Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • total90

    veterán

    Ma szert tettem egy gépre, amit abban az esetben használnék, ha az enyém bedöglik... A gép egy Acer Aspire X1700. Hardverileg egész korrekt, Intel C2Q Q8200, 4 GB DDR2 800 Mhz, GeForce 7100, nForce 630i, 1 TB merevlemez, optikai meghajtó, kártyaolvasó... tehát egy pót gépnek tökéletes ha a fő géppel baj lenne.

    Rá is dobtam a Windowst és fel is ment faszányosan, kicsit használtam és semmi gond... egy ideig. Alapjáraton kb. egy óra után a kép el kezd ugrálni, csíkozódni.
    Gondoltam lekapom a ház oldalát és kézrátétellel gyógyítok, de aztán úgy megsütött az integrált VGA hűtője, hogy engem kell gyógyítani.

    Az létezik, hogy egy gyári megoldás ennyit bír? Szobahőmérséklet 19-20°C volt, tehát még nem is nyári hőmérséklet és semmi használattal, csak úgy magában megfő?
    Rádobtam egy GPU-Z-t és közel 90°C-ot jelzett.
    Kihathat valami a VGA-ra, hogy ennyire melegszik, vagy szimplán ennyire szar a gyári hűtés?
    Apropó gyanánt volt benne egy GeForce GT210-es graf. kártya is, de a kis hűtője és annak zaja előre elriasztott, kiszedtem, gondoltam elég nekem a gyári megoldás is.
    Azt tudom elképzelni, hogy a tulaj a melegedés és abból kifolyó hiba miatt operálta bele a kártyát, vagy esetleg tényleg más miatt melegszik ennyire a kártya... mert nem akarom elhinni, hogy magától a rendszertől megfő :W Gyári hűtés [link]

    Ha nincs jó, ló a szamár is.

Új hozzászólás Aktív témák