Hirdetés
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Video digitalizálás
- Lézervágás, gravírozás
- Akciókamerák
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
kornyiktamas
aktív tag
Hello
Alaplapomat valószínűleg "túlfeszültség" érte, akkor mit lehet tenni?
Proci működik, alaplapi jelző világít, mikor bekapcsolom a bekapcsológomb folyamatosan villog és ki se lehet kapcsolni.
köszi -
Jim-Y
veterán
válasz
lacika8006 #37397 üzenetére
Én most megpróbáltam utánanézni wikipedián, nekem is FHD-s monitorom van, ahhoz d-sub kábelt kaptam, magát az 1920x1080 as felbontást megjeleníti, de anno nekem többen is azt mondták, hogy hiába töltök le egy 1080p-s filmet, a d-sub miatt nem fogom tudni azt tényleg olyan felbontásban élvezni, ahhoz dvi, vagy hdmi kell, mondták nekem anno (3 hónapja)
Azóta beszereztem egy DVI kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
lacika8006
tag
válasz
Babetta-X #37392 üzenetére
a "zöld"-be dugd be, mint ahova egy fülhallgatót is dugnál. Szerintem át fogja vinni a sárga fehér is a hangot, de nem próbáltam még.(ebben nem vagyok biztos). Ezeket a kábeleket nem aranyárban mérik, be kell szerezni egyet egy közeli boltból.
Jim-Y
kérdés:
nekem a monitoromon és a gépem d-sub-bal van összekötve. akkor ez alkalmatlan ilyen formában full hd -re? mert megjeleníti... / samu ex2220 led[ Szerkesztve ]
-
-
Babetta-X
senior tag
válasz
lacika8006 #37390 üzenetére
Van egy ilyenem, csak sárga fehér a vége, az is jó ilyesmire? Nomeg hova dugjam az 5.1 csatlakozól közül?
Nem tudom mivel kötöttem össze, a monitoromba ami be van dugva kék színű kábel alapból (ami az alap monitor kábel) azt dugtam bele a TV-be. -
ch003067
addikt
válasz
kornyiktamas #37386 üzenetére
Szerintem akkor az alaplap. milyen lap amúgy ?
-
Jim-Y
veterán
-
veze
őstag
válasz
Babetta-X #37381 üzenetére
pl egy ilyennel
[argep]
ocsóóóó és mindent visz
nekem bevált, bár akkor még sokkal több akánlatot dobott rá az árgép 9900-é vettem
ph-s teszt róla[ Szerkesztve ]
-
kornyiktamas
aktív tag
-
fixer92
aktív tag
válasz
Realradical #37380 üzenetére
Kondikra vigyáztam nem lett baljuk.
-
ch003067
addikt
válasz
kornyiktamas #37374 üzenetére
Háth, akkor passzolom a dolgot
(#37376) van valahol számtech bolt? ott le tudnák tesztelni az alkatrészeket.
[ Szerkesztve ]
-
kornyiktamas
aktív tag
válasz
ch003067 #37372 üzenetére
1.Na hát van egy alaplap amivel most vagyok ami netezésre se alkalmas..olyan jó
a másik pedig Intel D915GUX
a proci indul alaplapi jelző van.. monitorral semmi nem történik.. mi lehet a gond? ezelőtt 2 nappal működött rendesen aztán hirtelen a semmitől?2. Van nekem egy ugyanilyen alaplapom, de az hibás, pontosan nem tudom mi a hiba rajta, lehet h a proci hisz nem indul, alaplapi jelző van meg minden, és ha a procit áttenném abba? vagy hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
ch003067
addikt
válasz
kornyiktamas #37368 üzenetére
Teháth 2db alaplappal próbáltad, és az egyikkel jó, a másikkal nem? Ha igen, akkor valószínűleg alaplap probléma lesz.
(#37373) Volt arra a napokban vihar? Ha igen, akkor lehet, hogy kapott túlfeszt. és tönkrement valami.
Tedd át nyugodtan, egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
Babetta-X
senior tag
Valakinek van ötlete esetleg azzal kapcsolatban, hogy adott egy FullHD TV , és van egy hordozható winyón egy mkv kiterjesztésű full hd film. Ha meg akarom nyitni a TV-vel kiírja, hogy unsupported file, kb 2 perc töltés után.. Miért csinálhatja ezt?
-
ch003067
addikt
válasz
kornyiktamas #37365 üzenetére
Esetleg egy kicsit érhetőbben le lehetne írni? vagy csak én nem értem ?
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok újra..az van, hogy mielőtt betettem volna a lan káryát már az alaplap nem is volt jó.. indítottam volna csak simán a proci alaplapi jelző megy..az egerem ledes bekapcsolásgor "villan" egyet, most pedig folyamatosan ezt csinálta, és a monitor pedig nem kapcsol be.. mi lehet a gond? ilyet még sose csinált
-
e00dgy
aktív tag
válasz
Realradical #37332 üzenetére
Köszi szépen!
-
fixer92
aktív tag
Nah akkor ez most kicsit hosszú lesz de leírom összefoglalva.
ITT kezdődött.Aztán, frissítettem bios-t a jelenlegi legújabbra F4.
Egy kép a lap csatlakozóiról.Kicseréltem a billentyűt egy másik ps2-esre. Valamint szereztem egy usb-ps2 átalakítót, és ezzel egy zsír új ps2 es egeret bedugtam az egyik piros usb portba (lásd kép)
ITT az usb szelektív felfüggesztését letiltottam.
Már csak az os reinstall maradt.
Kivéve ha mondtok más ötletet még. -
fixer92
aktív tag
Szerintetek bepróbálkozzak egy os reinstallal?
-
djculture
félisten
válasz
kornyiktamas #37355 üzenetére
ja xp felismeri őket,a win7 nem.
-
C0d3r
addikt
válasz
kornyiktamas #37355 üzenetére
Akkor ennyi.
-
djculture
félisten
válasz
kornyiktamas #37352 üzenetére
hátulján van kis cimkén a pontos típusa.pl smc1255tx
-
C0d3r
addikt
válasz
kornyiktamas #37352 üzenetére
Mi a pontos típusa? Mert Google kidobott egy pár modellt erre. Ha új, akkor kapnod kellett driver CD-t.
Rápattintod alaplapra, UTP bedug. Windows 7 lehet fel is ismeri magától, már ha azt használsz. -
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Vettem új hálózati káryát( Ethernet kártya SMC 10/100 PCI) az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell üzembe helyezni, egyből tegyem be és dugjam rá a netet és kész? drivert hol találok hozzá, köszi -
Regirck
senior tag
válasz
Realradical #37349 üzenetére
Hát igen nem egy eltalált széria volt.
Tunning az szinte semmi volt.
Memóriáimat 850Mhz-nél többen nem tudta/engedte futtatni pedig oda-vissza 1066 kompatibiltás volt. elvileg.
-
Regirck
senior tag
A Pci-E x1 foglalatú kártya simán behuppant a Pci-E x16 foglalatba. Furáltam, hogy a miért nem tölti ki, de akkor sajnos nem tudtam, hogy létezik Pci-E x1 és x16. Akkor úgy tudtam, hogy van sima és van Expressz és kész.
Hál Istenek nem lett baja azon felül, hogy használhatatlan volt a gép, ameddig úgy volt. De azóta jó.
Veze: Én voltam!
[ Szerkesztve ]
-
-
Qru
MODERÁTOR
Frissen telepített W7 van a gépen, de ga belépek a Gamilbe akkor a chat ablaknál nem tud bejelentkezni a chat szolgáltatásba. Másik gépről megy tehát nem azzal van a gond.
Mi a probléma megoldása?
Firefox, Chrom, Explorer-el sem megy. -
Regirck
senior tag
@Fixer92: nekem volt grafikus kernel hibám úgy egy éve. Mivel garis volt a videokártyám vissza vittem az Aqua-hoz, hogy Kernel hibával, folyamat megfagy a gép. Mondták semmi probléma, bevizsgálják, ha rossz adnak egy másikat. Bevizsgálták és azt mondták hibátlanul működik. Nem akartam velük veszekedni mert nem hülyék és normálisak is voltak velem, bár nem a leggyorsabbak. 1 hetet vártam rá.
Lényeg, hogy annyira idegesített, hogy bekapcsolás után a kép és hang is befagyott nálam, nagyon idegesített. Elvittem egy szervizeshez. Lekapta a gép oldalát és annyit mondott.
A hangkártya miért Pci-E csatolóban van. Mondom, mert talán Pci-E a hangkártya. Fogta kivette majd áttette egy sima Pci slotba. Magyarázott vmit, hogy az alaplap a másik Pci-E működésnél azt Sli-nek érzékelte, de ott hangkártya volt és e miatt volt összeakadás.
Ha van vmi a második Pci-E-dbe vett ki és tedd át sima slotba, ha megoldható!!
Mai napig nem értem, hogy a X-FI Titanium hangkártyám, miért Pci-E-es ha hibátlanul, csak a sima slotban megy
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
válasz
e00dgy #37330 üzenetére
Amikor a rendelés végére érsz az Amazonon akkor kiírja mennyi a wat meg a tax. Ki is fizeted azonnal, nem fogsz utólag meglepődni. Ha USPS hozza akkor a vámpapírnál a feladó állja részt pippantod ki és kész vagy.
@fixer92
A kernel hiba részleteit/teljes hibaüzenetet írd meg mert segíthet.
Addig is tesztelj szerintem: memtest 2-3 passig, prime 95 2óra, furmark 1-2 óra (bár ez fölösleges lehet de mért ne). HDD sentinel a smartban rendben lát mindent? A lapon a kondik rendben vannak? Nem vertél/hajtottál le egyet sem véletlenül?[ Szerkesztve ]
-
e00dgy
aktív tag
Üdv!
Hozzáértő segítségét kérném a következőben.
Nem tudom, hogy ha PL. az Amazon.com-ról rendelek egy VGA-t 165 dollárért, most azonnal fizetve, amikor megkapom a csomagot nézek-e nagyot vagy sem ? /Esetleges vám vagy valami, nem tudom/Aki hozzáértő kérem világosítson már fel, mert gyanús a dolog nekem, hogy az amit itton 40 ezer és felette megkapok, az innen rendelve csak 31 ezer.
-
DJ WOKKY
addikt
talán szabályozza az oprendszer az alaplapodat, hogy vegye el a feszültséget a port-tól, így nem kap energiát az mp5-öd.
Szerintem, így is jeleznie kellene a lejátszónak.
Merítsd le, aztán úgy tedd fel 1-2 órára, majd meglátod a következményét, hogy töltötte-e vagy sem.
ha nem, akkor talán egy usb elosztó megoldhatja a gondod, mert azt folyamatosan látja, de ez sem biztos.[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz
DJ WOKKY #37325 üzenetére
De felismeri.
Annyi, hogy amikor az eszköz leválasztását csináom, akkor nem történik az a leválasztáskor mint xp.-n, hogy kezdi tölteni. Azt se4lytem, hogy a win7-el nem kompatibilis ez az mp5, csak mi lehet a megoldás?Közben ahogy nézem, elképzelhető, hogy csak annyi a különbség, hogy töltődik így is csak nem jelzi win7 alatt az mp5 kijelzője a töltés tényét...
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz
donjohnson #37320 üzenetére
Hálás köszönet
-
fixer92
aktív tag
Valakinek még ötlete a problémámhoz?
-
psg5
veterán
Üdv!
Nem tudom passzol-e ide és tisztában vagyok vele, hogy nem egy tökéletes minőségű termékről van szó, de...
Lenco Xemio Touch Mp5 lejátszó idáig windos xp-s gápről nyerte az energiát, vagyis usb-n keresztűl rádugva és ott kijelölve, hogy eszköz leválasztása és már töltődtt is. Azonban win 7 -es gépről ezt nem lehet megoldani, nem töltődik.
Nem tudom valaki tud-e rá megoldást?
Vagy win 7-es topikban előrébb lennék a kérdéssel?[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
-
shadow1901
aktív tag
válasz
gameresboy #37295 üzenetére
Egerem egy A4tech XL-750F 4500 magyar pénzért vesztegették 1-1.5 éve. Annyi a baja, hogy az illesztéseknél tele megy retekkel... Körömmel nyomkodták és a bal gombnál levakarták azt az érdekes bevonatot.
A billentyűzetem egy Logitech internet 350, ezzel semmi problémám. Gombok nem kopnak mert ragasztva vannak a betűk rá. 2500 ft volt annó. Ha most vennék megint akkor olyat vennék ahol van "következő/előző" média gomb.
Egérpadom van egy steelseries qck mini. Nagyobb nem fért volna ide, ez is el van forgatva. 2000 Ft volt, többet nem veszek. Kopik a logó, kosz megmarad rajta, ha mosod félsz, hogy felválik a szövet a gumiról, van ahol kinyúlt a gumi és felhajlott. Előnye is van, nem kopik az egér talpa, amiből +3 szettet adtak. A gumi alja miatt nem csúszkál. Maradok az A4-es lapnál.[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Sziasztok!
Tudtok esetleg mondani egy német megbízható,rendes és olcsó online hardver boltot ?
-
PH-User
addikt
válasz
huntermati #37305 üzenetére
Én most csak arra tudok gondolni.
A tápegységre.
Lehet benne bármilyen proci, ha nem tudja stabilan működteti. -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Ma eladtam a processzoromat, aztán szépen elrendezgettem a zsínorokat. Aztán hogy megnézzem minden oké-e és kap-e áramot a kártya benyomtam a gépet processzor nélkül (az új még nincs meg). Igazából nem csinált semmit, de ha újra megnyomtam a bekapcs. gombot nem kapcsolt ki, ezért kihúztam.
Ezzel okozhattam bármi problémát? -
-
Romvr
őstag
Sziasztok!
A helyett hogy sokáig taglalnám a gondomat adok egy linket:
Válaszolhattok ide is, oda is. Ahogy jobban esik. Már a hajamat tépem ott tartok.
-
PH-User
addikt
válasz
huntermati #37227 üzenetére
A tápegységet kicserélted már, ahogy korábban javasoltam?
Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- MacBook Air 2020 M1/8GB/256GB magyar billentyűzet
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar