Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
- Akciókamerák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Ant@
senior tag
válasz
betyarr #27885 üzenetére
Én a BIOS-ban nem turkáltam. Feltettem a legújabb drivert ,újraindítottam és minden működött ahogy kell. Ja azt el is felejtettem ,hogy a Catalyst Control Centerben (szedd le a driverrel együtt) is meg tudod nézni a GPU hőmérsékletett. Fontos,hogy az előző drivert mindenképp szedd le mielőtt az újat telepíted ,ha catalystod volt akkor is!
-
jaja1981
addikt
válasz
betyarr #27846 üzenetére
Inkább vékonyat vegyél és fűzd össze.
Ha jól emlékszem ventit akarsz rögzíteni.
A kötegelőt átfűzöd a borda alatt és a nyák között óvatosan, nehogy letörj egy kis SMD-t.
A veninek meg valóban a csavar furatain fűzöd át.
Nem kell nagyon meghúznod, mert a műanyag kötöző elég merev, megtartja a ventit.
A venti fújja a levegőt a kártyára, én így szoktam feltenni. -
theniel
aktív tag
válasz
betyarr #27712 üzenetére
na, most van a gépemben egy 4850 passzív gigabyte 1 GB
Ezt adták a boltban, amíg kicserélik a GTX 295 ösösmet.
Eddigi tapasztalat a 4770 essel szemben.
Crysis: mintha lassabb lenne a 4850 essel mint a 4770 el volt. Egy biztos stabilabba futott a játék a 4770-el.
De mindjárt fraps-al megnézem.meg nyomok egy 3dmark06 ot is
-
RootRulez
félisten
válasz
betyarr #27708 üzenetére
Nos ezek után csak azt mondhatom, hogy várom a fejleményeket... És ha boltban kéred, kábelkötegelőt mondj az eladónak, abból érteni fog...
-
RootRulez
félisten
válasz
betyarr #27703 üzenetére
Az olcsóbb, ez GIGABYTE GV-R485MC-1GI HD4850 1GB PCIE HDTV: igen, míg a drágábbnál HDTV: Nem
hirtelen ennyi különbséget látok
"hivtalosabban":
-
jaja1981
addikt
válasz
betyarr #27700 üzenetére
Én úgy tettem eddig, hogy a VGA-ra fújjon. Helyileg, ha lehet a GPU fölé ,hogy közvetlen elvigye a meleget, de szinte mindegy.
Majd meglátod hova fér, mert oda tudod csak rakni.
A legolcsóbb venti bőven megteszi.
Így hűti a GPU-t és környékét is, mem, FET-ek.
Bármilyen venti jó.
A passzív kártyának ugye alapból nagy a hűtőfelülete.
Ezt megtámogatod egy halk ventivel, 700-1000rpm, vagy ha nagyobb a ventid teljesítménye, egyszerűen 7V-ra kötöd, bőven elég lesz.
Példa.
Legutóbb a Giga féle passzív 9600GT csináltam.
Alapból,a jól szellőző házban terhelve 105C-nél állt meg.
Ráraktam egy bontott 12cm ventit 7V-on és máris 55C lett terhelve.
Nem mindegy, és hangja sem volt. -
jaja1981
addikt
válasz
betyarr #27698 üzenetére
Igen az.
Ilyen ricnis, hogy átdugod és visszafelé nem engedi.
A lehető legvékonyabbat és leghosszabbat vedd meg. Ha így is rövid akkor össze tudod fűzni őket.
Arra figyelj, hogy ha dugod át a borda alatt, nehogy letörj egy kis SMD-t.
Nem egy nagy tudomány.
Erősen nem kell meghúzni, csak érzéssel. -
jaja1981
addikt
válasz
betyarr #27696 üzenetére
Teljes mértékig igazad van.
Egy passzív kártyát feltuningolni egy 7V-on működő 12cm-es ventivel bajnok kártyád lesz.
Ne aggódj ilyenekn, hogy van-e csavarhelye, egyszerűen gyorskötözővel rákötözöd és kész.
Gumi nem jó, mert fárad és elszakad, csavar sem, mert sérül a borda, így a gari is ugrik. -
theniel
aktív tag
válasz
betyarr #27683 üzenetére
A 4770 es 40nm-en készült.
Ez az egyetlen és első 40nm-es kártya. Emiatt kevésbé melegszik.
Nincs szüksége akkora hűtésre, mint az 55nm-es kariknak és így nem kell annyira forognia a ventinek.
Az a típus az XFX own build ami nekem is volt fekete nyákra készült egyedi hűtéssel. Ez már kifújja a házból a meleget. Nagyon igényes kártya.
Az is kérdés milyen játékokkal akarsz játszani. Battlefield 2 pl nem jó, mert az élsimítás nem működik rendesen ennél a játéknál ATI kártyákkal.
Egyébként én most panaszkodok a 295 ös karimra, mert nem indul vele a crysis sőt leáll a gépem is.
Lehet, hogy veszek 2 db 4770 est és annyi.
Azt mondják, hogy húzva erősebb a 4850 esnél és halkabb is.
Nekem összehasonlítási alapom nincs a 4850-el. Egy 4870 es karim volt 8400as procival, most meg egy 4770 es intel core i7 procival (ami jákéban lassabb 10 fps-el a core2duo 8400 asnál). Szóval ha azt veszem, hogy erősebb gépben használtam a 4870 et akkor még lassabbnak is mondhatom a 4770 esnél. Talán az képjavító alkalmazások-nál volt gyorsabb a 4870. Mondjuk én azért adtam el, mert a Battlefield 2 -ben nem tud élsimítást és nagyon ronda volt a kép az ATI-val. -
theniel
aktív tag
válasz
betyarr #27676 üzenetére
Csak azért, mert kérdezted a 4770 est :
nekem 14200 pontom lett vele a 3dmark06 ban (920as rore i7)
a crysist 1680*1050 en pedig high beállításon 35 fsp átlagban vitteitt tesztelik egyébként
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/05/27/xfx-hd4770/4ugyanezen az oldalon egyébként egész jó teszteket találsz.
Én pl a 4850 X2 őt néztem ki magamnak még annó, de a itt azt írták borzasztó hangos és eléggé melegszik, úgyhogy inkább letettem róla. -
fagy53
nagyúr
válasz
betyarr #27673 üzenetére
Ennek alapján nem, legalábbis a 4850- nél nincsen rá igazán szükség full HD alatt. 4870-et viszont csak 1GB-vel vennék, szerencsére a 4890 már csak így kapható.
Ha kevéssel átlépi a vmem használat az 512MB -ot, az még nem probléma. A 600-700MB vmem használat alig észrevehető lassulást okoz, a 100-200MB-ot a rendszermemóriából foglalja, de ilyen kis túllépés még nem gond, nem kell ezt a dolgot ennyire túllihegni. -
RootRulez
félisten
válasz
betyarr #27667 üzenetére
SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 HDMI BSP PCIE
SAPPHIRE HD4850 1GB GDDR3 HDMI PCIEilyesmik...
3500ft van a 512es és egy gigás között...
-
RootRulez
félisten
válasz
betyarr #27663 üzenetére
4830 -> 4770 -> 4850 így van az erősorrend a 4770 ,ellett tényleg csak a fogyasztás szól... De akkor is drága most és egyből nem megérős...
mod:
Hűtésre figyelj oda én a Sapphire Dual Slotos megoldását ajánlanám, volt olyanom egy darabig és halk volt valamint hatékony...
nem dual slotos sapphirét kerüld (mainek a piros hűtője van)erre gondolok:
-
lsc
nagyúr
válasz
betyarr #27535 üzenetére
Mondjuk először is kapnod kell, hiánycikk . Ha kapsz akkor most még a mtricákban különböznek, ati még nem engedi egyedi variációk forgalmazását . Ráadásul ha kapható is drága, 30 fölött van ha éppen kapható . Jobb választás most egy his iceg 4830, hűtése rendben van, 24 körül kapható .
-
lsc
nagyúr
-
varsam
őstag
válasz
betyarr #26630 üzenetére
Szerintem alapjáraton tuti nem hangos a ventije, max ha terheled akkor felpörög, de akkor meg úgyis játszol.
Nem tudom mit tudnak az alaplapi vga-k, de sztem tök fölösleges egy 4770-hez még egy integrált. Meg sem közelíti annak a teljesítményét. Ráadásul még a CF-el is kell bíbelődni... -
varsam
őstag
válasz
betyarr #26622 üzenetére
Az elsőt hívják Hybrid Crossfire-nek, amikor az integrált is egy rendes vga kari együtt dolgoznak. Tehát igen, lehet a kettőt együtt.
A másodikra nem tudom, h létezik-e olyan megoldás, hogy a vga kivétele nélkül kikapcsolod. Esetleg ha BIOS-ba letiltod a pci csatlakozót.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Direct One (műholdas és online TV)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest