- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
amurapo
újonc
Sziasztok!
Alábbi problémára keresnék segítséget!
Vettem egy új Nvidia geforce 210 videokártyát, betettem a gépbe, elindítottam, kérte a drivert. Feltelepítettem a gyári lemezről a drv.t majd kérte hogy indítsam újra! Újraindítottam és a windows felirat után nem tölti be az asztalt csak egy fekete képernyőt ad amin ott van az egér kurzor amit mozgatni is tudok de semmi egyebet nem. Csökkentett módban el tudtam indítani a gépet de úgy nem indítja el az nvidia beállításokat, ha leszedem a drivert betölt a gép, de ha visszatelepítem akkor szintén a fekete képernyő fogad!! Segítsetek légyszíves, tanácstalan vagyok, a gép meg nagyon kéne!
-
kiralytigris
csendes tag
-
Bensee
tag
válasz
Kacsa75 #46140 üzenetére
Szia!
"Elvileg" ezen év februárjában löknek ki valamit a zöldek.- Itt pedig már a specifikációja is fent van, de fogalmam sincs, hogy valós-e.
-
Szervusztok Kedves Fórumtársak!
Először is kívánok Kedves Mindanyiótoknak áldott,boldog új esztendőt.
Bocsánatotokat kérem,ha nem a megfelelő helyre tettem fel kérdésem.
Szeretném kérdezni,hogy valóban lesz a közel jövőben GTX980 Ti VGA?
Előre is nagyon köszönöm becses válaszotokat.
Isten áldjon meg Benneteket! -
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46135 üzenetére
Kerestem egy DVI átalakítót, szerencsére sokáig CRT monitorom volt de ugyanazt játssza el mintha a másik csatlakozóra dugtam volna. Fekete képernyő, zöld visszajelző lámpa. Nem tudom számít-e a fekete képernyőn van egy vékony függőleges csík a jobb oldalon, egy világos vonal úgy 5 centire a monitor jobb szélétől.
-
sonny007
tag
válasz
degumentes #46136 üzenetére
Megnéztem DVI- VGA - SCRART csatlakozóval így sem jó csak fekete hangyás csíkozós kép jön be.
Catalystba meg a komponensnél hiába állítom akár mire nincs változás :/ -
Bensee
tag
Sziasztok!
Lenne egy óriási problémám!
Adott egy i5 3690 procim és egy GTX 660 kártya.
Beraktuk, megy rendesen meg ezek, de mióta felraktam a videókártyra driverét, azóta a proci olyan 2-3 másodpercenként felmegy 100-ra, aztán vissza, és ezt így 2-3 másodpercenként.
Játék közben az egér szaggat mint a nem tudom mi meg az egész rendszer..
Ha nincs fent a driver, akkor minden tökéletes! Újra lett rakva a gép többször is, de nem tudom, hogy mi lehet a baj.
Most tolok egy cmos resetet, aztán meglátjuk, hogy jó lesz-e.
Egyébként a gép még egy fél éves sincs.. Minden új szinte, a videókártya 6-7 napos.A GÉP:
Lap: Asus Maximus VII Ranger
Proci: i5 3690
VGA: GTX 660
Ram: 2x4 GB C. Dominator
Táp: EVGA SuperNOVA NEX650GSegítsetek!
-
degumentes
tag
válasz
Chris0321 #46130 üzenetére
Akkor mondom a tutit
van DVI átalakítód otthon? Azonkeresztül jónak kell lennie jártam már én is így ilyen szalag kábeles kártyákkal hogy a monitor nem érzékeli azon keresztül a jelet, nem tudom mmi okozza, csak azt hogy DVI-VGA átalakító meg szokta oldani a problémát.
-
sonny007
tag
válasz
degumentes #46131 üzenetére
Az a baj csak a komponensen ad jelet sehol máshol ott is csak fekete-fehér.
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46129 üzenetére
Ha a videokártyára van csatlakoztatva akkor nem, fekete marad a monitor de a kis lámpa alul zöld. Ha az alaplapi kártyára van kötve és ki van véve a videokártya akkor gond nélkül elindul most is arról írok.
-
Joe.36
addikt
Még mindig R7260X csak FILM NÉZÉS KÖZBEN néha elmegy a kép és nem jön vissza.... Nem mindig.... Kb minden 3 filmnél...hang az van tovább...HDMI - LCD TV .
Játék közben soha!
Mi lehet a gond ? Vin 7 64 bit. amd-catalyst-omega-14.12-with-dotnet45-win7-64bit
Minden energia takarékos dolog ki van kapcsolva!
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46125 üzenetére
A vga egy Geforce 210-es 1Gb DDR3 a monitor egy Philips 15"-os CRT monitor, a mostani felbontás alaplapi videokártyával 1024x768 amit ajánlottnak ír és 60 MHz-re van beállítva. Már megpróbáltam levenni a felbontást 800x600-ra az LCD tv-n a HDMI csatlakozóval összekötve és utána a monitort a videokártyára csatlakoztatva beindítani de akkor is csak fekete képernyő volt ameddig eljutott a gép. Ha bootig sem jut el számít csökkentett üzemmódban van-e a windows?
-
sonny007
tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Philis LCD HD Ready TV. (S-Videó,Komponens,Scart,HDMI csatlakozók vannak rajta)
Olyan problémánk van, hogy összekötöttük a gépet (Sapphire Radeon HD 4650-es) videókártyával S-Video-val. Kép van viszont fekete-fehér.
Amivel próbálkoztam már:
Driver a legújabb van fent ami lehet ehhez a videokártyához..
S-Video - RCA - Scart átalakítóval.
Régiókat próbáltam állítgatni.
Frekvenciákat,felbontást.
VGA - Scart átalakítóval is.Egyszerűen már mindent átnéztem. Semmi más ötletem nincs már. Amikor Bootol a gép akkor eleinte a logo színes volt viszont amikor betöltött a windows fekete-fehér lett a kép.
Miért lehet fekete fehér a kép?
Előre is köszönöm válaszotokat. és BUÉK!
-
mmili
tag
Sziasztok.
BUÉK. A VGA-mon (Sapphire HD 4850 512 DDR3) a D1601-es résznél lévő led pirosan villog (képen bekarikázva). A gép felpörög, de semmi kép. A VGA is próbál, de egy pontig eljut, és újra kezdi a pörgést. Ha tápról lehúzom semmi hang, de az alaplapon nincs VGA integrálva, és nincs tartalék PCI karim. Szerintetek ez lehet a baj forrása? Esetleg mi lehet. ha nem ez? Köszi.
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46122 üzenetére
Igen, ha nincs beszerelve a videokártya.
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46113 üzenetére
Elindítottam a gépet úgy, hogy beszereltem a videokártyát és az alaplapi videokártyába bedugva a monitor visszajelző lámpája sárgára váltott. Még annyit sem reagált mint a videokártyánál. Egy ilyen beállítási lehetőséget találtam: Initiate Graphic Adapter: IGD, PCI/IGD, PCI/PEG, PEG/IGD, PEG/PCI. Az utolsó lehetőség van beállítva. Nem tudom erre gondoltál-e.
-
degumentes
tag
válasz
trancemusic #46117 üzenetére
Azt is állítottam már, de azzal se értem el eredményt, viszont a régi kártyámnál azt vettem észre hogy az is pcie 1.1-be 2.0 helyett.
-
tagagaba53
tag
Bocsi, az előbb rossz topicba írtam !!!
-
trancemusic
senior tag
válasz
degumentes #46096 üzenetére
Ha még nem próbáltad: biosban állítsd át a pcie sebességet gen1-re!
Utána tedd be a "nem működő" radeont. -
tagagaba53
tag
válasz
hun-man #46114 üzenetére
Sziasztok és Boldog Új Évet !!!
Kimondottan ennek a telónak : Akai Glory G3 a rootolása érdekelne !!
Minden hozzászólást örömmel várok.
Ami a neten létezik, szerintem mindent kipróbáltam közel 3 hét alatt.
Lehetőleg akinek ilyene van és rootolta
annak várom elsősorban.Köszi
Gábor
-
hun-man
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik kártyában érdemes gondolkodnom, egy xfx r9 280x-ben vagy egy gainward gtx760 4gb-ban?
-
degumentes
tag
válasz
Chris0321 #46111 üzenetére
Milyen alaplapod van? A gép indulásánál del gomb nyomogatásával esetleg F1 vagy az F2 gomb segítségével tudsz belépni a setup-ba (biosba) és azon belül kell keresgetni, álltalában az integrált dolgok közt találod meg az alaplapi vga-t. Vagy olyan formában hogy mi legyen az elsődleges, 3 lehetőséget szokott felkínálni PCI, PCIe és integralt (motherboard vga) néven. Ott kell kiválasztani, hogy az elsődleges a PCIe legyen.
-
degumentes
tag
válasz
trancemusic #46109 üzenetére
Bios frissítéseket már végig játszottam, a vga-n a létező összes biost kipróbáltam ami csak van hozzá, az alaplapon pedig a legfrissebb bios van. Az hogy régi nem régi lényegtelennek kell hogy legyen, ezért vannak a szabványok! A gyártó nem gyárthat bármit,csak szabványok alapján!
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46110 üzenetére
Hol tudom ezt beállítani? Nem vagyok túl jó angolból. Nem volt előtte piszkálva és ment a videokártyával a másik monitor, most mégis csak az alaplapi kártyával megy.
-
trancemusic
senior tag
válasz
degumentes #46105 üzenetére
Sztem külföldi fórumon próbáld meg.
Pl. Tomshardware
Esetleg bevállalsz egy lap,vga bios frissítést.Azért írtam azt amit,mert ua. a lap+táp hibátlanul vitt egy ujjabb konstrukciójú,nagyobb étvágyú gtx770-t!!!
Gondolj bele,6-7 éve (lehet több) az asus a tervezőasztalon levő am2-es lapot honnan tudta volna úgy tervezni,hogy egy tavaly megjelent vga működjön benne?
Szerintem egyértelmű: a vga (nem a chip) gyártó a ludas ha egy lap nem "szereti" a vga-t.
Én úgy mondanám helyesen: a vga nem szereti a lapot -
degumentes
tag
válasz
trancemusic #46099 üzenetére
Egy sima AM2-es lapban elindul rendesen, egy hoki 300-as táppal. Az alaplapnál lesz valami, amire még gondolok hogy talán a videokártya ramjai miatt lehet a probléma.
-
degumentes
tag
Biztos van megoldás, azon kívül hogy kompatibilitási probléma!
-
Apollo_21
addikt
válasz
Richie0116 #46102 üzenetére
Talán az R7 260X, nemvagyok benne 1000% biztos, kb egálban lehetnek.
-
Chris0321
veterán
Szevasztok.
Remélem tudtok segíteni, elromlott az LCD monitorom. Később tudtam szerezni egy CRT monitort, előtte leteszteltem a PC-t egy LCD TV-n HDMI kábel segítségével biztos jó-e. Rendben működött. Összedugtam a monitorral a gépet és a monitor csak feketén világít. Kivettem a videokártyát és az alaplapi kártyával is kipróbáltam a gépet, rendben működött a monitorral. Ezután visszaszereltem a videokártyát és megint összedugtam az LCD TV-vel a HDMI csatlakozó segítségével és azzal működött. Tanácsolták, hogy vegyem vissza a TV-n a PC beállításainál a a Mhz-t 60-ra hátha utána ha összedugom a monitorral menni fog de azon az értéken volt. Levettem a felbontást de az sem segített. Tanácsolták azt is, hogy töröljem le a Nvidia illesztőprogramokat és akkor működnie kellene. Letöröltem az összes Nvidia programot aztán kikapcs majd videokártya visszarak bekapcsol és újra fekete képernyő fogadott. Tehát az alaplapi videokártyával jó a monitorom, a videokártya HDMI csatlakozóval az LCD tvvel működik, a videokártya + monitor = fekete képernyő.
Hirtelen nem találom hol lehet beírni a gépem adatait ezért ide írom:
Alaplap: P5KPL-AM EPU
Processzor: Pentium Dual-Core E5400, 2.7 GHz
Ram: 2x2 Gb DDR2
Videokártya: GeForce 210 -
Apollo_21
addikt
válasz
Richie0116 #46100 üzenetére
Hali!
Ebben a sávban, persze ha játszik használt akkor HD7790, ez frissebb + talán még némi gari is elcsíphető 1-2példánynál...kb fele fogyasztás...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest