- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10098 üzenetére
Hát még én. Csütörtök óta megvan a gép, és még 1 Mhz-t sem tudtam rajta húzni. Ez már egyenlő a kegyeletsértéssel.
Legalább bőven volt időm kiismerni a BIOS-t.
-
dudix
csendes tag
Helló!
van egy m2n sli deluxe lapom 1502 bios-al és 5000+ BE procival. a gondom az, h. 15,5*200=3100-ig simán tudom oc-olni alapfeszültségen, de amikor megemelem 16x-ra a szorzót és 1,45 V-ra a feszültséget, a cpu-z és a hw monitor csak 1,36 V-ot jelez, a rendszer pedig néhány perc után lefagy. ha újrainditom a gépet és belépek a bios-ba, akkor ott kijelzi az 1,45 V-ot, de a cpu-z és a hw monitor marad 1,36-on. valakinek vmi ötlete?
-
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10097 üzenetére
Jujj...
Ez jó és rossz hír is egyben. De legalább cserélik a lapot. Remélem nagyobb szerencséd lesz a következő példánnyal.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10070 üzenetére
Na, megvan a megoldás. Szedhetem szét a gépet...
Lapot kompletten össze kell raknom, doboz, minden, megy vissza garba, kapok helyette zsír újat!
-
csezo83
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni abban, hogy melyik lenne a jobb választás?
-Gigabyte P45-DS4
-Asus P5Q DeluxeAz ASUS topicban elég sok "érdekességet" olvastam úgy általában az ASUS lapokról. Viszont ezt valemennyivel olcsóbban tudnám megszerezni...Viszont ha azt mondjátok, hogy inkább Giga, akkor nem fogom sajnálni rá több pénzt.
A tuning lesz, és egy Q9450 lesz az alany.Köszi szépen!
Ui.: elég sürgősen kéne döntenem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
zsolt1129 #10084 üzenetére
Biztos, hogy jobb, ezért választottam ezt. Eredetileg a 6-os szériát néztem, de ott nagyon sok a bug, és nagyon antituning.
A 7-es szériás lapokból annó kinéztem az eVGA 750i FTW-t, tökéletes befutó lett volna a 30K körüli árával, de persze csesztek behozni idehaza, így maradt a 780i vagy a 790i. Asus szóba se jöhetett nálam, főleg, hogy a 780-as Asusokról elég rosszakat halottam, viszont se eVGA-t, se XFX-et nem lehetett itthon kapni. Szóval mardt a 790i. Már lehet kapni az ipon-ba 780i eVGA lapot, de 10K-val drágább, mint amennyiért én vettem a 790i-t.
Hogy milyenek? Igazából foggalmam sincs, mert még 1 percet nem tudtam normálisan használni a gépet, az északi híd hűtése miatt. Ha majd holnap megkapom az alkatrészt, akkor megnézem, hogy azzal mennyire meleg, illetve úgy mennyi lesz a proci hőfok. A 82 fokos
alaplap annyira nem nyerte el a tetszésem...
-
VIBO
őstag
mennyi a normál hőmérséklet full orthos terhelésen gyári hüütőővel?
-
VIBO
őstag
válasz
juliabrilke #10086 üzenetére
háát remélem hogy nicns semmi para. csak...
nem tudom igy hogy nincsenek pontos adatok hogy meddig tudom huuzni a dolgokat.
ezért kellene vmi megoldás.
várom az építő ellegü 5leteket ;) -
VIBO
őstag
srácok az hogy lehet hogy orthos alatt a cputemp 120 fok körül irja a hömérsékletet
everest meg -40nek irja
gyári hűtővel azéé nem rossz
vki meg tudja mondani hogy miért ir -40 fokot a speedfan is.
7*400 on vagyok.http://kepfeltoltes.hu/view/080725/speedfan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
az normális hogy idleben 60 fok körül mozog a temp.
mi az az aux temp?
nem sok?adataimnál a config
-
zsolt1129
addikt
válasz
TazLeacher #10083 üzenetére
Most nézem az adatlapodon hogy micsoda lapba ruráztál be.Nem vagy semmi az biztos.És milyenek ezek a lapok?Szerinted jobbak mint a 650i??
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Na, már okosabb is lettem, haza se kellett mennem.
Valamit nagyon benéztem...
a Xigmatek venti 800-1500Rpm-es, tehtá tényleg 100-on pörög. (nekem pedig nem hangos...
)
Ugyanakkor így elég magas a proci alapon 50 fokkal. EZ mondjuk lehet, hogy kedves 82 fokos lapnak köszönhető, ami alatta van. Tehát megvárom a kisventit, aztán megnézem, hogyha lehül egyáltalán a lap, (amit nagyon-nagyon remélek) akkor hül-e a proci. Ha nem, akkor szétkapm, újrapsztázom, vissza, aztán mehet elölről minden. Egyelőre 50 fokos idel procival cseszhetem a tuningot...
-
Mobildeck
tag
sziasztok
a kérdésem a következő:gigabyte alaplapot vásárolunk a barátomnak, és kérdés, hogy melyiket. én egy p45ösre gondoltam, csak amit kinéztem annak vmi kompatibilitási listája vana cpu-hoz is meg a ramokhoz is, és félek h majd nem fog működni.
amit kinéztem:
GIGABYTE GA-EP45-DS3R
az az e betű mit jelöl a p45 előtt? nekem p35öm van(tavaly vettem még), és abból is csak ilyen e p35öset lehet kapni ott ahol vesszük majd.
a cpu és a ram amit kinéztem:
Core2 Duo E6550 2.33GHz
KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KITköszönöm a segítséget előre is!
-
V1d0N
csendes tag
válasz
juliabrilke #10077 üzenetére
értem köszi szépen
-
Abdul84
csendes tag
válasz
juliabrilke #10069 üzenetére
Hiba nincs semmi baja a gépnek köszike a gyors választ thx for all
-
juliabrilke
veterán
Sajnos nem tudom, hogy helyileg hol lenne jó, ezért ajánlok csak márkát és nem boltot.
Egyébként új vagy használt kellene?GIGABYTE GA-P35-DS3L 15k
GIGABYTE GA-P35-S3 ~15-16k
GIGABYTE GA-EP35-DS3 ~17k
GIGABYTE GA-P35-DS3 ~17kA 2 utolsó alaplap kicsivel jobb, mint az első. Méretesebb borda is lesz rajta, a tuninggal nem lesz gond. (az árak esetleg lehetnek alacsonyabbak is itt a PH!-n.) Fuss át pár tesztet ezekről a lapokról és sok sikert hozzá.
-
V1d0N
csendes tag
gigabyte-re gondoltam. és igen kb ennyi lenne
-
juliabrilke
veterán
válasz
Quiksilver #10073 üzenetére
Aha...Szóval driver. Remélhetőleg tényleg ez volt a problémája. Hagyd filmezni a géped és meglátod, hogy lesz-e kékhalál.
Egyébként ha lefutottak a tesztek, akkor nem a hardverrel van/volt a gond szerencsére.
-
Quiksilver
aktív tag
válasz
juliabrilke #10045 üzenetére
nah mind a 2 teszt lefutott nem volt gond viszont lehet h én voltam a "ludas" mivel az alaplaphoz kapott driver cd-ről lett feltelepítve az egész és le töltöttem az elméletileg létező legfrissebb drivereket azóta (lekopogom) nem volt gond.....majd még kiderül mivel mint írtam filmezés vagy netezés közbe jött a kékhalál ezért most egy filmet indítottam el meg közbe fenn vok a neten is aztán majd este kiderül h újra indult-e (közbe nem leszek gép előtt mert dolgom van, csak úgy menni fog a gép)
...majd írok ha meg van az "eredmény" ja és thx a helpet
-
V1d0N
csendes tag
Hali azt szeretném kérdezni, hogy ehez a vashoz(e2200 proci, hd3850 vga, 2x1GB DDR2 1066Mhz Kingmax memória) milyen alaplapot tudnátok ajánlani? 17.000 körül legyen (+,- 1,2k) Tuningolni is szeretném.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Köszi! Eredmények holnap 10-11 körül...
-
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10066 üzenetére
Várom az eredményeket a másik ventivel. Akkor talán többet tudok/unk segíteni.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Abdul84 #10067 üzenetére
Őszintén? Tapasztalsz valami instabilitási problémákat vagy valami egyéb hibát? Én 2 évig használtam így egy gépet és semmi bajom nem lett belőle.
Ha nagyon zavar, akkor mérőműszerrel meg kellene mérni, hogy a különböző ágain mennyit tud leadni. Én ezekben a mérésekben jobban megbíznék.Egyébként ha nem tapasztalsz semmi negatív dolgot, akkor szerintem ne nagyon foglalkozz vele. (saját meglátás)
-
Abdul84
csendes tag
válasz
juliabrilke #10030 üzenetére
ha biosban is ezt írja ki akkor mi van vadi új gigabyte 460 as táp ???
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10060 üzenetére
Nem volt ilyen progi, csak ilyen hálózatkezelő izé.
Este, ha hazaértem, és kipróbáltam az S-FLEX-el, már okosabbak leszünk.
-
Narancs
őstag
válasz
juliabrilke #10064 üzenetére
nem oldotta meg
asszem megy vissza gariba a lap, mert sehol a neten nem találtam hasonló hibáról leírást, ergó ez valami gyárihibás fika lehet... -
Narancs
őstag
válasz
juliabrilke #10062 üzenetére
már ezt is kipróbáltam kösz. Hyperiont most töltöm...
-
Narancs
őstag
válasz
juliabrilke #10057 üzenetére
XP 32bit, asus.com-ról a legfrissebb van fent, 6.14-es.
Kizárólag. Ez a TFT-m natív felbontása, ezen kell (kéne) használni. -
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10059 üzenetére
Ebben a 3 vagy 4 pines dologban nem vagyok 100%-utána kellene néznem.
A kérdés majd az lesz, hogy a speedfan támogatja-e az alaplapodat.
A többi program, ami beugrott még az sajnos csak egy adott márkához jók (gigabyte, asus, abit). A te lapodnak nincs ilyen programja mondjuk a gyári cd-n?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10058 üzenetére
Pontosan ilyen a BIOS, igen. SmartFan vagy Manual. Manualra álllítva van az, amit mondtam. Minden venticsati 3 tűs a lapon, a Xigmatek CPU hűtő is 3 tűs.
Speed Fan? Rákukkantok.
-
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10056 üzenetére
A kis ventilátort gondolom a foglalat mellég dugtad balra.
Most néztem a ventilátort. Ennek csak 3 tűje van. Ezt szerintem nem lehet szabályozni.
Szoftveres megoldás lehet: SpeedFan, (más hírtelen most nem ugrik be.
)
Egyébként igy néz ki neked is a bios képed a Dynamic Fan Control-nál (vagy mifene a neve : ) ) link
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10055 üzenetére
Milyen szoftvert ajánlasz a ventivezérléshez? Sosem volt még ilyen gondom. Este rádugom az S-FLEX-et, megnézem ahhoz mit szól, ezt mennyire tudom állítani.
Ragaszkodnék a kis ventihez, nem azért vettem 70K-s lapot, hogy utána meg én rohangáljak alkatrészért, meg ilyen kókány befőttesgumival fogassam fel.
Egyébként mondom, rájöttem, hogy lehet állítani, de olyan mintha csak elvben állítaná, mert a BIOS más rpm számot ír, de se a hőfok, se a hangja nem változik.
-
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10052 üzenetére
Tehát akkor a biosfrissítés sem oldotta meg a fordulatszám szabályozást?
Szoftveres állítás nem megfelelő megoldás? Esetleg az is jó alternatíva lehetne.Egyébként ragaszkodsz ehhez a hűtőhöz, amit hozzá adtak. Tudom, hogy gyári, de akkor is. Szerintem nem pótolhatatlan eszköz. (de azért a kimaradt alkatrészért azért még harcolj
Az jár hozzá. )
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Asus A8V-VM SE alaplapot, integrált S3 grafikával. Feltettem a hozzá adott CD-n lévő drivert, és kirpóbáltam két másikat is (legfrissebbett asus oldaláról, legfrissebbett S3 oldaláról), de a hiba mindegyiknél ugyanaz: 1280*1024-es felbontásban, 32 bites színmélység mellett teljesen csíkos a képernyő, vibrál össze-vissza, használhatatlan. 16biten okés. Eizo L557 17" TFT-vel használnám...Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
Narancs -
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10049 üzenetére
Itt a kép. A procitól balra van az aktív hűtés. A kisventi megvan, csak nem tudom ráerősíteni, mert a hűtőbordán végigfutó fekete nVidia feliratos lefogató műanyag csík kimaradt, pedig az nem engedné, hogy előre bukjon a venti(ke).
Én szeretem belőni általában fixre, egy kicsit főlé is, mint kéne, nem baj, ha kicsit hangosabb, cserébe hűvösebb. Itt viszont pont fordított. Jó halk, de rohadtul nem hűt. Remélem, ha az alaplapot tudom már hűteni, lenetebb megy, de egyelőre minden alapon Q6600 + Xigmatek S1283 48-50 fok, crossbow-val.
-
thakl
csendes tag
válasz
juliabrilke #10050 üzenetére
Kár hogy nem rakták bele a Dolby Digital Live Stream-et. Pedgi az Asus felé húzott a szívem.
-
juliabrilke
veterán
Én inkább az Asus P5Q Deluxe-ra voksolnék (nem vagyok MSI ellenes
)
Viszont ha neked ez a fő szempont a dolby d. l. steam, akkor esélytelen az asus alaplapja.
A P5Q Delux lapnál iylen van:
ADI® AD2000B 8-channel HD Audio CODEC
- Support Jack-Detection, Multi-Streaming, Front Panel Jack-Retasking
- ASUS Noise-Filtering -
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10041 üzenetére
A felfogatást akkor intézd el. Egyébként ez milyen hűtő is pontosan?
Én nem nagyon szeretem autómatára beállítani a fordulatszámot. Ne lazsáljon, az a dolga, hogy hűtsön rendesen.
-
thakl
csendes tag
Szerintetek melyiket lapot érdemesebb megvenni?
Asus P5Q Deluxe vagy MSI P45 Platinum
Eddig a Asus P5Q Deluxe felé hajlottam, de ennek a hangkodekje nem tud dolby digital live stream-et és a ps/2-es csatlakozót is kombósra csinálták meg. A két ps/2 csatkakozó nem olyan fontos, de a dolby digital live stream az számít.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
juliabrilke #10044 üzenetére
Akkor hát hivatalosan nem támogatja de gyakorlatilag igen és elindul a lapomba....
-
juliabrilke
veterán
válasz
Quiksilver #10043 üzenetére
-
Quiksilver
aktív tag
válasz
juliabrilke #10029 üzenetére
Tegnap tettem fel a legfrissebb BIOS-t (1.9-es) az alaplapra meg mindenből a legújabb cucc van a gépemen. memó tesztet mivel futtassak?
üdv.[link] van egy ilyen memóriás kérdés csak hát nem vok vmi profi angolos (vagyis egyáltalán nem)
-
HolyFire
aktív tag
helló!
a kérdésem hogy Gigabyte 965P-DS3 Rev3.3 lapban mennek az E8000szériás procik??? egyenlőre alaplapot nem tudok cserélni de a prociba akadt egy alkalmi vételem és kicserélném az e6320-am.... már mondták hogy friss biossal frankón mennek a 965-be is az E8000-es procik
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10035 üzenetére
Nálam 2 féle opcióból lehet választani.
1. Amit te is mondtál, hogy ha emelkedik a hőfok, akkor rákapcsol
2. Fix, amit én állítok be.Milyen a felfogatás? Nincs felfogatás. Kimaradt a dobozból a cucc, hét elején intézem, hogy kapjak egy ilyet.
-
Gyúrma
tag
válasz
juliabrilke #10036 üzenetére
THX a gyors választ
Ez jónak tűnik, de nem tudod h van-e rajta inegrált háló kari, mert a leírásba ezt írja:Features high speed Gigabit Ethernet
viszont a részletes leírásba nincs ott
-
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10033 üzenetére
Olyanra tippelek, hogy maga állítja be a fordulatszámot a ventilátornál a hőfog függvényében. Melegszik, akkor egy kicsit rákapcsol. Nálam is ilyen módszer van a moca-ar lapomnál és ott nem tudom szabályozni.
(nincs rá opció)
burkolatbehatolás történt: ezzel nem kell foglalkozni. Vannak olyan gépek (főleg szerverek, amit ha kinyitnak, akkor azt tudja érzékelni. (vagy el se indul) Semmi jelentősége nincs, ez nem probléma.
Azért arra nem kell mérget venni, hogy az everest mit ír ki.
Azt azért próbáld ki, hogy ventivel mennyit mutat. Milyen a felfogatás, hogy nem tudod megoldani?
-
Gyúrma
tag
Háj!
Sztetek. ehhez a konfighoz 10k körül(vmi. integrált vga-val, lehetőleg gigabyte márkájú lap) milyen deszka passzolna?
CPU Intel Pentium Dual-Core S775 E2180 2,00GHz 1MB Dobozos
RAM Kingmax DDR2 1024MB PC2-6400 800MHzEz a gép internetre, irodai munkára lenne és ehhez elég a integrált vga?
Előre is kössz a helpet
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10026 üzenetére
Ja, hogy a BIOS verziót kérdezted...
Mostmár nem tudom, de frissítettem P06-ra.
Viszont érdekes dologra lettem figyelmes. Állítható a venti, 30%-on 950 Rpm körül van, 100%-on 1490 Rpm körül. Azt írták, hogy maxon elég hangos a hűtő (leírás szerint a max az 3200 Rpm), 32dba. Maxon a hyperTX után is kimondottan csendes, illetve semmi különbséget nem hallok a 30% és a 100% között. Miért nem megy 1500 felöé?
Az meg a másik, hogy tegnap nézegettem az Everestet, és azt írja ki, hogy burkolatbehatolás történt? Ez mitöl lehet? Nem szedtem szét, nem cseréltem semmit a lapon.
Egyelőre nem tudom felfogatni az északi híd ventijét, gondoltam addig nem b@sztatom, de azért netre használnám. Hááát! Tegnap dobtam a dolgot, ugyanis everest szerint így 82(!) fok az alaplap.
Szóval van bajom bőven...
-
juliabrilke
veterán
válasz
Abdul84 #10028 üzenetére
Annyira nem gond, hogy ilyen fokra melegedik fel az alaplapod. Egyébként tapasztalsz instabilitási problémákat?
Az, hogy a pc probe mit is mér, arra meg nem szabad mérget venni. A szoftveres mérések a sok esetben nem megbízható értékeket adnak. Biosban mit ír? Milyen feszültséget adnak le az egyes ágak (már ha van benne ilyen opció)
-
juliabrilke
veterán
válasz
Quiksilver #10027 üzenetére
Szerintem futtass le egy komplett memóriatesztet a gépeden és a drivereket tedd újra/frissítsd. Először arra kellene rájönni, hogy az adott probléma hardver vagy szoftver hiba miatt lép fel.
Azért kellene ezeket a lépéseket megtenni, amit írtam. (ha esetleg van frissebb bios az alaplaphoz, akkor azt is fel kellene tenni)
-
Abdul84
csendes tag
Hi nem tudom ide tartozik e de egy fontos kérdés ha az alaplapom 50 fok körül megy az gáz ???(asus m2n-sli)
Ja és a hozzá adott program pc probe 2 szerint a különböző feszültségek nem adódnak le pl 12v-n 6,6 ez okozhatja a túl melegedést ??? -
Quiksilver
aktív tag
válasz
juliabrilke #10009 üzenetére
Na ez h akkor pl amikor filmet nézek amikor játszok akkor nem fordul elő ilyen
-
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10024 üzenetére
Frissítés után majd okosabbak leszünk és ha nem oldja meg a problémát, akkor mehetünk tovább a megoldásban.
De a pontos bios verziószámot még most sem mondtad meg.
-
Digital
addikt
válasz
juliabrilke #10021 üzenetére
Most hazajöttem, nem indult el
Mókoltam a csavarokkal, meglazítottam a vga leszorítóját most megy
Nem lehet szakadt/repedt az alaplap? Vizuálisan nem láttam rajta semmit!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10023 üzenetére
XFX 790i Ultra SLI. Beregezem este a lapot, letöltöm, kiírom, aztán uzsgyi BIOS frissítés...
-
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10022 üzenetére
Igen. Az xfx oldalán a support centralhoz (vagy mifene) regisztrálni kell.
Igazad van, csak ultra lap van belőle. Kevertem az xfx 780-as lappal.
De azt nem írtad le, hogy milyen verzió van meg neked. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10020 üzenetére
Ultra. Miért, én úgy tudtam, hogy mindegyik az...
Na, megvan a BIOS frissítéssel a probléma. Ha jól vettem ki az XFX honlapból, azért nem tudtam BIOS-t letölteni, mert nem voltam regisztrálva. Most regeltem, de kell még product reg is, azt meg innen nem tudom, majd csak, ha hazamnetem.
eVGA 790i-hez már találtam BIOS-t.
Így is, úgyis frissítettem volna, majd most megnézem, hogy mit szól a ventivezérlés ehhez.
-
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10018 üzenetére
Milyen verzió van most rajta a biosból?
Egyébként "sima" XFX 790i vagy esetleg ulta? (vagy más) -
Digital
addikt
válasz
juliabrilke #10017 üzenetére
A ház alsó, és a felső részénél lévő két csavar, kb a deszka utolsó harmadánál vannak! Lehet hogy a hajlás inkább az 1/4-e a képen lévőnek
Most azt vettem észre, hogy a sztereo hangnak (A hátsó, és első kimeneten is!) csak a bal oldala szól
Az előlapi kivezetésen ha valamit nem jó helyre dugok lehet köze hozzá?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
juliabrilke #10016 üzenetére
Még nem. Tegnap éjszaka raktam fel rendszert, csak éppenhogy volt időm belepiszkálgatni. Mivel célszerű állítani?
BIOS frissítésben nem tudnál segíteni?
-
juliabrilke
veterán
válasz
TazLeacher #10013 üzenetére
Furcsa. Pedig 4 pines csatlakozója van a ventilátornak. Szoftveresen próbáltad állítani a fordulatszámot?
-
Digital
addikt
válasz
juliabrilke #10010 üzenetére
[link] Ennek a fele, vagy inkább harmada
Ilyenkor nem indulnak el a vinyók, nem kapcsol be a monitor
Kivettem a vga-t, memóriákat, és semmi sípolás
-
TazLeacher
nagyúr
Egy kis problémával állok szemben.
XFX 790i a lap, Xigmatek S1283-as hűtővel.
Léetzik, hogy nem tudom állítani a venntit?
Smart-ra van állítva, de inkább belőném fixre. Átállítom manualra, belövöm (próba kedvéért) 100%-ra, Save and Exit, de semmi. (feltételezem hangosabbnak kellene lennie), gondoltam akkor 100-on pörög, beállítottam 50-re, akkor se semmi.Néztem az RPM-et, akármit állítok mindig 1480 körül van. Mi lehet a bibi?
-
Speederer
senior tag
Adott egy Asus A7V600-as lappal szerelt konfig. Úgy hozta a gazdija, hogy nincs rajt kép. Már 3 videókártyával próbáltam, de csak nem akar jó lenni. Se agp-sel, se pci-ossal. A gép mintha elindulna, ventik mennek, ledek világítanak, vinyót + cd-t felpörgeti, de kb itt + is áll a dolog. A szpíker nem pittyeg egyet se, ha van benn vga, ha nincs. Ramot kivéve is ugyanez. Másik memóriám sajna nincs hozzá perpill amit bele tudnék rakni. Szerintetek mit kezdjek vele?
Ja, már szpíkert is cseréltem, azzal se pittyeg.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Quiksilver #10006 üzenetére
Igen, ez ismerős. Annak idején én is szívtam az xms és az OCZ ramokkal. Mind a 2-nek bioszfrissítés kellett, hogy egyáltalán menjenek az alaplapban)
Nézd meg memtest-el vagy orthossal, hogy hibáznak-e ebben az alaplapban.Egyébként minél fordul elő a fagyás? (milyen folyamat?)
-
Digital
addikt
Tiszteletem Uraim!
Az alaplapok alá a csavarokhoz nem kellene valami szigetelő gumi? Az ASUS P4C800-as lapom nagyon meg van hajolva ha minden csavart beleteszek
Próbáltam óvatosan lehúzni, de csak 2 laza rögzítéssel hajlandó üzemelni! Egy Stacker 810-es házban lakik a deszka, az alaplapi tálcán vannak kis tőcsavar szerű tartók. Ezek, és az alaplap közé gondoltam a gumikat, hátha segítene egyenesen tartani a lapot
THX
-
SystemRoot
őstag
Melyik jelenleg, Intel oldalon (Intel chipset) a "sztár" ár/érték alaplap?
Egyáltalán mi a helyzet a chipsetekkel, melyik éri meg most a legjobban? P35?
szerk:
Najó, úgy néz ki Asus P5Q. De ebből melyik verzió éri meg a legjobban? -
Quiksilver
aktív tag
A következő a probléma: Van egy MSI P35 Platinum alaplapom és ebbe 2db Corsair XMS2 memó csücsül na most van olyan néha (nem mindig) h egyszer csak fogja magát a gép és kékhalál
esetleg arra gondoltam h a ramjaimat nem szereti ez a lap mert pl amikor megvettem már akkor is csak a 1.8 Bios után volt hajlandó elindulni dualba.... lehet ilyen h egy alapalap válógatós?
-
juliabrilke
veterán
válasz
OpUnlimited #9998 üzenetére
error #132?
Tuningolva van a rendszered?
Egyébként túlmelegedés vagy memória hiba okozza a problémádat.
-
OpUnlimited
csendes tag
válasz
TazLeacher #9999 üzenetére
2x küldte el..
-
OpUnlimited
csendes tag
válasz
TazLeacher #9999 üzenetére
Ok.Sorry
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- SSD kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest