Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Androidos tablet topic
- Milyen széket vegyek?
Aktív témák
-
Rendo84
senior tag
Nagyon köszi a segítséget!
Ahogy nézem és lemértem kb 22m a távolság a két gép között. Téglafalak vannak, néhol vastag is. Majd kitalálok azért valamit, köszi még egyszer!
-
-
udosmail
tag
válasz
whabaky #22795 üzenetére
valoszinu antennara is szukseg lesz, minden a falakon mulik, azt is nezd meg nincs e a hullam terjedesi vonalaban sarok (ilyenkor duplan szamold a falat)
mindenkeppen olyan wifit vegyel amin cserelheto az antennabocs, h nincs ekezet, de itt a laborban csak angol bill van
[ Szerkesztve ]
-
whabaky
tag
válasz
Rendo84 #22791 üzenetére
Helló,
Azt ajánlanám, hogy igen, wifis router. A két asztali gépbe egy-egy pci-os wifi kártya és ha ugyanaz a munkacsoport, akkor gond nélkül még látják is egymástMondjuk gányább megoldás, de a kábelezéssel olcsóbban kijössz.
szerk.: kicsit megelőztek
amúgy igen, ezt elfelejtettem említeni és udosmail is jó hogy írt, mert a falak vastagsága is beleszólhat a jel továbbításba.
Meg még egy olyan jutott eszembe, hogy nem muszáj a wifi kártya a gépekbe, mert lehet usb-s wifi stick-eket is venni. Olcsóbb megoldás, de a falak vastagsága/fedettsége miatt, lehet nem a jó megoldás...[ Szerkesztve ]
-
kabanka
aktív tag
válasz
xKacsax #22790 üzenetére
SP3-as XP-vel próbálkozz. Nekem gond nélkül felment a Satás vinyóra az XP.
Win7 mellé telepítettem, másik partícióra. Partícionálás Win7ban a sajátgépen jobb klikk, majd kezelés. Azon belül lemezkezelő. Jobb klikk a vinyón: Kötet zsugorítása megadod a másik partíció méretét amire az XP megy és egy percen belül kész az új partíció. Adatvesztés nélkül. Eléggé jó dolog ez a Win7ben. És később visszaillesztheted ha meguntad az XP-t. Ha felment az XP újraindul, elméletileg bejön a rendszerválasztó már ha nem akkor kell egy win7es lemez amiről az indítást helyreállítod. majd reset és folytatod az XP telepítését. Ezt olvasd el: http://7win.honlapepito.hu/?modul=oldal&tartalom=680092
[ Szerkesztve ]
-
whabaky
tag
válasz
xKacsax #22790 üzenetére
Helló,
Modnjuk tippet erre csak azt tudom mondani, hogy én úgy csináltam, hogy formáztam a vinyót, aztán XP rá, majd pedig másik partícióra a Win7-et. Nem állítottam semmit a BIOS-ban.
Lehet hülyeséget mondok, de szerintem valami olyasmi lehet, hogy a win7 visszafele kompatibilis, de az XP felfelé nem, és ezért nem látja. Ezt onnan gondolom, hogy én is ugyan így voltam, hogy nem látta az XP a win7-es rendszerrel a vinyót, de format után a fenti sorrendben sikerült megcsinálni -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de nem találtam más topicot.
Az volna a kérdésem hogy mi kell ahhoz, hogy mindkét otthoni asztali gépen legyen internet?
Kábel net van nálunk és kb 4 fal választja el a gépeket.
Gondolom Wifi-s router ajánlott ehhez, csak azt nem tudom még hogy mi kell hozzá stb...
Nagyon megköszönném a segítséget!Üdv.
-
xKacsax
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy Win 7 van a gépemen de XP-t szeretnék mellé telepíteni. Csak ugyebár az a baj hogy nem látja a vinyót a telepítő. Olvastam a topic elején hogy van pár megoldás a dologra.Például:
BIOS-ba átállítani a natív satát.
Integrálni a XP-telepítőbe a drivert
XP és Win 7 sorrendben telepíteni.Az első megoldás lenne jó szerintem mert a telepítőbe nem tudok integrálni az Nlite-al és a Win 7 telepítő lemeze sincs meg mivel alapból a gépen volt, de nem szeretném a mostani rendszert eltávolítani. Lehetséges ez ?
Illetve ha mindenképpen törölni kell a jelenlegi rendszert akkor ha Norton Ghost-al mentem a C: partíciót akkor vissza tudom állítani ha valami nem stimmelne ??
A válaszokat előre is köszönöm. Remélem érthető volt a fogalmazást.
-
kabanka
aktív tag
válasz
Mika1227 #22778 üzenetére
50-60 k körül nagyon ócska minőségű kamerák vannak. De tényleg nagyon rossz minőségű. 100 az alaphang. 120 körül van a Panasonicnak egy HDC-SD60as ezt nézd meg. De a kártya drága. Én a vinyósat venném. 140ért amiben120 GB vinyó van. Mi rendezvényeken videózunk és hát jópár órás rendezvény után sem kell törölni a vinyóról. Ha kártyát veszel hozzá drágábban jössz ki. Viszont a képe nagyon szép. Előtte találkoztam egy 50 ezer forintos Pana kamerával, hát a minősége egy webkamerájé volt szó szerint. Ha kinézel típust érdemes a youtube.ba beírni tesznek fel Footage videókat. Én az alapján válaszottam. Panát amúgy nagyon ajánlom, mert made in japán a sonyval a jvcvel ellentétben, toshibát meg ne vegyél mert azt nagyon sokat szídják. Szóval 50-60 k körül tényleg használtan vannak. De újonan aminek valamennyire is szép a képe sajnos nincs.
-
kabanka
aktív tag
válasz
Gulumaci #22785 üzenetére
Hát sajnos szerintem a BIOSnak annyi. Újraégetni csak akkor tudnád ha el is indulna. De frissítésnél ajánlott a szünetmentes is a meglepetés elkerülése végett. Én pont pár napja csináltam meg a frissítést, azért elég parás. Jól utánanéztem de mindenhol azt írták ha megszakad, annyi neki.:S:S
-
kabanka
aktív tag
Sziasztok!
Van 2 Samsung és egy Seagate vinyóm. Energiatakarékos módban 10 perc után leállnak és elméletileg úgy is kéne maradniuk mert nem csinálok rajta semmit. Lapozófájl is ki van kapcsolva. Mégis elindulnak sorban majd egy perc után leállnak. Aztán egy idő után megint. Mi lehet a gond itt? ( A seagate mikor elindul kiad egy hangot mint a régi betárcsázós modemek: khööööö így tudnám leírni ez mi lehet?)
Köszi előre is.
(írtam a HDD-s topic-ba is de az elég halott.)
-
Peetry
senior tag
válasz
Gulumaci #22783 üzenetére
biosreset. Szét kéne szedni és kivenni az alaplapból az elemet néhány percre. Ha garis, akkor ezzel ugrik a garancia. ha van manualod akkor abban kereshetsz esetleg, hogy van-e valami más mód resetelni, írkűlnak ilyet hog kivett akksival 30mp-ig nyomd a power buttont, de nem sok reményt fűzök hozzá.
-
Gulumaci
tag
Valaki azonnal Help, Please!!!
Próbáltam egy acer aspire 1690-sen biost frissíteni, de az égetés közben lekapcsolt, azóta meg beindul, felpörög és pár másodperc múlva le...
Hogyan lehetne javítani, ki az aki újra tudná nekem flash-ni avagy hogyan lehet visszaállítani?
[ Szerkesztve ]
-
Peetry
senior tag
válasz
Peetry #22781 üzenetére
a kezdő gyujtótávolsággal asszem kicsit mellényúltam. kíváncsiságból keresgéltem mik vannak most a piacon és ahogy nézem 32 mm-ről indul a legtöbb, az is bőven megteszi.
Amit meg még kifelejtettem az optika fényereje. F1,9-ről indulók vannak, úgyhogy olyat keress.bocs h 2 poszt lett, de már nem engedte szerkeszteni
[ Szerkesztve ]
-
Peetry
senior tag
válasz
Mika1227 #22778 üzenetére
konkrét típust nem tudok mondani, nem ismerem a mostani piacot, de Sony, vagy Panasonic ha számít a minőség. És ne dőlj be a marketingtrükköknek minthogy 60x-os optikai zoom és hasonlók... Amikre érdemes odafigyelni:
-CCD mérete, minél nagyobb legyen, Ez ilyen 1/x" alakban van megadva, értelemszerűen x minél kisebb legyen. ha 3 CCD-s akkor elmegy kicsivel kisebb CCD is
-effektív pixelszám
-optika gyújtótávolsága, minél kisebbről induljon. 28mm-nél nagyobb kezdő gyutávval ne vegyél. zoomátfogáshoz annyit hgoy 10x-es mindenre elég, azt se tudod már megtartani, szóval fölösleges az ilyen 60-70x
-optikai képstabi legyen benne.hirtelen ennyi jutott eszembe. Amúgy nem tudom mit értesz általános használaton, de ha vágni is akarod a felvételt akkor én elgondolkodnék a miniDV-n.
-
Mika1227
őstag
Milyen videokamerát ajánlanátok 50-60k körül? Memókártyás legyen, általános használatra kéne semmi extra, és hány GB-os kártyát kéne hozzá venni, mennyi fér egy kártyára kb.?
-
GabN73
addikt
Üdv.
Ha videót szeretnék lejátszani (pl Windows Media Playerben) akkor megfagy a kép egy pár másodperce,majd átvált 640es felbontásra és 4 bitre ls kidob nekem egy szép szöveget... Igxprd32-vel van valami gondja...
Integrált vidkariról van szó,legfrissebb driverrel. (Gigabyte G31M-ES2L) -
nyunyu
félisten
válasz
jozsi252 #22769 üzenetére
TrueImage ahogy a Ghost is a komplett particiot menti. (masik vinyora, pendrivera, halozati meghajtora, DVD-re, ahova akarod...)
Praktikusan egy frissen felhuzott, majd osszes WindowsUpdate-tel ellatott, legujabb driverekkel, osszes gyakran hasznalt progival (Office, CD iro, stb) ellatott rendszerparticiot celszeru lementeni.
Aztan ha valami keheje van a Win-nek, akkor particio felulir, aztan megint van egy szuz rendszered, nem kell megint orakat tokolni, mire megint beallithatod a kedvenc hatterkepedet...
[ Szerkesztve ]
-
ZeroCaptan
tag
Üdv. Computer Panoráma újságra emlékszik még valaki?
Régen ehhez adtak cd-t rajta programok+játékok, nincs valami hely ahol vissza lehet nézni a régi mellékleteket hogy mik voltak rajtuk? Emlékszem jópár játékra ami tetszett, (főleg shareware) gondolom azóta már az egészet ingyen lelehetne tölteni. Valaki tud segíteni? Esetleg a cd-ket honnan lehetne megszerezni?
Másik kérdésem továbbra is Sliders eredeti szezonokat dvd-n hol árulnak nem túl drágán? -
jozsi252
veterán
válasz
PhoenixK #22768 üzenetére
Igen, tudom csak mondtam hogy ugyanúgy megy mintha win-t telepítenék. rendesen bebootol a acronis álltal készített lemezről és akkor ott pedig a helyreállítást választani, külön menü jön majd be hogy helyreakarom állítani a wint vagy ugyanúgy mintha wint telepítenék csak arra megyek hogy helyreállítás?
Illetve ez komplett menti az egész rendszerem frissítésekkel progikkal driverekkel mindennel együtt?
Vagy ha a bootolható lemezt csinálok akkor csak magát a wint menti rá? ezzel nemnagyon vagyok most tisztában : S
Illetve olyat lehet hogy külső winyóra csinálok egy teljes partíció backupot, és onnan állítok vissza mindent? vagy csak úgy ha bootolható lemezt csinálok, bár nemhinném hogy a 30-40 gigás rendszerpartícóm ráférne egy dvd lemezre ezmiatt nemnagyon értem hogy csinálok bootolható lemezt de ezzel együtt a progik meg minden nem mentődik le nem?
sry a sok kérdésért
csak ez eléggé ismertlen téma számomra.
[ Szerkesztve ]
-
simii16
aktív tag
Könyörgöm valaki segítsen most már.. 2 órája szenvedek a Win telepítésével, mert egyszerűen nem hajlandó felismerni a Samsung HD322GJ winchesteremet. Nem talál olyan merevlemezt, amire a telepíthető lenne.
Állítottam már biosban "native ide" "raid" "ahci" funkciókra, de semmi siker. Más HDD-ket tökéletesen lát és telepíthető is rájuk. Kötöttem az összes sata portra, egy pár kábel kipróbálásával. Bios látja rendesen egyébként...
A 322GJ-vel tuti, hogy nincs baj, eddig másodlagos meghajtóként volt használva SSD mellett.Mi az frász baja lehet????
mod: win7 64bit-ről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
nyunyu #22762 üzenetére
Acronis TrueImage lenne jobb mert utánaolvatam és nekem wd winyóm van ahhoz meg letudom tölteni, és amikor ezzel a progival csinálok backupot akkor úgy kell hogy mintha telepítenék wint akkor nem telepítésre megyek a win menübe hanem arra hogy javítás helyreállítás? és ekkor helyreállítja a komplett mentett partíciót programokkal, win frissítésekkel, stb... együtt?
(#22763) PhoenixK
Először letesztelem az acronist majd utána a hiren-t wd winyó miatt hátha jobb a acronis.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
jozsi252 #22761 üzenetére
Olyan progiról nem tudok, ami csak a telepített programokat állítja vissza - ez a verzió esélytelen. Inkább használd a Hiren's Boot CD-t. Van rajta pár erre használható progi, mint pl. a Norton Ghost, azzal lehet teljes partíciómentést csinálni. Ha valami gond lenne a rendszerrel, akkor csak CD-ről kell boot-olni,és visszaállítani az image-ből azt a partíciót, ahol a win van. Ha win7-et használsz, akkor az image-be tedd bele a 100MB-os boot partíciót is, mert (valamiért) néha kell neki az eredeti visszaállítás után!
-
jozsi252
veterán
Sziasztok.
Szeretnék a programokról egy backupot csinálni, értem ez alatt hogyha újrarakom a wint akkor egy backup progival visszatudom állítani ezeket a programokat, tudna valaki ilyen programot mondani?
És még 1 valami, ha olyan van hogy komplett backup a winról meg mindenról, azis jó végülis csak akkor azt hogy állítsam vissza? mert ugye gondolom backupot visszaállítani a programmal lehet ehhez meg ugye wint felkell rakni, de ugye a friss winre hogy rakjam fel a backupolt wint? vagy ez hogy működik? köszönöm előre is a segítséget.
-
raziel01
veterán
Sziasztok.
Van egy Fujitsu-Siemens Amilo Pi2515 laptop meg egy sima asztali gép. Asztali gépen van net. Mit kéne venni, hogy mind a kettőn legyen net egyidőben?
Remélem érthetően írtam le a kérdést de ha nem akkor szóljatok.
Előre is kösz a segítséget. -
Nova96
őstag
Dupla.
[ Szerkesztve ]
-
Nova96
őstag
Üdv feltelepítem a wind.xp-re a dx.9-et és azt jelezi nincs telepítve valaki tud segíteni?
-
muhay
csendes tag
válasz
nyunyu #22754 üzenetére
Van egy alaplapi cmi9880 integrált,nem találtam hozzá drivert sehol.Akkor an 2db pci-os hangkari egy creative labs ct4810 és egy cmi8738 ezekből szerettem volna valami hangot kicsikarni.A 8738-as kártyát még nem próbáltam,mert közben beugrott,hogy lehet az alaplapi pci-os foglalat sincs telepítve.
-
nyunyu
félisten
válasz
joecontra #22736 üzenetére
Akkor valamit a driverben kell hegesztened a speciális időzítési beállításoknál ha van olyan, nekem nVidia van, ATI-s drivereket nem ismerem.
Ati gyarilag szarul kezeli a HDMI-t, az a baja...
Tornem le a kezet annak az idiota driverironak, aki 15% overscan-t allitott be defaultnak a Catalyst-ekben.
Mar nem remlik, melyik eldugott menupontban kellett 0%-ra lehuzni a csuszkat, utana penge lett a kep, az elso kepfrissitesi freki valtasig.
Azota lecsereltem nV-re, ezzel egybol jo lett a TV-m, megszunt minden Win7 alatti HDMI anomalia.
Mondjuk ez a hulye 460GTX meg nem tolja ki a BIOS kepet a masodik kimenetre, csak az elsore, igy dughattam ra a TVre az oldschool VGA kabelt is.
[ Szerkesztve ]
-
muhay
csendes tag
válasz
Воланд #22747 üzenetére
Köszi a válaszod.Természetesen azok voltak a az első dolgok (hivatalos gyártói honlap,google stb.)mielőtt itt kérdezgettem,de tegyük fel azt hogy ennek az alaplapnak nem készítettek visszamenőleg Win7es drivereket,mert nem találtam sehol.Ezek szerint hanyagoljam most már ez a win7 dolgot?
[ Szerkesztve ]
-
Nobri
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ZTE wifis routerem amit az invitel adott a megrendelt szolgáltatáshoz.Nos hát ennek a wifi része sztem egy szutyok,nem ér át a jel a ház másik végére pedig nagyon kéne oda is.
Lehetséges az ,hogy veszek egy minőségi wifi routert és rákötöm a mostanira,a mostani ZTE viszi majd a tévét meg a netet,de a wifit az új fogja sugározni?
Ha lehetséges ,eltudnátok mondan hogy miként is kell ezt beállítani? -
muhay
csendes tag
Sziasztok.Megtudná valaki mondani mire jó BIOS frissítése?Ha ez megcsinálom akkor megoldódhat egy olyan problémám,hogy látni fogja a pc a hangkarit?Már régóta szenvedek vele de sehogy nem látja,és van egy olyan sanda gyanúm,hogy az alaplap annak része nincs is feltelepítve,mármint a pci-os foglalatok vagy nem tudom mi a szakszerű neve.
-
Ayg0
senior tag
válasz
BogyóBP #22740 üzenetére
válasz: Turbóra kapcsol a HyperTransport
más... valaki segítsen ki légyszives, hogy miféle kiterjesztés a .pae? eddig ugyanis nem találkoztam vele, most pedig elvileg egy multimédiás állomány kiterjesztéseként díszeleg.
előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
A HyperTransport 3.0 és 2.0 között van valami eget verő teljesitménybeli külömbség???
-
Tyupi001
csendes tag
Szevasztok!
Sürgős help kellene. Joystick ügyben.
Szeretnék venni egy Saitek Cyborg 3D Usb II joyt, de nem találok hozzá drivert a neten. Nekem van egy Saitek Cyborg 3D Usb Gold joyom, és annak a drivere nem ismeri fel.
A srác 1 órán belül felhozza, de ha felismerné egyből a gép, megvenném, de ha nem, akkor nem akarok feleslegesen kidobni annyi pénzt.
HEEEEELP -
nguru
tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket:
Adott egy asus l4500r noti, alapban 1.3 celeron procival, az ugye 100x13= 1.3 GHz. Namármost: cseréltem a procit egy Dothan magos pentium m 1.6-ra. A gond az, hogy nem
megy 133 mhz-en, csak 100-on. a chipset elvileg tudja a magasabb frekit. bios frissítés megvolt, de nem változott. Így meg ugye az alapon 1.6-os proc csak 1.2.n megy. A bennelévő cash mem így is a négyszerese a celeronénak, tehát gyorsult, de nem az igazi...Szóval ha vkinek tippje van, hogy lehet "felpiszkálni" kérem tudassa...
Chipset: ATI mobility Radeon igp 91000
-
whited
addikt
hello
help pls van 1 kis problémám notit bekapcsolom és olyan a kijelző mintha futnának rajta csíkok, lehet valami driver hibája?szerk:
felraktam a legújabb catalist-ot és most nem csinálja, bár olyan érzésem volt mintha bezavarni valami[ Szerkesztve ]
-
joecontra
addikt
válasz
enginev3.0 #22704 üzenetére
Akkor valamit a driverben kell hegesztened a speciális időzítési beállításoknál ha van olyan, nekem nVidia van, ATI-s drivereket nem ismerem.
Vagy itt van a legújabb PowerStrip, azzal is próbálkozhatsz. A függőleges és a vízszintes frissítésnél lesz a megoldás szerintem.
Üdv,
J -
Jim-Y
veterán
Köszi, valamelyik lesz a kettő közül, nem rejtett azt ellenőriztem... az is érdekes,hogy a Documents and Settings mappába nem enged belépni, pedig elméletileg admin jogosultságaim vannak. Egyébként hihetetlen, hogy milyen káosz van a gépen, fcking Vista:/
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz
akhilleus86 #22725 üzenetére
Szájbarágósan hosszas lenne, de ha boldogulsz angolul, akkor [link]
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, egyik ismerősömnek olyan baja van a laptojával, hogy állítása szerint egyik napról a másikra eltűnt a Dukomentumok mappája a C:\ -ről. Még nem tudtam megnézni, hogy mi baja lehet, 1 óra múlva ér ide, szeretnék ötleteket kérni tőletek, hogyha tényleg eltűnt ezen mappája -vélhetően külső beavatkozás nélkül- akkor mi lehet a probléma?! mit csináljak? mit nézzek meg neki?! stb... előre is köszi az ötleteket
üdv
-
mezis
félisten
válasz
akhilleus86 #22725 üzenetére
"számítógép amit egy ujjra cserélek"
Ki az a bolond, aki az ujját adja egy ócska számítógépért ?
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
Üdv.
Tudnátok mondani olyan külföldi aprós oldalakat, ahová csak felrakom a képet és valami elérhetőséget, akit meg érdekel rámcsörög? Ne legyen aukciós, mint eBay és társai, egy egyszer apróra lenne szükségem, csak külföldi legyen és sokak által látogatott.
-
akhilleus86
csendes tag
Sziasztok! Outlook (officeXP 2003-as) kérnék segítséget! Szóval adott egy működő számítógép amit egy ujjra cserélek és hogyan lehet átmenteni az emailokat, fiókot, és címjegyzéket teljes egyészében! Valaki írja le legyenszíves részletesen (szájbarágósan)
Mert első próbálkozásra hibákba ütköztem! Pl: címjegyzéket akarnék importálni/exportálni felajánlja a mappák közti keresést de ott a rejtettet nem jeleníti meg, én meg gondolom ugy van.... Köszi! Üdv! -
Lompos48
nagyúr
válasz
Satyricon #22723 üzenetére
Elég sok mindent csatlakoztatnék hozzá... A lényeg: 100%-osan védje a berendezéseket!
Annyi konnektorost vegyél, ahány fogyasztót akarsz védeni. Természetesen ez az árat is befolyásolja.
100%-os védelem nincs, de azért sokmindentől meg tud védeni egy ilyen cucc.Am egy bajom van ezekkel a cuccokkal: Ahogy elnéztem, mindegyiknek 1,8-2,2m-es a kábele...
Két megoldásod van: az egyik a hosszabbító, amit nyugodtan használhatsz úgy, ahogy leírtad; a másik a kábel cseréje, egyszerűen szétszereled és bekötsz az eredeti helyett egy akkora készen vett kábelt, amekkorára szükséged van.
Mit kell megfizetni ezekben a drága tipusokban?
Általában a beleszerelt konnektorok számát. Figyelj arra is, hogy egyeseknél szerepel a UTP, telefonvonal, coax / antenna, W/TEL/NET megjegyzés is, ami beépített hálózati, koaxiális, telefon stb plusz konnektikát jelent a belül hozzászerelt védőáramkörökkel egyetemben. Az meg pénz!
Tanácsként csak annyit, hogy annak függvényében dönts, hogy milyen úton érkezik hozzád telefonvonal, kábelTV, internet, mert ha légi vezetékeken, akkor ezek vannak kitéve veszélynek.
-
Satyricon
addikt
Üdv mindenkinek!
Szeretnék vásárolni ebből a boltból túlfeszültség védőt, de baromira nem értek hozzá, milyet érdemes vásárolni. Elég sok mindent csatlakoztatnék hozzá. Elsősorban PC-t, Logi Z5500 hangcuccot, pluszba hifit, modemet, tv-t, stb... Max 5-6000 ft-ot szánnék erre a cuccra. A lényeg: 100%-osan védje a berendezéseket!
Am egy bajom van ezekkel a cuccokkal: Ahogy elnéztem, mindegyiknek 1,8-2,2m-es a kábele, de nekem legalább 4 m-esre lenne szükségem. Azt szeretném kérdezni: Sima billenőkapcsolós hosszabbítóval ki lehet egészíteni a kábelt? Úgy értem, hogy a sima billenőkapcsolós elosztót bedugom a konektorba, majd ebbe dugám bele a túlfeszültség védőt, az mennyire lenne biztonságos túlfeszültség védelem szempontjából? Nem vágom a dolgokat...
Szerk.: Am miben különböznek ezek a túlfesz. védők egymástól? Az egyik 2.500 ft, a másik meg már 6-7.000 ft körül van. Mit kell megfizetni ezekben a drága tipusokban?
Hozzáértők válaszára volna szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
-
megint én
őstag
Sziasztok!
MSI utánégetőhöz ki ért???
Nekem nem jön elő sehogysem az a "Triple over-voltage"
Nálam csak ez van... nincs ott a voltage-nál a legördülő menü???
.
Ha szerkesztés gombra nyomok akkor miért küldi el mégegyszer a hozzászólást?????????
.[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
Sziasztok!
MSI utánégetőhöz ki ért???
Nekem nem jön elő sehogysem az a "Triple over-voltage"
Nálam csak ez van... nincs ott a voltage-nál a legördülő menü??? -
kbalazsa
senior tag
válasz
enginev3.0 #22699 üzenetére
"Na most vissza raktam HD-re és nem teljes képernyős, pedig 16:9-ben van a monitor, 1920×1080i, ha kisebbre rakom pl 1280×1024-re akkor még összébb húzza a szélességét, a magassága pedig marad, de mind a négy szélén a monitornak van egy egy kb 1cm széles fekete üres csík"
Ez meg azért lehet, mert a monitoron képméret arányosan jelenítesz meg (emiatt húzza összébb a szélességet), nem nyújtva... Az 1 cm széles üres csík talán azért lehet, mert a VGA beállításainál kiválasztottad a központi időzítések használatát. Itt viszont visszakanyarodunk az eredeti kérdéshez: miért nem éles a kép? Ha ugyanis a központi időzítéseket használod és látod a fekete keretet még a nem natív, hanem annál kisebb felbontást választva is éles (ámbár fekete kerettel ellátott) képet kellene látnod.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
enginev3.0 #22697 üzenetére
"Amúgy minden felbontásban szörnyű volt a képe sajnos, :\ 1920×1080 és kisebbekben is, de nem tudom miért "
Az elég egyértelmű, hogy csak a monitor natív felbontásánál fogsz szép képet kapni. De vajon mi a képernyő natív felbontása? Azt találd meg, mással ne is kísérletezz.
"Csináltam egy prntscrn-t is de amint vissza raktam a D-SUB kábel megoldással akkor a kép is szép lett amit csináltam"
Persze, mivel valószínűleg Print Screen gombbal készítetted a képernyőt, ami natív képet készít attól függetlenül, hogy te mit látsz a megjelenítődön.
-
dvd_R+
őstag
sziasztok lenne egy olyan kerdesem hogy Win xp sp2 oprendszert ami nemet nyelvu csoda
szeretnek magyarra' tenni es nem akar ossze jonni valaki segiiiiitsen
-
on
csendes tag
válasz
nyunyu #22711 üzenetére
Nagyon köszönöm, ez elkerülte a figyelmemet... egyébként tavaly pont egy hasonlót vettem, MS Media 3000... vészhelyzet volt, elszaladtam az első boltba, aztán otthon látom, hogy a hülye vista flip3d gombot rakták a windows gomb helyére jobboldalra, és a funkcióbillentyűk nagyon szokatlanok voltak a mediagombok miatt, amik felül végigfutnak, és az ujjam mindig az emailgombot nyomta meg eleinte az escape helyett... mármint azután is jóideig, amikor letiltottam az extra billentyűket.
Ez a verso is gáz, amit kinéztem... az enter billentyű, a navigálógombokat is lejjebbrakták a 3 extragomb miatt... tudom, ezeket meg lehet szokni idővel, de ezt a 3000-es microsoft billt se tudtam megszokni fél év után sem, mert a munkahelyemen tök más billentyű van (régi apple).[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
-
on
csendes tag
Olyan billentyűzetet keresek, ami lehetőleg vékony (slim, mint az appleféle, genius slimstar vagy bármilyen újabb divatbillentyűzet), egyszerű, nincs rajta semmilyen extra gomb, kizárólag a szabványos dolgok, és a legfontosabb: jobboldalt is van Windows gomb, context menu gomb. Nem bírok találni itthon olyat, ami megfelelne minden kritériumnak, főleg úgy, hogy ragaszkodom az angol kiosztáshoz.
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Adózással kapcsolatba lenne kérdésem, mégpedig azt hogy tudom kiszámolni hogy kapok-e vissza adóvisszatérítést? vagy kell-e ráfizetnem? vagy ez a kiszámítás hogy működik? köszönöm a segítséget előre is.
-
Phvhun
őstag
Google első találatos kérdések..
illeték kalkulátor
pae ramdisk
[ Szerkesztve ]
-
-
FRENK1988
veterán
meg tudnátok mondani hogy egy 6,4milliós lakásnak mennyi lenne az illetéke?
-
Angyom
tag
Üdv,
mi annak a proginak a neve, amivel, ha feloldom Vista 32bit alatt a 4gigás memókorlátot(PAE), akkor tudom a felszabaduló memóriát hasznosítani valamiféle gyorsítótárként. A JJanuári Chip-ben van a teszt -ha jól tudom, de elfelejtettem a progi nevét. Előre is kösz, aki tud segíteni
-
joecontra
addikt
válasz
enginev3.0 #22699 üzenetére
Akkor szerintem az időzítési beállításoknál kellene szétnézni a driverben.
Milyen kártyád van?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Milyen monitort vegyek?
- Hardcore café
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...