- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
őstag
válasz
SunMount3r #49299 üzenetére
Inkább vegyél használtan egy gyári tápot, ha nem annyira sürgős.
-
SunMount3r
nagyúr
Még felvetült az is, hogy ugye az egyik táp nagyjából jó is lenne, ami van (a Volt stimmel, csak az Amper kevesebb egy kicsivel), de ugye annak nem megy bele a táp csatija. Van e olyan táp csati "adapter" (átalakító) féleség, amivel mégis rá tudnám dugni? Létezik ilyen? Ha igen, akkor hol keressem ezeket?
-
válasz
SunMount3r #49295 üzenetére
Ez normál töltő lesz 2,5x5,5mm az egyik legelterjedtebb méret a régebbi laptopok közt. Gyárit találtam rendelésre 8250-ért, de itt HA-n szerintem lesz hozzá használt gyári 2-4k közt simán
-
Kbali
nagyúr
válasz
SunMount3r #49295 üzenetére
Rákeresve a típusra gugliban, az első 3 találat pont töltőre jön. Nem lesz olcsó, ha gyárit szeretnél, egy 15 éves gépről beszélünk, ha jól adtad meg a típust.
-
válasz
SunMount3r #49293 üzenetére
A 3,35 az akkor kevés lesz. De nyilván elindul vele. Elvileg rá teheted. De az a jó ha a V az stimmel, az A meg nagyobb lehet, de kisebb nem.
-
leweegee
aktív tag
válasz
SunMount3r #49290 üzenetére
Ha a dugó passzol akkor nyugodtan, legfeljebb nem tölti. +-pár volt nem számít.
-
válasz
SunMount3r #49290 üzenetére
Szia. Laptop típusa?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ez egy viszonylag komplikáltabb kérdés: Van egy laptop, aminek nincs meg a tápegysége, annyit lehet tudni, hogy a tápcsati mellé 19V van írva rá. Van itthon egy laptop táp (nyilván egy másik laptopé), amiről viszont le van kopva az a rész, ahol írnák, hogy pontosan hány V-os. Azt viszont le lehet olvasni, hogy 3.33A és 65W (Max). Az pedig V-ra "átszámolva" pontosan: 19,51951951951952 (tudom ez így elég szörnyen hangzik). Szóval a kérdés lényege, hogy rá merjem e dugni ezt a tápot arra a laptopra, vagy pedig semmi féle képen se?
THX!
-
teptep
senior tag
HP EliteBook 640 G9
i5-1235U, 16GB (DDR5, 5200MHz), 512GB, Iris XE, FullHD IPS 300 nit, Win11 Pro
Lenovo ThinkBook 14 G6 IRL
i5-1335U, 16GB (DDR4, 3200MHz), 512GB, IrisXE, WUXGA IPS 250 nit, nincs OSKövezzél meg nyugodtan, ha tévedek, de szerintem a kövér betűs adatok adatok össze lettek cserélve. Böngésztem a specifikációkat és...
HP: DDR5-t nem találtam, csak DDR4 szereléseket.
HP: Találtam 250 és 400, de nem találtam 300 nits kijelzőt.
Lenovo: DDR4 helyett DDR5-el van szerelve.
Lenovo: 250 helyett 300 nits kijelzőkkel van szerelve. -
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
rostiron #49279 üzenetére
Valamilyen tesztprogrammal (pl. Aida64, HWInfo stb.) nézd meg, hogy a noti alaplapja milyen chipsetes. Ha HM70, akkor nincs szerencséd, ha HM77, akkor vágj bele nyugodtan a procicserébe.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Van egy samsung NP300E5Z-A04HU laptopom, pentiumB950 cpu-val.
Szerintetek kicserélhetem egy i5-3230M -re? Hol lehet megnézni hogy támogatja -e ? -
movax
őstag
Kellene egy 14 inches fémházas gép, általános felhasználásra (nincs játék, nincs Adobe, csak a mindennnapi ez-az). Ezek közül kellene választani:
HP EliteBook 640 G9
i5-1235U, 16GB (DDR5, 5200MHz), 512GB, Iris XE, FullHD IPS 300 nit, Win11 Proés
Lenovo ThinkBook 14 G6 IRL
i5-1335U, 16GB (DDR4, 3200MHz), 512GB, IrisXE, WUXGA IPS 250 nit, nincs OSMindkettő alumíniumházas, a többi részletük nagyjából azonos.
Melyiket válasszam? Az kellene, amelyik összességében jobb, az ára másodlagos (bár a Lenovo olcsóbb (még úgy is, hogy venni kell hozzá windows-t). Fogott valaki a kezében ilyen Lenovót? A HP járt a kezemben, eléggé minőségi anyagok és összeszerelés.
-
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Az normális hogy új laptop kb 1 hónapos 98% az elhasználódás az akkumulátora a batteryinfo program szerint? -
leweegee
aktív tag
válasz
Malo Gusto #49274 üzenetére
Nm. Valóban méltatlanul mellőzve vannak, pedig szerintem életképes cuccok ezek, az árát leszamitva. Nekem HP volt, asztali proci/ram/hdd de mxm foglalatos noti videokártyával és mindez érintőképernyővel, én nagyon szerettem, a mai napig üzemel az új gazdájánál. Egy dologra érdemes odafigyelni, mivel zsúfolva vannak az alkatrészek, érdemes évente/fél évente takarít[tat]ani, meghálálják hosszú távon.
-
leweegee
aktív tag
válasz
Malo Gusto #49272 üzenetére
Ja [link]
-
Malo Gusto
újonc
Sziasztok!
Nagyon megtetszett az alábbi gép:
https://www.bestbyte.hu/23-col/dell-inspiron-5410-23-8-fhd-touch-core-i7-1255u-16gb-256gb-1tb-win11-feher-all-in-one-asztali-szamitogep-p393804.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAuYuvBhApEiwAzq_YicCeKdytMLG_g5pu4X6e2NCobsAkSPMoPKjWgyPVcFa0-tPB0NDbsxoCy0MQAvD_BwE
olyan kérdésem lenne, hogy ezen tudnék pl. gta v-el játszani?
köszönöm előre is a válaszokat.
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
Nem notebook, de ahhoz kellene. Keresek olyan USB c kábelt ami toldóként funkcionál hub-hoz. Sajnos olyan felhasználói tapasztalatokat olvasok, hogy a billentyűzet és egyéb eszközöket nem látja a számítógép adott kábelekkel. Szóval male-female, 60w, és ne legyen gond az adatátvitellel. Volt olyan leírás mi szerint, ha rajta van a terméken a villa jel, akkor az megfelel...
-
válasz
margithid #49268 üzenetére
Ne haragudj, de ezt nem lehet szebben leírni.
Mondok még segítséget akkor
Matricafüggő is: van olyan ami teljesen az adott notihoz van tehát specifikus, ott át lehet mást is. De mivel azokon kívül amiket írtam szinte mind odaesik így azokat nem kellhet, csak neked úgy jobban tetszik. Nem mindegy honna van a gép milyen karakterek vannak rajta, mi hol van. Ezt akkor tudod majd elömteni ha ott van előtted az adott noti.
Van még szitázás is ott átszitázzák ami neked kel, vagy mindet.
Lehet van még más lehetőség is azt én már nem tudom -
margithid
veterán
Esetleg aki tudja hogy az ékezetes karaktereken és az x z karaktereken kívül még mit kell átcimkezni, az megoszthatja velem. ( ha kell)
Köszi -
válasz
margithid #49260 üzenetére
Szia. Remélem csak viccelsz.
De igen használható.
Design szempontból jobb mindet matricázni. Van aki csak az ékezetes karaktereket szokta meg az y z karaktereket. Van olyan is aki nem matricázza fel. Tudja mi hol van.
Sőt van olyan is, hogy komplett billentyűzetet cserél. Ez a ritka.
Tehát ez rád van bízva. -
margithid
veterán
Angol billentyűzetes notebookot lehet használni magyar Windows 11-gyel?
Hány gombot kell átcimkézni, esetleg megjegyezni? -
margithid
veterán
Acer aspire 5 notebookban lehet memóriát bővíteni?
Ha igen, akkor az mennyire bonyolult?
Régen a lenovo ideapad g570ben bovitettem, az egyszerű volt. -
Weaver
senior tag
régebbi, kb 10 éves HP 15-p200nh notira telepítenék Win10-et. fogadjam el azokat a drivereket, amiket a win telepít, vagy érdemes lehet pl a vga-hoz catalystet telepíteni?
(amd, a10-7300, r7 m260dx vga). ezen kívül mihez lehet érdemes még saját drivert telepíteni?szoftveresen próbálnám kihozni a maxot, amit ebből a gyengécske gépből lehet.
-
makoss
veterán
Böngészés, videónézés jobb minőségben, torrent, esetleg videószerkesztés, kisebb nagyobb fájlokkal való műveletek, Thunderbolt lévén fájlok mozgatása gyorsan, zökkenőmentesen, esetleg némi játék.
#49244 teptep Természetesen akinek van, vagy használt már ilyet, próbálta, mikre próbálta, mikre jó, mikre nem, stb
-
Kbali
nagyúr
válasz
Armagedown #49240 üzenetére
2 évvel ezelőtti verzióval? Nekem továbbra sincs gondom vele, mindenki azt használ, amit szeretne.
-
makoss
veterán
válasz
makoss #49239 üzenetére
Erre valaki?
Mondjuk ez: Asus Zenbook 14 OLED UX3405 (UX3405MA-PP086W) Ponder blue / kék
Van már ilyen valakinek?
Tud erről valaki véleményt mondani? -
Armagedown
őstag
Látható gondot nem szokott okozni, más gond van vele.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Armagedown #49233 üzenetére
Nekem az elmúlt bő évtizedben soha nem csinált semmi galibát az említett progi.
-
makoss
veterán
Üdv!
Az új Asusok hűtésével tényleg gond lehet? [link]
-
Armagedown
őstag
-
teptep
senior tag
válasz
margithid #49229 üzenetére
Formázhatod ahányszor akarod, a felül nem írt területeken ott maradnak az adataid, amelyek megfelelő programmal részlegesen vagy akár némelyik egészben is visszaállítható. Tehát attól függ, hogy mennyire érzékenyek az adataid, mennyire akarod, hogy véglegesen törölve legyenek? Ha valóban véglegesen törölni akarod, akkor olyan alkalmazást keressél, amelyik többszörösen felülírja a szabad területet. Például a CCleaner-nek is van ilyen funkciója, amikor 1, 3, 7 vagy akár 35 szörösen lehet a felületet felülírni: [kép]
-
margithid
veterán
Notebook eladáskor hogy kell újratelepíteni a windows 10-et, hogy ne lehessen visszaállítani? SSD van benne.
-
akerbis
aktív tag
válasz
SeniorTilla #49208 üzenetére
Kösz Srácok! K˙rvára drága volt hogy leégett a gép. Nem néztem utána, csak azt láttam hogy a fele a gyári újnak. Hamar iss kellett, kisboltban volt ugye kéznél, hát egy hetet ment.
Pyttawrx. Neked is kköszi! Lertam fent mindent, sajnos azonnal kellett.
-
-szabi-
addikt
válasz
SeniorTilla #49224 üzenetére
Nem, valóban nem.
Szerettem volna ha működik a dolog. -
-
-szabi-
addikt
Hi
Laptopra előtelepített windows 10 licence átvihető újonnan vásárolt laptopra?
Vagy itt a windows annyira hozzákötődik a régi laptophoz, hogy nem lehetséges?üdv
szabi -
movax
őstag
válasz
SeniorTilla #49217 üzenetére
Hát mert munka közben egyszer csak meghibásodik a gyári töltő, az ember pedig elmegy a közeli szakboltba, vásárol egy utángyártott töltőt és folytatja a munkát. Aztán az utángyártott töltő gond nélkül működik még hosszú évekig. Majd más gépekhez is vesz utángyártott töltőt. És azok is rendben működnek. Akkor is, ha ez sokak meggyőződésével és hitével ellentétes.
Nem kell ennyire rácsavarodni.
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Ramot SSD-t cseréltem a laptopomban,de a windows telepítésnél nem látja a wifit.. Meg a feladatkezelőben amúgy szinte minden tiltva volt. A kijelző is torz színt ad.. . az előző ssd vel minden jó volt.. Az okozhat valamit,hogy 2x8 gb ddr4 3200 helyett ,2x 16 ddr4 2666 ram ment bele? Vagy mit tudok csinálni? A windowsba belépve se lát semmilyen wifi hálózatot.
-
válasz
SeniorTilla #49217 üzenetére
Mert az új és nehogymá rosszabb legyen mint a használt gyári.... nah
-
-
De nem tette tönkre a masinát. Itt ezen van a hangsúly. Sosem azt mondtuk, hogy a gyári nem mehet tönkre, mert nyilván igen. Csak nem mindegy hogy viszi magával a gépet/Akksi/lap.. stb. ez is előfordulhat gyáriival is, csak nem mindegy hogy az esetek 1-3%-a, vagy 30-40 pl az utánygártottakkal. Erre gondolni. Nyilván a számok csak nagyjáboli hasraütés szerű számok.
-
Nem nem túlzás, nyilván nem véletlenül olcsóbb. Értsük meg mivel az utángyártott töltő, mindenhez is jó, amelyik notinak a csatlakozója ugyanaz. Ilyen utángyártott töltőben meg nincs ami mindenhez tökéletesen megfelel, főleg védelem szempontjából. Használt utángyártott sem szokott egetverően drága lenni, de a gyári új is megéri. Hisz elég 1x így járni ahogy te. Szerintem nagyobb költséged lesz ezzel (vagy a cégnek, ez most mindegy hogy kinek), ha egyáltalán javítható lesz, mint amennyit spóroltál azzal az utángyártott eszközzel.
-
movax
őstag
válasz
Ez azért egy kicsit sarkos szerintem. Nem mondom, hogy az atomsilókat vezérlő laptopba részegen dugjuk bele az első filléres aliexpress-es dzsunka töltőt, de lehet azért jó utángyártott, típushoz gyártott töltőket venni. Nyilván nem lehet általánosan kijelenteni, hogy az összes ilyen töltő jó, de azt sem, hogy az összes szar. Szervizeseknek nyilván nagyobb rálátásuk van, én csak azt tudom mondani, hogy a környezetemben évek óta rendben működnek mindenféle márkájú laptopok a hozzájuk való utángyártott töltővel, egyik sem égett le vagy robbant fel. Én értem, hogy a gyári töltő a legbiztosabb, de az túlzás, hogy csak és kizárólag a gyári lehet jó.
-
válasz
+1. Így Igaz ezt szajkózzuk..
-
-
akerbis
aktív tag
Üdv, sziasztok!
A nagyobb, 90W-os töltő nem gond az amúgy gyári 65W töltő helyett, ugye? Mert vettem egy univerzálisat, 1hétig jó volt, aztán ma este 2 óra cicergés után elégette az akku szélénél az alaplapot. Jól gondolom ugye, hogy ez az N BASE márka szar, nem a nagyobb teljesítménye a gond? A Volt és Amper értékek stimmelnek amúgy.
-
movax
őstag
válasz
dellfanboy #49202 üzenetére
Nem tudom, hogy kapcsolódik-e a te helyzetedhez, de évek óta megoldatlan és széles körben megjelenő probléma, hogy például altatás vagy hibernálás után nem, vagy csak akadozva működik billentyűzet és tapipad, főleg az utóbbi. Valami windowsos eneriagazdálkodási dolog, ami összefüggésben állhat inteles driverekkel (valszeg a serial IO IC2 controller vezérlésével). Nálam ez van és ahogy nézem, egy csomó ember világszerte ezzel küszködik. Megoldást nem találtam rá. Eleinte azt hittem, hardveres dolog, de ahogy nézem, nem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Utálom őket, eszembe is juttattad az egyik céges gépet, ami elkezd 1-eseket írkálni. Fuu de idegesítő, főleg, amikor rajt a hang.
Próbáltam javítani, 2 napig bírta, amíg kolléga szabin volt.
-
válasz
Nézd meg a szalagkábelt hogy nem mozdult-e ki.
-
sztivo
őstag
válasz
Távolítsd el az eszközt és drivereit, majd telepítsd újra, én is futottam már bele ilyenbe
-
dellfanboy
őstag
cseréltem bill-t egy t450-es thinkpaden. azóta a touchpad baszakszik . hol mukodik, hol nem. amikor mukodik akkor hibatlan... mit benazhattam? és egyáltalán a bill-nek mi köze a toucpad-hez? nem nagyon latok kabelt a 2 kozt...
köszi
-
margithid
veterán
válasz
SeniorTilla #49200 üzenetére
Azért kínai cuccok között is egyre több a minőségi és néha brutál akciók vannak.
Én lehet megprobalom majd azt a bmax-ot.
Főleg ha el tudom adni az asztali gepeimet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged