Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
-
sztivo
őstag
válasz
cs.zs. #48693 üzenetére
Amit sikerült kideríteni, ami 0-ra végződik, az a CNVio első generáció, CNVio2 pedig 1-esre végződik, egymással nem kompatibilisek.Most már csak azt nem tudom, hogy mivel 9.gen inteles a laptop, így a Wi-Fi modul egy részét a CPU/Chipset végzi. Ebbe ettől függetlenül mehet-e NGFF M.2 2230 (bár szerintem igen, mert a gyári specben még egy Realtek is (fúj) van. BIOS whitelist nem tudom van-e még..
-
válasz
Armagedown #48697 üzenetére
Ajánlott a gyári teljesítményt használni, a kisebb nem jó, a nagyobb igen.
-
Armagedown
őstag
Egy ilyen laptophoz elég volna-e a gyári 90 wattos táp helyett egy 65ös?
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy notebookot. (Lenovo Legion 5 Pro)
Kérdésem az lenne, hogy 2 m2 ssdhely van benne és gyárilag 1db ssd-vel van felszerelve.
Ha én a 2. slotba is szeretnék rakni ssd-t, akkor ugye szét kell szedni, csavarokat kicsavarni.
Ez a szerelés nem okozza a garancia elvesztését?
-
sztivo
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP Pavilion Gaming 15 notebook (15-dk0918no).
Intel AC 9560 Wi-Fi-vel van szerelve gyárilag, de a 10-es hibakódot már nagyon unom, így gondolkodnék a cseréjén.Két kérdésem lenne:
1. Ugye ezekben már nincs a BIOS-ban "whitelist", tehát bármit belerakhatok?2. M.2 változatok:
Nekem ilyennel van szerelve (egy bevágás):
[kép]Ennek helyére lehet tenni 2 bevágásost, vagy olyat nézzek, mint a fenti? Ilyenre gondolok:
[kép] -
bdani94
tag
Sziasztok!
Adott egy lenovo g585 laptop
4GB ram AMD e1-1200 proci
Radeon HD7370M Videókártyamost bövitettem fel ssdre és rádobtam egy win10-et de szó szerint szagatott a win10. rádobtam egy win7et de hát itt is van némi kivetni való..
milyen oprendszert ajánlanátok erre a gépre? ami nem hal meg egy kis youtube szövegszerkesztés torrent filmezés felhasználástól? -
-
cs.zs.
veterán
válasz
SeniorTilla #48688 üzenetére
Ugyanarról beszélünk
Jelenlegi laptopokon a billentyűzet wifi gombja nem hidegkapcsoló, csak a kameráé az. -
válasz
cs.zs. #48672 üzenetére
Látom nem ismered jól a HP gépeket. A HP legtöbb modelljén (nem a legolcsóbbakon) most is van hardveresen működő webkamera ki- be- kapcsoló gomb. Egy műanyaglemezkét tol el a kamera elé. A touchapdot is ki tudod kapcsolni.
Az Elitebookokon szokott lenni wifi kapcsoló gomb, a billentyűzetről működtethető.
Pl. a 840 G8-on van:
HP Wireless Button Driver
Description:
This package provides the driver for the HP Wireless Button on supported models running a supported operating system. HP Wireless Button allows the physical (hardware) wireless radio button on the system to enable and disable the wireless connection on the system. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Garsza #48673 üzenetére
Szia,
ne vedd meg előre a 2x8-at, mert valószínűleg csak 1 db ramot tudsz (nagyobbra) cserélni. Vivobookokban valamennyi alaplapi fix ram szokott lenni (4-8 GB) + 1 db slot, abban 4-8 GB. Az hogy "S14" elég tág fogalom, pontosabb tipus alapján tudunk pontosabban segíteni, és YouTube videókat is találhatsz a bővítésről.
(disassembly)
4+4 volt gyárilag az enyémben, ez lett később 4+8, végül 4+16. -
Garsza
veterán
Helló! Ismerős megkért hogy rakjak neki rendbe egy Notebookot, mert bevan lassulva.
Asus VivoBook S14/S15 AMDAthlon Silver 3050U van benne és csak 4GB ram. Szerintem azután lassult be hogy frissült Win11 -re.
Esetleg egy RAM bővítés gyorsítana rajta valamennyit? Ha igen van bármi amire oda kell figyelni a vásárlásnál azon kívül hogy DDR4? Esetleg érdemes 2x8GB rakni bele? Egy kislánynak van iskolai dolgokra. -
kbiro2023
friss újonc
Olyan notebook-ot keresek, amelyiken hidegkapcsolóval lehet ki-, bekapcsolni a wifit. Nem tudom, helyesen fogalmaztam-e. Arra gondolok, hogy nem szoftveresen, hanem a házon levő kapcsológombbal. Létezik még ilyen?
-
whited
addikt
válasz
SeniorTilla #48668 üzenetére
Ott nem igazán tapasztalok furcsa dolgokat
Illetve egy live linuxot indítva se
Meghajtó cserét csinaltam de nem segített
Bios jelszót nem próbáltam megadni, hogy ott is csinálja-e, hátha -
-
whited
addikt
Sziasztok
Belefutottam egy elég furcsa hibába.
Egy Hp pavilion folyamatosan "p" betűt ír.
Lecsatalkoztattam a billt és egy usbt tettem rá de ezután is csinálja.
Ez hogyan lehetséges? -
movax
őstag
-
Estwan
csendes tag
Sziasztok!
Fujitsu E 752 laptopba szeretnék SSD-t tenni úgy, hogy megmaradjon benne a hdd.
Árulnak valami caddy keretet, amelybe ssd rakható az optika helyére. Ez jó megoldás lehet? Ha igen vajon ebbe a gépbe is beszerelhető-e? Vagy ez szabványos?
Köszi! -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Donki Hóte #48659 üzenetére
A világítós a lézergravírozás után is világítós lesz, az új magyar karakterek is.
Ha nem a lézeres utat választod, hanem leragasztod matricával, azon értelemszerűen nem megy át a fény.
-
-
Mayweather
tag
Sziasztok.
Szükségem lenne egy HP OMEN 17 Bios-ra
Pontos tipus: gb33 n17e dag3bbmbcg0 rev.g
Ez a verzió a i7 7700HQ és GTX 1060 6gb-os verzió.
Valaki tudna adni egy linket vagy esetleg feltölteni ide a dump-et?
(Csak fizetős oldalakon találtam meg)
Köszi mindenkinek! -
cs.zs.
veterán
válasz
Donki Hóte #48656 üzenetére
Megkeresed itt a fórumon MALÁK fórumtársat, lézergravírozással oda varázsolja a magyar karaktereket. Szép lesz.
Ha matricázod, nem fog világítani. Az nem lesz szép. -
Világítós billentyűzetre való magyarosító matricát hol lehet kapni?
-
cs.zs.
veterán
-
VMatteo
őstag
válasz
SeniorTilla #48643 üzenetére
Elvileg semmi baja nem volt az SSD-nek de fene tudja. Futtatom a tesztet.
UEFI-t is megpróbálom. Illetve próbáljak egy Restore BIOS default settings-t?*a hard disc-et nem engedi tesztelni "smart Check: not installed, long DST: not installed
OTTVAN BMEG!!!!!! nyomtam egy restore-t és működik!
Köszönöm a segítséget!!!! -
-
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Adott egy Dell Latitude 5510 laptop.
Szeretnék hozzá venni dokkolót, ami tölti is egyszerre type c-n, de kezdek belezavarodni, hogy vajon támogatja-e vagy sem
A laptopon 1.db type c csati van, egy D jellel, utánanézve, létrzhet, hogy ez csak megjelenítésre való? Igazàból most is ezen töltöm, de tudhatja egyszerre a kettőt?
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Szüleim HP Z-BOOK 15 laptopja pár hónapig nem volt használva, és teljesen lemerült (sztem nem kapcsolták ki úgy tették le). Most használni akartam, töltőre tettem. És nem tud bebootolni! SSD van benne, próbáltam túrni a bios beállításokat, de nem jutok egyről a kettőre. Nem volt leejtve, az SSD a helyén van.
Hibakódok amiket kiír:
Boot device not found
Hard disk (3F0)Ahogy látom boot mode: legacy. Próbáltam átteni UEFI Hybrid (With CSM)-re, de nem lett jó, visszaállítottam legacy-ra.
Boot lehetőségnél be van pipálva a PCI/M.2 SSD boot.Eddig hibátlan volt ezért állok értetlenül! Ex Bosch-os gép, előretelepített Win10-el.
Segítsetek kérlek! -
Szervizes havernak ezen a héten 2 pendrive-ot is tönkretette ez a MCT. Eddig nem volt baj ezzel soha neki. De 3rd-party progival helyrehozható (mini partition tool) a pendrive. Rufussal írta ki úgy ment a dolog.
Nyilván semmit nem jelent ez, csak tájékoztató jellegű a hsz. -
movax
őstag
válasz
robi2000 #48633 üzenetére
Egy másik gépen le kell szedni a windows-telepítőt innen és rátenni egy pendrive-ra, majd arról bootolva installálni az üres gépre.
-
robi2000
friss újonc
Sziasztok!
Vásároltam egy oprendszer nélküli laptopot, amire szeretnék rátenni egy windowst.
A kérdésem az lenne, hogy ha vásárolok egy elektronikus licenszet, amit emailben küldenek el, azt hogyan fogom tudni elérni a gépemről? Egy kódot fognak küldeni amit valahol tudok aktiválni, vagy esetleg egy telepítő csomagot amit ki kell mentenem pendrivera először?Köszönöm előre is a válaszokat!
-
gery08
csendes tag
válasz
donjohnson #48605 üzenetére
Köszönöm, vissza raktam az alap firmwaret, azzal rosszabb lett, majd a legújabbat, de sajnos maradt ugyanilyen. Valószínűleg tényleg valami usb gond lesz, próbálgatom majd az usb-t, hátha valamelyik módosítás megoldja.
-
cs.zs.
veterán
válasz
_DiEGO_ #48629 üzenetére
Továbbá az iGPU...
pl az i3-8145u procim volt olyan, hogy maga a proci 2 részből állt, egy kisebb és egy nagyobb.
Gyárilag a nagyobb rész kenve volt, a kisebb pedig csak padozva, és a rajta lévő hőcső is úgy volt kiképezve, hogy kis kocka volt bemélyítve a thermal padnak.
Nem lehet hogy az az iGPU?
(keress róla képeket) -
_DiEGO_
őstag
válasz
schottgun #48609 üzenetére
továbbá az iGPU be sem volt kenve
Az iGPU a prociban van: UHD Graphics 620 . Az amit annak gondoltál, az az alaplapi csipszet vezérlő...
Akksival és nélküle is próbáltad? Adapterre rátudsz mérni mekkora fesz megy ki? Nem-e az adapter adta meg magát?
Hozzávaló a töltő, azaz eredeti gyári? 19V 4.22A 80W -
Grave_444
nagyúr
Dell E6430 ATG érintőkijelzős laptopba passzol a normál E6430 HD+ kijelző, igaz?
[link]
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Van olyan néha hogy alvó állapotból nemtudom "felébreszteni" a laptopot. Olyankor hosszantartva a bekapcsoló gombot ki-be kell kapcsolni hogy jó legyen.
Ötlet hogy miért csinálja? Azóta ki kapcsoltam az alvó állapotot, hátha így nem csinálja. -
cs.zs.
veterán
válasz
basel00 #48618 üzenetére
Szia,
ritka, de előfordulhat hogy le van merülve nullára, és az első bekapcsolás előtt én amúgyis mindig maxra töltöm. Töltsd, és utána próbáld.
2 éve volt egy esetünk, ismert hazai boltból rendeltünk laptopot, amelybe bővítést is kértünk, SSD/RAM variációk voltak. Amikor a laptop megérkezett, ugyanúgy mint a tiéd most - nem kapcsolt be.
Gyanús lett a bővítés, levettük a hátlapot, és lám, igazunk lett: a bővítés stimmelt, de a nagy sietségben az akku csatlakozó már nem volt a helyére téve.
Bedugtuk, indult. -
basel00
tag
Sziasztok
Egy gyors kérdésem lenne megjött a gamer laptopom és olyan kérdésem lenne hogy az normális hogy 2-3 órát kell várni hogy belehessen kapcsolni? mert jelenleg ugye nem kapcsol be még
Köszi
-
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Akkor mi van, ha a laptopomba a gyárinál erősebb akkut veszek, DE marad a gyári töltő?
Utángyártott akku, a gyárinál 30%kal jobb (mah).
De a töltőm az marad a gyári töltő. -
Victoryus
addikt
A Lenovo vantage valamiért eltüntette az aksi kímélő beállítást kompletten. 3 éves a gép egyébként. Eddig szépen 60%-on tartotta folyamatosan az aksit, az utóbbi napokban tünt fel, hogy 100%-on van folyamatosan.
Egyszerűen nem csinál semmit az eszközök/tápellátás menüpontra. 50 kattra egyszer felvillan de egyből el is tűnik, utána csak a másik 4 menüpontot mutatja.
Windows 10 pro, frissítve folyamatosan. A Vantage is frissül automatikusan. Egyedül a vga driver az AMD catalyst, nem az amit a win10 leszed régi fos verzió. Írtam korábban, hogy random lecserélte, de azóta azt sikerült megoldani. -
schottgun
tag
válasz
Pyttawrx #48611 üzenetére
Nem lehet bekapcsolni, amint bedugom a töltőt kezdődik a led orgia. A bekapcsoló gombot hosszan nyomva le lehet állítani a villogást. Ekkor csak a wifi villog és nem melegszik tovább a CPU. A monitor egyáltalán nem világít, hangjelzés nincs, a ventilátort nem pörgeti fel.
-
schottgun
tag
Sziasztok,
Van valakinek további ötlete a probléma kiderítésében?
notebook: Fujitsu Lifebook U758
Első bekapcsolás után frissítés keresést indítottam. Nagyjából 2 óra után, még azok telepítése előtt kikapcsolt. Visszakapcsolni már nem lehetett, csak a wifi led villogott a töltést jelző folyamatos fénye mellett. A CMOS elem lehúzása után ismét elindult, illesztőprogramok újraindítást kértek, még a rendszerindulás előtt a fujitsu felirat alatt írta, hogy telepíti az illesztőprogramokat, türelmet kér. 2 óra elteltével még mindig ezt írta, ekkor kikapcsoltam, majd többé nem kapcsolt be. Kipróbáltam másik töltővel és másik memória modullal. A töltő csatlakoztatásakor, azonnal ég a bekapcsológomb és még két másik led. A capslock és numlock jelző ledek felváltva villognak, majd minden elsötétül és kezdődik előről. Gondoltam megnézem a CPU hővezető pasztát. Teljesen el volt száradva, továbbá az iGPU be sem volt kenve. Áramforráshoz csatlakoztatva, azonnal elkezd melegedni a CPU, fél perc után már forró a hővezető csöve. Elpárolgó kontaktsprayel kifújtam az alaplapot és a csatlakozókat. Égett szaga nincs, egyéb ponton nem melegszik. Memóriamodul nélkül is ugyanez a jelenség, ekkor is melegszik a CPU. Én kifogytam az ötletekből. Előre is köszönöm. -
Lugot
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Lenovo G40-45 típusú laptop miatt.
HDD sentinel azt írta, hogy 50/100-as a winchester, ezért vettem bele új SSD-t.
Viszont amikor kicserélem ez a hibaüzenet fogad, és nem enged BIOS-ba se belépni. Ha visszacserélem a régi SSD-re, akkor működik rendesen megint.Mi lehet ezzel a probélma?
Intel INDI, PXE-2.1 (build 003)
Copyright (C) 1997-2000 Intel CorporationThis product is covered by one or more of the following patents.:
US6,570,884, US6,115,776 and US6.327.625Realtek PCIe GBE Family Controller Series v2.57 (08/27/13)
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting PXE ROM: -
ricsi99
addikt
válasz
gery08 #48603 üzenetére
Ha jól értelmezem "Dell USB Audio hangszóró " ..akkor ha a dokkolóban van akkor usb audió eszköz? Nem lehet ,hogy akkor az usb körül kellene körülnézni? Lehet a win energiamenedzsmentje lekapcsolja az usb-t? Vagy az usb 3.0 sebesség nem megy rendesen a dokkoló felé? Csak tippelgetek ...
-
gery08
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell XPS 9300 I7-1065G7 laptopom 16GB RAM, ami egy Dell D6000 dokkolóval rá van kötve 3db monitorra és egy hangszóróra 3,5mm-es jack-en keresztül, legújabb Windows 11-et futtat. Minden driver naprakész, a gép már volt újra telepítve a hiba miatt.
A problémám, hogy időről időre (valamikor 1 percen belül többször, valamikor ritkábban) a hang pattan, és megszakad egy fél másodpercre. Úgy tűnik, hogy teljesen random történik a hibajelenség, ha saját hangszórón szól a laptop ott nem jelentkezik, valamint Bluetooth-on keresztül se. A dokkolóra dugva másik géppel nem jelentkezik a probléma. Minden audió drivert letiltottam már, Maxxaudio, Realtek audio. Vezérlőpultban Hang beállításoknál Dell USB Audio hangszóró tulajdonságainál már kikapcsoltam Kizárólagos módot és Jelkiemeléseket. Úgy tűnt, hogy az megoldotta a problémát, de újraindítás után újra jelentkezett.
Korábban asztali gépemnél is volt ilyen probléma, ott emlékeim szerint az Alapértelmezett formátumban kellett 16 bit, 48000 Hz (DVD-minőség) beállítást állítani, illetve valamelyik audio drivert tiltani, itt viszont ennek állítására nincs lehetőség. A komponensek a hangfalon kívül teljesen mások azóta, illetve másik hangfallal is próbáltam, ott is jelentkezik a hiba. Valakinek valamilyen ötlete van, hogy miért lehet?Köszönöm!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
rostiron #48596 üzenetére
Szia!
Mindegy hol van, ha átvezet, akkor a proci nem tudja eldönteni, milyen információt kap, mit is kellene csináljon. Néha nem kapcsol be, néha meg a NOVO menüvel indul, mert úgy érzi, hogy be van nyomva a gomb. Ez persze csak tipp, látni, mérni kellene. Nekem általában a NOVO menübe lépéssel volt bajom, rengetegen csuklottak a LENOVO-nál olyankor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest