Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
laaceee98
tag
válasz
laaceee98 #5088 üzenetére
Valaki?
Én ezt néztem amazonon: https://www.amazon.com/Xenvo-iPhone-Camera-Lens-Clip/dp/B01A6D2JVI -
laaceee98
tag
Sziasztok. Én csak amatőr szinten, saját kedvtelésemre szeretek rovarokat (szakmai ártalom), pókokat, apró virágokat, stb. fotózgatni, mobillal. Eddig ezt egy P30-cal tettem, lévén rendelkezik AF ultraszélessel, így 3-4 centi távolságig egész jó fotókat tudtam vele lőni időnként. [kép] [kép] [kép]
Nyilván a profi fotós szettel készült képeket meg sem közelíti, de nekem elegendő.Most készülékváltás előtt állok, és a következő készülékem egy iPhone 13 mini lesz, ahol csak a főkamera autofókuszos. Láttam viszont, hogy akár Aliról, akár innen-onnan, eBay, Amazon stb., relatíve apró pénzért lehet rendelni ilyen "felcsiptethető" lencséket, amikkel már egész jó szupermakrók lőhetőek, mivel a főkamerával közelebb tudsz menni és fókuszt találni. Valakinek van ilyesmivel tapasztalata? Mindenképp szeretném folytatni ilyen kis amatőr szinten a dolgot, és mivel a 13 mini főkamerája önmagában korrekt minőségű, megfejelve egy ilyen lencsével bízom benne, hogy tudok majd jó képeket készíteni. Esetleg tudtok ajánlani konkrét terméket? Vagy ha már elmondjátok mire figyeljek oda egy ilyen lencse kiválasztása esetén, az is nagy segítség egy hozzá nem értő számára.
Előre is köszönöm! -
tibitron
tag
Tudtok ajanlani sony apsc e-mounthoz korrekt makroobjektivet, lehetoleg autofokusszal? 1:1 aranyban? Olyan 100k morul
-
tibitron
tag
Sziasztok. Lehet volt nar hasonlo kerdes,sorry elore is
sony zve10 hez keresek makrogyurut. Kitobigoz 16 50mm. Tavolra lesz teleobi sony 55 210mm pl madarqkhoz,de bogarkakhoz repulo mehekhez stb keresek jozgyurut jetit talatram ami jonak tunik. Viltrox 10 16mm ws meike 10 16 mm. Nekyik q jobb ill q kitobi jo e kezdesnek nakrozni gyakorolni. Ill kesobbre mit jqvasoltol kb megfizetheto aron? Foto ill videohoz.
-
aldebaran
addikt
Tudtok esetleg eladó használt Raynox DCR-250 -t? Belépnék a makrók világába. Vagy mi lehet jó helyette?
-
Sághegyi
friss újonc
Szép napot!
Leica 12-60 mm f/2.8-4 objektívhez milyen macro előtétlencsét javasoltok ?
-
Sziasztok
Olympus Tough TG-kkel érdemes makrózni? Van erről tapasztalata valakinek? Ha nem, akkor milyen beépített objektíves olcsó gépet ajánlanátok egy "kezdő" makrósnak?
-Köszi.
-
faki_
senior tag
Itt van még pár felsorolva, de van ami ugyanúgy az Enfuse-t használja, mint a Hugin:
https://en.wikipedia.org/wiki/Focus_stacking#Software_/_Application. -
faki_
senior tag
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Linux ala keresek franko macro stack-elo programot. A Huginnel kuzdok par napja, de a legjobb kepsorozatra is allandoan hibat dob. -
laskr99
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom makro objektíven, főleg processzor magot ami körömnyi méretű fotóznék, de mellé egyéb dolgokra is szeretném használni. Mi az ajánlott? Nem profi célra kellene, emiatt nem szeretnék vagyont ölni bele.
-
pergabb
senior tag
vki meg tudja mondani egy raynox dcr-250 + pl nikon 50mm még is milyen nagyítási aránnyal rendelkezik, vagy ezt hogyan lehet kiszámolni?
-
F4ther
tag
Sziasztok,
Kicsit mint ha halott lenne a topic.
Lenne néhány dolog, ami érdekelne (lehet másokat is), van aki a következő dolgokkal foglalkozik?
Makro fotózás fordított objektív és bellows használatával.
Makro fotózás stackelt objektívvel: 2 objektív papa-papa gyűrű használatával (A 2. objektív fordítva lesz)
Mikro fotózás (Mikroszkóppal) -
pruzsi
őstag
Ma végre megérkezett az objektív 5 napig "vámolták"....
Első teszt képek:
-
csakb
őstag
Szia!
A legolcsóbb, és legegyszerűbb valamilyen akromatikus előtétlencse a 70-210-hez. Raynox DCR-250, DCR-150, vagy Marumi DHG 200. A DCR-150 és a Marumi kicsit olcsóbb, de kicsit kisebb a nagyításuk (~5 dioptria vs 8), de cserébe legalább a mélységélesség kicsit nagyobb, így valamivel nagyobb az esélye a kezdeti sikerélményeknek.
A szűrőméretre figyelj, nehogy kisebbet vegyél.
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Érdeklődnék hogy lehetne "olcsón" makrót fotózni?
Szemléltető képVáz: Sony SLT A58K
ezek vannak nekem és még 2 m42 manuális helios 44-2 és egy carl zeiss 135/3.5
Legolcsóbb dedikált makró obi amit találtam segítséggel ő lenne
Vélemény róla esetleg?Vagy minden más megoldást meghallgatok!
-
WiZARD
addikt
Elerheto aru, de hasznalhato makro sinre van valami tippetek?
-
csakb
őstag
válasz
psycroptic #5043 üzenetére
Sikerült azóta találni valami értelmes szerkezetet?
Ebben a postban egész használhatónak tűnő házibarkács megoldásokat gyűjtöttek össze, én valami ilyesmi vonalon fogok elindulni: [link]
-
Thunder82
aktív tag
Helló mindenki.
Van aki használ Sony gépet ? Próbálkoztam a gépre tölteni progikat (csak próba terén) és ez fogadott reg után. :
Valahogy megkerülhető, vagy valamilyen más módja van esetleg hogy hozzájussak ? -
Thunder82
aktív tag
Sziasztok
Visszatalálós poszt. -
tvamos
nagyúr
válasz
psycroptic #5048 üzenetére
Bocs, nem neked akartam valaszolni, veletlen volt, ugy altalaban akartam kerdezni!
-
tvamos
nagyúr
válasz
psycroptic #5045 üzenetére
Tudnatok nekem ajanlani valami popec macro railt, ugy 50USD alatt, ami nem lotyog? (Mar van itthon ket olcso e-bay-es, de azok nagyon lotyognek sajnos.) Szerepel a tavlati terveim kozott, hogy motort is szerelek ra...
-
faki_
senior tag
Egy alternatíva: "magic arm".
-
faki_
senior tag
válasz
psycroptic #5043 üzenetére
A "flash (bracket, holder)" elég sok találatot ad, nehéz belőle kimazsolázni. Ilyenkor valami kulcsszóra rá szoktam keresni a kategórián belül és a népszerűségi sorrendet választom, valakik már biztosan megtalálták: "macro in Camera Flash Brackets".
Ez még jónak tűnik: "flexible flash (bracket, holder)".
Ezt találtam hasonlót, de biztos van másmilyen is: [link].
-
-
faki_
senior tag
Nem mertem ennyire olcsót venni a LED-ek hírhedt színvisszaadása miatt. Az Aputure Amaran Halo H100 ~15e Ft alatt volt EU eBay-ről, ennek elég jó CRI értéket írnak ([link], [link]), de régebbi fajta normál körvakukat is lehet ennyiért találni használtan. Végül eladtam, mert kicsit körülményesnek éreztem és a makróobjektívet is lecseréltem egy kisebbre, nem szívesen csavartam az elejére még ezt is.
Manuál, majd automata vakut használtam inkább saját tákolású diffúzorral, előbbit meg lehet úszni 3-4e Ft-ból. Most meg egy TTL-es rendszervakut ilyennel. (Ha elég erős és magasra nyílik a géped vakuja, még azzal is ki lehet próbálni.) Ez elég egyszerű megoldás, jó kompromisszumnak érzem, szükség esetén egy kábellel és tartósínnel ki lehetne tenni oldalra is akár.
-
bigsee
addikt
Sziasztok!
Ez:
mennyire vállalható egy hobbista Olympusos m4/3-os mukinak? Nekem. Makrózgatni megtanulni, elkezdeni.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Adott egy Raynox DCR-250. Szeretem, minden rendben vele. Viszont a hétvégén vettem egy új bit, aminek a szűrőmenete 72mm. Erre gyárilag nem tudom rátenni a Raynoxot.
Az obi elejére egy Step down ring (remélem jó, mert mindig keverem az Uppal) 67mm-el, akkor az úgy jó lehet? -
Pendragon911
aktív tag
válasz
Pendragon911 #5031 üzenetére
Esetleg tudtok Magyarországon üzletet, ahol van ilyen vagy hasonló adapter gyűrű (előző hsz-ben linkelt videón látható)?
-
turorudi
aktív tag
válasz
Pendragon911 #5031 üzenetére
Igen, ezzel tudsz feltenni előtétlencsét. Akkor már csak az a probléma lesz, hogy ez a Polaroid (nekem is van ilyen) egy kalap sz.r. Fentebb kicsivel már kifejtettem, hogy miért: azon kívül, hogy nehéz szétcsavarni, ha egybe csavarod a lencséket, szinte nem tudod úgy megfogni, hogy ne legyenek zsírosak a lencsék. De ami szinte használhatatlanná teszi: nagyon rontja a képminőséget.
-
turorudi
aktív tag
válasz
Pendragon911 #5029 üzenetére
A te gépeden nincsen szűrőmenet, így az előtétlencséket nem tudod rácsavarni. Az egyetlen megoldás a Raynox lehet, mert azt rá lehet csíptetni.
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
egyszerűen vázolom a kérdésemet, nem akarok hülyeségeket mondani és kérdezni sem, mert nem igazán vagyok hozzáértő, így inkább csak leírom és várom a segítséget és válaszokat
, abban is bízok, hogy jó helyre fordultam a kérdésemmel.
Van egy Fuji Finepix S4500-as gépem, amivel meg vagyok elégedve, a kategóriájához képest nagyon szép képeket csinálok vele, viszont amennyiben lehetséges és érdemes, szeretnék rá tenni macro lencsét, esetleg szűrőket is (ezekhez sem igazán értek, de használat közben kitapasztalnám a mikéntjét). Olyat olvastam, hogy kell rá egy adapter gyűrűt tenni, amire rá lehet csavarni a kiegészítő lencséket.
A telefonomhoz is vettem egy készletet, amihez 3 fajta lencse tartozik, a macro fogott meg a legjobban, a többivel nem is foglalkozok, ezért szeretnék a fényképezőgépre is tenni egyet és kipróbálni, hogy úgy mit tudna.
Találtam egy készletet, ez vajon az, amit én szeretnék?A válaszokat előre is köszönöm!
-
pezse78
csendes tag
Sziasztok! Nikon D5300-hoz milyen makró objektívet tudnátok ajánlani? Használtba gondolkodnék...
-
faki_
senior tag
Industart 20e Ft alatt láttam orosz, ukrán eladóktól, Minoltát nem tudom, Vivitar sokféle néven fut (Komine gyártmányok), többféle véggel, ~30-40e Ft eBay-ről, itthon nem nagyon szoktak árulni. Az 50-55mm manuál makrók is viszonylag ritkák nálunk, ezekből is inkább az eBay-en lehet csemegézni.
Alternatíva a Tamron 90/2.8 adaptall véggel, 1:2 leképezéssel, konverterével 1:1, néha van eladó 20-30e Ft között.
-
Balinov
titán
Sracok, adapterezve (m4/3-ra) milyen regi manual uveget szoktak ajanlani makrora? Bele szeretnek kostolni a makro vilagba, telen foleg benn, esetenkent szabadban, foleg olyan dolgokra, amik nem mozognak (vagy csigara) Vagy menjek inkabb a manual uveges topikba?
koszi
B -
tvamos
nagyúr
Pl ebben a videoban is azt mondja az ember, 5:30 korul, hogy a closeup lencsevel nem veszit annyi fenyerot, mint a kozgyuruvel, csereben, torzit, meg ilyesmi... Meg persze azt is mondja, hgy szerinte jobb a kozgyuru.
-
80hun
addikt
válasz
turorudi #5012 üzenetére
Ha így lenne akkor egy Fix 100-300 F4 féyerejű tele hogy fix fényerős teljes tarományon?
De van itthon 70-150/4.5 (55mm szűrő) obim is aminek zoomoláskor 8cm-el megnő a hossza de a fényerő nem változik.Az adott pontról mért fény változik inkább nem az obi fényereje.
Nem mindegy hogy egy 1cm2-es tárgyról kell a fényt összegyüjteni vagy 1m2-ről.Belső élleségállítású makrónál is változik a záridő. Minnél közelebb megyek a tárgyhoz annál hosszab lesz.
Pedig itt nem változik a tubus hossza. -
tvamos
nagyúr
En eddig abban a hitben voltam, hogy az elotetlencse sokkal kisebb, mint a kozgyuru, es tud adni nagyitast a bulihoz. Cserebe ad torzitast is. A fenyero kerdesben tanacstalan vagyok. Ha oda teszek megegy lencset, az esetleg tobb fenyt tudhat osszegyujteni, igy talan kevesebbet vesz el a fenyerobol... vagy nem tudom. Optikaban nem vagyok jo.
Annyit latok, hogy az elotetlencse sokkal nagyobb atmeroju, mint az objektiv "szeme". (Front lencse?) -
-
turorudi
aktív tag
válasz
szlatinai #5005 üzenetére
Az egymásba csavarható dioptriás lencséket nem javaslom, nehéz kezelni. Sokszor összeszorulnak (nekem Polaroid van), nem tudod gyorsan fel/lecsavarni és a legnagyobb vigyázás mellett is össze lesz fogdosva. A teljes sort egyszerre felrakva nagyobb nagyítást ad, mint a Raynox, de akkor már nagyon randa a kép. A Raynoxot pedig csak felcsípteted. Viszont ha teheted, inkább közgyűrűket használj.
-
szlatinai
csendes tag
-
turorudi
aktív tag
válasz
AtkovicS #5003 üzenetére
Mindkettő a piac legrosszabb teléje. Rövid idő alatt nagyot fogsz csalódni bennük, nekem volt mindkettő. Ha canonos vagy, amennyibe ezek kerülnek újonnan, használtan tudsz venni egy 55-250 IS/ISii-t (Nikont nem ismerem), amiben stabilizátor is van és nagyságrendekkel jobb a képminősége. Makróra nem jó, de az említett Sigma/Tamronok sem: hiába van rájuk írva, azokkal nem lesz makró-élményed.
Közgyűrűvel és körvakuval meg lehet spékelni ugyan, de szerintem makrózáshoz az első lépés a fényerő, ami ezeknek a teléknek nincsen (és ugye a kiegészítők csak rontanak rajta). És ha tényleg csak makróhoz kell, akkor Canonra 70-90e Ft között lehet használtan kapni EF-S 60mm f/2.8 1:1 leképezésű obit (én is most vettem ilyet, és ahogy fentebb olvastam, Nikonra is van hasonló), érdemes spórolni rá, mert a Sigma/Tamron teléket úgyis el fogod adni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest