Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pehi
senior tag
Hello! Olyan problémám van,hogy vettem egy Asus lapit,és az istenért se sikerül hangerőt állítani az fn gombbal! Minden más funkció működik,már csak ez lenne hátra! Valami még hiányozhat? Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Olyan jön elő néha (kb hetente) az Asus Eee PC 1215B notin, hogy nem megy az órajel váltás a CPU-n, nem kapcsol magasabb órajelre. Ez nem menet közben, hanem bekapcsolás után jelentkezik, melegedés, nincs.
Aztán párszor újraindítom megint jó. Nem hiszem, hogy a Win7, mert mikor rendszer visszaállítást csinálok, a legrégebbi időpontra, ugyanúgy megy... Bios van frissebb, de nem írják, hogy komolyabb dolog lenne benne. hiába kapcsolom ki Winben a CnQ-t vagy Bios-ban hatástalan. Ötlet? Köszi! -
egykori
őstag
Sziasztok!
Tönkrement az N5010-ben az ATI videokártya IC. Becsíkozódik a kijelző már egy kis terhelésre is. Érdemes javíttatni? Milyen nagyságrendű lehet a költség?
Köszi, ha tudtok válaszolni. -
Dell XPS
veterán
válasz
.:Kristian:. #22492 üzenetére
LED -es a panel (nincs inverter) cserélni kell, de én még leellenőrizném előtte másikkal is az osztott megjelenítés miatt (GPU), úgy lenne 100%.
-
Kbali
nagyúr
válasz
.:Kristian:. #22492 üzenetére
Ha mozgatod a kijelzőt, akkor mit csinál? Ez inkább szalagkábel hibának tűnik, de lehet elektronika is.
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Pár hónapja leejtettem a notim kb. 10cm magasságból, (aspire 7745g) az oldalára esett, és ilyen lett a kijelző. Szeretném megcsinálni, viszont nem tudom, hogy az egész kijelző kuka vagy esetleg csak az inverter halt be? Szerintetek? Szétfolyva nincs a kép, annak ellenére, hogy szét van esve. A vga hibátlan, hdmi kábellel használtam idáig tv-n. -
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
Adott egy Sony Vaio PCG-6L2M egy 80 GB-os (gondolom) sata 1 van benne. A kérdés az lenne, hogy milyen 500 GB nem SSD mehet bele?
Előre is köszi a segítséget. -
B.B.Bali
csendes tag
válasz
szabonagyur #22478 üzenetére
Nem értem akkor ... a drivert 1 éve minimum használom... eddig nem volt vele gond ....
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #22471 üzenetére
Hát történnek furcsa dolgok...
Itt linkelgettem tegnap a kiszemelt Logilink HUB-ot és mára voila: eltűnt a webshop-ból... Pedig ennek volt a leg bizalomgerjesztőbb kinézete és még az 1-2 hetes beszerzési időt is kivártam volna, erre pfff...
Na mindegy, végül ezt választottam helyette: [link]
elvileg aktív, mert ugye adapteres. Remélem nem lesz vele gond.(A nagyobb, neves gyártók is igazán rámozdulhatnának már erre a periféria piacra: Samsung, LG, Asus, Gigabyte, CM, -sokkal megnyugtatóbb lenne egy ilyen eszközt tőlük megvenni, nem is hezitálna ennyit az ember...)
-
BlackDevil
aktív tag
Hali.
EeePc 1005HAB alaplapot valaki tudna javítani Kecskemét és környékén?
Valszeg power jack csere kell neki. Van hogy tölt van mikor nem és kikapcsol. Kábel mozgatásra nem mindig reagál. A töltő új. -
törölt tag
Van egy Lenovo G580 am amit ha kikapcsolok, utána 1 óra alatt tudom csak megint bekapcsolni mert vagy megáll a Starting Windows feliratnál, vagy a Lenovo Intel logo fekete oldalon (még a biost se lehetett elindítani).
Ma is ez volt, egy óráig a lenovo logo fekete kezdőképernyőn volt, azt hittem tönkrement az alaplap, de csak rá kellett vágni kettőt
Érdemes lenne újratelepíteni, vagy ez valami hardveres hiba?
-
harley
őstag
-
B.B.Bali
csendes tag
válasz
szabonagyur #22478 üzenetére
Hali.
Nem értem akkor , mert w7 64 bites drivert szedtem le , és ráadásul 2 éve ezt használom :/ -
törölt tag
Üdv ! 1 kérdés..... Milyen laptopokon lehet vga-t cserélni ?? Ill. van valami megjelölés amin lehetne vagy hogy is működik ez....
-
formula01
senior tag
Mai napon Dell Inspiron 3737 notebookom használat közben lefagyott, kijelzője kimerevedett.
Többszöri újraindítás után is a Catalyst Control Center minden alkalommal többször lefagy, amit aztán kijelző kimerevedése követ. Ezután a gépet már csak a be/ki kapcs. gomb hosszan nyomásával lehet kikapcsolni.
Display Driver Uninstallerrel eltávolítottam az AMD drivert, így, hogy csak az IGP van használatban a fagyások megszűntek. Viszont amint újratelepíteném a Radeon drivert, már rögtön az illesztő telepítése után újra jelentkezik a hiba, és még a telepítés teljes befejezése előtt kimerevedik a kép és lefagy. Tehát az újratelepítés nem segít.
Valószínű, hogy hardveres, dVGA/alaplap hiba lesz?
-
B.B.Bali
csendes tag
Ugye meg van halva a intel vga , ami a elsoszamu vga ... ne. Lehet az amd-t hasznalni intel nelkul ?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
szabonagyur #22463 üzenetére
Szia, ezt nem csak neekd írom, ahnem mindazoknak akik segítettek nekem!
Beszéltem a Fix-Direktel, ők továbbítottak az Asus szervízhet, beszéltem ott egy emberrel, és azt mondta hogy nem lehet merevlemez nélkül küldeni a laptopot, mert a merevlemez kivétele garanciavesztéssel jár. Ez hogy lehet? amikor van a laptop alján egy kis szerelőnyílás is, egy csavarral le lehet venni, és könnyedén ki lehet szerelni a hdd-t?
Most mit csináljak? biztos hogy az én laptopom esetében is garivesztéssel ár? lehet hogy azt hitte hogy olyan a laptopom amin van ilyen garancia szalag vagy mi és át kell azt szakítani ahhoz hogy ki tudjam venni a hdd-t?
-
B.B.Bali
csendes tag
Üdv.
Köszi..
Újra telepítettem a gépet , minden particiót töröltem , és elsőnek a chipsettet telepítettem, majd a intel vga drivert ... de az a üzenet fogad hogy a minimális követelményeknek nem felel meg a gép :/
Tehát nagy valószínűséggel elszállt a intel vga.... Szép hogy egy ilyen suttyó cég a programjával haza vághatja a vga-t és sehol sem figyelmeztetnek erre ... Gondolom őket hiába is keresném fel ... nem foglalkoznának velem .... -
B.B.Bali
csendes tag
Hali! Tegnap sietve fogalmaztam meg a kérdést , remélem ez már részletesebb, átláthatóbb .
Ha valaki tudna segíteni nagyon boldog lennék , mert így az elég combos laptopom gyenguszá lett :/
Masina:
Samsung NP350V5C T01-TRHiba kialakulása :
Feltelepítettem egy programot, SoftXpand volt a neve.
Telepítés után ha bekapcsoltam a gépet nem adott képet se monitorra, se alap lcd-re , vagy pedig befagyott (valamikor rendszer felálása előtt valamikor pedig felálás után... Kékhalál vagy csak megált a kép semmi reakcióval )Amit próbáltam :
Újra telepítettem több opval is már , de mindig ugyan az volt a hiba ....
A gépemben 2 vga-van ,amd telepítettem akkor még stabil volt a rendszer , de miután az intelt telepítettem már a reset után kék halál ( Videót készítettem amit itt tudtok megnézni :https://www.youtube.com/watch?v=RAFPNL5BqDk)Érdekes:
Amd-t telepítem, reset, utána nézem az amdt-jelzi eszközkezelőben sárga háromszöggel ... Intelt telepítem meghal a op !Kérdés :
Lehet megölte volna a progi a vga-t ?
Van rá valami gyógymód ?Lemaradt bocs , hogy mindig ezeket a drivereket használom, eddig nem volt probléma vele !
Valaki HELP PLS :/
-
HoaryFox
őstag
válasz
SunMount3r #22469 üzenetére
Valószínű a trafó az az aljzatnál van, tehát nem magában a HUB-ban, azért tudták ilyen kicsire megcsinálni magát a HUB-ot.
Hát, Logilink-et még nem nagyon vettem (talán még nem is vettem soha
), de max. utánanézel egy kis Gúglizással, hogy milyen véleménnyel vannak az emberek erről a márkáról.
gondolom a nevük azért szeretne hajazni egy kicsit a Logitech-re, hátha úgy vannak vele, hogy "Hmm, Logi valami? Az csak jó lehet" -
SunMount3r
nagyúr
válasz
adika4444 #22467 üzenetére
akkor inkább csak alátétnek...
Ilyen megközelítést még nem hallottam, mármint, hogy a külön hűtő csak alátétnek lenne jó... Kb. 4 éves a notim, még soha nem volt takarítva, biztosan jó lenne kipucolni is, de félek szétszedni, még sose csináltam ilyet (asztali gépet bármikor bátran szétkapok/összerakok, de ettől tartok egy kicsit
), nem tudom így tapasztalat nélkül neki fussak e... Garancia nem ugrik, ha szétszedem?
Amúgy köszi az infót!
(Amúgy főleg a bal oldali csuklótámasz alatt melegszik, gondolom a proci lehet ott...)
A linkelt aktív USB HUB minőségéről van valakinek valami "megérzése"? Jó gyártó ez a Logilink? Mint írtam, nagyon fontos, hogy a rádugott eszközök épségben maradjanak... Nem túl olcsó vagy nem túl kicsi a háza ahhoz képest, hogy aktív Hub?
-
Spet
addikt
válasz
adika4444 #22455 üzenetére
Igen Ebay-en találtam
. Az eladó megjelöli az alkatrésznél konkrét típust ami nekem kellene, kép alapján is ugyanannak tűnik külső megjelenése alapján.
Pénzvisszafizetés is van, ha....visszaküldöm a terméket ami röhejes ugyebár a magyar posta árakkal még EU-n belül is....
-
adika4444
addikt
válasz
SunMount3r #22466 üzenetére
Egyértelműen aktív, mert ennyi masina áramfelvételét nem fogja bírni az USB port.
Egyébként hűtőt mielőtt használod legyen kitakarítva a gép, mert az is tudja ám nyomatni bele a port rendesen, szal ha ki tudod jól tisztítani, és a hűtés is jó akkor inkább csak alátétnek... -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Bocs, hogy ide is írok, de másik topic-okban nem érkezett válasz már egy ideje és ez tűnik a legpörgősebbnek és a kérdést tekintve is releváns egy szinten:
Szóval kinéztem 2 USB Hub-ot: ModeCom USB 2.0 UFO4 Hub [link] és Logilink USB 2.0 HUB 4 portos + tápegység UA0085 [link].
Az egyik passzív a másik adapteres, kérdés, hogy kell -e nekem adapteres: egy ventis noti hűtő, Pendrive, mp3 lejátszó és külső vinyó lenne rákötve. Elég ezeknek a passzív power amit az USB-ről kapnak, vagy ezekhez már kell az adapteres HUB? (Adapteres=aktív, ha jól gondolom???
).
Sajnos árban nem nagyon tudok sokkal följebb menni, de szeretném ha mégis megbízható, jó minőségű lenne a HUB és semmiképp se keljen félnem, hogy kárt tesz a rákötött eszközökben (a külső vinyó kicsit se volt olcsó).
Ránézésre ezek voltak a legszimpatikusabbak, de a minőségük kérdőjel számomra. Esetleg ajánlhatnátok mást is a linkelt kínálatból. Vagy valami tipp, hogy ki mit használ nagy megelégedéssel és hasonló perifériákkal rákötve.(Ja és noti-ra lenne kötve természetesen, mert csak 3 port van rajta alapból, ami kevés lenne.)
Nemsokára jön a vásárlás napja (már régóta halogatom) és együtt lesz rendelve a hűtővel, meg egy Pendrive-al és mivel mindre van várakozási idő, szeretném majd egybe megkapni a boltban, ezért lenne sürgős a kérdés és nem szeretnék feleslegesen költeni a drágábbikra!!!
A válaszokat köszi!
-
B.B.Bali
csendes tag
Sziasztok!
Kérhetek egy kis segítséget ?
Egy laptopról lenne szó (Np350V5C T01TR) ...
Feltelepítettem rá egy olyan programot , amivel 1 gépből 2 őt lehet csinálni (2 monitor 1 gép ) , de utána kék halált kaptam ....Több wint telepítettem már rá , de mindegyik össze omlik ha a intel vga-t telepítem ....
https://www.youtube.com/watch?v=RAFPNL5BqDk
Vagy ezt csinálja , vagy pedig megfagy a w logonál ...Kéne egy kis help mert nem boldogulok vele ... -
szabonagyur
félisten
válasz
ZTE_luky #22462 üzenetére
Most komolyan mit kell értetlenkedni ennyit? Mivel maga az SSD beszerelése tudtommal nem engedett csak rajtuk keresztül nyilván kihagyod, max annyit kérdezel meg, hogy a HDD-t kiveheted e ( de szerintem nem, akár az is lehet rossz és kinyírta a gépet, tehát bekérnek majd mindent). Amúgy ott a szám, felhívod vagy ha nem akkor email és minden kiderül.
-
ZTE_luky
aktív tag
És akkor most elég ha abba a box-ba írom be, vagy akkor tisztább ha telefonon beszélek velük? Az ssd-t hagyjam ki az egész sztroriból vayg azért jobb ha a hdd helyett elküldöm azt?
-
szabonagyur
félisten
válasz
ZTE_luky #22459 üzenetére
Akkor még egyszer, ott vannak az elérhetőségek, felhívod szépen őket és megbeszélitek. Mivel a géped nem indul így valószínűleg HDD vagy SSD is kellene a gépbe, az nem tudom, hogy ha HDD-vel vetted elküldheted e SSD-vel. Megmondod, hogy kellene a HDD tartalma és ki szeretnéd venni ha nem baj... A legrosszabb amúgy szerintem keresztbe hosszába hazudozni, mivel könnyen lebuktathatnak.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
szabonagyur #22458 üzenetére
ÉS az aus eu repair-oldalon ahol be kel írni szériaszámot vásárlás időpontot stb.. oda írjam le a hiba/probléma leírásához zárójelbe? hogy a hddre szükségem van, a fedlap pedig lejött és még nem raktam vissza vagy mi?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
adika4444 #22455 üzenetére
Szia! Én vagyok a fórumról aki szervizbe akarja küldeni notiját.
Nem lesz nekik nagyon gyanús hogy a gépet hdd nélkül küldöm, és egy ssd lesz ahdd helyén, valamint az hogy a meghajtó fedlapja nem lesz rajta?
Akkor inkább ne csináljam azt hogy nem rakok bele semmit (ssd-t se, de meghajtót igen) és azt mondom nekik ha megkérdezik hogy szükségem volt a hdd-re?
-
adika4444
addikt
válasz
ZTE_luky #22451 üzenetére
Ha szükséged van rá, akkor hagyd benne az SSD-t, szerintem el fogják fogadni, nekem is elfogadták Acer-nél!
De belül vigyázz, hogy más ne legyen sérülve!
(#22454) rento: Vezérlőpulton fentebb tudod küldeni a fényerőt?
FN+F8-cal próbáltál képernyőt váltani, vagy WIN+P-vel csak kijelzőre?
(#22449) Spet: Burkolatról is ad némi infót, de próbálj meg képet szerezni arról vagy ha olyan helyrőr rendeled akkor kérj képet, sajnos én biztosabb megoldásról nem tudok. De ha eBay akkor tudtommal payPal esetén valahogy vissza lehet kérni a pénzt, de ez nem 100%, eBay terén nagyon nem vagyok otthon, meg aztán lehet, hogy nem is az... -
rento
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy Asus X54HR típusú noti. Ati HD7470m 1GB-s vga van benne. Friss win 7 64bitet raktam rá a notira, addig nincs is semmi gond, amíg nem rakom fel a vga drivert. Ha a legújabb catalystot rakom fel, vagy a legújabb béta-t akkor nagyjából 0 fényerőm van a notikijelzőm, erősen kell koncentrálnom, hogy lássam a háttérben lévő windows jelent. Ha dsubon rákötöm egy külső monitort akkor ott hibátlan a kép. Ha felrakom az asus oldalán lévő drivert akkor pedig 16szinem van kb. Valamilyen ötlet valakinek?
-
Tim82
félisten
válasz
kalapacsolok #22450 üzenetére
Vannak USB 3.0 csatlakozós portreplikátorok, olyan irányba nézelődj. Pl. a Toshiba Dynadock.
-
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Probook 455 G2-es laptop, dokkolni szeretnénk... De ha jól látom, dokkolóba nem helyezhető, mert nincs alul csatlakozó... Van valami kiegészítő megoldás? pl 1 kábel 1 töltő csatlakoztatása? Amivel monitor, nyomtató, billentyűzet stb minden továbbítódik, mintha dokkolóba helyezném?
-
gabitoo88
tag
Próbáltam de úgysem sajnos.
-
gabitoo88
tag
Sziasztok mi lehet a probléma? HP sleekbok 15-ös gép, Windows 10 és a töltés nem megy fentebb 92%-nál jobban. )2%-nál pedig azt írja hogy csatlakoztatva és töltődik. AIDA 0% elhasználtságot mutat az akksira.
-
adika4444
addikt
válasz
RumiTT #22444 üzenetére
Nézz rá a lemezre Hard Disk Sentinellel.
(#22443) harley
: Másik kábellel már próbáltad?
(#22442) ZTE_luky: Ezt nem tudom, nekem Acer netbookot elfogadták SSD-vel is, úgyhogy ez nagy kérdés, de ha tudod menteni a holmidat akkor inkább rakd bele, nehogy gyanút fogjanak ha dörzsöltek, hogy mik voltak a szándékaid a DVD-íróval. -
RumiTT
tag
Feladatkezelő Lemez sokszor 99% és befagy a gép. Proci nem megy fel eddig. Ez mitől van? 500gb HDD ami ninncs tele, 4GB RAM, i5proci, szinte új gép.
-
harley
őstag
üdv
adott egy HP pavilion win8-al.
HDMI kábellel összedugtam tv-vel és átvetítette a képet.
most ha összedugom semmit nem csinál, a tv azt írja nincs jel, a monitor meg elfeketedik.
mi lehet a gond?
eddig jó volt -
ZTE_luky
aktív tag
válasz
adika4444 #22437 üzenetére
oké akkor a fedlap letudva. Másik kérdésem hogy a merevlemezt bele kell raknom a gépbe? mert azt én használnám addig azon van minden adatom stb.. tehát elég ha hdd nélkül küldöm a gépet?
ui.: akkor ebből már tuti szervíz lesz ugye, akkor nem lehet az hogy én állítottam át a biost arra az uefi vagy mire? Ezt én már nem csinálhatom vissza, nem?
-
Spet
addikt
Lehet, hogy hülye feltevés, de valahol meglehet találni/tudni adott laptop (fentebb említett VAIO) pontos alkatrész kódjait, ha esetleg az ember nem szervizben szeretné megjavítatni, hanem otthon saját két kezével?
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus X54HY-SO120D notim, Intel(R) Core(TM) i3-2330M 2.20GHz-s procival.
Lennének róla kérdéseim
1. Szeretnék Windows-t USB-ről telepíteni, ez megoldható ezen a gépen? Mert nekem eddig nem sikerült.
2. Érdemes benne ramot bővíteni? Azt írja Aida64, hogy max. 16 gb-t visz, érdemes esetleg +4 gb 1333-as Kingstont belerakni?
3. És a harmadik az elsőből következik. Ha lehetséges rajta az USB-s telepítés, akkor ebben is gondolom minden akadály nélkül lehet a HDD helyére SSD-t, a DVD helyére meg HDD-t rakni, igaz?Amúgy itt, mármint noti ajánlós topikban írva van, hogy az Asus X sorozatú gépek nem ajánlottak, nekem 2011 óta tökéletesen megy, imádom, eddigi legjobb notebook amivel találkoztam eddig hosszútávon.
Egyedül egy 7200-as 500 gb-os Western Digital Scorpio Black lett téve bele, 320 gb és az 5400 kevéske volt.
Ja és még valami. Jelenleg az aksi teljesen tönkrement, így kivéve használom.
Nem lesz ettől a gépnek baja? Vagy tegyem bele vissza, esetleg vásároljak egy új akkut? Szeretném minél jobban óvni ezt a jó kis gépet.
Végére meg egy kíváncsiság kérdés, volt ebből I5-ös variáns a maga idejében?
Köszi a válaszkákat! -
ZTE_luky
aktív tag
válasz
szabonagyur #22435 üzenetére
oké nagyon szépen köszi a sok segítséget, akkor a fedlapot nem kell magyarázni, nem hívnak fel miatta vagy nem kérdezgetnek róla, mert akkor nem kell kitalálni valamit? mert sztem ha megmondom az igazat, azt gogy caddyre ragasztottam, biztos nem nézik jó szemmel hogy szétszedtem a gépet. mondjam azt hogy letöretem?
-
szabonagyur
félisten
válasz
ZTE_luky #22434 üzenetére
A fedlap magát a gépet nem befolyásolja, tehát azért megvonni a garit érdekes eset lenne....
Az, hogy milyen a gari azt te tudod, gari papíron rajta van. Lehet, hogy neked kell bevinni de lehet, hogy ők küldik és fizetik a futárt, ez néha eltér.
Én tuti nem szórakoznék a dologgal többet, valamelyik témában volt hasonló, talán Asus volt és ugyanez a probléma is... és akkor is szerviz rakta helyre.
Időben jó kérdés, sok mindentől függ, hogy mennyire érnek rá, stb. -
ZTE_luky
aktív tag
válasz
szabonagyur #22433 üzenetére
hát nem tudom, kellett vna..
köszi szépen a segítséget, akkor küldhetem úgy szervízbe hogy a fedlapot nem rakom vissza? mit mondjak mi történt vele?
ui.: a másik topicból: és kb mennyi idő egy iylen? elvileg van valami háztól házig szervíz vagy mi, tehát lejönnek ide érte meg vissza is hozzák díjmentesen? és kb meddig tart egy ilyen pár nap, pár hét esetleg hónapok?
ÉS akkor 100% hogy nem lehet valami azzal az uefi-vel mert még rááldoznék pár napot midnent kipróbálnék csak ne kelljen szervíz mert elég fontos nekem most a gép..
Köszi a választ!
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
szabonagyur #22427 üzenetére
nemtudom, hát de a caddy hogy lehet hibás ha amikor kicseréltem az ssd-t a hddre a hdd ment a caddybe és biosba bootot cd re állítottam bebotolt rendesen indult a windows minden működött mint azelőtt. tehát működött a caddyvel.
akkor kezdődött a probléma amikor újraindítottam és pendriveról telepíteni akartam a windows-t. nem találtam a biosba a boot menüpont alatt a pendrive-ot és ott próbálgattam ezt azt. azért gyanakodok arra hogy az az uefi-t vagy mit kapcsoltam be és ott rontottam el valamit tehát a meghibásodásnak biztos a biosnak vanköze mert ott nyúlkáltam, sztem a caddynek semmi baja
-
Tim82
félisten
válasz
anonimus25 #22429 üzenetére
Jobban jársz egy 1,8" PATA to mSATA átalakítóval és egy mSATA SSD-vel.
Azt nézd meg amúgy, hogy pontosan milyen a csatlakozó a netbook-ban, mert az 1,8" PATA lehet ZIF vagy 50 pin-es (a Compact Flash kártyákra hajazó) csatlakozó. Tippem szerint valószínűleg ZIF lesz, akkor esetleg még az is opció, hogy olyan SSD-t/HDD-t keresel bele, mint amilyeneket a korai (2008-2009-es) MacBook Air-ekbe szereltek, azok is ZIF csatlakozósak voltak ugyanis.)
(Volt még 1,8" PATA vinyó 44 pin-es csatlakozóval is, de azt tudtommal csak egy-két régi Thinkpad-ben használták.)
-
Spet
addikt
válasz
anonimus25 #22425 üzenetére
A "hivatalos" (számomra igen gyenge információval bíró) oldal szerint 1,8 colos PATA HDD rakható a gépbe.
-
szabonagyur
félisten
válasz
ZTE_luky #22426 üzenetére
Akkor lehet a caddy is hibás és vitte az egész gépet... de miért spóroltál egy ilyenen?
Fast boot lényegtelen, mivel a kolléga leírása alapján annak vissza kellett volna állnia ha megcsináltad, a te géped jelenleg semmire sem reagál.
Amúgy egy kérdés.. minek nyúltál a gépbe bele ha nem értesz hozzá? Beírtad volna ide mit szeretnél és nem lenne ilyen gondod mivel segítünk. Szerintem imádkozz, hogy csak szoftveres hülyeség legyen az egész.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
szabonagyur #22418 üzenetére
Masik kerdesedre nem is valaszoltam: ebayrol, es azok a kis fulek nem passzoltak a lyukakba. Csak ragasztani lehetett.
Amugy mi az a fast boot amit irtatok, lehet azt nyomtam be az milyen ha megnyomom ugyan ezek a tunetek igyvkselkedik arra a gep? Lehet az a problema?
-
anonimus25
aktív tag
sziasztok lenne egy ilyen laptop ami a képen látszik.érdeklődnék tőletek hogy merevlemez ebbe tehető e?ha igen milyen kellene bele?talán ti jobban vágjátok az ilyen dolgokat.
-
scukp78
csendes tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni. Windows 8.1 installalason estem tul az Asus NV56JR notebookomon, es rogton feltunk, hogy a szinekkel valami problema van. Tulsagosan kekes, szurkes az osszes arnyalat, es meg sem kozeliti azt, amilyen elotte volt, semleges szep szinekkel. Minden driverbol elvileg a legujabb van fent, intel HD4600 es GTX760M-hez is. Probaltam az intel HD graphics control panelben allitgatni, de igy sem az igazi. Elozo Win 8-al ahogy bejott az asztal egy pillanatig ugyanez a kekes szurkes szinvilag fogadott, de utana rogton lathatoan atvaltott egy masik melegebb tonusra.
Lehet kicsit hulyen hangzik a problemam, de tobb oras google keresgeles utan mar nem tudtam hova fordulni.
Ha valakinek volt mar hasonlo problemaja, akkor orulnek egy kis segitsegnek. -
MurdR
veterán
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
szabonagyur #22418 üzenetére
Na most mindent visszaraktam eredetibe, csak a hdd-t raktam be az eredeti helyen es ugysn az..
bekapcsol felvillan sz osszes led, meg a bill vilagitas aztan csak a venti megy
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Nem tudom, jó helyen teszem-e fel a kérdésemet. Egy HP 8440p gépem van. Egy SSD mennyire ajánlott bele? Netezés mennyire gyorsul be, esetleg mennyire lesznek gyorsabbak pl a szerkesztős programok?
Illetve, szeretnék még 4 giga ramot. Milyen típust ajánlotok? Tehát mondjuk akkor a mostanit lecserélem, és veszek 2x4 Gb-ot, hogy ugyanolyan legyen.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
szabonagyur #22416 üzenetére
Ez az elromlas elott mindketto volt kek logo is.. azonbsn most semmi nem latszil a kepernyon.. nem szt meg nem probaltam, rakjam vissza teljesen eredetire, tehat a hdd is eredeti helyre?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
szabonagyur #22414 üzenetére
Lehet atraktam ufi re de azt se tudom mi az azelott win8.1 volt. Hogy tudnsm helRehozni?
-
szabonagyur
félisten
-
ZTE_luky
aktív tag
De amugy msr azt csinalja hogy amikor 'bekapcsol' akkor meg a venti se indul be hsnem ra 10 masodpercre
Es akkor rakjam bele a meghajtot fedlap nelkul vagy a caddyhez ami jsrt tok mas fedlapot rakjam re? Vsgy mit csnaljal? Es am milyen szerviz ez? Hol kell bejelenteni, szolni? Mikor jonnek meddig tart stb?
-
ZTE_luky
aktív tag
Amit még elfelejtettem: Ugye az én laptopom még garanciális (csak háromnegyed éves) tehát lehetne szervizeltetni gariból, csak az a baj, hogy a meghajtót kivettem helyére ment a caddy, és a meghajtó fedlapját csak ragasztani tudtam a caddybe, tehát azt már onnan nem tudom levenni. Garivesztéssel jár az vagy foglalkozunk úgy garanciálisan vele hogy a meghajtó helyett ssd van egy caddybe? (pontosabban egy hdd mert a hdd helyére ment az ssd a caddybe meg a hdd)
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
adika4444 #22406 üzenetére
win 8.1 pro volt fenn, és még nem is telepítettem a másikat de már fellépet ez a probléma.. elmondom részletesen:
hdd-n fennt volt a win minden mással együtt. beraktam az ssd-t a hdd helyére a hdd-t pedig egy caddybe. bekapcosltam a gépet, bottot cd-re állítottam ugye hogy a hdd-ről induljon a gép.. betöltött minden ok. aztán újraindítottam hogy akkor bottolom a pendriveot és felteszem a windowst az ssd-re. nem találtam a biosba a usb bootot, ezért ott keresgettem dolgokat, de nem emlékszem hogy fast bootra mentem volna.
Utána amikor bekapcsoltam fellépett ez a probléma. a laptop proci led indikátora se ég. csak a kis izzókörte, az gondolo maz hogy eb van kapcsolva a gép, meg megy a ventillátor. ennyi. de semmit nem lehet csinálni, biosba se lép be.
tehát amit írtál nem is tudom megcsinálni, mivel biosba se lép be nem is bootol be semmi. fekete képernyő és kész.
-
adika4444
addikt
válasz
ZTE_luky #22405 üzenetére
Fastboot tudtommal egy pár másodperccel hamarabb történő betöltés, ami nem igazán jó régebbi Wineknek.
Milyen Win volt rajta a baj előtt? És milyet próbáltál rárakni?
Amúgy úgy kell, hogy tölts le egy Windows 8 ISO-t, oprend.hu-ról vagy vmi ilyesmi oldalról, azt írd ki pendrive-ra például Windows 7 usb download toollal vagy Rufus-szal, bár én az első híve vagyok, és azt próbáld meg egy pendrive-val megetetni a géppel. -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok Asus G56JR laptopom azt csinálta hogy amikor bekapcsolom, semmit nem jelez ki, a kis led indikátor világít hogy be van kapcsolva a gép, de csak a kis izzókörténél világít sehol máshol. A gép ventilátora megy, de semmit nem csinál. nem lehet sehova belépni, biosba se, sehova. a gépet még kikapcsolni se lehet csak ha hosszan nyomom a power gombot. Kérlek segítsetek, sürgős lenne használnom a gépet mindent próbáltam. (SSD-re akartam telepíteni op rendszert azóta csinálja ezt de nem telepítettem. Kivettem a HDD-t is és az SSD-t is, de semmi, ugyan ez a hiba. Mi lehet ez? Utána olvastam, de nagyon remélem hogy nem az alaplappal van valami mert fél éves még csak a gép és eddig semmi baja nem volt..
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Android szakmai topik
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Medence topik
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest