- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
Köszi mindenkinek. Valamelyikkel megpróbálok élni.
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Tudtok valami módszert/trükköt arra, hogy a hangszórókat fedő reácsok lyukaiba szorult porszemeket miként lehet hatékonyan eltávolítani?
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy lenovo yoga laptopot előtelepített Windows 11-elé együtt (home). Frissítettem amit lehet, de a Windows update azt írja, hogy ennek a Windows verzónak az életciklusa lejárt, frissítsek a legújabbra. De a Win update ha keresek nem talál újabb frissítést még a speciális választhatók közt sem.
Van tippetek hogyan tudném a legfrissebb W11 verzióra felfrissíteni anélkül, h újra kelljen telepíteni?
Örültem, hogy előtelepített Windows-al minden készen fog állni és nem kell szívni a driverezéssel meg egyébbel, erre tessék..[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz SeniorTilla #44464 üzenetére
Köszi a választ.
Teljes off-ba szoktam rakni, nem gombbal vagy lehajtással kapcsolom ki. De akkor úgy néz ki ez ilyen megoldás.Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy ha használom mondjuk egész nap töltőről a notit, este kikapcsolom, kihúzom az adapterét (notiból is meg a hálózatból is) akkor egy éjszaka alatt merül állásában kb 2%-3%-ot az akku? Nincs rádugva semmi. Ezt eddig HP gépeknél figyeltem meg (ez is az lenne).
Thinkpadeknél például ha másnap bekapcsolom, ugyan úgy 100%-on áll és akár 5-6 nap is eltelik, mire 1-2%-ot merül 100% töltöttségről az akku.
Fast boot, w10 gyors rendszerindítás, wake on lan, töltés usb-ről funkció kikapcsolva (meg amúgy semmilyen eszköz nincs a notira csatlakoztatva).
Nem hiba, mert az összes HP gép ilyen amivel találkoztam, csak nem értem az okát. Valahogy ezt lehet orvosolni?[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
A " 2. módszer: A Windows újratelepítése a Windows helyreállítási környezet (WinRE) használatával" fejezetben lévőt alkalmazd. Itt tudsz biztonságos törlést választani az egész meghajtóra vonatkozóan, de maga a windows rendszer megmarad és visszaáll alapállapotba.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz Metacska #42192 üzenetére
Hali!
Elég alaplap gyanús a dolog (lehet valami elengedett).
Majd más, többet látott kollégák is remélhetőleg válaszolnak neked, de én erre gyanakszom a leírtak alapján.
Ha forgatod a notit, vagy óvatosan egy nagyon picit megrázod hallasz valamilyen zörgést benne? Ha mondjuk kiesett egy csavarfészek és pont olyan ponthoz van odaszorulva az alaplaphoz, az könnyen rövidre zárhatja ha éppen olyan a pozíciója.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz holozis_HUN #42160 üzenetére
Sajnos én nem találtam rá biztos megoldást, csak a 100%-ot. Sokáig kutattam utána én is. Windows ezen megoldása a sz*r amit képtelenek normálisan megcsinálni már nagyon régóta. A cleartype össze-vissza állítgatása se segít ezen.
Ha ugyan itt, a "speciális méretezési beállításokba" az egyéni méretezéshez adod meg a 125%-ot (vagy 124%-ot), akkor jóval kevesebbszer fordul ez elő. Ez lehet áthidaló megoldás.
Csak ha használsz külső monitort, akkor az egyénit arra is alkalmazza (tehát azon is 125% lesz és az már zavaró lehet, noti kijelzőn oké).Ami még megoldás lehet pluszba, ha a problémás program tulajdonságaiba mész -> kompatibilitás -> Nagy dpi beállítások módosítása -> Nagy DPI méretezés felülbírálása pipa be. Programot meg újraindít. Csak sajnos ez se működik mindig, meg ugyanúgy pici lesz a betű mérete.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz holozis_HUN #42157 üzenetére
Mekkora a Windowsban beállított skálázás? Próbáld levenni 100%-ra és nézd meg, hogy úgy is előjön-e a probléma.
Jobb klikk asztalra -> Képernyő beállítások -> Méretezés és elrendezés.Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Tervezek egy USB-C hubbal rendelkező 1440p-s monitort vásárolni. Tapasztalatra lennék kíváncsi a következő ügyben: Intel HD mennyire szokta bírni a 2K-t 60Hz-en? Pontosabban egy i5-8365U.
Jelentősen visszaesik a teljesítmény?
Azért kérdezem mert az intel hd-k elég szeszélyesek tudnak lenni és még ilyen felbontásban nem próbáltam használni őket.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz krypton #41846 üzenetére
Az intel hd vezérlőközpontban van a megoldás. Rendszer-> teljesítmény fül (ha jól emlékszem). Olyat kell keresned, hogy a világosabb képek halványítása az energiatakarékoság érdekében (vagy valami hasonló). Bocsi, csak nagyjából emlékszem, de így is biztos megtalálod.
Update: közben megtaláltam egy szemléltetést. Az adaptív fényerőt kell kikapcsolni, de a magyar fordítása biztos nem ez.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz SeniorTilla #41826 üzenetére
Ezt még meggondolom. Csak ha már ott a gyári ram nem feltétlen venném meg "még egyszer".
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Egy üzleti szériás gép (pl probook) mennyire érzékeny a ram rankra?
Gyárilag 1rx8-as ramok vannak a gépbe, ha emellé 1rx16-os modult tennénk annak lenne valamilyen negatív eredménye? Az IGP miatt is nagyon fontos, hogy a lehető legkompatibilisebb legyen a két ram.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz SeniorTilla #41539 üzenetére
Igen, megy a beállítás, de ha egyéni méretezést állítok be, mindegyik kijelzőre azt alkalmazza. Notin pl elég lenne a 110%, monitoron meg a 100%. De sajnos ha a Windowsra hagyom (akkor enged két külön méretezést) akkor a notin a bálaszható érték a 125% lesz (vagy a 100% ami meg túl pici). Ha beállítom az egyénit, akkor a monitorra is 110%-on tolja ki, ami oda meg nagy.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Üdv!
Szeretnék tanácsot kérni, mert nem lelem a megoldást.
Egy notira kiterjesztett asztallal rá van kötve HDMI-n egy monitor (full hd felbontás), Intel HD hajtja meg. A noti kijelzője is full hd.
Valami oknál fogva, ha rá van kötve a monitor kicsit gyengébb teljesítményt nyújtana a GPU. Főként akkor ha böngésző van áthelyezve a kiterjesztett részre. Ram van bőséggel (32GB), a max alap gpu memória is fel van tolva a maximumra.
Noti saját kijelzőjét használva semmi gond. Esetleg valaki találkozott már ilyesmivel, lenne tippje?
Plusz tudja valaki, hogy egyéni méretezést lehet kijelzőként megadni, vagy ha egyéni méretezést használunk akkor a Windows mindegyike azt alkalmazza?Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Az Intel Dynamic Tuningot mennyire érdemes használni? Egy Intel Core i5-10210U prociról lenne szó.
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz gogantibi #41158 üzenetére
Macrium Reflect Free - Bootolható pendriveot is tudsz vele csinálni, hogy esetleg kívülről csinálj mentéseket. Ki is tudod jelölni milyen partíciókat szeretnél kimenteni, vagy az egész lemezt. Képfájlt csinál a régi lemezről, amit az újra rá tudsz tenni. Onnantól olyan mint mondjuk egy cd képfájlt kiírni egy lemezre.
De ha a céllemezen elfér a hdd tartalma, akkor akár egy sima klónozást is tudsz csinálni vele.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdésem, mert W10 topikban valamiért soha nem kapok semmi választ ha kérdezek.
Úgy néz ki beleütköztem valami Windows 10 sz*rságba és nem tudtam rájönni a titok nyitjára.
Adott egy HP Probook 440 G7, Intel HD. Windows 10: 2004
Ha rákötöm HDMI-n a külső monitort (megjelenítés csak másodlagos kijelzőn opció), onnantól kezdve elkezd "laggolni" a rendszer. A böngészőkben (Chrome, Firefox, Edge stb) a finom görgetés, az egérkurzor stb. Mint ha visszaesne a grafikai teljesítmény, vagy elszállna a hardveres gyorsítás.
Ki kell jelentkeznem, majd újra vissza, hogy helyreálljon. Ha lealszik a gép és utána visszajön, akkor újra jelentkezik a gond, van amikor a megnyitott ablakok bezárása/újra nyitása segít, de van amikor ugyanúgy ki kell jelentkezni.
Na már most ezzel állandóan pöcsölni amikor ingázok az asztali és a mobil állapot között -főleg ha egy rakás cucc nyitva van- egyszerűen nevetséges.
Tudja valaki mi okozhatja ezt (Intel Dynamic Tuning esetleg?) és miként lehet elejét venni?Driverek a legfrissebbek, próbáltam 1909 alatt is, de ugyan az.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Üdv!
Egy kérdésem lenne mert megőrülök már. A Windows skálázás leszivat itt a notival (Windows 10 topikot inkább hagyjuk).
Be van nekem állítva a noti kijelzőjén egy egyéni DPI méretezés ami azon a kijelzőn tök jó. Ha rákötök egy monitort, akkor a monitor is átveszi ezt a DPI-t, azon viszont már túl nagy. Ha átállítom normál 100%-ra, akkor a monitoron jó lesz, de a noti kijelzőjéről meg le kell venni az egyéni méretezést és/vagy ott is 100%-os lesz ami meg túl apró.l
Tehát valahogy meg kéne oldanom, hogy a noti kijelzőjén mehessen az egyéni DPI, miközben a kiterjesztett monitoron legyen 100%-os a skálázás (ne 110,115 vagy 125).Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz SeniorTilla #40856 üzenetére
Ebben van valami.
De ettől függetlenűl rávilágíthatnak tervezési problémákra. Csak ugye a kérdés az, hogy az általam felvetett probléma valós, avagy nem?
Nem tudom, hogy a gyártó esetleg BIOS szinten tehet-e különbséget energiakezelésben ugyan azon család, ugyan azon modelljei között, amik azonos specifikációkkal rendelkeznek, csak más méretű házban.
Ha józan paraszti ésszel közelítem meg, akkor pont a 450-nek kellene kevésbé melegedni a nagyobb kaszni miatt, mint a 440, ahol jobban össze vannak zsúfolva a hardverek és értelemszerűen a kisebb teret jobban és hamarabb kimelegítik.Valamelyiket meg kellene vásárolnom, a 450 kényelmesebb lenne a nagyobb kijelző végett, de megmondom őszintén ez most elbizonytalanított és befészkelte magát az agyamba, hogy akkor inkább maradok 14"-on (már csak azért is mert állítólag azokban LG panel van, ráadásul. De valószínűleg ez már inkább öngyőzködés a részemről ).
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Hát, kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert én csöppet WTF fejet vágtam. Rátaláltam egy oldalra, ahol látszólag egész korrekt noti review-okat csinálnak (bár lehet ismertétek), hasonlóan minta notebookcheck.
Átfutottam egy HP Probook 440 G7 és egy 450 G7 tesztjét.
A 450 esetében a tesztben arra panaszkodnak (a Temperatures and comfort résznél), hogy terhelésnél a noti durván visszaveszi a proci teljesítményét, hogy a megfelelő hőfokot tartsa. Ellenben a 440 esetében erre nem esik panasz.Mi a véleményetek? Mármint, hogy egy noti 15"-os változatánál ilyen legyen, a 14-esnél meg nem, ugyan azzal a speckóval?
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy egy HP Probook 440, Windows 10bit esetében érdemesebb a gyártó honlapjáról feldriverezni a laptopot, vagy már megbízhatók ennyira a Windows update beszerzések, hogy azon keresztűl is nyugodtan lehet?
Tudom, hogy a notik kicsit kényesek erre.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
válasz Papooo #36614 üzenetére
Azt tudom, csak nagyjából szeretném próba nélkül belőni, hogy mire és meddig lehet elég az a proci, mit várhatok tőle. Nem "vagy-vagy" alapon hasonlítgatnék, csak szeretnék tisztább képet kapni mire megyek vele. Mégis csak 330 ezer forintról van szó (annyiba kerül a noti) Ennyi pénzzel meg nem szívesen hazardírozik az ember, vagy legalábbis szeretne a lehető legkisebb mértékben.
(#36613) kali: Köszönöm!
Körülbelül 36-ot?!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretnék tőletek érdeklődni, hogy az új ULV-s i5-8250U körülbelül melyik asztali proci teljesítményét hozhatja? A tesztekben elég nagy az eredmény szórás, nem igen lehet eldönteni (vagy nem jó teszteket nézek).
Körülbelül 36-ot?!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- További aktív témák...
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic windows 11 home