Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg666
őstag
válasz
freelanced #61698 üzenetére
Akkor gondolj bele egy 4TB-osnál meddig tart.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Genius dolby 5.1-es asztali hangfalakat beállítottam, amikor a hangfal beállításán ügyködtem, mindig az a hangszóró szólalt meg, amelyikre ráklikkeltem, viszont ha bármilyen program/játék alatt megy a hang, akkor csak a sima bal és jobb szól, a többi (mélynyomó, hátsó/szélső hangszórók) nem. Win 8.1-em van.
Van valami megoldás, hogy a rendszer kihasználja az 5.1-et? -
Impressa
őstag
válasz
freelanced #61691 üzenetére
Szia!
Hát, én már szakítottam meg ilyen folyamatot nemegyszer, de neked nem javaslom, mert nem biztos, hogy nálad se lesz gond.Szóval a türelem egy aktív partíciót terem...
Piros vagy kék? neked kell eldöntened. -
Apollo_21
addikt
válasz
freelanced #61691 üzenetére
Nemtenném. Várd meg abból baj nemlehet, inkább minth bármi későbbi hibát ennek tudjál be.
-
banán007
tag
Még egy kérdés: van egy Kingston Datatraveler 8GB-os pendrivom, amire rátettem a Chromium OS-t de utána már csak 0,99GB-ot írt teljes méretnek. Formáztam, de semmi..mit tegyek?
-
Impressa
őstag
válasz
freelanced #61685 üzenetére
Aktívvá kell tenned azt "partíciót", ahogy TaylorXIII is írta. -
freelanced
addikt
válasz
TaylorXIII #61686 üzenetére
Megoldódott, köszi!
-
TaylorXIII
őstag
válasz
freelanced #61685 üzenetére
Dehogy kell. Számítógép-kezelésnél lemezkezelésnél ott lesz adsz neki betűjelet megformázod és kész ott lesz a másik meghajtód.
-
freelanced
addikt
Üdv! Én hülye elfelejtettem leformázni a másik részét a lemeznek tehát a Windows számára csináltam 150 gigát de a másik 781 gigát elfelejtettem formázni, de már fent van a windows. Ilyenkor utólag lehet formázni valahogy anélkül, hogy ebből hátrány lenne, vagy húzzam újra?
-
TaylorXIII
őstag
válasz
HUNgaroczel #61680 üzenetére
mikrotorrentnél van egy ilyen, hogy készenléti állapot kikapcsolása ha van aktív torrent. Ez is beleszólhat meg még a BIOSban beállított egyéb beállítások is beleszólhatnak.
-
törölt tag
válasz
Nyomjad be neki ezt:[link] hátha....
-
Apollo_21
addikt
válasz
utorrent és hasonló letöltő nyavaják..esetleg órajel, hőmérséklet figyelő külső progik? ezekre is "háklis" szokott lenni...az utorrentre biztos..vagy csak nálam
úgyh ezért én leis lövöm ilyenkor
-
HUNgaroczel
tag
válasz
TaylorXIII #61678 üzenetére
Bocsáss meg eltévesztettem, felébred
-
freelanced
addikt
Hello. Letezik olyan program ami leszedi es frissiti a drivereket/illesztoprogramokat? Epp ujrarakom a gepet, nem akarok semmit kihagyni ezert kerdezem hatha van valami okossag mar erre. Koszi!
-
TaylorXIII
őstag
válasz
HUNgaroczel #61677 üzenetére
úraindul? Eddig csak felébredt alvó módból.
-
törölt tag
válasz
TaylorXIII #61674 üzenetére
Szeva Téjlor papa hogy vagy mostanában?????
-
TaylorXIII
őstag
válasz
HUNgaroczel #61672 üzenetére
Valamilyen usb-s eszköz felébreszti. Nézz körül az energiaellátás beállításaidnál windowsban is és UEFI/BIOS-ban is.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
HUNgaroczel #61672 üzenetére
Optikai egered van? Nálam olyan volt hogy sleep módban volt a gép, és nem jöttem rá miért indul el mindig. Aztán tettem egy normális nem tükröződő lapot(vagy egy normál egérpad is jó) a rágcsáló alá és jó lett minden.
Valahogy megzavarodott az egerem és mozgásként érzékelt valamit, amitől elindult a gép.
-
harcikoca
senior tag
Nero14-el akarok cd-t írni. Mikor rákattintok, hogy írás, kiírja, hogy felhasználó által leállítva és kiadja a cd-t. Valaki megtudja mondani hogy miért?
-
törölt tag
válasz
HUNgaroczel #61668 üzenetére
Az nem lehet,hogy miközben a gép alszik te meg hangoskodsz közben?????
-
HUNgaroczel
tag
Sziasztok!
A profilomban szereplő gép, altatásból pár perc után felébred. Mi lehet a baj? -
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Játszom egy MMORPG játékkal (Tera) Az új objektumok betöltésénél (pl szembejön egy játékos, új mob csoport jelenik meg, városba teleport, futsz egy mezőn az keresztül, ahol sok a mob a távolban)... Belaggol a játék. Fps lenne 20-25, de amikor ez megjelenik, akkor azonnal 5körülre esik le. Azon gondolkodtam és olvasgattam róla, hogy ha ssd-re kerülne a játék, akkor az javítana a helyzeten. Nektek mi a véleményetek erről?
-
banán007
tag
Sziasztok,
Fejhallgató + laptop hangszóró párossal lenne gondom: adott a steam hangos csevegés amin a fejhallgatóval beszélek, de a Left4Dead2 közben a játék hangja nem a fejhallgatóban, hanem a gép hangszóróján jön. (a játékban is fejhallgatóra van állítva), ja és ha éppen egy kicsit kihúzom a jack dugót akkor meg felcserélődik: játék -> fejhallgató , beszéd -> laptop...
Mit lehet ezzel tenni? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
napoleon2323 #61653 üzenetére
A tápnak bírnia kéne, inkább kipróbálnék másik VGA-t. Hőmérsékletekkel mi a helyzet?
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok,
több oldalon kerestem egy bizonyos tartalmat, sehol sem találtam... Csak egy olyan oldalon, ahol survey-el lehet megszerezni sajnos. Erre megoldás? -
napoleon2323
tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok felétek:
A gép nagyobb terhelés alatt "egyszerűen" befagy a gépem (eddig csak néhány játék alatt fordult elő a probléma, mint például: Guild Wars 2, Diablo 3, Anno 2070). De az az érdekes az egészben, hogy nem teljesen hal be. A Num Lock-ra nem reagál a billentyűzet, de például a skpye tovább üzemel ( GW2 alatt elment a kép, de tudtam szólni a haveromnak, hogy befagyott és reset-elnem kell). Sőt valamikor sikerült Alt+Tabbal lerakni a tálcára (ekkor a amd catalyst panaszkodik, hogy nem válaszolt a driver de sikeresen újraindult, de sajnos nem mindig van ez).
Gyakran (ha 1440x900 felbontásban játszok) "Out of Range" hibaüzenetet dob a monitor (ami felettébb érdekes, mivel ez maximális felbontás, feljebb nem állítom), de ez nem fordul elő mindig.
A hőfokokat figyelem, nem magasak, mint CPU, illetve a GPU nem megy sokkal 55 fok fölé.Ha teljesen befagy és csak a reset segít, akkor néhány másodperc múlva (még az újraindítás előtt) kikapcsol a winchester is és érdekes (Out of range és no signal hibaüzenet mellett) ilyen "szép" színes függőleges csíkokat (kék, narancssárga) jelenít meg a monitor.
Szerintetek mi lehet a gond (a pontos konfig. az alaplapon) ? Tápegységre és a videokártyára gyanakodom, de ez tényleg csak egy tipp.
Köszönöm előre is a segítségeteket és válaszaitokat.
-
Vakegérke
félisten
válasz
ggg666 #61645 üzenetére
No, pláne sikeres leszel. Bár ha a papíron nem szerepel a sorozatszám, akkor még ezt sem kérhetik.
Már csak az a kérdés, hogy a csomagoláshoz ragaszkodnak-e. Én ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy bánatos őzike szemekkel a gyerekeimre fogtam, miszerint szétbarmolták, de semmi baj, az új cucc csomagolását itt hagyom, beletehetik a garis cuccot. -
troll81
addikt
sziasztok a következö a problémám Toshiba Satellite A200-1YU cikozás után ujjra indult és utána nem kapcsolt be nem reagál semmire alaplap megadta magát?
köszi a segitséget
-
ggg666
őstag
-
Impressa
őstag
válasz
ggg666 #61639 üzenetére
A memória csomagolása megvan, és a számla is? egyébként meg kell, hogy maradjon a garanciád. Nem is értem miért nem találtak ki rá más megoldást, minthogy a RAM-ra ragasztják a matricákat.
Én mindig leszedtem, mert tettem a helyére gap-padot, hogy jobban elvezesse a hőt....
-
ggg666
őstag
Most nekem pont az a gondom, hogy van egy garancia levelem ami 10 garanciát jelent a memóriákra, de se a papíron nincs rajta a sorozatszám, se a memóriamodulokon.
A memóriákon rajta volt ha jól tudom, csak leesett, és nincs meg.
Ilyenkor kitörölhetem a valagam a garancialevéllel?
Egyébként tökéletesen működnek.
-
dltpwnz
aktív tag
válasz
TaylorXIII #61626 üzenetére
Ja , de időzítést nem is engedi
-
gamer187
tag
Egyik napról a másikra meg romlott a hang a Laptopon !
Bővebben ez azt jelenti hogy egyik nap még hibátlan volt, másik napra recseg ropog akadozik.
Megnéztem nem e jön frissítés vagy nem e keres a vírus irtó vagy akármi ami épp megfoghatja a gépet és talán ezzel okozva akadást/recsegés/ropogást de semmi, hangszórón és fülhallgatón is ugyan az a probléma. A gépen lévő zenék és az online lejátszott hangok esetében is.
Ötlet?
-
800.henrik
senior tag
válasz
freelanced #61599 üzenetére
-
starpeter
senior tag
Sziasztok
Melyik programmal lehet megnézni azt ,hogy milyen állapotban van a RAM-jaim illetve ,hogyan lehet megnézni?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
MacCaine
őstag
+freelanced
Amikor még szervizes voltam (8-10 éve), valami olyan szabály volt érvényben, hogy minden terméknek meg volt adva az élettartama, CRT monitoroknak pl. 7 év, LCD-nek 5, memóriakártyáknak 10. A gyártó ha élettartam garanciát vállalt, akkor erre az időre vállalta a garanciát. Most viszont ahogy olvasom, a jog nem ismer ilyen fogalmat, illetve időtartamot, szóval ilyen esetben az adott gyártó honlapján kell a garanciális feltételeket elolvasni.
-
draff
aktív tag
válasz
MacCaine #61624 üzenetére
Én úgy tudom - az élettartam garancia - a világ végezetéig, de legalábbis a gyártó teljes megszűnéséig érvényes.
Éppen egy 2 GB 800 MHz-es Transcend memóriával vagyok most hasonló helyzetben.
A magyarországi forgalmazó már kiküldte a gyártónak, és csak arra várok, hogy végre visszajöjjön.
Valami baja lészen neki és - ha már ilyen a garija - hát cseréljék csak ki!A Yamaha elektromos zongorának (és a Hammond orgonának) meg például 100 év a gyártói garanciája.
-
dltpwnz
aktív tag
Szevasztok kéne egy kis segítség , vettem G2120 procit ami ugye támogatná az 1600mhz ramot , lap is támogatja , a ram pedig OCZ3x1600LV1G tipusu , 3x 1gb 1600mhz mondjuk csak 2 van benne a gépbe de nem is ez a lényeg. Egyszerűen nemtudom 1600mhzen futtatni,felrakom és egyszerüen meghal induláskor a gép, újraindul és visszarakja 1067mhzre. 1333mhzen elindul de játékoknál néha fagyogat..
Valakinek 5let milehet ? Windows xp sp3-t haszálok
-
MacCaine
őstag
válasz
freelanced #61617 üzenetére
Memóriáknak 10 év az élettartama, szóval a 10 év gari meg az élettartam gari ugyanazt az időtartamot jelenti.
Ha a gyártó 10 évet vállal, a kisker meg 3-at, akkor 3 éven belül a kiskerhez kell visszavinni, a maradék időben pedig jó eséllyel tudod gariztatni a gyártóval vagy disztribútorral. Mondjuk ehhez nem árt tudni, hogy a gyártó mikor adta el, mert akkortól indul a gari.
-
AndrisBoy
aktív tag
Helló, kedves kollégák!
Segítségeteket szeretném kérni, mivel vettem egy Dell XPS 200 gépezetet, és egymást meghazudtoló állításokkal írják a memória befogadó képességét, típusát.
Saját szememnek hiszek, az biztos, hogy 4gb-ig kezel, 4 slot ban, és azis biztos hogy PC2-5300 as ram, valamint PC2-4300-as ram van benne.
Kérdésem az lenne, hogy letudnátok írni a pontos PC2-**** típusokat amiket befogad a gép, valamint ha jól tudom 533mhz ig kezel (ami a felett van, pl 667 vagy 800 azokat leveszi 533 ra, |avagy ez csak arra vonatkozik hogy "leveszi" hogyha több féle ram van benne, speciel 200 és 333mhz akkor ezeket mind leveszi a legkisebbre, tehát 200mhz-en megy az összes? | )
Köszönöm előre is.
-
sbazsi
veterán
Wordben hogy tudok olyat, hogy valahol van egy szöveg, és az többször ismétlődik.
És ha ezt átírom, akkor az ismétlődéseket is átírja.
Mondjuk egy szerződésben a név, vagy a dátum. Az első oldalon átírom, és utána automatikusan átírja. -
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Olyan problémám van hogy SPDT.SYS hiba miatt a gép nem áll fel,csökkentett módban,parancssorral,normál módban pedig felvillan a KÉK HALÁL.Ez miért van?Csökkentett módban sem indul.A gépen nincs telepítve a DAEMON TOOLS program,tehát ez nem lehet probléma! fÓRUMOKON OLVASTAM, HOGY SOK EMBERKÉNEK EZ OKOZTA!
Slave-ben sem hajlandó olvasni a PROGRAM FILES-t mert azt írja ki, hogy formázzam a meghajtót!
Előre is köszönöm a segítséget! -
tikshow
addikt
válasz
freelanced #61617 üzenetére
Amennyit a bolt ír.
-
freelanced
addikt
Hello! A Corsair ramokra (pontosabban a Vengeance) élettartam gari van? És azt megkapom bárhol is veszem (hardverker)?
Mert ott 3 évet ír, máshol 10-et máshol élettartamot, most akkor hogy is van ez?
-
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11 #61615 üzenetére
na már megvan! Csak az a kérdés h az amd chipset driverbe van a vga kártya driver? mert külön olyat nem találtam!
-
Intel fan11
őstag
ehhez a laptophoz tudnátok linkelni driver csomagot? asus x53b win7 64bit!!
-
Melack
veterán
válasz
Intel fan11 #61612 üzenetére
Ez konkrétan jobb helyeken le van írva a videókártya mellé, mint tájékoztató infó.
-
Impressa
őstag
válasz
Intel fan11 #61610 üzenetére
Igen, mert nem rendelkezik saját, dedikált memóriával.
-
Impressa
őstag
válasz
Intel fan11 #61608 üzenetére
Vezérlőpult --> Rendszer ott látni fogod a telepített memóriát, azaz 4 GB-ot kell látnod. Melack jól mondja VGA-nak foglal lesz a RAM-ból.
-
t420s
aktív tag
üdv!
tudtok nekem ajánlani olyan egeret amiben a görgőt egy érintőpanel helyettesíti?
mint pl
A4-Tech MUS-PTU-001köszönöm
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám az MW3 Single/Multijával.Amikor elindítom a single playert, és elkezdi betölteni a mapot kb.5 perc mire a végére ér, ami meg kell mondjam eléggé idegesítő. Már próbáltam Defragot is nem segített. MW2, BO2 Maximum 30 másodperc alatt betöltött (lowon persze.).
Nem tudjátok mitől lehet esetleg?
Már minden telejesen lowon van (640x480-low-off) és még mindíg sokáig tölt. Az interneten nem igzán találtam rá fixet. Köszönöm előre is a segítséget! -
Melack
veterán
válasz
Intel fan11 #61604 üzenetére
Videókártya? Mert ha intergrált, akkor az lecsíp magának belőle.
-
Intel fan11
őstag
telepítettem egy 32 bites win7et! 3 giga ram van a gépben de csak 2,3at ismer! 64 bites win7 kellene hogy felismerje az egészet?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #61600 üzenetére
Hyper Threading nélkül is 3,09GHz a maximum. Kérdés, hogy mennyit vesz el a HT?
-
Melack
veterán
válasz
freelanced #61599 üzenetére
Számtech boltosok memoárjai topicot keresd meg, ott tuti tudnak javasolni egyet
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- BMW topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest