- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz
vtomi2 #50599 üzenetére
Tedd fel a saját segédprogramját innen, az megtalálja.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Asus Vivobook 14(M5406UA)-et, de a webkamerának valami baja van. Windows ujratelepítés megoldotta, de ma megint előjött a hiba. Windows hello működik, de ha megnyitom a kamera alkalmazást akkor "PageOpenFailed" hibaüzenetet kapok.
Már próbáltam drivert törölni, windows updaten kerestetni, gyártó weboldalán nincs hozzá driver...Valami tipp hogyan lehetne megoldani?
-
teptep
senior tag
válasz
thomasa #50592 üzenetére
Az árukeresőt leszűröd Ryzen AI 9-re, és csak ASUS találatokat hoz.
-
teptep
senior tag
válasz
attila199207 #50594 üzenetére
Dual channel. Továbbra is az a kérdés, hogy milyel alkalmazákot használsz. Egyértelműen és kimutathatóan gyorsulni fog a rendszer, de alap felhasználások során ezt nem fogod észrevenni. Több alkalmazás egyidejű futtatása, játékok illetve egyéb grafikus (iGPU) alkalmazások futtatásakor lesz észrevehető a teljesítmény növekedése. Szerintem nem érdemes ezért egy +16 gigára beruházni, hacsak nincs szükséges a nagyobb memóriára. De ha adódik valami csere-bere lehetőséged akkor érdemes lehet cserélned 2x8 gigára.
-
teptep
senior tag
Ha vírusra gyanakszol, akkor célszerű egyszeri alkalommal egy online szkennert lefuttatni. Illetve én például a Kaspersky KVRT.exe-t szoktam ilyenkor letölteni és megfuttatni.
Ha frissítésre gyanakszol, akkor az adott frissítést próba képpen el kell távolítanod.
Meg kell nézned azt is, hogy nincs-e újabb video driver.
Rákérdezhetsz a Win11 topicban is, de akkor add meg a processzorod típusát és a Win11 verziót is (23H2, 24H2?) Ha régebbi a Win, akkor azt is frissítheted. -
teptep
senior tag
válasz
attila199207 #50591 üzenetére
Szerintem nem. Csak akkor, ha használsz olyan alkalmazást, aminek extra memória igénye van. Office, böngésző sok-sok megnyitott lappal még nem terheli ki a 16 gigát. Nekem például a virtuális gép zabálja a memóriát.
-
thomasa
senior tag
Sziasztok, van már forgalomban Lenovo Ideapad magyar billentyűvel, AMD 890M vga-val? Ami mellett nincs dedikált vga. Köszönöm.
-
attila199207
tag
Jelenleg 1x16GB rám van a laptopban amit vettem (HP Elitebook 840 G10 I7-1355U). Kérdés, hogy gyorsulna ha lenne benne még 1 memóriamodul?
-
Spet
addikt
Sziasztok,
Pár nappal ezelőtt telepítettem a legújabb Win11 frissítést az Acer AN16-41 laptopomra.
Tegnapi naptól kezdve pedig 2. 3.-okra elindításnál nem érzékeli a videókártya drivereket és újra kell telepítenem. (driver látja, hogy ő már telepítve van egyébként).
Kérdésem az lenne, hogy mitől van ez a probléma? Windows frissítés? Vírus? (egy trójait talált a Firefoxban a Windows defender, de eltudta távolítani).
Segítséget, tippet köszönöm.
-
teptep
senior tag
válasz
lipi67 #50581 üzenetére
Nem igazán kellene háborogni azért, mert nem tudod telepíteni. A telepítés egy szakmai feladat, vannak bizonyos trükkjei, amiket ki lehet guglizni, vagy c@rozás nélkül meg lehet kérdezni. Vagy pedig telepített rendszerrel kell vásárolni.
A probléma oka, hogy a telepítő nem tartalmaz RAID drivereket. Ezért az [MSI support] lapról külön le kell tölteni, és a telepítő USB egy mappájába ki kell csomagolni az Intel Rapid Storage Technology F6 Drivert. Amikor a telepítő odaér a lemez kiválasztáshoz, akkor driver hozzádasa (vagy valami ilyesmi) gombra kattintva ki kell tallózni a drivert.
Másik lehetőség, hogy a BIOS-ban kikapcsolod (konyhanyelven) a RAID funkciót, és akkor nem kell hozzá spéci driver. Belépsz a laptop biosába és keresd a lenti beállítási lehetőségeket.
Ami megtalálható, azt leírt módon kell beállítani:
- Fast Boot disable
- SATA mode AHCI
- Secure boot enable
- CSM disble
- UEFI boot enable
- Legacy boot disable
- TPM enable
- Intel Platform Trust Technology (PTT) enable
- VMD Controller disable (ez kapcsolja ki a RAID funkciót)
- Intel Optane disable -
teptep
senior tag
[zenbook 13 ux333 techspec]
1x USB 2.0 Type-A (data speed up to 480Mbps)
1x USB 3.2 Gen 2 Type-C (data speed up to 10Gbps)
1x USB 3.2 Gen 2 Type-A (data speed up to 10Gbps)
1x HDMI 1.4
Úgy néz ki, hogy a Type-C csatin nincs display port kimenet -
lipi67
nagyúr
Üdv mindenkinek! Lenne egy problémám. A barátom rendelt az Ipontól egy MSI Cyborg 15 A13VF- 1415-ös laptopot. Bios információban látja a benne lévő háttértárat (512-es M.2-es ssd)-t. Telepítésnél meg nem. Egy telepítő sem, többet próbáltunk (más gépeknél csontra működik). Mi a fasz baja lehet? Szétszedni se merjük, hogy mizu az ssd-vel mert lehet, hogy garanciavesztéssel jár. Járt már valai így, hogy kell erre a szarra wint telepíteni!????
Válaszokat előre is köszi! -
movax
őstag
Igen, egy docking station megoldás lehet, olyan, amin több HDMI-port van. Lehet USB és USB-C dugaszosat is találni. Például ez.
-
bb0t
őstag
Sziasztok!
Adott egy ASUS Zenbook 13. Van rajta egy HDMI port, egy USB type C, meg két USB port. Van rá mód, hogy bővítsem a HDMI portok számát és két monitort kössek rá? -
teptep
senior tag
válasz
kk831228 #50571 üzenetére
Én csak a gen13-14 desktop processzorok mikrokód hibáiról tudok. Ez a laptop precesszorokat nem érintette. Az érintett desktop processzorok listája: [HVG]
Ugyanakkor terjengenek bizonytalan mendemondák a laptop processzorokról is, de azok még nem nyertek bizonyítást. [Reddit] Google fordítással:
"A 2024-es LOQ-k az alaplap meghibásodásáról ismertek, egyesek szerint ez a Lenovo hibája, mások szerint az Intel hibája. Talán mindkettő? Ki tudja? Eddig egyetlen HX chippel rendelkező Legiont sem láttam elpusztulni. Csak 2024 LOQ, de a fő ok még mindig ismeretlen, és a Lenovo nem tett bejelentést ezzel kapcsolatban. Ha jól tudom, ez regionális dolog (főleg Indiában), talán egy kis...balszerencse is benne. Alig látok valakit, aki beszámolt erről a problémáról az országomban (oké, talán 1 vagy 2 emberről van szó), annak ellenére, hogy a 2024-es LOQ-k szinte mindig elfogytak, mert úgy árulják, mint a forró süteményt." -
kk831228
addikt
Üdv!!
Lenovo LOQ lenne a kiszemelt I7 HX procival meg 4060-al , viszont elbizonytalanodtam , elèg sok problèmát olvasok az új HX procikkal ,bsok alaplap hal le velük...
Esetleg tudtok erről valami infót?
Köszönöm.
-
Sziasztok!
Hoztak nekem egy régebbi Dell I7-6500U laptopot.
Kitört a tápcsatlakozó, de nem volt gyárilag sem nyákon, csak vezetéken lóg a csati és a műenyag tört el ami tartja.
A gyári töltő nincs meg. Hibaüzenet fogad emiatt, hogy nem ismeri fel. 19,5 helyett 19 voltos töltővel volt használva. Nem töltötte az akksit, szerintem emiatt mélymerült és meg is döglött.
A hibaüzenet azt is tartalmazza, hgoy a teljesítményt visszaveszi. Amiatt konkrétan 400MHz megy a proci állandóan, CPU-Z bench 90 pontot ad, az asztali gépem magonként 800-at
Van más megoldás, mint venni egy gyári töltőt és egy gyári akkut? És lehet még akkor sem lesz jó, ha mégis sérült valami a töltőcsatlakozónál.
Gyanítom a kettő együtt több lenne, mint a gép 20 ezres értéke. -
-
válasz
Graphics #50563 üzenetére
Egy éve vettük használtan a Dell Latitude 7400 2in1-et és akkor én is azt láttam, amit írtál, hogy ami glare, az a touch, de ennél a modellnél ezek csak a 2in1 változatok voltak ilyenek, a normál az mind matt displayes volt és nontouch.
De a kérdésem hozzátok az lenne, ha a fenti 7400 2in1-ben megállt a ventilátor, de nincs eltömődve és forog is pöccintésre, ezt egy egyszerű ventilátor cserével le lehet tudni, jellemzően nem lehet máshol olyan gond, ami miatt nem működik a venti?
Előre is köszi, ha tudtok segíteni!
Egyébként már vettem egy ventit bele, csak a gép majd hó közepén érkezik haza gazdájával. Csak ugye felkészülök arra is, ha az új venti sem fog pörögni.
-
válasz
Nayrobii #50559 üzenetére
13.3 inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare, HD CAM/Mic, WLAN capable, Mag Alloy back, Non Touch
13.3 inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare, HD CAM/Mic, WLAN/WWAN, Mag Alloy back, Non Touch
13.3 inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare, IR CAM/Mic, WLAN capable, Narrow Border Mag Alloy back, Non Touch
13.3 inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare, HD CAM/Mic, WLAN/WWAN, Mag Alloy, On-cell Touch
13.3 inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare, HD CAM/Mic, WLAN capable, Narrow Border Carbon Fiber back, On-cell Touch
13.3 inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare, IR CAM/Mic, WLAN capable, Narrow Border Carbon Fiber back, On-cell Touch
13.3 inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare, IR CAM/Mic, WLAN capable, Narrow Border CNC Machined Aluminum back, Non Touch
13.3 inch FHD (1920 x 1080) Anti-Glare, IR CAM/Mic, WLAN capable, Narrow Border CNC Machined Aluminum back, Embedded TouchSzóval egy csomó széria nem érintős..
-
-
-
Nayrobii
újonc
Segítséget szeretnék.
Adott egy Dell Latitude 7390 i7 notebook.
Ha jól tudom, akkor ez érintő kijelzős. De ezt nem sikerült rajta aktiválni. Abszolút nem reagál érintésre és már a létező összes Drivert letöltöttem és feltelepítettem a DELL-nek az oldaláról.
Van esetleg ötletetek,, hogy hogyan tudom ezt aktiválni? Esetleg valahol a BIOS ban?
Vagy lehet hogy az a gond hogy Windows 11 et tettem rá? (Valahol olvastam hogy csak Windows 10-et támogat) De tök jól Szuperál a 11. De érintő kijelző az nincs.
Vagy nem érintőkijelzős a laptop a gép?
Köszi a választ -
soletti
újonc
Akkor azt hiszem, csak egy lehetőség van: hozzá kell szokni
Köszi a válaszokat!
-
-
soletti
újonc
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Lenovo IdeaPad Slim 5 83DD001EHV notebookot, és a kijelzőjével van problémám. Eléggé felhős a kép, mikor sötét hátteret jelenít meg. Csatolok egy képet, ami kicsit túloz, de látszanak a foltok a sarkokban és a képernyő alján.
Mennyire normális ez? Engedjem el, vagy küldjem vissza a gépet?
Köszi a segítséget előre is!
-
-
-
trog
tag
Sziasztok! Párom vette ezt a laptopot nemrég. Rendszer nem volt rajta, én tettem rá win11-et. A probléma ami előfordul vele, hogy ha lehajtja (vagyis alvó módba kerül, majd újra felnyitja mindig fekete képernyő fogadja nem villogó kurzorral és nem tud kezudeni semmit vele, se ctrl+alt del-re, se ctrl-shft-b-re nem reagál, csak kikapcs-bekapcs marad mint megoldás. Driveres okai lehetnek, esetleg a windowssal lehet probléma amit ráraktam (gyárilag windows nélkül érkezett), vagy van esetleg valami más tippetek, hogy mi lehet az ok?
Sürgős lenne választ kapnom rá, mert már csak a mai napon tudok élni a 14 napos elállással.
Előre is köszönöm! -
Whysperer
addikt
Na megvan a hiba 500 unInstall és reInstall.
Szóval ezt az új windows auto frissítés átrakta 10mb-ra
most így jó
-
Sziasztok, másik topicban nem kaptam választ, átrántom ide a kérdésemet.
Sziasztok, technikai jellegű kérdés.
Ha van egy Intel i3-1235-tel szerelt LENOVO IDEAPAD FLEX 5 CHROME 14IAU7 noti, erre lehet telepíteni Windows 11-et vagy annyira zárva van, hogy esélytelen?u
-
teptep
senior tag
válasz
Whysperer #50539 üzenetére
A 100/100-ra sincs még magyarázat. Nincs másik kábeled? A kacatosban sincs?
Ha szoftveres hibára gyanakszol, akkor próbázd le egy Live Win11PE USB rendszerről.
Innen letöltöd az ISO fájlt: [hirensbootcd.org/download], [Rufussal] kiírod egy 4 gigás penre és bebootolsz róla. -
teptep
senior tag
válasz
Whysperer #50534 üzenetére
Én nem zárnám ki a hardveres hibát sem. Az nem jelent semmit, hogy "eddig jó volt", hiszen minden hiba minden esetben úgy jön létre, hogy "eddig jó volt", és egyszer csak meghibásodik. Tehát keressél egy másik kábelt, és vidd oda a laptopot a routerhez és teszteld le egy másik porton.
Amúgy miért volt 100/100-on kiadava? Nem gigabites portjaid vannak mindenhol? Vagy a vacak kábelben 1 hurok már akkor sem működött és azért korlátozott 100-ra? Most meg újabb hiba miatt már csak 10... -
Whysperer
addikt
Sziasztok. Van egy Lenovo legion laptopom es olyan bajoklm va,hogy valami miatt wifin super ,de LAN kavelen csak 10mb/secen jon az 1000- megas iptikai net. Pedig ugyan ezzel a kabellal 100/100 volt fixen kiakadva mindig. Szoval a kabel nem csereltem es jo volt,de most calami miatt csak 10/10
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Adott egy T580-as Lenovo gyárilag 8 GB rammal.
Vettem bele egy forumtárstól Kingstone Fury 2x16 GB DDR4 3200-as CL20-as ramot.
A jelenség ha beleteszem a kit-et akkor egyszer be tudom kapcsolni, látom is a 32 GB-ot de második indítás után már a zummer dallamot játszik nem indul el.
Külön-külön a kit elemi slot-ban jól viselkednek, most megy úgy van, hogy a gyári 8 GB Samsung és az egyik Kingston Fury és így van 24 GB memória.
Valakinek valami ötlet?
Lehet BIOS-t kellene frissíteni?
Köszönöm! -
atesss
addikt
Üdv !
Egy Lenovo Yoga 700 Silver-t adtak nekem átnézésre/javításra. Elvileg csak billentyűzet hibás.
Na már most a tápja sem oké, ugyanis a 230-as dugó "visszahúzódó". Csak itt ez nem feature hanem bug(El van törve a 230-as dugó "pinek" rögzítése.)
Magán a tápon egy USB-A aljzat van. És egy olyan kábel jár hozzá, aminek az egyik fele USB-A dugó, másik fele pedig egy USB-A-hoz hasonló, de egyik hosszú oldala nagyobb, és így egy trapéz keresztmetszetű.
Bár eszembe jutott a sufni javítás is amíg tesztelem (villásdugóra menő kábelekre forrasztás).
De inkább arra gondoltam, hogy Thinkpad tápom van fölös (kördugós biztos, de téglalapos is talán). És ahhoz nem létezhet átalakító ?
A táp elvileg ugyanúgy 20V-os (2A). Vagy lehet valami "authentikáció" is hozzá ? -
teptep
senior tag
válasz
oreg0503 #50516 üzenetére
A laptopod support lapján a driverek alatt, az Application csoportban: Acer Care Center.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy HP laptop amivel a következő problémánk van. Elindítás után miután betöltött a Windows szinte egyből elkezd nagyon gyorsan villogni a képernyő (ki/be kapcsol), vagy kikapcsol pár másodpercre és újra bekapcsol, vagy amikor jó kedve van akkor van hogy 2-3 másodpercig hibátlan. Ez a 3 jelenség felváltva van.
Szerintetek milyen hardveres hibáról van szó ami ezt tudja produkálni?Köszönöm a segítséget!
-
Erikkk26
tag
Hali!
Számítógépekhez nem értő apámnak, új "Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IHU6 82K101CTHV" laptopjára érdemes lenne "Lenovo Vantage" programot felrakni, avagy szükségtelen?
Laposok gyártói utility programjai kapcsán én sem vagyok jártas, nem ismerem a szóban forgót sem, így hozzátok fordulok, lenne-e telepítésének bármilyen előnye/haszna?Köszi!
-
válasz
Armagedown #50506 üzenetére
Programozott chip 30€ plusz szállítás neten, meg ugye a csere. Én lehet így hibásan adnám el, persze feltüntetve a hibát, vag ytartalék gépnek megtartani
-
Armagedown
őstag
Igen, próbáltam másik panellel is, Windowson belül sem állítható a fényerő, mert a háttérvilágítás nem működik
-
válasz
Armagedown #50504 üzenetére
Hát biztos cseréltünk már ilyet, mondjuk nem én az tuti.
De volt próbálva másik LCD-vel is?
Windowson belül sem tudod állítani? -
Armagedown
őstag
válasz
Pyttawrx #50503 üzenetére
Lenovo G500, nem működik a háttérvilágítása, valószínüleg a SuperIO-t kellene kicserélni, de az eléggé macerás, a programozó is viszonylag drága.
De van más megoldás is a javításhoz, az Electronic Repair School Youtube csatornán van ezzel kapcsolatban egy pár videó.
Aminek sajnos az a velejárója, hogy nem lehet majd szabályozni a fényerőt.
Van-e valami tapasztalatod a javítással kapcsolatban?A kijelző első pinjén megvan a 19volt. -
válasz
Armagedown #50501 üzenetére
De milyen laptop ez? És miért nem megy? Nem csak driver?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Armagedown #50501 üzenetére
Írd bele a hirdetésbe és kiderül. Mivel nem 100%-os a gép működés, így nem fogod tudni annyiért eladni, mint egy ugyanolyan, de jól működőt.
Este, sötétben nem jó, ha kivilágítja a szemed, mert nem tudod levenni a fényerőt. -
Armagedown
őstag
Szokta-e az átlag felhasználó a laptopjának a fényerejét állítani?
Eladható-e egy olyan laptop, ami mindig maximális fényerőn működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged