Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
RoGGRR
csendes tag
Csao!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 32 Mb-os AGP-s videókari le tud-e játszani normálisan egy dvd minőségű filmet? -
qwertly
addikt
Sziasztok,van egy nvidia 9600GT kártyám már több éves és elég sokat megy a gép egy ideje olyan gondom van,hogy a pc bekapcsolásakor betöltődik a nyitóképernyő és utány jön a kék halál.Ha ezután csökkentett módban indítom akkor nincsen semmi gond,megy egy kicsit így.Ezek után indítom újra akkor már szépen elindul a windows 7.És megy egész nap gond nélkül,már cseréltem drivert is.Lehet,hogy a kártyám már dadog egy kicsit vagy más alkatrésszel lehet a gond?Vagy elképzőlehető,hogy a bios elcseszödött valamilyen szintem amikor egy osx tettem fel egy másik winyóra és a botloader bekavart a biosba.Amikor vissza tettem az eredeti winyót azután jöttek elő ezek a hibák.
-
dnblover
csendes tag
sziasztok!
van két problémám: az első akkor szokott jelentkezni, miután 0,5-1 órát játszok egyhuzamban valamelyik játékkal, mostanában a Crysis-nél csinálja (hd felbontás, fullgraf). tehát egy kis idő elteltével elsötétül a monitor, középen kis négyzetben ez jelenik meg: "digital power saving mode" és mintha aludni menne a gép, kifagy az egész, majd újra kell indítani.
a vid karim: asus eah4870 dark knight 1gb, nincs húzva. (legfrisebb ati driver, directx)
alaplapom: asus p5q-se
a házam: coolermaster rc-500-kkn1 sileo 500
kifújtam, kitisztítottam teljesen az egész házat, de ez sem segített rajta. szerintetek mi a probléma? kevés a gyári hűtő?a másik problémám ugyanezzel a géppel, hogy a legújabb ati driver install után, az első restartot követően még van win7 aero effektem, de amint megint újra indítom az aero eltűnik és az asztal átvált undorító szürkés-fehér színűre, meg az egész aero vissza "butul" : [ilyenre]
erre van valami megoldás, vagy volt valakinek hasonló problémája? -
capafog23
őstag
Az ati hd5450 az hasonló erősségű mint a 8600gts?
-
ddavdi
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus K50IN laptop videókártyájával jelentkezett probléma, egy Geforce G102M-el. Észrevettem hogy egy teljes oprendszer újratelepítés óta lassabban futnak rajta a játékok, olyankor is szaggat amikor régebben soha. Megnéztem gpu-z,vel és azt találtam hogy valamiért a gpu nem maximális 450Mhz-es sebességen fut, hanem csak 200MHz-en, illetve a shaderek órajele is vissza van véve, játékok alatt is. Ezt a problémát mi okozhatja?
kipróbáltam már vagy 3 féle drivert de ugyanaz :/
-
Bohir
tag
válasz
gabber9511 #37589 üzenetére
Ha jól tudom -de lehet hogy rosszul!-, az ATI Overdrive használata nem jár garanciavesztéssel, csak a többi tuningprogramot kell letakarítani.
-
Fairplays
aktív tag
válasz
gabber9511 #37589 üzenetére
nem kell ennyire aggódni... az egész gépet viszed vissza am? Figyelj letörlöd a tuningoló programokat, max újra rakod a vga drivert és kész! dll-eket meg felesleges törölgetned
-
gabber9511
csendes tag
válasz
fagy53 #37587 üzenetére
ja vágom biosban mindent defaultra asszem tudom hol kell csinálni , thx
esetleg valami fájlt a windowsból nem kell kitörölni ?
és vannak az VGA illesztőprogramnak ezek a DLL fájljai amiket azután is meghagy miután a drivert uninstalláltam akkor is ott maradnak a gépen azokat is törölhetem? -
Fairplays
aktív tag
Bocsi de még egyszer felhoznám az én nagy problémámat, ami a következő:
Nézelődtem neten külföldi oldalakon találtam ilyen, a pce 1X csati végének kifürészelését, és így egy 16x kártya behelyezését... ez járható út? Egyáltalán felismeri??? tudom hogy lassú meg stb... Csak hogy egyáltalán van-e alapja ennek.... Valakinek tapasztalat, vagy mit halottatok erről?
-
fagy53
nagyúr
válasz
gabber9511 #37586 üzenetére
Ha az egész gépet akarod gariztatni elég a reset, amit a manualban megnézhetsz hogyan kell csinálni. Egyszerű az is ha a BIOS.ban törlöd a tuningot és alapra áll vissza a gép. A VGA-nál semmit nem kell csinálni, legfeljebb törlöd a drivert és az összes csatolmányát, majd telepítesz egy legfrissebbet, mindenestől.
A lap BIOS-t ne frissítsd semmiképpen, a VGA bioshoz meg idáig sem nyúltál,a tuningolásod nem érintette azt. -
gabber9511
csendes tag
válasz
fagy53 #37585 üzenetére
na most egy kő esett le szívemről
holnap tesztelem a masinát.
OFF: és esetleg szerinted a ram/cpu tuning bizonyítékot hogyan lehetne eltüntetni csak mondjuk inkább a ram a lényeg én most csak bios frissítésre tudok gondolni mert az kitöröl minden vagy mégse (bocsi az OFF-ért)
-
fagy53
nagyúr
válasz
gabber9511 #37584 üzenetére
A Prime95 teszteli a procit és a RAM-ot is, kis fájlokkal a procit, a nagyokkal a memóriákat teszteli. A Furmark teszteli a VGA-t és látod közben a hőfokot is.
A tuningolás nem érinti ebben az esetben a VGA-t, mert az operációs rendszer alatt történik és így sem szoftveres, sem hardveres beavatkozás nincs a VGA-n, nyugodtan lehet gariztatni. -
gabber9511
csendes tag
válasz
fagy53 #37579 üzenetére
köszi ! 3Dmarkal napokban teszteltem gépet.. de ramomban sem bízok (azt meg itt írtam le: http://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/friss.html ) és hát az a szitu hogy mivel alacsonyabb órajelen ketyegett a GPU mint amin kéne e miatt nemrégiben kicsit pipa lettem és húztam rá először 20mhz-t aztán még 20-at és a memóriájára meg kb összesen 18 mhz-t húztam (ATI overdrive-val) és utána rögtön 3Dmark vantage extreme beállítás és elég jól lefutott a teszt gond nélkül és a GPU-z mérései alapján csak a "gpu MEMIO" ment 60 fok fölé gondoltam nem baj hisz úgy tudom hogyha 80 fok fölé megy valami akkor lesz gond, vagy ennek a karinak elég a 60 körüli is? hát nem hiszem.... de nem hiszem hogy a tuning miatt volt ez hisz már régebben is ezt csinálta csak nem ilyen durván
a procit PRIME95 -tel teszteljem
ramot meg memtest86+ -szal
amúgy ha már valószínűleg élnem kell a garanciával tuningolás után ugrik pofátlanságde megkérdezem van-e módszer amivel eltüntethetném a tuningolás bizonyítékát :
biosnak elég lenne egy bios frissítés
izé ati over drivet meg már nem bírom újra "lelakatolni" vagy elég újratelepíteni catalyst-ot? -
jericho69
tag
válasz
RootRulez #37581 üzenetére
Köszi! Igazából a "körforgásba" nem hiszem,hogy jelentősen beleszólna a 3 venti. Alulról, felülről közrefogja a VGA illetve a tartó, valamint oldalirányba se tudna kiszökni a levegő mert ott meg a venti oldalfala akadályozná meg. Lényegében csak a VGA tetejére fújná a levegőt mindhárom légkavaró.
-
jericho69
tag
Hello!
Holnap szerelek fel a HD4870 X2-mre egy Arctic Cooling Accelero Xtreme típusu hűtőt. A kérdésem az lenne, hogy mivel a VGA-m felett van még egy üres slot és ha én oda a munkahelyemen csinálnék másfeles lemezből egy tartót, majd a tartó és a VGA közé tennék 3db 8cm-es ventit azzal mennyit érnék el? Szóval szerintetek lenne jelentősebb hőmérséklet csökkenés a +3 ventinek köszönhetően?
Üdv.
-
fagy53
nagyúr
válasz
gabber9511 #37570 üzenetére
Ilyenkor meg kellene próbálni egy másik gépben hogyan működik, ez egyértelművé tenné a dolgot. Teszteld le a gép stabilitását /CPU, RAM / a VGA ilyenkor 2D üzemben dolgozik, ha stimmel a teszt, akkor nagy valószínűséggel a VGA rossz.
-
RootRulez
félisten
válasz
Black Light #37574 üzenetére
Attól függetlenül, hogy mit hajtott eddig a táp én nem szívesen erőltetném, és cserélném határos időn belül.
Erről van itt nagyba szó:
2 molex (hdd áram csati) csatlakozót alakít át 1 PCI-E tápcsatira.
Itt az apróban is hirdetnek nem egyet.
-
Fairplays
aktív tag
Nézelődtem neten külföldi oldalakon találtam ilyen, a pce 1X csati végének kifürészelését, és így egy 16x kártya behelyezését... ez járható út? Egyáltalán felismeri??? tudom hogy lassú meg stb... Csak hogy egyáltalán van-e alapja ennek....
-
Black Light
csendes tag
egy 450 mercury támom van ám hogy értsétek ezen 3 HDD és 2DVD ró is elment a 7600gt mel ám milyen csatlakozo is kell az átalakítóhoz mert nekem az alaplapra egy rakatot kellet rá kötnöm...m2n32sli-deluxra
-
RootRulez
félisten
válasz
Black Light #37571 üzenetére
Az azért van rajta, mert kell as megfelelő működéshez! Milyen a tápod? Ha jobb fajta, akkor vehetsz átalakítót, ami 2 molex dugót átalakít egy olyan 6pines PCI-E tápcsatira.
-
Fairplays
aktív tag
válasz
Black Light #37571 üzenetére
Hát jobb esetben elég egy átalakító ami sima molex csatlakozót átalakít "vga" tápcsatlakozóra.. olyan 500huf lehet... De lehet hogy tápod se bírná, akkor már tényleg szükséged lenen új tápra...
-
Black Light
csendes tag
GigaByte GeForce 9600 GT 1G GDDr3 SilentCell Naezt a kártyát most vettem kéz alatt 2 év garival.Kimentem én magam probálhattam ki a kártyát5 elöttem rakta be és tesztelhettem egy rakat igen kemény játékon + 3d mark tesztelőn és repesztett.Na most haza hoztam én minden játék alatt haldoklik.+ driver egy rakat cuccot ki próbáltam már de nem megy játékok alatt le hall.Ám most ki írta az új driver nem kap elég áramot ezért nem müködik megfelő sebességgel.Lényegében megértem és elméletileg ez lehet a megoldás nekem nincs olyan csatim a vidikártyán van (maga a tápon nem látok)Kérdésem a doboz leírás szerint nem kell neki +ba rákötni .A vidikártya a rossz vagy tényleg kellene neki mert ezekszerint vehetek tápot is mert hosszutávra kell
-
gabber9511
csendes tag
válasz
gabber9511 #37558 üzenetére
senki sem tud segíteni nekem?? :S
egyre súlyosabb ma mikor indítottam a gamet elment a kép a monitor kiírta " NO SIGNAL " ( magyarul nem ad képet a vga ) és 2 mp múlva kaptam egy szép kékhalált. -
kriszbon
őstag
(Nézelődj) egy kicsit és szerintem te is tudsz dönteni.
-
WRoli
tag
Sziasztok
Egy gyors kérdést szeretnék feltenni
Melyiket vásároljam (egy árba vannak)
Nvidia 9800gt 512mb
vagyAti r HD 3850 ???
Mindegyik használt az Nvidia dobozában!
-
bence995
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ehez az alaplaphoz: Gigabyte P31-DS3L
Jó lenne e ez a video kártya? ATi RadeOn HD4650linkek:
video kártya: http://ipon.hu/webshop/product/asus_eah4650_di_1gd2(lp)_pcie/132869
Alaplap: http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_p31_ds3l/18447Válaszaitokat előre is kössz!
-
NOD
senior tag
Ja és geforce kártyán.
-
NOD
senior tag
Sziasztok
Dx11ben a Battlefield BC2 marha sokat tölt erre valahol láttam régen valami megoldást de már nem találom.
Aki tudja pls ide irja be. -
Blaze71
őstag
válasz
superecneB #37559 üzenetére
Ahhoz a táphoz egy integrált VGA dukál.
Olvastam, hogy milyen VGA-t szeretnél, így azt javaslom, hogy ha 30 ezer a keret, akkor gyűjtögessél még egy kicsit és elsőre tápot vegyél. Nekem 5750 van a gépben, de szerintem FullHD-hoz már kevés lesz. Most, 1280x1024-ben elvan, erre tökéletes, mert nem melegszik, viszonylag keveset fogyaszt, de magasabb felbontásban már szerintem meghalna. Mondjuk megpróbálom majd havernál FullHD-ben kíváncsiságból, mert lehet, hogy meglepetést okoz és nem lesz rosszabb nagy felbontáson sem.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
superecneB #37559 üzenetére
Azt a tápot sos-ben cserél, ha sokáig akarsz működő gépet!
-
gabber9511
csendes tag
GIGABYTE HD4850 512mb-s vag-m van ( GV-R485ZL-512H )
honlapja: http://www.giga-byte.hu/products/vga/specs/gv-r485zl-512h.html
ennek a kártyának 640mhz-vel kéne mennie ( lásd a honlapon ) e helyett csak 625mhz-vel megy ( GPU-z , Catalyst ..stb programokkal mértem ) és hát nem nagyon problémáznék ezen de viszont minden program a VGA hűtő sebességét nullának méri ( pedig pörög rajta a ventilátor) és mikor még azt hittem , hogy minden rendben feltettem az ATItools-t és később a Riva tunert is nem bírtam használni azt írta nincs feltéve illesztőprogram (mi van?? de hisz fenn van a legújabb driver) a Riva tuner valami dll -t hiányolt és mostanában meghibásodik a crysis warhead ilyen üzenetekkel
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: Crysis.exe
Alkalmazásverzió: 1.1.1.687
Alkalmazás időbélyegzője: 48a7e631
Hiba – modul neve: MSVCR80.dll
Hiba – modul verziója: 8.0.50727.4927
Hiba – modul időbélyegzője: 4a2752ff
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 000173d0
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 27a6
További információk 2: 27a67f291043a2a8f96546f00afa8950
További információk 3: 57a0
További információk 4: 57a0b226f63fb743d47941bc67856b8caztán rákattintok arra hogy zárja be erre kidob egy másikat
ami lényegében annyival másabb hogy a hiba modul neve: atidxx32.dll
igen tudom driver újratelepítés - próbáltam de már a régebben is csinált ilyeneket pár játékkal pedig nem úgy voltak beállítva , hogy terheljék a gépet annyira hogy.... -
tomgabor
senior tag
Sziasztok! Egy kábelre lenne szükségem, adott egy LG E2250V-PN (Full HD) monitor erre szeretném rákötni a PS3-at, most úgy van megoldva a PS3-ból kijön egy HDMI kábel egy HDMI-DVI (Asus és Gigabyte videókártyáé) átalakítóba belemegy és így a monitorba na és itt van a probléma a PC-vel tudja a FullHD-t az Xbox360-nal is de a PS3-nál az istenér nem tudja az 1080p-t
csak a 720p-t és ha bekapcsolom hogy az SD filmet felkonvertálja HD-ra azt tudja de az átalakító sípol mint állat!
Szükségem lenne az 1080p-re mert a Final Fantasy XIII-hoz kell.
-
lsc
nagyúr
válasz
superecneB #37555 üzenetére
Az 5750 anniyban jobb hogy kevesebbet fogyaszt mint a 4850, emiatt nem is melegszik annyira, a hűtés mindegyiken jó. 19xx felbontásra már nem ártana egy 5770, de az nem fér bele az árba, talán egy használt 1 gigás 4870, de a jobb hűtéssel rendelkezők sem férnek bele a 30-as keretbe még használtan sem. 5770 1 Gb-ot láttam aprón 33-ért, vagy ekörüli áron egy 4870 1 Gb.
Ami kimaradt, a procit azért meg kellene hajtani egy kicsit /3,2-3,5/, remélhetőleg a tápod is bírni fogja mondjuk a 4870-et. Adatlapodon chieftec van, az bírja csak hangos lesz terhelésnél. -
lsc
nagyúr
válasz
superecneB #37553 üzenetére
Mekkora felbontásra, az árba egy 5750 is beleférhet használtan.
-
superecneB
őstag
Mit ajánlanátok egy AMD Athlon II X2 240 mellé 2gb rammal olyan 20-30 körül? Szabad még venni 4850 vagy már valami más jobb vétel?
-
vlcsko82
senior tag
válasz
1hijjanhusz #37546 üzenetére
Úgy értem a nyáklapon v. a foglalatba nem zár össze valami pl.: por?
-
vlcsko82
senior tag
válasz
1hijjanhusz #37544 üzenetére
Nem lehet,hogy zárlatos?
-
1hijjanhusz
senior tag
Hali!
Házasítottam egy S1 Rev 1.-et és egy 4870-et. Már 2szer is újrapasztáztam, de a ramok 2 perc furmark után 90fokot mutattak(és még ment volna fejlebb, de nem volt szívem nézni). Érzékelő a gpu szélén van tudomásom szerint.
Pedig tettem rá 2x 12cm-es ventit és a ramokon rézborda meg ramsünik vannak. Egyszerűen fogalamam sincs mi a gond. Szerintem iszonyat magas ez az érték.
Vki tudna esetleg segíteni, hogy mi lehet a gond vagy mit csináltam rosszúl? -
vlcsko82
senior tag
válasz
szakalistvan #37541 üzenetére
Nekem pont ez a kari van egy ilyen atomerőmübe
-
vlcsko82
senior tag
válasz
szakalistvan #37539 üzenetére
Nekem az ASUS EHA4550-es úgyan igy néz ki és low profilos
-
vlcsko82
senior tag
VGA bios-t szeretnék frissíteni egy ASUS EHA3650 TOP karin,de nem tudom,hogy kell valaki segítsen.pls
-
vlcsko82
senior tag
válasz
szakalistvan #37536 üzenetére
ASUS EHA4550 olcsó és low prpfilos
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Ajánljatok nekem egy olyan videokarit ami: low profile,pci-e,Tv-kimenetes,DVi-s.
Vagy egy olyan mATX-lapot amin van tv-out(ilyen lehet nincs is) ,relative olcsón.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Lagolit #37531 üzenetére
Eléggé körüljártad a dolgokat, ezek szerint a VGA-d hibás, de a lap is gyanús a leírásod alapján.
Valamelyik a kettő közül meghibásodott és tönkrevágta a másikat, ha ez igaz, akkor komolyan el kell gondolkoznod a radikális beavatkozáson, a konfig cseréjén..
Minden más megoldás hosszabb távon drágább, a mostani befektetés biztosan megtérül. -
k.daniel91
tag
P5VD2-VM alaplaphoz tartozó integrált vidikari: VIA Chrome9 HC IGP Family (128 MB) elvileg, barátnőm nemrég szólt hogy már vagy 3 éve megvan nekik ez a gép és egy játék sem ment el rajta mindig kilépett, vagy a hang beakadt és beállt.
Windows is lehet beteg mert 3 éve nemvolt újrarakva és se vírusírtó semmi tűzfal a gépen.
Szval nagy esély van rá , szerintem. -
Lenry
félisten
válasz
k.daniel91 #37530 üzenetére
ha kilép, az nem biztos, hogy a VGA hibája, lehet, hogy a Windows beteg, vagy bármelyik másik alkatrész, és akkor hiába veszel másik VGA-t, a hiba meg fog maradni.
előbb derítsd ki, hogy biztosan a videókártya-e a hibás. milyen VGA van most a gépben?
-
Lagolit
tag
Üdv!
A követkető lenne a hiba nálam, a gépem reggel nem akart képet adni nekem bekapcsolás után. Leteszteltem a memóriát és a videókártyát is, a memória másik gépben üzemel rendesen, de a videó kártya már nem. A másik gép teljesen jó VGA-ja és RAM-ja az enyémben nem működnek, továbbra se kap jelet a monitor. A gép előző este működött, készenlétiben várta a reggelt, majd ébresztéskor produkálta ezt a jelenséget. Az alaplapra és a videókártyára gyanakszom, hogy tönkre mentek. A ventillátorok, a merevlemezek bekapcsoláskor elindulnak, tehát áramot kapnak az alkatrészek, de kép nincs, illetve a windows se kezd el betölteni, szerintem a POST környékén áll meg a gép. A kérdésem az lenne, hogy akad-e még valami trükk amit nem próbáltam, vagy vehetem meg ezt a 2 főbb elemet újra? /Konfig.: AMD Athlon 64 3000+; Asus A8V-Deluxe; 1 GB Kingstone RAM; Nvidia 6600GT/ 5 éves a gép. Jelenleg nem szeretnék vadi új gépet venni, csak ezt rendbe, működőképessé tenni, úgy választanék hozzá alaplapot és videókarit, hogy egálban legyenek, ne legyen limites, illetve viszonylag olcsón szeretnék kijönni belőle.
Válaszokat előre is köszönömÜdv,
Lagolit -
k.daniel91
tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy új videókártyát barátnőm gépébe , mert minden játékból kilép, mostanában.
Nem kell valami csúcsszuper videókártya, Bloodyrayne,Simsek,Nolf2 ilyenek menjenek rajta.
Config:
Alaplapom
Ramingmax KLCD48F-B8KB5 1GB DDR2
CPU: DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHzKöszi előre is.
-
-
-
Lenry
félisten
válasz
RootRulez #37523 üzenetére
egyelőre nem tervezek másik monitort venni, úgyhogy a felbontás marad.
nVidiát sem akarok, mert amióta elkezdték ezt az átnevezősdit, én azóta nem tudom követni a termékeiket, és azóta nem is szimpatikusak, ellenben az ATi-ról mindenki ódákat zeng, hogy nagyon olcsó, és mégis villámgyors, meg annyira nem fogyaszt, hogy szinte termeli az áramot, plusz eddig mindig GeForce-om volt, a vállalat mostani viselkedése pedig arra ösztönöz, hogy itt az ideje váltani.
a Linuxos kérdésre tudsz valamit mondani?
-
RootRulez
félisten
válasz
1hijjanhusz #37521 üzenetére
Ez (felső és alsó) a típus a tuti, kettő is volt már belőle, egyiket még most is használom!
Lenry
Igen, az a ref hűtős, legyen Gigabyte Sapphire vagy akármi, egy kaptafa... Hangos és nem is a leghűsebb...Arra a felbontásra (ha nem tervezed nagyítani) én egy 512-es 4870-est vennék... De még 4850 is elég lenne, 512-es
És ekkor jön be a képbe a GT250 és GTX260 nehogy má' könnyű dolgod legyen (ha találnál jó áron...) Mert sajna jellemző, hogy közel annyi tudásért, többe kerül., mint ATI-s ellenfeleik)
-
Lenry
félisten
válasz
RootRulez #37520 üzenetére
19"es TFT-m van, 1280x1024
elsősorban játék miatt veszem, legelsősorban a GTA4 miatt, mert ezen meg a Crysison kívül eddig mindennel megbirkózott a 7900GTO
(#37521) 1hijjanhusz ez a ref.hűtős? gyengén hűt, vagy hangos? vagy mindkettő? bár engem inkább a zaj zavar
bónusz kérdés: hallottam, hogy az ATiknak nem a legjobb a Linux támogatása, ez viszont nekem fontos. egész pontosan mi nem megy Linuxon? mert ha csak 3D nincs, akkor az nem érdekel, amíg nincs Steam Linuxra (akkor meg gondolom már csak nekifekszik az AMD a drivereknek). ha ezen kívül 720p-s HD-t, flasht, meg egyszerűbb asztali effektet visz, akkor az nekem elég.
-
Lenry
félisten
válasz
1hijjanhusz #37516 üzenetére
na akkor utána olvasgatok, mert azt nézem, hogy a 4850 1G-s van kb egy árban a 4870 512M-essel, még eldöntöm hogy mi éri meg jobban, a több VRAM, vagy a gyorsabb GPU
bár a 4850 meg 4870 közt tudtommal csak órajel különbségek vannak úgy tudom, szóval egy kis OC-vel áthidalható a különbség
(#37518) RootRulez az is igaz, szerintem ha csak 1 7900-est veszünk akkor is többet eszik, mint a Radeon
-
Lenry
félisten
válasz
1hijjanhusz #37514 üzenetére
fokozatosan cserélni akarom az egész konfigot, és egyelőre a VGA a leginkább szűk keresztmetszet, ezért kezdem azzal
bakker most nézem, hogy ilyen olcsó a 4850 és 4870? így már nem is érdekel a 4770
azt csak azért nézegettem, mert azt gondoltam, hogy a 48xx széria biztos sokkal drágább -
Lenry
félisten
válasz
RootRulez #37512 üzenetére
köszönöm
nagyon VGA-t kellene már cserélni, mert a 7900-es eléggé nyugdíjérett már, erre főleg akkor döbbenek rá, amikor már nem tudom hova butítani a GTA4-et, és még mindig erőlködik a VGA...
a 4770 pedig nekem jó választásnak tűnik, legalábbis elég nagy ugrás a 7900-hez képest, elég kicsi áron.
csak kapni nem nagyon lehetesetleg mi érné meg max 20-25k-ért? akár használtan is
-
1hijjanhusz
senior tag
Hali
Na meg van az S1. Csak van egy kis gondom, hogy a ramok annyira melegszenek, mint az állat. A Gpu-t szépen lehűti. Kb. 2 perc furmark után már 90fokos. Az S1-en van 2db Arctic f12 pwm pro. A ramokon pedig ram sünik. Eddig a ramok max 5fokkal voltak melegebbek. Vkinek van vmi ötlete, mert így még játszani sem merek? -
Lenry
félisten
szerintetek mi lenne gyorsabb?
2x7900GTO SLI-ben vagy 1 HD4770?(#37509) andraven de attól a driver működik? ezt töltötted le?
-
andraven
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy Gigabyte GV-RX30HM256DP-RH típusú videokártyához letöltöm a windows 7 64bites drivert, és a telepítés után csak egy üres mappa lesz a program filesban, illetve a program megjelenik a telepített programok között, de ezen kívül sehol. Van valami ötletetek?
-
VectorworksH
tag
válasz
P.K.Gabesz #37505 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
lsc
nagyúr
válasz
VectorworksH #37504 üzenetére
Milyen az a 300 W-os táp ?
-
P.K.Gabesz
tag
válasz
VectorworksH #37504 üzenetére
akkor szerintem a 4650 a jobb választás.
-
VectorworksH
tag
válasz
P.K.Gabesz #37503 üzenetére
Csak Sims3, meg net jáccik nála.
-
P.K.Gabesz
tag
válasz
VectorworksH #37502 üzenetére
3850 annyival jobb a 4650-hez képest, hogy gddr3-as memóval szerelt és 256 bites, viszont a 4650 kevesebbet eszik, de ha nem nagyon játszik, vagy nem bődült nagy felbontásban szerintem a 4650 a nyerő.
-
VectorworksH
tag
válasz
P.K.Gabesz #37501 üzenetére
Eddig egy 3850-es PCI-E-re gondoltunk, de arra sokan azt mondták hogy erős ehhez a konfighoz.
A 4650 szerinted megfelelő lenne a 3850 helyett ?
-
P.K.Gabesz
tag
válasz
VectorworksH #37499 üzenetére
szvsz ati 4650
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest