- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
-
Üdv!
Adott egy régebbi síkképernyős Sony Trinitron TV, amin csak pár Scart, komponens, illetve S-Video bemenet van.
Namost az a helyzet, h párosítani kellene a mostani gépemet ezzel a TV-vel.A régóta nem használt, sokméter hosszú S-Video kábelt megtaláltam a padláson, előszedtem, elvezettem szépen a falak mentén a szőnyeg alatt , h ne látszódjon, majd próbáltam rádugni a gépre, mint régen, és HOPP, ekkor derült ki, h nincs S-Video kimenet a VGA-n.
Régebben a videokártyámon volt S-Video kimenet, de a mostanin csak HDMI, D-Sub, ill. DVI van.Kérdés az, h hogy tudnám átalakítani valamelyiket S-Videová?
-
Először is szedd szét, és egy ecsettel tisztítsd ki. Aztán levegővel fújasd át. Ha nincs kompresszor, akkor egy levegőspray is megteszi, de gondolom az sincs kéznél.
Ha van WD40, kicsit fújhatsz a ventibe.Az egész negyed óra alatt megvan.
Belül is ki kell tisztítani, sokszor nem látni, de ott is tele van porcicákkal.Ha venticserés lesz, úgyis is szét kell szedned.
-
Üdv!
Fészbúkon olvastam ezt egyik ismerősömnél:
8800 GT: Két függőleges vastag piros csík jelent meg a monitoron win bejelentkezéskor...aztán bios-t javasolták, hogy nézzem meg, de azt se tudta megjeleníteni...szóval kicsit behalt így karácsonyra, amikor ráérnék gamelni.
Mi lehet ez?
Az oké, h meghal(t) a kártya, de melyik "halálnem" okozza ezt a hibajelenséget? -
-
válasz
astone #42367 üzenetére
P4 mellé elég egy X1950PRO is.
10ezer körül szokott lenni itt az aprók közt is.
A maradék 10esből meg vehetsz az asszonynak ajándékot, és így nem kell eltitkolnod a VGA cserét.Esetleg 7600GT, X1950GT.
Arra figyelj, h GDDR3-as ramok legyenek rajt, DDR2-vel ne vegyél VGA-t. -
-
X1950GT, X1950PRO.
HD3650, HD3850Arra figyelj, h CSAK GDDR3 rammal szereltet vegyél.
A 3650, 4650-esből inkább csak DDR2-es verziók elérhetők.Olyan 10ezer körül kapsz 1950-eket, 3850-est egy időben elég sokat hirdettek 13-15ezer körül. Itt keress:
hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/agp/listaz.php -
válasz
czpitti #42171 üzenetére
Nem bírja el.
Nekem a 4870X2-esemet sem viszi el.
Van akiknek megy, de én megszívtam vele.Egy darabig megy, de le-leoldogat. Furmark pl. el sem indul, kapásból megáll a gépem.
ÉS Már a második HiPRO-t fogyasztom.
És most ez is felmondta a szolgálatot.
Elkezdett kattogni..
Az első is ugyanezt csinálta, kaptam másikat, egy darabig ment, de már ez is kattog.Más táppal nem old le sosem.
Hetekig volt nálam egy HX620-as, azzal a Furmark is ment.Tuti, h nem elég a 4870X2-nek a 16A, amit max. áganként lead ez a HiPRO. A 4870X2-es fogyasztása (273W) kevesebb, mint az Aresé, úgyhogy sztem ne vegyél hozzá azt.
-
Először is kellene egy típusszám, a notik alján általában van egy halom matrica, azok közt az egyiken biztosan rajt van.
Másodsorban ha abban egy X1200 van, akkor úgy tippelem, nem egy mai darab. Elképzelhetőnek tartom, h nincs hozzá Vista/Win 7 támogatás. És driver hiányában nem fog menni a dolog. XP-t kell rátenni, és ahhoz feltenni a megfelelő drivert.
Szóval, milyen noti is az valójában?
És máskor inkább a laptopos topicokban kérdezz notival kapcsolatos dolgokat.
-
-
-
-
válasz
sir.kore #33120 üzenetére
A 8600GT némileg kevesebb áramot vett fel abból a rendszerből, mint a 4890.
Az a "Micase sr450" az meg milyen táp?Sose hallottam eről a márkáról. Nem egy no name táp az véletlenül?
Tood: Melyik tápegységet vegyem? Első hozzászólás. -
válasz
Thunderzolee #33113 üzenetére
Ez a hibaüzenet ez hogy lehet?
dj-beat.hu/phimage/content/20100116112725_4a077b1d9e.jpgNincs is több felhasználói fiók a gépen.
Tudtommal rendszergazdaként vagyok belépve. -
válasz
kbalazsa #33106 üzenetére
Hát, elég zavaros hiba akkor ez..
Nézegettem én is Google-val, de ez az "ati2mtag.sys" inkább csak angol oldalakon fordult elő, fáradt voltam elkezdeni átolvasgatni őket. Azt reméltem valami tipikus hiba lesz.
Még egy kérdésem van.
Gainward 3870-est hozott a Jézuska egyik munkatársamnak.
Ez valami használt példány, amire még több mint 2 év garancia van. Viszont voltak vele gondok, amit viszont Iponban a szerviz nem tudott reprodukálni, így hibátlannak minősítették, és visszaadták.
Legalábbis a munkalapon az szerepelt, h a 3DMarknemtudomhány, meg még egykét tesztprogram hiba nélkül lefut.
Most viszont mondja a használója, h COD4 pl 10 perc játék után kifagy. De sok játék gond nélkül fut akár órákon át is. Mivel nincs sok játéka, nem nagyon tudta kipróbálni mindennel, majd adok neki még párat.
Mi lehet a gond?
(Azon kívül, h most már legalább tudom, h ha szervizbe viszem vissza, akkor a COD4-et fogom ajánlani "tesztprogram" céljából.) -
Üdv!
Ez a hiba, ez mitől van?
"ati2mtag.sys"
dj-beat.hu/phimage/content/20100116013230_44ee8fee19.jpgRendszertelepítés után SP3 pack, ill. .NET 2.0, 3.0, 3.5, alaplapi driverek, majd ATI driver+CCC feltéve, a gép újraindulna ugyebár ahogy kellene, erre XP betöltődik, és ahogy a driverek töltődnének a betöltési folyamat végén, dob egy kékhalált, és ezt a hibaüzenetet.
Megpróbáltam 9.12, 9.11-el is, és CCC nélkül is simán a drivert.
Rendszert is újraraktam 2×.
Csökkentett módban is eltávolítottam a driverek esetleges maradékait a Driver Cleanerrel. Több ötletem nincs.
Rossz a videokártya?
Még nem volt kipróbálva. -
Az atikmdag hiba nem csak az ATI kiváltsága,
nVidia oldalon is előfordul nvlddmkm néven.Valami furcsa hiba okozza, van akinél jelentkezik, van akinél nem.
Rengeteg fórum foglakozik vele külföldi oldalakon is.
Van akinél túl alacsony órajeleken jelentkezik. (ez érdekes)
Van akinél rendszertelepítéssel (esetleg drivercserével) megoldódik a probléma.
Van aki szénné húzta a kártyát, és mégsem jön elő.
Rengeteg az angol nyelvű oldal, de csak nehezen értelmezem a hsz-okat, ennyire nem vagyok bad ebben a szakmai angol nyelvben.Húzva használod a 4870X2-t?
Nekem is az van, de én nem tuningolom, nálam csak alapon megy. -
-
-
-
válasz
Mika1227 #32499 üzenetére
Ha a kártyán levő tápellátó kimenetbe dugod, akkor igen, automatikusan fogja szabályozni a ventilátort a hőmérséklet függvényében.
Én is itt szúrtam el eredetileg, mert az egyik molexből alakítottam át a tápot a hűtőn levő ventilátoroknak, aztán mindig maxon pörögtek, mire valaki megemlítette egy másik fórumban véletlenül, h ha a VGA-ra van dugta a csati, akkor az tudja szabályozni a fordulatszámot a hőmérséklet függvényében.
Jót röhögtem magamban, h ezt elfelejtettem.. -
válasz
Mika1227 #32496 üzenetére
CCC-ben ennek a mostaninak is tudod szabályozni a ventijét, de nem ajánlom, még a végén megfőzöd a kártyát. Bár mielőtt komoly károsodás érné, úgyis leállítja a hővédelem.
Azt a fajta hűtőt amit linkeltem nem ismerem, nekem olyan volt, amit a 4850-re lehetett tenni, azon két ventilátor volt, tökéletesen lehűtötte játék közben is, és halk is volt; idleben meg még halkabb.. Ebből, meg az Arctic Cooling hírnevéből kiindulva tuti, h halkabb lesz azzal a linkelt hűtővel a Te kártyád is.
A 4890-es topicban nem ajánlottak esetleg valamit?
Ott nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatuk?Esetleg AC topicokban?
http://itcafe.hu/temak/keres.php?sfor_all=arctic+coolingkbalazsa:
XP alatt se működött a két kimenet együtt?
Sajnálom, nem jut semmi eszembe.. -
válasz
aram01 #32489 üzenetére
Azért nem ajánlottuk szerintem az 5770-et, mert azt használtan nem lehet kapni, így drágább mint egy olcsó 4850 (esetleg 4870).
Am semmi baj vele, az is jó lenne Neked, a 4870-es körül van a teljesítménye.
Miva' mostanában mindenki 1000 napos lesz?
Nekem még 2 hónap kell... Viszont 6 hsz-al ezelőtt lettem "őstag". -
válasz
Mika1227 #32486 üzenetére
No igen, de a melegedést meg csak egy jó hűtéssel lehet orvosolni.
Ezen a VGA-n meg úgy gondolták a HIS mérnökei, h majd jó
magas fordulatszámon járatva lehűti a ventilátor a kártyát.
Nem vették figyelembe a tervezéskor, h ez mekkora zajjal fog járni.Esetleg nézz utána milyen alternatív hűtésre lehet lecserélni a kártyán levőt.
www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=379HD4890-es topicban nem kérdeztél rá?
http://itcafe.hu/tema/ati_radeon_hd_4890/friss.html -
válasz
oratti #32473 üzenetére
Továbbra is kérdezem, h biztos, h egyszerre mindkettőn kell képed adnia?
Volt nVidia FX5700-as kártyám régen, ami egyszerre csak egyik kimeneten adott képet, igaz, konkrétan a dualview nincs ráírva.
Viszont a 6ezres széria az 5ezres után jött, nem lepődnék meg, ha kiderülne, h egyszerre csak az egyiken megy.
Ennek kéne utánanézni. -
-
-
válasz
aram01 #32479 üzenetére
Most nem keresek teszteket, de jól emlékszem, h a 256-os, és az 512-es 3850-es közt nem volt nagy különbség FPS-ben, mert maga a 3850 teljesítménye már szinte kevés az 512 ram kihasználásához. Ezért is mentek jól a 256-os verziók is.
És együtt örülünk veled, jól választottál.
Ez aztán a szép év végi ajándék! -
válasz
oratti #32459 üzenetére
Ez a probléma csak Win7 alatt van, vagy régebben is fennállt?
Konkrétan XP-vel megy mindkét monitor?Mert az Abit oldalán ez a lap csak XP-ig van támogatva driverekkel, nVidia oldalán meg meguntam keresgetni, elvileg ez a 6-os szériás nForce chipset ez támogatva van win7 alatt is, bár konkétan ezt a típust nem sikerült megtalálnom.
De biztos van rá alternatív driver is, csak most nem álltam neki keresni, meg egyáltalán nem biztos még, h ez a baja. -
válasz
Nagylajos_1 #32461 üzenetére
Furcsállnám, ha nem menne benne.
Nem is nagyon hallottam még ilyenről anno, talán csak egy Asrock lapot ismerek, de az még a DDR1-es, AGP-s időkből származott, bár LGA775-ös procit fogadott.Mivel voltak kompatibilitási gondjaid anno?
-
-
válasz
aram01 #32454 üzenetére
Szerintem 4850-et, esetleg 4870-et vegyél.
Ha eddig megfelelt a 3850, akkor ezen kártyák is elég nagy ugrást fognak jelenteni.4850-ből elég 512-es is, a 4870 viszont hasznosítja az 1GB-ot is.
Mekkora felbontáson játszol?
És mennyit szánsz minderre?
Használt kártyák is megfelelnek? -
válasz
Taknyoshal #32399 üzenetére
Ez egy laptop?
Ott szokott lenni gyorsbillentyű hozzá, "fn+valami".Ha nem az, akkor a VGA-nak a vezérlőprogramjában biztos van olyan pont, h TV-re képkimenet választása. (Lehet akár egyszerre a monitor, és a TV is tud működni.)
Az S-video - RCA az amúgy mit takar?
Kompozit (egypólusú, általában sárga) RCA, vagy
komponens (3pólusú, általában zöld, kék, piros) RCA?Vetted a kábelt, vagy forrasztottad?
Hirtelen más nem jut eszembe.
Nekem régen (a régi TV-n) S-video - S-video kábellel volt a TV-m összekötve a géppel, ott is volt olyan gondom, h rosszul forrasztották össze a majd' 20 méteres kábelt a boltban, aztán végül nekem kellett otthon megcsinálnom.
-
Rá tudod dugni, kettőt meg lehagysz.
Itt megnézheted közelebbről is, hogy néznek ki a csatlakozók:
http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.htmlHa jól értem, rövid a 6 pólusú PCI-Express tápcsatlakozód?
Érdemesebb olyan hosszabbítót venni, ami 8 pólusú is egyben, később még jól jöhet, ha olyan VGA-d lesz, ami 8 pólust igényel majd. -
válasz
szekfizsolt #32373 üzenetére
Itt van pl. a legutóbbi Quadros cikk:
prohardver.hu/hir/bovult_nvidia_quadro_fx_380_lp_2800m_3800m.html
Alul vannak hsz-ok is, az elsők mindjárt azt feszegetik, mivel másabb egy tervezőprogramhoz kihegyezett kártya egy gamereknek szánt verziónál. -
válasz
szekfizsolt #32373 üzenetére
Sajnos ehhez a szegmenshez egyáltalán nem értek.
Csak olvastam itt-ott, h akik tervezőprogramokat futtatnak (CAD/CAM), másféle kártyákat használnak. Ott inkább az OpenGL dominál, nem a DirectX. (Na gondolom ez is kínai Neked..hihi..)Ennek jobban utána kéne nézni, tessék, van itt pár topic:
http://itcafe.hu/temak/keres.php?sfor_all=quadrohttp://itcafe.hu/temak/keres.php?sfor_all=FireGL
De még az is lehet, h Nektek nem kell ilyen kártya, csak azt írtad, tervezéshez lesz a gép összerakva, ebből gondoltam.
Másrészt azért azt szokás tudni, h aki ilyen "komoly" gépet akar összerakni, az nem spórolhat, ezek a VGA-k amúgy is jóval magasabb áron kelletik magukat, mint gamer társaik, jó, ha annyiért találtok majd.
Ha viszont kiderül, h nem kell erős VGA, akkor fogsz találni 20 alatt is, nyugi.Esetleg add meg a konfig többi részét is, meg a rajta futtatni kívánt tervezőprogramok neveit is. De ma már késő van, nem nagyon vannak itt az IT szakik.
Én meg sajnos ehhez nem értek.
-
válasz
szekfizsolt #32371 üzenetére
Neked nem nVidia Quadro kártya kell?
Esetleg itt tudnak még segíteni:
itcafe.hu/tema/milyen_videokartyat_ilyen_arban/friss.html -
válasz
kzsolt25 #32359 üzenetére
Nahát, ezen van egy alaplapi integrált VGA is.
Azzal sem megy a gép?Egyáltalán elindul a gép? Csak képet nem ad? HDD felpörög? Végez valamit amiből lehet következtetni arra, h a táp ad le áramot? Nem a táp halt meg?
Esetleg vidd el valakihez a VGA-d kipróbálni, illetve a cuccaid többi részét is. (Ezzel ki lehet szűrni egyenként a hibás alkatrészt.)
Ha alaplapi VGA-val megy, akkor a próbáld ki egy sima PCI portos VGA-val is a gépet, ha azzal is megy, akkor a PCI-Express sín halt "csak" meg.
De ez csak elmélet, kezdjük az alaplapi VGA-val a tesztelgetést. PCI-Express, és D-SUB csatit is próbáld ki. -
válasz
kzsolt25 #32356 üzenetére
Kitölthetnéd az adataid, akkor nem kellene itt kérdezgetni, h milyen az alaplap, táp, hány winchester van, stb..
Gép elindul, de nem ad ki képet?
HDD felpörög?
Speaker nincs véletlenül rákötve? Hogyan csipog?
Alaplapon ledek vannak? Villognak? Gépkönyvben nincs esetleg leírás arról, milyen led-felvillanás jelent esetleg hibát?
Hirtelen más nem jut eszembe. -
válasz
Mika1227 #32343 üzenetére
Itt jobban fogják tudni:
itcafe.hu/tema/mennyit_adnal_ezert_a_gepert_alkatreszert_topik/friss.htmlAm ahogy elnézem, 15 és 20ezer között:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/pcie/keres.php?sfor_all=9600gt -
válasz
hahoka #32301 üzenetére
ASUS P4PE-X adatlapja:
http://asus.com/product.aspx?P_ID=ogQUQeZEvMbWhXP8Ebbe a lapba belemegy az a HD2400-as VGA.
Az, h AGP4×-es a lap, de AGP8×-os a videokártya, az nem baj.
Lefelé kompatibilisek egymással, amúgy sincs sok különbség a 4 és a 8 között.A monitoron, amit kaptál pedig egy ilyen aljzatnak kell lennie, ebbe kell egy "műszercsatlakozó" nevezetű tápkábelt dugni, ez ad 230(220)V-ot neki.
Az újabb fajta monitoroknak is ez a műszarcsatlakozós tápellátása van.Esetleg a monitor pontos típusa alapján (a hátulján biztos rajt van) megértem mi a gond a tápellátó kábel hiányával.
A kérdésed nehezen érthető, nem biztos, h arra válaszoltam, amit kérdeztél, nem értettem pontosan.
-
válasz
breed30 #32298 üzenetére
Sajnos az a VGA nem támogatja a hardveres T&L-t, ami követelmény lenne ahhoz a játékhoz. Nem fogsz tudni játszani vele azzal a géppel, lévén a VGA integrálva van, nem cserélhető.
Intel GMA 950 VGA család specifikációk:
notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-950.2177.0.htmlBreed gépigény:
http://www.pcdome.hu/cikk/1573/breed_pc -
válasz
ImpersonatoR #32271 üzenetére
Hát ha nincs a hűtésével gond, akkor ez sajna ez garanciás VRAM hiba lesz.
-
válasz
schawo #32260 üzenetére
Altalánosságban azt mondanám VGA-t cserélj, a 2,4es cerka bőven elég lesz alá.
Az E2200 nem Celeron.
A VGA-t való igaz, érdemes nagyobbra cserélnie, de nem biztos, h túl sok FPS-el több lesz neki, mert az a proci 2.4GHz-en nem hajtja ki a 9600GT-t.Kivéve a GTA4-t ami nagyon bénán van megírva, és nagyon erősen támaszkodik a CPU-ra. A GTA4 nincs bénán megírva, csak 4 magos processzort igényel, valamint szinte minden játék erősen támaszkodik a CPU-ra. A Crysis van bénán megírva, a GTA4 csupán a látványvilágának megfelelő prociteljesítményt kíván.
Új 775-ös lapot viszont már nem vennék, igazi zsákutca.
Ebben van valami, de egy G31-es chipsetű 9-10ezer Ft-os lapot azért nem neveznék zsákutcának.chuck91:
Pontosan milyen Asrock alaplap az? Milyen chipset van rajt? -
válasz
Hrossvalr #32261 üzenetére
fgergo ez neked is szól:
Mivel a VGA-t két alaplapban is ki lett próbálva, és mindkettőben ugyanazt a hibajelenséget produkálta, ott nem táp, és nem is RAM gondok lesznek.
Egyértelmű, h a 7600-os kártya lesz a hibás.
Tipikusan VRAM memóriahiba jelenség, mikor 2D-ben mér el-elmegy a kártya, de 3D-ben már meghal.
A 7600 idejében még nem volt annyira általános dolog a külső PCI-E tápcsatlakozó a videokártyához, a csíkozódós BIOS kép nem is táp elégtelenségre utal, (annál inkább video-memóriagondokra). Ráadásul ez egy GS verzió (butított), talán a memória is csak DDR2-es rajt. -
válasz
petiwr #31880 üzenetére
Ez nem adok-veszek hirdetéses fórum.
Itt kereshetsz videokártyákat 10ezer körüli árakon:
hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/listaz.php
Válaszd ki, h AGP, vagy PCI-E csatis legyen-e. -
válasz
Dani Pécs #31890 üzenetére
Azok az ATI kártyák veszik át a terhet a processzorról HD film nézése közben, amiknek a nevében benne van a HD szócska. Tehát a HD2××0, HD3××0, HD4××0. Mivel ez az alaplap s478-as, AGP-s, eleve AGP-s videokártyát keress hozzá.
Az Intel féle Atom proci épp hogy csak futtatni tudja a 720-as HD filmeket. Az Atom viszont gyengébb a Te Northwoododnál, úgyhogy elvileg szaggatás nélkül megy majd a film, de mindenképpen egy olyan VGA kellene, ami HD-ba be tud segíteni, így elképzelhető, h a konfig alkalmas lesz a Full HD-s filmek futtatására is.
A 9550-es nem fog besegíteni a procinak, de legalább megtudjuk, h elmegy-e a Northwoodon a HD.
Ha marhaságokat írtam, kérem aki jobban tudja, javítson ki.
-
válasz
sitzoookaaa #31814 üzenetére
Szerintem játszható a COD4 a 7900GS-el.
Ez a laptop, ami előtt ülök, egy Go 6800-as VGA-t tartalmaz, 1024-ben néha lövöldözök kicsit, 40FPS átlaggal. 30 alá nem is szokott menni.
De ha lanozni akarsz, és kell a sok FPS, és ezért kérdezted, akkor nem tudom pontosan mennyi lehet, de szerintem menni fog azzal is. -
válasz
Biga123 #31816 üzenetére
7900GT, 7900GTX, stb.. ilyen kártyák is megfelelnek?
Ezek a 7ezres széria csúcsmodelljei, 10ezer alatt is lehet találni belőlük.
Olyat keress, amin 512 GDDR3 ram van.
Topic: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/pcie/listaz.phpMilyen gépbe kell?
-
válasz
dstsem #31792 üzenetére
Sajnos a processzorod kevés hozzá.
Neked egy Socket A slotos, nagyon régi procid van.
Az AMD akkoriban tért át egy olyan fajta számozásra, ami megtévesztő lehet azoknak, akik nem ismerték a "részleteket".
A 2500+ az nem azt jelenti, h 2.5GHz-es processzor.
Tessék, itt egy lista arról, h a proci órajele, és a számozása mennyivel tér el egymástól: AMD Athlon processzorokA 2500+ nincs rajt a listán, de ha a 2800+ 1.8GHz-es órajelet jelent, akkor a 2500+ olyan 1.5-1.7GHz lehet.
Azok a régi prock meg még nem támogatták azokat az utasításkészleteket (mint pl. SSE2), amik kellenének a modern játékok futtatásához.
Tessék, 2002-es cikkben írnak a 2500+-ról, és arról, hogyan is vannak ezek számozva:
sg.hu/cikkek/20043/lathataron_az_amd_athlon_xp_2200_2500 -
-
Halee!
Érdeklődnék, a videokártyákra egy jó ideje ugyebár külön tápcsatit tesznek, ez az a bizonyos 6 tűs csatlakozó, ami (az újabb) tápokon már alapból meg is található.
És mi ez a 8 tűs csati?
Persze értem én, minek a parasztnak 4870X2, ha még nem látott 8 tűs tápcsatit, mondhatnánk most..Szóval, a maradék kettőn milyen áram folyik?
Most akkor kell vennem egy ilyen átalakítót, vagy beledughatom simán is a 6 tűs csatlakozót, mint pl. a régebbi alaplapokon a 20-as csatit a 24-es aljzatba.Sajnos a VGA dobozában (Sapphire 4870X2) a papírokban erről nem esik szó, tulajdonképpen azt sem tudom, mennyit akar egyáltalán fogyasztani áganként a kártya? Ha jól értelmezem a két tápcsatlakozó (egyik 6, másik 8 tűs) azért kell, h ily módon két külön ágból is kaphat naftát a VGA, így kevésbé terheli meg a tápot. Legalábbis nem egy ágon (már ha sikerül külön ágakra kötni).
-
-
-
-
válasz
syberia #25493 üzenetére
Ez a Te Gigabyte alaplapoddal történik?
Hallottam már olyat, h nem megfelleő BIOS verzió okozott hasonló problémát, bár az egy elég régi chipsetes Asrock alaplap volt, és utána aztán ki is derült, h szinte minden új VGA-hoz egy új BIOS-t adtak ki.
De a Te Giga lapodhoz nem hiszem, h ilyesmi lenne a megoldás. -
válasz
lancer77 #25416 üzenetére
Itt van némi teszt az X1950XT-ről:
http://logout.hu/iras/3870_vs_2600xt_cf_vs_x1950xt_teszt.html -
válasz
luw2win #24903 üzenetére
VGA összehasonlítósdi: 7950 GX2 vs. X1900XTX
Teszt, bár ezen csak régebbi játékok vannak inkább:[link]
Nekem úgy rémlik, anno az nVidia volt erősebb a 7ezres szériával.
Mekkora felbontással akarsz játszani?
Mekkora táp lesz hozzá? Bár mindkét VGA zabál mint állat.
A 7950 GX2 az 2×512-es, ez elég magas felbontásra képes. Gondolom a 7600 is itt vérzett el a 256MB rammal.
Hol tudsz venni 8ezerért 7950 X2-t? Biztos, h a kétmagos 7950 GX2-es az? Nem csak egy sima 7950? (8ezernél azért többért szokták árulni) -
válasz
Evolution666 #24882 üzenetére
Nem lehet.
Az Acer Aspire One Intel féle GMA950-es alaplapi integrált videovezérlőt tartalmaz; és jól érzed, a netbookokba nem lehet VGA-t cserélni/tenni bele.
Ezek a gépek nem játékra termettek, a bennük levő Intel Atom sem egy játékra tervezett erőmű kategóriájú processzor. -
válasz
nolika #20983 üzenetére
Hát igen, ezért is vagyok sík ideg...
Két egyforma VGA... mi a fenét nem ismer fel ezen ez a ....Na mindegy, legalább egy hónapig még nem tudok rá másik rendszert tenni, mentések és egyéb dolgok miatt, addig marad így, használni lehet, csak scrollozni nem valami felhasználóbarát...
Meg a képernyő sem kapcsol ki, akármennyi időre állítom, pedig mikor csak tölötgetek jobb lenne, ha nem menne..(Átváltani sem engedi a külső monitorra.)
-
Na hát nem lett jó ez sem.
Települt, újraindult, aztán semmi.
Se Control Panelt nem lett, semmi változás.
Úgyhogy megkerestem Program Files-ok között, elindítottam a setupot, bejött az nVidia telepítő, és a szokásos módon megállt.. Rákattinottam szépen sorban az összes .exe kiterjesztésre, de egyik sem lett semmi.Én ezt nem értem.
Egy 6800-as VGA hogyhogy nem 6800-as valójában? -
-
Erre valaki? (#20854)
-
Halee!
Érdeklődnék, laptop problémám akadt driverrel.
Fu-Si M3438G (Intel 915 chipset, Pentium M 770 processzor (2.13GHz), DDR2 2×1GB /533RAM), nVidia 6800 VGA (MXM3-as).
VGA elromlott, szereztem bele egy másik ugyanilyen 6800-as VGA-t.
DE
Miután beletettem, az előző driver nem működött.
Na mondom nem nagy ügy, újratelepítem.
Eltávolítottam a driver cleanerrel a szokásos módon (csökkentett mód, meg minden ami kell), fel akartam tenni a Fu-Si oldaláról a gyári drivert. Eredmény.3 verziója is fent van a drivernek, egyik sem jó.
Kerestem nVidia weboldalán is, ott a laptop szekciónál 6-os széria eleve nem is szerepel, a desktop résznél pedig kidobta a legújabb Forcewaret. Természetesen az sem lett jó.
Kerestem régebbi Forcewaret, még a 6ezres széria idejéből, azok sem lettek jók.Keresgetek neten mindenfelé, de nehéz találni.
Esetleg ha újrarakom XP-t, lehet megoldódik? Vagy egész más?
Valami olyasmit mondott az, akitől a használt VGA-t beszereztem, h már valaki megvette volna, de azért nem jött össze, mert neki ez a VGA ez egy DELL notiban volt, amihez másféle driver kellett... Ezt nem értettem,
Hát most már értem.
Kerestem Dell oldalán is drivert, de csak Dell kompatibilist találtam, lehet, h az lenne a megoldás kulcsa? Mármint, h ezt a VGA-t ebben a laptopban sosem fogom tudni normálisan beüzemelni? -
-
válasz
JuveGabor #20070 üzenetére
A márkátlan tápok egyik legfőbb jellemzője, h ha elromlanak, magukkal ránthatják az alaplapot, esetleg processzort is.
Én nem tennék egy 30ezres alaplap, 40ezres processzor, és 20ezernyi ram alá egy 5ezer Ft-os tápot.Ha egy nagyteljesítményű VGA-t beleteszel egy olyan konfigba, amiben egy kisteljesítményű márkás táp dolgozik, akkor a konfig leáll, mert a táp letilt, jelezvén, h kevés a teljesítménye a VGA-hoz.
Ha ugyanezt egy Mercury, Codegen, Vargáné és tsa., stb. tápos gépbe teszed bele, akkor nem tilt le, elindul, szenved, aztán elkezd füstölni a táp, és szép lassan elég.Én már jártam így, bár ez már erősen "anno" történt:
6600 után beletettem egy 7600-ost, ami szépen egy pár heti hsználat után elégette a tápot. Szerencsére nem égett le más, de ekkor olvastam utána, h hogy is van ez a tápokkal.
Akkoriban még 2000Ft-ért is lehetett tápot venni, de én inkább egy bő 10ezres Chieftech mellett döntöttem.
Ha elromlana, és mégis magával vinne valami alkatrészt, a Chieftech kifizetné, de egy márkátlan táp gyártójáról ezt sajnos nem lehet elmondani.Így már nyugodtan magára merem hagyni a gépem letölteni, tudván, h nem fog kigyulladni, és leégni a ház, mert előtte a táp tutira leold. Néha belegondolok, előtte mekkora mázlim volt, h nem volt a táppal más baj.
Sajnos a táp az egyik legfontosabb alaktrész.
A márkátlan tápok messze nem adnak le akkora teljesítményt, mint ami rá van írva.
Ezt tesztekkel lemérték már több helyen is.
Sajnos a sztech boltokban pedig mégis elsősorban olcsó(bb) tápokat adnak el.
Egyik ismerősöm most vett 700W-os Codegent nemrég... Hát tiszta nemnormális... -
Hehh..
A "net"-re (hardverfórumok) gondoltam..
Így találtam a legegyszerűbben kifejezni, h felejtse el a DDR2-es VGA-kat.Van összehasonlítási alapom, igaz, h régi VGA, de mindkettőm volt:
6600GT 128/DDR3 és 6600GT256/DDR2 Az előbbivel lehet játszani, a másodikkal nem.(Azonos -alacsony- felbontást feltételezve.)Bár sajnos még ma is előfordul, h valaki bemegy egy sztech. boltba, és ott az ún. szakemberek, (akikhez bizalommal fordult), simán eladnak neki egy 1gigás DDR2-vel rendelkező VGA-t. És meg is magyarázzák neki, h milyen jól járt vele.
Szomorú, h ez megtörténhet. -
Miért ragaszkodsz a 4 magos procihoz?
Egyenlőre a 8ezres széria jobb járékokhoz (magasabb az órajele, legalábbis tovább húzható, mint a 4 magos procik); és még nem nagyon használnak a játékok 2 magnál többet. Oké, most itt a GTA4, de a Crysist pl. azzal hirdették anno, h emiatt a játék miatt kell majd a gamereknek lecserélni a 2 magos procijukat 4magosra...
Tessék, ez nem új, de azért elgondolkodtató teszt.És igen,a kakukktojást kicserélheted egy 4850-re, h méltó párja legyen a Wolfdalenek.
mod:
Ja, h ez egy adott konfig? Értem.
Akkor marad a 3870. -
A szakirodalom szerint a DDR2-vel rendelkező kártyák nem alkalmasak mai játékok futtatására. (Régebbikre sem.)
Ezért lehet, h egy kártyára pakol a gyártó 1GB ramot, de az csak DDR2... ez esetben ez a kártya egy nagy átverés, és csak azért gyártják, h jól lehúzzák azokat akik nem értenek hozzá, és elhiszik, h a nagyobb jobbat is jelent.
-
VGA memória tesztelő:Video Memory Stress 1.7
De nem ismerem, majd mások elmondják használható-e.
-
válasz
AlregKing #20001 üzenetére
Szerintem ha ügyes vagy, simán meg tudod csinálni. Elvileg a kártyához kapsz egy kis füzetecskét, amiben benne van képekkel illusztrálva a kártya ki ill. beszerelése is.
A rendzser magától felismeri, de drivert neked kell feltenned hozzá (ha kell újat).
Például ATI videokártya nem megy nVidia driverrel, és fordítva.
De előfordul szélsőséges esetben,h hiába távolítod el a régi drivert, ott marad valami maradék... és akkor az új VGA nem fog tökéletesen működni (vagy egyáltalán sem). Írj bővebben mit cserélnél mire, hátha kell még extra tanács.De elvileg BIOSban nem kell se állítani, se tesztelni semmit.
A VGA-t pedig mindössze egy csavar fogja, amit megtalálsz, mert anélkül, h kitekernéd, meg sem mozdul a kártya. Viszont alul a PCI-E sínnél szokott lenni egy kis pövök, ami gyártótól függően másképp néz ki, de azt el kell mozdítani, h ki tudd a kártyát csúsztatni.
Vigyázz, bele lehet törni, én már láttam olyat. Persze ott másról volt szó (beleért egy szék lába a nyitott gépbe), de sírás lett as vége.Valóban 5 perc az egész.
-
-
válasz
robagp #19983 üzenetére
nVidia: 8600GT, vagy ATI: HD3850 vagy 4670. Ez utóbbiak nem csak egy évig lesznek elegendőek.
Nem tudom, újat, vagy használtat keresel-e:
ha használt is jó, akkor ATI X1950PRO, vagy X1950XT. Ezeket itt az apróhirdetésekben gyakran látni 10-15ezer között. És nemrég volt egy teszt is itt Logouton összehasonlították a 3870-el.
Nyilván elolvasva felmerül a kérdés, miért nem jó Neked egy 2600XT, (vagy PRO)? Igazad van, de az X1950-es inkább jó lesz még 1-2 év múlva is, mint a 2600.
Bár 800×600-ban bármit megveszel, működni fog a dolog.
Az X700-al is inkább az lehet a gond, h nem támogatja a pixel shader 3.0-át, csak 2.0-át (ez nem érdekes, h mi is tulajdonképpen), és ezt észrevette a Colin, és jelezte. De ez nem biztos, csak találkoztam már hasonló esettel. -
-
-
-
válasz
Kötelező #19964 üzenetére
Jól van, ha januárban kiderül végre, h a suzukiban nem rúgnak-e ki engem is, akkor megveszem Tőled. Persze csak ha 35-ért adod..
Ennyire rossz véleményem mondjuk nincsen ATI-ról, ezen a laptopon itt előttem nincsenek elmentve tesztekről linkek, de azért csodát nem várnék nVidiától.. 9800GTX+ egy átverés, 9800GX2 meg.. nem tetszik a színe, na.
Úgy emlékszem, a 9ezres szériát azt verte a 3870X2. Na jó, 9800GX2-t nem, de az anynival drágább is.
Az se rossz szempont ATI-ban, h az órajeleket 2D-s alkalmazásoknál visszaveszi, és nem pörgeti a ventillátort (meg a villamnyszámlát) feleslegesen.Am Te csalódtál a 3870X2-ben? A 8800GT-d jobb volt? (Az volt nem
a napokban kérdezted, h elcseréld-e, de azt írtad akkor, h tárgytalan lett, mert azt hitték GTX-ed van.) Vagy túl sokat fizettél rá?
-
válasz
honyike #19956 üzenetére
Ebbe max. egy 3850, vagy 4670 való.
A 7600-al is az a baj csak, h GS, és nem GT. Azzal többre mentél volna, mikor vetted.
A lappal semmi baj. Nagyobb proci kell bele, és kész.
Most vegyél 3850-et, tavasszal meg add el a procit, tedd hozzá a 10ezret, és egy nagyobb procit kapsz hozzá.
Aztán nem lesz gond a géppel.SLI-nek akkor van igazán értelme, ha kettő darab 16×-os PCI-Express sín van a lapon. A Tiédnek az egyik 16×-os, a másik csak 4×-es. De kettő 7600GS SLI-ben messze nem fog semmi extrát jelenteni.
Ja,oppss.. és a játékok még nem használnak 2 magnál többet. Azért felesleges 4magos proci. Ha egész nap renderelsz, már más a helyzet.
-
válasz
whited #19954 üzenetére
Ja hát igen, így már értem.
Elsősorban én is pont erre gondtoltam, mikor 4850-et ajánlottam, gondolván a jövőre, mármint a 4850 az még később is jó kártya lesz, max veszel egy E8x00 procit a későbbiek folyamán (ha a lapod elviszi).
Persze lehet, mire procit cserélnél, már a 4850 is csak fele ennyi lesz, mint most. -
válasz
whited #19948 üzenetére
Hát túl jó az a cucc, abba egy 4850-es való, nem egy 2900-es.
(Azt gondoltam eredetileg, h valami régebbi egymagos processzorú AGP-s konfig lehet amibe tennéd a 2900XT-t, abba annál nagyobb nem is nagyon való.)
Természetesen jó a 2900-is, de inkább 3850, vagy 3870-est. Azok inkább viszik a 1280-at az újabb játékokban is. -
-
válasz
Kötelező #19924 üzenetére
Én úgy emlékszem, amikor az első tesztek kijöttek a 3870X2, 4850, 4870 összehasonlításáról, akkor a 4ezres Radeonoknak még nem volt túl jó drivere.
Ez miatt a 3870X2 verte a 4850-et, és egy szinten volt a 4870-el.
Bizonyos játékokban a 4870 volt jobb, máshol meg a 3870X2.
Ha jól rémlik, a 3870X2 XP alatt jó, Vista alá inkább a 4870 való.
Azóta változott a helyzet, már több új Catalist is kijött.Katt-nak viszont hiszek.
3870X2 előnye, h használtan 40ezerért is beszerezhető (ha ez alá megy, én is ilyet veszek
), de 100W-al többet fogyaszt a 4870-nél.
-
válasz
whited #19937 üzenetére
De ugye nem az MSI 4850-et akarod lecserélni a 2900XT-re?
Am mai játékokhoz általában már kevés az a kártya. Attól függ mennyire very high beállításokat akarnál használni..
Nem ártana tudni a konfig többi összetevőjét sem.
Milyen proci fogja hajtani?
Milyen ramokkal? (Pl. egész más a DDR(1) 266MHz, mint a DDR2 667, vagy 800)
És pl. mennyi ram van a 2900XT-n?Az 1280-as felbontással nekem már fenntartásaim lennének.
Inkább 1024. De kéne tudni a konfig többi részét, meg a videomemóriát is. -
Catalystban lehet húzni.
Most nem ugrik be mi a neve, ezen a laptopon meg nVidia van itt előttem, de asszem az utolsó menüpontok egyike, alapból letiltva, de ha engedélyezed, akkor van automata opció is, úgy magától elkezdi tuningolni a mag órajelét, és a memória órajelét is. És biztonságos szinten megáll.
Aztán ha akarod, kézzel még lehet tolni neki. -
-
válasz
monti20 #19868 üzenetére
Nos, mindhárom órajele megegyezik: 625MHz mag/1986MHz memória.
Viszont a Gainward pont egy olyan verzió, aminek a hűtése kétslotos, tehát a házból kifelé fújja a meleget.
Én azt választanám.Ráadásul ha jól néztem (Iponnál) a Gainward a legolcsóbb.
Akármelyiket is veszi meg, jó kis konfig lesz az a 4850-el kiegésztve.
-
Pont ezt akartam kérdzeni, milyen szervízpack van azon az XP-n?
Az egy régebbi alaplap, lehet nem boldogul a szervízpackes XP-kel. Nekem a laptopom ilyen, sajna nem megy fel rá az SP3-as XP, illetve felmegy, de a driverek némelyike nem hajlandó települni, vagy hibásan települ. -
-
-
válasz
z0d1AK #19846 üzenetére
Nos, 79-82 fokos volt max a kártya. Ez nem túl meleg...
Kicsit toltam ezt-azt, érdekes:Flat Out 2.....................nem
Flat Out Carnage...........nem
Test Drive Unlimited.......néha picit egy-egy csík
NFS Undercover............nagyon szétesik a kép
MoH Airborn..................nem
World In Conflict............nem
BiA - Hell's Highway.......nemMi van az Undercoverben és a Test Driveban, ami miatt "meghü×ül" a VGA?
-
válasz
<.RicHarD.> #19844 üzenetére
Hát ezt nem néztem meg.
Eszembe jutott egy tesztprogram: Video Memory Stress 1.7, most azt futtatom éppen. (Még 40 perc.)
Ez ha jól emlékszem, video memória tesztelő alkalmazás.
Most ezt futtatva Everest 52 fokot mutat, de nem tudom, mekkora terhelésen van a GPU.Ha végzett, elindítok valami játékot, megnézem mennyire megy fel a hőfok.
DE ez a video memória tesztelő ez (bár most futtatom először, és egyelőre nem ismerem), szóval ez folyamatosan error-t ír, hibás a VGA-n levő összes memória?
-
Halee!
Érdeklődnék, adott ez a 7900GT videokártya.
A hirdetésben is látszik, h tavasszal lett vásárolva (használtan), egyből Erdélybe lett vive, ott aki használta, az nem játszott vele sosem.
De most idekerült a kártya a géppel együtt (Magyarországra települt a tulaj), és most telepítve lett pár játék is.
Elkezdett játék közben mértani idomokat, vonalakat, háromszöget, négyszöget (teljes képernyőn) rajzolgatni. Először arra gondoltam az elmondottak alapján, h szaggat a játék, de most itt van nálam a gép, én meg felismertem ezt a hibát. Volt már ilyen VGA-m, az is cserés lett garanciában. Ha jól emlékszem.Ugyanakkor egyik lakótársamnak is volt nemrég (nyáron) hasonló gondja a 3850-ével, de az megjavult magától. Asszem akkoriban fórumozva arra a gondolatra jutottam, h talán a nyári nagy melegben nem volt megfelelő a hűtése. (?)
Érdeklődnék, h ez is elromlott-e, vagy esetleg ötlet valami Bios frissítés megoldhatja a gondot? Csak mert lehet már nem lesz rá garancia.
Elég ciki lesz ez nekem, ha nem lesz gari rá, mert én beszéltem rá a srácot anno, h ne vadiúj 7300GT-t vegyen 14ezerért, hanem szerzek én neki annyiért olyan kártyát, h ihaj! Aztán erre meg most kiderül, h rossz ez a VGA... ppppffffffffffff..
Bocsi, h ilyen hosszú lett.
-
-
válasz
RoyalFlush #10574 üzenetére
Respect
Azt hittem poénnak szántad a hibaüzenetet
De így a képek alapján már jó kérdés, h hová is kéne a tápot csatlakoztatni? -
-
-
válasz
csibor #10552 üzenetére
Emlékeim szerint X800 vagy az X1300 versenyzett a 6600GT-vel, illetve XT, meg PRO, meg XL vagy ezek variánsai.
Naaa, beírtam googleba, h "6600GT ellenfele", nagyon részletes cikkek jelentek meg találatként. Nem linkelek be egyet sem, katt rá, és egyből megtalálod a teszteket.
-
válasz
SirKero #10548 üzenetére
Anyááám...
Ez dúúúúúúrva!Drága, és gyengébb mint a GT.
Azt gondoltam talán arra gondolt az eladó, h vegyél X1950Pro-t, vagy HD2600XT-t, esetleg megpróbálkozott egy HD3850-el, de azért ez durva, h egy gyengébb kártyát akart eladni.
Esetleg nem SILENT volt véletlenül?
Még azt is elmagyarázta volna, h a hűtés nélküli az mennyivel jobb..Fel kéne gyújtani az üzletét...
Megérdemelné a vásárlók (szándékos) félrevezetéséért.
Aktív témák
Hirdetés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- GeForce RT X 3080 Gaming x TRIO 10 G
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest