Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- RAM topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Egyébként melyik notebook-ok bővíthetők Rammal?
Úgy tudom a legtöbb notiban 1 slot van csak. -
Tim82
félisten
válasz
t72killer #49496 üzenetére
Autóstöltővel nincs tapasztalatom, de gyakorlatilag csak 3rd party PD töltőket/kábeleket használok Thinkpad-ekhez (T480s, T480, L380, T470, X270), egyedül egy Samsung töltővel meg az IKEA-s Åskstorm-mal (amit mostanában visszahívtak, mert a szövetborítású és cserélhető kábele tűzveszélyes) nem működtek jól. De ezekkel más notiknak (pl. Dell Latitude 5400) ugyanúgy bajuk volt, egyszerűen nem adnak le elegendő kraftot notikhoz. A Samsung esetében mondjuk ez meglepő volt, az Åskstormnál nem.
-
t72killer
titán
Kifejezetten Dell autós USB-c töltővel vajon lehet Thinkpadeket tölteni? Nincs valami extra gyártói "csakasajáttöltőmetismeremfel" szivatás? Mintha mind2 20V feszkón dolgozna
-
margithid
veterán
válasz
t72killer #49492 üzenetére
Acer aspire 5 12. generációs i5-tel van 200k-ért 16 GB RAM-mal.
De igazából nem sürgős, van egy régi asztali gépem (i7 3770, 16 GB RAM, 120 GB SSD), azzal még elvagyok amig van támogatás Windows 10-re
Mintha azt olvastam volna hogy 12. generációnál van egy nagyobb lépés teljesítményben. -
t72killer
titán
válasz
margithid #49482 üzenetére
Mivel már a 13. gent írjuk, szvsz fél év és meglesz a notid, főleg ha van nyugati kontakt. A 11.gen x13-asomért 320 fontot fizettem nemrég, úgy nézem 1 fenéklap-karcot leszámítva patika állapotban van.
Mondjuk a kijelzőfényességgel nem vok kibékülve a toughbook után.
-
József7
friss újonc
Helló
Van egy laptopom i7-8750h processzorral, a sebességét levettem 3.2-re a hő miatt. Észrevettem hogy max teljesítményen 74 fok körül van kivéve egy magon, ahol 15 fokkal több. Mitől lehet ez? -
-
margithid
veterán
Szerintetek egy 7520u procival és 16 GB Rammal szerelt notebook-kal lehet hosszabb tavra tervezni? (5 év)
Gondolom Windows 12 gond nélkül menne rajta majd . -
teptep
senior tag
válasz
t72killer #49475 üzenetére
Lenovo Vantage
Nem tudom szükséges-e hozzá, de előtte a laptop support lapjáról telepítettem egy 1 Mágás drivert: Lenovo Energy Management for Windows 11 (64-bit) -
t72killer
titán
válasz
makoss #49472 üzenetére
Ha csak ritkán, tényleg ritkán kell akksisan szaladgálni, akkor 60-70%-os szintre merítve mehet a hűvös spájzba a befőttek mellé. Ha viszont kell, akkor lesz.rom tabletta és kb 3 év múlva egy új/utángyártott akksival belekalkulál
#49474: "beállítanám, hogy az aksi max 60%-ig töltődjön." wow, ilyet a lenovo is tud??
-
teptep
senior tag
válasz
makoss #49472 üzenetére
Erre mindenkinek megvan a maga válasza, nem tudom melyik a tuti. Én letölteném a MyAsus alkalmazást és beállítanám, hogy az aksi max 60%-ig töltődjön. Ha asztalon használod, akkor legyen rajta mindig a töltés. Ilyenkor 58% alatt be, 60%-nál automatikusan kikapcsol a töltés. Ha sokat hurcolászod és lemerül, akkor 80%-ot állítsál be. Ha szükséged van a teljes kapacitásra, akkor esetenként feltöltheted 100%-ra is. 1-2 havonta egy alkalommal engedd lemerülni 10-20% közé, hogy kicsit regenerálódjon.
-
válasz
makoss #49472 üzenetére
Szia. Használd bátran, nem kell szintem semmit tenni. Mehet 100-ra töltve mindig, akár lehet töltőn is állandóan. Maximum néha kb 2 hetente merítsd le kb 10%-ig majd fel 100-ra ezzel meg is vagy. Ezeket a a beállításokat, amik vannak, attól nem fogja tovább bírmi az akksi. Ha nem meríted 0-ra le akkor nem tudsz ártani az akksinak, túl tölteni meg lehetetlen hiszen van védelem, ha gyári töltőt használsz persze.
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy új AsusZenbook 14 Oled UX3405MA-PP086W laptopom, és az lenne a kérdésem, hogy mivel még új a laptop, az akkut hogyan használjam, hogy minél tovább bírja az évek folyamán?
-
leweegee
aktív tag
válasz
ricsi99 #49470 üzenetére
Sikaflex 111, egyszer kipróbálod nem bírsz vele leállni, mindenhez is ragad, kellően rugalmas és erős. Olyan mint a WD40 mindenre IS jó.
-
ricsi99
addikt
válasz
teptep #49467 üzenetére
Tudom ,hogy kell csinálni... van egy pár év tapasztalatom szervízben is
De a képen látható volt ,hogy a zsanér felelé menő ága is törött volt... meg lehet tákolni az alját úgy is de akkor a kijelző viszi a terhelést fel/lecsukásnál is... hosszabb távon biztos el is törik
Én sem fedlapot cseréltem hanem találtam spéci ragasztót... jó is volt csak curva drága.. leosztva árra a fele volt az új fedlapnak és 1 napos száradás után vihető volt a lapos -
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #49461 üzenetére
Nem volt túl szoros a zsanér. Mindig is nyitható volt egy ujjal úgy, hogy az alja lent maradt - mint most is. Először próbáltam kicsit lazábbra állítani, de akkor meg mindig félve kellett lezárni, hogy ne csapódjon. Így visszaállítottam az eredeti szorítást. És igen, akár most is rendelhetnék hozzá fedlapot, de egy 2018-as évjáratú i3-7020U már nem ér meg annyit. Annyit még megért, hogy a 4 gigát felbővítettem 12GB flex módra. A csavarokat meg csak ketten látjuk
@ricsi99: A szerelésben pedig az volt a legfontosabb, hogy mind a 6 kiszakadt csavarhelyet síkba kellett munkálni, alátétekkel és távtartókkal beállítani, hogy a csavarok az anyagot húzzák össze és ne a fedlapot deformálják. Először csak ideiglenes megoldásnak szántam, de aztán úgy hagytam. Ha ránézek, én nem egy "helyreállított jószágot", hanem egy műszakilag stabil és időtálló házilagos javítást látok. Szervízben nyílván a fedlap csere az egyszerűbb és esztétikusabb megoldás. -
movax
őstag
válasz
ricsi99 #49465 üzenetére
Nem csak, hogy belefutottam, hanem magam is csináltam több ilyet is, mind rendben működnek hosszú ideje, köszönik szépen.
Bútort is gyártottam, zárat is javítottam, sérült hangszert is, autófestést is javítottam ki saját kezűleg és egyik sem a szakmám. Nem olyan borzasztó nehéz dolgok ezek, csak egy kis gyakorlati érzék és dokumentálódás kell hozzá, nem kell túlmisztifikálni.
-
ricsi99
addikt
Szerintem te még nem futottál bele ilyen házilag "helyreállítot" jószágokba...
Többen belestek abba a hiába ,hogy 720p-n megnézte youtube-n oszt essünk neki ,bárminemü anyag/szakmai ismeret nélkül... s az esetek 1 részében a gyors halálát is jelenti a gépnek...
Ámbár szakmai tapasztalat ,hogy mindenki úgy születik ,hogy tud pc-t notit javítani... de önjelölt gázszerelőből aránylag kevés van...pedig az sokkal egyszerűbb mechanikai konstrukció -
movax
őstag
válasz
Pyttawrx #49461 üzenetére
A zsanér állítása logikus lépés, DE: ha a gép még garanciában van, akkor probléma lehet, hogy a zsanérhoz elég körülményesen lehet hozzáférni egy kulccsal, bontani kell rendesen a cuccot, ami egyes esetekben önmagában garanciavesztéssel jár, máskor meg az óvatos bontással is törhetnek-szakadhatnak a kis rögzítőfülek és kapcsok, amivel megint csak ugrik a garancia. Tudom, én a fedlap fúrását javasoltam
de gyorsan hozzáteszem, hogy csak nem garanciás helyzetben.
-
teptep
senior tag
válasz
hege1989 #49451 üzenetére
Az enyém egy szombati nap reggelén szakadt ki. Párom kiadta, hogy délutánra legyen kész!
Az ebay 20 eFt-ét 1 hónapra szállított volna másik fedlapot. Új notebookot kedden hozott volna a futár. A MediaMarkt kínálatában éppen nem volt megfelelő laptop. Ezért fúrtam.
Nem volt itthon 2,5-ös csavarom , ezért a zsanér lemezén a furatokat fel kellett furnom 3 mm-es lyukakra. Kívül az anyák alatt jól mutatott volna valami 0,5-ös alu lemez, de az sem volt itthon, ezért alátéteztem.A zsanér szorító csavarjait meglazítottam, WD40-el befújtam és megjárattam. Utána vissza beállítottam a szükséges szorítást.
Végül is a javítás meglepően stabil lett. Annyira megtetszett, hogy nem is rendeltem másik fedlapot az ebay-ról. Minek dobjak ki 20 eFt-ot? Hogy pár év múlva az is kiszakadjon? Ez pedig már életem végéig, illetve a laptop élete végéig tuti nem fog többet kiszakadni.
-
leweegee
aktív tag
válasz
Ezzel már semmit, el van törve, ahova mutat a nyíl azok valaha egybe voltak. Kell venni új zsanérokat, és akkor rá lehet taknyolni a jelenlegi lcd hátlapot, de azt se ártana cserélni. Ha nem akarsz rá költeni akkor melegragasztó és összenyomni az lcd élő/hátlapot közé ezt a törött zsanércsonkot, megvárni amíg kihűl és ugyhagyni, ha többet nem csukod le nem lesz vele gond.
Ja a fotó;
-
ricsi99
addikt
válasz
Zsanér csavar meglazit /kipucol /müszerolajjal kicsit beáztat /finoman meghúz... ez után a másikat is mert utánna az fog eltörni
Ragasztás meg spéci ragasztó... (sima kétkomponensüt felejsd el, mert olyan kell ami fémet/műanyagot is megfog, +ha elgányolod akkor csak csere).. van aki esküszik a szódabikarbóna/pillanatragasztó keverékre is.. ami + infó olyan kell ami száradás után nem dagad meg /mert akkor széttolja a takaró müanyagot
Furkálást nem ajánlom... sima hátlap ali/ebay emberi áron beszerezhetö -
ricsi99
addikt
válasz
SunMount3r #49450 üzenetére
Hajjaj
l2 512kb a celeron az egy 2 magos celeron proci...ha nem leszek lusta elöszedem a msi gx620-as "gémer" notim ,hogy abba mi van
-
Tim82
félisten
válasz
SunMount3r #49450 üzenetére
Ugyanabban a generációban a "csúcs" Core 2 Duo mobilprociknak 6 MB L2 cache-ük van.
-
movax
őstag
válasz
1. A zsanér tengelyének végén, ha hozzáférsz, van egy csavar, azt kell nagyon kicsit megengedni és a zsanért befújni egy kis zsírpray-vel (ne tocsogjon benne), majd párszor erőteljesen meghajtani.
2. A kiszakadt dolgok... hát, ennek két viszonylag hosszabb távú javítása van: a pillanatragasztó nem segít, tehát vagy az egészet beleágyazod kétkomponensű ragasztóba (epoxi), vagy pedig átfúrod a képernyő műanyagtetejét (ahogy látom, simán van hely hozzá) és csavarral rögzíted. Ehhez kell valami 4-5 mm vastag fémcsík a másik oldalra, hogy tartson rendesen. Vagy pedig keress rá a YT-on, egy fickó szép, polírozott sárgaréz fejű csavarokkal rögzítette a cuccot, miután átfúrta a képernyő mellett a műanyagot, nagyon szép munka.
-
t72killer
titán
válasz
SunMount3r #49448 üzenetére
Gugli oszt csókolom, nem 7pecsétes titok
-
hege1989
tag
Sziasztok!
Acer netbookom zsanétja csak nagy erővel volt mozgatható egy idehe. Meg is lett a baj. Eltötr a monitor felől lévő műanyag amibe a csavart lehet behajtani. Hogy javítható ez a műanyag rész? A zsanérral mit csinálhatok, hogy ne legyen ennyire merev?
Itt van pár kép
-
sztivo
őstag
válasz
SunMount3r #49448 üzenetére
Pl.
-
t72killer
titán
válasz
SunMount3r #49446 üzenetére
A proci megjelenési dátumokat néztem: T4300: 2009 április, E1-1200: 2012. Az E350-eseket kezdte el adni 2011ben az amd, szóval ha amd versenytársat kell mellérakni, akkor még az e350nél is régebben kell kotorászni.
-
t72killer
titán
válasz
SunMount3r #49444 üzenetére
Nem lesz jó, az E1-1200 3évvel fiatalabb, 2012es kiadás. És nagyon is emlékszem én arra az időszakra, az ájemdé bejelentett valamit, hogy az aztán húdeszétrugja a kékek valagát - oszt sehol se lehetett kapni, pláne normális laptopban másfél évig
. Tudom, ez egyáltalán nem csak az AMD sara volt. 2012 környékén nekem pont egy E350-es Brazos HP-m volt, azt lehetett a valóságban megkapni.
-
t72killer
titán
válasz
SunMount3r #49441 üzenetére
Tegyél mellé egy korabeli AMD-t...
-
ricsi99
addikt
válasz
SunMount3r #49441 üzenetére
Core-2 nél nagyon számít mekkora cache -van a prociba
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
t72killer #49440 üzenetére
Van egy T4300-as procis laposom és hiába a Dual Core, meg, hogy Pentium, meg, hogy 2011-es, még Win 7-en is olyan csiga lassú, hogy kinő a szakállam, mire megnyitja pl. a YT-ot... Az Intel alsó polcos procijai sem voltak régen jók, az csak mostanában kezdődött el, hogy pl. akár egy N100-ason is elpörög a Win 10.
-
t72killer
titán
válasz
SunMount3r #49438 üzenetére
Lehetséges, de ezek már mind őskövületek. Igazából ökölszabály: a core2 megjelenésétől a Ryzenig CPU-ban az intel a nyerő. Az E-sorozat amúgy a naagyonalap intel atom cuccok elverésére lett kiadva: arra éppenséggel jó volt, nekem is volt egy ideig E350 Brazos cuccal szerelt laposom, ezerszer kényelmesebb volt használni mint a korábbi 1magos atom eeepc-t.
-
ricsi99
addikt
válasz
SunMount3r #49438 üzenetére
AMD "E" az az extra lassút jelent... Azon meg a Facebook szaggatni fog win alatt..
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Létezik, hogy ez az összehasonlítás "igaz"? Ennyivel jobb lenne az Intel T2330 az AMD E1-1200-tól? Csak azért furcsa, mert a T2330 "elvileg" 2007-es, míg az E1-1200 2012-es???
(Laptop procik, ezért gondoltam itt sem lesz OFF).
-
válasz
Blackhole13 #49435 üzenetére
Szia. Vagy tracpoint is lehet. Gondolom nem usb-s egérről beszélünk.
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok!
Dell topikba már bedobtam, de hátha itt tud valaki segíteni. 7490 laptopnál vettem azt észre, hogy videónézés közben a kurzor érintés nélkül, elég gyakran ugrik néhány pixelt, ezzel aktiválva az alsó sávot. Természetesen csinálja máskor is, de itt volt feltűnő. Egyértelműen touchpad hiba vagy lehet valamit kezdeni vele szoftveresen? -
dkaro
őstag
Sziasztok!
Akkut szeretnék venni anyum notijába és elbizonytalanodtam, hogy jó-e amit kinéztem.
A noti egy Acer Aspire 3 A317-51KG-32N0
Az akku model száma:AC14B18J (3ICP5/57/81)
Ezt néztem ki:
[link]
De a modellek között nem szerepel ez illetve11.4-et ír feszültségnek, a mostani akkun11.31V van.
Jó ez bele? -
makoss
veterán
válasz
abdulka1 #49431 üzenetére
Hallod van ahol:
Első bolt: tedd le a pénzed 100%-át mert a nagyker ahol van (legtöbb helyen nincs) előreutalással 1-3 munkanap, de lehet 2-3 hét...
második bolt: 3 hét mire lesz ez a a típus, de valószinübb az i7-es változat
harmadik bolt: nem garantálja sem azt, hogy mikorra jön, sem azt, hogy az lesz benne amit szeretnék
...na, szerinted? -
abdulka1
őstag
válasz
makoss #49426 üzenetére
Szia!
A gyártói oldal szerint, 3 féle procival, és 2 féle kapaitású SSD-vel szerelték, szóval az adott gép pontos konfigurációját, csak az eladó tudja megmondani. -
makoss
veterán
Üdv!
Ezt a Asus UX3405MA-PP086W megnevezést hol lehet megnézni, hogy pontosan mi van ebben?
Mert állítólag a cég ahonnan rendelve lesz, nem vállal felelőséget sem ami tartalmilag az adott laptopban van, sem a leszállítás pontos idejét -
t72killer
titán
#49423: mázli, hogy még ki tudok hátrálni az ügyletből, pedig már majdnem vettem +100 fontért extra billentyűzet+akksi kombót, amiben persze szintén felújításra vár az akksi. Sztornó így az egész, pedig ezalatt a pár nap alatt nagyon megszerettem a kis gépecskét
Latitude 5330 - al van közelebbi ismeretsége valakinek? Úgy tűnik a toughbookomtól akksipara miatt könnyes búcsút kell vennem még a visszaküldési határidő előtt
.
Ami nem szimpatikus: a RAM nem cserélhető. A kiszemelt példányban mondjuk van 16 giga, ami azért kb mindenre is elég amit egy ilyen kislapos elbír, de nem tudom mennyire esélyes RAM-hiba? mert akkor kuka az egész gép
.
Másik, hogy kültérben olvashatónak kéne lennie, mennyire lehet ezeknek felcsavarni a fényerejét
?
(tudom, húzzak a milyen lapost vegyek topikba, csak onnan meg kivágnak, ha nem szó szerint úgy kérdezek valamit, ahogy a házigizda megálmodta
)
-
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #49405 üzenetére
Mit ad isten, találtam a bontómban egy törött kasztnis 250 G(talán4-es) notit, annyi a különbség, hogy a régi i3-5005u, ez meg i3-6006u, és ddr4-es. Lap átrak, win10 összeszedte magát. Minden csavarhely, egyéb stekker ugyanott
Ügyfél már el is vitte nagy boldogan a laptopot.
A halódóval még futok 1-2 kört, mert rohadtul érdekel/zavar a probléma, főleg ha meg javítható a cucc, még referálok
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #49416 üzenetére
Nadejó, li-ion a képeket meglátva kifarolt az ajánlatból😅🤬, azzal az indokkal, hogy "ők ilyen vékony cellákkal nem foglalkoznak. Banyeg, LEÍRTAM az első emailemben, hogy 7,6mm vastag + mellé a pontos típusszámot 🤦♂️🤦♂️🤦♂️. pedig nem rizsáztam oldalakat, a második mondat alá kb max 5 szóban kigyűjtöttem a méret-súly kapacitás adatokat, ezt nem sikerült megemészteni.
Megy sajnos vissza így a kicsikeBónusz, hogy most meg elképedt, h úristen, programozni kell
-
Kbali
nagyúr
válasz
SunMount3r #49418 üzenetére
Gondolom az eladót nem hívtad fel? "Ha nem vagy biztos benne hogy passzol e a laptopodhoz akkor inkább kérdezz." - ezt gondolom azért írja, hogy nem fogja neked cserélni (vagy elállást biztosítani), ha mégsem jó (bár kereskedőként kötelessége lenne, még ha nem is webshopon keresztül értékesít). Ha mégsem jó és visszaposta, akkor már drágább, mint egy gyári. Ha valaki ennyit sem szán a gépre, akkor ezt te fogod neki állni?
-
válasz
SunMount3r #49418 üzenetére
Igen jobb lehet a nagyobb igazad van. Az eredeti ampertől nem kellene kisebbet venni, még ha csak 0,5A is a különbség. Ha lehet vedd a nagyobbat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #49383 üzenetére
Nagy nehezen beleegyezett a srác a töltőbe, de amit te írtál: Asus 65W 19V 3.42A, 5.5x2.5mm biztos jó lesz ehhez?: [link]
Nem inkább ezt kellene onnan?: Asus 90W 19V 4.74A, 5.5x2.5mm
Ugye az Amper, meg a Watt kevesebb az első esetben, de csak akkor venném a második drágábbat, ha tényleg muszály...
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Adott az alábbi laptop
szeretnék benne billentyűzetet cserélni, angol világítósról, magyar szintén világítósra.
akksiból is jöhetne egy újabb, a régi már kevésbé jól bírja.
esetleg wifit is raknék bele, ha lehet már wifi6-ot
gondolom cpu-ramot nem tudok, mert bele vannak "forrasztva"
köszönöm mindenki segítségét! -
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
ricsi99 #49407 üzenetére
Pont ezen ajvékolt egy utángyártott akksikereskedő
. A Li-ion kft webshopjában egész normális árakat láttam - ennyit arról, hogy csillagászati ára lenne, ponthegesztőjük meg nyilván van. Sajna az enyémhez nem gyárt senki akksit, csak az eredeti Panasonic van 170 fontért (pici 30Wattórás akksiról beszélünk).
A lapos belsejében lesz az akksi, így aztán totál nem zavar, hogyha nem lesz patika a külseje...
-
ricsi99
addikt
válasz
t72killer #49406 üzenetére
Noti akku-t ritkán újítanak fel.
1.) ragasztva van az akku összerakva ,így álltalában véső /jód /kalapács/kötszer kell
2.) Ponthegesztéssel íllik összerakni ,az meg elég kevés számtech boltban van
3.) Álltalában a modern akkuk ,ha lemerül teljesen akkor az elektrónika tilt... így vagy feszültség alatt szereled ,vagy elcseszel egy órát mire megtalálod éppen mi a trükkSzóval szerintem az új akku árának a 2*-e a munkadíj... és még szép se lessz
-
t72killer
titán
Úgy néz ki az öregakksi problémám felújító szakival szeretném orvosolni. A Li-ion nem listázza a típust amit szeretnék rendberakni, tudtok még ilyen vállalkozást ajánlani aki cseréli a cellákat (természetesen valami minőségi darabra)?
-
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #49402 üzenetére
11-gyel UGYANEZ.
De egy ekkora barom egy hibát... Ja, közben a tiszta win10 után azonnal kapott egy friss bios-t is, az simán felment. Hát... nem fog örülni a gazdija, ha "csak emiatt" kuka az alaplap. Amúgy sima 5gen i3u van rajta, még dedikált vga sincs. Ami legalább jogosabban dögölhetett volna meg...
-
tserrof77
őstag
Akasztják a hóhért. Még múlt héten hoztak hozzánk javításra egy HP 15-bs112nh laptopot, hogy fagy. ÉS tényleg. Win10 betölt, majd pár másodperc után lemerevedik, és ennyi. Semmi kékhalál, csak megáll. Ki-bekapcs után win10 javít, helyrerakja magát, de ugyanúgy befagy. Eseménynaplóban csak a szokásos váratlanleállásos hiba. Rendszer visszaállítási pont természetesen nincs, és érdekes módon csökkentett módban NEM indítható
Szokásos körök, hardreset, rampucolás/csere, pasztázás, egyéb dolgok után dettó. Ramcsere, ssd csere (m2 van benne gyárilag, Micron, 100/100 kb 500GB írt adat mennyiséggel) friss telepítés simán felmegy. Gyári driverek felmennek, majd a frissítések telepítésekor 98%-nál befagy, újraindul, és végtelen ciklusba kezd.
Most kínomban 11 települ próbára, de jó lenne az eredeti rendszerét is megmenteni
Valami 5let, esetleg? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Synology NAS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kikristályosodik a Razr 60
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- Thinkpad L14 Gen2 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Gigabyte AORUS 7 9KF 17.3" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe IR kam új akku gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest