- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
sisi24
tag
Sziasztok. Érdkelődnék hogy miként van ez a Notebook és Monitor összekötése és menete.
Gondolkoztam rajta hogy a lapimra rá kötök egy Gamer monitort, hogy nagyobb élémyem legyen a játékok iránt. Full hd-t tudja a notebookom és 144hz. Ha vennék egy ilyen tipusú monitort mellé, nem fogná vissza a lapit? Lehet hülyekérdés..
Persze ilyenkor jön hogy akkor minek vettem a lapit, miért nem asztalit.. De jövök megyek és akkor teljesen jó a lapi..De ha otthon vagyok akkor, gondoltam lehetne igy is..
Egy Hp victus 16-s1902ng lapirol lenne szó.
-
Sziasztok!
Vettem egy Asus VivoBook Go E1504FA laptopot. Repülő üzemmódban van ezért nem férek a nethez. Van itt egy bill. kombináció ami oldaná? Ennél a laptopnál nincs Lan.
A bos-ban még láttam az elején a wifi érzékelést, de mostanra eltűnt. Megnyomtam valamit? -
tomi5244
őstag
válasz
peet05 #50689 üzenetére
Szia. Kivettem a laptop akkut, meg csináltam egy BIOS resetet, vissza raktam a gyári HDD-t mondván, hogy feladom. Azzal már be se lépett a régi rendszerbe. Mondom ok, akkor új SSD vissza, gondoltam adok neki még egy esélyt, erre simán feltelepült, érzékelte a tapipadot és a bill.-t is.
Köszönöm!!
-
thomasa
senior tag
Sziasztok!
Notebook alsó borító egyik csavart tartó menetes műanyagját mivel érdemes visszaragasztani? Epoxi ajánlott? Vagy van valami hőtűrőbb? Köszönöm. -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Adott egy régi Lenovo G50-es laptop. Win 7 és Win 10 telepítésénél se egér se bill. nem megy. Dugtam rá külső eszközöket is, cserélgettem a portokat is, össze vissza, de semmi
Bootnál még működik, ahogy beadja a win telepítő felületet, onnantól semmi... BIOSban néztem, nincs letiltva semmi, meg nem is találtam ilyen lehetőséget.
Köszönöm előre is a tippeket.
-
Zoolee19
senior tag
Sziasztok,
Pár napja/hete érdekes jelenség van a gépemmel, amikor épp játszok egy online játékkal, akkor olyan jelenség van, hogy kilövi magát pár másodperce a hálózati kártya, és azt írja hogy nincsen internet.
A gépem egy Lenovo Idepad Gaming 3-15ACH6, Type 82K2Az érdekesség hogy csak, steam alatt csinálja, és máshol sehol.
Vajon mi lehet a gond? -
-
Üdv!
Vettünk egy ilyen laptopot, hivatalos windowst tettünk rá.
LENOVO LOQ 15APH8 (Storm Grey) + Premium Care
82XT007XHV
AMD Ryzen 5 7640HS 4.3 | 16GB DDR5 | 512GB SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | nVIDIA GeForce RTX 4060 8GB NO OS
Mysoftos.
A hiba a következő, elindul a masina, majd fekete képernyő és semmi.
Hosszan kell nyomni a bekapcsoló gombot és utána elindul. Ezt minden indítással csinálja...
Holnap kerül vissza hozzám, akkor újra telepítés és letiltom az integrált vgat mert első körben én arra gyanakszok, hogy valami összeakadt.
Minden drivert a Windows 11 húzott le, 24H2-es friss kiadás.
-
-
solyom76
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy régebbi Asus vivobook x705mb laptop.
Minden szerint is van benne egy mx110 gpu,de sem a bios sem a win nem látja,volt már minden is amit próbáltam,bios,driver,win frissités,de semmi..
Valakinek tipp?
Dobozán is rajta van ,hogy mx110 es..kell legyen benne..
Köszi -
LG01
csendes tag
válasz
Armagedown #50667 üzenetére
Gondoltam, de van valami háttérben futó alprogram, vagy egyéb ami küldi a riportot, így ez a legbiztonságosabb.
Ez kb olyan mint a win frissítés, kikapcsolod, de mégis frissít, csak ha mélyen turkál az ember akkor tudod véglegesen kikapcsolni. -
válasz
Vadernagyúr #50668 üzenetére
Lehet igen.
-
Armagedown
őstag
Arra nem gondoltál, hogy egyszerűen csak letiltod az adott programnál a Windows tűzfalban a kimenő kapcsolatot?
Így kell csinálni -
movax
őstag
válasz
Twinlan1983 #50665 üzenetére
Meg kell nézni a futó folyamatokat és ha valami darálja, akkor az a ludas. Ha nincs semmi ilyesmi, akkor OS reinstall és ha úgy is melegedik, akkor ahogy írtad: szervíz, pasztázás, stb.
-
Twinlan1983
újonc
Sziasztok!
Került ma hozzám egy Asus tuf gaming noti. Azt vettem észre,hogy alapjáraton magas hőfokokat produkál./nem csinálok semmit rajta/ 2.5éves. Szerviz,takaritás,pasztázás? cpu. 70-80fokok között ugrál,de inkább 80..gpu 70-71 fokon van. Amd 7. 3070ti. Köszi a tanácsot.
-
válasz
Vadernagyúr #50663 üzenetére
De. A win 10 képes fekete hátteret mutatni frissítés közben, akár 15 percig is. Ennél a gépnél meg ne is csodálkozzunk. 2 mag/2 szál. És az emmc, és 4gb ram.
-
válasz
Vadernagyúr #50661 üzenetére
Szia.
kellene a laptop típusa is, mg az OS is. Szerintem frissített a háttérben. -
Vadernagyúr
senior tag
Sziasztok! Adott egy Asus laptop, ami eddig tökéletesen működött. Lassúcska volt, régebbi windows nem ment rajta, mert nincs driver.. Nem is használtam egy darabig, de aztán tegnap elővettem. Olyan hibát produkál, hogy “bekapcsol”, de nincs kép.. Néha még a cpu hütő sem kezd el pörögni.. Külső monitoron is próbaltam, de ugyanaz.. Sokszori ki és bekapcsolás után, valamikor elindul és tökéletesen működik! Először a kijelző szalagkábelére gondoltam, de ha fut, mindegy milyen állásban van, hányszor csukod össze és nyitod ki, kitűnően fut. Ram hiba is eszembe jutott, viszont ezen valami ram chipek vannak, szóval azt itthon nem tudom cserélni.. Aztán mondom lehet a kis gomb elem, de még azt sem találtam benne
Valakinek esetleg lenne tippje, hogy mit lehetne ezzel kezdeni?
-
teptep
senior tag
válasz
gulyidosz #50658 üzenetére
Laptop - TV kapcsolat: USB-C
A TV típusa: Hisense 70" 70A6K 4K UHD Smart LED TV
A TV felbontása: 4K Ultra HD 3840x2160@60Hz
A TV bemenet: 3*HDMI 2.0 60Hz
A 4k@60Hz videojel minőségi átviteléhez a laptop oldalán
USB-C 3.1 Gen2 (10Gbps) és DisplayPort 1.4 szükséges.
Adapteres kábel: USB-C HDMI 4K 60Hz kábel (3-6000 Ft)
Laptop - monitor kapcsolat: HDMI
A monitor típusa: LG 29MT49VF-PZ
A monitor felbontása: 1366x768@60Hz
Az összekötő kábel: HDMI-HDMI kábel (1000 Ft)
Javasolt laptopok:
ACER Aspire A515-57, i5-12450H, 16GB, 512GB, 174900 Ft
15.6" (1920x1080) IPS matt 250nits 45%NTSC
1.8kg, műa.burkolat, alumínium fedlap, 48Wh, oprendszer nélkül
1xUSB 3.2 Gen 2 Type-C (10Gbps, DisplayPort, DC-in 20V 65W)
1xHDMI 2.1
HP Pavilion 15-eh3001nh, Ryzen 5 7530U, 16GB, 512GB, 189990 Ft
15.6" FULL HD (1920x1080) IPS matt 250nits 45%NTSC
1.8kg, fém váz, műanyag fedlap, 41Wh, oprendszer nélkül
1xUSB 3.2 Gen2 Type-C 10Gbps PowerDelivery DisplayPort1.4
1xHDMI 2.1 -
ricsip
addikt
válasz
attila199207 #50656 üzenetére
Ha találtál mindenben megfelelőt, majd írd meg ide hogy mi lett az!
Csak mert amit keresel, az esélyesen a bszottdrága 100ezres kategória (v. nagyon közel hozzá), nem véletlenül senki nem akarja olcsóbban adni.
-
attila199207
tag
Sziasztok! HP laptopom Thunderbolt 4 csatlakozós, szeretnék egy HUB-ot venni, egyrészt több perifériát használok, másrészt nem koptatnám a laptop csatlakozóit. Olyat szeretnék, amin van 6-8 csatlakozó, itt van a probléma, nem szeretnék 50 -100 ezret költeni rá, viszont ha már 40 Gbps-t tud a csatlakozó, gyors HUB-ot szeretnék, végig néztem az alzás termékeket, más webshopokban is, nagyrésze USB3.1 5 Gbps, vagy maximum USB 3.2 Gen1 10 Gbps, én vagy már USB4-s, vagy minimum USB3.2 gen2 2x2 20 Gbps-s dokkolót szeretnék, tudnátok ajánlani valamit?
-
Pano
addikt
Köszi mindenkinek. Valamelyikkel megpróbálok élni.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Tudtok valami módszert/trükköt arra, hogy a hangszórókat fedő reácsok lyukaiba szorult porszemeket miként lehet hatékonyan eltávolítani?
-
Hosssszu
őstag
Legjobb tudomásom szerint ha USB-vel kötög a laptopra a külső HDD-t, akkor nincs proci miatt korlát. Akkor lehetne esetleg korlát, ha a DVD helyére tennéd Caddy-ben. Így USB-n keresztül, csak az USB ház korlátozhatja a méretet, vagy esetleg a partíció típusa, a proci/chipset biztos hogy nem.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom a kérdésemet. Hozzám került egy ismerős leselejtezett Acer Aspire E1-570G laptopja és arra gondoltam, hogy hasznosítanám az itthoni hálózaton.
A gép fontosabb adatai:
Intel i3-3217U (2 mag, 4 szál, 1,8 GHz)
16 GB RAM
250 GB SSD a rendszernek
Gigabit Ethernet
OptiBay a DVD meghajtó helyettSemmi komolyra nem gondoltam, csak rákötnék egy nagyobb merevlemezt az USB 3.0-as csatlakozójára egy külső házban. A merevlemez mérete még nem dőlt el, de egy 4-10 TB közötti modellt választanék. Viszont nem tudom, hogy az Ivy Bridge-alapú számítógépek/laptopok esetében van-e valamilyen korlát a merevlemez/SSD maximális méretét illetően. Próbáltam utánanézni a Google-ben, de sajnos nem találtam egyértelmű információt erről. Van esetleg valaki, aki tudna ebben segíteni, vagy esetleg van konkrét tapasztalata?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
-
LG01
csendes tag
válasz
teptep #50645 üzenetére
Köszi a leírást, így nem kell annyit kutakodnom.
Első körben ez jutott eszembe és abban biztos vagyok, ha az elkülönített winyó nem jut ki netre akkor tuti, hogy a program se. Másik profilnál nem tudom mennyire különül el a feltelepített program esetleges háttérben futó alkalmazása. Elvileg magán embert nem macerálnak a CAD program használatér, de ugye ez már csak akkor derül ki amikor kopogtatnak IP-cím alapján valahogy lenyomozzák a címed (cégnél anno pár éve jelentkeztekkénytelenek voltak megvenni a programot)
-
teptep
senior tag
Azé ne telepítsd fel 2x a Windowst! Töltsd le a Macrium Reflect klónoző alkalmazást ISO formátumban innen: [#23885] Az ISO neve: Macrium Rescue Media 10.0 [PE11].iso
Rufussal kiírod pendrive-ra (1GB) és bebootolsz róla. Az SSD1-et átklónozod az SSD2-re. De ekkor még nem lesz multiboot alkalmazásod! Utána a Macrium felületen klikkelsz a Windows bootproblémák javítása feliratra. A Macrium meg fogja találni mind a két oprendszert. [kép] Utána kiválasztod, hogy melyik SSD boot szektora legyen az elsődleges boot, ás azon fogja létrehozni a multiboot felületet. [kép]Amúgy azon nem gondolkoztál, hogy egy rendszeren belül 2 külön felhasználói profilt hozzál létre?
-
teptep
senior tag
A milyen notit topicban javasolt LOQ és Legion szériák mindegyikében 2 db M.2 2280 SSD slot van. Alap esetben az SSD1-n lesz a boot szektor és az oprendszer1. Beteszed az SSD2-őt és azon lesz az oprendszer2. Az SSD1 boot szektorában pedig lesz egy multiboot rendszer, ahol kiválaszthatod, hogy melyik rendszer induljon el. Az oprendszer2-ben például letilthatod a hálókártyát (a Win aktiválása és a telepítések után) és akkor nem fog kimenni a netre. Ez a rendszer hozzáférhet például az oprendszer1 adataihoz. Azt is megcsinálhatod, hogy a lemezkezelőben az oprendszer1 beállításainál elveszed a betűjelet az oprendszer2 meghajtóitól.
Ha az SSD1-et kiveszed a helyéről, akkor az SSD2 nem fog bootolni, mert nincs boot szektora. Kis reszeléssel lehet rá szerkeszteni egy boot partíciót, és akkor önállóan is bootolni fog.
Másik lehetőség, hogy amikor SSD2-t telepíted, akkor az SSD1-et kiveszed a helyéről. Ekkor az SSD2-n is lesz egy boot szektor, amelyik az oprendszer2-t indítja. Telepítés után mehet vissza az SSD1. A BIOS boot sorrend beállítása dönti el, hogy melyik rendszer induljon. Ha a számítógép bekapcsolása után nyomogatod az F12 gombot (Lenovónál F12, máshol meg F11, vagy ...) akkor feljön a BIOS boot választó menüje. És ekkor ki tudod választani, hogy az SSD1 vagy az SSD2 boot szektora bootoljon.
Én azt javaslom, hogy ne kavarjál semmit, maradjon minden alapértelmezetten egy darab boot szektorral. Ha meg valami (ritka és rendkívüli esetben) gond lesz az SSD1-el, akkor egy boot szektort utólag is lehet kreálni az SSD2-höz. (Igaz amikor nekem ilyen dual rendszerem volt [Win10 és Win11] , akkor mind a két SSD-n multiboot volt, azaz bármelyik SSD bármelyik oprendszert tudta indítani.) -
LG01
csendes tag
Sziasztok,
új laptop vásárlásba kezdek 15 év után, kicsit már lemaradtam a fejlődésben.
Gamer laptopot akarok, de CAD tervezéshez is használnám.
Megoldható, hogy esetleg ha befogad 2 db SSD-t akkor mind2-őn van windows és indításkor váltok a 2 közül? (CAD miatt nem mehet ki a netre...)Illetve van valakinek infoja, hogy így év elején árakban mit lehet előre látni? csökkenés esetleg újabb típusok piacra kerülése miatt vagy növekednek az árak?
400-550e között nézegetek most. -
teptep
senior tag
válasz
gulyidosz #50640 üzenetére
A legelső mondatodban a "legjobb integrált videókartyát" kerested. Most meg azt keresed, hogy mire elég egy 190e Ft-os Slim3, amire azt mondtam, hogy "általánosságban az Ideapad sorozat nem bővelkedik 4k video jeltovábbításra alkalmas kimenetekkel".
Slim3 modellszám: 83ER00HWHV [árukereső] [gyári adatlap]
1x USB-C 3.2 Gen 1 Power Delivery and DisplayPort 1.2
1x HDMI 1.4
4k videojelek stabil étviteléhez az USB-C 3.2 gen1 5 Gbps sebessége is kevés, a DisplayPort 1.2 is kevés és a HDMI 1.4 is kevés. Azt is megbeszéltük már, hogy nem kell dedikált videokártya [#50634]. Csak a két monitor bemeneti adatai szükségesek, és majd utána lehet alkalmas laptopot választani. Még az nem tiszta, hogy a két monitort egy USB dokkolóra szeretnéd kötni, vagy egyik monitor az USB-C másik a HDMI csatlakozóra? -
gulyidosz
csendes tag
válasz
teptep #50638 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Így már jobban átlátom és jobban szétnézek és utánanézek. Mindenképp gyári Wint akarok. A kojelző az lehet általános 15,6". Az árban már 340 ezerig is elmentem, aminek 6 gb Vid kártyája is van, de az egyik webes oldalon a slim3 át ajánlották, mert azon van usb c display. És az 190 ezerből megvan.
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Érintő képernyős laptophoz (Dell Latitude 3140), jegyzeteléshez Microsoft OneNote-ban milyen tollat ajánlotok, az olcsóbb, de normálisan használható kategóriából?
(Próbáltam olcsó Alist az persze nem jó, próbáltam a Kobo elipsa 2E tollát, az szuper, de az elvileg 75e forint.) -
teptep
senior tag
válasz
gulyidosz #50636 üzenetére
Az Ideapad 1/3/Slim3/Gaming Laptopokat nem szoktam javasolni a gyenge mechanikai kialakításuk miatt. Az 5/Slim5 széria már elfogadható. De általánosságban az Ideapad sorozat nem bővelkedik 4k video jeltovábbításra alkalmas kimenetekkel. Ha körvonalazódik az ár, a kijelző típus és méret, akkor visszatérünk rá. Azt is meg kell adnod, hogy gyári Win legyen rajta (+20-40e Ft) vagy magad telepíted? A laptop kimenetekre nagyon oda kell majd figyelni.
Hz: A monitornak és a TV-nek is az adatlapján kell megnézni, hogy milyen video jeleket tudnak fogadni a HDMI illetve a DisplaPort bemeneteken. Kellene a HDMI és DP csatlakozók verziója is. Például:
HDMI 2.1 4k@60Hz (3840x2160)
DisplayPort 1.4 4k@120Hz (3840x2160)
(Van amikor a DisplayPort nagyobb sebességet tud mint a HDMI.) -
gulyidosz
csendes tag
-
teptep
senior tag
válasz
gulyidosz #50633 üzenetére
Nem írtad, hogy 4k@60 vagy 4k@120Hz? A laptop specifikációknál arra kell figyelni, hogy legyen Thunderbolt 4 kimenete. A 40 Gb/s biztosan viszi a 120Hz-et is. HDMI 2.1 esetén csak elvileg biztosított 4k@120Hz. Sok laptop gyártó csak 4k@60Hz-et garantál, és ezt nem mindig tüntetik fel a gyártói adatlapon. Példa egy OLED kijelzős laptopra integrált Intel Arc grafikával:
ASUS Vivobook S16 S5606MA, Ultra 7 155H, 16GB, 1000GB, 399900 Ft, fekete
ASUS Vivobook S16 S5606MA, Ultra 7 155H, 16GB, 1000GB, 399900 Ft, halványkék
16" (3200x2000) OLED 120Hz 400nits, Intel Arc Graphics
1.5kg, alumínium burkolat, 75Wh, Win11Home telepítve
2x Thunderbolt 4 (displayport, power delivery, 40Gbps)
1x HDMI 2.1 TMDS -
gulyidosz
csendes tag
-
gulyidosz
csendes tag
Sziasztok! Laptop integrált videókátyákról szeretnék érdeklődni. Tud valaki segítenni? Vagy esetleg melyik topikban találom?
-
peet05
aktív tag
válasz
traktorgumi #50627 üzenetére
"neztem neten és minden hulyeseget kell csinálni" - ha csak ezzel csalogatható elő a többi opció, akkor nincs mit tenni. Próba (nincs 1 perc az egész):
parancssor (rendszergazdaként) -> powercfg /s SCHEME_MIN
parancssor (rendszergazdaként) -> powercfg -duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c
Win+R (futtatás) -> powercfg.cpl
Ha minden jól megy, most már ott lesz a többi opció is. Lehet, hogy kell neki restart. -
traktorgumi
aktív tag
válasz
traktorgumi #50626 üzenetére
pls valaki segítsen
neztem neten és minden hulyeseget kell csinálni...de nem hiszem el hogy egy tiszta telepitésnél ez van -
traktorgumi
aktív tag
dell xps ujra instalaltam win 11 home
energiaséma kiválasztásánál csak a kiegyensúlyozott van????
Nekem a teljesítménycentrikus kellene....hogy tudom előcsalni??
Ami érdekes hogy a gépházban meg van, de biztos hogy nem jó mert a vágó program szólt hogy nincs megfelelő energia uzemmodban.
csak ez van itt -
Pano
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy lenovo yoga laptopot előtelepített Windows 11-elé együtt (home). Frissítettem amit lehet, de a Windows update azt írja, hogy ennek a Windows verzónak az életciklusa lejárt, frissítsek a legújabbra. De a Win update ha keresek nem talál újabb frissítést még a speciális választhatók közt sem.
Van tippetek hogyan tudném a legfrissebb W11 verzióra felfrissíteni anélkül, h újra kelljen telepíteni?
Örültem, hogy előtelepített Windows-al minden készen fog állni és nem kell szívni a driverezéssel meg egyébbel, erre tessék.. -
-
ricsip
addikt
válasz
miku84 #50616 üzenetére
Én mikor keresgéltem gépet, a t490-ről azt olvastam h. a t480-al szemben az az egyik legnagyobb hibája, h. a type-c port a nyákon van közvetlenül, így nem egyszerűen cserélhető, mint korábban pl. a t480-nál. Esélyes h. a t590 is hasonló felépítésű. De aki jobban ért hozzà, majd elárulja a titkot.
-
miku84
tag
Kedves Mindenki!
VanVolt 1 csodás állapotban levő Lenovo Thinkpad E590- em, aminek a type- c csatlakozóját megütöttem véletlenül és most nem tölt egyáltalán. Próbáltam ilyen power reset dolgokat, meg lehúzni az akksit, bekapcs. gombot nyomva tartani stb.Van vkinek egyéb javaslata, mint a type-c port csere? Bp- en, v. környékén tudtok ajánlani vkit? Köszi!
-
Dika22
tag
Sziasztok! Van egy Fujitsu Lifebook A3510-em. Annyi lenne a bajom vele, hogy jó ha kibír az akkuja max egy órát, holott kb másfél éve vettem újonnan. Sőt olyat is szokott csinálni, hogy 35%-on van az akksi, és 1 perc múlva már csak 18%. Lehet ezzel kezdeni valamit? Vagy esetleg akksi csere?
-
Montu87
friss újonc
válasz
Pyttawrx #41336 üzenetére
Szia.
Ha neked sikerült valahogy megoldani ezt a problémat kérlek ird le hogyan...
Én már rengeteg SileadTouch file -t végig próbáltam de egy se volt tökéletes se használható.
Esetleg ha van valami linked küld el légyszivesm az email cimemre
Köszönöm
csaba.erdosh@gmail.com -
Kbali
nagyúr
válasz
tiamat031603 #50607 üzenetére
Még kipróbálhatod, hogy visszarakva a régi billt az produkálja-e a hibát.
-
dareee
tag
Sziasztok!
Lenovo LOQ 15APH8 notebookom van, GTX 4050 videókártyával, 2 monitor van rákötve, 144 Hz és egy 60 Hz-es. A problémám az, hogy játék közben (egy elég alap játékigény esetén), maxom megy a kártya , és ha megnyitok mondjuk egy YouTube videót közben kidob a játék, azt írja elfogyott a memória.
Próbáltam régebbi drivert felrakni már, de nem segített. Néha üres járatba is fogja magát és felpörög ha egyik monitorról átmegyek a másikra. A képfrissítést is beállítottam egységes 60 Hz-re, de az se segített.
Nem tudom mit tehetnék még, vagy bővíteni kell a memóriát a gépbe? 16 Gb van benne.
Kép a problémáról: [link] -
movax
őstag
válasz
Nézd meg a szalagkábel csatlakozójánál, hogy minden rendben van-e, iszonyú érzékeny és finom cuccok ezek, nagyon óvatosan kell bánni velük.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Rossz a billentyűzet.
-
tiamat031603
csendes tag
Sziasztok!
HP notebook 840 g3 gépemen angol billentyűzetemet cseréltem magyarra (használtat vettem). A csere könnyű volt, az eredménye kétségbeejtő.
Jelenleg is egérrel pötyögöm ezt, mert a billentyűzet 3-4-5 karakteres láncokat jelenít meg a lenyomott billentyű helyett vagy funkcióbillentyűknek megfelelő az eredmény. Lehetetlenné vált a gép használata a klaviatúrával.
Mi lehet a hiba?
A nyelv természetesen át van állítva magyarra szintúgy a billentyűzet.
BIOS frissítve, driver frissítve/újratelepítve.
Nem numlk probléma.
De akkor mi? -
-FLY->
őstag
Hali!
Hátha már találkozott ilyennel valaki. Vásároltam egy Lenovo loq amd+nvidia gépet, win11 updater leszedi a legújabb bios frissítést, de újraindításkor nem frissíti, csak betölti a wint.
Eszközkezelőben meg írja felkiáltójellel az uefi-t verziószámával, hogy nem sikertült telepíteni-bekapcsolni. -
vtomi2
őstag
-
Reggg
csendes tag
válasz
donjohnson #50602 üzenetére
Szia!
150w-os töltő van hozzá, az akku olyan 50% lehet. Kipróbáltam dokkolóval és anélkül is, ugyan az a hiba. -
Reggg
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy régi HP EliteBook 8540W laptop, és a benne lévő FX880M grafikus kártya ki lett cserélve FX1800M típusra.
Az FX1800M kártya EliteBook-ból származik, és HP által támogatott, mivel ezzel a típussal is forgalmazták.
Sajnos egy olyan probléma van vele, hogy tápegységről használva szinte rögtön (Néha a boot képernyő felvillan) újraindul, akkuról pedig nem mindig elsőre, de általában betöltődik az operációs rendszer, de pár másodperc után, vagy ha terhelést kap, ugyan úgy újraindul, működés közben grafikai hiba nem tapasztalható.
Úgy tűnik, mintha kevés lenne neki a tápfeszültség.
A hűtés, pasztázás, Thermal Gap Pad rendben van.
A legújabb BIOS van rajra.
Azt az infót kaptam, hogy kb. fél éve kipróbálták a FX1800M kártyát egy 8570W laptopba, és akkor jól működött.
Érdeklődnék, hogy tapasztal már valaki hasonló problémát, és tudja mivel lehet a gond?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged