-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Enigma1945 #66952 üzenetére
Persze, ha throttlingol.
-
VoidXs
nagyúr
Van ilyen kábel bőven. Igen, olyasmi, mint a HDMI, viszont a DVI nem, az egyszerűen kép + hang.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
core i7 #62761 üzenetére
Azt jelenti, hogy hányszor fordították le a programot, vagyis készítettek a kódból drivert, mire addig a pontig jutottak.
(#62762) SP4C3: Az első rész elején Nihlus Kryik. 10 percig él, de Garrus után neki volt a legkirályabb páncélja és arcfestése. Garrust befoglalta Rossi.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
droti25 #62701 üzenetére
Itt egy videó. Bár ez rendszermemória, ugyanez érvényes VRAM-ra is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Wolf111126 #62143 üzenetére
Elvileg lehet, amelyikre kötöd a monitort, az fog működni. A gyakorlatban viszont nekem két különböző nVidia kártya se működött egy gépben, pedig elvileg be lehet fogni a régebbi kártyád kizárólag PhysX-re.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
HESOYAM1111 #62054 üzenetére
Driverből van rá megoldás, hogy folyamatosan max órajelen tartsa, de ez hülyeség. Ha szükség van rá, alapbeállításon is kipörgeti addig (kivéve energiatakarékoskodva). Ha arra gondolsz, hogy nem látsz egy játékban 100%-os terhelést, akkor nem is fogsz, mert a CPU tartja vissza.
-
VoidXs
nagyúr
Nem a visszaállításban van a lényeg, hanem hogy mondjuk beállítottad a 1080p75-öt valaminek, és azóta visszaállítottad a monitorod 1080p60-ra, de a játék még mindig azt hiszi, hogy oké azt a nem létezőt választani. Ettől a DX összeomlik, és a logjaidban látszik, hogy maga a váltás nem futott le sikeresen.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
sszemtelen #61441 üzenetére
Lehet korlátozás, ugye az IGP bőven lassabb. A 1060-ra mehet két monitor.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
hegelaci71 #59766 üzenetére
Sebesség, ha csak ez a kettő érdekel. Igazából nem mond sokat, egy benchmark eredményhez képest meg kábé semmit.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rebekacska #59474 üzenetére
Igen, minden lyukba dugni kell valamit.
Máshogy nem tudtam fogalmazni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Darth_Revan #59178 üzenetére
HDMI 1.4b-s a lap. Ez lehet, hogy túl új az erősítőnek. Visszafelé kompatibilitás nincs.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
trancemusic #59028 üzenetére
Az utánhúzás frame rate-től független, VSync okozza.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bandi0000 #59023 üzenetére
Mert a monitorod csak fix időpontonként tud új képkockát rajzolni, ha nincs rajt FreeSync/G-Sync. Ha 59 FPS-ed van egy 60 Hz-es monitoron, az egyik kétszer addig látszik, mint az összes többi. Az emberi szem a reccenésekre nagyon rá van kattanva, ilyen alapon működik például a "végigpörgetem a paklit, gondolj egy lapra" trükk is.
A VSync mindenhogy sz@r. Ha az egyik frame-et véletlenül 1/30-ad másodpercen túl rajzol, akkor nem kezdheti el a következőt, így kiesik, mert csak akkor tud rajzolást kezdeni, ha Vblank kezdet (monitorra küldés utáni esemény) történt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
core i7 #58911 üzenetére
Az órajel-visszahúzogatás alatt arra gondolsz, hogy OC-nél addig tolod, amíg nincs semmi hibája? Az nem éppen hibák kiküszöbölésére van. Azon egyszerű elv alapján működik, hogy ha felgyújtod a kártyád, azt jó eséllyel látod. A hibákat pedig (BSOD/síp és off/csíkok/négyzetek/színes színek) jó eséllyel észre fogod venni, még mielőtt felrobban.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Sati01 #58883 üzenetére
Az AMD papíron jó procikat fejleszt. Hiába a 8 mag 4 GHz és egyéb jóságok, ha egy Intel 4 magon 3 GHz alatt porig alázza. Megannyi dolog van, amit nem lehet egyszerűen beleírni a specifikációkba (pl. milyen a pipeline, elágazásbecslés, stb.), mert a vevők 99%-a nem fogja érteni, és az AMD pont ezeket sz@rja le, mert úgyse találkozol velük sehol. Én is bedőltem nekik régen.
-
VoidXs
nagyúr
Persze, ez eleve egy értelmetlen kérdés. GTA mellett még egy 1080-nal is procilimited lesz, Crysis 1-nél meg egy magot se hajt ki ugyanazzal a kártyával. Én egyszerűen ránézek egy AAA játék gépigényére az ilyen kérdésekben, az kb. reális. Itt a Mirror's Edge Catalyst minimálisát mondtam.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
sszemtelen #58098 üzenetére
Pont a VSync off okozza. Ha videót nézel, bekapcsolva kell lennie, különben a félkész képkockákat is kirajzolja. Habár megoldja a problémát, játék alatt a VSync kimondottan nem ajánlott, itt egy olvasmány róla, miért.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
pellesmartin #57223 üzenetére
Az, hogy ugyanazt csinálta vele az AMD, mint anno az nVidia a GTX 460-nal, elég szép mértékben lehúzták az árakat.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
takacsbotond #56590 üzenetére
Állítsd át a kimeneti tartományt 16-235-ről 0-255-re. Az nVidia vezérlőpultban valahol a felbontás körül lesz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
DonThomasino #56322 üzenetére
Normális Full HD-ra se nagyon, 60 Mpx/s fölött már nem igazán bírja az életet. Ez még filmre elég lenne, de fogja más is a teljesítményt.
-
-
VoidXs
nagyúr
Sziasztok! Amióta AMD-ről Intelre váltottam, a ShadowPlay nem működik. Be lehet kapcsolni, be lehet állítani, de a felvétel gombra csak az áthúzott felvétel ikon jelenik meg. Van rá megoldás?
Szerk: Megoldódott, nem volt beállítva mentési mappa, mert újratelepítés idejére lekötöttem a HDD-t.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #53738 üzenetére
Ehhez több leírás kellene. Mi a baja egyáltalán? Ha ez, akkor haldoklik. Az up-to-date driverek jelenleg egyik fronton sem bugosak.
-
VoidXs
nagyúr
Sziasztok! A Windows 10 telepítése óta a laptopomon a dedikált GPU teljesítménye elkezdett konvergálni a nullához, miközben az asztali gépnek semmi baja. Az eddigi 180 FPS-ek helyett 20 van, minden ok nélkül. Találkozott valaki hasonlóval?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Worldmaster #52441 üzenetére
Win 10-en minden probléma nélkül működnek külön felbontáson. Korábbi Windowsoknál módot kellett váltani, csak már nem emlékszem, hol és mit mire.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
betyar1974 #52400 üzenetére
Ez a funkció csak laptopoknál van, de még azoknál is sokkal jobban jársz, ha kizárólag a dedikáltat engedélyezed. Azok sokkal kevesebb áramból csinálják meg ugyanazt, mint egy IGP.
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mihione #49892 üzenetére
Ilyen a motor látótáv-kezelése. Ugyanilyet használ a GTA IV, ott nagyon látszik, de ha jó a szemed, az összes CryEngine címben is megfigyelheted.
(#49907) RoliHero: Ugyanilyen konfigom van, a VGA mellé egy GTX 690. Rólam nagyon ne vegyél példát, ami ahogy jó áron jön, azt veszem. Igaza van Balathruin-nak, nem bírja el a lap. De még így is megy maxon konkrétan minden, ami nem GTA IV. A kis szemét annyira optimalizálatlan, hogy minimumon 40 FPS
Új hozzászólás Aktív témák
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest