- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: nagyvállalatok felé is nyit az Adata
- Milyen széket vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Márton
nagyúr
üdv,
ebbe a lapba belemegy egy pcie 2.0-ás radeon 4350 kártya? -
Blaze71
őstag
válasz
BudaiZoli #28095 üzenetére
Nálam is így van. Mondjuk én letiltottam a csatlakoztatás érzékelést, meg az első és hátsó kimenetek más jelen vannak egy mixprogi miatt, de nálam bármelyik Realtek HD audiónál működött rendesen. Lehet, hogy tényleg a kábelek nincsenek rendesen a helyükön, mert kétféleképpen lehet rákötni. Az egyik HD audio, a másik AC97.
-
Rickie
csendes tag
válasz
Blaze71 #28088 üzenetére
Adtam neki 1, 648V-ot, 1,5 nem volt. Remélem nem lesz több gond. Kössz a segítséget.
Azt még meg tudod nekem mondani, hogy hol állítsam be az elülső venti ne csak 600-on pörögjön, míg a többi 1500 felett van? Bios-ba néztem, de csak az értékeket írta ki. Easytune meg az összeset kezeli egyszerre. Egy Coolink swif2-ről van szó, pwm-es.
-
Rickie
csendes tag
válasz
Blaze71 #28080 üzenetére
A konfigom:
Processzor: AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
Memória: KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
Videókártya: ASUS EAH5770 CuCore/2DI/1GD5 1G DDR5 PCIE
Op. rendszer: Windows 7 64 bit
Alaplap: GIGABYTE GA-770T-USB3
Merevlemez: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ
Optikai meghajtó: NEC AD-7243S Fekete
Ház: THERMALTAKE VL80001W2Z V3 Black Edition+3db hűtő
Tápegység: CORSAIR CX400W
Monitor: ASUS VH242HElfelejtettem, hogy a windows is lehet ludas nem?
-
cirkus
aktív tag
Akkor működik Dualban a memoria, hogyha a 2 db memoria (4 slottos alaplap) vagy a 1. ,3. slotban vagy a 2. ,4. slotban helyezkedik el ??
-
Blaze71
őstag
válasz
vinibali #28078 üzenetére
Akkor max SATA, csak ezek szerint tényleg meghalt az IDE vezérlő. Pénzt adtál érte?
Mert lehet, nem kellet volna.
Rickie! Everest Stabteszt teljesen normális, gyári ventinek bőven baráti. A fagyás okát ennyiből nem tudom. Kellene a teljes konfig leírása. Alaplap tiszta, meg a proci is. Memória, táp még kellene.
-
vinibali
őstag
válasz
Blaze71 #28077 üzenetére
ez is tré lehet, anélkül, hogy rádugtam volna valamit is az idére már ráraktam az 1.2 helyett egy "legújabb" 2.1-et
ezt a lapot ma vettem amúgy, állítólag a srácnak akinek szórakozott idés cdromja és winyója volt de sokszor hezitált a felismerésnél. több ide kábellel is próbáltam sok jumper állásban, sztem satás dvd lesz a vége... -
-
vinibali
őstag
Sziasztok!
nforce 630as AMD lapom(alivenf7g-hdready), sosem láttam még ilyet, de ezen mintha elszállt volna az ide vezérlő. A gyári """chipsethűtőt""" levettem, szerintem elég komolytalan dolog egy nvidiára ilyet rakniraktam rá egy elég izmos darabot. A kérdésem csak annyi lenne, hogy lehetséges, a nagy hőtöl károsodott annyit a lapka, hogy nem veszi már észre az idés cuccokat? A bios a cd/dvd-ket nem látja, csak windowsban de ilyen tipikus "rosszabiosom" pár betűt téveszt a nevében(rossz karaktereket rak be, akár @-ot is). Egy Quantum winyóval próbáltam, őt látta biosban is névtévesztéssel. A satás winyóról meg vígan elwindowsozgatok. Szerintetek?
-
Blaze71
őstag
válasz
Rickie #28074 üzenetére
Cseszd meg, új az alaplap, még nem ismeri egyetlen progi sem. Nem 80° az, hanem annyinak látják. Nekem még tavaly év elején egy régebbi Everest a DS3 Rev 2.0 lapban 110°-nak látta a CPU-t, de BIOS-ban 37° volt. Aztán jött egy újabb Everest és mindjárt annyi volt ott is. Maghőfokra mennyit ír az Everest? Amúgy a mostani UD3 Rev 2.0 lapomnál is hülyeséget ír, mert a maghőfok 40° körül van, de CPU hőfokra még nem írt 52°-nál kevesebbet. A borda meg játék közben is max langyos. Ami a gyári hűtőre van téve, az szintén paszta és tökéletesen megfelel. Nem kell lecserélni. Régebben nem volt az igazi, de nagyjából a Brisbane magos Athlonok megjelenése óta nyugodt szívvel használható.
BudaiZoli! Realtek HD Audio Manager-ben állítsd be az előlapi csatlakozókat. Tálcán, az óra mellett találod az ikonját.
-
Rickie
csendes tag
válasz
Morris #28073 üzenetére
Hello!
Megnézem, bár akkor nem az össze cpu értéknek baromi nagynak kéne lennie? Az jutott még eszembe, hogy a gyári hűtő mellé nincs hűtőzsír, hanem vmi hasonló rá van előre rakva, és lehet hogy az nem teszi a dolgát rendesen...
A másik, hogy az alaplapi cpu fan csatira két ventit kötöttem:a cpu hűtőt és egy másikat ami felette van.
Még egy hgülye kérdés: a power fan csatlakozó az alaplapon a tápé? mert nekem a corsair cx400-ből nem lóg ki megfelelő csati...
Köszi minden segítséget! -
Morris
veterán
akkor menjen vissza gariba. Lehet tényleg elszállt benne valami, sőt...
BudaiZoli: Lehet nagyon hülye a kérdés, de a hang kimenetek is rá vannak kötve a front panelre?
mikrofon - rózsaszín, hangkimenet világoszöld (gondolom ezek megvannak)Rickie: Nem lehet, hogy rosszul van feltéve az a procihűtő?
Nekem anno egy 3GHz-es prescott-tal fordult elő. le is kapcsolt a gép állandóan mire észrevettem mitől van. Onnantól csak én nyúlok a gépemhez -
BudaiZoli
tag
Hali,
nem tudom hova írjak a problémámmal... rácsatlakoztatom a gépház Front panelját az alaplapra, az USB működik is, de a mikrofon bemenet és a hangkimenet nem! Ugye ha hátul dugom rá mondjuk a fülhallgatót a gépre, akkor ugye feljön egy ablak, hogy csatlakoztattam a gépre. Gigabyte EP45-DS3RL alaplapról van szó. Persze lehet, hogy a windowsban kellene valamit babrálni.. valakinek ötlet?
-
Rickie
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek kérném: van egy gigabyte ga770t -usb3 alaplapom és egy Phenom 955 x4-es procim. Speedfan és Everest is cpu-ra 80 fokot ír ki. Gyári hűtő van a procin, de alsótápos thermaltake v3 házban és 3db ventivel. Már párszor kifagyott a gép, és párszor magától újraindult. Volt olyan hogy a monitor különböző színekben pompázva fagyott le, ami nagyon szép de a munkában hátráltat. Egyéb gép adatok: KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT, vk:ASUS EAH5770 CuCore/2DI/1GD5 1G DDR5 PCIE, corsair 400w táp és asus VH242h monitor.
Játékoknál még érthetetlenül sokat akad, egy rosszabb géphez viszonyítva /dirt2, prototype/. Nem játékra kell, hanem hogy megbízhatóan működjön munka közben.
kép -
cukor_
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P6T alaplapom. Pár napja elkezdte azt csinálni, hogy ha teljesen áramtalanítom akkor elfelejti a bios beállításokat. Természetesen kicseréltem az alaplapi elemet, de ez után is. Ha csak simán kikapcsolom, de áram alatt van akkor rendben van minden. Van valakinek ötlete, hogy ezt miért csinálhatja?
Köszönöm. -
fulee.9999
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom. Vettem egy SL7NA procit, és beraktam az MSI Neo-v 848p alaplapomba, amin már a legújabb, 6.2-es BIOS van. Apróbb gond, hogy ha bedugom a táp csatit, akkor azonnal elindul a gép, felpörögnek a coolerek, nem ad hiba jelzést, de nem is látok semmit a képernyőn.
Ötletek?
( Én gondoltam rá, hogy nincs meg a proci kódja - 0F41 - a biosban és egy moddolt ami biost rakok az alaplapra. )
-
guni
tag
válasz
Morris #28057 üzenetére
Minden variációban probáltam, vga-val, memóriával, meg anélkül is, ugynaz. Ha lehúzom a 4 lábú csatit, akkor elindulnak a ventik, de nem történik semmi, ha rajta van, akkor meg sem mukkan. Néha mintha egy pillanatra megugranának a ventik, de nem tudtam reprodukálni. Kikapcsolásra meg egyáltalán nem reagál, csak a táp főkapcsolójával lehet leállítani.
Guni
-
Spire
csendes tag
1gyel megy 2vel megy 3mal és 4gyel nem
-
Spire
csendes tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte ep41-ud3l tipusú alaplapom vadi új és van 4gb geil memóriám ( 4*1) kiosztásban és nem akar elindulni az alaplap dual chenelben csak folyamatosan újra indulgat fél óráig hagytam és semmi nem add képe. Mit lehet ilyenkor csinálni?
-
csokad
senior tag
Sziasztok! Most szeretnék új gépet venni. Egy AMD Phenom II 955 BE-hez és egy MSi Hawk-hoz (HD5770) jó lesz ez a lap GA-770TA-UD3 szerintetek? ebben az árban valami jobb? nekem mondjuk ez nagyon tetszik főleg hogy Sata III meg USB 3.0 és az ára is barátságos!
-
F.B.I.
veterán
Számít valamit, hogy egy Crossfire képes lapban, a 16x vagy 4x tudású slotba teszem a VGA-t ha nem játszok?
Sajnos akkora a passzív hűtés a kártyán, hogy a processzorhűtőtől nem fér a felső sínbe.
-
guni
tag
válasz
Morris #28031 üzenetére
Kipróbáltam sajnos nem nyert...
Viszont az feltűnt hogy ha lehúzom a 4 pines csatlakozót és rövidre zárom a power gomb érintkezőit, akkor legalább a ventillátorok életre kelnek, de semmi egyebet nem produkál. Kikapcsolni is csak áramtalanítással lehet. Na mindegy, megy vissza gariban. Remélem más alkatrésznek nem lett baja...
Guni
-
Morris
veterán
értem. 6 és 8 pinest csakis VGA-ra.
4-es az ATX az megyen a lapraFigy, ha gondba vagy a power gombbal, akkor egy csavarhúzót húzz végig a duplatűsoron úgy hogy a fölső és alsó pineket egyszerre érinted. vagy vízszintesen (nem emlékszem már pontosan)
és akkor be fog indulni.Kárt nem fogsz benne tenni
Arra figyelj, hogy minden legyen összedugva. ramok, proci, hűtő, vga és legyen benyomva a táp is -
kutga
félisten
válasz
Morris #28052 üzenetére
Üdv!
Ezért furcsáltam hogy teljesen simán ráment a 6 tűs a 8 tűs foglalatra.
Miután megtudtam hogy ez így nem igazán jó gyorsan lehúztam és rátoltam a 4 tűst.
Indítógombbal vagyok bajban, a kézikönyv nekem nem egyértemlmű, mindegy is, inkább holnap megnézetem vkivel nehogy nagyobb kárt csináljak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Morris
veterán
igen a 6 tűs, a 8 tűs és a 4 tűs (atx) csatikban is 12 volt van (meg persze gnd), csak nem mindegy a kiosztás
mondjuk úgy is van kialakítva a csati, hogy ne lehessen rádugni (erőszakmentesen)ezeket találtam, talán segítenek kicsit
[link]
[link]
[link]Miért nem kapcsol be?
indítógomb csatija jó helyre van kötve? -
-
kutga
félisten
Nagyon restellem de én tegnap kipróbáltam.
Bevallom rég nem raktam össze gépet, és nem olvastam utána, hogy a 6 tűs a VGA-hoz való.
Nem indult el a gép, mondjuk nem emiatt, vmi más nem megfelelő benne.
Ezért érdekel hogy lehetett-e vmi baja az alaplapnak.
Sztem hagyom is, inkább megnézetem egy hozzáértővel.
-
-
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Mi történik ha a tápom 6 tűs áramforrását rádugom az alaplap 8 tűs AC12V foglalatába?
A tápon nincs 8 tűs kimenet csak 4 tűs.
A 6 tűs egyébként tökéletesen illeszkedik, utánaolvastam, a négy is elég lenne, a 6 tűs mint kiderült a videókártyának van.
-
-
-
itt van egy teszt, ahol pont ezt próbálták ki
-
-
Terkk
tag
sziasztok
Az ASUS Commandomban hogy fog menni 2db HD5770 az egyik csak x4 módban?!
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=wWs3CTw57UtxaaHw&templete=2
Specifications -> Expansion Slots 2 x PCIe x16 (@ x16 and x4 mode) -
Morris
veterán
-
danntora
tag
Hali!
Egy jelszóval védett biosba be lehet lépni valahogy? -
Morris
veterán
Van egy elméletem erre a hibára. Vedd ki az alaplapodat a házból és úgy próbáld meg összekötni és elindítani. Nekem volt már ugyanilyen hibám, mire rájöttem, hogy mi csinálta beletellt 1 hét is.
Valószínűleg a lap hátoldala érintkezik a ház fém részével és testel. ezért nem indul.
(vagy tényleg az alaplap hibája) esetleg zárlatos winchesterDomToretto: Ha "hiányos" az alaplap akkor elképzelhető, hogy a hiba emiatt van. Konkrétat csak akkor lehetne mondani, ha hibátlan alaplappal művelné ezt. Lehet ram is...ekkor vagy csipog és képet sem ad, vagy befagy
-
guni
tag
Ha a gépem összes funkciója annyi, hogy amikor benyomom a főkapcsolót, egy pillanatra felvillan a power-led, egyébként teljesen halott és a táp biztosan jó, akkor az alaplap hiba? Vagy más is okozhat ilyent?
Guni
-
DomToretto
tag
válasz
neo756 #28028 üzenetére
"Segítsetek már pár ötlettel pls.
Van egy MS 7254-es lapom ami "javítás" alatt áll. Jelenleg a 12V-os körből ki van szedve 2 db 1000uF 16V-os kondi. Próbáltam indítani a lapot, és a BIOS képernyőnél megáll.
Ha nyomkodom az F10-et (belépés a biosba) akkor kiírja h entering BIOS, de nem megy tovább.
Ez a jelenség lehet a két hiányzó kondi miatt, vagy memória hiba, esetleg más?"Erre valami ötlet?
-
neo756
tag
válasz
DomToretto #28027 üzenetére
Mire is?
-
DomToretto
tag
válasz
DomToretto #28013 üzenetére
Erre valakinek valami ötlet?
-
guni
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy vajon tönkre lehet tenni egy alaplapot úgy hogy a 24-tűs csatit lehúzom és egy másik gépet hajtok meg vele, a 4 tűs csati pedig rajta marad?
Guni
-
Blaze71
őstag
válasz
Morris #28019 üzenetére
4 megvolt. Pontosabban annyi helyen láttam jómagam is.
Ez az egy modulos dolog ismerős nekem is. Már a fejemet vertem a falba. Zsír új volt az egész gép és nem bírtam elindítani a telepítést, pedig a Win féle memteszt lefutott.
Aztán egy modullal ment, a másikat meg cseréltettem gariba.
-
Morris
veterán
válasz
BigG.(nnnnn) #28015 üzenetére
Üdv!
Ha az elem merülőben lenne, akkor bármit változtatnál a biosban nem maradna meg, mert nem tudná mivel eltárolni. (feszmentesítés esetén)
Ha folyamatosan kapja az naftát (nem húzod ki a konnektorból a tápkábelt és nem kapcsolod le a tápot) akkor megmarad a beállítás.
Ezt szerintem kizárhatjuk, mert nem sok köze van hozzá.memóriákkal minden ok? Próbáld meg egyszerre csak 2 gigával.
procchűtő üzemel e folyamatosan?Blaze71: Eltököltem az időt, de már nincs kedvem visszatörölni
-
Blaze71
őstag
válasz
ghostmat #28008 üzenetére
Mindegyik 790-es lap CF-es, de csak a drágább, talán FX jelüekben van 2 16x-os PCI-E. A többiben vagy 1 16x, vagy 2 8x mód van. De ha nem akarsz két VGA-t, akkor miért zavar? Nem fér el a gépházban?
BigG! Az elem lemerülés első jele, hogy ha kihúzod legalább 1 percre a gépet a konektorból, akkor elfelejti a BIOS a beállításokat. Még az idő is visszaáll alapra. Amúgy ettől még menne a telepítés. Giga lap és SATA DVD író? Ha igen, akkor próbáld meg átállítani a SATA kezelést AHCI-re. Régebbi Giga lapok háklisak voltak erre már Vista alatt is. Azzal is elvoltak a betöltő képernyővel a következő RESET-ig.
-
BigG.(nnnnn)
tag
Hali!
Adott egy konfig:
Alaplap: Gigabyte ga-p35-ds3 rev 1.1
Proci: Q6600 rajta egy AC Freezer Xtreme
RAM: 4X2 Gb Kingmax 1066Mhz
VGA: Sapphire 4870 512mb
Táp: FSP 400-60HLN (80+)nos ma összeraktam és bootolna be a win7 dvd, de a bootolás feliratnál nem megy tovább:S
nem az ODD és a HDD a hibás mert többel is kipróbáltam és ugyanez...
Az eladó aszonta h a gombelem merülőben, lehet hogy ettől van?
Ha nem akkor mitől lehet ez???( -
AXisBOLD
addikt
válasz
sziada5925 #28010 üzenetére
-
DomToretto
tag
Helló,
Segítsetek már pár ötlettel pls.
Van egy MS 7254-es lapom ami "javítás" alatt áll. Jelenleg a 12V-os körből ki van szedve 2 db 1000uF 16V-os kondi. Próbáltam indítani a lapot, és a BIOS képernyőnél megáll.
Ha nyomkodom az F10-et (belépés a biosba) akkor kiírja h entering BIOS, de nem megy tovább.Ez a jelenség lehet a két hiányzó kondi miatt, vagy memória hiba, esetleg más?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok !
Véleményt kérnék, egészen pontosan a Gigabyte 770T-UD3 és 770T-UD3P alaplapjáról. Megéri sima UD3-at venni, vagy inkább UD3P? 22k körül lenne újan sima UD3.
Véleményeket, válaszokat előre is köszönöm.
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem.
Ha az alaplapba olyan procit teszek. amit még a BIOS nem ismer. (ASUS P5K Premium)
Lehet az ha bekeapcsolom a gépet felpörög minden, majd leáll a rendszer. És 2 másodperc múlva újraindul.
Ugyanazt csinálja a lap mint a sikertelen tuning esetén legalábbis akkor ilyet csinált. Próbál alapra visszaállni a lap, de ugye nem tud mert ilyen procit nem ismer.
Ez meg lehet valahogy kerülni?
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?Köszi
Brekkk -
sziada5925
aktív tag
válasz
AXisBOLD #28009 üzenetére
Szerintem, ha tudod vegyél 1db nagyobb modult pl. amit írtál, hogy 1 512megásat pc133-ból, mivel így sokkal kevésbé lesz inkompatibilis a lappal, mint a 3 különböző fajta memória együtt.
Apróhirdetések között találni 512mb cl3-as memóriát 3000Ft-ért, amit elég jó árban van. -
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
korábban már jártam itt, hogy egy bizonyos lapba milyen memót rakjak, de most már egy kicsit beljebb vagyok.
A lap egy ASUS TUSL2-C. Most két modul van benne: KINGSTON KTC-EN133/128 és SAMSUNG PC133U-333-542(M366S3253CTS-C7A). Mind a kettő egyoldalas. egy Tualatin P4 1300-as proc van benne, ha számít.
A bővítés azért kell, mert az XP iszonyú lassú és agyon tekeri a winyót.
Kérdésem, hogy ehhez a kettőhöz vegyek +128-at vagy 256-ot, vagy adjam el őket és vegyek egy 512-es ramot. melyik lenne a biztosabb illetve az a kérdés is áll még, hogy a lapba milyen memót vehetek és mire kell figyelnem?
előre is köszönöm.
-
Hurkafej
aktív tag
A gépem nem tölti be a videókat rendesen, csak kábé a 30%áig letölti és tovább nem, tehát nem tudok se youtube-n se máshol videót nézni. Próbálkoztam sokféle böngészőve, kérdezősködtem a Firefox topicban is, újra is telepitettem a gépet 3szor, kétszer XP Sp3-mat tettem fel, harmadjára Vistát de egyikkel se jó. lehet hogy alaplap?
-
xmad
őstag
hali!
van egy E2160-as procim és tuningolni szeretném, új alaplap kellene, mera mostani nem egy tuningbarát. ti milyen deszkát ajánlanátok hozzá ami nem túl drága?
amit én néztem az egy használt Asus P5K.. vagy egy teljesen új Asus P5KPL-AM EPU.
szerintetek melyik legyen? vagy ezek közül egyik se? illetve, használtan nem rizikós alaplapot venni?vagy egyáltalán milyen alaplapot lenne érdemes venni hozzá?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS P5GC-MX/1333 + proci + ram
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest