Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Video digitalizálás
- Lézervágás, gravírozás
- Akciókamerák
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Egér probléma
Aktív témák
-
Tompo92
senior tag
Hali..
Lenne egy kérdésem..
Most szereltem össze egy gépet "pár pill a lélek tartja egyben" és rohadt hangos..
Alvó állapotban lehet olyat hogy a kapcsolat maradjon? tehát a letöltés menjen.
Mert rohadt hangos és így nem tudok aludni. A letöltés meg jó lenne ha lejönne reggelre. -
PH-User
addikt
Hi!
Eltökéltem magam, hogy teljesen végigjátszom a GTA San Andreas-t.
Van egy küldetés, mikor egy házba kell belopózni és fegyverrel teli ládákat lopni.
Első ládát kiviszem a kocsihoz, aztán mikor a másodikhoz megyek, nyomok egy ENTERT-t, hogy felvegyem és összeesik a főszereplő, egyből meghal, 0% élet, kórház.
Kb. 10x próbáltam már, de mindig erre jutok.
Másnak is volt már ilyen gondja?
Van rá valami megoldás?Előre is köszi.
-
Vicoo
senior tag
válasz
lacika8006 #37694 üzenetére
Nálunk a közös családi gép be tud kapcsolni egérkattintásra, akkor is ha ki van kapcsolva. A sajátomon nem próbáltam még, de szerintem ezzel is menne.
-
Irvkhf
aktív tag
válasz
lacika8006 #37692 üzenetére
Biztos ? Szerintem nem mert ez már régebb óta van. Mit értesz alvó mód alatt ?
[ Szerkesztve ]
-
Irvkhf
aktív tag
-
oregcsóka
őstag
Ha már ventillátor téma: Van egy 12cm-es ventim, kijön belőle egy plussz vezeték, a végén egy picike hőérzékelővel. Hogyan tudom magas fordulatra bírni a ventit? Ha levágom a hőérzékelőt és rövidrezárom a vezetékét?
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok !
Azt tudja valaki hogy kell be állítani a bios ban hogy a gép egér mozdításra vagy billentyű nyomásra induljon ki kapcsolt állapotból ?
-
lacika8006
tag
válasz
sklopp #37683 üzenetére
igen tudom, nekem két 12 cm-es revoltec airguard prorl66 ventim van, amit használtan vettem itt a ph-n, dobozosan, de ezen átalakítókat az előző tulaj megtartotta magának. Ez halk venti ezeket nem kell leszabályozni, másiknak szeretnék 7-et adni, csak kiványcsi lettem volna az ell tipusára....ha "gyártani" akarnék magamnak ilyet .
Erre lettem volna kíváncsi hogy mennyire megbízható, vagyis ajánlott. nagy köszönet djculture!
esetleg 9 voltra is tudsz ell-t mondani?[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz
lacika8006 #37682 üzenetére
Ezt a 12v meg 5 volt közös terhelését én nem ajánlom Amúgy 12voltos részt 56ohmos 1w ellenállással lehet leosztani.
-
sklopp
őstag
válasz
lacika8006 #37682 üzenetére
A linkelt lehetőség tökéletesen működik. Mellesleg sok venti gyártó eleve mellékel ilyen toldó kábelt a termékéhez pl.: [link]
-
lacika8006
tag
Sziasztok!
A táp molex-ének 12 voltos ágából szeretnék 7 voltot csinálni. (venti meghajtására)
ezt a lehetőséget találtam egyiknek
(ez tényleg így van, vagy csak valami kamu?) bocsi most láttam máshol, hogy működik ez is.
itt hagyom hátha valakit érdekel.másik lehetőségként az a 12 voltos szál ellenállással történő bővítése, melyeket bizonyos ventikhez kapni. (Ez biztos működik, csak ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy milyen tip-ú ell.-t kell venni?)
az ellenállás tipusa viszont érdekelne...[ Szerkesztve ]
-
TAKÍÍ
tag
NA hát akkor válaszolok a kérdésemre, mert elég nagy lámaság....tehát a hifin nincs OUT JACK és én az AUX kimenti kábelt dugdostam a hangkártya LINE IN jébe......
Ennyi... Éreztem én, hogy itt valami nem stimmel.....
de nem baj megoldódott
A lényeg ugye, hogy a hifi fülhallgató részét kell összekötni a a hangkarival mer az a kimeneti...NA akkor itt a kérdés: Mennyire jó ha így veszek fel? Mármint egy fülhallgató kimenettel?
Ha egy jó kétkazettás magnó deckről vennék fel? az mennyivel lenne jobb.....???? -
szkury
aktív tag
Air Live MU-7000
Olyan iránt érdeklődnék, hogy van egy ilyen médialejátszóm. Raktam bele egy 60 Gb-os wincsit, előtte megformáztam fat32-re (1 partició). Pc-vel usb-n keresztül tudok másolni rá, viszont amikor összekötöm a TV-vel, azt írja ki, hogy nem talál fájlokat. Raktam rá mp3-t, avi-t is külön zene ill. film könyvtárba.
Mi lehet a gond?
Ha vkinek van ilyen, és tudna segíteni! -
Compaku
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az alább konfignak elég lenne-e egy 450W Chieftec táp.
alaplap: Gigabyte GA-870A-UD3 alaplap
RAM: KINGSTON 6144MB HyperXXMPT1DDR31600MHz
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE
VGA: SAPPHIRE HD 6790 1GB GDDR5 PCIE
HDD: SAMSUNG 1TB F3 7200rpm 32MB SATA2
HÁZ: THERMALTAKE VM600M1W2Z Dokker BlacX
ODD: NEC AD-7261S-0B Fekete -
TAKÍÍ
tag
Na Kazetta (analog hang) digitalizálásáról van szó.
Hangkártya: Audigy 4 (jo félé annó ilyet csinááltam már vele és erre acélra nekem megfelelt)
Gép: régi AMD 2600 Barton Xp velNa a baj az hogy nincs két kazettás deckem hozzá, hanem egy Hifi van csak AUX kimentettel.( régen egy decket rákötöttem a Line in re és a többi helyre pedig egy 5.1-es hangfalat. a gond az hogy a deck tönkrement
)
Jelenleg:Hangkártya gépben feltelepítve minden progi minden driver.
1) A hifi aux kábelét ha a (zöldbe)a két front csatlakozóba dugom akkor van hang ez oks.
2) a Kábelt rádugom line inre és semmi.........néma, teljesen mármint a felvett anyag.....
pedig mindent megnéztem........ mixer........speaker beálítások......3) Na szerintem valamelyik kábelt rossz helyre dugom csak nem tom hova kéne ........rég csináltam már ilyet.....mi lehet a gond....??
-
dajani
tag
Sziasztok.
Gridbe mit kell beállítani, hogy ne legyen beragadva a gáz?
Logitech Momo Racing kormánynál. -
törölt tag
válasz
Synthwave #37669 üzenetére
Az Athlon XP-k órajele egyébként is 1333MHz-ről indult. Legalábbis asztali vonalon.
Viszont most már jó lenne tudni milyen proci is az valójában. Mert ilyen órajelű asztali Athlon nem volt semmilyen maggal.
Regirck: AM2 procit nehéz lesz s462-es lapba rakni... Bár megoldható, csak akarni kell.
[ Szerkesztve ]
-
-
csebi1
csendes tag
sziasztok lenne egy nagy problémám szeretnék venni 2*2gb ramot és sok mindent olvastam a neten az alaplapomról MSI MS-7301 (Packard Bell OEM)
az a kérdésem hogy támogatni fogja a ramot vagy ne is próbálkozzak ha lehet privibe írjatok VÁLASZOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM[ Szerkesztve ]
-
balikabo
tag
Hali sziasztok! Kérdésem az volna hogy mia jobb 6 GB ram 800 MHZ-n vagy 4GB 1066-on?
-
Kleroo
veterán
Nem találtam jobb helyet a kérdésnek:
Mivel lehet videót lopni a desktopról?
Google mapsről kéne lementenem egy bizonyos képsort.(mindig ránagyítva egy újabb objektumra,mint a menő amcsi filmekben)
Adobe captivate-et próbáltam befogni erre is,de nem az igazi.Bár talán megoldható. Nincs valami jobb szoftver amit szépen be lehet konfigurálni az "ügyre"? -
kenwood3
addikt
válasz
kornyiktamas #37655 üzenetére
Jó lenne tudni milyen a ram pontosan de itt meg tudod nézni mit támogat biztosan [link].
(#37657) Kleroo HyperCam esetleg ?[ Szerkesztve ]
-
kornyiktamas
aktív tag
Hali
asus p5vd2-mx alaplap kezelni tudná ezt a ramot:
1GB DDR2/800Mhz
köszi. -
nrgxxx
tag
Sziasztok,
Miért van az, hogy a BSplayer-en nézett filmek nagyon-nagyon halkak a mediaplayerhez képest? Mit kell beállítani hogy alapértelmezetten is úgy szóljon mint mondjuk a Wmp?
köszi
-
-
DrKing
csendes tag
UP nekem!
Már régóta tervezem egy otthoni "szerver" készítését, amivel tudom rendszerezni a fájljaimat, és nem utolsó sorban torrentezni is tudok rajta.
A lényegre térve, itthon két konfigurációm van amit 0 Ft ráköltéssel össze tudnék hozni:
1. alaplap: Gigabyte GA-7N400E CPU: AMD Athlon XP 1250+
RAM: 1GB
2. alaplap: INTEL D865GLC CPU: Pentium 4 2,4GHz Socket 478
Véleményetek szerint, melyik lenne a megfelelőbb ilyen célra (fogyasztás, sebesség, stabilitás stb. )? Kérlek az előnyeit és a hátrányait is foglaljátok össze a két konfigurációnak.
Köszönöm. -
Miki85
tag
Sziasztok!
Van egy asztali gépem amiben van egy Wifi hálókártya és azon keresztül szeretném használni a netet. A router az egyik szobában a gép a másikban van. Kb 1 percig van net és utána lecsatlakozik róla. Mi lehet a gond? Elveszti a jelet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Itt kérdezek, mert csak jobban pörög a topic..
Szóval, azt tudja-e valaki, hogy 000webhost-ra Drupal 6.20 telepíthető-e?
Előre is köszönöm!
-
DrKing
csendes tag
Már régóta tervezem egy otthoni "szerver" készítését, amivel tudom rendszerezni a fájljaimat, és nem utolsó sorban torrentezni is tudok rajta.
A lényegre térve, itthon két konfigurációm van amit 0 Ft ráköltéssel össze tudnék hozni:
1. alaplap: Gigabyte GA-7N400E CPU: AMD Athlon XP 1250+
2. alaplap: INTEL D865GLC CPU: Pentium 4 2,4GHz Socket 478
Véleményetek szerint, melyik lenne a megfelelőbb ilyen célra (fogyasztás, sebesség, stabilitás stb. )? Kérlek az előnyeit és a hátrányait is foglaljátok össze a két konfigurációnak.
Köszönöm. -
henny
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne a számítógépemmel, hogy (azért mondom ezt mert ezzel szeretnék játszani és mert leginkább itt mutatkozik meg a hiba) a Sims 3-at mikor elindítom a betöltéseknél az elején még minden oké, aztán mikor a város képét hozza be akkor amikor az integrált videokártyámat használom akkor is és még a "külső" videokártyámnál is, színes pixel kockákkal van tele a kép. Ha pedig éppen olyanja van a gépnek és sikerült szépen behoznia a várost, akkor meg folyton megakad néhány másodpercre a kép, villan egyet és utána ugyan úgy fut tovább a játék, aztán a későbbiekben, mikor úgy gondolja kilép a játékból és azt írja, h az alkalmazás bezárult. Nem a játékkal van a gond mert már máskor egy másik gépen is játszottam vele és tökéletesen működött.
Olyan is előfordult a "külső" videokártyámnál, h villan a kép, majd ha helyreállt akkor ezt a hibát írja: NVIDIA Windows Kernel Mode driver 275.33 és h sikerült helyreállnia.
Volt olyan is h kék halált kaptam BAD_POOL_HEADER szöveggel amivel szintén nem tudom mit kezdjek. Nem tudom mivel lehet a probléma. Memtestet is futtattam ott nem írt hibát semmire. Csináltam túlterhelést is.. bírta, egészen addig amíg a win 7 Purble Place nevű játékával nem játszottam. Akkor is csak néha megakadt a játék.
Én nem nagyon értek a gép hardveres részéhez ezért szeretnék segítséget kérni. Még garanciásak a gépem alkatrészei, de az alaplapé szeptemberben lejár..
Itt vannak h mi van a gépemben:
- Gigabyte alaplap, AMD Athlon II X2 245 processzor
- Memória: Kingmax 2GB DDR3
- "külső" videokártya: NVIDIA GeForce 9500 GT 1GB
- 1db 500 GB-os Hitachi HDS721050CLA362 Winchester van ami 3 részre van osztva, 2 egyenlő és a maradék kb 58GB amin a windows van
- Integrált videokártya: AMD 760G ATI Radeon 3000 256MB (Giga-Byte Technology)[ Szerkesztve ]
-
fess
őstag
sziasztok
az mitől lehet,hogyha az adatlapomon lévő confighoz még csatlakozik egy ide vinyó,és arra másolok (kb 35-40MB/sec-el másol) akkor nagyon beáll a gép,szinte semmit nem lehet rajta csinálni? -
DI3S3L
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre szorulnék. Kicsit értetlenül állok a probléma előtt ami a következő. Van egy Gigabyte GA-H55M-UD2H alaplapom, amiben egy Intel Core i3 550-es CPU dolgozik, és emellett van a "fedélzeten" 4096Mb RAM. A probléma ott kezdődik hogy 4Gb RAM-ból az operációs rendszer (élményindex) 3,87Gb-ot lát, ugyanakkor az "all CPU meter gadget" 3959Mb-ot lát, a BIOS pedig az összes telepített memóriát látja, tehát 4096Mb-ot.
A kérdésem az volna hogy most akkor melyik mond igazat? 64bites az operációs rendszer (Windows 7).
Hallottam olyanról is hogy az integrált grafikus processzor miatt lecsíp egy bizonyos mennyiséget grafikus memória gyanánt, ezek szerint akkor ez okozná ezt a problémát? De ugyanakkor az integrált grafika le van tiltva a BIOS-ban mert 2db Radeon 5770-es kártyát használok. Mivel memória bővítésem töröm a fejem, ezért hogy ha megtoldanám még 2x2Gb memóriával abban az esetben is lecsípne egy bizonyos mennyiséget minden bizonnyal, memory remap funkciót kerestem a BIOS-ban de nem találtam, kicsit utána olvasva a dolognak azt olvastam hogy a H55-ös lapok ezt a funkciót automatikusan végzik el.Nektek erről mi a véleményetek, Ti mit javasolnátok, illetve a 3 mutatott érték közül melyik a reálisabb?
Segítségeteket köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
gergo0328
senior tag
Sziasztok!
1.Kérdésem az lenne hogy milyen programokkal tudom megnézni a gépem stabilitását.
2. Pedig az hogy az adatlapomon lévő konfigot a tápom elbírná ha nem HD 5850-es VGA hanem egy 570/580-as Nvidia lenne benne?
Válaszokat előre is köszönöm!
Tóbi
-
salgocomp
senior tag
válasz
30z.Samu #37628 üzenetére
VLC Player is képes feliratcsúsztatásra, én már jó ideje ezt használom filmézésre.
-
donjohnson
addikt
válasz
fastleslie #37631 üzenetére
nincs valami hibásnak tűnő alkatrész a kártyán, vagy valahol gyenge forrasztás nyomai?
-
kenwood3
addikt
válasz
fastleslie #37631 üzenetére
Értem , akkor passz
-
netseft
aktív tag
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Van egy anime sorozat, amit szoktam nézni, japán verzióra adnak ki rá magyar feliratot. De nekem az angol változat szimpatikus lenne, de sajnos nem való hozzá a felirat, ami az időzítést illeti. Kérdésem az lenne, hogy erre van-e valami megoldás? Esetleg később kezdje el a feliratozást és akkor hozzá tudnám igazítani az angol verzióhoz.
Köszi szépen előre is a válaszokat!
-
kenwood3
addikt
válasz
fastleslie #37625 üzenetére
Nálam akkor hiányzott szín a monitorból amikor kiderült , hogy meg van szakadva 1 kábel a monitor kábel belsejébe , de mikor megmozgattam a kábelt mindig vissza jött .
-
fastleslie
senior tag
Van egy retro gépem, abban egy GF2 GTS kari. Hibája: nincs piros szín. Valakinek van ötlete, mi okozhatja? D-SUB csatlakozót átnéztem (nincs-e benne kosz...) AGP foglalat tiszta, kártya foglalata sértetlen...
-
ƵøŁĭ
veterán
Üdv
Gépem win32 Salityvel van megfertőzve,bármit megnyitok egyből ugrik az AV-om.Hogyan tudom teljesen eltávolítani ezt a vírust?Nagyon szenvedek vele ,1 removert már futtatam de nem segített eddig.
[ Szerkesztve ]
-
szpal17
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-P55-UD3L-es alaplapom. Minden tökéletes rajta viszont van egy hiányossága...méghozzá nincs rajta optikai hang kimenet...
1 db coaxial S/PDIF Out van rajta, viszont a házimozin csak optikai...Mindenképp digitális hangot szeretnék ha lehet minőségromlás nélkül...(kínai műanyag átalakítós cuccok kilőve)Miként lehet a kettőt összekombinálni?
-
CSÜLKÖS
tag
Sziasztok!
Van egy Windows 7-hez készült Magyarország témacsomag fájl,ami nagyon tetszik nekem,de Windows XP-m van.
Hogyan tudnék ebből a csomagból magamnak háttérképet varázsolni?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
qfm
őstag
válasz
Synthwave #37618 üzenetére
Egy cég honlapján szeretném felhasználni mint default album borító. De mivel nem ismerem a készítőjét (2 különböző oldalon is megtaláltam egyébként), és nem is szeretnék vele egyezkedni, gondoltam van valami képtár neten, ahol van ilyen jellegű kép (igen, nyitott fotó album valami jól kinéző formában), és ingyenes további felhasználásra, mindenféle esetleges tulajdoni kérdés, és engedély kérés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
qfm
őstag
Sziasztok,
nem tudja valaki hol találhatnék szabadon felhasználhatóként ehhez hasonló képet neten?
Igazából ez tökéletesen megfelelne, csak a jogi dolgok ugye. Ezért kellene szabad felhasználásúként.
[ Szerkesztve ]
-
gabitoo88
tag
Sziasztok van egy kis problémám!
Van 1 számítógép és van egy Dlink DI-524-es router vezetéknélkül összekötve!
Internetszolgáltató: T-homeaz a problémám hogy mikor beállítom a felhasználónév jelszót a routeren és szeretném hogy felcsatlakozzon akkor ezt írja a LOGba :
Thursday July 31, 2008 00:05:53 PPPoE start to dial-up
Thursday July 31, 2008 00:05:53 PADI sent
Thursday July 31, 2008 00:05:54 PADI sent
Thursday July 31, 2008 00:05:54 PADI sent
Thursday July 31, 2008 00:05:56 DOD:triggered internallyA végeredmény hogy nem csatlakozik automatikusan se kézileg!
Egyedül a számítógépről tudok csatlakozni a netre betárcsázással!!!!Jó lenne ha tudna valaki valamiféle megoldást mert akad még egy noti is amit nem akarok állandóan ezek miatt mobilnettel használni!!
segítségeteket előre is köszönöm!!!!
-
Spet
addikt
Bevallom tévedtem az tényleg egy PCI-e x16 slot.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
kornyiktamas #37602 üzenetére
nem nevettet itt senki senkit!
Egyszerű a dolog, megmondod mi a pontos típusa az alaplapodnak és mi válaszolunk. De ha nem mondod meg, csak egy fényképet biggyesztessz ide, akkor csak azt tudjuk mondani, ami a képen szerepel !!!!!!!!!
Szóval mint korábban is többször kérték, adj egy pontos típust, ha szeretnél választ kapni a kérdésedre ! -
vanye
senior tag
válasz
Kicsit nevetséges, amit művelsz. Szedd le az AIDA64 nevű programot, tedd fel, és csekkold le az alaplapod típusát. (Alternatív megoldásként lesd meg saját szemeddel az alaplapodon, milyen fajta a mobo.)
Amúgy az alaplapod valóban PCI Express-esnek tűnik, amit az LGA 7775-ös foglalt is alátámasztani látszik. A hűtőbordára meg vagy bütykölsz egy ventit, vagy nem. Nem létszükséglet. HD 4350 pedig (amennyiben a lap valóban PCI Express-es) gond nélkül belemegy. Ugyan a kártya PCI E 2.0-ás, de visszafelé kompatibilis. -
Spet
addikt
válasz
Jó akkor, hogy legközelebb, hogy elkerüljük az ilyen eseteket akkor indítsd úgy a kérdésedet hogy mi az alaplap neve és konkrét típusa. Mivel te csak azt a részt fényképezted le ahol az AGP-s csatlakozó volt és később sem tudtam hogy milyen lapról volt így adtam tanácsot.
-
Spet
addikt
válasz
lecsokolbi #37600 üzenetére
Tessék a szerelési útmutató Ha garanciális még a laptop akkor feltétlen meg kell kérdezni, hogy nem-e jár garancia vesztéssel egy ilyen művelet!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- MacBook Air 2020 M1/8GB/256GB magyar billentyűzet
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből