- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ValGerald
csendes tag
Sziasztok adott lenne egy régebbi Acer notebook.
A gép specifikációi amihez a kérdésem társul majd.
Termék neve: Acer Aspire ES1-731G-C2CG
Főbb specifikációk:
•Kijelző: 17.3"-os HD+ 1600 x 900 LED kijelző
•CPU: Intel Celeron Dual Core N3050
•RAM: 4GB DDR3
•Tárhely: 1TB HDD
•Videókártya: NVIDIA GeForce GT 910M 2GB
Ez már nem egy mai darab, szerintem vagy 5-6 éves lehet, hanem több, szerintetek megérné egy ssd csere, vagy sokat nem dobna a proci miatt?
Egy 8gb-s RAM cserére is gondoltam, csak ehhez a procihoz lehet értelmetlen.
Ha tudtok ebben segíteni előre is nagyon köszönöm! -
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pyttawrx #50296 üzenetére
Pedig ezt mutatta a CPU-Z, hogy külön feszültségen megy. Nem én találtam ki, amit írtam az #50293-ban. Tehát bent van a 2 memória és az egyikre 1,5V-ot a másikra 1,35V-ot ír.
De ezért fogom a screenshotot elkészíteni. Abban benne lesz a memória típusai is. Most még nem tudom ezt elkészíteni.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Rodzser Mór #50295 üzenetére
De mit mutat a progi. Olyan nincs hogy az egyik ennyin megy a a másik meg másik értéken a notiban mikor egyszerre vannak benne.
Csak túráztatsz itt de amiket kérek nem írod meg
tehát ramok pontos típusa. Más nem.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Rodzser Mór #50293 üzenetére
Ezért kellene megnézni, hogy melyik milyen V-on megy. Pl Speccy is kiírja
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pyttawrx #50292 üzenetére
A DDR3L-re 1,35V-ot a DDR3-ra 1,5V-ot ír.
Majd csinálok screenshotot, ha ismét a gépnél leszek.
És ugye elméleteileg a gyári spec szerint a laptop a 1,35V-osat támogatja. A 1,5V-osat nem írja.
És egyébként ha egyedül csak a 4GB-os 1,5V-os RAM van benne, azzal is üzemel a laptop. Furcsa.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Rodzser Mór #50290 üzenetére
És s cpu-z szerintbmilyen V- on mennek a ramok?
-
totron
addikt
válasz Rodzser Mór #50290 üzenetére
Ez az L és nem-L komaptibilitási lista/téma engem is érdekelne.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pyttawrx #50289 üzenetére
Ezt nem tudom most. De napközben kipróbáltam, betettem a 8 GB DDR3L mellé a 4 GB DDR3-at. Látja a erndszer, fut vele a windows, látszólag probléma nékül.
A 8GB-os nagyobb órajelű a CPU-Z szerint.
Ha mellette van egy lassabb DDR3 memória, akkor ez a lassabb a gyorsat lefékezi? (hogy egységes legyen a rendszer sebessége). Hogy van ez? -
HARDVERAPRÓD
válasz Rodzser Mór #50287 üzenetére
Szia.
Kellene a ramok pontos típusa. -
Rodzser Mór
senior tag
Hello!
Lesz egy fölösleges 4 GBos DDR3 1,5V-os RAM.
Ezt betenném egy másik gépbe, Lenovo T440p-be.Ennek specifikációjára az van írva memória terén, hogy:
https://support.lenovo.com/hu/hu/solutions/pd100280-detailed-specifications-thinkpad-t440p
"16 GB max7 / PC3-12800 1600MHz DDR3L
Kettős csatorna képes
Két 204 tűs SO-DIMM aljzat
Kettős adatsebesség 3 alacsony feszültségű szinkron dinamikus véletlen hozzáférésű memória (DDR3 LV SDRAM)"Ilyen esetben támogatja a 1,5V-os RAM-ot?
Jelenleg egy 8 GB-os DDR3L van benne.
E mellé tennén a 4 GB-os DDR3-at. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Szerinteted melyik Ryzen processzoros noti van kb. teljesítményben ott, ahol az M1-es MacBook Pro? Mármint kb. milyen windows-os noti esetén nem éreznék visszalépést a Macbookhoz képest?
Illetve fele olyan jól működő tapipaddal rendelkezik már valamelyik gyártó?[ Szerkesztve ]
-
-
Grave_444
nagyúr
HP Elitebook laptop nem kapcsolt be feltöltött akkuval, a DC csatlakozó mellett a visszajelző sem világított, ha rá volt dugva a töltő. Dokkolóról sem csinált semmit.
Lehúztam az akksit, bios elemet, mindent vissza és hibátlanul megy.
Szerintetek szórakozzak még vele vagy ez ennyi volt? -
Metacska
aktív tag
Rendben, köszönöm.
Ha már szét kell kapni, akkor újrapasztázom a GPU-t és a procit. Milyen pasztát ajánlotok? -
teptep
senior tag
válasz Metacska #50275 üzenetére
Én megnézném, hogy a rá ragasztott matricákról miket (feszültség, típus, cikkszám vagy QR kód) mit lehet leolvasni.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Van egy 5 éves ASUS ROG Strix G731GU gamer notim. Nagy fordulaton elkezdett picit kerregő hangja lenni a ventiknek, időszerű a cseréjük.Mi alapján tudom eldönteni, hogy DC12 vagy DC5 feszültségű ventiket kell vásárolnom hozzájuk (pl itt: [link] ).
Köszönöm!
-
totron
addikt
válasz perfegor17 #50212 üzenetére
BIOS-frissítés is át tudja szabni a funkciót.* Van, hogy csak linux alatt kapcsolható valami. A kettőt összefüggésben is láttam már. Vagyis duplán indokolt a live linuxi teszt.
*Pl. Nem Fn+Esc a váltás többé, hanem dupla Fn.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok. Az nálatok is általános működés hogy ha usb-n egy WinToGo telepített lemezt dugtok a notira (v asztali gépre) akkor az fog bebootolni a következő indításnál? (mindenféle bios bootsorrend állítgatás nélkül)
Akinek van WTG-je az kipróbálná? Kíváncsi vagyok a gyártóra típusra ahol ez működik. Nálam asztali asrock amd gépen így működik. Előre is köszönöm.
A win telepítő, hbcd, live linux nem jó erre.
-
ricsi99
addikt
válasz Soma01 #50268 üzenetére
Az nem fog jó lenni... ha meg olajztad akkor másképp fog menni... ha kiszedted akkor szép óvatosan megmozgatod.. hogy mekkora erő kell...valószínű ,hogy csak az egyik zsanér szorul... érezni fogod a különbséget... kb arra a szintre lődd be ami jó... kis gyakorlás és menni fog
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Soma01
veterán
válasz ricsi99 #50266 üzenetére
Köszi!
Úgy gondoltam, meg fogom jelölni az anya pozícióját és ugyan oda állítom majd vissza. Lazításnál meg pl. 360 fokot lazítok, hogy könnyű legyen vissza állítani. Úgy tudom, 5 milliméteres anya van rajta. Nekem 4-estől van készletem.
ricsip!
Crova amúgy a króm-vanádium népies megnevezése és a kézi dugókulcsot értik alatta.[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Soma01 #50263 üzenetére
Elfogy belőle a kenöanyag +kosz ami belemegy
Sima olaj kell hozzá
Elször is rommá szeded a notit hogy kijöljön a zsanér
Csillag vagy crova kulcsal meglazítod a rögzítő csavart
Adsz neki ott egy kis olajfürdöt , megjáratod benne... megtörlöd érzéssel visszahúzod a rögzítő anyákat...
itt szokott a bibi lenni ,hogy azzal állítod be a feszességet
összerakod
ennyi
Ha már ott jársz a ventit is pucold ki + pasztázd újraEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Ryzen5
újonc
Itt is megpróbálom hátha..
Tv-re kötve nem tudom bekapcsolni a HDR-videó folyamatos átvitelét!!
A Tv tudja, a gép is tudja ha nincs Tv-re kötve..
Ez egy Acer Aspire 3 A315-24P
Először a windows által leszed videó kártya drivert próbáltam, majd ezt lefrissítve a legújabb drivere, de ugyanaz!!
HDMI 2.1-es kábelt rádugom és azt írja a ki a windowsba a kijelző beálitásban hogy a HDR-videó folyamatos átvitele nem támogatott!!!!
Van egy “régebbi” Acer A23G gépem is (2-3-éves) azt rádugom ugyanazzal a HDMI kábelel, ugyanarra a portra és egyből jelzi a Tv hogy HDR támogatás be van kapcsolva, és tudom monitorkènt is beállítani a Tv-t, így az új géppel meg sajnos nem..
Hiába tudja az új Acer is meg a Tv is mèg se akar működni és már sok mindennel próbálkoztam de hiába!! -
Soma01
veterán
Sziasztok!
A megszorult zsanért hogyan szokták javítani, hogy ujra könnyen járjon? Miért szorul meg? A kosz miatt? Mielőtt széttörik a ház, az előtt megcsinálnám.
Mi kell hozzá? Olaj, zsír (milyen?), wd40?[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
válasz Pyttawrx #50258 üzenetére
először nem látod a képen, hogy mi a gond. leírom neked hogy fekete alul a kijelző (egy laptop kijelző amúgy). utána leírja neked hogy külső monitoron nem látszik a hiba, erre megírod neki, hogy nyomja meg az Auto gombot a külső monitoron.
szép.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
tutis
őstag
Sziasztok!
Acer Aspire 5 A515-57-73X4 Acélszürke a laptop
egy [ilyen] 10-in-1 usb hubbal összekötve. A laptop az asztal alatt, így bekapcsoláskor mindig ki kell szedni stb.
Meg lehet oldani valahogy akár billentyűzetről, akár más formában a bekapcsolást, hogy ne kelljen mindig a fedelet kinyitogatni?http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
félisten
Sajna nincs kiköltöztetési opciónk, de tényleg mindent megrágcsál, saját ketrecéből anno gazdájánál simán kiszabadította magát, de még most is rágcsálja időnként a ketrec rohadt kemény műanyag alsó részét. Az biztos, hogy eszméletlen erős és éles az elülső fogazata! Nemrég tiszta új memóriahabos fedőmatrac maradt egy éjszakára huzata nélkül, reggelre hatalmas mennyiségű egyforma kis labdacsokat készített egyik oldalából, olyanok voltak, mintha lézerrel vágták volna!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
capulet75
addikt
válasz Pyttawrx #50251 üzenetére
Nem, teljesen ugyanolyan. Vicces volt telepíteni, úgy, hogy tippelgettem hol van a next meg a skip gomb. Tulajdonképpen mindegy, csak oda akartam adni a gyereknek ezt, miután lesz másik noti vagy asztali.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
HARDVERAPRÓD
-
capulet75
addikt
válasz donjohnson #50247 üzenetére
Ilyen szempontból nem számít, egy külső kijelzőt hajt, csak hát ez mégis...
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
donjohnson
addikt
válasz capulet75 #50242 üzenetére
ha nem ejtetted le és nem repedt a kijelző, akkor lehet kijelző-szalagkábelhiba.
egyébként telepítsd fel a windows-t és vedd lejjebb a képfrissítési frekvenciát a videokártya beállításoknál, mert valakinek segített másik fórumon.teptep: fekete alul a kijelző.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
félisten
válasz ricsip #50244 üzenetére
Aham, megvan így köszi! Láttam yt videókon már ilyet, okos dolog valóban. Itthon nincs ilyen, így az kimarad, meg ugye nedvesség sem érhet egy notebook töltőt, kivéve nyilván a nyuszi szájában lévőt!
Azért lehet körülnézek, van-e villszer üzlet a környéken, OBI és társai vannak mindenféle nyilván...
Köszi az alkalmazási tippeket is!
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz ubyegon2 #50233 üzenetére
A zsugorcsövezés az csak annyit jelent, hogy ráhúzol egy pici fekete műanyag csövet a kábelre. Kb. mint egy fekete szívószál. Ezt hívják zsugorcsőnek, mert meleg hatására összezsugorodik. Pl hőlégfúvóval ráfújsz. Így pedig szoros lesz rajta, megvédi a bejutó nedvességtől a forrasztás környékét.
Zsugorcsövet kapsz ilyen 100-as készletben lidliben, v. bármelyil barkácsáruházban, filléres tétel. Ha csak pár darab kell, akkor meg villanyszerelős boltban.
Ha megvan a forrasztás, csak ráhúzod a megfelelő helyre, és hőlégfúvóval rámelegítesz. Ha nincs hőlégfúvód, megteszi az öngyújtó is, csak akkor gyorsan kell mozgatni oda-vissza a teljes szélességben, mert egyenlőtlenül fog gyorsan összeugrani.
Ja, és a zaugorcsövet még azelőtt húzd rá a kabelre, mielőtt összeforrasztottad Utólag már nehéz lesz...[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz 5leteseN #50241 üzenetére
Legjobb veszteség minimalizálás az lenne esetemben, ha nem felejteném el, hogyaz Ördi nem alszik! (átneveztem ugyanis Ördinek a nyuszót, mivel alapból nem az én nyuszim)
Tök cuki ez a cica is, de szerintem akármilyen is, nincs olyan kártékony egy lakásban, mint egy törpenyuszi, vagy legalábbis másképp kártékony. Macseket ugye alapból nem is zárják ketrecbe, mint a nyuszót, igaz én leszereltem a ketrece elülső oldalát, így akkor jön-megy oda, ha dolga van.
-
capulet75
addikt
Üdv. Ez mitől lehet?
-
5leteseN
senior tag
válasz ubyegon2 #50240 üzenetére
A veszteség-minimalizálás mellett talán a "Home-made..." Yt-videós irányba lehet valami megoldás.
Nem pont ebben, de ilyen esetekben egyébként nekem a 2-3-4 összetevőből rakosgatott "mélységi+védelem" szokott bejönni, ami soha nem tökéletes, "csak" a veszteség már a bőven vállalható szintre csökken az élményekhez viszonyítva.
Például a másik "brutálisa-veszélyes" és hasonlóan jól álcázott "bestiá(k)nál":OFF vége!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz 5leteseN #50238 üzenetére
OK, hogy rágcsálni kell, de telepakoltam mindent rágcsálnivalókkal, pici kartondobozokkal, rágófákkal, de neki mégis az kell, amit nem szabadna megrágnia!
Valami természetes riasztón gondoltam már, ami utál... riasztó spray-t nem mernék alkalmazni, mert nagyon érzékenyek mindenre, ami mérgező, a szervezete nem tudja ezeket kezelni, csak összegyűlik benne és vége. Bolti zöldséget se szabad neki adni, bármilyen furcsa is...
-
nagyúr
válasz ricsip #50230 üzenetére
Dell Latitude 5540 laptop + Dell P2723DE monitor.
Biztos, hogy nem kontakt hibás az előző az volt, ott a táp is elment, itt konkrétan olyan, mintha a szinkronból esne ki, de csak akkor csinálja, amikor inaktivitás miatt a monitor elmegy alvóba és felébresztem egérrel, vagy billentyűzettel. Akkor csinálja ezt az elmegy a kép majd visszajön,, megint elmegy utána visszajön, stb., stb. Ha ilyenkor kikapcsolom a monitort majd vissza, akkor abbahagyja.
És nincs minimálisan sem mozgatva a kábel ilyenkor.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz ubyegon2 #50237 üzenetére
Mint minden rágcsálónak folyamatosan koptatnia kell rágással a folyamatosan növő fogait, nincs más választása szegény gén-programozott állatkának.
De: Sok háziállat"-hoz" árulnak olyan (el)riasztó spay-ket, ami műxik, nem mindig, de legalább néha.
Szerintem lesz a nyuszó-muszó tipushoz is ilyen. Jó esetben még házi recept is egy "How to make ..." (vagy hasonló)kezdetű és DIY-t tartalmazó Yt-videóban. -
félisten
válasz leweegee #50236 üzenetére
Kosfejű nyuszi is nagyon cuki, de az összes szobanyuszi jófej, de sajnos a rágcsálás az náluk alap, ha épp ébren vannak! Könyveket is imádja nagyon nyuszó.
Gondolkodtam valami kábelvédőn már, de mondjuk eddig bejött az is, hogy rejtem előle. Ez a bandászszalag viszont tetszik, ha nem is erre a célra. Elmentem ezeket a linkeket, később még jól jöhetnek. Amúgy nincs kizárva, hogy ezt az árnyékolóharisnyát simán átharapná, ahogy nézem, a töltőkábelt is egyetlen harapással intézte el! Majd meglátjuk mi lesz, de köszi a linkeket is.
-
leweegee
aktív tag
válasz ubyegon2 #50235 üzenetére
Havernak valami kosfejűje volt, igazi egyéniségek, és igen, szeretnek rágcsálni.
Ha meg akarod védeni a kábeleket érdemes lehet fém árnyékolóharisnyát húzni rá és a végeit bandázsszalaggal rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
félisten
válasz leweegee #50234 üzenetére
Én is erre gondoltam, hogy környéken körbeszimatolok elektroszaki ügyileg, neki tényleg pár perces rutinmeló lenne!
Többszáz nyuszi! Az de durva tud lenni.
De amúgy a törpenyuszik is igazi rettenetek, ahogy hallom. Ő egy Holland törpe Rex, de képtelen vagyok rá haragudni és addig a pár pillanatig, amíg lehiggadok a galádságait felfedezve, igen okosan elinal és elbúvik előlem.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
-
félisten
válasz leweegee #50232 üzenetére
Super! Nagyon köszi mindkettő kérdésre a helpet!
Sajna nekem ez a forrasztás zsugorcsövezéssel elég kínaiul van, de amíg nem találok erre megoldást, addig viszont megnyugtattál, hogy használhatom a telóm töltőjét. Sajna jóval rövidebb, mint a Dell töltő, de ez van.Így jár aki valódi duracell nyuszit tart és egy percre nem rejti el a notebook kábelét. Eddig is imádta a notebookot, de ha figyeltem, akkor időben le tudtam ordítani a kábelről.
-
leweegee
aktív tag
válasz ubyegon2 #50231 üzenetére
Össze lehet, blankold le kb másfél centi hosszan és jó szorosan sodort össze a vezetékeket, bár jobb lenne a forrasztás zsugorcsöbezéssel a végén.
Használhatod a xiaomi töltőt nyugodtan, ugyanúgy tudja a 20V 3.25A paramétereket mint a gyári.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
félisten
Sziasztok!
Dell Latitude 5520 töltőjének kábel folytonossága megszűnt, minden belső ér átharapva. Ezzel kapcsolatban van két kérdésem:
- a simán átharapott kábeleket házilag össze lehet kötögetni, leszigetelni és használható-e tovább?
- Xiaomi mobiltelefon 67W-os töltőjét kipróbáltam, tölt vele, de amíg mondjuk nem veszek másik töltőt, használhatom-e a mobiltöltőt huzamosabb ideig?
Előre is köszi a helpet!
-
ricsip
addikt
Azt elárulod, milyen fajta eszközhöz (pontos típus) keresel dokkolót? Mert igazi dokkolót csak a laptopod valódi gyártója fog tudni adni. Minden más csak port-replikátor, kisebb-nagyobb kompatibilitási hibákkal.
Nekem WD15-öm van, annál akkor villog a külső monitor képe, ha feszül a kábel és megmozdítom. Magyarul kontakthiba. Ha nem mozgatom, és jól beigazítom a kábeleket, akkor nem villog.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Rodzser Mór #50225 üzenetére
Köszi. Ali nem gond, de úgy látom itthon sem sokkal drágább.
Ez már barátibb árfekvés. Már csak valami normális áruház kellene, mert sajnos az Emagnál nem az Emag maga a forgalmazó.
Esetleg PD töltőt is tudnál hozzá ajánlani?Köszi .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz donjohnson #50222 üzenetére
Köszi .
Egy WD19-em már van itthon, viszont az néha villogtatja a monitor képet (elmegy a jel majd azonnal visszajön) amikor a monitort alvó állapotból hozom vissza. Azt olvastam neten, hogy ez szokott ilyet csinálni. De ha ilyenkor kikapcsolom a monitort és vissza, akkor abbahagyja... Minden többi cucc szintén Dell.Lenovot megnéztem, valami olcsóbb megoldásra gondoltam. Lehet, hogy a port replikátor is elég lenne.
-
ricsip
addikt
válasz Rodzser Mór #50223 üzenetére
Általános alatt úgy értettem, h. nincs benne az eszköz olvasható nevében egyértelműen a "bluetooth" szó maga, de attól még az. Pl. "communication device" v. hasonló virágnyelven is mehet, bár őszintén szólva nem túl valószínű. Az IT világ, windows-on, nem egy egzakt tudomány...
Azt még megnézheted, h. bios-ban nincs-e véletlenül letiltva.. integrated peripherals alatt pl.-
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz ricsip #50221 üzenetére
Felkiáltójeles nincs.
Általánis eszközök alatt nem tudom, hogy mit értesz.Egyébként az eddigi jelekből az a sejtésem, hogy nincs a laptopban BT. Így lenne a logikus. Csak ugye én laikusként nem tudom, hogy a BT esetleg nincs-e más néven megnevezve az Eszközkezelőben (akár ahogy írtad Általános eszköz) megnevezéssel.
Legflejebb veszek egy USB-s BT adaptert, 1500 Ft-ért már láttam az emagon.
-
donjohnson
addikt
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
ricsip
addikt
válasz Rodzser Mór #50220 üzenetére
sárga felkiáltójeles ismeretlen vagy általános eszközök nem voltak ott láthatóak?
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani usb c dokkolót?
Elvárt paraméterek:
- PD 65W minimum, de inkább 100W
- legalább 3 db USB A (nem baj, ha nem mindegyik 3-as)
- 4k HDMI (legalább 30 Hz-en)
- Gbit-es LAN
- passzív hűtés, ventilátor ne legyen benne.Amit még szeretnék, de ha nincs, akkor túlélem:
- + 1 DP video kimenet
- 3.5 jack csatlakozó (mikrofonos fejhallgatóhoz).Minél olcsóbban szeretném megúszni, de inkább jó, megbízható minőség legyen.
Szeretnék kérni PD táp ajánlást is hozzá.Köszönöm a segítséget.
-
ricsip
addikt
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Hogy lehet kideríteni egyértelműen, hogy egy laptopban van-e Bluetooth adóvevó? Windows 7 és Windows 10-es laptopokon is aktuális.
-
HARDVERAPRÓD
Ahogy írták teszteld live rendszer alatt. Plusz óvatosan szedd le a hátulját, majd bill szalagkábel kihúz, szemrevételez, amit kell csináld meg, pl takarítás, majd rakd vissza, és teszt.
-
5leteseN
senior tag
válasz perfegor17 #50214 üzenetére
Ha a NumLock nincs bekapcsolva, nálam is van a +/-, és jobbra/balra. Ezek szerint valami a billentyűzet jó, nem szakadt/zárlatos. A bill-beállítás nem jó(ott kell keresgélned, vagy alaphelyzetbe állítani), vagy esetleg még valamiért nem jó billentyűzet van nálad beállítva: mint például mikor a 101 gombost 105 gombos(és esetleg még más nyelvű)ként "elállítva" próbálja használni valaki.
Így távolról ennél sokkal többet nem nagyon lehet segíteni.
A "favágást"(lépésről-lépésre történő hiba-keresést) innen nem tudjuk helyetted megcsinálni, a felesleges varga-betűket tudjuk(próbáljuk) csökkenteni. -
5leteseN
senior tag
Ha jelenleg Windows fut rajta akkor tesztelném egy Linux-val Live üzemmódban(semmit nem csinál a meglévő rendszer(ekke)l.
Ha most Linux fut rajta, akkor pedig a szintén gyorsan elkészíthető WinToGo-val tesztelném pikk-pakk a lapost, ami WonToGo szintén nem nyúl a meglévő rendszerhez.Ha a másodlagos Op-rendszerrel műxik a hibásnak jelzett rész, akkor tuti, hogy valami beállítás lett "elkalimpálva".
Ha a másodlagosokkal is rossz, akkor szinte biztos a hardver hiba(billentyűzet). -
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy Lenovo ideapad 330s típusú laptopom amin nem működik a num pad rész és a delete gomb insertként működik. A num pad gombon van LED de hiába nyomkodom nem kapcsol be viszont a gép bekapcsolásakor fel villan. Mivel lehet a gond?
-
movax
őstag
válasz sbazsi #50209 üzenetére
Ha a szellőzőlyukak átjárhatók, akkor gond nélkül haszálható, kérdés, hogy a meleg puhítja-e a ragasztót, ami aztán elmászik.
Én valami ilyesmivel próbálnám megtisztítani, a lényeg, hogy a kis kefe szálai ne fémből legyenek, hanem műanyagból, így nem karcol. -
sbazsi
veterán
Adott egy lenovo laptop, ami rá lett téve egy adat Blu Tack gyurmaragasztóra.
Sajnos rossz helyen, pont a szellőzőrácsnál.Amivel eddig próbálkoztam kitakarítani: fogpiszkáló, elektromos fogkefe+víz, nagynyomású mosó.
Eddig jutottam vele. [kép] [kép]
Van bármi ötlet, hogyan tudnám (teljesen) kitakarítani?
Illetve mennyire lehet veszélyes, ha igy használom?[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok.Nem tudom hogy jó helyen kèdezek-e.Kicsit felületes lesz a kèrdès.A haveromnak van egy ASUS TUF GAMING laptopja.A pontos típust mèg nem közölte de azèrt megkèrdezem hàtha.Az a problèma hogy nem tudja 144Hz-re àllítani csak csak full hd 60 hz-en megy.Azt mondta elötte ment neki.Ha àtrakja akkor fekete a kèpermyő ès egy nagyon vèkony csík van felül.Windowst újra rakta akkor is ugyanez.Valyon szoftver vagy hardver hiba?Előre is köszi szèp estèt
-
ricsip
addikt
válasz attila199207 #50206 üzenetére
Akkor muszáj leszel valami profibb külső kamerát rádugni usb-n. A beépítettek optikája már csak a fizikai méretek (vékony kávába van beépítve) miatt sem lesz jó egyiknél sem.
-
-
attila199207
tag
Sziasztok!
Üzleti notebookot keresek 15,6", kérdés melyiknek a legjobb a webkamerája? Sok Teams, a jelenlegi Dell Vostro-nak a kamerája olyan mint a kaputelefon lenne.
Köszi.
-
queens
tag
itt hagyok egy laptop "win 11 install hibát" + megoldást, ami nekem bejött, hátha valaki majd rákeres egyszer a hibakódra
a laptop a rufus-os win installos boot pendrive-ot nem ette meg, BI initializeLibrary failed 0xc00000bb kódot dobott, olvasgattam a fórumokat , hogy hogy lehet megoldani, eltöltöttem 3 órát próbálgatással, nem jött be semmi, fogtam magam és a win media creation tool-lal csináltam egy boot pendrive-ot, egyból ment, mint a kisangyal
köszi a figyelmet
-
5leteseN
senior tag
válasz Pyttawrx #50193 üzenetére
Pyttawrx : "Csak épp felesleges. Én 90%-ban töltőről használom, de ezeket kapcsolom ki. Nem kell manapság."Nálam a Latitude 3500 aksiját a felújítás utáni (70%-osról !) 37%-ra csökkent "Kopás"-t(HWiNFO64) 6 hét alatt visszarakta 68%-os Kopás-ra.
Azóta a BIOS-Customer-ben 50-95% közé van állítva és 4. hónapban nincs semmi további kopás.
Eredetileg 70%-os volt az aksi vételkor, a felújítás előtt.Nálam nem volt felesleges, a 10. éves Latitude-nél, úgy érzem.
Összehasonlításként: A 4. éves Lenovo 15 Legion... gyárilag nem tölti folyamatosan(90% körül tartja a BIOS) az akkuját tartós hálózati csatlakozás alatt.
A HWiNFO64 szerint 100%-os, nulla "Kopás"-sal.
A negyedik évben.[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Red_Bull #50199 üzenetére
Win10 is gyötri a háttérben a procit. De szerintem az említett konfignak azért netezésen helyt kell állnia gond nélkül, ha nincs megnyitva 10-20 ablak.
A Win7 ilyen szempontból nyerő lehetne. Csak ahhoz már talán drivert sem találsz, mert egy 3-4 éves, mondhatni új laptopról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- További aktív témák...
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic windows 11 home