Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- ASUS notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wikoo
aktív tag
Üdv, el szeretném adni a laposomat, melyik fórumban tudják nekem beárazni ?
-
kisvonti
csendes tag
Sziasztok ,
A segítségetekre lenne szűkségem egy érdekes jelenséggel kapcsolatban. Van egy sony vaio vpcca laptop , körülbelül 3 és fél éves , eredeti windows van rajta , aminek az ujraratelepítéséhez egy "assist" gombot kell megnyomni. Ezt meg is tettük , egy estét ment a frissítés , és reggel olyan hangot adott ki( a hangszóróbol) , mint egy behangolatlan rádió , ami nagyon hangosan zúg. És ezt azóta is teljesen véletlenszerűen csinálja , de általában bekapcsolásnál , mappák megnyitásánál..... Ehhez hozzájön még , hogy a kurzor teljesen szétesett.
Ha valaki tudja miért van , vagy találkozott hasonlóval , az kérem ossza meg velem , a válaszokat előre is köszönöm -
adika4444
addikt
válasz
carex6 #21896 üzenetére
Gyakorlatban ilyenhez még nem volt szerencsém, de elvileg a particiókat nem babrálja, mivel ha már egyszer szét van particionálva, az adatvesztés csak nem a célja... Mindenesetre biztonságimentés!
A OS cseréről pedig annyit, hogy elvileg szabadon cserélheted, mivel notebookoknál nincsen fixen megadva a rajtuk használható rendszer, mert a garit is csak hardveres probléma esetén lehet tudtommal érvényesíteni. -
carex6
csendes tag
Üdv mindenkinek! A következő szituhoz kérek segítséget.
Vas: Lenovo IdeaPad g505s.
Téma: One key Recovery.
Eredetileg az 1 TB-os hdd-t bontottam ketté 600-400 GB-os partíciókra. Kérdésem hogy megzavarja-e az újratelepítést a kisebb partíció? Csinálhat-e olyat, hogy az eredeti állapot helyreállítását választom és ő visszaállítja az eredeti 1TB-os meghajtót?
Ez az első OKR-s gépem, ezért vagyok tanácstalan.
Továbbá melyik topic-ban érdeklődhetek az ugrik-e a gari tört OS esetén témával kapcsolatban?
Köszönöm. -
adika4444
addikt
válasz
terencehIII #21892 üzenetére
Szia!
Monitor driver alatt a gépben lévő elsőként Intel integrált kártya driver-t érted? Rendszertálcán látsz olyat, hogy Intel HD grafika?
Mert ha nem, akkor a videokártya driverje hiányzik.
Alvóba tudod rakni a gépet? -
Pocee
senior tag
Estét!
Ismerősöm vett egy toshiba laptopot auchanban,oprendszer nélkül.Semmiről nem hajlandó bootolni,i5-ös proci van benne,ebből arra következtettem,hogy 64bit-et kell telepítenem,remélem helytálló a feltételezésem,ergo próbáltam dvd-vel,és usb-vel is egyszerűen azt írja,hogy : no bootable device,please restart system.
Van ötlet?
Amikor dvd-ről próbáltam,felpörgette a lemezt majd egy pillanatra a fail szó villant meg és kiírta ismét hogy no bootable... -
terencehIII
tag
Üdv,
Újratelepítettem a gépem és azóta nem működik a mini displayport- a gép és a monitor drivereket felraktam.
Mitől lehet ez? -
VIBO
őstag
Hi
Szituáció:1. Macska ki lett heréltetve
2. Macskának nem tetszett a dolog
3. Párom táskája a földön este
4. Benne laptop stb.
5. Reggel pisiszag
6. Macska bosszújaSzerintetek érdemes nekiállnom szétszedni vagy bízzam szakemberre a tisztítás műveletét?
Ha szakemberre akkor kit ajánlatok?
Ha csináljam én akkor hogyan? -
tothantal27
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy Dell inspiron 6400 laptop.
Szeretnék segítséget kérni ezzel kapcsolatba.A hiba a következő lenne.
Van benne egy 120 gb-os Sata-s vinyó.A bios-ban jelen van a vinyó de ha elindítom a telepítőt,a partició választásnál nincs jelen telepíthető meghajtó.Próbáltam XP-vel,Win7-tel,Win8-l,sőt már Vistaval is,de mindenhol ugyan az a hiba.
Ide és Sata meghajtó között nem tudok váltani a bios-ban,sajnos ilyen jellegű beállítás nincs benne.Nagyon fontos lenne
Előre is köszönöm -
n00n
őstag
válasz
anonymus89 #21880 üzenetére
Holnap lesz alkalmam megtapizni a gépet, ez lesz az első dolgom. Egyébként tudjuk, ha valami elromlik, a felhasználó sosem nyúlt semmihez addig amíg meg nincs a hiba, utána, ja tényleg, LEHET, hogy ezt meg azt csinálta.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Tud valaki jó, megbízható szerelőt Budapesten vagy Debrecenben? A következő problémát kellene orvosolni: Szétnyílt a notebook, mivel a zsanér elszabadult. A zsanér nincs eltörve "csak" a műanyag csavar foglalatok porladtak szét. Egy Lenovo IdeaPad S300-ról van szó. Milyen úton lehet az ilyet javítani?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
-
Tim82
félisten
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy ismerősöm laptopja gondol egyet és kikapcsolt állapotban egyszer csak bekapcsolja magát. 2-3 naponta eljátssza ezt, nincs benne semmi rendszer. Van,hogy hajnali 2-3 kor "csipog" a Windows, hogy bekapcsolt a gép. Ötlet?
-
mttssz
senior tag
válasz
XEON_QUADRO #21869 üzenetére
Jobban járnál egy virtuális rendszerrel.
-
XEON_QUADRO
tag
Sziasztok!
Adott egy Haswell-es Thinkpad, 2,5" SSD-vel, csak usb3 portokkal. Lehet-e egyáltalán XP-t feltelepítteni a w7x64 mellé? Egy 25Gigás partíció már van, Rufus-sal kiírtam egy 2.0 pendrive-ra és egy sd-kártyára is egy sp2 iso-t, pendrive elindul, de kb 5 sec után kékhalál, sd-kártyáról nem boot-ol. Jelenleg itt tartok.
Mivel több ilyen dologba belefutottam usb3, uefi, w7, és tudva, hogy az xp-nek még a sata driver sem triviális, a következő lenne a kérdésem:
Létezik-e uefi-s xp telepítő?
Megoldható-e?u.i.: virtuális gép nem opció.
-
KaiotEch
nagyúr
Sziasztok! Azonnali segítséget kérnél. Van egy nagy probléma az egyik géppel. Kernel-Processor-Power Event ID 37 -es hibát kapok elég sűrűn, utánaolvasgattam, de nem találtam igazi megoldást. A gépen a legfrissebb driverek vannak, vga driver, bios friss, energiagazdálkodás minden gépen ugyan úgy van beállítva. Hacsaknem a 650-es ProBook-okba BIOS-ba még van valami... Egyszer csak gondol egyet a gép és elfeketedik a kijelző, és onnantól kezdve, csak kikapcsolni lehet a power gombbal, így a nem mentett munka elveszik. Köszönöm!
-
Tamás008
tag
válasz
szabonagyur #21865 üzenetére
A gyári tápegység ami kipurcant az pont ilyen volt:
[link]
7 évet élt.
Akkor megpróbálkozhatok a nem gyári Asus táppal?Minden paraméter(Volt, Amper, Watt, csatlakozó) egyezik az olcsóbbikon csak a gyártó nem Asus.
-
Tamás008
tag
válasz
szabonagyur #21863 üzenetére
Hasonló teljesítményű és paraméterű de nem gyári Asus tápegység jó lehet a laptophoz?
Ez nem gyári Asus de jóval olcsóbb:
[link]
Menne vele? (Ilyen paraméterekkel bír a halott gyári is.)Kösz.
-
Tamás008
tag
Hello.
A minap kipurcant a laptopom (Asus X53Ke) töltője-tápegysége. Szeretnék venni hozzá egy újat. Milyen paraméterekre kell odafigyelni, hogy jó tápot válasszak a laptopomhoz?
Köszönöm. -
Mike...
tag
Sürgősen keresek Nyíregyházán és környékén 12,7mm-es optibay keretet, akinek van, vagy tud, kérem írjon priviben!
-
rii
nagyúr
a vinyót néztem én is megdöbbenve
veszem ki h a másik képbe csak pif-puf sata-val már fen is van ...erre ide-s ,-Dszeretem ezeket az ibm notebook-okat
ha lesz pénzem, betárazok belőlük.
ha elhalálozna egy gép valahol, (havercsajnál, az anyukájánál, vagy nálam) akkor legyen mihez nyúlni ....... és köszönöm a felvilágosítást .-)
-
Tim82
félisten
Nem igazán.
Viszont szerintem az Express Card és a DDR2 már magában is előrelépés. (2005-ös noti, de bele tudsz már tenni akár egy USB 3.0/eSATA bővítőkártyát.)
T43-ban egyébként az a trükkös, hogy igazából már SATA vinyót fogadna - de amikor kijött, a SATA notivinyók még jó drágák voltak, ezért az IBM (ezt még az IBM érában tervezték) mérnökei beletettek a modellbe egy SATA-PATA átalakítót.
-
Tim82
félisten
T41: DDR1 RAM, 400 MHz FSB-s Pentium M CPU, csak Radeon dedikált VGA
T43: DDR2 RAM, 533 MHz FSB-s Pentium M, lehet Intel és Radeon is, ennek mát van Express Card foglalataKijelző, DVD, zsanérok, szalagkábel biztosan cserélhető 1:1-ben a két modell között, egyéb burkolati elemek (alsó rész, palmrest) az Express Card miatt nem biztos.
Thinkwiki.org-on ennél mélyebben is utána tudsz nézni.
-
rii
nagyúr
sziasztok
IBM T41 és T43 miben különbözik?
-
Karkarosz
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen írok-e, de jobb ötletem nemigazán volt.
Adott egy Asus K53B típusú laptop az alábbiakkal a szerelve:
AMD E-450 APU with Radeon(tm) HD Graphics 1.65Ghz
4GB memória
500GB HDD
Win7 64bittel.Namost a gondom az az, hogy a gép lassú. Elmondhatatlanul. Ha bármilyen oldalra megyek ahol flash működik, gyakorlatilag beadja a kulcsot, üvölt a hűtő, kínlódik szerencsétlen, de ha 3 excell tábla vagy bármilyen office alkalmazás fut, már akkor is vergődik.
Kérdés az lenne, hogy jól saccolom, hogy egyszerűen kuka a config és azért ennyire gyér a teljesítmény? Vagy esetleg van valami ötletetek arra, hogy hogyan lehetne rajta pörgetni? Új Windows? Stb?Előre is köszi!
-
thomeef
őstag
válasz
szabonagyur #21845 üzenetére
Mert még friss a dolog és 120 km-re van tőlem
Gondoltam hátha megoldható gariztatás nélkül...
-
thomeef
őstag
Sziasztok, vettem nemrég alfa kollégától egy használt üzleti gépet. Konkrétan ezt.
A következő a problémám vele. Videolejátszáskor, leginkább mikor gyorsan mozgó kép van, a képernyő körülbelül a felső harmadánál villódzik egy 2-3 cm-es vízszintes csíkban. Ezzel megszeli a képet. Mintha kisebb frekvencián menne a gép, mint a videó fps-e.
Próbáltam külső monitorral, azzal ugyanúgy csinálja, tehát kijelző hiba kizárva. Viszont telepítettem új drivert, több féle lejátszót, maxra húztam az energiagazdálkodási opciókat windows-ban és biosban egyaránt, mégis csinája. 320p vagy 1080p, teljesen mindegy. Ha állókép van, vagy nagyon lassan mozgó kép, akkor tökéletes. De pl egy forma1-es futamot ha így néznék végig agyvérzést kapnék. Ha bárkinek van valami ötlete ne tartsa magábanKöszönöm.
ui.: Több tucat noti megfordult már nálam, soha nem tapasztaltam hasonlót.
-
JSaN
addikt
Udv adott 2 laptop, thinkpad T410 es T420.
T410 i5-560m + intel hd 4500
T420 i5-2520m + intel hd 3000
A kerdes melyiknek erosebb a procija es a vgaja? Melyiket erdemes valasztani? ar nem szamit most. -
Na, ismét ventilátor kérdés. Beszéltem a sráccal, aki rendbe tette a gépet, de kiderült, hogy nem is volt ventilátor csere, csak takarítás. Emellett tesóm ismét panaszkodik arra, hogy alapjáraton is melegszik a gép, úgyhogy jöhet az új ventilátor. A kérdésem az, hogy szétszedve a gépet a következő típusszámot látom: KDB04505HA. Más feliratok: DC05V; 0.05A; AM1A; 1705FER.
Néztem a neten ventilátorokat, és ahogyan nézem, rengeteg laptop használja ezt, beleértve például Macbookokat. Ha tehát például veszek egy Macbook bontásából származó ilyen típusú ventilátort, akkor az minden további nélkül működni fog, vagy van még valami, amire figyelnem kell?
-
HoaryFox
őstag
válasz
Babetta-X #21832 üzenetére
Hát, ha nagyon hirtelen mozgást nem szenved el, akkor a winchester bírni fogja, de persze nem annyira, mintha egy helyben lenne, hiszen minden működés közben mozgás koptatja benne az alkatrészeket.
Más nemigen szokott tönkremenni mozgatásra a laptopban, de a porosodással viszont számolni kell. -
Speeedfire
félisten
Adott egy toshiba satellite l30m100 laptop. Szeretném újrahúzni a rendszert, de csak usb-ről tudom. Xp kékhalál, windows 7 pedig valami drivert kér. Mit lehet ezzel tenni?
-
baboss
őstag
Köszönöm,ezt én is megtaláltam,de csak WIN 8 van a listában,8.1 nincs.Számít az valamit,hogy 8 vagy 8.1 a driver? Én asztali gépet használok és nálam van 8.1 választási lehetőség is .
Az ismerősnek kellene a notijára felraknom, Win 7-ről váltana 8.1-re, és HDD-ről SSD-re váltana.
Ha 4Gb ram van a notiban akkor érdemes a 64 bites OP-t felrakni,vagy elég a 32 bit-es ?hoax
Köszi,erre voltam kíváncsi. -
baboss
őstag
Lenovo G560-ra lehet WIN 8.1- et felrakni,nem nagyon találtam hozzá idáig drivert.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Érdekes kérdésem lenne, bár szerintem sejtem a választ. Ahol jelenleg lakom szoba, ott sajnos sem asztal, sem szék nincsen, így kényszerűségből egy ágyon használom az ibm t42 laptopomat. A kérdésem arra vonatkozna, hogy amikor ágyon írok a laptop folyamatos"mozgásban" van, és ez vajon mennyire tesz jót a winchesternek, és egyéb benne lévő dolgoknak? Vagy ez a kevéske mozgás elhanyagolható, és semmi baja nem lesz tőle? Szerintem igen, de kíváncsi vagyok mit mondtok erre, én nem vagyok egy nagy laptopos.
-
válasz
szabonagyur #21829 üzenetére
Kösz, akkor marad így. Szimplán nem ér már annyit a gép, hogy még azt az extra pénzt is ráköltsem.
-
Sziasztok! Tesóm Lenovo E125-ös gépe nagyon hangosan pörgette a ventilátort, majd fan error-ral elszállt. Kicseréltük a CPU ventilátort, így már tökéletesen működik, azonban indításnál még mindig kiírja a fan error-t. Ha boot után egyből entert nyomok, akkor el tudom indítani a gépet, és minden további melegedés nélkül használni, szóval hardver tekintetében rendben van a notebook, de ezt az üzenetet nem tudom eltüntetni. Bevittem a helyi informatikai szaküzletbe, de nem tudtak mit kezdeni vele. Valaki tud tanácsot adni, hogy mit lehetne tenni?
-
svmusic
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy szaggat a Mortal kombat Komplete Edition laptopon
Konfig:http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-z50-75-80ec004hhv-p245043491/#termek-leiras
Nem tudok rájönni mi lehet. Haver gépén kicsit gyengébb konfiggal szalad, nálam akad, lassú.
Aki tud légyszi segítsen.
Köszi -
HoaryFox
őstag
-
hoax
senior tag
válasz
fodor0410 #21821 üzenetére
Semennyire!!! Eszedbe ne jusson, hacsak nem akarsz égett szagot a lakásban...
Ha teszem azt 10-10,5V lenne a töltőre írva, akkor még úgy-ahogy elmenne a dolog, de több mint a duplája az nem kicsit necces!
Router-ek vagy modemek töltője szokott ilyen értékekkel rendelkezni, ha ez segít... -
fodor0410
tag
Sziasztok!
Adott egy hordozható DVD lejátszó és egy laptop töltő.
A lejátszónak 9,5 V kell és 2,1 A
A töltő viszont 20 V-ot és 6 A-t ad le.Mennyire tölthetem vele a lejátszót?
Lejátszó: http://kepfeltoltes.hu/150328/WP_20150328_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Töltő: http://kepfeltoltes.hu/150328/WP_20150328_005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
GuruZone
őstag
sziasztok
A két IdeaPad Z50-75 noti közötti különbséget segítetek megtalálni? 80EC004EHV és 80EC004AHV ???
Utóbbi elvileg 10ezer ft-tal drágább.
VGA szinten sejtek valamit, de nagy káosz van ezzel kapcsolatban a neten. Köszi! FONTOS!
üdv!
-
mttssz
senior tag
Sziasztok!
Barátnő Lenovo B570e laposát raknám újra, 8->8.1, de az a baj, hogy nem találok a support honlapon rendes 8.1 drivereket. Vajon a 8 és 7 drivereket felrakva működnének a dolgok?
Más: Intel Pentium B950 van benne, ez támogatja egyáltalán a Win8.1-t?
Esetleg jobban járnánk ha maradnánk a sima 8-nál?
-
retroid
senior tag
Windows 8 driver lemezt mennyire erdemes 8.1re felcsapni?
-
Tim82
félisten
Ez egy Atheros kártya lesz, ha minden igaz.
Az általam tegnap reggel linkelt oldalon, a T41/T41p driverek között, a Networking: Wireless LAN részen nézd meg a drivereket. Ami nem Cisco vagy Intel driver, hanem "Thinkpad 802.11b/g/n", az kell neked, oprendszertől függő verzió persze.
-
rii
nagyúr
sziasztok
sehogy se találok egy
PCI\VEN_168C&DEV_1014&SUBSYS_057E1014&REV_01
hardware azonosítójú wi-fi card-hoz drivert .-(
van sok oldal, de download link nincs, csak a körbe-körbe vezető linkek, vagy driverdownload program linkek ....
-
Gesta28
tag
Az a baj, hogy nem tudom megmérni, hogy pontosan hol lehet a probléma, mivel nincs eszközöm, illetve nem is értek hozzá.
A kattogás igazából nem olyan feltűnő, csak akkor venni észre, ha hallgatod. A kattogás igazából csak akkor jelentkezik, mikor a hálózatra csatlakoztatom a gépet. Cseréltem DC csatlakozókábelt, de a probléma továbbra is fenn áll. Ezért gondoltam rá, hogy esetleg zárlat lehet valahol.Milyen kilátásaim lehetnek szerinted?
-
tserrof77
őstag
válasz
Keil Walker #21785 üzenetére
30k? Annyiért jobb helyen már a chip-et is kicserélik
(Kis túlzással a gép se ér annyit
)
-
rii
nagyúr
.-)
csak azért izgulok, mert abba a másik gépbe "csak" panlet kellett "volna" cserélni, minden megvolt ... 4000-ért panel .. csak utána nem kapcsolt be többé a gép és a régi panellel sem ... a legyengült kis szerkezete minden biznnnyal már nem bírta a beavatkozással járó megpróbáltatásokat elviselni (valszeg nagy maflést kapott, amikor a kijelzője betört) ... és akkor lett véve a mostani a IBM T41, amiben meg nem figyeltem, h nincs benne WiFi, eddig 2 T41 ment át a kezeim között azokban volt, és egy T40, amihez külön kaptam meg ... és aszittem h.: T41=wifi included .-)
na'és csak remélem h a WiFi abban a gépben, ami már csak donornak jó, nem sérült .-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Warhammer 40.000
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5430 i5-1245U / 16GB / 256GB SSD 143.990 Ft
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest