Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
Aktív témák
-
Peetry
senior tag
válasz
csokad #22895 üzenetére
telepítsd újra a .NET frameworkot.
Másik lehetőség, ha van telepítve valami plugin ami nem a sonytól van. Ha van ilyen szedd le, próbáld ki, ha működik visszteheted lehet megjavul.Ha nem válszol senki az nem azt jelenti hogy nem olvasták a problémádat, hanem hogy nem tudja senki reflexből a megoldást, úgyhogy nem kell napjában 5ször becopyzni a kérdésed... Helyette beírtad volna googleba a hibaüzenetet már rég okosabb lennél.
-
natë
nagyúr
Mostanában divat, hogy minden fényes, könnyen karcolódó műanyagból van. Az LG monitorom burkolata is ilyen. Laptopok kijelzőjére szánt textíliával törültem át és "hajszálkarcok"!!!! keletkeztek. Nem tudtok a tisztítására egy tuti módszert? Kellene törölgetni róla a port, de már nem is merem semmivel....
-
csokad
senior tag
SVP 9 [link] ezt írja ki mikor szöveget akarok berakni, amikor arra megyek hogy Insert Media Text , valaki tudna segíteni hogy miért? vagy mit tudok ellene tenni?
-
sgergi
veterán
válasz
ludsimon #22889 üzenetére
Nekem is fekete cm házam van, 590-es.
Az tény, hogy az ujjlenyomatot gyűjti, de nem kell fogdosni.
[link] [link] [link] Itt van néhány szabályzó, igazából ezekből is sokféle van, különböző árban, különböző tudással. Van amelyik jól néz ki, simán jól mutathat mindenféle házban.
De lehet házilag is csinálni: [link][ Szerkesztve ]
-
ilcsus
csendes tag
Elnézést, hogy pontositsam a telefonomon van a rádió, de nem tudom hallgatni a HBH-100-al. Ez nem is lehetséges? Tudna valaki választ adni nekem?
-
ludsimon
veterán
válasz
sgergi #22885 üzenetére
Azért egy ilyen szép házat se szeretnék elcsúfítani.
Egyébként a fekete háznak két hátránya van: meglátszik rajta a karc és az ujjlenyomat.
Amúgy meg gyönyörű, nekem nagyon tetszik.
A földre nem merem letenni.
Meg igazából az ilyen házaknak az asztalon a helye.Szerk.:
Ilyen gyári előlapi kapcsolót linkelsz kérlek?
Ilyet még nem nagyon láttam, nem nagyon tudom elképzelni hová csatlakozik.[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz
ludsimon #22886 üzenetére
Hűtés terén nem tudok ajánlani semmit, a léghűtés topikban nálam jobban hozzáértő embereket is találsz, hogy milyen ventit és milyen bordát érdemes párosítani ehhez, de biztos lehet halk megoldások találni, bár ez nem biztos, hogy olcsó is.
Előlapi panelnél arra gondoltam, hogy valami gyári megoldást nézhetnél, nem feltétlen arra, hogy magadnak gyárts le egy kapcsolót, bár az is megoldható, a moddig topikban már láttam hasonlókat, de ehhez sem értek annyira, én max addig jutottam el, hogy 5V-ra kötöttem pár ventimet.
Ha gyári megoldást nézel, akkor az csak annyi, hogy egy 5,25"-os helyre beépítesz egy panelt, amire a ventit dugod, és onnantól kezdve te tudod szabályozni a venti fordulatát. Nyilván neked olyat kéne nézni, ami a ventiket ki is tudja kapcsolni, nem csak lelassítani. -
ilcsus
csendes tag
Vásároltam egy HBH-100 head settet.
Gyanitom, hogy a rádiót nem lehet vele hallgatni, pedig ezért vettem. -
sgergi
veterán
válasz
ludsimon #22884 üzenetére
Igazából szoftveresen nem tudom, hogy megoldható-e, esetleg, ha olyan alacsony fordulatot állítasz be, amitől a venti még nem indul el, akkor az lehet megoldás. De, ha úgysem akarod használni, akkor szerintem az a legegyszerűbb, ha lehúzod és akkor biztosan nem fog pörögni semennyit sem. Biosban kapcsolod ki a venti figyelését, mert különben jelezni fog, hogy nem pörög.
Illetve előlapi panel beszerzésén is gondolkodhatsz, ott ki tudod kapcsolni a ventit, ha viszont mégis kell, akkor egyszerűen bekapcsolhatod.
Vagy lecseréled a ventit egy halkra, ami minimális beállításon éppen csak pörög, de halkan, viszont, ha kell az erő, akkor feljebb kapcsol. -
b.bone
senior tag
válasz
b.bone #22880 üzenetére
Google a barátom: (nem fordítom le) de hátha érdekel valakit...
For future refernce ...
In safe mode, you won't be able to change the resolution (or set refresh rates). Safe mode boots XP using a generic VGA driver, not the graphics driver you have loaded; this allows you to recover from video-drivers-gone-wrong type problems.
Instead of booting into safe mode, you'll need to boot into VGA mode. This isn't very well documented as far as I can tell; as best as I can recall, you'll need to do the following:
Hit F8 twice right after the computer boots. You'll see more options than you'll typically find in the normal F8 boot menu.
One of the options is VGA mode; select that option. XP will boot like normal, except it'll force the video card to boot at 640x480 with 4 colors @ 60hz. From there you can change the display settings however you want. You won't even need to reboot to get out of it.
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Mivel tudom a fan sebességet 0 rpm-re levenni, vagyis a cpu ventijét teljesen kikapcsolni?
Még erős igénybevétel esetén is 38 C fok alatt marad a cpu.
A max neki a 75 C fok intel szerint, de nem igazán meleg típus. Szerintem ha nem menne a venti is megállna 50 C fok alatt.SpeedFan-t próbáltam, mikor betöltené fogja magát és elszáll a gép.
A vas:
Gigabyte alaplap 775
E5700 2x3Ghz
Intel GMA 4500HD
4 GB ddr3 RAM, 2x2gb dual c
500gb sata2
Win 7 64bitEsetleg a biosban tiltottam le valamit és azért nem bírja magát betölteni a speedfan?
Ha nincs megoldás, akkor a Gigabyte szoftverét valami úton módon meg lehet hackelni? Mert sajnos 10% rpm a legkissebb, de ez se igazán az amit egy halk géptől várnék.
Köszönöm a segítséget!!
-
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Sikerült úgy beállítanom egy gépen a display resolution-t, hogy a monitor out of range-be kerül ezér fekete képernyő van.
Nagy nehezen sikerült elindítanom safe mode-ban. Mit állítsak, hogy normál módban valami default felbontással induljon?
Mert safe-ben átállítottam 1024*768-ra amit tudtoimmal támogat amonitor. Normál módban mégsem látok semmit. :S -
föccer
nagyúr
válasz
BogyóBP #22873 üzenetére
Gyárilag nekem is 4-4-4-8-ba kellene, hogy fusson a memóriám. A lap is támogatja, a memória is. Alapjáraton mégis 5-5-5-12-be rakta. Azóta még nem vettem ra magam, hogy beállítsam rendesen. Szóval lehet, hogy gyárilag tudja, csak be kell állítani hozzá a fesz értéketet. Nekem ddr2 szabvány miatt alapból 1,8v-ot kapnak a memók, viszont a 4-4-4-8-at csak 2.0 V-on adja le. Persze én is feltekertem a feszt 2 voltra, de ez önmagában nem volt elég. Még mást is be kellett volna állítani, amihez már nem volt lelki erőm. Jó nekem 5-5-5-12-es időzítéssel is
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
BogyóBP #22868 üzenetére
Nézd meg, hogy a kívánt órajelek eléréséhez mekkora feszt kell adni a cuccoknak. Illetve keresd meg a tuningolás kezdőknek, szájbarágósan topikot. Az első hsz-be frankón le van karcolva, hogy hogyan kell összelőni a fsb-t a memória időzítésekkel, és a frekvenciákkal.
üdv, föccer
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok! Valakinek van arra lövése hogy a HT3.0 át támogato Asrock alaplapom minek figurázik a HT vel? Jelenleg ezt irja ki ha alapon bekapcsolom a gépet. (HT 1600mhz, még a 2000 es alapot sem éri el ami a HT2.0 lenne..) Valamit bekell kézzel állitani vagy mi a gond?
Azt még hozzátenném hogy a ramfoglalatba egy Kingmax Hercules van ami alapból 1600mhz es, de a bios csak 1333mhz esnek látja.Mondjuk vicces mert a CPU éppen hogy 1 volt ot kap..
[ Szerkesztve ]
-
xKacsax
aktív tag
Hellosztok! Ma felhúztam a Win7-em mellé egy XP-t és néhány óra bíbelődés utána össze jött ez a EasyBCD-s megoldás. Aztán most ha a Win 7 -et elindítom akkor azt írja hogy a Windowsom nem eredeti....de mielőtt ezt megtettem volna még az eredeti win volt rajta és jól működött. Most pedig fekete háttér, jobb alsó sarokban felírat, és induláskor felkér hogy váltsak eredetire. Nem értem, valaki valami megoldást tudna erre mondani ? vagy hogy miért van ez ? (Nem tudom a termékkulcsot beírni mivel a gépet így vettem a boltból és lemezt nem kaptam hozzá.)
-
Smyth
tag
válasz
beholder00 #22859 üzenetére
Hello!
Pontosan milyen alaplapról is beszélünk? (gyártó,típus)[ Szerkesztve ]
-
beholder00
tag
Sziasztok
Segítség kellene.Ujrahuztam 1 régi gépet Sis 961 hangkártyával de drivert hiába telepítem nem megy fel
"A következő fájl nem tölthető be:streamci A megadott modul nem található" Elv ez ilyen alaplani vagy nemtom?!?
Eddig csak olyan gépekkel volt dolgom amire külön volt a hangkártya. Az alaplapinál más a telepítési eljárása? Olvasgattam már neten sokat,másnak is van vele hibája... Sis honlapjára felmegyek,ott csak olyat találok h Sis 7012,de ebben alul irja h 961es-hez is jó(?) de nálam ez sem megy
Cd-je már nincs meg de ha valami szám kell akármi megírom csak segítsetek
fontos lenne
Üdvözlettel: Péter
[ Szerkesztve ]
-
Smyth
tag
Mit takar apróhirdetésen belül az, hogy lista elejére hozása? mert hiába használom ki, nem rakja a lista elejére.
fastleslie kollegának köszönöm a választ, már rendeltem is a CL5ösből
-
Lompos48
nagyúr
válasz
whited #22852 üzenetére
Persze, minden lemezt egy külön könyvtárba, még akkor is, ha 27 lemezed van ugyanattól az együttestől. Aztán hogy szervezed a merevlemezen, az már a te dolgod. Ha Nero-val, vagy Roxio-val írod, nem is kell átcsoportosítani semmit, mert ott kialakíthatod teljesen függetlenül az egész könyvtárszerkezetet, ami majd CD/DVD-re íródik.
-
whited
addikt
sziasztok
ha hallgatok 1 rádiót, onnan ami megy épp azt hogy tudom felvenni és gépre menteni? -
Lompos48
nagyúr
válasz
kaposi1 #22849 üzenetére
Úgy nézem, hogy az egész elérési útvonalat számolja végig, kezdve a G meghajtótól végig könyvtárakon... alkönyvtárakon bezárólag a file nevével. Így sok. Próbáld legalább kevesebb könyvtárba csomagolni, hogy az elérési ösvény (path) rövidüljön. Ezt mindegyik kiadása csinálta/-ja. Zenénél, fotóknál jártam így, amikor túl pontosan, részletesen akartam helyrerakni mindent.
[ Szerkesztve ]
-
kaposi1
tag
válasz
Воланд #22848 üzenetére
Szia!
Akkor átmásol mindent.
De , mint ahogy figyelmeztet is, ha jobb gombbal meg szeretném nyitni az AIMP lejátszóval már nem tudom mert nincs az a lehetőség.Ha az egész könyvtárra nyomok egy jobb egér gombot akkor ugyan betölti a lejátszóba az egészet , de azok a zenék amire hisztizett szürkék és "nincs file" a kiterjesztésük.
Ha külön minden számot átnevezgetek rövidebb címre akkor működne a dolog.
De mivel itt több ezer zenéről lenne szó, ezt inkább kihagynám.
Már csak azért is mert ilyen az életbe sincs, amit már szopok vele. -
kaposi1
tag
Sziasztok!
Egy számomra megfejthetetlen problémával küzdök a Total Commander progival.
Mobil vinyórol próbálnék komplett könyvtárakat átmásolni biztonsági mentés céljából.
De amint elkezdeném a másolást ezt az ablakot kapom.http://i51.tinypic.com/2i0r9yb.jpg
Vagyis a könyvtár neve több karakterből áll mint amit enged.
Már végignéztem az összes beállítást de sehol sem találtam olyan opciót amivel engedélyezhetném neki a hosszabb file neveket.
Persze szó sincs itt 259 karakterről, kb már 60-at sem enged.
Mivel zenei albumokról van szó szóba sem jöhet hogy átnevezgessem rövidebb nevekre.
Soha nem hallottam még ilyenről.
Próbáltam már régebbi verziót telepíteni ill.a legújabbat de mindegyiknél ugyan ezt az ablakot kapom.
Kérlek segítsetek mert nagyon fontos lenne.):Előre is köszi szépen!
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Játszanék Left 4 Dead 2-vel erre kiírja hogy a játék nincs teljesen telepítve (42) ez a kód is mellette van, mi akar ez lenni? csakmert 1 órája még játszottam vele
-
Nova96
őstag
de akkor kéri hova telepítse akkor mit adjak meg hova?
-
Nova96
őstag
Üdv van egy frissen telepített xp-m is hiába telepitem a directx 9-et azt írja nincs telepítve.
Melyiket telepítsen ? -
csokad
senior tag
SVP 9 [link] ezt írja ki mikor szöveget akarok berakni, amikor arra megyek hogy Insert Media Text , valaki tudna segíteni hogy miért? vagy mit tudok ellene tenni?
-
Smyth
tag
Hali!
Mi a különbség a KVR800D2N5/1G CL5 és a KVR800D2N6/1G CL6 között?
Illetve, Kingston vagy Kingmax ugyanebben a kategóriában?[ Szerkesztve ]
-
fastleslie
senior tag
Hali!
Van egy BOOT-olható pendriveom, azon a win7 angol verziója.
Ha lecserélem rajta a fájlokat a magyar Win7-es fájlaira, vajon lehet róla telepíteni?
A Win7 magyar ráadásul az enyém (jogtiszta), csak amikor a penit készítettem, még csak az angol (nem teljesen legális) volt meg... Netbookra kell telepítem, Optikai meghajtó nélkül...
-
udosmail
tag
válasz
Intel fan11 #22831 üzenetére
iw-net miatt meg kell venni eredetiben /én is rákényszerültem
-
Воланд
titán
válasz
Intel fan11 #22834 üzenetére
-
Воланд
titán
válasz
Intel fan11 #22831 üzenetére
Miért ne menne?Jah, tényleg, annak már új rendszere van, ha jól rémlik, csak a játékon belül lehet szervert vagyis pontosabban játékmódot választani, vagy mi. Lényeg, hogy nincsenek dedikált szerverek, nem tudsz ip cím alapján keresni.[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Üdv!Milyen programmal lehet pl Modern warfare 2-t multiban játszani??
Kicsit levok maradva én még x-fire-t használtam call of duty 1-2höz de úgy látom ez már nem megy ezen!!![ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
Tełenornáł mit adnak egy GT540hez?
[ Szerkesztve ]
-
Hamann2
csendes tag
Sziasztok az érdekelne hogy létezik-e PCI-Express slot hosszabbító, vagy olyan kütyü, amivel pl.az alaplapra vízszintesen befordítható lenne a videókártya....?
Mini-itx házba így elférne....
-
csokad
senior tag
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Lenne egy furcsa kérdésem, de nagyon fontos lenne.
Szeretnék venni egy 50*50*2mm-es réz lapot, vagy talpat, kinek, hogy tetszik.
Tudnátok segíteni benne, hogy hol lehet ilyet kapni? Természetesen, ha a szélesség, hosszúság nem ugyanez, az nem gond, hiszen lelehet belőle vágni. Ami fontos, hogy a vastagsága, inkább 2mm legyen, de ha kicsivel kevesebb, vagy több az sem gond. Igazából még a 3, akár 4mm is beleférhet.
Tehát valami tipp, hogy hol, vagy kitől, vagy honnan lehet ilyen venni? -
Peetry
senior tag
válasz
Satyricon #22820 üzenetére
akkor nem lesz stereo jeled. monoból visszaállítani fizikailag lehetetlen. A mono jel stereo sávjainak átlagolásából jön, ezt nem lehet visszalakítani. pl 2 és 6 átlaga 4. melyik két szám átlaga 4?
persze ettől még ki tudod tenni csak mindkét hangfalból ugyanaz szól.
[ Szerkesztve ]
-
Peetry
senior tag
válasz
Westnotebook #22819 üzenetére
nem hiszem. Megpróbálhatod újraindítani a modemet hátha más ip-t kapsz, de nekem pár havonta szokott változni. szintén upc kábel.
-
-
Peetry
senior tag
válasz
Westnotebook #22815 üzenetére
megválaszolták. modem MACjét tiltották ha mac, de lehet IP-t tiltottak, azzal meg nem tudsz mit kezdeni. Ha ADSL akkor következő betárcsázásnál újat kapsz, ha kábelnet akkor pár havonta változik.
-
Satyricon
addikt
Hali srácok
Volna egy kérdésem: Anyuméknak van egy Samu 42"-os LED tv-jük és rá van kötve a digi tv, ami monoban szól. Azt szeretném kérdezni, hogy, ill. mivel lehet sztereo hanggá átalakítani? Hifit kötnénk rá. Am most ha rákötöm, meg se pisszen, nemtom miért. Olyan kábelt használok, aminek egyik vége jack, a másik vége fehér, és piros rca. Várom az ötleteket
-
válasz
Westnotebook #22806 üzenetére
?
-
Peetry
senior tag
-
printf
csendes tag
válasz
Peetry #22812 üzenetére
Win7-van fent. Amennyit ki tudtam hozni belőle, hogy a port forwards nál a virtual servers menupontnál lehet választani ugye portot és protokollt, ha a pptp-t állítom be akkor alapból a portot be is állítja a 1723-asra. Viszont nem működik mert csatlakozásnál 812-es hiba és ez a RAS/VPN azonosítás hiba vagy mi.
[ Szerkesztve ]
-
-
printf
csendes tag
Sziasztok!
Van egy tp-link tl-wr340gd routerem. VPN-et szeretnék beüzemelni rajta és írja is a hivatalos oldalon hogy van vpn pass throught viszont én ezt sehol nem találom. Egyáltalán meg lehet oldani ezzel a routerrel?
Amit még furcsának találok, hogy probáltam frimwaret frissíteni. Alapból a V5 os van rajta és a hivatalos weboldalon meg V3 a legnagyobb.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Westnotebook #22806 üzenetére
Lehet MAC, és abból a modemét látják, de lehet akár IP cím is.
-
Ha egy oldalról kitiltanak, akkor azt nagy eséllyel MAC cím alapján teszik. Ezért lenne az a kérdésem, hogy az adott oldal látja-e a modem MAC címét, vagy elég ha csak routert cserélek? A hálókártya mac cimét megváltoztattam egy progival. Köszi a válaszokat előre is, üdv
-
Peetry
senior tag
válasz
udosmail #22802 üzenetére
hát a kábel olcsóbb és biztosabb, cserébe ronda és szétfúrhatod a faladat.
Bár szerintem ha kábelt húzol akkor is megérheti akár egy normális wifis router, gondolva a későbbiekre. Manapság elég hamar kerül egy laptop a háztartásba. linksys router 15ezer forint, ennek durván a feléért kapsz vezetékeset. Csak egy lapitop vagy valami kipróbálni hogy meddig lő el. Ha átviszi akkor lehet venni antennát a gépekbe ha nem akkor jöhet a fúrás faragás, és a router környezetében még mindig ott a wifi hálód.
Nem tudom milyen a ház elrendezése, de vannak akik padlásra teszik a routert. Így "csak" 1 födémet kell átvinnie nem 3-4 falat. -
csokad
senior tag
-
udosmail
tag
sot, az sem mind1, h a vakolat rabic-halora van e felhuzva vagy nem, teljesen learnyekolhatja lasd: Faraday-kalitka
-
udosmail
tag
válasz
Rendo84 #22801 üzenetére
ide kabel lesz a tuti, egyszer megcsinalod faszara es nincs szivas, nehez megbecsulni mekkora antenna/rendszer kell, sok idot el lehet vele szurni.
nalam a haz egyik sarkabol nem viszi at a masikba, 12m a tav; nagyon sokat szamit a fal minosege (teglan belul is rendkivul valtozo)
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- Androidos tablet topic
- PlayStation 3
- Milyen széket vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik