- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz kislaszlo83 #23599 üzenetére
Néhány esetben, amikor pl. a processzorba van integrálva a videóvezérlő. Jó képet tettél fel, de HP 6720 -nál egyáltalán nincs rá lehetőség.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
-
gyuszmó
őstag
Anno XP -n sok évig asztali gépet szoft, hard részt tettem, vettem, bővítettem, csere, vinyó, hdd ram, nem volt gond.
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
gyuszmó
őstag
Windows 7 Professional SP1 x64 VL HUN MSDN ? vélemény ? .
-
biroatis
tag
Fenn áll ez a probléma továbbra is pedig probaltatok segiteni(asztal jobb klikk->váltható graf rendsz konfig....stb) de sajnos még rosszabb lett
valaki segitsen pls
[ Szerkesztve ]
www.expertnet.hu//Samsung Galaxy S6 (gold) 6.0.1//Samsung UE40F7000//Xbox360 250GB
-
gyuszmó
őstag
Üdv Uraim
Most vettem egy Hp.445 G2-őt, elég láma vagyok a témában az első laptopom.
Felraktam egy Win8.1 et ,egy sima játék telepítés közben össze omlott a rendszer ( ez van most aktuálisan ) tudom javítani ?Azt hiszem inkább win 7 lesz talán stabilabb melyik a jó verzió ?
köszi
-
MrRL19
senior tag
Vki tudna nekem linkelni T41O-hez kamera drivert ?! ami jó is , mert nálam nem akar menni
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
glspeter1
őstag
S. O. S.
Nekiálltam biost frissíteni egy HP Probook 455 G2-ön és újraindítás után megáll a kép a hp logónál, esc-re nem reagál és a ventik is pörögnek ezerrel.
Bármi ötlet??Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
MrRL19
senior tag
És mondjuk ,ha szeretném bővíteni HDD/SSD hol találok olcsón optibay-t?!
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
cattus
addikt
válasz Mr President #23573 üzenetére
Én egy pont ilyet rendeltem az adatlapon szereplő laptopba. Szabványos megoldásról van szó, ahogy nézem a te laptopodban sem slim a DVD író, szóval ezzel is kompatibilisnek kell lennie.
Do the thing!
-
MrRL19
senior tag
Értem köszöntem akkor egyszerűbb ,ha pl: megosztom telo internetét
(csak kíváncsi voltam pontosan mi is az bár az enyémbe amit most vettem t410-be nincsen szóval... )
[ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
Értem , tehát akkor pl ,ha van egy ilyenem és bele rakom a SIM-et(akkuhoz) amin van internet és ezt tudom használni a laptopon ugye?!
(külföldön is működik ez a dolog?!)
-
MrRL19
senior tag
Helló
vki meg tudná nekem mondani ,hogy konkrétan mire való ez a cuccos ?
köszi előre
[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
őstag
válasz zsocasoss #23574 üzenetére
Forrasztás elengedi a GPU lábacskáit és nincs kontakt.
El lehet lenni ilyen módszerrel egy darabig, de minél többször van "melegítve", annál rosszabb lesz és egyre gyakoribb lesz a meghibásodás.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
zsocasoss
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Packard Bell Easynote Tk notim aminek a videókártyája már 2x volt javítva. Most úgy tűnik 1.5 év után ismét megadta magát. A szervízes elmondása szerint lehetséges, hogy elég lesz neki ismét egy "melegítés" és 1-2 évig elmegy még.
Ma szétszedtem, de nem láttam semmi rendkívülit a kártyán. Szerintetek mit gondolt az ürge a "melegítés" alatt? Próbálkozhatok valami otthoni módszerrel vagy spéci kütyükkel javítják ezeket? Legutóbb 5 ezret kért és 2 hétig volt náluk a laptopom, de gondolom nem azért mert olyan nagy meló volt vele, hanem sok megrendelésük volt.
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Szerintetek kompatibilis ez a hdd caddy egy Dell 5537es notebook-al?iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
Kbali
nagyúr
válasz koczka1002 #23568 üzenetére
Márpedig ez igencsak melegedési problémának tűnik. Mi az, amit pasztáztál? Tipikus hiba szokott lenni, amit itt ií éppen XPS kolléga, hogy a VGA-n a gap pad helyett pasztát tesz valaki, ami ebben az esetben nem elvezeti a hőt, hanem szigetel.
-
Kbali
nagyúr
válasz bpcicke #23563 üzenetére
Szia! Ez lesz a te topikod, ha kitöltöd az összefoglalós kérdéssort, akkor fogsz kapni normális választ, mert az itt feltett kérdéseidre igazából nem lehet ilyet adni.
-
Dell XPS
veterán
válasz demars #23553 üzenetére
Processzort biztosan pasztázni kell, videókártya kérdéses, illetve annak áramköre. Thermalpad minősége fontos, mert nem fekszik fel, így olyan hatást kelt mint egy nem megfelelő pasztázás. HardverApron kapható, de sajnos túl kemény. Pontos típus alapján tudom megmondani, hogy mire készülj (cpu -vga).
Nemrég készítettem egy teljes gyári visszaállítást PB -én és ott Alt+ F9 -el működött. Természetesen az a lényeg, hogy sikerült a gyári szoftverrel megoldanod. Van jelentősége ha sérül a partíció, ezért érdemes visszaállító lemezt készíteni, amit szintén "valamelyik" gyári alkalmázás tud.
Üdv, Dell XPS
-
koczka1002
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus N55SF típusú laptopom és az volna a problémám, hogy mikor a dedikált videókártyát használnám játékre egy darabig megy minden gond nélkül ami 5-15 perc közötti intervallumot jelent, de egyszercsak ebben az időközben fogja magát és lefagy az egész laptop olyan szinten, hogy csak a be/kikapcs gomb hosszan nyomására reagál és semmi másra.Próbáltam drivert újrarakni, rendszert is, újrapasztáztam, melegedéssel nincs gond esetleg ha valaki tud valamit rá mondani, hogy menthető-e még az szuper lenne -
szabyka95
őstag
HP probook 470 g1-em van, a honlaprol leszedtek az ATKACPI drivereket (es meg sok mast), igy most nem tudom gombokkal allitani a fenyerot .. valami otlet ?
-
embe
nagyúr
Hali!
Adott egy ASUS M6000-es noti. nem mai gyerek.
Még működik (??) , Hiren's lemezről bebootol a miniXP, semmigond. De ha telepíteni akarok a vinyóra mondjuk XP-t, akkor mindig hülye hibaüzenetek. Hol ez, hol az. Nem lehet ezt vagy azt másolni. Hol ez, hol az hiányzik.
W7 telepítésénél is hibákat dob. Megformáztam kívülről egy usb-s dobozkából. Akkor is minden hülye hibát dob. Vinyo hibára gyanakodok.
Persze próbáltam usb-ről, lemezről, több lemezről is, semmi nem változik.Szerintetek mi lehet a gond?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Imation 32 GB pendrive, amit csak a PC lát és kezel,
a laptop notebook asus x550l és acer aspire 1; nem kezeli csak addig jut el hogy felismeri telepíti az aktuális
kezelőt és ezek után nem jelenik meg nem tudok semmit kezdeni!
Miért lehet ez? -
bpcicke
csendes tag
Mi a véleményetek;
Melyek azok az üzleti kategóriás notik, amelyekre igaz
- jó teljesítmény/ár
- megbízható kivitelezés
- 'időtálló'Köszönöm
Pintér Balázs -
=Mentor=
őstag
Üdv! A napokban hozzám került egy HP Pavilion DV7 6c07eg 3,5 éves laptop. Core i7-2670QM processzor, AMD Radeon HD 7690M XT kártya, 8gb DDR3 RAM, 1600x900 kijelző. HDD nincs benne és a töltője is hiányzik. Megnyomom a bekapcsológombot, villan egyet a fehér led, valamint az F12 gombon lévő Wifi visszajelző piros led szakaszosan 7 másodpercenként felvillan egy másodpercre, a fény kialvásának pillanatában a bekapcsoló gombon lévő, oldalt a power led és a touchpad kerete villan egyet. A ventik nem pörögnek fel. A power gombot hosszan nyomva nem kapcsol ki a készülék, csak ha kiveszem az akksit.
Ha valakinek van valami más okossága a problémával kapcsolatban, kérem ossza meg velem, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Üdv!
Adott lenne egy acer laptop, úgy 5-6 éves! A probléma vele, hogy néha túlmelegszik... A hdd 45-50 celsiusfok között van szinte mindig (véleményem szerint ez kicsit sok)! Terhelve nem igazán van, netezésre és filmnézésre használjuk. Vettünk hozzá egy laptop hűtőt, de így sem az igazi! Szétszedtem kitakarítottam a ventillátort, újra pasztáztam a procit és a vga-t, de ez sem hozott nagy eredményt. Viszont legalább halkabb lett! A napokban pl film közben elkezdett akadni a kép és a hang is (netről nézett sorozat, tehát nem full hd tartalom)! 4gb ddr2 ram van a gépben tehát ez nem okozhatna gondot neki! Oprendszer: win7
Tudnátok adni valami tanácsot, hogy mivel lehetne még próbálkozni?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
drtimot
aktív tag
-
drtimot
aktív tag
Sziasztok! Laptop akkumulátor gondokkal küzdök, hátha tudtok segíteni:
Vettem a Fujitsu A532 gépemhez egy új utángyártott (Patona márkájú) akksit. A problémám az, hogy sehogyan sem tudom elmozdítani 0%-ról az akksi töltöttségét.
Amikor bekapcsolom a gépet az akksival, az állapota Windows szerint "0% available, plugged in, charging", de sosem mozdul el 0%-ról. BatteryInfoView progival megnéztem, a következő riportot adja róla: [link] (Tehát 100%-os kapacitásúnak látja, de 0 Volt feszültséggel)
Ahogy javasolták, első bekapcsolás előtt próbálam a kikapcsolt laptopban tölteni az aksit, először 3 óráig, aztán egy egész éjszakán át is. Próbálkoztam SM busz resettel is, nem változtatott semmit a jelenségen, ugyanígy nem változtatott semmit a driverek újrainstallálása a Windowsos Eszközkezelőből. Ha ez az új akksi van benne, akkor általában be sem akar kapcsolni a gép (hiába van adapter is bedugva), ha mégis (általában csak 1-szer, akksi ki, akksi be után közvetlenül), akor a fenti 0%-ot látom Windowsból, és adapter nélkül 2-3 másodperc után kikapcsol a gép.A hálózati töltő és a laptop akksi töltésért felelős része biztosan jó, mert az eredeti akksimat tudom benne használni, tölteni is, és megy a gép akksiról is.
Összefoglalva:
Halott/hibás akksit kaptam, vagy van esetleg még valami más, amivel próbálkoznátok?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html
-
GEPESZ66
veterán
Tavaly ősszel vettünk egy HP laptopot, előtelepített WIN8.1-el.
A matricán csak a 8.1 szerepel, semmi HOME,PRO,stb.
Ha ISO file-ból szeretnék telepíteni, akkor melyik verziót kell letölteni, s honnan?
Vagy hogyan tudok kinyerni a gépből egy ISO file-t? -
demars
addikt
válasz Dell XPS #23548 üzenetére
Elég sokféle kivitelben létezik thermal pad. Milyet érdemes használni? Más kell CPU-hoz és más a GPU-hoz?
A használatáról nem igazán találtam infót. Az én gépemet is ki kellene már takarítani, azt valamivel egyszerűbb!
Amúgy megvagyok a visszaállítással... Köszi a segítséget! ALT+F9 kombó nem volt jó, de volt a gépen külön Packard Bell Recovery Manager szoftver, az megcsinált mindent!
Érdemes most visszaállító lemezt készíteni? Ha jól tudom annak akkor van jelentősége, ha a recovery partíciót törlöm, vagy sérül...
Illetve tudok ilyen recovery részt csinálni én is? Pl. más notin...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
freelanced
addikt
Hello!
Vásároltam egy Fujitsu A544 laptopot. Windows CD nem jár mellé, se Backup lemez, illetve matricát sem látok már rajta. Ilyen esetben honnan lehet megtudni a termékkulcsot? Újratelepíthető a későbbiekben a Windows teljes formázással? Ha frissítek Win 10-re, vissza tudok menni a régebbi változatokra ha szükségem van rá?
Köszönöm előre is!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem biztos hogy a legjobb helyre írok, azonban ennél jobbat nem találok. Két nVidia Optimus problémám lenne:
1. Van egy program (Media Player Classic, mpc-hc64.exe), aminél hiába van alapértelmezett GPU-ként az integrált megadva, azért is a dedikált nVidia lapkát használja.
2. Egy másik programnál (PopcornTime, NW.exe) alapvetően ugyanez a probléma, de kicsit más. Ha kilépek majd belépek az nVidia vezérlőpultra, újra a dedikált GPU van beállítva alapértelmezettnek. WTF? Ha fájlkezelőben jobb gomb -> futtatás integrált grafikus processzorral paranccsal indítom a programot, akkor jól megy.Az OS ha minden igaz a legfrissebb Windows 8.1 64 bites verziója.
Köszönöm előre is!
-
Dell XPS
veterán
-
myckie2
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a HP notebookom felső része (kijelző) összecsukáskor valószínűleg hozzáért az akkumulátorhoz, amely karcokat eredményeztek a felületen. Ez nem csak, hogy látványilag ront rajta, de az értékéből is veszít így a gép. Kérdésem, hogy ha beviszem garanciába akkor szerintetek ehhez a problémához, hogyan állnak hozzá?
-
levi1108
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire V3-571G típusú laptopom, és van egy kis gondom.
Játékok alatt hirtelen lemegy az fps, néha pár perc után, néha pedig másodpercek alatt...
Elsőnek driverre gyanakodtam, majd bios-ra, viszont ezek nem segítettek.Melegedni sem melegedik annyira ami ezt okozhatná.
Gpu-z programmal arra lettem figyelmes, hogy a GPU (GT 630M) órajele ingadozik, méghozzá elég rendesen.
Ez azt jelenti hogy alapból 650Mhz, viszont mikor a szaggatás bejön akkor lemegy 200 alá, ezért biztos vagyok benne hogy ez okozza a gondot.Valakinek van valami ötlete?
(Core i3, 4gb ram, 1tb hdd, win 8.1)
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Olyan kérésem lenne, hogy lehetséges olyan USB által csatlakoztatott vinyóra operációs rendszert telepíteni, belső vinyó hiánya esetén, vagy mindenképpen kell, hogy legyen a notiba vinyó?
A problémám az, hogy van egy notim, amibe a vinyót, csak keret segítségével tehetném bele, viszont keretem egyelőre nincs. Lehetséges az, hogy a vinyót USB-n kersztül csatlakoztatom a notihoz, és arra teszek op. rendszert?
Remélem érthető voltam.
-
mttssz
senior tag
Sziasztok!
Laptopon BIOS frissítésről lenne kérdésem, konkrétan erről. Most néztem csak hogy májusban jött ez a frissítés, és az érdekelne, hogy megéri-e felrakni, lehet-e belőle valamiféle problémám.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
demars
addikt
-
Dell XPS
veterán
-
PCMaster133
csendes tag
Sziasztok, nem tudom hallottatok-e már az eGPU kifejezésről...
Engem az érdekelne hogy aki ért az ilyen dolgokhoz az meg mondhatná nekem hogyha az én laptopomhoz vennék egy ilyen Külső Videókártya adaptert akkor az valószínűleg működne nem is ez a kérdés hanem az hogy megéri-e... Ugyan az-e a teljesítmény mintha egy asztali pc-be dugnám be azt a kártyát vagy ha ebbe a külső adapterbe?
Az én laptopom egy Acer Aspire 5742G amiben nem i3 hanem i5-vanKonfiguráció:
Intel Core™ i5 M 480 @ 2.67Ghz
4GB Ram 1333Mhz (Ami valamiért csak 667 mhz-en megy)
Intel™ HD Graphics 3000 *integrálva*
NVIDIA GeForce GT540M 1GB *dedikált*Win 10 (64bit)
A másik kérdésem az lenne hogy mivel van egy dedikált GPU is a laptopban ezért nem-e zavarodna meg ennyi kártyától a laptop nekem ha van Külső videó kártya nem lenne szükségem erre a dedikált kártyára ezt valahogy ki lehet iktatni? (Biosba néztem nincs ilyen funkció hogy dedicated video card on/off)
Válaszaitokat előre is köszönöm.
És a termék amiről szó van:
[link] -
biroatis
tag
teamviewer?
gyorsabb lesz sztem
nem tetszett a win7 mert nem vt hozzá jó wifi driver, és a 60mb-s netem ből csak 3 mb-t látott, felkerült a win 8 és tessék.... 62 mb van wifin
[ Szerkesztve ]
www.expertnet.hu//Samsung Galaxy S6 (gold) 6.0.1//Samsung UE40F7000//Xbox360 250GB
-
MurdR
veterán
válasz biroatis #23523 üzenetére
Energiagazdálkodásnál is be lehet állítani azt hiszem, hogy mely feladatoknál melyik VGA-t használja.
Biztos hogy a dedikált GPU-t használja?
Tedd nagy teljesítményemre, indítsd el a Fifát, és elvileg GPUz-vel látod, ha a GPU-t használja.
Ne tedd át energiatakarékosra, az az Intel.
Próbáld meg konfigurálni az energiagazdálkodást. Állitsd teljesítménycentrikusra, utána speciális, és a VGA résznél válaszd ki, hogy a Fifa a GPU-val menjen.naccerű, win8 eddig két általam vásárolt gépen volt, kb 10 percig használtam.
De ezeknek a beállításoknak szerintem ott is meg kell lennie.[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
biroatis
tag
válasz biroatis #23523 üzenetére
Nagy teljesitményre raktam, de semmi vált ugyanugy akad
Intel-esen le kell valamit tiltani?
Áttettem energiatakarékosra,de semmit nem enged azon belül!
GPUz??
jah am Win 8.1
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz perfegor17 #23514 üzenetére
Órajelek hiányába nehéz megitélni. Azt látni, hogy 100% -on megy a ventilátor (?), a hőmérsékleti tartomány maximálisan elfogadható (idle), de ilyen erős komponenseknél teljes terhelésen lehet véleményt alkotni.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
biroatis
tag
Tudtok nekem abban segiteni, hogy van egy Dell Inspiron 5521-es laptopom(i5,8gb,1TB, Radeon 8750M 2 GB)
és akad rajta a fifa 14 alapon is, ahogy leteszem tálcára csak a Intel kártyát mutatja hogy aktiv, lehet hogy nem kapcsolbe a AMD kártya??
-
Dell XPS
veterán
válasz demars #23515 üzenetére
pasztázás:
Terheléstől és környezettől függő tényező. Elsősorban monitorozni kell a hőmérsékleti tartományokat időnként, és ennek eredménye dönti el. Érdemes fél - egyévente kitakarítani a hűtőventilátort -, hűtőbordát, ezzel ki lehet tolni a pasztázás intervallumát. A lamellák elkoszolodása sokkal előbb jelentkezik, ami rontja a megfelelő hőleadást, és veszélyezteti a paszta állagát, ergo kiszárad.
Sajnos a művelet több noti esetében teljes megbontással jár, így szinte pasztázni is kell.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz demars #23510 üzenetére
Ha nem érezték hátránynak (nem volt lassú..?) akkor nyugodtan mehet a gyári visszaállítás, tökéletes lesz.
Tiszta telepítés esetén letöltesz egy ISO -t (Win7 home 64bit ), majd RUFUS nevű programmal készítesz egy boot -olható telepítőt (pendrive). Kiválasztod az USB - HDD boot opciót (F12), és indul a telepítési folyamat.
A hiányzó és megfelelő meghajtóprogramokat a support oldalról tudod letölteni S/N alapján.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Tim82
félisten
Nem mernék rá megesküdni, hogy az első generációs Core i procik alá tolt mobil chipsetek rendesen kezelik a DDR3L modulokat. Olvastam ezt is, azt is, próbálni nem próbáltam és nem is fogom tudni (vannak 8 GB-os DDR3L moduljaim, de azokat a méret miatt sem kezeli rendesen az Arrandale-s X201-em).
A biztos az 1,5 V-os, normál DDR3.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
.DLL
veterán
-
demars
addikt
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy Medion x6811-es laptop-om.
Spec:
-i7 740QM
-Nvidia GTX460M
-6gb ram
-SSDA kérdés az lenne hogy megfelelnek-e ezek a hőfokok? A gép most lett takarítva és újra pasztázva.
[link] -
elttiL
senior tag
Üdv! Egy HP AIO PC képernyőéről lenne szó. Egyszer csak fehér lett a képernyő, újraindítás után dettó. Az alaplap és egyebek jók lehetnek, (hdd led működése alapján). Lehúzott LVDS csatival is fehér, tehát az MXM vga jó (lehet). 5-let, hogy mit csináljak vele? Használtan vettem, kompromisszumtól sem mentes, de szeretem ezt a gépet.
-
Tim82
félisten
Működni fog gond nélkül 1333-as RAM, csak 1066-ra veszi vissza majd a noti. Semmilyen problémád nem lesz ebből - az én Thinkpad X201-emben pl. Hynix 1600-as modulok vannak és üzemelnek 1066-on.
Kingston Value RAM-okat mindenesetre szerintem csak úgy vegyél notiba, hogy kompatibilitási gond esetén ne okozzon nehézséget a visszacsere intézése. [link]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Lifebook T730, benne 2x1GB 1066MHz (PC3-8500) RAM, ezt szeretném kimaxolni 2x4GB-ra.
Ma már szinte csak 1333MHz (PC3-10600) ram-okat kapni, 1066-os ha van is, jóval drágább, így adja magát, hogy az újabbat vegyem. A kérdésem, hogy működik a gyorsabb RAM a lassabb órajelen, minden gond nélkül?
Konkrétan ezt néztem ki: [link]
Előre is köszi!
(P.H.)
-
demars
addikt
-
cs_dy
tag
Kedves fórumtagok!
Van egy Asus gép ami nemrég lett véve.
x555la
4010U proci, 4 GB RAM 4400 hd Intel vga.
A YouTube zene viszont akadozik, amennyiben ablakot váltok, de akkor is ha csak a YouTube oldalt zene közben le fel mozgatom. Mi lehet az oka ennek? 8.1 van felrakva rá, ami 64 bites. Van rajta gari. Érdemes vele vacakolni vagy vigyem vissza megnézetni?
Windows 7 et akarok rárakni szerintem azzal stabilan működne.Köszönöm
AMD RYZEN 5 5600, 32 GB RAM, 1TB SSD, RTX 3060 TI
-
Dell XPS
veterán
válasz demars #23504 üzenetére
Alt + F9 a recovery konzol, oda belépve tudod újra telepíteni a rendszert. A teljes formázást indítva (ami töröl mindent !), megkezdődik a telepítési folyamat. Nem lehet elrontani, kb 2.5 óra, plusz a frissítések... (~193db)
Nagyon sok gyári alkalmazás is települ ami igen felesleges, és terheli a gépet, így szerintem egy tiszta rendszer lenne a megoldás.
Üdv, Dell XPS
-
demars
addikt
Sziasztok!
Hétvégén szeretnék ismerősömnek egy packardbell easynote laptopot újra telepíteni (lassan 5 éve döcög rajta a win, illetve a hdd fullon van), mert szegényke folyton behal. Az adatmentés folyamatban van.
Az lenne a kérdésem, hogy álljak neki? Ehhez nem adtak telepítő lemezt, ha jól emlékszem a hdd-n van egy recovery rész... (kértem, hogy keressék elő a dobozát, hátha abban lesz valamilyen lemez) Van ehhez valahol egy útmutató, hogy kell innen friss rendszert felrakni?
Persze más megoldást is szívesen fogadok!Köszi!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Tim82
félisten
válasz anonymus89 #23500 üzenetére
HWInfo64 kiírja a memóriamodulok pontos típusait, gyártóját is.
A feszültség értékeket is kiírja. Amúgy jól emlékszel, 1,35 V a DDR3L, 1,5 V a "normál" DDR3.
-
GEPESZ66
veterán
WIN8.1-el vásároltam a laptopot.
Úgy tervezem, hogy a laptopon lévő WIN8.1-et felfrissítem WIN10-re.
Majd frissítés után ISO-ból felrakom ismét a WIN10-et,hiszen így kapok tiszta telepítést.A következő kérdésem lenne:
1. A WIN10 ISO-ból történő felrakásakor a merevlemezről törlöm az eredeti WIN8.1-es rendszert. Ha visszaraknám még egyszer a WIN8.1-et, akkor a rendszer betudja magát aktiválni, a kód el van-e mentve valahol a BIOS-ban? Vagy a WIN10 telepítése előtt olvassam ki egy programmal? Melyiket használjam erre?
2. Ha felrakom ISO-ból a WIN81-et vagy WIN10-et, akkor különféle illesztők után kell-e kutakodnom a HP-honlapján, vagy megy flottul minden? -
ftsaba28
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo B590 laptop és most nem működik a billentyűztette előző nap még hibátlanul működött.
Nem reagál semmire csak az FN bill. kombinációk működnek rajta.
Ez gép hibája vagy lehet a windows csinálja ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hogwarts Legacy teszt
- OLED TV topic
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500