Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
klarkzone
tag
Üdv mindenkinek! Egy Acer Travelmate notebook olyan hibát produkál, hogy egész képernyős fehér villanások, vízszintes csíkozások jelennek meg, már bootolásnál is, nem szoftveres hiba, mindenféle zsanérmozgatás nélkül, nincs összefüggésben az egérrel vagy a billentyűzettel, a gépet 3-4 alkalommal ropira szedtem mert CMOS elemet kellett benne cserélni. Mi lehet a gond?
-
Dell XPS
veterán
válasz
ZeroZero #21594 üzenetére
esetleg bontva vagy eBay: 20.pcr0n.001
ACER Aspire Series
3410, 3410-723G25N, 3410GACER Aspire Timeline Series
3810T-4078, 3810T-6197, 3810T-6376, 3810T-6415, 3810T-8501, 3810T-8640, 3810T-8737, 3810TZ-4402, 3810TZ-4505, 3810TZ-4806, 3810TZ-4880ACER TravelMate Series
8371-6457, 8371-8370, 8371-8391, 8371-8872 -
ZeroZero
csendes tag
válasz
szabonagyur #21592 üzenetére
Nekem működik a link, de feltöltöm akokr ide PH-ra is, viszont a kép alapján valami kis adapter mehet a winyó és az alaplap közé, honnan tudnék ilyet szerezni
-
szabonagyur
félisten
-
ZeroZero
csendes tag
Sziasztok, kaptam egy Acer Travelmate TM8371 tipusu notebookot, egy problémám van vele, mégpedig hogy nincs benne winchester, neten nem sokat találtam róla, de én arra tippelnék hogy Sata csatlakozós kéne bele, viszont amikor belenéztem kicsit fura.
ITT egy kép a csatiról, erről tudtok valamit? -
Dell XPS
veterán
válasz
pirosvilamos #21588 üzenetére
Akár, de ikább a chipset szokott behalni a tipusban. Szóval, mindenképpen alaplap javítás, ami már eleve nem lehet gazdaságos a laptop értékét nézve.
-
Dell XPS
veterán
válasz
pirosvilamos #21586 üzenetére
Szvsz nem, valószínűleg vezérlő hibás a noti.
-
pirosvilamos
tag
Sziasztok!
10-11 éves R51-el érdemes még görcsölni? (Ja, IBM ThinkPad)
Netezős, filmnézős gép volt, egyik napról a másikra nem kapcsol be.
A táp leadja, amit kell, de a ventilátor sem mozdul meg, amikor rádugom, és semmi LED villanás, vagy bármilyen életjel sincs.Valakinek ötlete?
Köszönöm
-
hoax
senior tag
Sajnos valami zárlatba ment... Ha beindul és utána leáll, akkor valamelyik komponens indításakor elér oda, hogy a zárlatos alkatrész leveri a tápkört, ezért lehet csak táp elvétel után újraindítani!
egy ügyes szervizes meg tudja javítani, csakhát ugye marhára bosszantó...
Keresd fel gliga69 fórumtársat! Nagy fej az ilyesmihez! -
minek?:S
őstag
-
Tim82
félisten
válasz
gutikavics #21561 üzenetére
KillHates fórumtársra írj privátot, megbízható.
-
gutikavics
csendes tag
válasz
gutikavics #21561 üzenetére
Up?
-
Darkness1
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata a beépített akku cseréjében? Mennyi idő alatt készült el és mennyiért? Egyáltalán, egy 3-4 éves gépen meg lehet csináltatni még?
Nincs ilyen gépem még, de úgy látom, hogy a kisebb kijelzős gépenkél egyre inkább a beépített akku a jellemző.
-
balageeee
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítségre volna szükségem. Vásároltam a mostani Toshiba l500-1xr (PSLJHE) típusba a meglévő (1+2GB) cseréjére 1db 4gb-os ramot. Feltettem a régi ramokkal a W7 64bit-et. Kicseréltem a ramokat az 1 darab 4GB-ra és azóta nem indul. Már mind a 2 foglalatban elindítottam, vegyítve is a régikkel, de vagy újraindul a töltő képernyő elején vagy feljön a rendszerbetöltés választó, ahonnan nem jutok tovább.
A neten olvasgatva ez a típus támogatja a 8gb ramot, de ha nem is tenné, gondolom attól 1db 4gb-os rammal elkéne induljon, nem? Valami ötlet, hogy mi baja van?Köszi előre is
-
ozzzy21
csendes tag
válasz
szabonagyur #21574 üzenetére
sikerült köszönöm!
-
ozzzy21
csendes tag
Nemrég vásárol dell inspiron 17 5000 series laptopomon nem tudom kikapcsolni az fn funkcionitást pedig letöltöttem a drivert. ha bárki tud benne segíteni előre is megköszönöm van az esc billentyűn egy lakat de bármilyen párosítással próbáltam kikapcsolni nem sikerült. a segítséget előre is köszönöm
-
kromatika
veterán
Sziasztok.egyszerq kérdésem lenne.Egy core 2 duo p8600 procival szerelt Intel GM45 chipset-es noti alkalmas a hd videók lejátszárása?Ha nem akkor sokkal jobb vga teljesítményben az elsö generációs i5 el szerelt notik?Köszi elöre is.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
HoaryFox #21432 üzenetére
illetve 21433: de, valami passzív cuccos van, nincs külön tápja. akkor lehet ez itt a baj, és tényleg hazavágta a HDMI csatlakozót?
azóta észrevettem, hogy a noti ebben az állapotban ragadt, most épp úgy 20 km-re van a monitor, tehát rákötve biztos nincs, mégis a kurzort ki tudom tolni a képből, a screenshoton meg ott van a második asztal.no mindegy, úgyis szervizérett, csak plusz egy dolog amit fel kell írni a lapra, még jó hogy időben kiderült.
-
adika4444
addikt
válasz
szabonagyur #21566 üzenetére
Értem, köszi!
Közben etettem kicsit a gépet, és most 38%-on van és 2:40-et bír. Úhogy tényleg nem sokat számít, mert bár a kapacitás teljesen feltöltve lentebb zuhant kissé, a gyakorlatban ez szerencsére nem nagyon ütötte fel a fejét. -
szabonagyur
félisten
-
adika4444
addikt
válasz
szabonagyur #21564 üzenetére
Köszi, akkor ez ezek szerint nem sokat számít, mert annyit bír nekem is mint korábban. Köszi!
Egyébként ha már itt tartunk, amit Aida kiír az mennyire vehető pontosnak?
Ilyesmire gondolok, mint üzemidő, az érzékelők tulajdonságai. -
adika4444
addikt
Hali!
Korábbi tisztítós kérdésemre köszi mindenkinek a választ!
Most azonban felmerült egy másik probléma.
Ezt az Acer B115M-t beállítottam, hogy ha lemerül 15%-ra, kapcsolja magát hibernálásba. Torrent ment rajta, és elfelejtettem az elosztótt bekapcsolni, ezért tán a Torrent okozhatta, de a gép 0%-ig merült, és csatt, kikapcsolt.
Ezzel nem is lenne akkora probléma, de az az apróság még is megvan, hogy aida64-ben az akku elhasználódása 10%-ra felugrott. Eddig 5 és 8 között ingadozott.
Lehet ezzel vlaamit kezdeni, vagy szervíbe küldjem el, vagy ilyenkor még semmit nem lehet csinálni?
Köszi! -
gutikavics
csendes tag
Sziaksztok!
Olyan problémám lenne, hogy nem kapcsol be a laptopom, elég valószínű, hogy alaplap gondjai vannak, egy Aspire 5552G-ről lenne szó, 3 éves és már nem garis. Tudnátok esetleg ajánlani egy jó szervízt Budapesten ahol jó árban van a bevizsgálás és az esetleges javítás? -
hoax
senior tag
-
bdani94
tag
sziasztok!!
Érdeklödnék hogy Lenovo IdeaPad G585 milyen oprendszert ajánlotok? -
Motar
tag
válasz
szabonagyur #21543 üzenetére
Ezt nem is értem!
Ki ad az asus egy laptopot, amibe olyan VGAt rak amit nem támogat?
És mi az hogy 2 vga? Nyilván az i3ba van grafikus processzor, de hát az összesben van! Akkor az összes i procis gépben, amiben van vga kártya abban 2van. Ettől nem kellene hibának adódnia szerintem. -
-
Jimmy66
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő.
Adott egy AMILO PI1505 (1,60GHz, 1,00GB RAM 32 Bit, Win 7 Home Basic)
Van-e lehetőség a gyorsítására? Csak internetre van használva. Érdemes még SSD-t venni bele?
-
evooo
aktív tag
Üdv!
Ismerősnek újratettem a windowst, került rá egy 7 professional, elvitte, használta, majd elmondása szerint történt egy kékhalál, ami után már nem tölt be a windows, a bootnál lefagy, ha pedig újra szeretném tenni, akkor pedig amikor tölti be a windows telepítőt, látszólag megáll a telepítő lemez betöltése, pendrive-on a visszajelző led villogása abbamarad, ha pedig lemezről próbálom, hallani lehet, hogy leáll a optikai meghajtó és nem olvassa tovább a lemezt. Próbáltam linuxot is, ott is ugyanígy megáll a telepítő betöltésénél.
Mi okozhatja a problémát, mi az ami esetleg elromolhatott? Boot settingsben elvileg minden rendben van.
Emachines e732Z. -
kromatika
veterán
Sziasztok adott egy asus noti,amiben 1,5 GB ram van,pentium dual cor T2130(1,87GHZ)[link]
proci van.Jelenleg xp van a notin.Szerintetek nagyon lassú lenne a noti ha rá raknék win7 32 bitet?Vagy inkább hagyjam fent az xp-t?netezésre ,fb -re van csak használva a noti.Köszi a választ elQre is. -
rii
nagyúr
sziasztok
volt az a törött kijelzőjű laptop ... elvittük egy szervizeshez ... pont volt neki 14"-os panel, pénteken vittem el, azt írta h hétvégén megcsinálja, ma reggel egy üzenet fogad:
" .... Sajnos nem sikerült megcsinálni, kicseréltem a kijelzőt, de így már be se kapcsol...
Ha ráér akkor még próbálkozok vele. .... "ez mi a franctól lehet? .-(
azt írja csinált már ilyet többször is ....
vagy 10-20-ban cserélt eddig kijelzőt ...és kérdeztem, azt írja nem lát már rá esélyt ... .-(
nem egy nagy dolog ... mert 17.000 már van pont ilyen laptop ... csak hogy mondom ezt meg havercsajnak b.sszameg???? meg egy hónapja raktam újra az egész gépet ....
-
Motar
tag
válasz
szabonagyur #21540 üzenetére
Amúgy win7 64 és próbáltam a legújabbat feltenni az ati oldaláról +2 legfrissebbet az asus oldaláról, de egyik se ment fel.
-
Motar
tag
Kicsit utána olvastam, mert nem vagyok ezzel egyedül. Egy régebbi verziót írnak CCC 13.4-et.
Sajna az egyik verzió telepítése közbe elment teljesen a kép, így le kellett lőnöm gépet. Így viszont nem tudom se törölni azt, se felrakni az ujjat.
Ötlet, hogy ne kelljen az OSt újra raknom? -
whited
addikt
válasz
szabonagyur #21504 üzenetére
igen, a memória miatt sajna
-
Motar
tag
Üdv
Olyan hibát produkál a gépem, hogy VGA driver nélkül van kép, driver után nincs. Külső monitoron megy mindig. Mi lehet a baj?
Asus A52J a gép.
VGA: HD5470Előre is köszi.
-
Penguin95
senior tag
válasz
voyager4.4 #21529 üzenetére
Igen, igaz. Azt vettem alapul, hogy én 3 havonta a legkisebb porszemet is kitisztítom a gépből, és teljesen újrapasztázom, mivel elég nagy terhelést kap minden nap, ráadásul folyamatosan hurcolom. Amúgy kialakítástól is függ, hogy a portoknál mennyi por megy a gépbe. A ThinkPad-nél egyáltalán nem jellemző, de van egy BenQ, meg egy ASUS noti a családban, azok kegyetlenül porolódnak.
dealerman: Amikor nekem csinálták, úgy nézett ki a dolog, hogy egy másik laptopra rá volt kötve egy áramkör, és abból jött ki két vezeték. Egy piros, egy fekete. Ezeket kötötte rá a srác a chip 2 lábára. Aztán egy erre kitalált szoftver csinált valamit (ez rejtély számomra), és pár másodperc múlva már kész is volt. 2.000 Ft volt összesen, de én szereltem a gépet, ami nagy macera.
Ha esetleg Pest felé vagy, akkor a WestEnd-ben van az emberke, aki nekem csinálta.Szerk.: Meg is találtam a hirdetést, ha gondolod, akkor linkelhetem. Viszont már máshol van helyileg. -
Clearinx
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dell inspirion 1525-el lenne probléma. A Windows-t néha nem tölti be, bejön a windows logo és megáll. A csökkentett mód sem jön be, ott is töltés közbe elakad. Nem hinném h a rendszerrel van baj mert másik gép betölti a winyót , viszon ilyenkor ez a problémás gép más winyót sem tölt be, ugyan úgy megáll. Ha kb 10-szer kikapcsolom és utána bekapcsolom, és a javítást lefuttatom, akkor utána elindul, viszont az idő átáll 9999 április 17-re, és miután felállt a windows, sorra írja ki, hogy a programok működése leállt (pl nod, utorrent). Ha böngészőt próbálok indítani, az sem megy, csak az internet exproler. A ramot és a winyót teszteltem, azokkal elvileg nincs baj, a processzor pedig újonnan lett beletéve. Van ötletetek hogy mit érdemes megnézni? Előre is köszi a válaszokat.
-
Penguin95
senior tag
válasz
voyager4.4 #21526 üzenetére
A portoknál tud szépen bemenni retek. Emlékszel még, mit meséltem a T500-am esetéről? Ott is a portokra volt fogva a dolog. És igen, illik egy notit gyakran pucolni. Talán a 3 hónappal tényleg túloztam, de évente 1-2 pucolás nem árt meg neki, sőt.
dealerman: Ezzel én is futottam pár kört, ki kell kódolni.
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy lenovo thinkpad T60-as,power on password-öt kér ! cmos clear-al is kéri ugyan úgy a jelszótpedig ahogy nézegettem neten sok helyen ezt írják,hogy az elem eltávolításával eltűnik
Valami megoldás ? -
Penguin95
senior tag
F1-es kollégáknak: Örüljetek inkább, én potyára keltem reggel 6-kor miatta.
-
adika4444
addikt
válasz
szabonagyur #21521 üzenetére
Sziasztok!
A Fujitsu-val megoldódott a probléma, végül DVD-vel telepítettem. Mindenkinek köszi az ötleteket, a probléma is meglett, a driver nélkül a Win nem ismerte fel az USB portokat.
viszont van egy másik kérdésem:
Acer TravelMate B115M hol szellőzik?
Mert hogy passzív, és az alján nincsen semmiféle rés vagy akármi, ami mutatná, hogy ott áramlik a levegő, így nincs ötletem, hogy hol tud szellőzni.
És ezzel el is érkeztem a második kérdésemhez. Ezt a gépet majd nyáron kivihetem az udvarra, vagy bele tud menni a por, és maradjon a házon belül?
Akinek van ötlete, annak köszi előre is! -
szabonagyur
félisten
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szabonagyur #21483 üzenetére
Jaja valahogy így lehetett az árazása szerintem is.
2 magos 2957u proci és wd5000lpcx-24c6ht0 adja a lassúságot
Közel 5 óra alatt sikeresen lefutott a tweak.com-os winrepair (win store rendberakása vitte el nagy részét), majd raktam rá egy hard disk sentinel-t, ahol a winyón max teljesítményre húztam az energiamenedzsmentet és beállítottam, hogy minden rendszer indításnál aktiválja.
Chrome-ra applikáltam WOT, ghostery és adguard filtert + MBAE
Meglepően pattogós lett így a böngészés. Panaszkodtak, hogy chrome kilépeget, így visszapakoltam modern felületről asztalra (gondolom ez volt inkább a probléma, hogy pl. kép asztalon nyílt meg, míg a chrome a háttérbe került a modern felületével)
Bekapcsolást követően kb. egy perc múlva már idle-be kapcsol minden, így azért már a körülményekhez képest használható a gép, bár a hardveres kötöttségek ugye erősen bekorlátozzák.
Egyelőre így marad, már vissza is pattintottam a tulajának. Köszi a gyors helpet, tájékoztatást mindenkinek
Megyek nézni az F1-et, mivel reggel ismét sikeresen lemaradtam róla
-
kirusz1
őstag
válasz
szabonagyur #21517 üzenetére
Aida se látja a wifit.akkor elromolhatott?elméletileg volt benne.köszi a segitséget
-
kirusz1
őstag
válasz
szabonagyur #21514 üzenetére
Válaszoltam"be van kapcsolva" irtam hogy nem hiányol semmit drive-ileg nincs szét nyilva semmi az eszközkezelőben.a háló kártyáknál van:network connection(vezetékes driver),bluetooth eszköz driver de wlan driver nincs
-
szabonagyur
félisten
válasz
kirusz1 #21513 üzenetére
Válaszolnál arra amit kérdeztem? BIOS-ban nem feltétlenül lehet kapcsolni a Wifi-t is.
Nézd meg eszközkezelőben látod e a Wifi-t vagy esetleg van e kérdőjeles eszközöd, illetve Adia64 alatt is rá tudsz nézni a hálózati eszközök között, hogy milyen hardver van benne.Ha valaki kivette akkor nincs csak benne.
-
kirusz1
őstag
válasz
szabonagyur #21512 üzenetére
bekapcsoltam.viszont a biosban a systerm configurationnál a built-in device optionsba nincs olyan hogy wifi ki/be kapcsolás csak lan,bluetooth,disk drive van.lehet hogy nincs is benne wifi?létezhet
-
kirusz1
őstag
Hello.van nálam egy HP 6720s wifi-n keresztül szeretném a netet használni.de nem lát a gép wifit .vezetékesen van net semmilyen drivert nem hiányol.felraktam a wireless assistantot is az is csak bluethoot lát.egyátalán kell lennie benne vevőnek igaz?előre is köszi a segitséget
-
hoax
senior tag
válasz
szabonagyur #21504 üzenetére
Miért lenne problémás a driver kérdés? A Lenovo support oldalon ott van minden Win7-hez is...
-
whited
addikt
sziasztok
adott egy lenovo b50-30
az usb mód engedélyezve van, de mikor belépek a BOOT menübe, nem tudom kiválasztani az usb pendrive opciót mert most van rajta w8, de w7 vagy wXP-t szeretnék tenni rá, csak a további gondom, hogy nincs külső cd meghajtóm, és a gépben sincs meghajtó.Hogy tudnám kiválasztani az USB-t bootoláskor?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest