- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Laptop: HP Probook 6555B
W 7 64
Probléma a webkamera telepítése. Hiába próbálom a supportról leszedett drivert telepíteni, ezt dobja ki.A neten láttam külföldi oldalakon, más is beleszaladt a problémába. Megoldást nem találtam rá. Az eszközkezelőben sem látom. Lehet valahogy be kellene kapcsolni?
Köszi a választ előre is!
[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
Sziasztok.
Hozzám került egy őskövület: HP 6720s.
Azzal a problémával került hozzám, hogy csak úgy kikapcsol. Gondoltam az OS lesz a ludas, mivel xp van rajta, szal nem tegnap lehetett újrahúzva.
Na hát gép bekapcs (5 perc bios post gép..már ez se normális), asztal előjön, aztán paff, gép leáll.
Na jólvan mondom, gép reinstall. Windows 7 felment, majd amikor jönne be az asztal, a gép megint leáll (se kép se hang).
Gondolkoztam rajta hogy szétszedem, és esetleg egy újra pasztázást megejtek rajta, mert baromi forró volt az egész lapos, a venti meg kb mindig maxon megy. De ezt el is vetettem akkor, amikor hidegen indítottam el, és akkor is az asztalnál purcant meg.
Itt gondoltam azt, hogy talán a vga halt meg (vagy kezd meghalni). Bios-ban lazán elvoltam kb félóráig, akkor nem kapcsolt ki (itt is maxon megy a venti).Gondoltam ráküldök egy memtest-et. Bebootolt pendrive-ról, eljutott 32%-ig, aztán megint meghalt. Burkolat elég meleg.
[Gyanítom hogy valamivel leöntötték, mivel kb az összes billentyű bevan ragadva, még a tapipadnál évő "bal és jobb klikk" is.]
Valami ötlet? Alaplap hiba talán? Vagy kuka?
Bocsi ha rossz a topic
-
Kbali
nagyúr
válasz Speeedfire #20691 üzenetére
Pl itt: laptopsystem.hu
-
artiny
őstag
Helotok
A kerdesem az lenne,hogy egy
Intel HD 4400 jobb e mint egy dedikalt Nvidia GT 520M ,vagy egy AMD 6630M ?
Ha nem akkor kb mennyivel jobbak -
Speeedfire
félisten
Egyik ismerősömnek keresek laptophoz magyar billentyűzet matricát, tudok ajánlani nekem valakit, ahol lehet ilyet kapni?
Lenevo BXXX van neki.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyasmi, hogy USB portra dugható bővítőkártya foglalat?
Vettem egy tök új notebookot, még Expresscard bővítőhely sincs rajta, csak USB 2 és USB 3.
Ez eddig tök jó, csakhogy kéne valami megoldás a Firewire csatlakozásra, egy régebbi kamera kedvéért.
Ahogy olvasom, olyan hogy Firewire és Usb konverter, olyan nem létezhet, mert közvetlenül akar memóriába dolgozni a Firewire.Ezért gondoltam, hogy talán létezik külső alkalmasság arra, hogy Expresscardot vagy PCMCIA-t használjon az ember.
Szerintetek?
-
MurdR
veterán
válasz sbazsi #20677 üzenetére
Mi az amiről váltanál, és mi az, amire váltanál. Itt nem csak az összezevő a lényeg, hanem hogy milyen kategóriát képvisel. 130ért én valami bika használt üzletit vennék a helyedben. (bár ha NVS, akkor gondolom business class a noti...)
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
HeliumA
aktív tag
válasz artiny #20676 üzenetére
Felesleges hisz azzal a GPU és a CPU grafikus képességeit teszteled, amit egyéb tesztekből is elolvashatsz. Na és persze eléggé időigényes egy jó teszt. Nem tudom lesz e valaki aki azt megvárja.
"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
sbazsi
veterán
adott egy noti:
i5 m520, 4gb ram(2x522=1066mhz), samsung ssd830, integrált vga.
kérdés, hogy megéri váltani egy
i5 3230M, 4gb ram, ugyanezt a vinyót áttéve, nVIDIA Quadro NVS 5400M 4 GB DDR3 RAM?
Mekkora sebességnövekedés várható?A mostani gép nem garis, amire váltanék, az igen.
A mostaniban 2x2 ram van, és max 8-at kezel le, a kiszemeltben elvileg 1x4, és 16-ot kezel le. (kezdésnek vennék bele +8gb-ot, amit később lehet bővítenék 16-ra)Amire használatos a gép: netezés (firefox, opera, chrome, mindegyik több ablakkal, lightroom, photoshop, office, stb, tehát nem játék)
Az "új" noti 130 lenne, a meglévő sztm 50 körül menne el.
A teljesítménynövekedés megéri a ráköltött összeget? -
HeliumA
aktív tag
válasz artiny #20673 üzenetére
Ugye az AIDA64 az mondja meg hogy valóban az a cucc van benne amit a hirdető megadott. A HD Sentinel meg a HDD állapotát méri fel. Még érdemes a Battery Care-t is feldobni rá, hogy az akkumulátor állapotát is lásd, mert az sem olcsó cserélni. Alap rendszer monitorozásra a CPU-Z is elég.
"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
ozzzy21
csendes tag
Újonnan vásárolt Lenovo z710 laptopomra milyen operációs rendszert telepítsek és azt honnan tudom letölteni? Segítségeteket előre is köszönöm. Bocs az értetlenkedésért.
-
legenda
válasz artiny #20669 üzenetére
az aida64 elég részletesen kielemzi hardveresen is, illetve bizonyos tesztekre is képes.
amennyiben külön tesztelnéd részletesen a lehetséges hardvereket, úgy memtest86(+), hd sentinel, tft control, illetve stabilitásra az orthos.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
artiny
őstag
Hasznalt laptopot hogyan tudok megvasarlas előtt leellenőrizni szoftveressen/mit inditsak el prime95 vagy mit szoktak ilyenkor/?
-
tommark33
csendes tag
Sziasztok,
2 in 1 típusú (tablet, notebook egyben) notebookot akarok venni. 3 közül szerintetek melyiket érdemes megvenni, kb egy ában lennének ilyen processzorral:
Intel® Pentium® Quad Core N3530 (2.16 GHz/2 MB gyorsítótár)http://www.toshiba.hu/laptops/satellite/Satellite-radius-11-L10W-b/
http://www.dell.com/hu/p/inspiron-11-3147-laptop/pd
http://shop.lenovo.com/hu/hu/laptops/lenovo/flex/flex-14/#tab-jellemzőkKöszi
-
beach head
senior tag
-
fecs
senior tag
válasz HeliumA #20659 üzenetére
Nem volt szervizelve, szétszedve. Sérülés sem érte (nem ejtettük le). Össze lehet nyomni a rést, de minden nyitás/csukás szétfeszíti a 2 elemet egymástól. A résen betekintve műanyagnak tűnik a zsanér, ami mintha el lenne gémberedve. Csak az egyik oldalon jelentkezik a probléma.
Pixel 6a
-
HeliumA
aktív tag
válasz magyar1997 #20657 üzenetére
Én találtam hirdetést a te gépedre.
-
HeliumA
aktív tag
Volt szervizelve a lapesz?
Ha igen, akkor valószínűleg a zsanér van elmozdulva, ez lehet csavarhiány vagy rosszul rögzítették. Esetleg a zsanér takaró lemez van rosszul vissza pattintva.
-
tserrof77
őstag
válasz magyar1997 #20654 üzenetére
Még az olajozás is segít, bár az csak tüneti kezelés lesz, pár hónapot még kihúzhatsz vele (már ha egyáltalán lehet olajozni)
E-bay-en találsz.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
HeliumA
aktív tag
válasz magyar1997 #20650 üzenetére
Szerintem venticsere a megoldás, valószínű a csapágyazása mehetett tönkre. nem drága alkatrész, csere is egyszerű (bár volt szerencsém olyan lapeszhoz ahol nem 1xű).
-
-
Lenry
félisten
sziasztok!
mi a hibás, ha egy noti akkuja nem tölt? akárhányszor ráhúzom az egeret az ikonra, a Windows közli, hogy az akku 83%-on áll és nem töltődik.
ha megszűnik a betáp, akkor azonnal le is áll a gép, szóval a jelek szerint se ki, se be nem megy energia az akkuba/bólkét éves akku, AIDA64 szerint 67% az elhasználódás mértéke (bár azt nem tudom, hogy az a számláló 0-ról vagy 100-ról indul-e)
a noti egy Samsung NB350Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
magyar1997
tag
Üdv!
Van egy Clevo D870P laptopom. Van két darab ventillátor benne(vagyis pontosabban három). Külön a processzornak, külön a videókártyának, és van egy külön a ramok hűtésére. A baj vele az, hogy mikor bekapcsolnak a ventik, akkor eléggé zavaróak(hangosak). Mikor a processzor eléri az 50fokot, akkor kapcsol be a hűtés, és megy addig, amíg le nem hűti 40 fokra.. Valami megoldás van rá? Biosban sajnos nem lehet állítani hány foknál kapcsoljon be :/
FTTB 1000/300
-
Möhe
addikt
Hali.
"Asztali" SSD-t át lehet tenni Laptopba/netbook-ba ,belefér? Mobilra váltanék PC-ről.
köszönöm
-
HeliumA
aktív tag
Szervusztok!
Szerintetek a Sony SVE1513F1EW lapeszomba tudnék CPU-t és GPU-t cserélni?
-
harkhon
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ha a gépben van egy integrál és egy dedikált videókártya, akkor amikor a szükség úgy kívánja átvált az erősebbre? vagy ezekhez fel kell telepíteni valamit?
amúgy egy E1-570G ről lenne szó
az a baj, hogy win 8 driver van hozzá és az acer honlapján is :/
Egészség legyen és térerő!
-
-
Slyer
senior tag
Viszont ha már erre járok, akkor feltennék még egy kérdést ami felmerült...
Egy Asus F5M gépről beszélünk, amiben GeForce GO 6100 gpu van. Win7 volt a gépen a reinstall előtt, és most is, de valahogy nem találok működő Win7 drivert ehhez a szaros GO 6100-hoz...
Az eszközkezelőben azt írja telepítve van, de nem tudok beállítani normális felbontást, csak 1024x768-cat, és nincs aero felület sem (újratelepítés előtt volt)
Valami tipp, hogy hogyan tudnám feltelepíteni?
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Adott egy Samsung Chronos 7 np700z5c laptop, a kérdésem az lenne hogy be lehet valahogy állítani hogy az érintő pad (Egér) alapból kikapcsolt állapotba legyen?
Az FN+F5 bill kombóval tudom ki- be kapcsolgatni, csak néha elfelejtem, gépelésnél meg keményen be tud zavarni, és idegesítő....
A másik meg a wifi....
Alapból erőlteti a laptop a wifi kapcsolatot és bezzeg a földszinti wifi-hez kapcsolódik mindig automatikusan ami 1-es jelerősségű, és dög lassú, és egy "örökkévalóságnak tűnik" mire ki tudom kapcsolni rendszer indításkor az FN+F12-vel.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Phobion
őstag
Erre valaki? Vagy akkor inkább úgy kérdezem, hogy Notebook-okba belefér a "2.5ös SSD?
-
nTopee
csendes tag
válasz haromegesz14 #20631 üzenetére
Lenovoknál az szokott az előírás lenni, ha hdd/ram cseréjén kívül szeretnél laptopba nyúlni gari időn belül csak a márkaszervízhez viheted. Nemrég beszéltem telemaxosokkal, a sima hátlapot ami hdd-hez, ramhoz, odd-hez ad hozzáférést leszedheted nyugodtan, de procihűtőt helyedben csak kompresszorral merném kifújatni, bár lehet az sincs matricázva. Telemaxhoz semmiképp ne vidd be, annál hulladékabb szervíz a világon nincs, nem véletlen vesznek félve a magyarok lenovot, jó-jó, de ha bármi baja van baszhatod a szervizüket.
-
flymi
addikt
WD Digital 2,5" 750GB belső SATAIII 7200RPM 16MB Black Scorpion advanced format
Ez megfelelő lehet? Gondolom megteszi...
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
barkzso
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyám Packard Bell EasyNote TK notija egyik reggel bekapcsoló gomb megnyomása után nem indult. Röviden (normális sebességgel hanggal) felpörög a ventillátor, majd leáll és csend. A bekapcsoló kék led világít, egy másik aminél egy világító izzó jel van szintén, és a töltésé is világít. Ennyit csinál és ebben az állapotban marad. A kijelző még csak fel sem villan, teljesen sötét mindvégig.
Mi történhetett?Acer ASPIRE, Core I7, 8GB RAM, Radeon, SSD...
-
nTopee
csendes tag
Ha jól látom a tiedbe 12.7mm vastag kell, abból fogsz találni itt ph-n is.
-
nTopee
csendes tag
válasz Vermilion69 #20621 üzenetére
Köszi
-
flymi
addikt
Üdv!
HP G62-450SL laposba szeretnék beépítőkerettel +HDD-t tenni. SATA2 vagy SATA3 játszik? Nem tudom, melyiket fogadná, vagy mindegy? A keretek univerzálisak? Bármelyik jó ebbe a típusba?
Előre is kösz a válaszokat!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
nTopee
csendes tag
Üdv.!
Ismerősöm 5-6éves laptopja elég csúnyán túlmelegszik, így megígértem neki hogy este szétszedem és kitakarítom, csináltam már párszor ilyet. Sajnos felülről kell lebontani az egészet, és a kérdésem az lenne, ha már úgyis ripittyára szedem szerintetek érdemes lenne újrapasztázni a procit? Van itthon MX4-em, gondolom az jó lenne laptophoz is.
Bocs ha rossz helyen kérdezek, csak gondoltam ezt a topicot olvassa egy-két laptopban jártasabb ember is. -
artiny
őstag
Intel HD 3000 mire eleg egy notebookban?
Egy ilyen LENOVO THINKPAD EDGE E320 / 13,3" / Intel i5-2430M 2,4GHz / 4GB / 320GB / Intel HD 3000 / lenne szo.
Mire eleg ez a notebook. Tervben van hogy egy kis PS is szoba johet kesobb, vagy valamilyen autodesk studio program. -
NEMO1968
őstag
válasz haromegesz14 #20617 üzenetére
Márkától,típustól függ.
Van amelyikből még az alaplapot is ki kell venni,van amelyikből 3 csavart,és kész.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
haromegesz14
aktív tag
Itthon "kiporolni" egy lapost nagyon macera? Megéri inkább elvinni valami PC-shopba hogy kitakarítsák Nekem?
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
Slyer
senior tag
/bocsánat, szerk nem volt már/
most hogy sikerült életet lehelni a gépbe, milyen tesztekkel tudom megnézni hogy mi lehet a gyenge pont?
köszi!
-
legenda
amennyiben felpörgeti a lemezeket az optikai meghajtó, de nem olvassa be, úgy próbáld óvatosan megtisztítani a lencsét, sokszor csak annak az elkoszolódása a hiba forrása, ha régebbi eszközről van szó.
tiszta win 7 telepítővel próbáltad, nincs bele integrálgatva illesztő vagy bármilyen okosság?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz JohnyLong #20607 üzenetére
szia,
próbáld meg így; link
Slyer; szia, ram...stb. teszteket futtattál a hardveres hiba kizárása/leszűkítése okán?
igaz, illesztős probléma is lehet, de először a hardverest kellene kizárni.kromatika; szia, nem mellé, hanem helyette kapcsolható be, itt tudod összehasonlítani a két vga-t; [L.http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html]link
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.dott egy HP ProBook 4340S noti amiben a hd 4000 melett,van egy AMD radeon HD 7500M,7600M vga is.Lenne pár kérdésem.1:Menyire alkalmas ez a vga játékra,menyivel erősebb a HD 4000től? 2:nem tudom hogyan működik ez a gyakorlatba,pl ha játszom,akkor a HD 4000 mellé,be kapcsolódik autómatikusan a Radeon HD 7500M?Előre is köszi a választ
-
Slyer
senior tag
Hali!
Van egy Asus F5M laptopom, win7 volt rajta. az utóbbi időben elkezdett lassulgatni, gondoltam újradobom a windowst.
usb-ről tudok csak telepíteni, mert az olvasó elfingta magát egy ideje.
a hiba: a telepítés tök jól végigmegy, majd újraindul, beállítja a felbontást stb, és kék halált dob...
már többször újratelepítettem, másik isoval is próbálkoztam.valami tipp? megköszönném!
-
JohnyLong
csendes tag
Üdv! Nem biztos,hogy a legjobb helyen teszem fel a kérdésem,de remélem tud vki segiteni. Van 1 Asus 550j laptopom és az lenne a gondom,hogy mobilnettel vagyok vele a neten. Megtudnám én ezt osztani,hogy pl a ps4-el tudjak csatlakozni a netre? Ha igen hogyan?
-
beach head
senior tag
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
Fujitsu Lifebook LH532-es notebook-ba 2,5-ös vagy 1,8-as SSD lenne elhelyezhető?
-
ryori
senior tag
válasz haromegesz14 #20601 üzenetére
Nvidia / Ati vezérlőpult
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell Latitude E5520 notebookom van, i7 2640M proceszorral. Általában notebook hűtőre rakva használom, most nem otthon vagyok, és erős terhelésnél kikapcsolt a gép (fokozatosan elsötétült a képernyő, és leállt a gép). Letöltöttem a Core Tempet, terhelésnél 97 fokos volt a proci, szétszedtem a gépet, kiporszívóztam a hűtőbordát, ventit, újrapasztáztam a procit, és elkezdtem Prime95-tel terhelni, így is felment 98 fokra, ment 10-15 percig, majd megint lekapcsolt.
Van ötletetek, hogy mit tehetnék még ezen kívül?
-
haromegesz14
aktív tag
Halihó!
Van egy Lenovo G580-am, hol tudom "kényszeríteni" a gépet, hogy egyes alkalmazásoknál kizárólag a dedikált GPU-t használja?
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic windows 11 home
- Dell XPS 13 9310 Prémium notebook (i5-11.gen, 4267 MHz DDR4 memóriával)