Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
harley
őstag
üdv
adott egy HP pavilion win8-al.
HDMI kábellel összedugtam tv-vel és átvetítette a képet.
most ha összedugom semmit nem csinál, a tv azt írja nincs jel, a monitor meg elfeketedik.mi lehet a gond?
eddig jó volt -
cod2gamer
csendes tag
Sziasztok van egy HPG 62 laptopom es egyszer csak lefagyott kockas lett a kep, ujrainditottam es azota sotet kepernyo, rakotottem egy monitort es most csikozottan elindul a windows betoltokepernyoig. Videokartya hiba lehet? Esetleg tudnek valamit csinalni itthon vele? [url=http://kepfeltoltes.hu/view/150508/IMG_20150508_210310_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/150508/IMG_20150508_210310_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
-
FuckeR19
senior tag
Sziasztok
Egy elég idegesítő dolgot produkál az új laptopom.
Lenovo Z70 a delikvens, benne egy 120as SSD és optibay keretben pedig egy 1TBos HDD.
A gond hogy néha a rendszer nem látja a HDDt, újraindítás után pedig van hogy visszajön.
Találkoztatok már hasonló hibával? -
krealon
veterán
"Wifin nem töltődnek be az oldalak annak ellenére, hogy fogja a jelet. Ha átmegyünk egy másik szobába ott jó, de a jel ugyanolyan erős ott is. Utána ha visszajövünk akkor 1-2 oldalt betölt random majd megint nem. Ha kikapcsoljuk a wifit és újra be akkor megint az első pár oldalt betölti aztán megint nem...Ugyanitt ugyanezzel a ruterrel ugyanilyen wifijellel eddig minden OK volt, nem értjük mi lehet a baj."
A WiFi mar csak ilyen.
Sajnos a 2.4 GHz-es ISM savot nem csak WiFi celra lehet hasznalni, igy akar Bluetooth eszkozok, vezetek nelkuli billentyuzet/eger, vagy az ebben a savban dolgozo video-atvivo eszkozok is kepesek zavarni az atvitelt, amit a WiFi adapterek nem jeleznek jelszint csokkeneskent. -
Martin97
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lenovo g500 (i5, 8570m) típusú laptopom, amit suli miatt vettem.
Egy radeon 8570m típusú vga van benne. Ahogy néztem órajelen kívül minden tulajdonsága megegezik az r5 m240-m255-el. Asztali gépek esetében ezt meg lehet tenni (7790-->r7 260x).Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet-e rakni a 8570m-re az r5 m255 (később esetleg m350) biosát, hogy nyerjek vele némi teljesítményt?
Ha igen akkor milyen programmal?
Nem zavarna be a bios cserében az, hogy a vga csak játékok alatt kapcsol be, vagy ez már önmagában lehetetlenné teszi a dolgot?
Az igp-t le tudom tiltani erre az időre?
Ha nem lehetséges a bios csere akkor van valamilyen program, amivel tudok neki plusz feszt adni, hogy megemeljem némileg az órajelet?Előre is köszönöm a segítséget.
Martin97 -
akos3
addikt
Sziasztok
Elég furi problémával állunk szemben
Adott egy Fuji laptop ami egyik napról a másikról érdekeset művel. Wifin nem töltődnek be az oldalak annak ellenére, hogy fogja a jelet. Ha átmegyünk egy másik szobába ott jó, de a jel ugyanolyan erős ott is. Utána ha visszajövünk akkor 1-2 oldalt betölt random majd megint nem. Ha kikapcsoljuk a wifit és újra be akkor megint az első pár oldalt betölti aztán megint nem...Ugyanitt ugyanezzel a ruterrel ugyanilyen wifijellel eddig minden OK volt, nem értjük mi lehet a baj. Hibaüzenetnek mindig mást ír ki (pl Time out)
Remélem érthető voltam valamennyire és tudtok segíteni. -
MurdR
veterán
válasz
tuborggreen #22389 üzenetére
Egyik fórumtárs sem Hudíni, kicsit jobban járj utána.
-aida stressz teszt
-stressz teszt akku nélkül
-stressz teszt akkuról, töltő nélkül.
Emelgesd-forgasd egy kicsit a gépet (de az istenért, nehogy rázzad!), és gyere vissza, ecsetelve felénk hogy mit tapasztaltál.És erősen figyelgesd a hőfokokat. Aztán memtest, HDD sentinel mit ír (kezdésnek mondjuk nem rossz, bár nem a leg megbízhatóbb progik egyike...) stb.
-
tuborggreen
csendes tag
Sziasztok!
Alig 7 hónapos, még garanciális. Lenovo ideapad Z510. Kb. 1 hete, ha csatlakoztatva van a töltőre, minden előjel nélkül kikapcsol a gép. Valamikor több óra használat utána sem, de megesik, hogy 15 perc utána kikapcsol. Szerintetek a telep ment tönkre vagy más hibája lehet? Mielőtt felhívnám a szervizt, hogy érte jöjjenek, szeretném tudni, hogy mi lehet a hibája, nehogy becsapjanak.
-
törölt tag
Üdv!
A barátnőm két hetes Toshiba Satellite Skullcandy laptopja ma reggel "nem kapcsolt be".
Indításkor sötét képernyőt kapunk - tényleg semmit nem látunk már a bekapcsolás pillanatától kezdve -, de azt észrevettük, hogy pl. az SSD megy benne, a LED-ek világítanak.Tegnap este egyszerűen lehajtottuk, a töltő be volt egész éjszaka dugva. Ezt a megoldást találtam a problémára, de mikor ki akartam venni az akksit, rájöttem, hogy csavarozni kellene... Én kicsavarozhatom belőle a garancia elvesztése nélkül?
Tudtok esetleg valami másik megoldást?
-
vnonoo
csendes tag
Sziasztok!
Dióhéjban: Acer Aspire 7520G,szalon !!! álapot,de döglődő nVIDIA GeForce 8400M G...
Az új kártya egy kisebb vagyon,de...!!!...és itt a lényeg: esetleg hozzá férnék ATI kártyához (Mobility Radeon HD...)
Bele tehetem ebbe a masinába???
Köszi Mindenkinek,aki ebben kiokosít!!!
-
Aflamin
tag
Üdv!
Mi lenne a legjobb megoldás egy régi laptop rossz RJ45 csatlakozójának "helyettesítésére" ?
USB>RJ45 vagy USB WiFi ? -
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
D-SUB (VGA) kimenet van a laptopn és annak a képét szeretném átvinni egy olyan TV-re amin viszont csak HDMI bemenet van. Próbáltam olyat, hogy HDMI - D-Sub átalakítót kötök a TV-be (két különbőző fajtával is próbáltam) de nem működik. Van vkinek vmi ötlete erre?
-
Valed
tag
-
Tim82
félisten
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Beárazós topciot sehol sem találtam, így itt érdeklődnék, hogy egy alaplaphibás
Sony Vaio PCG-5K1L (Core 2 Duo 1,83GHz, 2GB, 14'1) akksi nélküli notebookot mennyiért lehet eladni?(a gép nagyon extravagáns, gyári krokodilbőr házzal rendelkezik)
Köszi!
-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek sajnos megfelelő topikot nem találtam így itt tenném fel a kérdésemet.
Van a barátnőmnek egy Sony Vaio SVE1512E6EW ami a mai nap során szó szerint zúgott egyet (táska füle nem bírta a súlyt...) és az sérülést szenvedte el a betonon.
Kérdésem az lenne, hogy véleményetek szerint mennyiről indulna a külső panelek cseréje a szervizben, illetve érdemes-e vele foglalkozni még?
-
-
csabi94
őstag
válasz
csabyka666 #22374 üzenetére
Nem találtam ilyen beállítást, azt kerestem, mert erre gyanakodtam én is. Ráadásul ugye csak akkor jön be a bios, ha kiveszem a vinyót.
Létezik, hogy egészen eddig tökéletesen működött a gép, annyi, hogy lassú volt, most meg pont egy ilyen telepítés óta nem megy? -
válasz
csabi94 #22373 üzenetére
Üdv!
Én ránéznék HDSentinel-lel a vinyóra, ha nem 100/100-as, elkezdenék gyanakodni.
Ha már a post képernyőnél befagy, és a HDD-t kiszedve nem problémázik, akkor sanszos, hogy a HDD-vel valami nem oké. Figyeld meg azt is, hogy másik gépre dugva elindul-e rendesen, nem kattog-e.Ezen a szinten még teljesen mindegy az oprendszer, ha a vinyón nem lenne semmi, akkor is el kellene mennie addig, hogy kiírja, "OS not found", vagy valami hasonlót.
A notik BIOS-a amúgyis elég szegényes, max a SATA vezérlőt tudod IDE vagy AHCI módba tenni, ezzel esetleg lehet próbálkozni, de szerintem már előbb elakad a történet.
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Adott egy HP Pavilion dv5 (1160us) típusú laptop. Windows Vista volt rajta, unokatesóm évek óta így használja, tele volt szemetelődve, ezért gondoltam, hogy mivel egy 2 magos proci, és 3 gb ram van benne, felrakok rá egy Win 8.1-et, hátha jobb lesz a felhasználói élmény.
Particionáláskor minden particiót (így a Recovery partíciót is) töröltem, és létrehoztam 80 gigát a rendszernek, a maradék meg az adatoknak volt. Igen ám, fel is települt a Win, de az első újraindításnál a telepítés vége fele nem volt hajlandó elindulni a gép. És innentől semmi. Amíg a vinyó benne volt, odáig jutott, hogy kiírja, hogy HP, és ennyi. Nem tudok még a biosba sem belépni. Ha kiveszem a vinyót, akkor minden boottal kapcsolatos dolgot elérek, be tudok lépni a biosba. Másik géppel megy a Win, tehát a merevlemeznek nincs baja.
Mit tudtok erre mondani? Bios reset volt. Nem lehet, hogy abból adódik a probléma, hogy a Vista és a 8.1 között nagy az ugrás, és valamit át kéne állítani a biosban? -
sanzi89
addikt
válasz
Gerzsi #22366 üzenetére
Ilyen sorrendet lehetetlen felállítani. Szerinted melyik a jobb minőségű lapos, egy 300k-s Acer vagy egy 100k-s Dell? De írhattam volna fordítva is...
Adott árkategóriában, adott felszereltség esetén lehet valamiféle sorrendet felállítani, de ez is teljesen szubjektív, mert kinek ez, kinek az a fontos. -
Gerzsi
tag
Minőségi sorrendbe raknátok ezeket a márkákat? Acer, Asus, HP, Dell
-
-
Valed
tag
válasz
ubyegon2 #22360 üzenetére
Vigyázva volt használva egyáltalán nem volt sose forró a gép. A por amennyire lehetséges időnként ki lett fújva belőle. Sajna elég nehéz megbontani a billentyűzet felől kell szétszedni amíg nem muszáj nem állnék neki. Most elindítottam egy win8 telepítőt rajta. De mikor particionálós részhez ér ezt írja: "Nem találtunk meghajtót. Tároló-illesztőprogram betöltéséhez kattintson az illesztőprogram betöltése lehetőségre." Lehetséges hogy a merevlemez ment tönkre?
-
-
Because
őstag
helló!
lehetséges 1600-as és 1333-as RAM-ok keverése? (HP)
-
Ha ez nem működik, akkor:
Ki kell pucolni a gépet, valószinű hiba: a felgyülemlett por miatt az ACPI nem érzi megfelelőnek a hűtést.
Ezt is megnézheted: How to Isolate Linux ACPI Issues
-
cigam
titán
Ha a BIOS-ba be tudsz lépni, nagy baja nem lehet. Pendrive-ról/CDről beröffen egy live rendszer?
Winyóval minden okés? Van a BIOS-ában beépített memória/merevlemez/rendszer diagnosztika?csabyka666
Márkaszerviz törli a jelszót, ha igazoltad hogy tényleg te vagy a tulaj. De hogy ezért mennyi pénzt kérnek... -
Valed
tag
Van egy 6 éves Toshiba laptopom, ami egyszer csak elromlott. Bekapcsoláskor szaggatva csipog, rákeresve a csipogások típusára a net szerint memória gond lehet. kipróbáltam másik működő laptopból átrakott memória modullal, de azzal is ugyan ezt csinálja. A bios bejön rajta de ott nem látok semmi rendelleneset.
Mi lehet a baja? -
Üdv mindenkinek!
Írtam az ASUS-os topicba is, de nincs nagy aktivitás, ezért megpróbálom itt. A problémám a következő:
A napokban vásároltam egy ASUS X71SR notit egyik ismerőstől. Működik, tudom is használni, viszont a BIOS le van jelszavazva, ezért a gép indítása macerás: rá kell nyomni az alap beállítások visszaállítására, ezután kéri a jelszót, ezt 4x el kell rontani, és utána indul csak a rendszer. Éppen meglennék vele így is, de jobban szeretném, ha ezt valahogy ki lehetne pöckölni belőle.
A noti nem lopott, a jelszót az előző tulaj se tudja, ő is így használta, szóval nem warezolni akarok, félreértés ne essék!
Amiket próbáltam: BIOS elemet kivettem, de ezzel annyit értem el, hogy az órát elfelejtette, de a jelszó maradt. Próbáltam kivett elem és kivett akksi mellet nyomva tartani a bekapcsoló gombot, de úgy sem felejtette el a jelszót. Találtam valami KillCMOS nevű progit neten, ezt végig is csináltam, látszólag minden frankó, de a jelszó ugyanúgy benne maradt. Hiren's BootCD-vel is próbálkoztam, eredménytelenül.
A következő lépcső a BIOS frissítése lesz, de az olvasottak alapján ez sem fog segíteni, mert nem a BIOS tárolja a jelszót. Persze ez is macera, mert ahogy gondolom, BIOS-ból kellene frissíteni.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok! Alaplapot nem akarok vásárolni bele 30.000-ért, ezt már az elején elvetettem.
Igazából már az elég lenne, ha az indulásnál nem kellene nyomkodni, mert szerintem amúgy sincs túl sok beállítási lehetőség a BIOS-ában, de így kicsit körülményes a start.
Köszönöm az ötleteket előre is!
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
dokee78 #22349 üzenetére
Nem azt írtad, hogy már új korában is lassú volt, hanem hogy 2 hónap alatt belassult. Ennek semmi köze ahoz, hogy 32 vagy 64bites kiadást futtatsz. Az meg természetes, hogy egy szűz rendszerhez képest valamivel lassabb(kevésbé reszponzív), mint egy belakott. Ott van a csomó rezidens updater, "gyorstöltő(flash, adobe reader, beépülő,...)
Rosszul gondolod. Attól hogy 64bites, nem eszik több memóriát. Memóriát nem az op.rendszer zabálja, hanem a rajta futó programok.
32bites rendszer alatt is levesz a GPU.Valóban érdemes lenne a RAM-ot bővíteni, de a lassúságba még belejátszhat a lassú merevlemez is. (Ráadásul a kevés memória miatt a lassú merevlemezre swappol. Ez tényleg be tudja húzni a kéziféket.) Egy SSD is opció lehet, ill nézd át miket telepítettél. Lehet valamelyik mostanában telepített program tett fel valami huncutságot. Furcsa dolgokat művelhet a rendszer akkor is, ha "túloptimalizáltad".
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
A HP ProBook 430 G2 teteje nagyon gyűjti az újlenyomatokat és nagyon csúnyán néz ki a fekete teteje, ahogy össze vissza van fogdosva. Lehet erre kapni valami színes matricát, amivel be lehet vonni, hogy ne legyen ilyen csúnya?
-
dokee78
félisten
válasz
Tothgera30 #22344 üzenetére
Kevés,de nem tudunk rá 32-bitest tenni.
-
-
dokee78
félisten
Adott egy Lenovo G50-30 laptop.
Gyárilag 2 GB DDR3 és érthetetlen módon 64-bites Win 8.1 Bing.
Veszett módon belassult így 2 hónap után és vírusírtó nékül is lassú.
Nem vagyok kezdő,de mégsem tudom mi lehet az oka a lassúságnak.Ennyire fogná a 64-bites 8.1?
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
egy olyan kerdesem lenne, hogy lenne egy mar nem hasznalt regi hp compaq nx7400-as laptopom, és alkatrészként el lehet-e adni...ha igen akkor van-e valami üzlet ami beveszi?
üdv
b. -
sanzi89
addikt
válasz
lizakattila #22338 üzenetére
A tápegység alatt a műanyag dobozkára gondolok a kábel közepén, amit töltőnek hívsz.
Az akkuja egyébként jó? Próbáltad kivett aksival is? Próbáltad csak aksival - persze ha jó az aksi.
-
sanzi89
addikt
válasz
lizakattila #22336 üzenetére
Tápegység?
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Adott egy aspire 5742zg laptop. A hibajelenség, hogy kb 6-7 perc működés után minden "sző nélkül" kikapcsol. /Nem leáll, hanem olyan, mintha az asztali gépet kihúznád a konnektorból, bocs az idióta hasonlatért, de ez írja le a legjobban a jelenséget).
Jelenleg oprendszer sincs rajta, azt próbálnék telepíteni. Fizikailag semmi sérülés nem látszik, pasztázás jó, ramokat próbáltam cserélgetni, csak 1 slotot használni, de semmi.
A winchester is jónak tűnik, mert megy a telepítés, míg gondol egyet és meg nem szűnik létezni a gép.
Valakinek ötlet, hogy mi okozhatja ezt a hibát? -
adika4444
addikt
Hali!
HP Compaq 2510p-t adott osztálytársam újratelepítésre
2 gb DDR2 667 Mhz memóriával, 80 gb-os HDD-vel, 1.2 Ghz-s Intel(R) core asszem 2 duo procicskával gép, érdemes rakni erre Windows 7-est?
Én a nemleges felé hajlok, mert az ujjlenyomatolvasó eléggé érdekesen néz ki, továbbá a képernyőő alján egy ilyen világos átlátszó folt van, és mivel kétlem, hogy az XP használat, betöltés közben és a HP logó is ilyen, ezért pixelhibás, én ejtettem a gép telepítését.
Mit javasolnak itt számomra a hozzáértők?
Ja Aida64 riportolás közben az alaplap 50 fok, a proci pedig 55-60 fok környékén járkált, ami szerintem teljesen rendben volt.
Amúgy jól kinéző gép, de... -
fabko
tag
Sziasztok,
Egy régebbi HP laptop következő billentyűi hatástalanok: a 2 shift, alt, altgr, 2 ctrl. Az összes többi kifogástalan. Külső USB bill.-ről működik minden. Mi lehet a baj?
Köszönöm szépen a segítséget! -
fbeni91
tag
Sziasztok.
Lenne egy asus F55A notebook!
Első be kapcsolásnál van kép. pár másodpercre. majd utánna nincs. kb 20 másodperc-ig. hiába kapcsolom be akár hányszór! amíg nem várok vele addig nincs kép!hűtése újra pőasztázva! telyesen ki takarítva!
Ötletek?
-
Dave-11
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo IdeaPad G500s-em, és a következő a gondom:
Kb 1,5 éve lett véve a gép, minden tök jó, de vagy 2 hete kiesett a helyéről az E billentyűm. Minden gond nélkül visszanyomtuk a helyére, azt gondolva hogy ez normális. De ezután egyre többet jött ki a helyéről. Kicsit jobban megnéztem a dolgot, és észrevettem, hogy a zsanérja sajnos kitört a helyérőlTehát most az hozzá van ragadva a billentyű aljához, és hiába pattintom vissza a helyére, mivel az nem tartja meg a billentyűt, szinte minden ötödik leütésre kiesik a helyéről az E és tehetem vissza.
Garancia talán még van a gépre, és hátha kicserélik, de ha mégsem akkor mit lehetne tenni?
Nézegettem az új billentyűzeteket ehhez a modellhez, de kb 16.000Ft-nál kezdődik a dolog.
Egyik haverom azt javasolta hogy pillanatragasztóval próbáljam meg orvosolni a dolgot.
Szerintetek? -
sanzi89
addikt
Van egy Acer E1-531-es notim, amiben gyárilag egy 500-as HDD van. Beszereztem egy 120GB-os SSD-t, meg eBay-ről egy dvd meghajtó helyére tehető Optibay-t. Kiszedtem az ODD-t, a keretbe beraktam az SSD-t, de a notebook nem ismeri fel, a BIOS-ban sem látszik semmi. Próba képen kicseréltem egy HDD-re, de azzal is ugyanez a helyzet. Természetesen az SSD és a HDD is működik, másik gépben tesztelve. Ami kifejezetten érdekes, hogy a HDD fel sem pörög, mintha nem kapna áramot. A gyári ODD-je hibátlanul működik. Mi lehet a gond?
Lehet, hogy ennél a típusú laptopnál ez a megoldás egyszerűen nem működik? Vagy egyszerűen hibás az Optibay? Azt hittem, hogy ezek szabványos csatolók és megoldások, mindegyiknek kellene működnie mindegyikkel. Otthon még kipróbálom egy ASUS K50IE-be, hátha ott működik. -
atala
addikt
Szeretnék a laptopomra venni egy matt kijelzővédő fóliát. Nem a védelem miatt, hanem mert fényes a kijelzője, és nagyon zavar.
Hol lehetne ilyet venni? Eddig csak külföldi oldalon találtam, meg egy jófogásos hirdetést. -
Sziasztok!
Kedvenc kollégám vett egy HP 15-r042sh notebookot, Win7 van rajta és nem tudja használni a bluetooth hangszóróját. Tudtok abban segíteni, hogy ezen az oprendszeren hogyan lehet beállítani a bluetooth- ot, Win7- en van- e driver hozzá, kolléga nem talált, amit furcsállok.
Nem tudok neki túl sokat segíteni, mert asztali gépen Linuxot használok. Emiatt kérem a segítségeteket, merre érdemes elindulni!?
Kolléga szerint lehet, hogy csak Win8- hoz van driver.
Broadcom v. Mediatek bluetooth van benne, ezt sem tudom.Előre is köszi
-
enamessias
aktív tag
válasz
enamessias #22325 üzenetére
-
enamessias
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy új Asus G771JM laptopot. Külön vettem egy tesztelt Adata M.2 ssd-t. Szeretném a win8-at telepíteni rá. Bios látja az ssd-t, a win telepítője nem. Secure boot control ki van kapcsolva. Mi lehet a gond? Driver nélkül kellene látnia.
Ha hdd-re telepített windowsból nézem a lemezkezelőt, ott se látszik az ssd. -
adika4444
addikt
válasz
allein #22318 üzenetére
Nekem is van ehhez egy ötletem, computer ABC asszem ez a neve XVII. kerületben van a piac közelében, tényleg jó melót csináltak, Asus notimat gyönyörűen kitakarították. Ja meg nekem HDD csere is volt.
(#22319) MurdR: Én is kérnék egy elérhetőséget, mert lehetséges hogy esedékes lesz egy noti tisztítás. -
allein
addikt
Csak a böngésző fut: gmail, hardverapró és éppen torrenteket adok hozzá a webes felületen a NAS-nak, semmi más nem megy. Amikor a laptopért mentem a szervizbe és odaértem mondták, hogy éppen az én laptopommal foglalkoznak. Nagy a gyanúm, hogy semmit nem csináltak vele. Ezért szeretnék kérni elérhetőséget egy megbízható szervizhez ahol megcsinálják ezt a melót rendesen,
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Adott egy Sony Vaio típusú laptop. Nagyon gyakran van az, hogy nincs terhelés alatt mégis pörög ezerrel a CPU venti. Kolléginámnak ugyanilyen laptopja van, ugyanaz a típus, ott is felmerül ugyanaz a probléma. Én laptopomat bevittem egy szaküzletbe, elvileg paszta csere történt, sajnos semmilyen változást nem tapasztaltam. Mi a teendő? Az nincs rendben, hogy ha nincs terhelés alatt akkor pörög nagyon hangosan a CPU ventije.
-
cigam
titán
Honnan lehet felismerni az aktív hűtés nélküli gépeket? Van rá valami egységes jelölésrendszer, vagy csak 1-2 modell kuriózuma?
-
mttssz
senior tag
válasz
dokee78 #22310 üzenetére
Mivel csinaltad a telepito mediat? Probalj Rufus-szal.
Ha UEFI modban akarsz telepiteni, akkor a biosban az UEFI-mod kell neked, es Rufusban a GPT particios sema, ha BIOS-modban akkor a Legacy es a Rufusban az MBR-sema. Plusz mindket esetben ki kell legyen kapcsolva a secure boot. -
tixem
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Lenovo M30-70 gépet. Mindent feltelpítettem, free DOS volt rajta. 8.1 64 bit-es windows van rajta (tiszta). Minden drivert a Lenovo hivatalos weboldaláról töltöttem le, minden megy is rajta, kivéve a wi-fi-t. Ezt nem látja. Ki mit javasol, mit tegyek, hogy működjön?
Minden segítséget nagyon köszönök! -
terencehIII
tag
-
dokee78
félisten
Lenovo G50-30 laptopra,miért nem tudunk másik rendszert tenni?
Meg sem jelennek a boot menüben sem a lemezmeghajtó sem az usb háttértár. -
dekan0v
tag
Sziasztok!
Van egy Amilo Notebook Pa 3515 kis fuji gépem. Olyan problémám van vele kapcsolatban, hogy szeretném a wifi adapterét automata bekapcsolásra állítani, de ezt nem tudom, hogy kell. Mindig csak manuálisan tudom ki, be kapcsolni. Távvezérelni akarom a gépet, így ha az ujraindul, akkor elvesztem a távvezérlést.
Van erre állítási lehetőség vagy valami progi megoldás?Válaszokat előre i köszi!
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok mit szoltok ehez Lenovo Ideapad M30-70 (Lenovo M30 59-432720) a laptophoz? Csak netezésre meg max facebook játekokra lenne használva. Ebben az ár kategoriában van jobb vagy strapabírob gép? Koszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest