- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Sharpnel87
csendes tag
válasz
Sharpnel87 #38598 üzenetére
itt egy kis képi infó is:
http://kepfeltoltes.hu/110406/224937090N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
istennek se tudom kitalálni, hogy miért csak sípol meg sistereg...
meghalt volna valami benne?ráadásul, 1 jack van rádugva hátul, spdif meg hátsó hangszórók jackjéhez hozzá se lett nyúlva... ez meg azt mondja hogy csatlakoztatott...
-
Sharpnel87
csendes tag
Sziasztok!
Már a hajam tépem, de akkor sem tudom kideríteni hogy mi lehet a gond:
Nos, adott egy Asus M4A88TD-V EVO USB3 típusú alaplap, eddig tök jól ment (ati display driver + realtek audio driver minden)
Nemrég felfedeztem, hogy régi catalystal nem megy a crossfire a két HD5770 kártyával.
Tettem fel új catalyst, meghótt a hang.Újratelepítettem raid0 lemezre a windowst, hang még mindíg halott.
Próbáltam asus oldalán a drivereket, realtek oldalán a drivereket, mindegyikkel ugyan az a helyzet: szoftver szerint van jel, minden rendben, jelszintek változnak zene közben mintha lenne hang. Viszont csak éles sípolás és sistergés hallatszik.
Se front, se back panel audio nem működik.
Kivettem a két kártyát, mert állandóan ati hdmi audio akart használni már.
Szűz install másik oprendszer, ugyanez, szűz install ugyanaz az oprendszer, ugyan ez a hiba megint csak.Biosban minden rendben, bio reset is csináltam már kínomban az sem segített
Ha van valaki, aki tud valami okosat mondani, akkor szívesen hallgatom
-
Storms
őstag
üdv
Van egy MSI 770-C45 lapom nincs hozzá hátlap, igy nem lesz baja neki ha igy használom? Garancia igy is él rá? Azt kérhetik hozzá cserénél?
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Memóriákat szeretnék venni az asus p7p55lx alaplapomba, 8gb -os modult néznék, de nem nagyon látok támogatottak közt 8gb-os memóriákat.. ilyenkor mi van? 6gb tri channelt támogatókat találok, de 8gb-osat nem.. -
Weaver
senior tag
kezeli ez a lap a 140W-os procikat ? (965 BE C2 140W konkrétan)
a cpu support ugyan nem írja, de akkor az kis is zárja 100% ?
-
-
törölt tag
válasz
havri1 #38585 üzenetére
A chipsetben levő memóriavezérlő korlátait nem tudod feloldani azzal, hogy növeled a RAM-ok feszültségét. És általában az időzítések lazításával sem. Az órajelet kell csökkenteni vagy a NB-nek adni egy kis plusz feszt. De utóbbi sem biztos, hogy beválik. A legvalószínűbb segítség a frekvencia csökkentése.
-
abéla
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Lehet buta a kérdés, de van külön SATAII és SATAIII kábel, vagy tökugyanaz mindkettő (csak mert a mostani alaplapomnál nincs látható különbség).
Előre is köszönöm
-
havri1
félisten
válasz
#65675776 #38580 üzenetére
Az alaplap hivatalos honlapján, a kompatibilitási listában a jelenleg birtokomban lévő 4 db 512mbos twinmos memóriával egyszerre csak 1 slotban képes működni.
Gyakorlatilag 2 modullal is jó, de 3-al már nem (memtes86+).
Annak örülnék a legjobban, ha mind a 4-el jól menne, megoldódna minden baj -
geckowize
őstag
Hali!
Ismerős gépében most takarítottam ki a procihűtőt és a videokártyát (Radeon 4830) is kivettem, megtisztítani. Visszatettem, erre nem indul a gép, ellenben a videokártyán két led (1600 és 1601-es sorszámú) folyamatosan világít. Kipróbáltam másik gépben, ott a videokártya tökéletesen működött.
Másik videokártya azonban szintén nem megy az alaplapon (MSI 770-C45). Kitisztítottuk mégegyszer a pci-e slotokat, kivettük a ramokat, de továbbra is csak a led világít. Egyáltalán nem ad képet.
Mi lehet a probléma? Alaplap PCI-E slotja lehet a ludas?
-
havri1
félisten
Helló!
Adott egy gép:
Alaplap : ASUS P5RD1-V (BIOS verzió 0907)
Processzor : Intel Pentium 640
Processzor hűtő : Gyári Intel, 2,66ghzes Celeron D -hez volt
Memória : 4 x 512 DDR400 SPD szerint 2.5/3/3/8 2,5V
Táp : 350W Codegen...de abból talán a jobb fajta, bár sztem abból nincs jobb fajtanagy ventis, nehéz..
HDD : 2x 80gb Samsung Sata2 / raid0 -ba szeretném, egyelőre simán.
Oprendszer : Windows Server 2003 HUN SP2Sajnos a 4 db memória egyszerre nem működik. Mára kiderült, hogy az alaplap egész egyszerűen nem kezeli le. A jelenség, hibák tömkelege.
Jelenleg 2 db működik dualban, így hibamentes. Viszont az 1 gb kevés
Szerintetek melyikkel járok jobban, ha beledobok egy KINGMAX 1GB DDR400 ( MPXD42F-D8HT4B HKAS ) memót , és megy 64 biten a memkezelés, vagy hagyom az 1gbot dualban 128biten?Köszi..
-
degu
senior tag
Adott egy MSI K8T Neo alaplap.Biosfrissites utan elindulnak a ventik,de semmi nem tortenik!
Nem is csipog! Tehat hibakodot sem ad. Ez mit jelenthet? Az alaplap teljesen kakukk?
Es ha igen,de forognak a ventik,/a vidikarie is/ akkor mi mehetett gallyra? -
Heffi
őstag
válasz
AlyArkhon #38575 üzenetére
Ne valószínű, hogy van hozzá újabb frissítés. Úgy vettem észre, Asusék kb 1/2-1 évig adnak ki újabb frissítéseket az alaplapokhoz, utánna már csak az újabbakkal foglalkoznak. Bizonyára erre van kapacitásuk.
Az XP divert, amit letöltöttél, megpróbálhatod kompabilitási módban futattni, néha ez bejön.
Lenry: Köszönöm a támogatást, talán mégsem nyúltam akkorát mellé
-
AlyArkhon
őstag
Még valami , a chipset frissítését letöltöttem az Asus.com ról [link] az egyében csak ez volt , a kérdésem csak az lenne hogy ezt pl miért nem indítja el ? Túl régi win 7 hez ? de akkor honnan lehet újabb chipsetet letölteni ehez a laphoz ?
-
Diablo18
senior tag
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 129.342 MB/s
Sequential Write : 129.199 MB/s
Random Read 512KB : 44.671 MB/s
Random Write 512KB : 62.706 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.541 MB/s [ 132.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.103 MB/s [ 269.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.980 MB/s [ 239.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.974 MB/s [ 237.8 IOPS]Test : 1000 MB [C: 29.3% (11.4/39.0 GB)] (x5)
Date : 2011/04/05 12:07:19
OS : Windows 7 Ultimate Edition [6.1 Build 7600] (x86)itt van a hddm adatai
így nagyon jó
de ha pl iso filet másolok rajta v bármi mást 37 megánál többel nem hajlandó másolni
de 1 ide hdd az rendesen 57-60 megával másol
-
Sundesz
addikt
Sziasztok!
A 4+1 power phase alaplap esetében mit jelent? Az az átlag, vagy alatta van?
-
Heffi
őstag
válasz
#65675776 #38557 üzenetére
Biztos igazad van, de itt még mást írtak a régebbi 400-s változatáról.
-
Gabboo
tag
válasz
joe2005 #38526 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors reakciót! Másik kártyával nem próbáltam, de azóta sikerült megoldani a problémát, egyrészt a memóriák nem voltak a megfelelő slotokban (egy kék+egy fekete a helyes elrendezés) másrészt pedig a lehető legújabb vga driver feltelepítése segített.
Üdv, Gabboo -
flash-
veterán
jól értem hogy ha egy i7-es alaplapban azt akarom hogy az 1600mhz ramok 1600mhz-n menjenek,akkor két dolgot kell átállítani:
dram voltage:1.65
dram frequency 800mhz(ddr3 1600)cpu-zben pedig az a jó ha 800 at mutat a frequency?
ugye? -
flash-
veterán
válasz
Воланд #38562 üzenetére
o bakker köszi,itt be volt pipálva a 4 mag,és a 2048 is...
kivettem a pipákat és most újra látja a 4 magot
köszi.lenne még egy kérdés.
most a gépemben a ramok hány mhz-en mennek?
hol tudom ezt megnézni?(melyik jelölés az amiből kiderül?
a dram frequency nek kell 1600nak lennie a cpu-z ben a memory nál,
vagy az spd-nél a max bandwitch nál a zárójelben lévő számnak??
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek egy 785g-e53 as alaplap kezeli a hd 6850-et?
Köszi a válaszokat előre is
-
JoPadaVan
csendes tag
válasz
AlyArkhon #38556 üzenetére
Nos ez nem úgy néz ki mintha 2 csatornásként kezelné a RAM-ot. BIOS-ban mi van beállítva? A 945 egyébként tud dual channelt és érdemes. A két RAMnak teljesen egyformának kell lennie és azonos csatornához tartozó foglalatba kell tenni (ált egyforma a szine).
Ez a tipusú alaplap nem tud Windows alól BIOS-t frissiteni. Nem árt W7 telepítés elött +ejteni, de ha nincs olyan feature amire izgulsz a javításban akkor mehet a régi BIOS is.
A chipkészlet driverében benne van a SATA driver inteléknél.
-
flash-
veterán
sziasztok
bizonytalan vagyok 1-2 dologban a gépemet illetően.
lenne két kérdés:-Mind a 4 mag aktív a gépemben?
-A ramok 1600mhz-en mennek tri chanelben?
nekem ezek nem derülnek ki/ill bizonytalan vagyok,kérlek segitsetek. -
-
AlyArkhon
őstag
Sziasztok..
Elnézést a fura kérdésekért de nem értek a gépekhez .
Most vettem mult héten a gépembe 4 giga ramot. Eddig 2x1 giga Geil kites ramok voltak a gépemben , de keveseltem a memet és vettem 2x2 gigát amiket így kezel a gép [link]
Ez most mit is jelent pontosan ? Azt látom hogy különböző órajelen futnak , gondolom ezért írja ki a rendszer induláskor is hogy Dual Channel Interleaved .?
Másik kérdés , még sosem frissítettem biost és gondolom az sem ártana.. Itt meg is találtam a frissítéseket [link] Innen mit érdemes letölteni , és a bios frissítést mikor kell megcsinálni ? ( most akarok felrakni windows 7-et 64 biteset )
Előre is köszönöm .
Még valami , Sata 2 es 640 gigás Samsung vinyóm van , ahoz hogy teljesen optimálisan működjön a vinyó kell valami sata 2 drivert feltelpíteni ?
-
Heffi
őstag
válasz
KilleR1888 #38554 üzenetére
Én egy minőségi 400w körüli tápot ajánlanék, azzal ellennél 4-5 évig. Pl Corsair CX430, 10ezer alatt megkapod itt az aprón 3 év garral. Így egy platformváltást is átvészelhetsz vele.
-
Heffi
őstag
válasz
#65675776 #38548 üzenetére
Volt SB Live-om (még meg is van valahol), de akkor még PII-s konfigot használtam
Ha Optikai kimenetet használsz, illetve külső erősítőt, akkor is van különbség, vagy ilyenkor az erősítő minőségén múlnak a dolgok, mert ugye ott zajlik a digitál/analóg átalakítás?
KilleR1888: Menni fog a kártyád, csak az alaplapod kisebb sávszélességet biztosít, mint amennyire a kártya képes (ha jól emlékszem, a felét), de ez nem hiszem, hogy gondot okozna egy 5670-nél.
-
joe2005
senior tag
válasz
KilleR1888 #38549 üzenetére
Amennyiben a csatlakozója stimmel, akkor belemegy.
-
KilleR1888
csendes tag
Hali
Lenne 1 kérdésem.
FUJITSU SIEMENS D2151-A1 alaplapba belemegy egy Ati Radeon HD5670 512 Mb DDR5 Sapphire videókártya?
Válaszokat előre is kösz. -
törölt tag
Normális dinamika, normális hangzás, magas jel-zaj viszony. Papíron ezeket elméletileg tudják az integráltak, de a gyakorlatban nem. Egy kicsit is jobb hangkártyával összevetve ez egyből kiderül. Tompa hangzás (mélyeket elég gyérül viszik), magas alapzaj (mindent összeszednek az alaplapról), nem túl magas dinamika. És nem kell hozzá túl extra dolog, egy közepes fejhallgatón már hallhatóak a különbségek. Persze egy SB Live!-ot túlteljesíthetnek, de az egy 12-13 éves technika, és már akkor is volt nála jobb. Egy akár 5-6k körül beszerezhető Envy24 chipes hangkártya bármikor lemossa az alaplapiakat, méghozzá nagyon csúnyán. Pedig az sem egy mai fejlesztés.
-
tamas28
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni? Van egy ASUS M2N típusú alaplapom, és van benne egy KINGMAX 800 MHz 2Gb memóriám.A memória ráadásul a megadott 800 helyett csak 361 MHz-n működik.Ez vajon miért van?
A másik kérdésem:nemrégiben vettem egy AMD Athlon x2 4850e processzort amit ha beteszek az alaplapomba a gép megbolondul,nem hagy feltelepíteni a Win 7-et,vagy be kapcsol vagy nem,és ha elindul kis idő után lefagy.
Ha tudtok segítsetek!
Köszi!!! -
törölt tag
válasz
DonThomasino #38534 üzenetére
Egyik lapon sem lehet, a két architektúra teljesen más.
Heffi: Melyik ROG lapon van értelmes hangvezérlő? Az X-Fi-nek csúfolt ADI-kra gondolsz?
-
Heffi
őstag
válasz
DonThomasino #38542 üzenetére
-
DonThomasino
veterán
-
Heffi
őstag
válasz
DonThomasino #38540 üzenetére
Hát, nem igazán raknék semmiféle gagyi átalakítót egy méregdrága alaplapba. Inkább használd a beépített audiót, az sem szokott gagyi lenni egy ROG lapon
A tunert meg cserélheted egy PCIex1-re. Van választék abból is.
-
Heffi
őstag
válasz
DonThomasino #38538 üzenetére
Mit szeretnél bele tenni? Mármint milyen régi PCI-s kártyát?
Googlit használd: Itt van egy példa Persze magasságemelkedéssel jár a kártya esetében.
-
Heffi
őstag
válasz
DonThomasino #38534 üzenetére
-
Heffi
őstag
válasz
snowliiii #38533 üzenetére
A milyen alaplapot vegyek kérdésekre van egy külön Topik, biztos kapsz választ.
De ha már itt tetted fel a kérdésed, a szerény véleményem azért leírom:
Az Lga 1366-s foglalatú, x58 chipsettel ellátott alaplapok 3 csatornán kezelik a memóriát, és általában 6 db memóriafoglalattal rendelkeznek, ez lenne egy ideális választás részedre szerintem. A használt piacon amúgy is egyre olcsóbban hozzájutni az ilyenekhez. Valami ilyesmiben gondolkodnék.
-
DonThomasino
veterán
-
snowliiii
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni gépvásárlással kapcsolatban, sajnos jó ideje nem követem a hardver-piacot.
A gép alapvetően nagy memóriaigényű számításokra kellene, amelyek sajnos a grafikus kártya erősségeit nem tudják kihasználni. A sok processzormag sem létszükséglet, inkább 2 erős mag, mint 4/8 gyengébb lenne szüskéges. A nagyobb cache kaplcsán elsősorban Intel vonal lenne érdekes, de nyitott vagyok AMD-re is, ha azt mondjátok, hogy megéri.
Memóriából min. 16 Gb-ot kellene belepakolni, nem tudom, hogy desktop szinten milyen alaplapok kezelnek ennyi memóriát, főleg annak tudatában, hogy később esetleg dupláznám ezt a memória mennyiséget.
Minden segítséget, tippet előre is nagyon köszönök!Üdv,
snowliii -
joe2005
senior tag
válasz
Skeleton01 #38529 üzenetére
Innen töltötted le ugye? A pent megfelelően előkészítetted, vagy választottál megfelelő változatot?
-
Skeleton01
aktív tag
válasz
bbazs96 #38528 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Memtest 86-ot szeretném pendrive-ról bootolni, fel is másoltam rá a fájlokat, ahogy kell, de a Giga 790FXT-UD5P lapom a biosban nem látja a pendrive-ot, a bootolható eszközöknél! USB-ZIP, és USB-FDD-ként is próbáltam, de semmi...
Please HELP!!!
-
bbazs96
tag
válasz
Maus1596 #38047 üzenetére
Én megoldottam a saját esetemet
packard bellem van, 2009 es kiadás, win 7, minden f*sza, működik, csak fél év alatt belassult és újratettem. A vga illesztése volt csak necces, a tied nem pakolja föl a 7 es illesztőről? Milyen a vga-d? Nekem a vga illesztő megoldotta az SM buszt, és utánya volt jó a hang. Ezt csak ATIkkal tudom(én ^^) megoldani. Még egy nvidiát/s3mat/intelt sem láttam jó driverekkel downgradelve.
-
SLYM
veterán
kicsit jobban átgondolva nem olyan vészes a helyzet. ugye eleve csak a játékok alá lenne értelme jobb procit venni, az meg azért nem a legfőbb szempont. de játékoknál is ha 1920*1080-as felbontásban, 4x AA-t és 16x AF-et állítok be, akkor már lehet, hogy nem procilites lenne legtöbbje. ahol meg procilimites lenne, ott úgyis csak annyit számítana, hogy 80 helyett lenne mondjuk 50 FPS-em (mikor mondjuk szemben állok egy ház falával), ami ugye kb lényegtelen, 50 FPS is elég. de amikor már mondjuk lőni kell az ellenfélre egy jó árnyékos terepen, ott már a inkább a videókártya limit érvényesül (ott szintén 50 FPS-re lenne képes a proci, de a videokártya mondjuk csak 30-at bír, így ugye 30 FPS-em lenne). szóval a procilimit inkább a magas FPS maximumok miatt kell, ami nem olyan fontos. nem hiába mondják, hogy játék alá VGA kell. most olvastam el egy cikket ezzel kapcsolatban és most jöttem rá ezekre. érdemes elolvasni (ha 1 héttel ezelőtt olvastam volna, megspóroltam volna magamnak nem kevés időt)
-
Gabboo
tag
Üdvözlet!
A napokban vettem egy Asus M4A77T alaplapot, Athlon II X2 240 procival és 2x2G Kingmax 1333MHz-es memóriákkal. A gép általában szépen megy (bekapcs-boot-használat-kikapcs), de akármilyen (akár win, akár BIOS) restart után nem akar képet adni. A videókártya egy Asus x1950pro, eddig hibátlanul ment, a BIOS-t frissítettem a legújabb 2301-es verzióra, a memóriákat a kék slotokba raktam (ahogy a manual írta, de a feketékben is próbáltam...), eredetileg BIOS-ban mindent AUTO-n hagytam, most fixáltam a memória sebességét 1066-ra (elvileg a proci ezt szereti), de a jelenség még mindig tapasztalható.
Akinek ugyanilyen lapja van, kérem ossza meg velem a tapasztalatait, ha pedig valaki tudja a megoldást, ne tartsa magában!Előre is köszönöm!
Bye, Gabboo -
Diablo18
senior tag
Jónapot kívánok
sziasztokAsus M4A79XTD EVO
van nekem 1 problémám
ezzel a nem rossz lappalDe valami mégis rossz
ugyanis
win7 32 biten
achi driver telepítve
bios frissítve
achi mod be lővede a wd caviar blue hdd m
olyan mint a csigamár xpt is raktam fel oda még az achi drivert sem tudom fel tenni
nem tudom mi a bibi
de lassan másol
és ha 2 műveletet végeztetek a hdd n
akkor már erősen fagy:S -
Heffi
őstag
válasz
agemate #38516 üzenetére
Igazából én még a 3,3 GHz-t sem hiszem, a proci specifikációjában 3,1 GHz a max turbo frekvencia, azaz szerintem 31-s szorzót lehet csak állítani. Ha az alapórajelet fel tudod emelni 106 MHz fölé, akkor lenne meg a 3,3 GHz. Szerintem erre már a TB nem tud ráfejelni, hisz a max szorzóra van állítva a CPU.
SLIM: Akkor lehet, hogy egy szerencsétlen választás volt a konfigod ebben az összeállításban. Ideje váltani
Most a Sandy őrület miatt úgyis esnek az árak, tegyél egy erősebb (i5 i7 lga 1156) használt félkonfigot a Radeonod alá, ha van rá lehetőséged.
bbs30 #38517 : Próbáld meg "lekopaszítani" a gépet, hogy legalább beepkódig eljuss. BIOS resetet se hagy ki. A tápra azt mondod biztosan jó, mert cserélted,így marad a proci és alaplap. Ha memória és vga nélkül adja a hibaüzenetet, akkor elkezdheted visszapakolni az alkatrészeket, hogy megtaláld a hiba forrását. Ha így sincs hibajelzés, akkor már csak 2 esélyes a dolog, a procit kellene kipróbálni másik alaplapban, és annak eredménye alapján tudhatod hogy mi adta be a kulcsot.
-
Tomiboy65
csendes tag
Üdv!
Egy kis tanács kellene...
Egy barátom gépe csinálja a következőket: ha USB-ra csatlakoztatva van webkamera vagy egy olyan kis usb stick (nem jut eszembe a neve, amivel vezeték nélkül kommunikál a gépe a routerrel), na szóval he ezek közül valamelyik rá van dugva gépre, akkor kikapcsolásnál a gép mindig újra indul. Ha egy pendrive van rádugva, vagy nincs semmi rádugva... akkor a gép rendesen kikapcsol. Mi baja lehet? Alaplap hiba? Ha ötlet, tanács volna, azt megköszönném...
-
bbs30
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem.
Van egy asus alaplap + athlon proci a proc és a táp ventilátora kb 2másodpercig felpörög majd megáll utána se kép se hang az alaplapi led világít a bekapcsoló gombra nem reagál csak ha kikapcsolom a tápnál és újra visszakapcsolom.
Tápot már cseréltem.
Mi lehet a gond?A válaszokat előre is köszönöm.
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
775-ös foglalatban gyakori az elhajlott láb?
Eladtam egy lapot ami állítólag nem működik. Működő gépből vettem ki mielőtt feladtam is dolgoztunk rajta uh. nem értem a dolgot. Most mondja a srác, hogy egy láb nem úgy áll mint a többi. Lentebb van. Én is láttam már ilyet egy Asus lapon (működőn), de amit eladtam nem is figyeltem.
-
Heffi
őstag
válasz
agemate #38507 üzenetére
Az a valamennyi elég kevés. BCLK-t alíg lehet emelni a Sandy esetében - ahogy olvastam a cikkben, amiből te is idéztél - az alap a 100 MHz és talán még 105 MHz-n stabil marad a cpu.
Beleolvastam egy H61-s ASUS lap manuáljába, és ahogy a Bios beállításokat taglalta, van lehetőség a szorzó állítására (a sok egyéb mellett), de ez CPU függő természetesen.Javaslom, mielőtt kiválasztod a leendő alaplapod, bogarászd végig a szóba jöhetők használati utasításást, hogy tudjad mit veszel.
-
SLYM
veterán
most így hirtelen nem tudom hol kell letiltani az integrált VGA-t, de mindjárt megnézem, hátha megtalálom. mondjuk ezt az előző kártyánál se tiltottam le (ATI 4850), akkor pedig nem volt ez a hiba
szerintem se nagyon lehet elrontani, csak hát gondolni kell mindenre, hátha az a probléma érted
alap feszen ez a proci általában olyan 3000 MHz-ig simán, de sokaknál 3200-3300 MHz-ig is húzható. haveromnak egy Q6600 van, az egyel régebbi, tehát nem a 45, hanem a 65 nm-es, sokkal jobban melegegő procija van, az megy neki 3200-on stabilan, fesz emelés nélkül már évek óta. sőt, az előző procim ebben a lapban az E4300 (alap órajele 1800MHz, vagy 1833) is ment alapfeszen 2700-on stabilan sokáig és 3000-en is kb fél órát bírt stabilan. a RAM-okat pedig vissza lehet állítani ma már, (tehát nem csak 1:1 beállítás van van) szóval ott nincs kérdés. a hűtés is lényegtelen addig amíg nem melegszik a kártya. amikor lefagyott nekem, akkor lehetett kb 40 fokos, mert a böngésző megnyitása kb 1-2% processzoridőt jó ha használ
FSP 400W-os tápom van, nem tudom, a teszteket olvasva szerintem elégnek kell lennie a konfigomhoz, de ebben nem nagyok teljesen biztos. Q8200+5850+1 SSD+1HDD, optikai meghajtó és semmi egyéb nincs, sőt házam sincs gakorlatilag, tehát nincs plusz venti, se ledek vagy ilyesmi, bár az úgyis az 5V-os ágat használná
-
agemate
addikt
"A szorzó módosítását illetően annyi mozgásterünk van, amennyit Turbo Boost megenged, hiszen a tuninghoz ez a technológia is a szorzó növelését használja. Ez az alap szorzóhoz képest néhány fokkal nagyobbat jelent, például egy Core i5-2300 esetén a 2,8 GHz frekvencia 100 MHz (BLCK) × 28 (szorzó) képletből alakul ki. A BIOS-ban kiválasztható és még működő szorzó a 33, így BLCK növelés nélkül maximum 3,3 GHz-ig juthatunk. A szorzózár nem vonatkozik a memóriára és a grafikus alrendszerre."
Eszerint a nem K-s Sandy i5-ök is valamennyire tuningolhatók. H61-es alaplapban is van erre mód?
-
LLD
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdés,hogy eme alaplap ASROCK 945GCM-S kezeli e a 800mhz-es ramokat?
A gyártó oldalán a max 667! -
Heffi
őstag
válasz
kissj83 #38500 üzenetére
A chipset és annak szolgáltatásai a különbség. Az egyik H61 a másik H67 B3-s . Az olcsóbbikon gyengébb az audió, optikai kimenet sincs rajta. Nem támogatja a Raid módokat sem, illetve keveseb szálon kezeli, a PCIe csatornákat (ide nem értve a VGA 16-osát, mert azt a proci vezérli). Gyengébb a biosa is.
Egyébként ha jól láttam a specifikációkat, mindkettőn van USB3 és SATA3 is.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
atidzsiforc #38458 üzenetére
hirek vannak. Mostmar kapcsol a gep(tapcsere bios resi), de allandoan ujraindul. Szerinetm aramkori hiba az alaplapon. Szerintetek?
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- Házimozi belépő szinten
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- ASRock Z270 Pro4
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest