljára (akár fémből, akár plexiből)? Itt most csak az esztétika érdekelne, nem a komolyabb kártyákon hűtés céljából (is) elhelyezett gyári változat.
Igazából az érdekelne, hogy ki hogy oldotta meg, milyen szerszámokkal, technikával.
-
válasz
varmi2 #47946 üzenetére
Akkor utolsó kérdések: A TV felbontása 1366x768, a monitorom fullHD-ben megy. Az nVidia vezérlője tud kezelni két eltérő felbontást, vagy a TV is 1080p-t kap, és majd megoldja magának? Anno a laptopon VGA kábellel kötöttem össze a TV-t, ha muszáj volt, ott Intel IGP volt, és a monitort is átcsapta 720p-re, ha csatlakoztattam a TV-t.
Végül: Számít, hogy Dual vagy Single link a kábel? Mert szinte csak Single linkes kábelt látok (PCX-et nézem), hiába Dual van a képen, az értékeléseknél írják, hogy mégsem az.
-
-
Adott egy LCD TV és egy MSI GTX960. A TV-n HDMI port, a kártyán pedig egy Dual Link DVI-I, 3 Displayport és egy HDMI van, utóbbi használatban, ez hajtja a monitort.
A legolcsóbban hogy úsznám meg a TV-vel való házasítást? Ahogy néztem, a DP-HDMI kábel valami irdatlan drága. Sima DVI-HDMI (1.8méter) viszont van ezresért is. Utóbbi tűnik nekem a legjobb megoldásnak. Hang nem kell HDMI-n.
-
Az MSI féle GTX960 és az Asus ugyanezen variánsa mennyire különbözik hűtés és fogyasztás terén? Azt tudom, hogy a Twin Frozn nagyon halk és nagyon hatásos, ehhez képest milyen a DirectCU II?
-
Megérné-e egy GTX960 OC (ASUS Strix vagy Gigabyte) a kb. 5000 forintos felárat egy MSI GTX760OC TF kártyával szemben? Intel i5 4440 mellett lenne.
A specifikációkat elnézve a memória órajele magasabb, minden másban le van maradva, a memória sávszél is csak 128bit.