Hirdetés
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Socket AM4
- Milyen notebookot vegyek?
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
BlackPriest #48699 üzenetére
Ez már ki lett tárgyalva...nem is olyan rég.
-
BlackPriest
őstag
sütést egy szaktopikban javasolni
csapd még hozzá, hogy utána mehet az apróra érintetlen állapotban, javítási kísérlet nem volt szöveggel, úgy a tuti -
JSHammer
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #48697 üzenetére
csak az idegesítő hogy nemrég lett hozzá egy másik hogy sli legyen
köszi nektek
kellemes estét
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
norbert1998 #48696 üzenetére
Ja igen, sorry.
Akkor sütés vagy új kari
-
norbert1998
nagyúr
válasz
B.Á.L.!.N.T #48695 üzenetére
minden egyes konfigban (amd/intel ) ugyanazt a hibát produkálja...
Volt már
[ Szerkesztve ]
-
JSHammer
tag
sziasztok!
adott egy vga,ami minden egyes konfigban (amd/intel ) ugyanazt a hibát produkálja...
colorful gtx 580 oc nem csíkoz, driver feltelepítéséig működik, telepítés után azonban folyamatosan újraindul a rendszer, be sem tölt(kivéve csökkentett módban).
nem várom a megoldást varázsütésre, csak annyit szeretnék tudni h valaki tapasztalt e ilyet...
driver , a legfrisebb ....
előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
hNp88
aktív tag
üdv népek, remélem nem gond, hogy ezt ideírom, de:
melyik lehet erősebb, egy Pentium G3220 IGP-je (elvileg Intel HD GT1) vagy az űrtechnikás Radeon HD4670 512MB-s változat?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #48684 üzenetére
Na, sikerült is újra produkálni.
Mivel a legfiatalabb alkatrész a gépben, ezért továbbra is kétkedve fogadom a dolgot. Persze ez nem jelent semmit, de akkor is. Kérdés, hogy alaplap, memória, esetleg táp hiba okozhat-e hasonlót?
Vhogy tesztelni kellene, csak kb senkinek nincs már 775-ös konfigja.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz
norbert1998 #48683 üzenetére
Max vasárnapig masszírozom a kártyát.
Más is dícsérte már. -
b0rZ
aktív tag
válasz
BlackPriest #48658 üzenetére
Köszönöm. Tudtok esetleg valamilyen oldalt, ahol benchmark-os összehasonlítást is találok az összes generációról? PH-n nézegettem a teszteket, de ilyen "all-time" jellegű összerhasonlítást nem nagyon találtam, a gpuboss és társai pedig nem igazán szimpatikusak..
-
-
bajzal
őstag
válasz
norbert1998 #48678 üzenetére
Ja, ez vágesz ennyit tudok angolul
De a 6670-en nincs DP. Csak DVI, D-SUB és HDMI.
Tehát akkor a 6670 még sem tud eyefinity-t? Csak azok amiket van DP?
[ Szerkesztve ]
-
-
bajzal
őstag
válasz
norbert1998 #48676 üzenetére
Köszi
Igazából az R9 270X nem is érdekel, azon csak kipróbálni szerettem volna. Hanem a HD 6670-re kéne rákötni 3 1280*1024-es monitort (DVI és D-SUB van rajtuk). Nem játékra, hanem csak irodai munkára kell a 3 monitor.
Szerk: de ezen a képen azt írja, hogy használjam bármelyik kimenetet.
[ Szerkesztve ]
-
bajzal
őstag
Hogyan tudok 3 monitort rákötni a vga-mra? Asus R9 270X-em van, 2dvi-ra raktam 2 monitort 3. pedig HDMI-vel, de a HDMI-s monitoron nem volt kép.
Ja és Gigabyte HD 6670 tud 3 monitort? -
troly
tag
Sziasztok!
Már irtam egyszer itt nem rég hogy gondom van egy 6870-es ati kártyával.
A kérdésem annyi hogy szerintetek megéri "golyóztatni". Itt Pécsen egy boltban megcsinálják.
Mennyi az esélye hogy jó lesz? És persze ha igen meddig?Köszönöm.
-
nagyúr
válasz
fi:zi'k #48670 üzenetére
Némi várakozás után sikerült életet lehelni a gépbe.
Először sipákolt, hogy jajj az OC miatt nem akar indulni a rencer. BIOS-ban eltüntettem azt a kb 10% OC-t, mindjárt röccent a gép. Most teszt gyanánt (is) toltam közel 3 óra játszást, fagyás nem volt, csak a szokásos asztalra kidobós "not responding".
Továbbra sem egyértelmű mi a gond és (az új, jobb hardverek vásárlásán túl) mit kellene tennem. -
nagyúr
válasz
norbert1998 #48669 üzenetére
Furmark és 3d heaven is sokkal jobban terhelte, mivel több mint 10 fokkal melegebb volt, mint játékok alatt.
Ellenben most indítottam egy HotS-t, ami2 perc játék után fagyott ás azóta el sem indul a gép, csak a boot képig jut.
A megjelenítési hiba meg közben kiderült, a monitor 640x480-ba állt be vmiért. -
nagyúr
válasz
norbert1998 #48666 üzenetére
De basszus egy Accelero S1 Plus van rajta egy 12-es ventivel, meg eleve alig melegszik a kártya. Játékben a GPU 50% alatti kihasználtságon fut, mert a CPU nem bírja kiszolgálni.
-
nagyúr
válasz
norbert1998 #48664 üzenetére
Az a baj, hogy ahol a hiba jelentkezik (HotS), azzal nem tudok sokat játszani, mert a leírt hibát produkálja.
Vagy arra gondolsz, hogy így hátha állandósul a hiba?Gondoltam, hogy csak nálam fog látszódni, így itt két kép. A Unigine oldalán jó a megjelenítés.
Olyan, mintha megjelenített és valós felbontás nem egyezne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz
norbert1998 #48661 üzenetére
Nem mondtam, hogy jó, csak nem volt semmi hiba a futás során.
Ellenben hiába indítottam újra a gépet, még mindig nem jó a megjelenítés.Külön érdekes, hogy pl a unigine oldalán hibátlan a karakterek megjelenítése.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz
norbert1998 #48659 üzenetére
-
b0rZ
aktív tag
Sziasztok,
GTX280 vs GTX750Ti
Érdemes lecserélni az öreg csúcskártyát?
-
thomeef
őstag
-
nagyúr
válasz
norbert1998 #48652 üzenetére
Mindjárt csinálok terhelés tesztet is, aztán meglátjuk.
Korábban a Borderlands2-nél is találkoztam hasonlóval, bár ott csak meg-megtorpant pár másodpercre nagyobb harcoknál. Azt akkor a CPU számlájára írtam, mert már igencsak koros szerencsétlen.
De ezzel már muszáj vmit kezdeni. -
davidsone
addikt
válasz
norbert1998 #48652 üzenetére
Ja persze végső esetben nincs más megoldás...
-
davidsone
addikt
válasz
norbert1998 #48650 üzenetére
Én garival csak sz*ptam 100x inkább az általad javasolt, ha nem segít akkor tényleg baj van
mondjuk az hivatalos Magyar ASUS garizda voltott vége lenne
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz
norbert1998 #48647 üzenetére
Amúgy ez mennyire lehet garis probléma? Még épp van 11 nap a gariból, mert ha jól emlékszem 3 év van a Gigabyte-okra. -
nagyúr
válasz
norbert1998 #48645 üzenetére
Kapcsoló nem hiszem ,hogy van rajta, bios flasht értem, de mi az a sörbet csere?
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz
fi:zi'k #48643 üzenetére
A vram csinálja a vga-n,ami azon a kártyán titulalhato javíthatatlannak is, mert drágább majdnem, mint a kártya, viszont nem biztos, hogy rossz is. Vga bios kapcsoló át nyomást, vga bios flashalest és sörbet cserét javaslok.
aAron_: annyiért lehet, szerintem, egy kicsit sok. De nem ismerem a mostani kínálatot. Nyilván attól függ. Mondjuk a villamlasra sokan panaszkodnak, nem biztos, hogy jó lenne azt választanod.
[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
válasz
norbert1998 #48634 üzenetére
Sajnos elvitték előlem. Most találtam egy 7970 Lightningot 50-ért. Jól gondom, hogy ez is jó vétel lenne?
Igazából szerintem én is értek hozzá annyira, hogy ezt megállapítsam, csak az előző hw vásárlásomkor eléggé pórul jártam. Inkább most rákérdezek itt is a biztonság kedvéért.
-
nagyúr
Sziasztok,
Terhelés, konkrétan játék (Heroes of the Storm) alatt kellemetlen fagyásokat produkál a gépem (asus p5qpl-am, e6700, HD7770), Kezdetben csak simán "not responding" szöveggel kidobott az asztalra és feladatkezelőből kellett kilőnöm a programot.
Volt, hogy sikerült elcsípnem egy VGA driver összeomlott szöveget is és itt fogtam gyanút. Majd ezt követte a fagyás(?) az alábbi képpel:De tudja kékben és pirosban is:
Annyi biztos, hogy ilyenkor maga a játék fagy, mivel a hangból is csak recsegés lesz. Azt nem tudom, hogy maga a win7 fagy-e, mert az egyik ilyen esetben épp rá volt dugva a telefonom a gépre és amikor lehúztam, akkor a szokásos "leválasztás hangot" lehetett hallani.
Terhelés alatt a VGA 40-42 fokos, a CPU 65-67.Ötletek a hibára és megoldásra?
-
MK VII
veterán
válasz
davidsone #48640 üzenetére
A gyári ventiken nem segített már semmi. Az egyik ventim ketyereg alapon.. Teljesen leveszem a venti fordulatot akkor is ketyereg.. Szóval az már halott.. Illetve hűtő teljesítménye az van csak mind amellé hangja is
A 12cm-es vetni amit rátettem hangtalan és viszonylag jól is hűt. Szóval megoldódott. Csak annyi, hogy remélem a néhai játékaim alkalmával az a 73 fok nincs rossz hatással a kártyára. -
MK VII
veterán
Lenne egy kérdésem skacok.
Egy HD6950-nek a terhelt hőfoka 69-73 fok. Hosszútávon van káros hatással a kártyára?
Igazából számomra már zavaró módon hangos volt az egyik venti rajta és a gyári helyett ráraktam egy 12cm-es ventit. Defiance-ban terhelve 73 fokot ír az Afterburner. -
hardlovi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van egy Gigabyte B85-HD3 alaplap ami HDMI-n keresztül van rákötve egy Panasonic tévére. Nincs benne külön VGA a CPU-ban lévőt használom!
Videolejátszás közben teljesen rendszertelenül (van hogy 40 perc után van hogy 2 percenként) szétkapcsol a jel. Ilyenkor elsötétül a kép majd azonnal visszajön és a tv jelzi hogy a HDMI porton van jel majd megy tovább a film!
Mi lehet a probléma? Mindenféle képernyőkímélő meg alvó állapot stb ki van kapcsolva! A legfrissebb Intel driver van fent és a hdmi kábel eddig jó volt!
Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Gábor
-
davidsone
addikt
Valakinek van ilyen tapasztalata: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
aAron_
őstag
válasz
norbert1998 #48631 üzenetére
Írtam is a tulajnak, nehogy elvigye előlem valaki.
(#48632) YAKEN: Talán még el is gondolkodtam volna raja, de sajnos ezen is csak 2 db DVI-D van. 2. monitoromhoz mindenképpen szükség van analóg kimenetre. Nem akarok még átalakítóra pluszban feleslegesen pénzt költeni.
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
42 eFt-ot szerintetek megérne még pár hét bolti garanciával egy használt Sapphire 7970 DUAL-X? Ár/teljesítményt nézve nem tűnik rossz vételnek.
Ez a típus mennyire számít megbízhatónak?
Fastboot menne? Esetleg UEFI-t rá kell hozzá varázsolni?
GHz editon, 280X teljesítményét el lehetne érni ezzel is durva feszemelés nélkül?Maximum 75 eFt-ért más VGA is szóba jöhet. Eredetileg 290-et szerettem volna, de analóg DVI-I mindenképp kéne. Jól gondolom, hogy ebben az esetben ezzel járnék a legjobban FHD felbontásra?
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz
norbert1998 #48626 üzenetére
Majd elmúlik
Köszönöm segítséget -
troly
tag
válasz
norbert1998 #48626 üzenetére
Igen én is attól félek .belepróbálok egy másikat.kösz nektek. (BÁL@)
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
Sziasztok, egy másik topikban összegeztük a dolgokat és talán ez a legjobb topic a számomra. Bemásolom az ottani beszélgetés lényegét:
Sziasztok, vettem nemrég alfa kollégától egy használt üzleti gépet. Konkrétan ezt.
A következő a problémám vele. Videolejátszáskor, leginkább mikor gyorsan mozgó kép van, a képernyő körülbelül a felső harmadánál villódzik egy 2-3 cm-es vízszintes csíkban. Ezzel megszeli a képet. Mintha kisebb frekvencián menne a gép, mint a videó fps-e.
Próbáltam külső monitorral, azzal ugyanúgy csinálja, tehát kijelző hiba kizárva. Viszont telepítettem új drivert, több féle lejátszót, maxra húztam az energiagazdálkodási opciókat windows-ban és biosban egyaránt, mégis csinája. 320p vagy 1080p, teljesen mindegy. Ha állókép van, vagy nagyon lassan mozgó kép, akkor tökéletes. De pl egy forma1-es futamot ha így néznék végig agyvérzést kapnék. Ha bárkinek van valami ötlete ne tartsa magában.Nem ennyire szabályos egyenes, de lényegében [ilyen] a hiba. Hp 6560b a gép tipusa. Megnéztük, mikor kicsiben van a youtube videó akkor a hiba is vele arányosan lekicsinyül úgymond, tehát ugyanazt látom csak kicsiben. Viszont ha elforgatom a képernyőt 180°-al a hiba nem forog vele, ugyanott marad. Annyit levonok ebből hogy ez szoftveres hiba talán?
Intel cpu-ba integrált vga-ról van szó, HD2000 vagy 3000, pontosan nem tudom. Nincs dedikált vga a gépben. Játék nincs a gépen, nem is lesz. Viszont a filmek vlc és mediaplayerclassic esetén is produkálják a hibát.
Ha bármi ötletetek van kérlek írjatok rá, ha nincs, megy gariba sajnos.
-
troly
tag
Sziasztok!
Van egy AMD-s gép és benne egy 6870-es VGA. Több hónapja ment a gép gond nélkül de most ha bekapcsoltam a gépet nem töltött be a windows fekete képernyő fogadott. Ha újra telepítem és felrakom a VGA drivert újra indit és 30 másodperc mulva kékre vált a képernyő és megáll a gép. se reset se semmi nem segít.
úgy gondolom a VGA a ludas de mi a hiba? A memória chipekkel van vagy a GPU lett gázos?A gépben vagy egy 1055T 6 magos AMD, 8 GB ram. 1 HDD, chieftech 500 W-os táp.
Előre is köszi a segítséget!
-
Mustármag
őstag
válasz
norbert1998 #48615 üzenetére
A régebbi driverekel nem volt gond.
Hát most a 14.9-el használom, azzal anno semmi baj nem volt.(remélem most is jó lesz és megszűnik a probléma.)
A Béta driverrel meg nem szeretnék lutrizni.Az a furcsa nekem még mindig hogy anno amikor megjelent a 14.12 akkor zokszó nélkül fölment.
-
net1973
csendes tag
Hy!
Van egy hd 4850-es kártyám, és ma délután elindítottam a gépet, de nem adott képet.
Megnéztem, és indításkor a két piros led felvillant, ugyanúgy leállításkor.
Ez azt jelenti, hogy halott, vagy van esély bga javításra?
Kössz a válaszokat. -
Mustármag
őstag
válasz
norbert1998 #48602 üzenetére
Megtörtént, nem akarja az Istenért se.
15.3 Beta és a 14.9 Driver gond nélkül fölmegy. 14.12 Omega az nem.(#48601) kerekfej : Az most nem kivitelezhető.
-
Sanki
addikt
válasz
norbert1998 #48607 üzenetére
Akkor lehet beszerzek egy DVI kábelt is.
Hogy érted, hogy a legszebb?
Illetve, mi az a DP? -
Sanki
addikt
válasz
norbert1998 #48553 üzenetére
Mióta lecseréltem a sima d-sub kábelre a hdmi-t azóta nem jelentkezett a képpislogás.
Ezek szerint akkor a hdmi-vel lehetett valami, viszont azt nem tudom, hogy a kábellel, vagy pedig a vga-n a csatlakozással lehet a gond.?!
Érdemes lenne venni egy másik hdmi kábelt?[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz
matth78 #48603 üzenetére
Itt van egy, de nem olcsó mulatság a hdmi 2.0 És nem is biztos, hogy át fog menni a 4k, függetlenül hogy mi van oda írva.
-
matth78
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Van valaki esetleg a tisztelt fórumozók között, akinek GTX600-as szériája van és minidisplayportot használ? Merthogy nekem GTX690-em van és szeretnék UHD TV-t hajtani vele, és elvileg a rajta lévő Displayport 1.2 még tudná is a 3840x2160 /60 Hz, de az istenért sem találok normális miniDisplayport-HDMI2.0 kábelt... Tudna valaki esetleg ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- EAFC 25
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- PayPal
- További aktív témák...