Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Aktív témák
-
Roxy27
tag
válasz
Peetry #37762 üzenetére
Bocs, elsiklottam a válaszod felett...
Azt hol állítom be, hogy csak 1 user legyen??? Ilyen menüt nem találok...
Kézzel nem tudom beírni, mert ugye dinamikusan kapja...vagy?
Az az igazság, hogy csak konyítok hozzá...annyira azért nem vágom.
Ja, és hogy kell beregelni a MAC-et DHCP-nek?
Bocs a "hülye" kérdésekért...
Köszi a segítséged addig is!
Zsolt -
Jofi81
őstag
válasz
Peetry #37835 üzenetére
Nincs feltelepítve másik böngésző, egyelőre nem akartam. Lehet, hogy megint az ajándékba kapott Bitdefender Internet Security a ludas, csak ez változott a régi rendszeremhez képest, a MPC-HC sem indult el miatta. Lehet, hogy leszedem és visszarakom a MSE-t, azzal nem volt semmi gondom.
methandi: Ha a lapon van DDR3 foglalat, akkor nem értem a problémád, nyugodtan belerakhatod.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lenry
félisten
válasz
Peetry #27273 üzenetére
youtubeozni elég keveset szoktam, talán 5-10 videót ha megnézek egy hónapban a telefonon, email kliens aktív, igaz csak 1 címemről szinkronizál, marketről szoktam appokat töltögetni, fórumozok, olvasgatok, meg úgy általánosan netezek, amikor valahol várnom kell bármire, így sikerült az 500 megás netcsomagomból 1 hónap alatt 300-350 megát elfogyasztani.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
-
sasa311
veterán
válasz
Peetry #25902 üzenetére
Azért gázoltál a lelkembe, mert 5 éve önköltségen üzemeltetek egy napi 40.000 oldallekérést kiszolgáló komplett weblapot. Tehát nem erre áll a farkam, hogy hol vágnak hozzám ingyen egy 2 gigás tárhelyet, mert ha nem találok csak egy telefon a serveresemnek, hogy bővítse ki +2 gigával a szerverem tárhelyét oszt kész, kb 1000 forint lesz egy hónapra, nem is kell hosszabb időre.
A bicska a hülyeségtől nyílik ki a zsebemben, az "ettől tart itt XY". Ha te tényleg azt hiszed, hogy az ingyen webtárhelyek üzemeltetői valóban ingyen üzemeltetik a szervereiket és nem keresik meg vele a saját pénzüket akkor te valami másik bolygón éltél eddig...
-
sasa311
veterán
válasz
Peetry #25899 üzenetére
Bakker térj már magadhoz, ez egy szolgálatatás, nem én kértem, hogy ingyenes legyen... Nyilván nem a szamaritánius Terézanya üzemelteti ezeket a szervereket, megvan a saját bevételi forrása belőle...
Vagy te olyan jófej csávó vagy, hogy a PH (ingyenes) fórumát is támogatod az adód 1%-ával?
-
wrox
őstag
válasz
Peetry #25336 üzenetére
Engem nem zavarna, de eléggé megáll az élet olyankor, pedig a rendszer SSD-n van.
Általában olyankor megy torrent, kb. 100-150 peer csatlakozik. A processzor terhelés kb 30-40 %.
Az esetleg segítene, ha levenném a gép válláról a csomagirányítást mondjuk egy gigabites routerrel?Vagy tegyek még bele 4 giga RAM-ot?
-
megint én
őstag
válasz
Peetry #25338 üzenetére
:S Fura, mert kikapcsoltam, és SHIFT+DEL-t használok, mert az elvileg azonnal törli!
Amúgy fizikai másolásról beszélek. (vágom, ha áthelyezem, akkor az nem helyez át semmit. kivéve, ha nyomvatartod a CTRL-t és akkor "másolja" a filet, és fizikailag is megduplázza.)___
Ja, és akkor az a "fantom" mappa az törölhető???[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
válasz
Peetry #25336 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam, amikor kitömörítek valamit, ami lehet akár 1-2gigányi is, és utána áthelyezem valahova, akkor 1-2 sec alatt átmegy akár egy másik meghajtóra is. Volt egy printscreenem amikor 370MB/seccel másoltam.
Kérdeznék is!
Ez a mappa mit takar? Ez csak úgy lett az "F" meghajtóra...
idézem:
8f60e1e6b77b1fbdd25c680fee9b6c0c
a tartalma a következő:
---[ Szerkesztve ]
-
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Peetry #25165 üzenetére
Értem és köszönöm.
Mondjuk,olyan már volt többször,hogy a W7 azt üzente,hogy teljesítménybeli lassulást érzékelt,és meg akarom-e változtatni a színösszeállítást W7 egyszerű értékre való átállításával.
De minden remekül működik,szerencsére.
Köszönöm a választ,akkor nem gondolkodom videokártya cserén. -
válasz
Peetry #24622 üzenetére
Na az lenne a lényeg, hogy ne azt a címet nyissa meg, amit beírok, hanem egy másikat helyette. A szomszéd szobai gép csak azért érdekes, mert pont egy helyi címre szeretnék irányítani, hogy ki se nézzen a webre (most nem az a lényeg, hogy miért, tudom, hogy be lehet írni a helyit is, de az nekem nem jó).
[ Szerkesztve ]
-
-
jafo112
csendes tag
válasz
Peetry #23239 üzenetére
Én ugy csináltam bementem bios-ba ott volt felsorolások közt hogy boot azon bellül 3 lehetöség az elsönél ott van 3 lehetöség felsorolja a cd meg 2 merevlemezt az egyik merevlemez melett az van ki irva hogy reboot gondolom ez az amelyik le van kötve és itt kiválasztom hogy cd ... bead egy kis ablakot ott ki van jelölve a cd nyomok egy entert és utána nyomok f10-t
-
-
printf
csendes tag
válasz
Peetry #22812 üzenetére
Win7-van fent. Amennyit ki tudtam hozni belőle, hogy a port forwards nál a virtual servers menupontnál lehet választani ugye portot és protokollt, ha a pptp-t állítom be akkor alapból a portot be is állítja a 1723-asra. Viszont nem működik mert csatlakozásnál 812-es hiba és ez a RAS/VPN azonosítás hiba vagy mi.
[ Szerkesztve ]
-
Peetry
senior tag
válasz
Peetry #22781 üzenetére
a kezdő gyujtótávolsággal asszem kicsit mellényúltam. kíváncsiságból keresgéltem mik vannak most a piacon és ahogy nézem 32 mm-ről indul a legtöbb, az is bőven megteszi.
Amit meg még kifelejtettem az optika fényereje. F1,9-ről indulók vannak, úgyhogy olyat keress.bocs h 2 poszt lett, de már nem engedte szerkeszteni
[ Szerkesztve ]
-
Fényhozó
tag
válasz
Peetry #22509 üzenetére
Nagyon egyszerű kedves Peetry. A "sima" garancia, nevezzük így, a mindenkori kötelező garancia, amit az adott ország jogszabályai határoznak meg, nálunk ez az itthon gyártott, és vagy forgalmazott műszaki termékekre 1 év kötelezően. Ennyit minimum muszáj adnia a gyártónak/forgalmazónak.
A jobb helyeken a gyártó/forgalmazók PR fogásként ezt megtoldják még 1-2 évvel.
A gyártói garancia pedig egy marketing fogás, sok cég ezzel próbál hírnevet kibrusztolni magának, hiszen arról, aki 3-5-10 év garanciát ad a termékére, a kötelezőn felül, előbb-utóbb szóbeszéd tárgya lesz, megismerik.
Sok cég ezt a merész lépést, hogy akár 5-10 év gyártói garanciát is adjon termékére, azért meri meglépni mert ismeri azt a számítástechnikában többé-kevésbé helytálló mondást, hogy egy hardvernél a kritikus időszak az első év...
Amennyiben egy hardver ezt kibírta, mindenféle meghibásodás nélkül, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy az már egyhamar tönkremenni nem fog. Azt a néhány százaléknyit, ami meg mégis, ki kell bírnia egy nagy cégnek.[ Szerkesztve ]
-
Fényhozó
tag
válasz
Peetry #22495 üzenetére
Samsung márkaszervizbe csak akkor tudod vinni, ha eredeti Samsungos garancialevelet adtak hozzá a vásárláskor. Ez esetben fölösleges is a kiskert zaklatni, mert ő is csak oda fog irányítani.
A samsung márkaszerviznek viszont meg van az a könyörtelensége, hogy ők eredeti samsungos garlevél híjján elhajtanak, nem foglalkoznak veled. Hiába van esetleg benne a rendszerükbe az adott termék, nem kötelesek veled foglalkozni ha nincs papírod. És sajna nem is teszik. Tapasztalatból tudom. -
ludsimon
veterán
válasz
Peetry #22499 üzenetére
Azért érdekel, mert gyakorlatilag 24/7 menne és egy jó stabil oprendszer kéne ami idle állapotban szinte semmit sem fogyaszt.
Olyan programok mennének rajta ami 1-2% cpu-t fogyaszt. De több, szóval minimum 7 progi.Azon gondolkozok, hogy a Win7 nem jobban kezeli a 2 magot a Win XP-nél?
Mert akkor kevesebb erőforrás kellene, ha több programot letisztultabban tudná egyszerre futtatni.
Ramból van 2GB.[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Peetry #22089 üzenetére
Egyetértek, egy FSP megvédi önmagát
Lehet, hogy kondi szállt el a lapon. Milyen márkájú táp? Új gépet nem hajlandóak venni?
Próbálgasd ki a ramokat külön-külön, bár az inkább képet nem adó gépnél lehet megoldás (saját tapasztalat-ultrakezdő tuningosként kinyírtam a procit+ramot
)
[ Szerkesztve ]
-
Peetry
senior tag
válasz
Peetry #22066 üzenetére
hopsz nem olvastam végig a válaszaidat mielőtt reagáltam.
lehet célszerű lenne személyesen felkeresni őket némi asztalcsapkodás miatt. Sajnos tapasztalatból mondom hogy telefonon elég hamar lerázzák az ügyfelet. Én egyszer cirka 5ször telefonáltam be, basztak bármit is kezdeni, 6odjára egyik jóbarátomhoz kapcsoltak véletlen, aki végre szó nélkül generált egy hibajegyet, és érdekes módon 3 nap alatt megoldódott a probléma.
Sajnos az a probléma hogy a szerződésben ugye benne van egy minimum szolgáltatás amit vállal a szolgáltató, és ha azt megüti a sávszéled, akkor ők azzal már takarózhatnak. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Peetry #22050 üzenetére
Ez egy ISDN alapú szolgáltatás.
3 telefonszám tartozik hozzá. Az egyik számon van egy fax készülék. Ha erre érkezik hívás, nem hang létre a hang kapcsolat, a box 1 percen belül - legtöbbször azonnal - újra indul.
A másik két telefonszám is produkált már box újraindítást.
DSL 16000 csomagban, az első napon 15 megabit felett volt a sebesség. Mára lefogyott a tempó (6910 Kbps).
Annyit már kiderítem a downstream attenuation decibeléből, hogy 1,8 km lehet a központ távolsága. Ez nem lehet probléma forrás.A hibát bejelentettem.
[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
válasz
Peetry #22053 üzenetére
igen, az első kérdésre a válasszal tisztában vagyok, rosszul kérdeztem
a második fele..
nem ruter, egy kis 10x10es doboz, 3 led van rajta, abba csatlakozik USB-n a nyomtató és az van a hálózatba nyomva.. tuti, mert hálózatból nyomtatunk arra gépre akkoris, ha csak egy gép működik. amúgy egy Lexmark multis cucc, és ha jól emlékszem a kis kütyüre is Lexmark van írva -
hekkerman
tag
válasz
Peetry #18483 üzenetére
akkor ez így pont nemigaz. de én úgy tudtam csak megoldani, hogy win7ben létrehoztam mégegy felhasználót, és ahhoz csatoltam a hálózati meghajtót az xp-s gépen. máshogy nem tudtam összehozni, pedig nekem úgy kellene, hogy ne legyen több felhasználó, próbáltam a megosztásnál kikapcsolni, hogy ne kérjen jelszót, meg végül minden ilyesmit kikapcsoltam, tűzfaltól kezdve mindent, és akkor se láttam a win7-es meghajtókat, csak a megosztott mappákat.
Ezért mondtam, hogy xp-ről egyszerűen megy, fordítva akkor bonyolultabb. Legalábbis nálam nem működik
Viszont jah, kábel kell hozzá, főleg ha netán mindkettő gigabites, akkor csak úgy pörögDe itteni laptop 100-as ami olyan 11,5 körül szokott menni. (filmeket szoktam ide-oda rakosgatni)
-
hardy586
csendes tag
válasz
Peetry #18492 üzenetére
hát én asztalihoz használom a mobilnetet mert náluk nincs kiéptve kábeles net és elég szar nálunk a jel + idegesít hogy éjjel nappal be van dugva a modem és villog(nem lehet az alaplapomon kilőni hogy ne kapjon tápot az usb kikacsolás után) meg ha jól gondolom lehet ezekhez a kártyákhoz valami féle antennát venni amivel jobb lenne a jel. Jah és régi pannonos modemem van amire azt modnták bent a telenorba hogy nem is kéne működjön Win7 alatt. akkor milyen karit tudok venni?
Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DOOM - The Dark Ages
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PHILIPS Series 5500 LatteGo EP5549/70 - ÚJ, BONTATLAN!