- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
norbee2244
senior tag
válasz
Flex Wheeler #14098 üzenetére
tiltsd le biosban az integrált vga-t és jó lesz
az x1950pro jóval többet fogyaszt mint a 2600xt
lehet az is a problem
-
Tomi84
aktív tag
segítsetek rajtam, kezdek megőrülni ettől az alaplaptól.
Seima P5E3 lap, ma hazahozom, összerakom remekül megy. Belépek a biosba, átállítom, hogy CD-ről bootoljon, nem indul. Reset, Overclocking failed...
Nem állítok semmi tuningot, frekit/időzítést/fszeültséget, minden auton van. Bios reset után indul a lap, de utánna tökmindegy mit állítok a biosban (pölö boot sorrend, RAID bekapcsolása, q-fan bekapcsolása szinten) restartnál nem indul. Reset után pedig megint OC failed, pedig nem is tuningoltam. Megint bios, megint restart, megint nem indul...
Legújabb BIOS van rajta, Q9450 procival, 2x1Gb CSX Diabloval. Hűtésről egy freezer extreme gondoskodik. -
Flex Wheeler
tag
Szisztok van egy AMD 754es alaplapom, integrált videókártyával tökéletesen működik, viszont ha belerakok egy videókártyát nem ad képet. Próbáltam 8600gt vel, 1950proval ezekkel nem ad képet, aztán egy DDR4es 2600XTvel elindult, beléptem a biosba de pár másodperc után lefagy. Mi okozhatja ezt?
-
DanteHix
tag
válasz
norbee2244 #14094 üzenetére
jaja.Hmm,akkor adatmentes, megprobalom meg egy masik gepben otthon.
koszonom szepen. Igazabol remelem hogy a vinyoval van gond, nem a tobbivel
koszonom szepen! -
norbee2244
senior tag
válasz
DanteHix #14093 üzenetére
nem tudom igazából..akinél mondtam hogy ez az eset volt annál is kb. ilyen volt az egész..használta használta nulla bad sector egyik pillanatban kerregett meg minden néztük hőfokot 40 fele volt raktunk rá hűtést is ,de 1 hét múlva megadta magát(amúgy 400gb-s samsung) gondolom neked is samsung ..
-
DanteHix
tag
válasz
norbee2244 #14092 üzenetére
Garis, csak lementeném róla az adatokat. Vajon mi történhetett? Illetve én azt hittem, csak a bad sector veszélyes, a weak sector nem...
-
DanteHix
tag
Sziasztok!
Kovetkezo problemaban kernem a segitsegeteket:
konfig:
-ASUS P5Q3 Deluxe
-E8400
-2x OCZ GOLD 1600mhz
-ATI Radeon HD 4850 1 GB, Gigabyte
-2 vinyo, egyik 400as samsung, masik 500as
-Corsair VX450es tapEloszor xp-t dobtam fel ra, satak maradtak IDE-k. Jol ment, masolgattam, tesztelgettem. Gondoltam kiprobalom az AHCI lehetoseget, atallitottam a SATA-t, majd op.rendszer (Vista) fel.
Ez is jol ment egy ideig, de tegnap elkezdett kattogni a 400as vinyo (masodlagos), es kattogas kozben egyszeruen elerhetetlen termesztesen, masolni se tudok rola, majd neha abbahagyja,es akkor jo, de igy egysdzeruen hasznalhatatlan.
Kiprobaltam masik kabellel, masik tapkabelre csatlakoztatva is, de meg mindig csinalja.A HD sentinel szerint van rajta ket "gyenge" szektor, de le se tudom futtatni a javitast, mert folyton megakad.
Mit lehetne csinalni? A tap nem lehet neki keves, mert uezt a konfigot probaltam 4 vinyoval is.Varom valaszotokat
-
mleslie
tag
Szerintetek melyik alaplap lenne jobb választás egy Q6600 alá?
1. P5B-MX/WiFi-AP
2. P5B Deluxe/WiFi-AP -
törölt tag
Sziasztok!
A P45-ös chipsettel szerelt lapok működtethetők DDR2-533 memóriákkal is?
Ha nem mindegyik, akkor mely típusok képesek erre?Üdv,
Ákos -
DirtyFREE
tag
Már rajta van egy venti,alig melegszik valamit!
A táp zsír ÚJ 2 órája bontottam ki egyszerűen nem tudom mi lehet a gond -
darál0w
Jómunkásember
hali.
van egy gigabyte m57sli s4 alaplapom.szeretnék egy bios frissítést csinálni,de nemtom h rev1.0 1.1 vagy 2.0ás a lapom.hol tudom ezt megnézni az alaplapon vagy kiírja vmi? -
DirtyFREE
tag
Üdv!
Ez a gondom!!!Megvettem a 450W-os chiefec tápod,de ezzel is ua a baj!!!!
Túlmelegszik valami & leáll az egész,
Csak akkor indul be ha várok vele pár órát mi lehet ez????
Ha lehúzom a vinyókat akkor se indul be!!!
(bios reset megvolt!!!!)
Mit próbálhatnék még meg???
HELP PLS Valaki!!! -
kosian24
tag
válasz
sgergi #14080 üzenetére
Mást abszolút nem érzékelek azon kívül, hogy nem szabályozza magának a ventilátort és nem látom a hőmérsékleteket. Viszont a legnagyobb terhelés mellett is épp csak langyos a hűtőborda... Amúgy mitől lehet ez? Röviden a sztori: Amd-s lapom volt, de nem voltam vele elégedett. Apámnak ez a lapja volt Cerka procival és megbeszéltem vele a cserét. Én alaplapom procival megy neki, ezt a lapot átveszem és veszek bele egy jó procit. Eddig apámnél működött a venti szabályzás is. Átpakoltam a cuccokat (persze vigyázva és nem is sértettem meg semmit) és nálam már nem ment. Még ma jött meg az új proci, szóval eddig nálam is a Celeronnal ment, de már alapból nem működött.
-
AtHoS
nagyúr
A sata vezérlő milyen üzemmódba van állítva BIOS-ban?
Ha Native vagy Legacy IDE, akkor valóban nincs szükség semmilyen floppy-s telepítőre a winhez és később sem kell telepíteni hozzá semmilyen meghajtóprogramot.
Más egyéb esetben szükséges lehet meghajtóprogram a megfelelő működéshez. Vista elég sok Sata vezérlőt tud kezelni. Xp-nél viszont 99%-ban külső meghajtó kell a sata kezeléshez, ha nem native vagy legacy módban használod azt.
-
kosian24
tag
Megvan az új proci. A ramok már mennek 400 Mhz-en, az FSB 800, de ez az érzékelős probléma még mindíg fennáll. Ha frissítenék egy biost, tuti megjavulna? Másrészt ha csak az érzékelő rossz, akkor az önmagában nem nagy baj, vagy igen? Ha biost frissítek, utána windowst, mindent újra kell telepíteni?
-
sgergi
veterán
válasz
Dark KillerX #14076 üzenetére
Ezt találtam.
-
Dark KillerX
addikt
Spread Spectrum milyen beállítást takar,ha enablen(bekapcsolva) van?Bocsi a láma kérdésért
.
-
Pocee
senior tag
-
AtHoS
nagyúr
Mi minden SataII-es?
Csak azért mert a SataII sávszélessége jóval több, mint amivel most bírsz másolni még nem jelenti azt, hogy a winyók fizikailag ki is tudják ezt használni.
Amúgy az 55 megás másolás neked kevés? Persze ez mindig relatív, mert ugye mihez képest kevés?
Többet számít a winyó fizikai kialakítása ill. az, hogy a rajta lévő adatok hogyan helyezkednek el (mennyire töredezettek).
Szerintem nincs ott semmi probléma
-
kosian24
tag
Ugyanez volt benne. Táp volt más, de már kipróbáltam azzal is, videókártya, memóriák, vinyók. Állítani pedig nem állítottam át semmit. És az az érdekes, hogy a procihűtő úgy menne, hogy a processzor kihasználtságát és melegségét figyelembe véve változtatná a fordulatszámot, viszont mivel ezeket az értékeket nem tudja monitorozni, így ez a funkció sem működik...
-
Pocee
senior tag
Hi!
Beteszem ide is hátha valaki!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy abit aw8-maxos lapom amikor windows telepítésnél felrakom a Silicon Image Sata Controller driverét akkor az eszközkezelőben eltünik a kis sárga kérdőjel a háttértár vezérlőtől vagyis elkezd funkciónálni,de ha a vezérlőpultban bemegyek a Silicon sata controller fül alá az égvilágon nem lát semmit se sebességet se device-ot,nem lehet hogy ezért nem tudok 55 megánál gyorsabban másolni,holott sataII-es mindenem?
Előre is köszönöm!
-
kosian24
tag
A problémámmég mindíg fennáll, hogy adott egy ilyen alaplap és a proci. A biosban a PC HELTH STATUS lapon Ezek az adatok vannak:
Case opened: Yes
Vcore: FAIL
DDR25V: FAIL
+3.3V: FAIL
+12V: FAIL
Current CPU Temperature: -0 celsiusEzeket nem értem és a speedfan sem mutat rendes hőmérsékletet. Mitől lehetnek ezek a gondok? Most fogom a Celeront Intel 3,2 Ghz-esre cserélni (elvileg holnap meg is lesz...). Azzal vajon ugyanez lesz a gond, vagy azzal már jó lesz? Valaki segítsen, mert ez sajna meghaladja a képességeimet. Előre is köszönöm!
-
sgergi
veterán
Abba a 8 tűs csatlakozóba csak akkor kell 8 pines tápkábel, ha a proci 130W-nál többet fogyaszt. Ha kevesebbet, akkor a 4 tűs csati is elég, ami a tápodon van. Kombinálni a csatlakozókat pedig NEM lehet. Egyébként alaplap kézikönyvében le van írva, és már itt is sokszor volt róla szó.
-
Pitu
aktív tag
sziasztok!
a következő lapom van: Gigabyte GA-965P-DS4 és ez a táp: chieftec 420W. A lapon van egy 8pin-es 12V-os csati. A tápon meg 2*6 + 1*4 12V + ugye a 20+4es csati van. Ne ezt hogy lehet összejátszani a lappal, ha egyáltalán lehet? van vm átalakító ehhez v. meg lehet azt csinálni hogy bedugok 1db 6ost és mellé "felezek" egy 4est? Biztos megoldás kellene mert nem akarok kidobni semmit
Előre is köszi!
-
Poo
senior tag
Senki nem tud esetleg valami turpisságot amivel enyhithetném a gondomat?
-
somé
őstag
Haver Gigabyte CrossFire támogatású GA-X48-DQ6-os alaplapjába betennénk még egy 4850-es kártyát, kell-e valamilyen beállítást változtatni (bios-ban nem talált) hogy működjön rendesen ? DVI kábel maradhat a "fő" kártyán ? Mind a 2 összekötő híd kell ? (Úgy olvastam igen, de jobb ha megkérdezem)
Thx előre is.
-
scope2007
addikt
hy!
hogy tudok egy hardveres raidet szétbontani újra két külön vinyóra?
mert akármit csinálok mindig egybe marad
pedig az alaplapon a jumpert is visszatettem ami a raidet megcsinálta + biosba is visszatettem AHCI módról...leformáztam a vinyókat egyesével külön külön partició nélkül, de mikor együtt indítom őket újra ntfs filerendszer lesz rajta
External Disk 0 (070C05F__________0_8) ezt hozza létre
-
-bh-
aktív tag
válasz
brumesz #14055 üzenetére
háát... ha nem kezeli 1ből, akkor vmi csere-procit kell kerítened sajna.....az másként nem megy...
elég az utolsó verziót leszedned/frissítened.több eset lehetséges (ha elindult a gép):
-Ha szerencséd van, a BIOSban benne van a flash-eléshez a program (és csak F8at v vmit) kellnyomnod; megadni a BIOS file helyét, és csinálja is.
-Ha ezt nem, de már tud bootolni flash-driveról a lapod,akkort 1 pendrive v memóriakártya kell,megformázni bootolhatóra, és rámenteni a biost (kicsomagolva természetesen); aztán dos alól frissíteni. Pl.: awdflash 0501.bin
- léteznek win alatti BIOS-flashelő progik, de ez már műküdő rendszernél jöhet csak szóba... (én ezekben mondjuk nem bízok; van, akinek bejöttt...)
- ha 1ik sem (nincs USB boot, és nincs BIOSba beépítve ilyen funkció), akkor kénytelen vagy keríteni 1 floppy-t.....
ami fontos: csak stabil elektromos hálózat esetén végezz BIOS-frissítést! Ha kikapcsol(od) a géped művelet közben, esélyes, h menthetetlenül elszáll a lapod! (vannak trükkök, amivel vissza lehet hozni a létbe, de az nem az átlag user területe....) -
-
nguru
tag
3-as IDE kábel...teccik!
Ennél jobb csak az Y sata lehetViccen kívül: 3 hétig fent volt egy ilyen karim a ph aprón, a kutyának se kellett!
-
Hosssszu
őstag
válasz
TomAce #14041 üzenetére
"De mintha mar lattam volna hazliag barkacsolt IDE kabelt, amire harmat lhet kotni, vagy akkor is csak ketto egyseg fog mukodni, mert az alaplap nem visz el harmat?"
Hát én még olyat nem láttam, de én sem láttam mindent!
Csak az a tuti, hogy az alaplap nem tud többet kezelni egy kábelen, mint kettő!
"PCI vezerlo kartyat megeri berakni, ha tobbet karok rakotni 4-nel az alaplabpomra?"
Szerintem igen. 1-2 ezer forintért megveszed használtam, aztán ha valami miatt nem tetszik, ugyanannnyiért el is tudod adni! De ez csak az én véleményem. -
brumesz
aktív tag
én is tennék alá modernebb chipsetet,de most ez a max amit megengedhetek magamnak pénzügyileg
biosfrissítést hogy oldom meg,ha nem megy benne a procc? egy másik gépen leszedek valamit a netről,és aztán?floppy meghajtó nincs a gépben.(az ilyenekhez nagyon nem értek)
és természetesen köszi a választ!
bocsi a sok kérdésért,még annyi lenne,hogyha biost frissítek elég letölteni a legújabbat,vagy sorban kell haladni?(7féle bios van a lapra.mármint 7 verziószámú) -
kosian24
tag
Remélem ezt még elolvasod, mert nemsoká megyek el itthonról és sürgős lenne a válasz. Ezek szerint 775-ös rendszernél ér a legtöbbet. Na a lényeg: nekem most 2db single side 256 Mb ramom van és 1db double side 1 gigás. Milyet vegyek mellé negyediknek, hogy biztosan menjen dualban? Egy másik 1 gigás double side kell? Kipróbáltam egy 256-os single side-ossal és úgy nem ment. Esetleg elég egy 512-es, csak double side-os legyen?
-
Az mitől lehet hogy a gépem nagyon ritkán, havonta max 1szer bootolás közben magától kikapcsol.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kosian24 #14049 üzenetére
"Mennyivel növeli a teljesítményt a dual channel?
Socket 462 rendszerben 3-5% teljesítménynövekedés
Socket478 és LGA775 rendszereken 20-80% teljesítménynövekedés
Socket939 rendszeren majdnem annyi mint az inteles rendszerekenEzek azonban csak a mért sávszélességre igazak! Az alkalmazások futási teljesítményében (tipikusan):
Socket A: ~0% növekedés
Netburst architektúrájú procik (P4 és a megfelelő Celeronok): 10-70%
Socket 939 és AM2: 3-5%
Core2 Duo architektúrájú procik: 2-5%Fenti százalékok csak általános esetben érvényesek, amikor például nincs a rendszer memóriáját használó integrált VGA."
-
cilo9
aktív tag
Sziasztok!
Kis gép építésbe kezdek és egy aerocool m40-es házba keresgélek mATX alaplapokat.
Ajánlanátok egy párat, mert gőzőm sincs melyiket kéne a sokból választanom. Valószínúleg egy 775-ös E2180-as proci lesz benne, illetve a későbbiek folyamán egy lightos radeon, ami támogatja a HD tartalmakat.
Illetve érdemes olyan lapot venni (ascrock-ból láttam 20k körül), ami alaból támogatja a HD tartalmakat a DVI csatin keresztül?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Poo
senior tag
Hello.
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy alaplap cserét hogy lehet megoldani úgy hogy az xp ne omoljon össze?egy foxconn lapot cserélnék asusra mert a foxconn megadta magát teljesen és olyan alkalmazások futnának a gépen amiket más cég telepített és szeretném elkerülni az újra telepítését a gépnek.várom a javaslatokat.elöre is köszönöm.
-
szuzu01
csendes tag
válasz
Crazy Duck #14042 üzenetére
Hali.Szerintem annyi a baj hogy a telo memoriája telik meg.Nem a fizikai,s emmiatt le tud fagyni.Azok a telok még egyszerre nem tudnak sok alkalmazást kezelni.De gariba csinálnak szoftverfrissitést,s az lényegesen meggyorsitja.
-
szuzu01
csendes tag
Sziasztok.Egy olyan gondom van,hogy van egy alaplapom:4CoreDual-SATA2.Müxik is,csak most vettem bele egy PCI videokarit:HD3850.Eddig egy AGP-s volt benne:ATI radeon x1650Pro.Megy mindkét kari,de az ujjnál a játékok szétcsusznak.Legfrissebb drivert felraktam,de igy is.Ha visszarakom a régi karit meg megy minden,csak ugye gyengébben.Lehet hogy csak állitani kell v.mit a BIOS-ba,vagy kelene egy BIOS frisités?A biosverziom:1.5-ös.Vagy lehet hogy Dzsamperolni kell v.mit a lapon?Ha tud valaki segiteni azt megköszönöm.
-
pongee
csendes tag
-
Crazy Duck
csendes tag
Hello mindenkinek! =)
Nekem van egy Sony Ericsson w580i mobil telefonom, januárban kaptam azaz nincs egy éves sem.
azota CSAK 4-5 hibája volt/van!
elöszöris azt volt hogy kettétört a billentyü, de mondták hogy seria hibás az összes w580i és az s500i!
Utána azaz még most is az van hogy amikor megy a zene és köben játszom, vagy képeket nézek vagy bármit csinálok rajta egy kicsi érintéstöl a zene elhallgat ameddig ott az ujjam rajta.
Van valami baja is szerintem a memoriájának vagy nem tudom minek ezekhez nem értek azért is irok ide..az van hogy állanodan lefagy!
Meg az is van (xD) hogy bluetooth-on nem tudok fogadni semmit, mert vagy kiirja azt hogy memoria megtelt (pedig van szabad 300 MB) vagy nem csinál semmit sem. DE küldeni tudom, csak néha attol is lefagy az egész ^^
Akkor még van olyan hibája hogy megint a billentyü majdnem leesik, de az már nem olyan nagy baj!
Meg lesem birom venni a hátulját, mert olyan nehéz! Beszorulva nem lehet sztem mert az osztálytársaim (fiuk, erösek Xd) letudták nekem szedni! (ott is lefagyott és csak ugy lehetett kikapcsolni).
azt szeretném kérdezni hogy ezeket mind megcsinálják garancia mellet?
meg hogy ez gyakori az ilyen telefonoknál vagy csak nekem van ilyen szerencsém?
jelenleg most is levan fagyva kb. egy orája ugyanazt irja ki és nem tudom levenni a hátulját. -
-
TomAce
tag
Létezik olyan adatkábel, amelyikre 2 HDD-t meg egy DVD irot lehet kotni?
Vagy minden adatkabelra csak ket egyseget? -
04ahgy
nagyúr
NEM a hálókártya ön-pingelése. Egy teljesen önálló, virtuális adapter, mely a legtöbb OS esetén, állandóan aktív. Úgynevezett loopback interfész. Tesztelésre, rekurzív megadásra használatos, továbbá bizonyos programok ezen keresztül, mintegy szabványos felületet használva kommunikálnak. Mindenféle hálózati hardver nélkül is megtalálható.
HGyu
-
kosian24
tag
Szia! Az az érdekes, hogy a venti tényleg nem megy mindíg. Magától leáll és elindul, mintha valami irányítaná és csak akkor forogna amikor kell... Az alaplap egy [Gigabyte GA8-IP775]. Ez a szorzó dolog világos, szerintem ez a helyzet, én is a procira tippeltem, hogy amiatt van. Viszont ezt a ganged dual channelt nem értem. Meg lehet valahogy csinálni, hogy menjen? BIOS pedig az F3-as van rajta. Eddig apám alaplapja volt, nála nem találkoztam ezzel a monitorozó problémával. Nem lehet a tápegység?
-
-bh-
aktív tag
válasz
kosian24 #14024 üzenetére
a "fail" vagy azért fail, mert nem megy a venti, v azért, mert nem stimmel vmi az érzékeléssel (BIOS régi, v a monitorozó chip (SM busz vezérlő?) nem mutatja....)
mivel nem írtad, milyen lapod van... gondolom, vmi s478-as P4-es, 865-ös chipsettel... annál voltak olyanok, amik 2 és 2,66os ramszorzót tudtak csak; ergo 533-as FSBnél maximum 333-on mentek a ramok (esetleg 266on...), 800-as FSBnél 400on (és 333on) (P4-es procinál annyin fognak
)
3 modulnál itt nem fog menni dualban...
(P35nél (is) már van Ganged Dual Channel....3 modul is mehet "dual"-ban...) -
-bh-
aktív tag
válasz
pongee #14026 üzenetére
a bekapcsolósdi az inkápp tápra utal (attól még, h új, lehet beteg/kevés...)
a hálózati kapcsolódást végi tudod követni:
1. LAN csatinál (gépnél) égnek-e/villognak-e a Ledek?
2. ég-e a PC-Link/Ethernet (attó függ,milyen gyártó; de a modemen) v a 1..5-ig (routeren) a Led?
ha égnek, van kapcsolat.
Ha nem, mozgasd meg a hálókábelt (lehet, h kontaktos)próbáld még meg parancssorba:
ping 127.0.0.1
ez a hálókártya "ön-pingelése".. -
Midway
senior tag
Sziasztok!
ABIT NF7 lapban athlon xp 3000+ barton proci.
Proci hűtő csere után inditáskor 1mp után ventik leállnak és szirénázik a csipogó folyamatosan. (csak ram +proci+vga )
Ha nincs benne proci akkor mennek a ventik.
Elhalt a proci vajon? Cmos reset nem segített semmit.Van valakinek ötlete mi a baj?
-
Puma K
nagyúr
Üdv!
Szerintetek Giga EP45-DS vagy Giga X38-DQ6?
EP45: 30-31k Ft
X38: 30kFtNem tudom melyik érné meg jobban. Fontos a fogyasztás is, hogy melyik tudja jobban takarékossá tenni magát Windows-os szöszölések közben. Tuning annyira nem fontos, mert nekem elég a 3Ghz.
Intel C2D E8400 + Geil 2x2Gb/800Mhz meg a többi aláírásomban lévő cuccok lennének hozzá.
Csak Giga se Ánus, se Assrock és a többi.
-
smilecat
aktív tag
Hello!
van egy pici problémám és sehogy nem sikerül rájönnöm mi okozhatja.
Nemrégiben lecseréltem az inteles alaplapomat egy Asus M3A78-EM AMD-s alaplapra..
Kapásból nem indult, majd kis keresgélés után(neten) a gyártó szerint is frissíteni kell a biost..ez megtörtént....hurrá..alapból szart adnak ki..ezt nem értem hogy csinálhatnak ilyen..mind1(hülye ASUS)
Egy pár napig normálisan működött majd egyszer csak nem indult a masina, pedig csak újraindítottam a gépet egy defrag után..
Bekapcsolásnál minden felpörög(vinyó,venti..stb) de a rendszerbootig nem jut el.(se az alaplapi beállításokig..tök fekete képernyő)
Többszöri próbálkozásra sem sikerült elindítani, majd egy ötlettől vezérelve kihúztam a fali aljzatból a gépet..tehát teljesen áramtalanítottam...ezután simán elindult, de már eljátszotta velem azt, hogy ezután a művelet után sem volt hajlandó elindulni...(minden csak pörög)
csináltam már CMOS resetet, akkor segített most megint nem...
ha elindul a gép akkor megy akár éjjel nappal is, de ha megállítom pár órára, kezdhetem előlről a mutatványt..első körben a tápra gondoltam, de ha már elindul és még játszok is + letöltök, esetleg közben még írok valamit a gépen simán viszi...tehát terhelés alatt jól muzsikál a rendszer...itt az elindításnál van valami ami miatt nem tud a rendszer normálisan elindulni...
van valakinek erre ötlete???
konfig:
Alaplap:Asus M3A78-EM
Proci:Athlon 64 X2 5000+
Memória:2x2GB DDR 800 compustock (CSX)
Vga:Sapphire 4670 512mb
Táp:350w FSP
Vinyó: samsung 500gb sata
DVD író : Pioneer satasemmi nincs húzva a gépen..minden alapon van...
-
brumesz
aktív tag
üdv
lenne egy kérdésem.kinéztem magamnak jól egy e5200 procit,meg egy Asus P5B-VM DO lapot,aztán elbizonytalanodtam.a lap Intel 965G illetve Intel ICH8 chipes.menni fog ez a 45nm-es procc ebben a lapban?előre is köszi! -
pongee
csendes tag
Sziasztok!
Honnan lehet megmondani, hogy kiégette-e az alaplapra integrált hálózati kártya (vezérlő). Hibernáltam a gépem, majd mikor visszaállt egyszerűen nem volt net. Minden rendszervizsgáló program felismeri, ha letörlöm, újra tudja telepíteni, egyszerűen csak nincs net. Azt írja: Hálózati kábel nincs bedugva. Kábel tutijó, net tutivan, a gépem kb 5 hetes, az alaplap Gigabyte EP35C-DSR3. A tápot a házhoz adták, Power Supply COLORSit 420W EN60950 (Super SIlent) ha jól emlékszem. (amúgy néha nem hajlandó bekapcsolni a gép, csak pittyen aztán leáll és nekiáll újból. fogalmam sincs fontos-e, de ha már kiégés és táp gyanús akkor lehet hogy az.)
Remélem tudtok valami okosat mondani rá! Előre is köszi
-
current
tag
Sziasztok!
A következő problémára keresem a megoldást. Minap a gépem hirtelen leállt magától, csak úgy. Újraindítom, csakhogy a bejelentkező fióknál megint leáll, mintha kihúztam volna a konnektorból. Másik vinyó be, XP azon is, dettó ugyanaz a jelenség. Viszont a rendszer csökkentett módban hajlandó volt elindulni, akármedig elment. Tanakodás... majd kicseréltem a memóriákat, gondoltam, vmelyik elszállt. És wow, elindult a masina. Nagyon megörültem. Egészen addig, amíg kedvenc progimat, a Soulseek-et el nem akartam indítani. Sehogysem ment, minden belassult. Megjegyzem, MINDEN más hipergyorsan működött. Vírus, trójai, hijack, összes teszt lefuttat (hdd, memtest, minden), összes felesleges dvd-rom, usb minden kihúz, csak rendszervinyó. Semmi változás. Mondom, sebaj, biztos vmi megsérült a registry-ben, mittudomén... újrarakom a wint, illetve a partíciót, amit mindig elmentek Acronis True Image progival. XP dvd be, restart, amikor bejönne az Acronis (a Hiren's BootCD-n van mint segédprogi), megint egyből leáll a gép. Hmm. Elindítok más programot (Ghost, Recovery, stb..) mindnél leáll egyből. Egy korábban írt XP bootdvd-t is próbáltam, annál is ugyanaz, és más vinyóra sem tudok telepíteni semmit. Memóriákat csereberéltem, nem használt. Egyéb alkatrészt nem tudok cserélni, mert nincs, és Írországban lakom, senkit sem ismerek. Tud vki magyarázatot a fentiekre? Köszi előre is!
-
kosian24
tag
Sziasztok! Remélem nem fogják egyből törölni, de ahová írtam először, már rég halott a topik. A problémám, hogy adott egy ilyen alaplap és a proci. A biosban a PC HELTH STATUS lapon Ezek az adatok vannak:
Case opened: Yes
Vcore: FAIL
DDR25V: FAIL
+3.3V: FAIL
+12V: FAIL
Current CPU Temperatura: -0 celsiusEzeket nem értem és a speedfan sem mutat rendes hőmérsékletet. Továbbá a memóriáim nem mennek 400Mhz-en, csak 333-on, de arra már rájöttem, hogy dualba csak párosan mennek és mivel nekem 3 darabból áll össze a másfél giga, így nem megy csak single-ben. Mitől lehetnek ezek a gondok? Most fogom a Celeront Intel 3,2 Ghz-esre cserélni (elvileg holnap meg is lesz...). Az már 800 FSB-s és a lap is annyit tud. Azzal valyon ugyanez lesz a gon, vagy azzal már jó lesz? Valaki segítsen, mert ez sajna meghaladja a képességeimet. Előre is köszönöm!
Üdv.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
btibi79 #14020 üzenetére
Semmi nem hibás. A megvásárolt hardvernek alapórajelen kell stabilnak lennie, sehol máshol. Tuningra sajnos nincs garancia, feltehetően kifogtál egy antituning lapot. A Striker Extreme-en található felsőkategóriás chipkészlet alapból jobban fűt a középkategóriásaknál, ez a tuningnak is hamarabb szab gátat.
Azért én más gépében is letesztelném azt a procit, valamint egyhozzáértő mellett fognék a tuninghoz a Strikerben...
HGyu
-
Blaze71
őstag
válasz
DirtyFREE #14019 üzenetére
A tápot cseréld le mindenképpen. Az 58° nem is olyan sok, nekem volt már 70° is és nem volt vele gond. Lehet, hogy túl alacsonyra van állítva a Biosban a hőfok. Tedd fel nyugodtan 80°-ra. Ja, az MCP az nForce Chip, de ezért a kifejezésért itt már leharapták egyszer a fejemet.
-
Blaze71
őstag
válasz
Pumbicsek #14016 üzenetére
MSI K9MMV alaplap AGP-s, AM2 proci megy bele és DDR2-es Ram. Nálam élt 3 órát és a végén nem tudták kicserélni sem, mert kifutott. Az AsRocktól meg végképp óvlak, abból van pár totálkáros a sufniban. Inkább add el a videókártyádat és válts platformot. Én is ezt tettem és nem bántam meg. Egy komplett új gépet később is tudsz fejleszteni, de egy itt-ott elavultat már nem. Főleg később nem.
-
btibi79
csendes tag
Help pls!
Vettem egy asus striker extreme alaplapot,és egy c2d e8400-as procit +xigmateg s1284..
Alapórajelen eddig minden oké volt vele.
utánnaolvastam 3.6ghz-ig simán felkéne tudnom húzni,de nemlehet 3480mhz a max. Eddig még nem is lenne baj bár mindenki csodálkozott,ám egyszercsak már a 3480mhz sem lett stabil,már a gép is csak a windows indulásig jut el vele.
A feszültségek automatikusra voltak állítva teljesen jól működött.
Jelen pillanatban már nem óhajt elindulni ugyanazokal a beállításokkal a gép,próbálkoztam csökkenteni a feszültségeket szinte mindent vissza alapra akkor sem.
Nem tudom megállapítani mi lehet a baj,a proci hibás vagy az alaplap?
Jelen pillanatban úgytűnik egyáltalán nemtdok fsb-t emelni (memória unlinked folyamatosan 800mhz,memtest hibátlanul ment rajta 6 órán át...)
Valaki találkozott már ilyen problémával? Alaplap,vagy proci? Melyik rossz? -
DirtyFREE
tag
Üdv
Olyan gondom lenne,hogy a gépem kikapcsol egy idő után & nem tudom,hogy mi lehet a gond
Én a tápra (400W Codegen) gyanakszom.
Sajnos a 2 giga ram-ból csak 1 megy a gépben mert 2 vel be sem indul.Itt egy kép amin a hőfokok vannak alap netezés közben.
[link]
Láma kérdés tudom,de mi az az MCP
(Nagy valószínűséggel az alaplapi chipset lesz.Időközben már felment 58C-ra.
Vajon mennyi az ideális KB?THX A választ
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mr. Teddy #14013 üzenetére
Hát Sims2 fut rajta az biztos. Egy ismerősöm laptopjában is GMA3100 van és Sims2-t kellet rá tenni. Futott, ez saját tapasztalat. Ha ennyi VGA teljesítmény elegendő, akkor jó lesz az amit kinéztél. Procit nem javasolgatnék hozzá, mert én meg Intel platformon mozgok labilisen
Pumbicsek
"754-es amd-s ddr2 800as" ????Na ezt gyorsan felejtsd el. 754 az DDR1 only. Ez van
Mod: látom daa-raa már felvilágosított
Mod2: Amúgy milyen AGP VGA-t szeretnél megtartani? Már ha szabad megkérdeznem
-
Pumbicsek
csendes tag
Szijasztok.
Óriási segítség kéne
olyan alaplapot keresek ami 754-es amd-s ddr2 800as-t viszi és agp-s. kérlek mondjáok hogy van ilyen
ha lehet főleg priviben. ha nem az is jó
-
Lenry
félisten
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mr. Teddy #14010 üzenetére
Egy X2 5200+ 16k körül és hozzá egy Freezer 64 PRO 4k-ért
23k magasságában már X3 proci lenne (amihez ha jól tudom hőcsöves hűtőt mellékelnek)
Alaplapnak GIGABYTE GA-MA78GM-S2H vagy a nagyobb testvére GIGABYTE GA-MA78G-DS3H megfelelő. Picivel olcsóbban talán ez lenne ASROCK A780FullHD ás a hivatalos honlapja
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mr. Teddy #14008 üzenetére
Ha teheted AMD 780G-s lapot válassz.
Az IGP-je tuningolva majd HD3450 szintjét hozza, persze tuning nélkül az alatt, de amit írtál arra bőven sok még az is. Viszont a 780G-s lapok fogyasztása a béka segge alatt van, ami nem elhanyagolható.
Aztán, hogy micro ATX vagy normal ATX méretű lapot választasz az csak a felszereltségében különbözik. Nézd át milyen bővítőkártyákat kellene használni.
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Egy gépet szeretnék összeállítani, ami irodába lesz használva, meg egy két program futna rajta. Ezzel kapcsolatosan olcsóbb integrált vga-s alaplapot szeretnék venni.
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 15-20 ezer forintos alaplap vga-jának a teljesítménye manapság kb hol mozog?
Játékokat leszámítva a programokhoz elég, nem (gondolok itt photoshop, és egy két egyszerűbb tervezői progira)? -
AtHoS
nagyúr
Ha kicsit jobban belegondolsz, akkor talán átvillan az emlékediben, hogy K10-es Phenom procik tudnak 1066MHz-es memókat kezelni, míg a sima K8-asok max. 800MHz-eseket.
Szóval a legelső kérdésedre: Ezen az oldalon szépen leszűröd az AM2+ -os foglalatú és 95W-os TDP-jű procikat.
Az AM2+ -os procik a K10-esek és azok tudnak kezelni alapállapotban 1066MHz-es memóriát.
-
csaaab
csendes tag
még egy megjegyzés és nem rontom itt tovább a levegőt:
tettem egy utolsó próbát és beraktam a 4GB-t ismét úgy, hogy a memory remap disabled. most már az xp lát 3GB-t. tehát nem változott látszólag semmit a felállás a 2x512-vel szemben. viszont a lapozóterület és a virtuális memória megnőtt. ez azt jelenti, hogy csak volt valami értelme a dolognak? -
csaaab
csendes tag
válasz
csaaab #14001 üzenetére
a konklúzió:
memory remap-et visszaraktam disabled-re és láss csodát ismét van 3GB-m.
viszont a 4GB-t nem tudom beállítani. úgyhogy a memória megy vissza, így jártam.
mindenesetre egy tanulsággal több lettem.
mi a f..ért kell egy magamfajta home user-nek a 21. sz-ban ilyenekkel foglalkoznia és beleásnom magam ilyen témákba? cserélgetnem a memóriát, állítgatni a bios-t, volt-ot, boot.ini-t, miközben fingom nincs erről az egészről. közben elvileg az alaplapnak be kellene ezt fogadnia, de nem teszi.
legközelebbi gépvásárlásomnál nagyon résen leszek.
köszi a hozzászólásokat és a segítséget egyébként.
Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest