- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Canon EOS DSLR topic
- ASUS notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46135 üzenetére
Kerestem egy DVI átalakítót, szerencsére sokáig CRT monitorom volt de ugyanazt játssza el mintha a másik csatlakozóra dugtam volna. Fekete képernyő, zöld visszajelző lámpa. Nem tudom számít-e a fekete képernyőn van egy vékony függőleges csík a jobb oldalon, egy világos vonal úgy 5 centire a monitor jobb szélétől.
-
sonny007
tag
válasz
degumentes #46136 üzenetére
Megnéztem DVI- VGA - SCRART csatlakozóval így sem jó csak fekete hangyás csíkozós kép jön be.
Catalystba meg a komponensnél hiába állítom akár mire nincs változás :/ -
sonny007
tag
válasz
degumentes #46131 üzenetére
Az a baj csak a komponensen ad jelet sehol máshol ott is csak fekete-fehér.
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46129 üzenetére
Ha a videokártyára van csatlakoztatva akkor nem, fekete marad a monitor de a kis lámpa alul zöld. Ha az alaplapi kártyára van kötve és ki van véve a videokártya akkor gond nélkül elindul most is arról írok.
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46125 üzenetére
A vga egy Geforce 210-es 1Gb DDR3 a monitor egy Philips 15"-os CRT monitor, a mostani felbontás alaplapi videokártyával 1024x768 amit ajánlottnak ír és 60 MHz-re van beállítva. Már megpróbáltam levenni a felbontást 800x600-ra az LCD tv-n a HDMI csatlakozóval összekötve és utána a monitort a videokártyára csatlakoztatva beindítani de akkor is csak fekete képernyő volt ameddig eljutott a gép. Ha bootig sem jut el számít csökkentett üzemmódban van-e a windows?
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46122 üzenetére
Igen, ha nincs beszerelve a videokártya.
-
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46113 üzenetére
Elindítottam a gépet úgy, hogy beszereltem a videokártyát és az alaplapi videokártyába bedugva a monitor visszajelző lámpája sárgára váltott. Még annyit sem reagált mint a videokártyánál. Egy ilyen beállítási lehetőséget találtam: Initiate Graphic Adapter: IGD, PCI/IGD, PCI/PEG, PEG/IGD, PEG/PCI. Az utolsó lehetőség van beállítva. Nem tudom erre gondoltál-e.
-
trancemusic
senior tag
válasz
degumentes #46096 üzenetére
Ha még nem próbáltad: biosban állítsd át a pcie sebességet gen1-re!
Utána tedd be a "nem működő" radeont. -
Chris0321
veterán
válasz
degumentes #46110 üzenetére
Hol tudom ezt beállítani? Nem vagyok túl jó angolból. Nem volt előtte piszkálva és ment a videokártyával a másik monitor, most mégis csak az alaplapi kártyával megy.
-
trancemusic
senior tag
válasz
degumentes #46105 üzenetére
Sztem külföldi fórumon próbáld meg.
Pl. Tomshardware
Esetleg bevállalsz egy lap,vga bios frissítést.Azért írtam azt amit,mert ua. a lap+táp hibátlanul vitt egy ujjabb konstrukciójú,nagyobb étvágyú gtx770-t!!!
Gondolj bele,6-7 éve (lehet több) az asus a tervezőasztalon levő am2-es lapot honnan tudta volna úgy tervezni,hogy egy tavaly megjelent vga működjön benne?
Szerintem egyértelmű: a vga (nem a chip) gyártó a ludas ha egy lap nem "szereti" a vga-t.
Én úgy mondanám helyesen: a vga nem szereti a lapot -
trancemusic
senior tag
válasz
degumentes #46093 üzenetére
Szerintem a vga gyártó hibája,régi alaplap kompatibilitással nem foglalkoznak!
Nekem sapphire 6850 az istennek nem ment asus m2n-e lapban.
A venti forgott maxon oszt jó napot.
Ha kikapcsoltam a gépet,vga tápkábelt kihúztam,másikat rátoltam,utána elindult normálisan.
Minden indításnál el kellett játszanom,gondolod...550-es táp volt,próbaképp egy modern 750-es fsp-vel elindult,de csak 3-4 reset után.Még ilyet!
Inkompatibilitás sajnos létezik.
-
troll81
addikt
válasz
degumentes #46093 üzenetére
az ujj hogy hogy pci e 1szeres?azért az nem tul jó.mert elvileg nem annyi lenne.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
degumentes #46090 üzenetére
Akkor inkompatibilitás a válasz.
-
troll81
addikt
válasz
degumentes #46090 üzenetére
nem mertem épiteni még mert sok rosszat halottam eddig.pedig akad ati vga itthon talonban lehet kipróbálom majd ha találok egy normális 7970 et egy másikat
-
troll81
addikt
válasz
degumentes #46088 üzenetére
az nem tul jó,akkor a lap lenne a ludas? másik gépben tökéletesen megy?probáltad már? miért nem egy vga? egy nagy?
milyen procival hajtanád?
-
troll81
addikt
válasz
degumentes #46084 üzenetére
szia az alaplapon lévő molex is be van kötve?
nem lehet kevés a táp?
-
cinkoxid
senior tag
válasz
degumentes #46084 üzenetére
Nem szereti az alaplapod a vgát. Inkompatibilis vele.
Egyébként ha két kártya van benne, akkor windows alatt az eszközkezelőben ott van a másik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Fotók, videók mobillal
- Diablo IV
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest