Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
PictBridgeTM – Connect your camera directly for simple photo printing
A kamerát egyenesen a nyomtatóra kötöd és nyomtatod a fotót.
Ha a Canon MG5350-ról van szó, az adatlapján a Bluetooth hiányzik. De az opciók között már szerepel egy 55 dolláros tétel, ami a: with optional Bluetooth Unit BU-30 [link]
[ Szerkesztve ]
-
Steven88
tag
Sziasztok
Az ezelőtti kérdésre tudtok valamit segíteni? A memo irás/olvasás csak 3500 valamennyi, ami elég kevés és mitől lehet?
Egy újabb nagyobb gond van. Elindítom a játékot és egyszercsak 2-20 perc múlva a lefagy a gép, nincs jel a monitornál. Driver csere volt, videokari hőmérséklete jó.
A config: sAsus M3N HT Deluxe/HDMI, AMD Phenom X4 9500 4x2200, 2x1Gb Geil ultra 800Mhz pc6400, Gigabyte GTX260 192sp, Hipro 480W, hdd csak egy 160gb-s. 3Dmark06 lefutot jól, rendszer nem mekegszik túl. Nagyon fontos lenne. -
DJ WOKKY
addikt
válasz Elvagyok #29291 üzenetére
Első körben is meg kéne nézni a jumperelésekkel. Vagy jumper nélkül.
Továbbra, ha nem sikerül így, aztán a driverrel sem, akkor ide, vagy sata kabelt neki és úgy megnézni.
Lehet meg kellene formázni /ez akkor gáz, ha adatok vannak a hdd-ken/.
Működőképesek egyáltalán, ezt tudod biztosra ? -
Elvagyok
senior tag
válasz DJ WOKKY #29269 üzenetére
Jelentem XP-t,Service Pack 3.Tehát azt javasolod hogy próbáljam meg az alaplapi USB helyeket is és rakjak fel USB 2.0-ás drivert próbaként!Az alaplap ASRock Pi945GC lap.A HDD-k természetesen jumperelhetők,Master,Cabel Selected,Slave módra.Ezekből csak a Seagate vinchestert ismeri fel de csak odáig hogy 40Gb-s háttértároló de nem ismeri fel önálló meghajtóként,nincs a lemezkezelőben sem.
Soha többé ...
-
Melack
veterán
válasz viperabácsi #29287 üzenetére
Márpedig egy ASUS Setup okozza a galibát. Van olyan program, ami a vonatkozó helyre mutat induláskor msconfigban?
(#29288) vilmaboy: és az mit gyorsít?
[ Szerkesztve ]
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
vilmaboy
őstag
Ehh... besírok... egy számítástechnikai bolt weboldaláról... Kínálatok közt:
Gép újragyorsítása:
HDD optimalizálás, rendszerbeállítások javítása, illesztőprogramok cseréje, vírusirtás, sűrített levegős tisztítás.A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Melack
veterán
válasz viperabácsi #29284 üzenetére
AutoStartnál milyen ASUS programok vannak bent?
Futtatás -» msconfig (ezt írod be) -» majd az Automatikus résznél megnézed
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz viperabácsi #29281 üzenetére
csinálj egy screenshotot. sokat segítene. megnézzük...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Melack
veterán
válasz viperabácsi #29281 üzenetére
Most épp mit? Az sokat segítene.
-
Melack
veterán
válasz viperabácsi #29278 üzenetére
Nem hiszem, max ilyet még nem csináltál.
-
GrandeP
addikt
válasz viperabácsi #29273 üzenetére
jobb klikk a mappában, új szöveges fálj , txt ...
és megadod neki ezt a nevet... amit keres és elmented...
De mivel valami asus setup hivatkozik rá, sztem nem fog menni... biztos h nem volt induló programoknál?!
Lehetetlen h ott ne legyen, ha nem lenne ott, akkor nem indulna el, mikor bootol?!NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
vilmaboy
őstag
a helyén totalcommanderből shift F4. intézőben új szöveges dokumentum. futtatásba beirod, hogy notepad és elmented a file-t ahova akarod stb...
-
Melack
veterán
Asztalon létrehozol egy fájlt, aminél a kiterjesztést átírod .inf-re, az elejére meg azt, amit kiír. Aztán bemásolod oda, ahonnan hiányolja.
-
vilmaboy
őstag
válasz GrandeP #29272 üzenetére
néztem gugli, de a weblapján nem derült ki, hogy fizetni kéne érte. Gondoltam hátha utólag... ráadásul a WinASO Registry Optimizer, WinASO Disk Cleaner, WinASO EasyTweak, WinASO RegDefrag-ot külön letöltéskéne ajánlja fel. Ez nem egyben kéne legyen? Emiatt nem volt tiszta...
-
viperabácsi
addikt
Kérdezném újra ,hogy tudom létrehozni a hiányzó file-t?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
GrandeP
addikt
válasz vilmaboy #29270 üzenetére
Egy ilyen azonnali kérdéses törzstagnak, még mondani kell h google?!...
Egyébként angol, dojcs van, meg még pár nyelv, magyar természetesen nincs közte... asszem fizetős, de most én is lusta voltam rá guuglizni..
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Elvagyok #29268 üzenetére
Amennyiben hibás a 3-as, 4-es port akkor igen, de ha nem, akkor nem ez a hiba forrása.
Megpróbálhatod a front panelnél is.Meg kéne nézni a hdd-ket, hogy van e valami állítási lehetőségük. Továbbá ha szükséges, akkor usb-nek drivert feltenni, mert nem tudom milyen operációs rendszert használsz.
-
Goldmen75
őstag
válasz viperabácsi #29263 üzenetére
MIndenki azt csinál az SSD-jével amit akar! elvileg a 3 év gari előtt még le fogjuk cserélni, ha így rohan a technika Másodsorban meg, van jópár beállítás amivel az ssd idejét lehet kitolni, ennyi, de azé van hogy használjuk De Te egyébként a töredezettségmentesítésre gondoltál, nem a karbantartásra, mert előbbit valóban feleslehes lenne végezni!
-
kjani18
őstag
válasz philoxenia #29250 üzenetére
bocsi, semmi
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz viperabácsi #29263 üzenetére
Karbantartást szabad, sőt ajánlott, töredezettségmentesíteni nem szabad!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
GrandeP
addikt
válasz viperabácsi #29258 üzenetére
Akkor hozd létre, a keresett fájl a keresett mappában és imádkozz h elég legyen neki... ha nem akkor futtass egy winaso-t...
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Elvagyok #29251 üzenetére
Igen kompatibilisek egymással.
Egy dologban térnek el, az pedig a sebességük.Tehát egy usb3-as eszközt nyugodtan tudsz használni a 2-es vagy akár az 1-es usb típussal is, csak az írási/olvasási sebesség nem lesz olyan gyors mint amit az usb3-as eszköz tud. Ilyenkor az 1-2-es eszköz sebességével fog működni az eszköz.
Goldmen75: én utóbbit szoktam ajánlani évente egyszer reinstall Ezzel biztosan rend keletkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Goldmen75
őstag
válasz viperabácsi #29256 üzenetére
SEMMIT!!! Ne használj ilyen buzi programokat! Legyen egy normális víruskergető, egy malvare/féreg írtó, meg néha lefuttatod a lemezkarbantartót aztán hali! Én mindig mindenkinek elmondom, hogy vagy csináljon egy ghost mentést a gép telepített állapotáról, vagy legalább évente 1x reinstall, ENNYI
-
spista222
addikt
válasz GrandeP #29257 üzenetére
Én még egyszer sem használtam egyik programot sem turkálok én a regisztrációs adatbázisban nem kell nekem ehhez külön program
Amit bekapok vírust azt is live CD-ről kell töröljem mert mindegyik vírusirtó besz@rik ha éppen fut a "vírus".
Régebben is kiírta hogy újra kell indítani a gépet és majd letörli újraindítottam és még mindig megvolt -
GrandeP
addikt
válasz viperabácsi #29256 üzenetére
futtatás, vagy win7-nél elég a keresőbe írni... msconfig és automatikus indítás..
Ccleaner helyett bármi jobb, én évekóta a winaso-t használok, de ez igazából szakmai titok...
Kb 3-4szer is lefuttathatod a ccleannert ez utána még talál 3szor annyi hibát mint amaz első alkalommal, és csak olyat töröl ami nem kell, ha hiba azt meg javítja...
Ezt a ccleanert itt a péhán, annyire ajnározzák, mindenki rágerjed, de ugyanígy a drivergeniusra is...
És egyszerűen, nem lehet róla leszoktatni a népet... lásd még: avast és avg mint jó virusírtó. muhahahaNEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
GrandeP
addikt
válasz viperabácsi #29254 üzenetére
Hányszor kell még elmondani h ccleaner az ördög szoftvere, semmire sem jó, illetve csak egy dologra h szétbatyja a rendszert...
Én még senkinél nem láttam h jól működött volna, ez ugyanolyan, semmire való, mint drivergenius az is csak bugot okoz...
Hogy segítsek is jelen pillanatban, rendszerindításnál nézd meg, mi hivatkozik erre?! És szedd ki a pipát...
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok!Lenne egy láma kérdésem.Lehet hogy azért nem ismeri fel az USB portom a vinchestereket (van hozzájuk mindenem,USB kábel hozzá csatlakozó ami ATA,SATA,notbook ATA-hoz való továbbá adapter 220/5-12 Volthoz) mert ezek a vinchesterek régiek míg a Pendrive,az Mp3 2.0-ok és így tudja őket az alaplapom kezelni.Egyuttal azt is kérdezném hogy az USB 1.0 kompatibilis-e az USB 2.0-val?Laci.
Soha többé ...
-
nagyúr
Üdv. Mindig is érdekelt, hogy a nagy játékfejlesztő cégek milyen íróval szokták kiírni a lemezeket, hogy több mint 5 év elteltével is jól olvasható a lemez? Milyen minőségben?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Joci93 #29240 üzenetére
topikjában próbáld meg.
-
Dell XPS
veterán
válasz Ryder62 #29242 üzenetére
Hali,
Ki tudod szűrni, ha közvetlenül a modemmel kötöd össze a gépet (router kiiktatva), ha így rendben, akkor.... Esetleg egy router reset, vagy egy másik port kipróbálása is segíthet. (nem tudom, hogy van Nálad kialakítva a hálózat) Így lehet haladni elsőre....
Üdv, Dell XPS
-
Ryder62
őstag
Hali
Mostanában a Win7 elkezdte azt csinálni hogy az üdvözlő képernyő után megfagy és nem tölt be. Csak az egér látszik a fekete képernyőn. Eddig 3 alkalommal csinálta ezt. Ilyenkor nem is tölt semmit.
Mivel routert használok, lehetséges az hogy valamiért nem találja a hálózatot, vagy valami hasonló miatt fagy le mert azt keresi? Gép bekapcsolása elött mindig bekapcsolom a routert. Az első alkalommal mikor ezt művelte kikapcsoltam a routert és resetet nyomtam a gépnek és betöltött. Ma reggel is eljátszotta ezt kétszer is egymás után. A második után kapcsoltam ki a routert így harmadik próbálkozásra már betöltött.Azért gondolok a routerre mert már párszor láttam hogy valamiért nem érzékelte a hálózatot rendesen, egy sárga felkiáltójel volt a hálózat ikonján és ilyenkor barom lassan töltött be a gép. Ilyenkor ki majd be kell kapcsolni a routert és megjavul.
-
vilmaboy
őstag
válasz Wasquez #29235 üzenetére
seed szerverre gondolnék. fizetsz 1500 pénzet havonta és fut egy torrent kliens neked (normálisabb helyeken) korlátlan slotta és 40-60 GB tárhellyel, 100/100 as vonallal. Amikor leszedte a szerver a torrentet, akkor a szerverről ftp-vel lehúzod magadnak... A szerver szépen vissza is seedel és nem lesznek hit-es torrentjeid (ncore) vagy ratyi arányod. /ha érdekel írj egy privit és javasolok egyet, ami nekem nagyon bejött/
-
Joci93
senior tag
Valaki segítsen please.
Excelben hogyan kell olyan függvényt írni, ami kettes számrendszerben számol. (Ha számokat cserélgetsz, akkor is működik az összeadás. pl.:1 0 1 1 1 1 0 1;
0 0 1 0 1 0 1 0Ezeket kéne összeadni.
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
brd
nagyúr
válasz huntermati #29238 üzenetére
Elsősorban abba megy bele. Az AM2(+) alaplapban használat az extra lehetőség (bár nem mindegyikben működik).
The only real valuable thing is intuition.
-
huntermati
aktív tag
Helósztok.
Lenne egy kérdésem, hogy:
AMD Phenom(tm) II X4 965 processzor belemegy AM3 foglaltba is?
Köszi
-
Joker_5x
tag
válasz #65675776 #29236 üzenetére
Érdekes cikk a sok grafikon bezavart igy este de kiderült amire kiváncsi voltam az amd fx verri az i3-at aszem amd mellett maradok de lehet várok még 1 honapot és ha félretudok rakni fizubol akkor i5-ös intel lesz belöle mert az takaritotta mindet
Köszi a segitséget !!
[ Szerkesztve ]
Az élet labirintus, de valahogy senki sem keresi belőle a kijáratot.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van olyasmi megoldás a netten, hogy össze tudok állítani letöltési listákat, esetleg be is tudom csomagolni őket, úgy mint ha a saját gépemen tenném azt, és egy másik helylről ahol van rendes internet, ott egy zip ként tudom leszedni a cuccot?
Esetleg torrent hasonló módszerrel megoldható szerintetek valahol?PC
-
Joker_5x
tag
válasz #65675776 #29233 üzenetére
A magok száma nem izgat csak gyors legyen és ne aludjon ha játszani akarok azaz ne akadozzon tom hogy azt befojásolja még más is de mondjuk szoktam konvertálni videokat meg emulátorokkal is játszok pl.:wii, ps2-ő és jó lenne ha ezeket mind birná na meg persze az új játékokat is vihetné gond nélkül .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Joker_5x #29232 üzenetére
Talán ne egy azonos órajelű, de jóval olcsóbb processzorral hasonlítsd össze... Teljesítményre sem ugyan az a kettő.
Azért ha már ki akarsz adni 28k-t egy procira, inkább egy négymagost vegyél. (LGA775-öst meg mág véletlenül sem vennék már.)
De ha nem a magok száma a lényeg, akkor intel vonalon ennyiért mondjuk ez. Teljesítményben ég és föld a kettő.
AMD vonalon meg mondjuk ez.
-
Joker_5x
tag
Jó estét az úraknak és a hölgyeknek !!
Az lenne a kérdésem melyik processor a jobb játszásra kéne az órajele ugyanolyan mind a kettönek !!
Válaszotok elöre is köszönöm !!
(Na meg mit kell nézni ha procit veszek hogy ne kelljen megint kérdezni ha netán szétnéznék még jóbban )
-
Eternitys
aktív tag
Hi,
Olyan gondom lenne hogy egy programot szeretnék a Startmenu/Minden program/Indítópultba betenni hogy automatikusan induljon a windowsal, de hiába klikkelek jobb egérrél az Inditopult mappára a Start menuben(majd Megnyitás) nem nyílik meg az explorer hogy a program parancsikonját bemásolhassam oda.
Van valakinek ötlete mi lehet a gond? -
törölt tag
válasz unravel #29218 üzenetére
Kisflexel, 1 milis vágó koronggal. Ha nem szeretsz sokat szöszmötölni, akkor be indítod, úgy gyorsabb...
Nagy részét késheggyel, éles hegyes tárggyal óvatosan lekaparod, a maradékot alkohollal, arcszesszel, vagy WD 40-el, mindet pzs-re vagy vattára vagy pamut rongyra téve. -
pocokxx
Közösségépítő
-
DJ WOKKY
addikt
-
Bjørgersson
félisten
-
unravel
őstag
üdv
mivel távolítsam el a megszáradt pasztát a processzorról? mivel csináljátok? mindenki írhat öletet. köszönöm.
¯\_(ツ)_/¯
-
@matthew@
őstag
válasz CoolMan #29210 üzenetére
Én is ezért gondolkoztam el és ez tűnt a jobb megoldásnak, viszont ha lehúzom a többit, felteszem az IDE-s HDD-t majd megnéztem mindent, amit akartam és visszadugom a SATA-akt az IDE-t meg lehúzom, akkor a boot sorrend meg minden egyéb beállítás megmarad, ugye?
Matthew 24:42
-
@matthew@
őstag
Olyan kérdésem lenne h jelenleg van 2 db SATA II-es csatlakozóval összekötött vinyó a gépemben, egy HDD és egy SSD, az SSD-n van a rendszer, a HDD-n meg az adatok. Viszont szeretnék egy másik HDD-re feltenni egy Win8-at próba erejéig, ami IDE csatis. Ezt hogyan kéne BIOS turkálás nélkül megúsznom? Húzzam le a SATA-s meghajtókat és az IDE-s HDD-t dugjam csak rá, és tegyem rá fel a rendszert, vagy ha hagyom a SATA-s meghajtókat akkor mindenképpen át kell állítanom a BIOS-ban a boot sorrendet, vagy nem?
A lényeg az h utána lehúznám az IDE-s HDD-t mert tényleg csak próba-képpen menne fel a Win8 és utána menne vissza az SSD meg az eredeti HDD. Ez megoldható valahogyan?Matthew 24:42
-
SpZ
senior tag
üdv
Gépet állítok össze, kíváncsi lennék a véleményetekre. A gép szigorúan játékra lesz használva.
AMD:
TÁP: FSP HEXA 400W
LAP: ASRock 970 Extreme3
CPU: AMD FX-6100 3.30GHz
Cooler: Alpenföhn Triglav / Arctic Cooling Freezer 13 CO 24hrs
RAM: G.Skill PC3-12800 (F3-12800CL9D-4GBNQ)
VGA: Asus ENGTX550 Ti/DI/1GD5 1GB / GIGABYTE HD7770 1Gb OCINTEL:
TÁP: FSP HEXA 400W
LAP: ASRock P67 Pro
CPU: Intel I3 3220 3.30GHz
Cooler: Alpenföhn Triglav / Arctic Cooling Freezer 13 CO 24hrs
RAM: G.Skill PC3-12800 (F3-12800CL9D-4GBNQ)
VGA: Asus ENGTX550 Ti/DI/1GD5 1GB / GIGABYTE HD7770 1Gb OCÁrban minimális az eltérés.
-
Winne
nagyúr
Mi az a WLAN pictbridge nyomtatóknál? Hogyan működik? A sima ugyebár egy sima usb aljzat a nyomtatón, amibe be tudok dugni az usb-s eszközömet és nyomtatni.
Efelett a Canon 5350-es nyomtatón a bluetooth teljes értékű beépített bt vevő? Ráküldöm a cuccot és nyomtatok?
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz AkosAkos #29202 üzenetére
Hát, ha valahogy működésre is bírnád, nyugodt szívvel akkor sem tárolhatnál rajta semmit... Ahhoz mérten, hogy milyen áron lehet most nagy tárkapacitású pendriveot kapni, szerintem nem éri meg a "szenvedést".
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest