Csodálkoznék is rajta ha megint megtennéd... 
[ Szerkesztve ]
♫ X-Fi ♫ ¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\o=d[(^ ˛ *)]b=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿¯ ♫ Xtreme Fidelity ♫

Csodálkoznék is rajta ha megint megtennéd... 
[ Szerkesztve ]
♫ X-Fi ♫ ¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\o=d[(^ ˛ *)]b=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿¯ ♫ Xtreme Fidelity ♫

Sziasztok.
Ma sikerült megvásárolnom a SB X-Fi Titanium HD hangkártyámat.
Beraktam a gépbe, felraktam a drivert. Optikai kábelen keresztül használom. Viszont olyat csinál a windows, hogy az óránál található hangerőszabályzó nem működik.
Egyáltalán nem tudom hangosítani illetve halkítani a hangforrást.
Valakinek valami ötlet?! 

A Titanium HD az alapértelmezett eszköz, pontosabban az optikai kimenet?
Amúgy egy ilyen komoly kártyát nem érdemesebb az analóg kimenetén keresztül használni? 
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

Optikai kimenetbe van dugva a csatlakozó.
Z5500 szépen írja dts Digital, viszont a hangerő szabályzó nem működik a OS.-ben.
Mint ha folyamatosan 100%-on szólna, így a hangfalrendszert kell hozzá igazítanom.
(eddig ugye fordítva csináltam, z5500 feltekertem félig mert úgy is elég hangos, majd a géppel állítottam alkalomhoz illően a hangerőt)

Ha digitális csatlakozáson hangerőt állítassz, akkor a dinamikatartományt csökkented. 
Azért én rákötném analógon is, ha nem kell a térhangzás, szebben kéne szólnia úgy.
5.1 jel csak veszteségesen tömörítve tud átmenni 1 szál optikán legjobb tudomásom szerint.
[ Szerkesztve ]
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

persze mivel itt vonaljel van. szerintem a rendszereden kell halkítanod pl: erősítő
HAF 932,AMD FX-8120,Asrock 990FX Fatal1ty,8Gb Corsair 1866Mhz, X-FI Titanium Fatal1ty, SAPPHIRE HD5850

Azt remélem legalább tudod hogy a Logid most kb majdnem úgy szól mintha az alaplapi digitális kiemenetre kötöted volna rá, annak ellenére hogy az eddigi legjobb X-Fi hangkarit vetted meg ! 
[ Szerkesztve ]

Nem hiszem.
Mert az alaplapi nem tudott 5.1 et digitálisan. Jelentős különbség van a hangerő illetve az adott hang minősége között még digitálisan is az integrálthoz képest.
Érezhető különbségeket lehet hallani játékok alatt.
Bár nem értem miért járok jobban hogy máshogy kötöm össze.
Akkor elvész az 5.1 nem?! Egy hangfalrendszernél szerintem minimum az 5.1 hogy ha adott minden cucc hozzá.
Szar Blu-Ray filmet Stereó*ban nézni...
Nem vagyok nagy mágos ilyen téren. De gondoltam kipróbálok a Xonar után egy Creatív hangkártyát is.

Optikain 24bit/96khz amit kiad, drágább erősítők zöme ennyit tud, analog-on 24bit/192Khz/109dB Minőségre szerintem egy optika jobb főleg ha komolyabb erősítővel van szerelve a rendszer, itt az erősítőn múlik úgy is a hatás. A te esetedben viszont egyértelmű az analog(3 jack és kapcs 6ch in re) nem fogsz hallani szerintem különbséget.
[ Szerkesztve ]
HAF 932,AMD FX-8120,Asrock 990FX Fatal1ty,8Gb Corsair 1866Mhz, X-FI Titanium Fatal1ty, SAPPHIRE HD5850

Elnéztem analog og 24/192/124dB amit kiad, annál jobb 

Esetleg tudja valaki hogy a fent említett hangkártya mennyit fogyaszt?! (SB X-Fi Titanium HD)
Úgy érzem rendelhetem az 1KW tápot. Addig nem akartam amíg nem adta jelét hogy kevés lenne a 750W.
De érdekes jelenségre lettem figyelmes mainap.
Kétszer lekacsolt a gép kék halállal hogy ismeretlen hardvert észlelt. Majd kikapcs teljesen.
Vissza állítottam processzor órajelét gyári értékre, azóta nem kapcsolt ki így.
Hangkártya előtt, mikor még nem volt a deszkában nem csinálta.
[ Szerkesztve ]

Szia !
Egy hangkari nem fogyaszt épp sokat, ez amúgy sem egy ASUS Xonar ST/STX hogy külön tápsati kelljen neki ! 
[ Szerkesztve ]

Nem hiszem, hogy azért kapsz kékhalált mert egy 750 W-os táp nem elég. Főleg ha üresjáratban ment a gép, és nem éppen egy gpu stress test futott.
A 7970 üresen nem sokat eszik. A Hangkártya meg még annyit sem.
Ha tápod miatt lett volna akkor az bizony rossz.
Inkább valaminek kevesebb feszültség jutott a + hardver miatt és a túlhajtást nem bírta a korábban beállított értékeken. Lehet kicsit több lett drop és ezt már valami nem bírta memó proci vagy az alaplap.
A géped fogyasztását meg mérd meg terhelten és üresen a konnektorba dugható mérővel és meg tudod elég-e neki egy 750W -os táp.

Annak is csak a tisztább tápellátás miatt kell, hangkarik nem fogyasztanak sokat, nem is fogyaszthatnak, mert a fogyasztásból hő lesz, a hőt meg el kell vezetni, az a kis borda, ami meg rajtuk van kb. 5-6W eldisszipálására alkalmas...

Értem. Én is ezen kezdtem el gondolkodni, hiszen még terhelve se volt a gép.
Úgy hogy utána nézek minek nem elég a feszültség esetleg mi lett a korlátozó tényező.
Köszönöm!
Amúgy teljesen elégedett vagyok a hangkártyával. Igaz még csak egy napja szól kipróbáltam pár játékban is. (METRO, SC2, stb.)
Fantasztikus a hang dinamikája minősége még így is.
Nekem ez előtt Xonar D1 hangkártyám volt, de az nem adott ilyen élményt.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok,
Segítséget kérnék: az X-Fi kártyákat abszolút nem ismerem.
Mostanáig egy Xonar Hdav 1,3 slim PCI-t nyúztam.
Úgy tűnik, hogy a jövőben a fejlesztés áldozatává válik és át kell cserélnem valami PCI-E változatra.
Melyik az a X-Fi amelyik tudja ezt a Xonar minőséget Film + zene hallgatás terén is (Jazz) egy erősítőre kötve?
Köszi 
[ Szerkesztve ]
Én már Uff-tam eleget, most már Uff-on más is...

Szia !
Ha vetéjtársra fáj a fogad az ASUS Xonar után akkor ajánlom figyelmedbe őt:
Auzentech X-Fi HomeTheater HD
![;]](/dl/s/v1.gif)

Köszönöm - jól hangzik. De hol lehet ezt Mo-n beszerezni?

Ez tényleg az. 
46e körül megáll a csúcs Xonar is...

És ha mondjuk a péz is számít, akkor mit ajánlanál?
Ár/teljesítmény bajnokot keresnénk sokan
Ha a PCI-os x-fim beadná a kulcsot, valószínüleg én is 
AuzenTech X-Fi HomeTheater HD
http://www.argep.hu/product_1116742.html
Ez aligha nevezhető annak bármilyen jó is, a 62ezres árával 
No Comment

erről lenne szó - bár még ez is a húzós kategória 
[ Szerkesztve ]

Hát na aminek ára van annak ára van ! 
[ Szerkesztve ]

Gondolom egy HDAV 1.3-at már a fedélzeti HDMI csatija miatt vagyis a PCM 192/24 Blu-ray b) hangelőnyei végett vettél meg eddig is és továbbra is ahhoz ragaszkodsz majd !
X-Fi oldalon csak és kizárólag az Auzentech HD van, igaz kissé borsos áron !
Esetleg a lentebb is linkelt PCI-e ASUS-ra próbálj cserélni itt a PH-n Vkivel talán még úgy jársz relatíve a legolcsóbban !
[ Szerkesztve ]

valahogy úgy.
mindenesetre köszönöm a segítséget! 

Sziasztok!
X-Fi Extreme Music hangkártyám van és a következő a probléma:
Én barom engedtem, hogy az autopdate frissítse a drivert és a szoftvereket is. Azóta szoftveresen nem lehet a hangkártyába belenyúlni semmit, a mikrofont nem kezeli.
Uninstalláltam az egészet és újraraktam a gyári lemezről de semmi nem változik.
Mit kell csináljak, hogy megint jó legyen minden? 
"Everybody lies"
Uninstall, drivercleaner, restart, reinstall.
[ Szerkesztve ]
(#10378) PrinceHerceg válasza Cingáriusz (#10376) üzenetére

Szia Cingáriusz !
+ ha a felsoroltak sem oldanák meg a problémádat, akkor nem maradt más választásod mint a Windows ujrarakása, hova tovább abban az esetben egy a gyáritól eltérő szoftvercsomagra való áttérés is indokolt lehet, sőt igen erősen ajánlott !
Pl: Youp PAX, Daniel_k 
[ Szerkesztve ]

Ez mind megvolt és nem sített, úgyhogy marad a win reinstall. 
"Everybody lies"

Átkapcsoltad a flexijack-et, hogy mikrofon legyen? Nem tudom, a tiédnél kell-e, deasszem igen. Illetve a felvevőeszköznél a vezérlőpult hang menüjében az X-fi mikrofon bemenet az alapértelmezett eszköz?

Ezeketet megnéztem, de nem is engedi átállítani, szóval mindenképpen szar.
"Everybody lies"
(#10382) PrinceHerceg válasza Cingáriusz (#10381) üzenetére

Próbáld meg még a Win ujrarakása előtt a PAX drivercsomagot, veszteni már úgy sem veszthetsz csak nyerhetsz rajta ! 
Itt a pontos link: [link]

[ Szerkesztve ]
(#10383) Cingáriusz válasza PrinceHerceg (#10382) üzenetére

Ez a link, csak egy fórumba dob, ahol csak lehet tovább menni ide-oda, de letöltési opciót én nem találok sehol 
Feltétlenül regisztrálni kell?
[ Szerkesztve ]
"Everybody lies"
(#10384) Cingáriusz válasza PrinceHerceg (#10382) üzenetére

Innen nem tudok letölteni semmit, csak dobál egyre mélyebbre a forumba 
"Everybody lies"

"Everybody lies"
(#10387) PrinceHerceg válasza Cingáriusz (#10386) üzenetére

Az oldal legalján lévő utolsó előtti link volt amit Én is említettem Neked, de teljes mértékben ingyenesen tölthető le mindenféle regisztrációs kötelezettség nélkül ! 
Amúgy mi a nagy harci helyzet, javultak a problémás dolgok hangtéren ? 
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Van egy X-Fi XtremeMusic kártyám. Alatta Asrock H61M + Win7 64 bit. Viszonylag gyakran fordul elő, hogy újraindítás után egyszerűen nincs hang. Eszközkezelő nem ír semmit. A foobar ki szokott írni ilyenkor valami illesztőprogramos hibát. Aztán driver reinstall és minden ok. Tudtok valami megoldást erre e problémára? Köszi. 

Szia!
Nekem ilyenkor elég volt üzemmódot váltani!
[ Szerkesztve ]

Köszi, majd kipróbálom
. Azért jobb megoldás is érdekelne, előző gépben nem csinálta ezt 

Sziasztok!
Egy megoldást keresek a következőre:
XtremeMusic és a Logitech Z5500-am COAX-szal van összekövetve. A Z vezérlőjébe dugva a fejesem (Pioneer SE-M390) halk és csúnyán szól. Egyszer már próbáltam a hangkártyán keresztül megszólatatni - nem emlékszem hogyan -, el voltam ájulva, extrém hangos volt, tehát tetszett. Érdekelne, milyen metódussal tudnék gyorsan hangot váltani a Z és a fejesem között, amikor szükség van rá!

[ Szerkesztve ]
"It is not enough to succeed. Others must fail." - Gore Vidal

Nem lehet megoldani a "Bass redirection"-t kicsit egyedi módon?
50Hz-re állítottam, de így filmek közben kapcsolhatom ki, mert jó a mélyládának a fölötte lévő tartomány is - elég nagy az összes hangfal a teljes hangskála megszólaltatásához.
Zenénél jó az 50Hz, de jó lenne, ha lehetne külön állítani, nem csak egy vágási frekvencia lenne. Lenne külön a subra és külön a többi hangszóróra.. Mert ugye a hülye windóz nem ad mélyhangot a subra, ha nincs a bass redirection bepipálva, csak x.1-es jelnél.

Sziasztok!
Extreme Music kártyám van. Telepítettem friss oprendszert.
Valamiért se winamp-ban, se media player-ben játszott zenéknél nincs mély (Genius v6000 5.1 hangfalam van.)
Hangkártya tesztelőjében szól, játékokban is szól, csak zene és film nem akar. MIért van ez? 
"Everybody lies"
(#10394) PrinceHerceg válasza Cingáriusz (#10393) üzenetére

Szia !
Ha nem olyan a jelforrásod ami használná az említett hangsugárzókat is akkor csak a két front fog szólni, de gondolom egy 5.1-es hangforrásnál minden dolgzik ahogy kell !
Egyébként ez az enkóder funkció hiánya miatt van, mert az X. Music csak dekodolni képes vagyis értelmezni az 5.1 / 7.1-et de előállítani nem képes hacsak nem veszi meg az ember az enkódert Creáéktól ! 
A javaslatom a köv:
Kapcsold be a Bass-redirection-t és lőj be valami fülednek tetsző spektrumot ( 10-200 hz közt ) akár +15dB kiemeléssel ha úgy adódna...
Ha ez sem oldja meg a gondot bár ezt kétlem, akkor a CMSS-3D-t is vesd be, ha az sem akkor nyisd ki a pénztárcádat vagy légy élelmes és néz szét a neten olykor tényleg csodákra bukkan az ember ! 

[ Szerkesztve ]

Új pax. Friss és ropogós. 
www.goss.hu - "Egy irodában rengeteg olyan igény merül fel, melyekre mi megoldást tudunk nyújtani. Globálisan. A teljes irodára."

Azt mondja, ez még nem végleges, csak tesztre kiadott verzió. 
(#10397) Cingáriusz válasza PrinceHerceg (#10394) üzenetére

Nem jött meg a mély. Azért nem értem mert játékok közben szól, eddig zenék alatt is jó volt. Raktam egy új rendszer, azóta nem megy.
"Everybody lies"

Pedig a Bass Redirection, ami a mélyet "bekapcsolja". 

De mint írtam, játék alatt pl brutális mélyet ad. Win-ben nem akar semmi alatt szólni a mély. Se zene, se video.
"Everybody lies"

Nem tudom mivel hallgatsz zenét, de nekem utoljára ilyen akkor volt amikor winampban a nullsoft directsound beállításoknál nem volt bepipálva a hardveres gyorsítás.
No Comment

Üdv srácok. Eladnám itt ph-n az extreme musicom és vennék egy sima recon 3d-t.A digitális kimenett hiánya miatt, ugyanis a normál kimenetekbe az 5.1-es fejhallgatom van bekötve. Ha pedig megoldom hogy kimenjen játékok alatt az 5.1 digitálisban akkor eléggé instabillá válik a gép. Szerintetek jo válaszás? 
Szerintem a DDlive nem teszi instabillá a gépet. Egyébként én is igy használom a kártyám 5.1es füles bekötve a mikrofonnal, van külön sztereó füles is bekötve zenehallgatáshoz és késő esti játékhoz, plusz koaxon és hdmi-n is be van kötve az erősítőbe a hang. És nem instabil.
Én azt mondom ne add el a kártyát nem jobb a recon.
[ Szerkesztve ]

de nem ám!

hogy jobb még szarabb is, amolyan igazi kihagyós széria... 

Én így értettem: "Én azt mondom ne add el a kártyát nem jobb a recon." --> "de nem ám"

[ Szerkesztve ]

Szia !
Tudom, csak Én is véleményem adtam róla... amúgy ez a kari is kb az X-Fi Xtreme Audio-ra kezd lassan hajazni ! 
Ne engedjük a pénz kiröppenni a zsebünkből olyan könnyedén !