Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
Tommy7
tag
Azt szeretném tudni, hogy az alábbiak közül melyik fogyasztja a legkevesebbet:
- GTS250 512MB GDDR3
- 9800GT 512MB GDDR3
- HD4850 512MB GDDR3 esetleg HD 4770. -
fenergie84
addikt
válasz
Alister71 #29996 üzenetére
Mondjuk ez az oldal ventis hűtést is meg kell gondolni, mert közbe szól a proci hűtő is...
Szerintem a legegyszerűbb, ha elölről hátra, vagy fordítva szívja a levegőt egy 12cm venti, aztán egy másik meg kifújja hátul. Ha oldalt ott ez a nagy benga, akkor lehet ezt a hatást gyengíti.... -
Alister71
nagyúr
válasz
fenergie84 #29995 üzenetére
Egy olcsó Raidmax O2 az oldalsó 25 centis ventijével, az első és hátsó 12 centisével, viszonylag jó szellőzést biztosít.
klikk -
Alister71
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #29992 üzenetére
Nem biztos, hogy az jelenti a jó szellőzést, ha leveszed a ház oldalát.
-
fenergie84
addikt
válasz
Forza_JUVE #29992 üzenetére
Nem kell, nekem a 4870-em volt mikor felment 85fokra.
Nem kell nyalogatni, vagy fogdosni közben és mindenki boldog lesz -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
fenergie84 #29991 üzenetére
Köszi a megnyugtató választ!
A ház olyannyira jól szellőzik, hogy az oldallapját még nem is raktam fel 2 napja amióta belekerültek az új cuccok.
Közben találtam a VGA cd-n egy tuning szoftvert, amivel a MHz-eken kivül lehet szabályozni a vga ventilátor pörgését is, de túl sokat nem ér, csak zajos. 40%-ról 90%-ra tekertem és 4-5 fokot hűlt amig elszivtam 1 cigit
A házban van 1 +venti de kicsi, sztem csak 6cm ... nagyobbnak meg ha jól nézem nincs helye. De akkor a lényeg, h játék alatt nem kell megijednem ha 70 fok fölé megy!
Köszi még 1x! -
fenergie84
addikt
válasz
Forza_JUVE #29989 üzenetére
Nem kell parázni, arra ügyelj, hogy a házad jól szellőzőn!
Esetleg megtámogathatod egy 12cm-es ventivel, hogy a keletkezett hőt kifelé fújja...
Egyébként nem sok az 75fok.
Te is kimelegszel, ha sportolsz vagy dolgozol, képzeld magad a helyébe... -
válasz
Forza_JUVE #29989 üzenetére
Nem sok a 75 fok még. Sok kártya magasabbra is felmegy simán. Némelyik csak bőven 100 fok fölött tilt le.
Állítani nem tudom, hol lehet a BIOS-on kívül, de biztosan lesz, aki ezt megválaszolja majd.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h nem sok-e a vga-nak 70-75 C fok?? Nyomtam 1 kis NFS Shiftet és az Everest szerint ilyen meleg volt közben a GPU. Kicsit aggódom, nehogy megsüljön!
Amúgy egy Zotac GF GTS250 1GB-s kártyáról van szó. Lehetne ezt hűteni valahogy?
Ha nem fut semmi, alapban is 50 fokos, ugyanakkor a ventilátora csak 40%-on pörög. Lehet ezt valahol állítgatni?Köszi!
-
OddMan
őstag
Az ATI catalyst-ban, hogyan tudok egyedi képernyőbeállítást készíteni?
Szóval 1280x720 48Hz-el szeretném meghajtani a projektoromat, de sehol nem találtam ilyen beállítást. Az nVidia-nál simán fel lehet venni egyedi felbontásokat és így meghajtani pl. a tv-t, projektort. -
joi29
őstag
válasz
RootRulez #29984 üzenetére
-Lehet hogy pontatlanul fogalmaztam, a VIVO-s megjelölésű szériákra
gondoltam a Geforce 7900 és a Radeon x1950 szériától visszamenőleg.
-De persze volt pár HD-s Radeon is amiben még megtalálható ez a funkció,
vagyis az analóg videó jel digitalizálása Svideo csatlakozón keresztül. -
joi29
őstag
válasz
moszat007 #29982 üzenetére
-A régebbi vga-k között voltak olyan szériák melyek képesek voltak arra,
hogy video jelet bevigyék a pc-be (VIVO) pl. Gf7900>..., Radeonx1950>...
-Ezek között voltak olyanok melyek TV kártyaként is működtek és a videojel
rögzítésénél segédkeztek a cpu-nak mint a Radeon All-in-Wonder széria.
-Manapság viszont sajna hiányoznak ezek a hasznos tulajdonságok a kártyákból,
helyettük van minden féle gyorsítás úgy hang mint video formátum terén.
-Ha olcsón szeretnéd megúszni a dolgot vagyis az analóg video/hang
bevitelét akkor keresel egy használt lehetőleg nem oly régi VIVO-s vagy
All-in-Wonder-kártyát, vagy pedig veszel egy videó digitalizáló külső vagy belső
eszközt 10~12k-ért. -
moszat007
csendes tag
Üdv mindenkinek! Érdeklődni szertnék, hogy van e olyan videókártya amivel hi8 minidv ill vhs kazikat lehet felvinni gépre, vagy ehez külön digitalizáló kártya kell? ezügyben laikus vagyok annyi segítséget szertnék legalább hogy merre induljak típus stb.. most rakok össze új gépet ezért kellene.
előre is köszi!
-
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Van nálam egy Sapphire x1650 512DDR2 AGP Vga kártya, és nem ad jelet a monitornak ...
Van rajta külön tápcsatlakozó, mint amilyen a floppy csatlakozó is.
De csak forog a venti és nincs kép.
Hogyan tudnám életre kelteni?
-
BTom1970
aktív tag
Akkor így jó, hogy a tápegységből 3 ág is a kártyába vezet ?
-
Storms
őstag
-
RootRulez
félisten
válasz
BTom1970 #29963 üzenetére
Öööö, nekem nem jött mail... Sztem linkeld be a képet (ha kell töltsd fel)
mod:
Ha van rajta egy PCI-E tápcsati, akkor vehetjük úgy is, de jól ki van ez találva... -
BTom1970
aktív tag
Akkor összesen 3 ágon kapja a tápot a kártya ?
1 közvetlen tápból + 2 molex ?
-
BTom1970
aktív tag
http://it-review.net/uploads/images/Article/2008/MSI/MSI_R4870-MD1G_3D_2.jpg
-
RootRulez
félisten
-
BTom1970
aktív tag
Hello !
Van egy MSI 4870-es kártyám.
Van rajta 2 db PCI-E tápcstlakozó. 6 pólusúMiért kettő van?
Hogy kell összekötni a táppal?Kösz: Tom
-
Adiking
tag
Pontosan mikor jön a(z) ATI Hemlock, Redwood, Cedar?
-
Storms
őstag
válasz
fenergie84 #29953 üzenetére
Nekem jó! De akkor itt egy másik: LINK Szóval mivel tudok neki plusz feszt adni? Gamer Hud nem engedi valamiért beállitom de visszaugrik 0.85-re.
-
Storms
őstag
sziasztok
mivel tudnák egy kis plusz feszt adni egy Gigabyte 8800GT 512Mb-nak? Erről a fajtárol lenne szó: LINK Karin van egy kis chip vagy mi rávan irval hogy Overvoltage Gear. Ez mit jelent? Elvileg akkor valahogy lehetne neki adni?!!
-
Shono
aktív tag
válasz
fenergie84 #29947 üzenetére
Az Add/Remove programs-ban találnod kéne egy ATI uninstall-t, az mindent leszed. Aprobléma egyébként érdekes. Asszem az 5xxx sorozathoz még csak specifikus driver van, a következő lesz az első official. Szóval én kártya szerint keresném, nem csak hogy legújabb ATI CCC.
-
RootRulez
félisten
válasz
fenergie84 #29947 üzenetére
Driver Genius Professional Edition... Talán ez jó lesz
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Vettem ma egy MSI 5770-et és felraktam a legújabb beta drivert.
A probléma az, hogy játék után visszaáll a felbontás 800*640re.
Mi lehet a problem?
Előtte a vezérlőpultban leszedtem az előző drivert 8.33.
Nincs valami progi ami letakarítja az egészet?
Vagy mit tegyek... -
jaja1981
addikt
válasz
szokeherceg #29941 üzenetére
Akkor 7300GT javallott!
Milyen foglalatba kell? -
RootRulez
félisten
válasz
szokeherceg #29941 üzenetére
Erre egy 3 "rongy" értékű videokari is megfelelne
nemhogy 30
-
jaja1981
addikt
válasz
szokeherceg #29939 üzenetére
Mibe, mire használnád, és mekkora felbontásban.
-
szokeherceg
tag
Tudnátok nekem segíteni, hogy 30rongy körül milyen használt karit lenne érdemes venni?
-
jaja1981
addikt
válasz
Martintailor #29936 üzenetére
Húzva van a géped?
Bármelyik alkatrésze. -
Martintailor
csendes tag
#29886: Ebben tudnátok segíteni?
-
katt777
félisten
A 8800GT-nél mennyivel? Mert ahhoz tudok viszonyítani, a neten található tesztek a szar minőségi beállításokkal, és esetleg régi ATI driverekkel nem érdekelnek.
RootRulez: Bőven elég egy alapfeszen tuningolt E8400 úgy 3.6GHz-en.
bubu18: Lehet, túlhajtották a VGA-dat, ezért degradálódott. Órajeleket gyári alá levéve talán működőképes lesz.
-
bubu18
csendes tag
-
joi29
őstag
válasz
bubu18 #29932 üzenetére
-Én a tápra tippelek, ezért jó volna megpróbálni egy
másikkal is hátha csak valamilyen feszültség ingadozás okozza a bibit.
-Az régi AGP-s lapoknál sűrűn előforduló probléma, hogy
a kondenzátorok egyike nem vesz fel megfelelő mennyiségű áramot,
és csak a sokadik indításra hozza a formáját.
-Ez vonatkozik a vga-n található elöregedett kiszáradt vagy púpos
kondikra is. -
bubu18
csendes tag
Hello!
Connect3D ATi Radeon 9600 videókártyám van. Használtan vettem.
Néha viszont nem indul el vele a gép. Semmi sípolás, semmi... csak a gép zúg, monitor nem kapcsol be.
Ezután kiszerelem, beszerelem és az esetek 90%ában rendesen működik. (Ha nem, újra ki és be... és utána jó.)Leginkább akkor jelentkezik amikor a gép nem rendesen állt le (pl. áramszünet) vagy mondjuk cserélek valamit benne és előtte áramtalanítom... de volt olyan hogy egy normál leállítás után se indult. Van amikor viszont napok nem jelentkezik ilyesmi.
Több gépben is lett próbálva. Menet közben viszont tökéletes, semmi képhiba, semmi probléma, játékoknál se.Valaki esetleg találkozott hasonló problémával?
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
A játékok hajtják meg mindkettőt, de egyébként bármilyet "kihajt".
Nem kispályásoknak: GeForce GTX 285 és 295
"A Race Driver GRID és a Call of Duty 5 picit CPU-limitesnek tűnt, ezért a Crysis Warheaddel együtt további tesztelésnek vetettük alá: 4 GHz-re húzott processzorral semmit sem gyorsultak a játékok (egészen pontosan alig 1-2 fps-t), viszont a VGA túlhajtását követően újabb 15-20%-nyi fps-t nyertünk, tehát mint kiderült, nem CPU-limit volt a háttérben, hanem a videokártyák egyszerűen ennyit tudnak." -
gfefe
őstag
válasz
katt777 #29926 üzenetére
Köszönöm katt a választ.
Már csak az a kérdéses bennem, hogy megy e a 8600 nálam.... pontosabban automatikusan menni fog vagy az az integrált 9100 fogja vinni a gépet... vmitn le lehet e kapcsolni a 8600 ast amennyiben nincs rá szükség... Jelenleg a 9300 ast akkor kapcsolom le amikor akarom....
-
sakto
őstag
Sziasztok!
Egy AMD Phenom II 965-ös proci mekkora vga-t tud kihajtani teljesen? (NV vonal) -
katt777
félisten
válasz
Daffni2 #29914 üzenetére
Hát az nem kérdés, hogy az XFX magasan überelte az összes többit!
Nem KELL mindkét tápot bedugni (pont Galaxy írta anno), lásd alább. Persze nem árt egy jó táp sem, amelyik nem csak 14-16A-t ad neki.
gfefe: RivaTunerrel meg lehet oldani, főleg, ha a fesz. szab. plugin működik, amúgy csak órajelet lehet levenni, de az is csökkenti a fogyasztást és a melegedést.
Zadia: Megy eggyel is, viszont 2-vel jól tuningolható. Én pont a Galaxy 8800GT-met adtam el, és a 3870-et tartottam meg anno, mert max graf. minőségben az ATI sokkal jobb volt (teszt a honlapomon), én meg nem azért veszek jó kártyát, hogy AA és AF nélkül kínozzam a szemeimet.
-
Daffni2
addikt
Lehet,hogy megy, de nem hiszem,hogy jó neki.
Itt is 2 PCI-E csatlakozót írnak:Galaxy hiv.oldal -
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy gts250-es karit.
A kérdésem pedig az lenne,hogy ezen a karin 2x6pin-es tápcsati van.Mind a kettőbe kell nafta vagy elég csak az egyikbe dugni.A könyvében nem találtam semmilyen leírást,hogy miként kéne tennem. -
gfefe
őstag
de ez érvényes a laptop szériára is? ott is ez a helyzet nem csak az asztali szegmensben.... tudtommal a 8*** laptop szériában is kellene ennek mennie :
vmi pontos infó nincs véletlenül erről....
vmint, hogy hogy reagálna akkor a gépem ha egy 8600gt-t raknék bele... vajon nem is látná vagy pedig csak a 8600 ast látná a gép... nagyon érdekelne a dolog...
és a baj, hogy sürgős is lenne.... -
Qru
MODERÁTOR
-
katt777
félisten
válasz
#49155328 #29906 üzenetére
Erről az MSI Cyclone-ról jókat olvasni (keress rá neten), és ne keverd a sima OC-val! (Cyclone-ból is van egyébként OC.) Az én aláírásomban inkább a lapjaik miatt nyertek kiemelt elhelyezést. Ha az MSI még mindig adja a beépített tuningprofilokat a kártyáihoz, akkor azzal sem kell vacakolnod, bár az ugye saját driverrel és CCC-rel működik, ahogy ASUS-nál is a Smartdoki.
Daffni2: Mert GB. Volt azokkal gond, nem kevés.
-
gfefe
őstag
erre valaki?
-
intuicio
aktív tag
Köszi szépen a választ!
-igen a kék vezetékbe dugtam a kábelt. ezez hogy feketefehér,mikor bootol,bár az amugy is feketefehér, viszont mikor bejön a Win7 logo,annak már színesnek kellene lennie, de nem az. Régi 8600GT karim is ilyen kábelezéssel volt bekötve, de ott nem volt gondom vele... Csak most ezzel a GTX260-alilyesmi kábellel van összekötve
-
joi29
őstag
válasz
intuicio #29905 üzenetére
-Vagyis RGB azaz a kék színű kivezetésen van a komplex
video jel továbbítása a TV felé.
-Ha ezen keresztül van színes jó minőségű jel a TV-n a win betöltődéséig,
akkor valószínű, hogy valamilyen driveres beállítás okozza a "képtelenséget".
-De ha a 4 tűs nvidia-s Svideo kábeled van akkor bizony előfordul,
hogy a scart nem szereti. -
katt777
félisten
válasz
RootRulez #29880 üzenetére
Az ATI-nál alapvetés, hogy soha nem lesz jó egy későbbi driver, amely egy adott széria kifutása után készült, mert mindig az új kártyákra gyúrnak, és szarnak a régiekre, hogy új hardvert kelljen venned, mert vagy a kártya nem lesz jó, vagy az új progikat nem tudod rendesen használni. Ezért KELL eltárolni az ilyen utolsó drivereket, mint 3xxx szériánál a 8.7-es, 4xxx szériánál meg a 9.9-es Catalyst.
5870 alá is elég egy E8400 alap feszen tuningolva kb. 3.6GHz-en.
fenergie84: Ha van a kártyád gyártójának saját drivere, használd azt, mert több gyártó is módosítja a karit és a bios-t, még ha ref-nak néz is ki a cucc, ezért ref driverekkel hibákat fogsz kapni. ASUS és MSI is ilyen, meg még van pár név.
FPSTunker: Az MSI Cyclone-ról nagyon jókat olvasni, extra minőségű (katonai felhasználásból átvett) alkatrészek vannak rajta, amelyek állítólag a fesz. emelést és az 1GHz-es GPU-t is bírják, az OC verziója úgy is jön ki. Egyébként a VaporX sem rossz.
-
törölt tag
Az itt található HD4890-es vga-k közül melyiket lenne érdemes megvenni ?
Jelenlegi konfigom :
Gigabyte P55-UD3, i5-750, Thermaltake EVO Blue 550W, Kingmax 1333Mhz 4GB,Gigabyte 7600GS, Windows 7 64bit |
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest