Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Akciókamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tvamos #27298 üzenetére
A Tamron és a Sigma stabi nélküli 70-300 "macro" telezoomjai eléggé WTF kategória, és kezdő makrózni vágyóknak csapdák is egyben, mert a webshopok jó részénél kiadja ezeket szűrésre, aki nem jár utána, az megveszi, mint makroobjektívet.
Egyébként az itteni ajánló lebeszéli az embereket a túl nagy látószögő makroobjektívekről (mint pl. Canon EF-S 35mm f/2.8 macro, vagy az EF-M 28 mm... macro), pedig kezdő makrofotós szinten megvan ezeknek az az előnyük, hogy egyben normál látószögű fixek is, így általános célra se rosszak. Igaz, a bogárfotózás nehezebb velük.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Hege1234 #27287 üzenetére
"közgyűrűt és előtét lencsét használnak"
Azert ezt hasznaljak, mert megfizetheto, es kezdeshez eleg beruhazas ez is. Mondjuk, ha elmegy a delikvens kedve az egesztol, akkor felesleges egy 50-200 ezres obit megvenni."miért nem olyan obikat használnak makrózáshoz ami pl 60-300mm-es?"
Az a baj, hogy ezekre az olcso zoomokra csak ra van irva, hogy "Macro", de valojaban nem tudjak az 1:1 lekepzest. Nekem volt regebben egy 70-300, azon a 300-as allasban lehetett bekapcsolni a "macro" funkciot. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Speeedfire #27296 üzenetére
Nem arra való. Ízlések és fotonok 8. rész. [link]
-
Speeedfire
félisten
Szisztok,
vettem nemrég egy méhsejtrácsot a 120-as octobox-omhoz. Viszont azt vettem észre, hogy olyan lett a modell arca tőle, mintha nem lenne lágyítva, nem lenne benne diffúzor szövet.
Ez mitől lehet? A méhsejtrács nem arra való, hogy a fényt irányítja? Pl ne legyen a háttér annyira világos
Levettem a méhsejtet, és újra szép lágy fényeim voltak. -
kelna91
senior tag
Van még pár kérdésem. Milyet ajánlotok az alábbiakból?
- tisztító(készlet) szenzorhoz, objektívhez
- stúdióállvány (Mivel rengetegféle van, alapvetően az érdekelne, hogy mely márkák ajánlottak.)
- ND szűrő (ebből is márkára gondolok)Magyarországon forgalmazottak érdekelnek.
-
kelna91
senior tag
Azon tanakodok, hogy van-e értelme védőüveg-fóliát tenni egy kihajtható-forgatható kijelzőre. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy hogyan tudna úgy sérülni egy ilyen kijelző, hogy egy fólia megvédené. Ti. nyilván beforgatott kijelzővel szállítom a gépet (jó, mondjuk előfordulhat, hogy kiforgatva marad, de a táskában úgysem lesz baja). Ugyanakkor úgy vagyok vele, hogy nyilván ne azon az ötezer forinton múljon a méregdrága gépem védelme.
Szóval, tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
-
Rapid136
őstag
válasz
Hege1234 #27287 üzenetére
"hogy miért nem olyan obikat használnak
makrózáshoz ami pl 60-300mm-es?
és miért külön 90,100,105mm
olcsóbbak is (használtan legalábbis) és több mindenre is lehetne
használni nem csak makrózáshoz"basszus, feltaláltad a spanyolviaszt...
lehetne hosszasan levezetni a fizikából a fénytöréstől kezdve a lényeget, de röviden:
fizikai akadályai vannak, ha véletlenül tervezne valaki ilyen objektivet az iszonyatosan drága lenne vagy akkora mint egy kályhacső, esetleg együtt mindkettő
egy direkt makroobi optikai tulajdonságai a közeli tárgytávolságra vannak kiélezve, a közelpontja is jóval rövidebb és nem véletlenül jobbak és drágábbak a fix obik a zoomoknál, pláne fényerősebbek is
nem annyira egyszerű ez mint ahogy feltételezed -
Hege1234
addikt
PitLee egy kezdő makrósnak a legjobb sikerélmény
tvamos igazából nem is írtam oda
mert láttam mikori az utolsó hozzászólás
ez a topik meg pörgött...
amúgy olvasgattam ott is 80%-ban
közgyűrűt és előtét lencsét használnak
amiről még csak annyi infót szedtem össze
hogy kezdőként ehhez még semmi tudásom nincs
és sajnos a linkek 95% már nem élami érdekelne így kezdőként
hogy miért nem olyan obikat használnak
makrózáshoz ami pl 60-300mm-es?
és miért külön 90,100,105mm
olcsóbbak is (használtan legalábbis) és több mindenre is lehetne
használni nem csak makrózáshoz
vagy csak szimplán azért mert kisebb méretűek? -
acsati
aktív tag
#27284 faki_
#27283 SpeeedfireKöszi a válaszokat.
eBay-en találtam ND2-400 szűrőket, amik állíthatók. Azok megbízhatók, jól működnek?
[ Szerkesztve ]
-
Kasza08
őstag
Sziasztok!
Van egy Nikon D90-em néhány hot pixellel. Több órája bújom a netet angolul, magyarul, hátha van valami DIY praktika, de úgy tűnik, hogy ez csak szervízben orvosolható.
Az is felmerült, hogy nem tartom meg a gépet. Ha így adom el, akkor mennyivel ér kevesebbet a gép, ha egyáltalán kevesebbet ér? Fel kell-e egyáltalán hívnom a vevő figyelmét arra, hogy léteznek hot pixelek, vagy ez a természetes velejárója, és így kell szeretni? (Ezt csak azért kérdezem, mert mintha az apróhirdetésekben szereplő gépek tökéletesek lennének, nem írja senki, hogy lenne. Nem akarom átverni a vevőt.)
Ha megtartom, hova érdemes vinni?[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz
acsati #27282 üzenetére
ND szűrő híján több expóból is összerakható hasonló, bizonyára nem lesz ugyanolyan minőség, de nem próbáltam.
Szerk.:
Ha van kéznél, fordított szirom napellenzőre egyszerűen felgumizható egy hegesztőüveg is próbának. Fehéregyensúly felejtős, de érdekes hatású vagy fekete-fehér képeknek megteszi.[ Szerkesztve ]
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Amikor napos időben, elmosódott felhős képek készülnek azoknak mi a titka? A legszűkebb rekesszel is 1 mp alatt kiég nálam a kép. Különböző sötétítő szűrők szükségesek az ilyen képekhez? Példa -
Hege1234
addikt
PitLee
Lassú Víz
faki_
Köszi!#27274
sajna az a topik halott..#27278
van hordozható ledes fényvetőm
arra aplikálok olyan derítőt amit mutattál -
faki_
senior tag
válasz
Hege1234 #27273 üzenetére
"90 től 105mm 2.8 amik egy
kezdőnek a legmegfelelőbbek
(Tamron 90, Canon EF 100, Sigma 105....stb)ez annyit tesz hogy van 9-10 cm a rovar
és az obi között hogy éles képet kapjak?"A legnagyobb, 1:1 leképezésnél kb. 12-14 cm a frontlencsétől mérve az élességi sík. Távolabbra is tudsz fókuszálni, de értelemszerűen kisebb lesz a nagyítás.
"külső vaku kell mindenképp?"
Akár egy párezerforintos manuálvakuval is sokkal előrébb leszel, csak a talpfeszültségre nem árt figyelni. Egy ilyennel meg már nem direktbe szórod a fényt, olcsó és egyszerűen használható.
-
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #27276 üzenetére
Ezt nem tudtam. Nálam általában elég.
Jaja, iso fel amennyire lehet. Rekeszben a legkisebb, révén hogy kitobi. Aztán játszani a sebességgel. -
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #27272 üzenetére
Igen a VR a nikon stabija, 24 mpx-en már simán kevés tud lenni a reciprok.
szóval ISO fel aztán hajrá.
-
Lassú Víz
addikt
-
PitLee
őstag
válasz
Hege1234 #27273 üzenetére
Van egy ilyen totyik,
- Makró fotózás és kellékei
amíg a válasz megérkezik, ott is szétnézhetsz. -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
még kevés infóm van mik is kellenek hozzá
de apróbb rovarokat szeretnék fotózni mivel csak hobbi,
használt obikat nézegettem max 100 ig
gondoltam fontos leírnom, mivel láttam 400000 fölötti obit is(váz: Nikon D5200)
amiket eddig összeszedtem hogy
90 től 105mm 2.8 amik egy
kezdőnek a legmegfelelőbbek
(Tamron 90, Canon EF 100, Sigma 105....stb)ez annyit tesz hogy van 9-10 cm a rovar
és az obi között hogy éles képet kapjak?
és még arra is figyeljek hogy ne meneküljön el?mivel a váz nikon a Canon EF 100 már szóba sem jöhet?
külső vaku kell mindenképp?köszi előre is!
-
Speeedfire
félisten
válasz
kuruc01 #27269 üzenetére
Nem tudom mi az a VR. Az valami stab? Ha igen, akkor érdemes. A monopoddal az állvány, és a kézből fotózás között vagy.
Nem ismerem a rendszeredet, szerintem a topikjában több sikerrel jársz, hogy mi az ajánlott fix fényerős, ekkora táv mellett. De gondolom olyan 135-150mm körül lehet. Reciprok szabályt (130mm -> 1/130, 60mm -> 1/60 stb) alkalmazd, az elég ha nem túl gyors a téma. -
kuruc01
tag
válasz
Speeedfire #27268 üzenetére
Előbb utóbb lesz mindkettő,de most ezzel kell boldogulnom.Köszönöm a választ,még egy kérdés,állványhasználatnál ki kell kapcsolni a VR-t,monopodnál mi a helyzet?Állvány is meg nem is,mozoghat.
Objektív melyik lenne a célszerűbb?
Arra gondoltam fix záridővel dolgozok,1/200-ad mp.[ Szerkesztve ]
-
kuruc01
tag
Üdv. mindenkinek!
Kezdő hobbifotósként készülők egy újabb iskolai fotózásra,ünnepi műsor műv.házban ,nem tudom milyen világítással a színpadon,távolság kb.10-15 m,kézből kell fotóznom(nagyon remegős a kezem),vaku nincs.Két objektívem van,18-55-ös kitobi és egy 55-200-as 4-5,6-os fényerővel,Nikon D3300 váz.Szívesen fogadok minden tanácsot a beállításokra(fénymérés módja,autofókusz módja stb.)RAW és JPEG formátumban mentek.A Photoshop kezelése még csak megyeget,ismerkedek vele. -
PuMbA
titán
Közterületről (utca) magán területre be lehet fotózni Magyarországon? Mondjuk madarakat egy fán. Külföldön tudom, hogy igen
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
A Nokia 8 Sirocco fő kameramoduljának típusát szeretném megtudni, a Nokia nem árulja el kérésre sem, csak ad az oldalán egy rövid specifikációt, illetve megjegyzi, hogy f/1.7-es ZEISS lencsét kapott. Szóval hatalmas titokként őrzik, hogy vagy egy Samsung S5K2L7, ahogy azt például ITT írják, illetve ez van a wiki oldalán is kissé hibásan, ami viszont forrásként csak a Nokia oldalát adja meg, és talán csak tippel az adatokból, vagy pedig egy Sony IMX 362 Exmor RS, ahogy arra más oldalak tippelnek, illetve sugallják azzal, hogy a szerintük IMX 362-t kapott Nokia 7 Plus kapcsán megjegyzik: ezt a modult kapta a Pixel 2 és a Nokia 8 Sirocco is.
Aztán találtam egy ilyet is:Ez viszont akkor sem egézen pontos, ha igazat mond, mert a Samsung modul korrekt adatai mások.
[ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
válasz
jaffa 2843 #27261 üzenetére
Példül: lowepro Pro Trekker 450AW vagy 650AW vagy kisebb ócóbb Flipside 500AW
-
Üdv!
Milyen hátizsákot, esetleg koffert ajánlanátok, amikben elférnek a következők:
- FF DSLR akár telével (lényeg, hogy bármilyen üveget hagyok rajta, beleférjen)
- 3-4 vaku + kioldó
- 3 üveg azon kívül, ami a vázon van(mondjuk 3 zoom, ami lefedi a gyakori gyutávokat, 15->200)
- szokásos apróságok (strap, kisebb derítő, akksik, egyéb kisebb kiegek, kábelek)Gyakorlatilag egy 'mindent bele' nagy cucc kellene.
-
Speeedfire
félisten
4 alkalom után a godox ernyőm szára kezdi megadni magát. Nem akar bekattanni az ernyő, amikor kinyitom...
-
mikrofon
veterán
válasz
tknof1871 #27258 üzenetére
Hasonlóan, mint egy Pendrive esetén, ahhoz pedig itt egy nagyon jó topik: Pendrive irás-olvasás sebesség
-
tknof1871
őstag
Üdv! Hogyan kellene tesztelni egy microsd kártyát hogy tényleg tudja azokat a tulajdonságokat amiket ráírtak? Tudja e azt a sebességet, stb.
-
Rapid136
őstag
-
copass
veterán
-
*Ropi*
félisten
-
amzso
tag
Sziasztok! Egy kis rejtvényfejtésre hívlak titeket. Mi lehet ez régi, analóg fotós kiegészítő? Valami fénymérő?
https://photos.app.goo.gl/qwDE9AK1mPepeRFx6[ Szerkesztve ]
-
Roxx
tag
Hát az elemet megmértem elvileg jó és jól is tettem bele...úgyhogy nemtudom....
-
Roxx
tag
Sziasztok.Kicseréltem az elemet 7D-ben és ha kiveszem az akkut akkor mindig bejön az óra beállító a menü.Mi lehet a gond?De más beállítást nem felejt el a gép csak az órát és a dátumot.....
-
rii
nagyúr
válasz
*Ropi* #27241 üzenetére
csont üres
de én nem elbúbolni akarom őket csak érdekelne h ez miiii ,-DDDDDD
mi történik? ,-DDDDde amúgy jó a gép nagyon meg profi a foto nagyon!!!
6d mark ii a váz(#27223) copass:
hát a JPG mellé nagyon szoktam örülni a RAW-nak .-)
legalább tettek volna ki egy referencia papírt cmy, rgb, fehér, 50% szürkea CR2-höt fotostudás kell ... hiába van egy 40D-m, meg bohóckodok vele ... meg rángatom 1000 képből az arra érdemes egynél a CR2-t amit hooroizálni szeretnék... most meg kb. minden cr2 más temperature-val jön fel ....
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
én csak arra lettem volna kivánncsi, hogy fotós szemmel mennyire okés, hogy csak CR2-t küldenek, 0 JPG.
nem arról szólna a fotozás, hogy olyan anyagot küldenek, ami 99-98%-ban használható akár színhelyes nyomaton is, proofon?
mert hogy PS-ben a curves, CMYK állítgatni kell, vagy minimal brighntes/conrast, az oké.
de a CR2-nél elemi szinten bele lehet nyúlni a képbe.
nem tudom ki a fotostudio ... modellfotok.szerintem szokásos spórolás csapott vissza ... de már nekem is ez az utolsó munkkám ennél a cégnél.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Oposzumtoszó #27236 üzenetére
Csak 800D vagy 77D, mellé pedig majd tele obi Canon 55-250 IS STM, de csak az IS STM verzió, akár használtan is. Párszor vagy 1-szer sem használt darabok vannak garanciával 60k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz
Oposzumtoszó #27236 üzenetére
-
Elnézést, lejárt a szerkesztési idő.
A 250000 forintból a következő pakkot szeretném kihozni: váz+18-55+ tele obi.
-
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat!
Valamint 1200D-ről váltásnak milyen vázat ajánlotok, Canon vonalon?
A keret vázra+obira 250000 forint.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Oposzumtoszó #27228 üzenetére
Csak Canon
Canon-t az objektívek miatt vesz az ember. Az alsó kategóriában hülyeség lenne rosszabb Tamron obikat pakolgatni rá.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
vihartigris #27232 üzenetére
Tudom, de jobb, ha tisztában van vele mint, ha koppan.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Az EOS 2000D maga nem ajánlott, ugyanis (idézet a topik összefoglalójából):
"• A Canon EOS 1500D / 2000D / 3000D / 4000D vázaknál újfajta vakuvezérlési protokollt és vakupapucsot vezettek be (hiányzik a középérintkező, tehát csak Canon vakukat - 270EX II, 430 EX III RT és 600EX II RT - vezérel, és azokat sem teljeskörűen)! A kézikönyv (272. oldal) annyit ír, hogy minden EX szériás vaku működni fog (feltételezhetően csak ETTL módban), de korlátozottan. TTL-ben nem fognak elvillanni, MULTI (stroboszkóp) módban pedig csak egyszer. Arra vonatkozólag nincs infó, hogy manuálisan beállítva a teljesítményszintet elsüti-e a vakut, vagy, hogy pl. Ext. A / Ext. M módban működik-e az 580EX II és a 600EX[II]. Újabb "jó" hír, hogy tippre az összes rádiós vakuvezérlés is elfelejthető, amíg a Kínából nem érkezik megoldás valamilyen formában. Max. az infrás marad, vagy a 270 EX, ill. a 600EX II."
-
*Ropi*
félisten
Nem, tankolnod kellene bele, mert kifogyott a benzin.
-
vihartigris
őstag
válasz
A legjobb, ha a Canon topikban érdeklődsz.
-
Sziasztok!
Canon vázhoz (EOS 2000D) ajánlottak a Tamron obik? Vagy vegyek inkább Canont?
Előre is köszönöm!
-
Roxx
tag
Sziasztok!Canon 7D fényképezőgép ha kiveszem az akkut belőle és visszateszem utánna mindig kéri,hogy állítsák be az órát.Ez a gombelem miatt van ami benne van?
-
Rapid136
őstag
Most komolyan... vegyük már egymást komolyan, a körülmények ismerete nélkül elég nehéz bármit is mondani
megrendeltetek egy fotózást egy cégnél? te fotóztál ottani géppel?
mi van szerződésben, mit vállalt a stúdió? egy portfolió fotózásnál szoktak X képet kidolgozva átadni, meg valamennyit nyersen
persze RAW-ot ügyfélnek miért adna ki bárki, kicsi az esély rá hogy fel tudná dolgozni, ebből a szempontból furcsa, de akkor csak ismerni kéne a sztorit... -
kuruc01
tag
válasz
*Ropi* #27213 üzenetére
Köszönöm a hozzáértő válaszod,átolvastam mindent részletesen így már világos mire kell törekedni,feleslegesen nem veszek meg olcsóbb dolgokat mert az lesz a drágább a végén.Jópár videót is megnéztem sajnos szakembereknek tűnő előadók is félre tudnak vezetni,nem rosszindulatból inkább a tudásuk hiányossága miatt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
acsati #27215 üzenetére
Ezt a táblázatot egyszer egy cikkhez raktam össze, ez az "500-as szabályt" teszi puskázhatóvá (de van aki másra, mondjuk a 600-ra vagy a 400-ra esküszik, esetleg 450).
A Föld forog és ha nem akarod, hogy ez a forgás "elcsíkozza" a csillagokat, akkor az 500-at elosztod a full frame ekvivalens gyújtótávolsággal és megkapod hány másodpercnyi expozíciót bír el.
Például: 500/16mm=31,2s
Szóval 31,2 (vagy lefelé kerekítve 31) másodpercig exponálhatsz látható sávozódás nélkül (de ugye kérdés mi a látható 16 vagy éppen 100 megapixelen, milyen optikai felbontóképességed van, stb). De az 500-as szabály jó közelítéssel fog jó eredményt adni.
-
rii
nagyúr
sziasztok
azt szeretném megkérdezni, hogy egy fotostúdió szerintetek miért csak CR2-t küldött?
így mi értelme volt beállítani bármit is ... ha CR2 küld ...
egyiknél 5050 a temperature, másiknál 3700 ....
kb. 300 db cr2 -
acsati
aktív tag
válasz
Stauffenberg #27214 üzenetére
Rendben, akkor lehet benézek majd oda is
De youtube-on is jó sok segítséget találni.
Mostanában szereztem be egy Sigma 17-70mm C-t és gondoltam ez is már jobb, mint a kitobi, kipróbálnám éjszaka. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
acsati #27212 üzenetére
Ha érdekel a téma, van asztrofotós topik, sok hasznos tanácsot össze lehet ott szedni.
Kitobjektívvel sem lehetetlen feladat, de ezek gyakran produkálnak olyan optikai gyengeségeket, ami nem kedvez a csillagozásnak és ugye fényerőben sem túl erősek, ehhez meg fény kell dögivel.
De ha bejön, be lehet szerezni fényerős nagylátó (manuális) üvegeket korrekt áron (pl: Samyang is csinál ilyeneket).
-
*Ropi*
félisten
válasz
kuruc01 #27205 üzenetére
Azt az LG-t (egyelőre) nem ismerem.
De laptopoknál felesleges 8 Bitnél többet tudó monitort csatlakoztatni, mert annyi a max. amit egy laptop a limitációi miatt ki tud adni magából (korábbi cikkem a témában: "monitor, TV, kijelző" c. bekezdés).
[ Szerkesztve ]
-
acsati
aktív tag
Értem, köszönöm a válaszokat.
Pont egy olyan videót néztem ahol egy APS-C vázzal és kitobival fotóztak éjszaka és abban használta a tag ezt az első ránézésre igen összetett és bonyolult alkalmazást.
Aztán kedvet kaptam én is, hogy kipróbáljam milyen is tejutat fotózni.
-
Balinov
titán
válasz
acsati #27209 üzenetére
AR feature hatalmas, dof kalkulátor, sokegyeb hasznos holmi, nekem levaltott jopár celappot
Igaz, a tizeneuros ár nem olcsó, de úgy 1 hónapja fizetős google driveom upgradeltem one-ra, azzal jár egy 5euros play kupon, szoval 5 valamennyiert sztem nagyon megerte
Nyaralaskor tenerifen sokat segített a planner része megtervezni, honnan is kéne tejutazni
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
acsati #27209 üzenetére
Ilyen nap/hold/tejút kalkulátorok vannak szép számmal ezen kívül is és baromi hasznosak, de nem teljesen értem mit is akarsz belőlük tanulni.
Ez pontosan arra jó, hogy megnézheted mikor-hol lesznek ezek az égitestek, jók tájfotóhoz, de sok másra is (például egy adott lakásban modellt fotóznál természetes fénnyel és tudni akarod az adott évszakban mikor süt be az ablakon a nap).
Ez leginkább helyszín keresésre jó, meg a fotózási időpontok előre tervezéséhez. Kezdőknek is pont annyira hasznos, mint egy haladónak, ha az ilyesmi érdekel.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
A PhotoPills alkalmazást használjátok? Ez segítség lehet kezdő fotós számára is, lehet belőle tanulni? Vagy inkább már a tudatosabb fotósoknak plusz? Sajnos nem találtam róla magyar leírást.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Abry
tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
kuruc01 #27202 üzenetére
50-60-ért nem kapsz használhatót, 65-70 körül van a AOC Q3279VWFD8. Egyébként trükkös a kalibrálása - eltartott egy ideig kikísérletezni, míg ilyen pontos lett.
-
kuruc01
tag
válasz
Speeedfire #27201 üzenetére
Átolvastam az összefoglalót is de nem jutottam dülőre.
Régen volt frissítve az a része és inkább gaming monitorokkal foglalkoznak. -
Speeedfire
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Path of Exile 2
- Akciókamerák
- Renault, Dacia topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motoros topic
- Metal topik
- További aktív témák...