Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: nagyvállalatok felé is nyit az Adata
- Milyen széket vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
spista222
addikt
válasz
Darko_addict #46098 üzenetére
Szia!
Szerintem az új winyó behelyezése után elállítódott a boot sorrend és inkább szeretne hálóról bootolni. Menj be a BIOS-ba és állítsd át a boot sorrendet. Ha ez nem segít vagy nem találod az eddigi rendszer vinyót akkor nézd át a sata kábeleket. -
Darko_addict
őstag
Sziasztok.
Itt feltettem egy kérdést: Eztni!, de itt hátha gyorsabban kapok választ.
-
modern
aktív tag
Hello.
Gyors segítség kéne:
Asus P5VD1-X lap kezel pci-e vga-t.
De 16x-osan is futtatja? -
Hunork
veterán
válasz
DJ WOKKY #46094 üzenetére
Üdv!
Köszi, már manuálisan beállítva!(csak furcsa volt, eddig ilyet nem tapasztaltam, lehet h szerencsém volt)
i3: a gyorsaságot arra értettem, hogy Aida64 sebességmérésben, most persze pontos adatokat nem írok le, hosszú lenne, de 10-40% eltérés volt. (a legnagyobb különbség a CPU Queen mérésnél) Winrar Benchmark: 1554 vs. 2355. 3DMark teszteknél látványos javulás nem volt, csak minimális. Szóval, így értettem, elsőre jók a benyomások. A Rage alatt is látszik némi javulás, és nem az Fps miatt, az 60 körül van mindig, ugye, hanem a zárt térből nyílt térre történő kimenetelnél a "megröccenő" textúrák sincsenek. Ha lesz idő, sorban letesztelem a játékokat és az Office-t is, és ha unatkozok egy picit, akkor kiegészítem a korábbi Középkategóriás cikkemet...
Mod: pedig én amúgy a G840-el meg voltam elégedve, dicsértem is őt rendesen!
-
Hunork
veterán
Üdv mindenkinek!
Egy apró, bár bosszantó dolog miatt kérdezek. Korábban észre sem vettem, de ma feltűnt, hogy a BIOS-ban a memória sorban DDR3-1066 van, holott a memcsik DDR3 1333MHz-esek.
A proci (i3 2100) le tudja kezelni mindkettőt.
A kérdésem pedig, hogy ezt miért csinálja az alaplap, és hogy nyugodt szívvel átállíthatom manuálisan DDR3-1333 -ra a BIOS-ban? -
klambi
addikt
szevasztok!
olyan gondom lenne, hogy 1 DELL Optiplex gx620 amiben ilyen alaplap van, elég érdekes processzor hűtés, amit szeretnék jobbra cserélni, de nem tudom hogy a "multi" hűtő rá menne-e erre az érdekességre...?
ilyen a borda -
törölt tag
válasz
sznyunyi #46085 üzenetére
Mert mi az a rengeteg bővítőkártya, amit az emberek a gépükbe raknak? Max egy VGA, esetleg egy tuner vagy hangkártya erre pedig tökéletesen elég egy mATX lap.
Amiért inkább a Full ATX-et ajánlja a többség, az a korlátoltság. Az átlag embernek, de még az átlag játékosnak sincs semmiféle szüksége sem a Full ATX-re. Csak ezt a többség nem képes belátni.
-
sznyunyi
tag
Valószínűleg azért, mert mATX-en nincs annyi csati, például SLI/CF-hez nincs annyi pciexpress slot, vagy épp ram slot nincs annyi, tehát aki játékos kedvű annak leginkább az ATX a nyerő. Több rajta/vele a lehetőség... Ha irodába kell a gép akkor persze előfordulhat egy mATX ajánlás, de akkor is ritka, inkább akkor egy olcsóbb normálméretű, ha esetleg a későbbiekben mégis bővítve lenne.
-
herhi
tag
Egy egyszerű kérdésem, hogy itt a szakik ajánláskor (ill sokuk) miért részesíti(k) előnyben az ATX-et, a mATX-szel szemben?
köszi -
-
dlaccc
aktív tag
válasz
dodopek #46079 üzenetére
Szia.
Pontosan nem derül ki a tipusa. Nekem egyik integrált HD-s lapomon lehetett olyat, hogy előlapi (házba dugott) hang és a hátsó(zöld dugó) külön lehetett választani. Ez a relaltek menübe egy kattintás volt, ne kérdezd hol vanAz én kérdésem: Vettem egy Asus Rampage II Gene lapot, ebbe szeretnék Tri-Channel ramot. Javasolni tudna valaki valamilyent? Intel i7 920 proci társaságában lenne, amit szeretnék húzni (amíg lehet)
Egy link is jó, ahol komolyabb eredményeket értek el ramokkal.
-
tommy_v
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség jól jönne...
Most vennék 1 lapot giga GA ZX68 UD3H
Néztem a gyári oldalt milyen RAM-ok at támogat
Én ez venném,de neincs a lap listájában : / hozzáteszem augusztusi a lista/
Menne vele?????
CORSAIR DDR-3 8Gb/1600 KIT Vengeance Blue*(CMZ8GX3M2A1600C9B)Ez viszont benne van:
G.Skill DDR-3 8Gb /1600 KIT*(F3-12800CL9D-8GBRL)
van kb 600 Ft. különbség ami valljuk be picsafüst....
!!!!!! De a Corsairról azt írják jól tunningolható ezért szimpi.
A Volt 1.5 és időzítései is tök ugyanazok 9-9-9-24-2N
Fogalmam sincs mi az a Gskill???????
Valaki ha hozzászólna megköszönném!!!!
üdv: Tommy
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok van nekem egy ilyen (asrock H61M/U3S3) típusú alaplapom és a kérdésem az lenne, hogy ezen van olyan usb port ami akkor is tölt amíg ki van kapcsolva a gép?válaszotokat előre is köszi
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
A kérdésem csak közvetve kapcsolódik az alaplapokhoz. Giga alapra integrált Realtek HD audio hangkártyával kapcsolatban van problémám. Úgy van beállítva, hogy két kimenet is első hangszórók kimenetére van állítva.Egyik a pc asztalán lévő hangszóróké, a másik az LCD tv-be megy DVi kábel mellé. A kérdésem az lenne, hogy valahogy külön lehet választani a két hangot?Tehát ha ugye én játszom, azt ne lehessen hallani a tv hangszóróiból, és vissza.
Előre is köszi!
Dodo -
cross56
senior tag
valaki válaszolna a kérdésemre?
-
Seci
tag
Sziasztok!
Asrock Conroe1333-d667 rev. 3.0 alaplapban (1.9 BIOS) használ valaki Samsung HD154UI HDD-t?
Sokszor felismerte az alaplap a HDD-t, de most már nem indul el egyáltalán a HDD felismerése után 0078 kóddal megáll és nem megy tovább. Amit az asrock honlapján írtak azt már megcsináltam, de nem jártam sikerrel.Minden ötletet szívesen várok!
Előre is köszi! -
Suprax
csendes tag
Sziasztok!
Ismételten a BIOS AHCI gondommal zaklatlak benneteket.
alapkérdésem a :46048
Az intel honlapján találtam a következőt.
[link]
50 oldal
1 táblázat
1 sora
vonatkozik szerintem az én alaplapomraItt úgy látom, hogy nincs AHCI támogatás.
vélemények?Üdv: Zsolt
-
cross56
senior tag
Hellotok. microATX alaplapba ugyanúgy belmegy minden mint a rendesbe nem? csak annyi, hogy ez kicsi.
-
boxos23
aktív tag
Egy kérdésem lenne.
Adttól hogy egy alaplap a memóriát 667mhz-ig kezeli adtól rakhatok bele 800mhz vagy 1066mhz-t ??Fel fogja ismerni és tudja kezelni ??
Konkrétan ez a lap lenne az amibe szeretném: Gigabyte 945 Gzm + mellette egy Pentium 630-as proci 1x3.0ghz 800fsb 2mb cashe.
Várom a válaszokat.
Köszi előre is. -
Suprax
csendes tag
Köszönöm a választ Bios AHCI problémára!
De még mindig bizonytalan vagyok.
manuál: [link]
az írja a 61 oldalon, hogy: Hard drives in RAID/AHCI mode are not supported.
Akkor ezt csak azt jelenti, hogy raid esetén nincs AHCI? -
Suprax
csendes tag
Senkinek nincs véleménye a 46048 kérdésre?
-
törölt tag
válasz
dave93 #46057 üzenetére
A véletlenszerű hibát nem a RAM maga okozza, hanem vagy a helytelen beállítások, vagy a nem stabil tápellátás.
Mitől lehet púpos? Gyenge minőség, elöregedés. A csere sok mindenre megoldás, főleg erre. Szóval megérheti. Persze ha egy ezeréves lap, akkor lehet olcsóbb venni egy hasonló, de nem lepusztultat.
-
válasz
#65675776 #46056 üzenetére
Sajnos mindig máshol. Van amikor 30 másodpercen belül kidob 90 errort, van amikor elmegy hibátlanul 5 passig és utána jön pár error. A vicc, hogy kb 2 hete is levolt memtestelve, akkor hiba nélkül elment 10 passig illetve tegnap egy XP is hibátlanul felment.
Egyébként mitől lesznek ezek púposak? Ha kicsérélem szakszerűen akkor lehet hogy 5 évig nem lesz vele gondom, de lehet hogy 2 év múlva ismét púpos lesz? -
törölt tag
válasz
toydog55555 #46055 üzenetére
Ha induláskor érdekesen viselkedik, és csak ezzel a processzorral, illetve a proci más gépben is ezt produkálja, akkor miért kérdéses, hogy hibás? Esetleg meg kellene nézni más, nem nF4-es lapban.
dave93: Nem lehetetlen. Ha a memória tápkörének a kondenzátorai, akkor simán okozhatnak ilyesmit. A hibák egyébként mindig ugyan ott jelentkeznek, vagy változó helyen? Mert előbbi esetben inkább memóriahiba lesz az.
-
Hi all!
Memtest error lehet púpos kondi miatt? Két ram slotos alaplap, mind a kettőben hibát dob ki, 2 modullal teszteltem. XP viszont hibátlanul felkúszott. -
Suprax
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok:
A lenti alaplap biosában nem találom azt a sata beállítást, hogy AHCI.
Szerintem nem is tudja.
Csak annyira elképzelhetetlennek tartom, hogy meg kell kérdeznem másoktól is a véleményüket.Ti mit mondtok erre?
Alaplap: Gigabyte G41M-ES2L INTEL G41/ICH7/rev.1.0
BIOS típusa Award Modular
BIOS verzió F9
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PGKöszönettel: Zsolt
-
törölt tag
válasz
toydog55555 #46045 üzenetére
Akkor a processzornak van baja. Nincs ezen mit ragozni.
CoolMan81: Igen, akkor esetleg ki kell próbálni abban a lapban egy intel procit... Persze...
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
toydog55555 #46045 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem szereti egymást a Biostar meg az AMD? Mert más ötletem nincs...
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
toydog55555 #46035 üzenetére
"betűk hibásak és helyenként pöttyök vannak." Ebből én a VGA-ra gyanakodnék. Ki kellene próbálni másik videó karival.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
toydog55555 #46035 üzenetére
egy bios frissítés lehet nem ártana neki.
-
ldave
félisten
Sziasztok! Egy vadonatúj ASUS P8Z68-V alaplappal van problémám. Összetettem a gépet (új cpu és ram), majd bekapcsolás után a CPU folyamatosan pirosan világít, a ventilátorok felpörögnek, de képet nem a gép, se a videokártya, se az alaplapi hdmi kimenetre. A kézikönv szerint ez ugye valami cpu-val kapcsolatos hibára utal, ez pedig szintén egy vadonatúj i5-2500-as.
Ami még info, hogy egy 400W-os Chieftec tápom van, amin ATx power connector-ból csak 24 pines van, 8-as nincs, így oda nem tudok mit bedugni. -
toydog55555
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e a hiba miatt
Vettem egy AMD Athlon X2 4600+ 939 processzort és egy Biostar NF4-A9A alaplapot.
Nos, a gond az, hogy a gép általában hibásan indul, a betűk hibásak és helyenként pöttyök vannak. Van, amikor elsőre indul, van amikor 5-6x kell újraindítani, hogy menjen rendesen. Az alaplap és memória nem hibás, mert Athlon3200+-ra cserélve a processzort hibátlanul indul mindig. Az alaplap sem hibás, mert ASUS A8N-E is hibádzva indul el ezzel a processzorral. Végülis a processzor sem (teljesen) hibás, mert ha indul rendesen akkor atomstabilan megy.
A konfig:
Biostar NF4-A9A
2GB Kingmax DDR400
FSP Hexa 500
AMD Athlon X2 4600+
Gigabyte HD4650 -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Alkarcsont #46033 üzenetére
Akkor hajrá.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Alkarcsont #46031 üzenetére
Nem feltétlenül szükséges az új táp, mert a 8-as csatiba bele lehet dugni a 4-es csatit. A 8-as csati akkor kell ha pl: tuningolod a procit, de ha minden alapon van és minőségi tápod van akkor nem lesz gond.
-
Alkarcsont
senior tag
Sziasztok!
Jelenlegi alaplapomon ATX_12V csati csak 4-es újabb alaplapokon már 8-as csatlakozó van. Sajna a tápmon is csak ilyen 4-es csati van. kell új táp is az ilyen alaplapokhoz vagy van valami átalakító?
-
Zoli2
aktív tag
válasz
spista222 #46028 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, azt tudom, hogy átviteli sávszélességben bőven tudja a SATAII szabvány a mai HDD lemezek gyorsaságát. Úgy értettem, hogy a HDD-k közötti másololást hogyan befolyásolja az hogyha az egyik HDD-t az SATAII csoportba csatlakoztatom a másikat pedig a SATAIII-ba. -
TomAce
tag
Sziasztok, a kovetkezo alaplapban:
Motherboard Name Abit IS7-E2/E2G/E2V (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
szeretnem kicserelni a jelenlegi videokartyamat:
Video Adapter Connect3D Radeon 9200 SE
Bus Type AGP 8x @ 8x
Memory Size 128 MB
GPU Clock 200 MHz (original: 200 MHz)
RAMDAC Clock 400 MHzEgy olyanra ami jo a HMMVIhoz, aihez az alabbi feltetelek kellenek:
512 MB, DirectX 9.0c (1 GB, DirectX 9.0c)
Minimal: NVidia GeForce 8600GTS, ATI Radeon HD 2600XT, both with 512MB of VRAM
Recommended: NVidia GeForce 8800GTX, ATI Radeon HD 3870 both with 1 GB of VRAM
Minimum 512 MB of Video RAM
Vertex Shader 3.0
Pixel Shader 3.0
Vertex Texture support with R32F or R16F format
Render Target support with R32F and G16R16F formatMIt tudnek venne bele?
-
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Egy új Asus alaplapot sikerült beszerezni.
Kérlek segítsetek a következőben:
Az alaplapon belül 2 db 6GB SATA, 1 db eSATA, és 4 db 3GB SATA csatlakozó található.
Melyik HDD-t hová csatlakoztassam, hogy a legoptimálisabban tudjam kihasználni őket?
3 HDD fizikai lemezem van, mindegyik SATA csatlakozós. -
Hegyirabló
veterán
Valahogy muszáj lesz megoldanom, amíg komolyabb gondokat nem okoz, mint hogy az óra elszáll. Valószínűleg elviszem a tévészerelő haverhez, neki ez gyerekjáték.
Köszönöm mindenkinek!
-
kukinyo
addikt
válasz
Hegyirabló #46022 üzenetére
Ezt nem tudod úgy megbontani hogy a másikat becsúsztathasd a helyére?
Én még nem is találkoztam ilyennel. -
spista222
addikt
válasz
Hegyirabló #46022 üzenetére
Sajnos elkerülhetetlen a forrasztás mert kicsi a hely így sztem nem fér be még egy elem foglalat is. Sztem ha szétszeded akkor kívülről van egy hőre zsugorodó műanyag bentebb elemhez két kis lemezzel kapcsolódik ami rá van sajtolva és ilyet ami pont ilyen kis valószínűséggel találsz. Esetleg notebook szervizekbe de az árat ne kérdezd.
-
kukinyo
addikt
válasz
Hegyirabló #46017 üzenetére
Tényleg lehetetlen helyre rakták.
Szerintem vegyél ugyan ilyen méretű 3 voltos elemet.
Annak is jónak kell lennie.
A KTS csak a márkanév.
Látom megelőztek -
Hegyirabló
veterán
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
meg kell próbálni. Illetve felhívni az ipont, aqua-t és beszélni velük. Lehet hoznak megerendelésre.
-
spista222
addikt
válasz
Szia!
Ez sima cr2032 es elem ami a desktop alaplapba is kell csak valahogy meg kell oldani a bekötést és a szigetelést zsugorcsővel ha nem kapsz pont ilyet. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Hegyirabló #46015 üzenetére
órásnál ?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #46013 üzenetére
én azért felszoktam. Majd frissíti magának, aztán.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Érdemes manapság még feltenni az Intel Chipset driver pakkot? ..vagy a win7 minden szükséges drivert tartalmaz amit aztán frissít is magának? Régebben még feltettem de a mostani gépemnél nem látom szükségét minden tökéletes.
Mi a véleményetek?
-
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
pirintgabor #46010 üzenetére
tedd át másik gépbe, nézd meg a winyót. hogy az adatokat el tudod e érni.
szerk.: Akkor lehet a rendszerrel lesz baj. Ha nincs semmi a rendszer parición, akkor próbáld meg újratenni.
-
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
pirintgabor #46008 üzenetére
akkor lehetséges, hogy valami hardveres a hiba, vagy a rendszer sérült meg. Inkább első sorban a második.
-
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
pirintgabor #46005 üzenetére
másnevén bios reset.
gombot ki be. Vagy az elem mellett van egy jumper és azt át kell jumperelni, majd vissza. -
kukinyo
addikt
válasz
pirintgabor #46005 üzenetére
Vedd ki az elemet az alaplapból 1-2 percre.
-
-
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
pirintgabor #46002 üzenetére
speaker csipog valamit ?
Korábban működött a gép megfelelően ?SZERK.:
Kábelek, csatlakozók rendben ?
Tuning van ? Esetleg egy cmos reset után próbáld meg. -
hali! mi lehet a gáz ha elindul az alaplap képet is ad tul megy a bios-on de már a win-t nem tölti be!?
-
DJ WOKKY
addikt
márkára én a corsair-t venném
memory support list
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest